Memory Makers AB jobb i Uppsala

Hitta lediga jobb hos Memory Makers AB i Uppsala. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Uppsala.

Hårdvaru- och logistikansvarig (lagerarbetare) till GroupTalk i Uppsala

Lagerarbetare
Läs mer Maj 4
Har du ett brinnande tekniskt intresse och en nyfikenhet för telefoner, hårdvara och tillbehör? GroupTalk söker nu en kollega som vill driva deras hårdvarusatsning och ta ansvar för deras hårdvarulogistik.
Som Hårdvaru- och logistikansvarig kommer du även att hjälpa till i samarbete med GroupTalks app utvecklare att testa nya telefoner. Push to Talk (PTT) tillbehör, och vara den som utvecklar deras e-handel och webbshop. För rätt person är detta en roll som växer över tid, och det finns stora möjligheter att gå mot ett mer kundrelaterat fokus, med support och onboarding. Tjänsten är tillsvidare, och på heltid.

Arbetsbeskrivning:
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta:
Ta emot hårdvaruleveranser från tillverkare, märkning och placering av produkter i vårt lager.
Lägga upp ordrar i ekonomisystem baserat på inkommande förfrågningar från kund
Hantera leveransärenden i vårt ticketing system
Skriva ut följesedlar och fraktsedlar
Scanna / registrera serienummer för hårdvaran
Packa ordrar
Skicka orderbekräftelse till kund
Fakturera ordrar efter leverans
Lagerinventering vid månadsslut
Hjälpa till att förbättra rutiner och processer runt hårdvaruhanteringen
Konfigurera mobiltelefoner med GroutTalk tjänsten som SIM kort innan leverans.
Hantering av returer
Testning av de senaste Android och iOS telefonerna och nya innovativa PTT tillbehör.
Support till bolagets kunder


Om dig
För att lyckas i denna roll så ser vi att du har:
Avslutad gymnasieutbildning
Datorvana: gärna använt ärendehanteringssystem / ekonomisystem / molnbaserad dokumenthantering



Som person har du ett brinnande intresse och en nyfikenhet för telefoner, hårdvara och tillbehör. Du ser vad som behöver göras och arbetar noggrant och strukturerat.
Vi har ett positivt fokus i bolaget, och för att passa in och trivas så behöver du vara en flexibel lagspelare, som trivs med varierande arbetsuppgifter och vill bli en del av att driva verksamheten långsiktigt.

Din ansökan
Urvalsprocessen sker löpande så vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta: Nicklas Hanson, nicklas@asce.se


Om GroupTalk
GroupTalk tillhandahåller Push to Talk (PTT) och larmtjänster som app från mobilen, i kombination med PC Dispatch för ledningscentraler till företagskunder. Förenklat kan man säga att GroupTalk erbjuder komradio / walkie-talkie och personlarm i mobilen. Kunderna nyttjar GroupTalk i sin verksamhet för att öka effektiviteten och säkerheten för sin personal. För att få maximal nytta av tjänsterna så kompletteras tjänsten med Push to Talk telefoner och tillbehör.
GroupTalk har kunder inom flygindustrin, säkerhetsbranschen, energisektorn, myndigheter, m.fl. i Norden och internationellt.
GroupTalk bedriver sin verksamhet från Drabantens företagshotell med fina lokaler i centrala Uppsala (ett stenkast från Centralstation).
Besök gärna https://grouptalk.se och www.youtube.com/grouptalk för att få en förståelse av vad GroupTalk erbjuder för produkter och tjänster.

Ansök nu

Ledande utvecklingsingenjör för banbrytande grön teknisk utveckling

Utvecklingsingenjör, maskin
Läs mer Jan 19
Vi har finansieringen och affärsplanen framåt!
Nu söker vi bara dig som är redo att vara med och sätta riktningen på vår kommande gröna expansionsresa, och vill vara med och definiera vår nästa generations produkter!
Är du redo för att ta nästa steg, vill ha nya utmaningar och leda projekt? Då kan denna roll vara någonting för dig. Vi utökar nu vårt team med en utvecklingsingenjör, som vill gå mot en mer ledande roll.


Om rollen
Som utvecklingsingenjör kommer du att ansvara för design av befintliga och nya produkter. Du kommer själv att utveckla nya lösningar, och handleda våra olika specialistresurser.
Arbetsuppgifter du kommer att utföra är: design (CAD) av mekaniska delar, val av komponenter (fläktar, pumpar, filter), optimera systemdesign (flöden, dimensionering), val av produktionsteknik, designgenomgångar med tillverkande partners ( DFM, FMEA), bygga och testa prototyper i vårt labb. Du kommer att initiera, driva förbättringsprojekt (kostnad och kvalitet) i nära samarbete med övriga teammedlemmar och externa partners.
På regelbunden basis kommer du att stödja vårt europeiska säljteam i att definiera produktlösningar. Du kommer att vara en nyckelmedlem i företagets utvecklingsteam, och vara involverad och stötta vårt eget serviceteam i problemlösning och optimering.
Vår huvudsakliga utvecklingsplats ligger i Uppsala där vi gör slutmontering av nya produkter. Vi förväntar oss att du kan vara flexibel när det gäller att resa, i synnerhet till våra tillverkningspartners i Norden, men vi erbjuder även en policy för flexibel arbetsplats (t.ex. WFH).

Din kompetensprofil
Vi ser gärna att du har en högskoleingenjörsutbildning, en bakgrund inom utveckling av industriprodukter och vill bidra till ett bättre klimat.
I övrigt så tror vi att dina tidigare erfarenheter för att lyckas i rollen och omställningen till fossilfri energi är:
Design av industriprodukter inklusive mekaniska delar (CAD)
Design-for-manufacturability
Löpande förbättringar, felrättningar samt utveckling av produkter (utveckling av nya produkter)
Definiera egna produktlösningar (inte bara utvecklat vad någon annan specificerat)
Specifikationer och sourcing av komponenter, samt urval gällande tillverkningsteknik



Har du dessutom erfarenhet från branschen för inomhusklimat, avfuktning eller ventilation eller har arbetat med komponenter för luft- och vätskehantering (fläktar, pumpar, värmeväxlare etc) är det en stark merit.


Vi tror att du har följande egenskaper:
Trivs med att vara en del av ett tvärfunktionellt team, och expert inom ditt område.
Erfaren och drivs av att bygga produkter
Positiv, kreativ och innovativ
Självgående och självständig i utvecklandet av system
Resultatfokuserad och noggrann
Lyhörd, både internt och externt
Talar och skriver engelska och svenska



Om Airwatergreen
Airwatergreen är ett litet grönt Uppsalaföretag med ambitiösa mål för CO2-minskning, och som utvecklar produkter som gör skillnad på riktigt. Allt baserat på våra egna patent och med världen som marknad!
Produkter för luftbehandling som drar mindre energi och som skapar ett inomhusklimat som är hälsosamt för både byggnader och de som vistas där.
Vår huvudägare är en ”djupgrön miljöteknikfond” och du kan nu personligen göra ett konkret avtryck i omställningen!

Din ansökan
Sista ansökningsdag för denna tjänst är 30 april, men urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor kontakta: Charlotta Boo, 070 956 70 47, charlotta.boo@gmail.com.
Då vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Chief Financial Officer till Airwatergreen AB

Ekonomidirektör/Finanschef
Läs mer Jan 16
Vi behöver utöka vårt team som är på en spännande resa.
Airwatergreen är ett litet Uppsalaföretag med stora ambitioner som utvecklar produkter som gör skillnad på riktigt. Allt baserat på våra egna patent och med världen som marknad!
Produkter för luftbehandling som drar mindre energi och som skapar ett inomhusklimat som är hälsosamt för både byggnader och de som vistas där.

Om rollen
Du kommer att vara en viktig medlem i vårt snabbt växande team. Vi hjälper våra kunder till ett bättre inomhusklimat och sänker deras energiförbrukning. Med fokus på hållbarhet och långsiktig lönsamhet.
I rollen som CFO blir du en del av bolagets ledningsgrupp, och kommer att ansvara för att leda hela ekonomifunktionen och bidra till företagets övergripande strategi och affärsbeslut. Du kommer även att brygga över till vår produktionsplanering då vi köper in all produktion från våra partners i Sverige. Produktionen är också den huvudsakliga kostnadsdrivaren och planeras kontinuerligt för att matcha våra prognoser för försäljning.
Vår majoritetsägare är en Greentech-fond och vi har som företag certifierats enligt Environmental, Social & Governance (ESG) Artikel 9-direktivet, vilket innebär regelbunden rapportering. Denna rapportering är ett ansvar som också kommer att ingå i rollen, med stöttning från övriga medarbetare.
Efter den nödvändiga introduktionen på huvudkontoret i Uppsala tror vi att du är självgående, kan visa stort driv och hämta motivation från att vi tillsammans kan förändra vardagen för våra kunder genom våra produkter och vårt bemötande.

Du kommer att jobba med att:
Strategiskt och övergripande ansvara för att driva företagets ekonomiska välbefinnande och tillväxt.
I samarbete med flera intressenter över företaget säkerställa en bra rapporteringsprocess och datakvalitet
Ansvara för framtagning av vår finansiella rapportering
Projektleda och analysera datainsamling för den årliga hållbarhetsrapporteringen
Assistera i arbetet med COGS-uppdelning och produktanalys
Genomföra kostnadsuppföljningar och stöd för utvecklingsprojek, samt analyser runt produktlönsamhet


Din kompetensprofil
Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande verksamhet i större och mindre verksamheter. Gärna från företag som arbetar med produktion. Att veta hur saker kan göras i ett större företag samtidigt känna sig bekväma i den "hands-on"-strategi som behövs i mindre företag. En erfarenhet och kunskap relaterad till hållbarhetsarbete är också värdefull bakgrund.

Vi förutsätter att du har erfarenhet av:
En ledningsroll inom en ekonomiavdelning
Att jobba produktionsnära med finansiell uppföljning
Revisionsarbete
Att ta hand om Hållbarhets- och ESG-rapportering (vi är certifierade enligt ESG Artikel 9)


Det är meriterande om du har kunskap och/eller bakgrund inom något av följande områden:
Erfarenhet från företag med dotterbolag i Europa
Jobbat med företag med inköpt produktion, gärna i en expansionsfas
Erfarenhet från arbete med Fortnox och Salesforce


Du som söker tjänsten bör ha följande egenskaper:
Ha eget driv
Är prestigelös och strukturerad
Resultatfokuserad och noggrann
Trivas med att vara en del av ett tvärfunktionellt team, och expert inom ditt område.


Din ansökan
Sista ansökningsdag för denna tjänst är 17 mars, men urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor kontakta: Charlotta Boo, 070 956 70 47, charlotta.boo@gmail.com.
Då vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Lead Mechanical Engineer till Airwatergreen

Utvecklingsingenjör, maskin
Läs mer Dec 19
Vi behöver utöka vårt team som är på en spännande resa.
Airwatergreen är ett litet Uppsalaföretag med stora ambitioner som utvecklar produkter som gör skillnad på riktigt. Allt baserat på våra egna patent och med världen som marknad!
Produkter för luftbehandling som drar mindre energi och som skapar ett inomhusklimat som är hälsosamt för både byggnader och de som vistas där.
Om rollen
Som utvecklingsingenjör kommer du att ansvara för design av befintliga och nya produkter. Du kommer själv att utveckla nya lösningar men också leda externa resurser, i första hand partners och konsulter.
Exempel på arbetsuppgifter du förväntas utföra själv är: design (CAD) av mekaniska delar, val av komponenter (fläktar, pumpar, filter), optimera systemdesign (flöden, dimensionering), val av produktionsteknik, designgenomgångar med tillverkande partners ( DFM, FMEA), bygga och testa prototyper i vårt labb. Du kommer att initiera, driva förbättringsprojekt (kostnad och kvalitet) i nära samarbete med övriga teammedlemmar och externa partners.
På regelbunden basis kommer du att stödja vårt europeiska säljteam i att definiera produktlösningar. Du kommer också på veckobasis att vara involverad och stötta vårt eget serviceteam i problemlösning och optimering. Du kommer att vara en nyckelmedlem i företagets utvecklingsteam.
Vår huvudsakliga utvecklingsplats ligger i Uppsala där vi gör slutmontering av nya produkter. Vi förväntar oss att du kan vara flexibel när det gäller att resa, i synnerhet till våra tillverkningspartners i Norden, men vi erbjuder även en policy för flexibel arbetsplats (t.ex. WFH).
Vi är mitt i en expansionsfas vilket innebär att du kommer att vara med och ha stort inflytande i att sätta riktningar och definiera vår nästa generations produkter.

Din kompetensprofil
Vi ser gärna att du har en gedigen bakgrund inom utveckling av industriprodukter. Dina personliga egenskaper och din ambitionsnivå är självklart viktiga för oss.

Vi förutsätter att du har erfarenhet av:
Design av industriprodukter inklusive mekaniska delar (CAD)
Design-for-manufacturability
Löpande förbättringar, felrättningar samt utveckling av produkter (utveckling av nya produkter)
Definiera egna produktlösningar (inte bara utvecklat vad någon annan specificerat)
Specifikationer och sourcing av komponenter, samt urval gällande tillverkningsteknik
Leda resurser i egna organisationer eller konsulter


Det är meriterande om du har kunskap och/eller bakgrund inom något av följande områden:
• Erfarenhet från branschen för inomhusklimat, avfuktning eller ventilation
• Arbeta med komponenter för luft- och vätskehantering (fläktar, pumpar, värmeväxlare etc)
• Modularisering av komplexa produkter
• DFMEA och andra kvalitetssäkringsmetoder

Du som söker tjänsten bör ha följande egenskaper:
Trivas med att vara en del av ett tvärfunktionellt team, och expert inom ditt område.
Erfaren och drivs av att bygga produkter
Positiv, kreativ och innovativ
Självgående och självständig i utvecklandet av system
Resultatfokuserad och noggrann
Lyhörd, både internt och externt
Talar och skriver engelska och svenska


Din ansökan
Sista ansökningsdag för denna tjänst är 15 januari. Vid frågor kontakta: Charlotta Boo, 070 956 70 47, charlotta.boo@gmail.com.
Då vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Lead Automation & Electronics Engineer till Airwatergreen

Automationsingenjör, maskin
Läs mer Dec 19
Vi behöver utöka vårt team som är på en spännande resa.
Airwatergreen är ett litet Uppsalaföretag med stora ambitioner som utvecklar produkter som gör skillnad på riktigt. Allt baserat på våra egna patent och med världen som marknad!
Produkter för luftbehandling som drar mindre energi och som skapar ett inomhusklimat som är hälsosamt för både byggnader och de som vistas där.

Om rollen
Som utvecklingsingenjör kommer du att ansvara för design av befintliga och nya produkter. Du kommer själv att utveckla nya lösningar men också leda externa resurser, i första hand partners och konsulter. Eftersom vi är en liten organisation kommer du att bli direkt involverad med kunder, med integration av våra produkter i deras system. Du kommer också att regelbundet stödja vårt europeiska säljteam med att definiera produktlösningar. Du kommer att vara en nyckelmedlem i företagets utvecklingsteam. Produktcertifiering och prestandatestning hos partners samt daglig teknisk problemlösning med dina AWG-kollegor är viktiga delar av ditt arbete.
Vår huvudsakliga utvecklingsplats ligger i Uppsala där vi gör slutprovning av nya produkter. Vi förväntar oss att du kan vara flexibel när det gäller att resa, men vi erbjuder även en policy för flexibel arbetsplats (t.ex. WFH).
Vi är mitt i en expansionsfas vilket innebär att du kommer att vara med och ha stort inflytande i att sätta riktningar och definiera våra framtida uppkopplings- och styrlösningar. För rätt kandidat finns stora möjligheter till ett utökat ansvarsområde för hela företaget inom Data management och IT-strategi.

Din kompetensprofil
Vi ser gärna att du har en gedigen bakgrund inom utveckling av industriella automationssystem. Dina personliga egenskaper och din ambitionsnivå är självklart viktiga för oss.


Vi förutsätter att du har erfarenhet av att:
Definiera och implementera PLC-baserade automationssystem
Utveckla produkter (inte bara konfiguration av befintliga system)
Definiera egna produktlösningar (inte bara utvecklat vad någon annan specificerat)
Arbeta med elkonstruktion, PLC-programmering, uppkoppling och molnbaserade styr- och övervakningssystem
Leda resurser i egna organisationer eller konsulter


Det är meriterande om du har kunskap och/eller bakgrund inom något av följande områden:
• Erfarenhet från branschen för inomhusklimat, avfuktning eller ventilation
• Erfarenhet av att utveckla små systemprodukter

Du som söker tjänsten bör ha följande egenskaper:
Trivas med att vara en del av ett tvärfunktionellt team, och expert inom ditt område.
Erfaren och drivs av att bygga produkter
Positiv, kreativ och innovativ
Självgående och självständig i utvecklandet av system
Resultatfokuserad och noggrann
Lyhörd, både internt och externt
Talar och skriver engelska och svenska


Din ansökan
Sista ansökningsdag för denna tjänst är 15 januari. Vid frågor kontakta: Charlotta Boo, 070 956 70 47, charlotta.boo@gmail.com.
Då vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu