Kurator jobb i Uppsala

Hitta lediga jobb som Kurator i Uppsala. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Uppsala från den arbetsgivaren.

Kurator sökes till Kåbohälsan

Kurator
Läs mer Jun 4
Beskrivning
Vi söker dig som är legitimerad hälso och sjukvårdskurator och vill vara med och utveckla vår fina Vårdcentral.

Har du något du brinner för, så kan vi tillsammans förverkliga din vision.
 
Tjänsten: Hos oss kommer du att arbeta i nära samarbete med  trevliga kollegor från alla professioner såsom psykolog, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, dietist, medicinska sekreterare och fysioterapeuter.Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter: att driva och utveckla kuratoruppdraget samt att arbeta som REKOKvalifikationer
Vem söker vi?
-Utbildad socionom
-Kan arbeta heltid
-Är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator
-Har steg 1 utbildning i KBT
-Kan arbeta med REKO- uppdraget.Villkor
Anställning och ansökan: Variabel tjänstgöringsgrad, kollektivavtal, provanställning. Ej intressant med konsult eller bemanningsföretag.  Urval och intervjuer sker löpande.Mottagning

Om företaget

Prima Vårds filosofi bygger på det lokala engagemanget och att den bästa kvalitetsutvecklingen sker genom lokalt engagemang. Prima Vård är ett familjegrundat vårdbolag med verksamhet inom primärvård, barn-och kvinnosjukvård, psykiatri samt företagshälsovård. I bolaget ingår omkring 100 lokala vårdenheter med stor bredd.

Intresserad om att läsa mer om Prima Vård? Slå oss gärna en signal eller besök gärna vår hemsida:
https://primavard.se/om-prima-vard

Ansök nu

Kurator till Kvinnofridslinjen

Kurator
Läs mer Jul 11
Verksamhetsområde kvinnofridsenheten

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) vid Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset har regeringens uppdrag att höja kunskapen nationellt om mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer samt ge stöd till våldsutsatta vilket sker via de fyra nationella stödlinjerna för våldsutsatta. De fyra stödlinjerna, Kvinnofridslinjen, Stödlinjen för män, Stödlinjen för transpersoner samt Rätt att välja, ger telefonstöd till personer som utsätts eller utsatts för fysiskt, psykiskt, ekonomiskt, sexuellt våld av närstående eller sexuellt våld av en okänd person. Även anhöriga och yrkesverksamma, som i sitt arbete möter våldsutsatta är välkomna att ringa.

NCK har fått i uppdrag att utöka stödet till våldsutsatta i nära relation med att erbjuda stöd via chatt. Uppdraget är att erbjuda chattfunktion oavsett ålder. Chatten kommer drivas som ett ytterligare stödverktyg där den som tar kontakt kan ha chattsamtal kring sin våldsutsatthet.

Detta nationella uppdrag innebär att vi behöver öka vår bemanning och vi söker därför fler medarbetare som vill ge samtalsstöd via främst chatt men också via telefon till våra olika målgrupper. Arbetet i stödlinjerna innebär fysisk närvaro på arbetsplatsen, vilken är förlagd i Uppsala. Det finns inte möjlighet till distansarbete.

Ditt uppdrag
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att ge professionellt stöd till de som utsätts eller har utsatts för psykiskt, fysiskt, ekonomiskt och sexuellt våld, via chatt och telefonsamtal. Du kommer också att chatta eller/och samtala med anhöriga och professionella som behöver vägledning i hur de kan ge stöd till den våldsutsatta. Ditt arbete kommer innebära tjänstgöring via chatt och telefonsamtal vid de fyra nationella stödlinjerna för våldsutsatta med schemalagd arbetstid, vilket innebär rotationstjänst dag/kväll/natt.

Vill du läsa mer om vårt uppdrag kan du själv gå in på NCK:s hemsida Start - Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) - Uppsala universitet (uu.se) (https://www.nck.uu.se/)

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning med människovårdande inriktning och med minst 5-års yrkeserfarenhet av att möta människor i kris.

Erfarenhet av arbete med samtal via chatt, samtalsutbildning i MI och universitetsutbildning om mäns våld mot kvinnor/våld i nära relation är starkt meriterande. All samtalskommunikation sker via ett webbaserat IT-system, vilket innebär att datorvana underlättar arbetet.

Din kompetens
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som samarbetsförmåga och förmågan att skapa en god relation i digitala- och muntliga samtal. Referenstagning är därför en viktig del i rekryteringen.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst på Kvinnofridslinjen med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgrad upp till 100%, kan diskuteras utifrån egna behov. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi ser med fördel om du kan kombinera ditt arbete på stödlinjerna med annat arbete som passar med oregelbunden arbetstid. Du kommer i samband med introduktionen få verksamhetsspecifik utbildning gällande gruppernas våldsutsatthet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Kvinnofridsenheten Anna Häger, 018-617 00 79
Facklig kontaktperson Charlotte Wenström hos SSR, 018-611 27 92

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till geriatriken och avdelningen för specialiserad hemsjukvård

Kurator
Läs mer Jun 27
Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Kuratorerna på Akademiska sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter och träffar patienter i både sluten- och öppenvård. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att både bedriva sjukvård och forskning får du också möjlighet att vara med och utveckla vården för våra patienter.

Att vara kurator på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer och du kan räkna med varierande och utmanade arbetsuppgifter. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Vi anpassar vår introduktion efter dina förutsättningar, för att du ska komma in i ditt arbete på ett bra sätt. Varje år görs sedan en individuell kompetensplan tillsammans med din närmaste chef. Kunskapsutveckling sker också genom professionsmöten där kuratorer utbyter kunskap och erfarenhet med varandra, samt genom våra olika nätverk och tvärprofessionella forum. Regelbunden handledning är obligatorisk. För gruppen hälsoprofessioner finns även stöd i den egna professionen i form av ett mentorsprogram, det så kallade professionssteget.

Ditt uppdrag
En del av tjänsten är placerad inom avdelningen för specialiserad hemsjukvård (ASH Norduppland), vilket är en palliativ verksamhet för alla åldrar. Verksamheten utgår från Tierp med bra pendlingsmöjligheter till både Uppsala och Gävle. En viktig del i ditt arbete kommer att vara hembesök för stödjande och informerande samtal med patient och anhörig. Du arbetar nära framför allt sjuksköterska och läkare, men även fysioterapeut, arbetsterapeut undersköterska ingår i teamet.

Vi behöver även stärka upp vår bemanning på geriatriken på Akademiska sjukhuset i Uppsala, i första hand på vårdavdelning för patienter med ortopediska sjukdomar. Arbetet innebär nära kontakt med både patient och anhöriga för stöd, råd och information. Till arbetsuppgifterna hör även kontakt och samordning med myndigheter och andra vårdgivare. Du kommer att ingå i ett team bestående av bland andra arbetsterapeut, fysioterapeut, läkare, sjuksköterska och undersköterska. Tjänsten kan eventuellt kombineras med arbete på minnes -och geriatrikmottagning.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom, gärna legitimerad hälso-och sjukvårdskurator. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete inom sjukvården och särskilt inom palliativ vård. Arbetet ställer stora krav på att du har ett gott bemötande, är flexibel och har en väl utvecklad samarbets- och organisationsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du behöver ha B-körkort.

Vi erbjuder
Vi erbjuder 1–2 tillsvidareanställningar, 50–100%, där tjänstgöringsgrad och arbetsområde kan diskuteras utifrån sökandes intresse. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Marie Hansson Björk 018-611 53 28, marie.hansson.bjork@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Helena Svedbom 018-617 14 96, helena.svedbom@akademiska.se
Facklig företrädare för SSR nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till ätstörningsenheten för vuxna

Kurator
Läs mer Jul 4
Verksamhetsområde psykiatri

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vi söker en kurator till Akademiska sjukhusets ätstörningsvård för vuxna – en möjlighet för dig som är intresserad av att arbeta med ätstörningsvård inom ramen för nationell högspecialiserad vård och söker en flexibel tjänst.

Vår verksamhet
På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar däribland ätstörningsenheten för vuxna som behandlar patienter i behov av specialiserad ätstörningsvård.

Från och med december 2023 har vi även fått tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) varför vi behöver expandera vår befintliga verksamhet inom ätstörningsvården med fler heldygnsvårdplatser, mer utredning/konsultativ verksamhet och mer fortbildning. Till detta spännande uppdrag behöver vi nu en kurator med intresse och engagemang för denna patientgrupp, som vill vara med att utveckla ätstörningsvården.

Ditt uppdrag
Som kurator kommer du både jobba självständigt och vara en stor del i det interprofessionella teamet kring patienterna. Du kommer navigera och stötta patienten i dennes planering och behov av stödinsatser. Stöttningen kan komma att ske både i individuella träffar och vid behov i grupp. Då vi kommer vårda både regionala och riks-patienter kommer det att innebära ett aktivt samarbete med olika regioner. I och med att enheten är i ett expansivt skede, kommer det att finnas goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av verksamheten.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad kurator. Erfarenhet av psykiatri är meriterande, men inget krav. Då en stor del av arbetet är teambaserat ställs det stora krav på interaktion med kollegor och andra professioner, varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet är värdefulla personliga egenskaper. Att du tycker om att samarbeta tillsammans med andra för både patienterna och verksamhetens bästa ser vi som en självklarhet. Vana att arbeta i Cosmic journalsystem är en tillgång. Är du en person med intresse för att utveckla ätstörningsvården inom psykiatrin och arbeta patientnära kommer du att trivas hos oss.

Vi erbjuder
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid men föredrar du att jobba deltid kan det diskuteras. Tillträde sker enligt överenskommelse och provanställning kan komma att tillämpas. Vi kommer att erbjuda en god introduktion, anpassad efter dina behov.

Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan. Har du ett intresse för undervisning eller forskning finns goda möjligheter att utveckla det vidare. Regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla och utveckla egna kompetensen.

Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef för ätstörningsenheten för vuxna, Elisabeth Welch, 072-210 45 57
Fackliga företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Tillsättning kan ske innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Vi söker kurator till specialistrehabiliteringen, SRE

Kurator
Läs mer Maj 17
Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Är det du som ska bli en del av vårt team?
Vi söker en kurator som vill arbeta med oss på rehabiliteringsmedicinska mottagning. Gillar du teamarbete, innehållsrika arbetsdagar och att vara med i vår utveckling? Då ska du söka denna tjänst! Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk.

Vår verksamhet
Verksamhetsområdet geriatrik, rehabiliteringsmedicin och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över.

Specialistrehabiliteringen
På vår öppenvårdsmottagning, förlagd ute i Ultuna, har vi två neuroteam och två hjärnskadeteam. Vi erbjuder specialistvårdsrehabilitering till personer i yrkesverksam ålder som har en neurologisk sjukdom, ryggmärgsskada eller förvärvad hjärnskada. Målet för oss är att ge patienterna de bästa förutsättningarna att hantera sitt vardagsliv och om möjligt yrkeslivet. I teamet arbetar läkare, psykolog, logoped, arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterska och undersköterska.

Ditt uppdrag
Denna tjänst är i ett av våra hjärnskadeteam inom området förvärvad hjärnskada (t.ex. stroke, traumatisk hjärnskada). Vi träffar nyskadade patienter som ofta har fått fysiska funktionsnedsättningar, de kan även ha kognitiv påverkan, minnessvårigheter, synpåverkan och hjärntrötthet. Som kurator i teamet gör du psykosociala bedömningar och bedriver psykosocialt behandlingsarbete i nära samarbete med teamet. Detta innebär såväl stödsamtal kring en förändrad livssituation som planering av arbetsträning/arbetsåtergång i samverkan med t.ex. arbetsgivare, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. I uppdraget kan det även ingå kontakt med t.ex. Vård- och omsorgsförvaltningen, Överförmyndarförvaltningen och socialtjänsten. Du kan också ha kontakt med anhöriga och ge stöd och hjälp åt dem när det behövs, t.ex. anhörigsamtal eller råd om hjälpinsatser man kan ansöka om.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är examinerad socionom med några års arbetslivserfarenhet, gärna legitimerad hälso- och sjukvårdskurator med intresse av att arbeta i team. Erfarenhet och intresse av rehabilitering och specifikt teambaserat arbete är meriterande. Meriterande är även tidigare kuratorsarbete men också erfarenhet inom myndighetsutövning samt kunskaper om samhällsapparatens olika stödsystem, såsom ekonomiskt bistånd, Försäkringskassan, LSS-insatser.

B-körkort är önskvärt.

Din kompetens
Vi ser gärna att du har en förmåga att kunna prioritera och skapa struktur bland dina olika arbetsuppgifter. I vår rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100%, mån-fre. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Biträdande avdelningschef Nina Nabb, 018-617 53 61
Kurator Maja Bommelin, 018-611 36 14
Facklig representant nås via växel, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator hospice

Kurator
Läs mer Maj 22
Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Palliativt centrum, som är en del av Akademiska Sjukhuset, består av Hospice, Avdelningen för specialiserad hemsjukvård (ASH) och palliativt konsultteamet (PKT). Vi har både slutenvård, hemsjukvård, rådgivning och undervisning, framför allt med inriktning på palliativ vård. Vi vårdar patienter med olika diagnoser och i alla åldrar, även barn.

Som kurator arbetar du i ett multidisciplinärt team med vården av svårt sjuka patienter och deras anhöriga. Det är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du arbetar självständigt. Du kan räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter.

Ditt uppdrag
Tjänsten är på palliativt centrum med hospice som huvuduppdrag. Arbetet innebär mycket samarbete med övrig personal kring patienten. Teamarbete är viktigt men mycket kräver också att du är självständig. Arbetet består till stor del består av stödjande samtal och krissamtal med patienter och anhöriga och innefattar också efterlevandestöd. Det kan också kan handla om samarbete och samordning med kommunens verksamheter. Du är den enda kuratorn på hospice men kommer ha ett samarbete med kurator på ASH där ni förväntas täcka upp för varandra vid ledigheter och semestrar.

Din kompetens
Vi söker dig som är utbildad socionom, gärna legitimerad hälso-och sjukvårdskurator. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av sjukvård och i synnerhet palliativ vård. Arbetet stället stora krav på att du har ett gott bemötande, är flexibel och har en väl utvecklad samarbetsförmåga. B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder
En tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Maria Bonnevier 018-6119491
Biträdande avdelningschef Linda Frode 018-617 43 67
Facklig representant för SSR nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till Neuroteamet Sigtuna/Upplands-Väsby/Vallentuna i Rehab Nordväst

Kurator
Läs mer Maj 2
Kurator till Neuroteamet Sigtuna/Upplands-Väsby/Vallentuna i Rehab Nordväst.

Vill du bli en i vårt kompetenta och glada gäng? Vi kan erbjuda ett meningsfullt, omväxlande och utvecklande arbete med eget ansvar.

När du blir vår kollega blir du en av sex personer inom Neuroteamet. I teamet arbetar förutom kurator även arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut och logoped. Vårt uppdrag är att erbjuda rehabilitering till personer som nyinsjuknat i stroke eller har annan förvärvad neurologisk skada eller sjukdom. Vi söker dig som är kurator med intresse och gärna erfarenhet av neurologisk rehabilitering.

Vårt team, som är en del av Rehab Nordväst, har upptagningsområdet Sigtuna, Upplands-Väsby och Vallentuna kommun och teamet utgår från Märsta Rehabs lokaler nära Märsta station. Här arbetar ytterligare 17 kollegor med primärvårdsrehabilitering i basuppdraget. Du kan läsa mer om oss på Märsta rehab (regionstockholm.se)

Vi värdesätter en hälsosam livsstil och värnar om en god balans mellan arbete och privatliv. I ditt arbete har du möjlighet att till viss del påverka dina egna arbetstider och din egen arbetssituation. Vi tillämpar flexibel arbetstid, har ett friskvårdsbidrag och erbjuder fri sjukvård inom primärvården. Du kan läsa mer om det på Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Arbetsuppgifter:

Som kurator träffar du patienter i vuxen ålder med olika typer av neurologiska sjukdomar/skador. Teamarbetet är utpräglat men en hel del enskilt arbete ingår. Arbetet som till stor del sker i patientens hemmiljö ställer krav på bred kompetens och självständighet.

Arbetsuppgifterna består bl a av psykosocialt kartläggnings- och behandlingsarbete i form av samtal i kris med patienter och anhöriga, bearbetning, nyorientering och motivation. Samordna och/eller delta i vårdplaneringar och avstämningsmöten. Initiera utredningar och utfärda intyg. Vara patienten behjälplig i kontakter med myndigheter t.ex. försäkringskassa, kommun, landsting och ideella organisationer. Vägleda och informera patienter och anhöriga om sociallagstiftning och socialförsäkring.

Dokumentation sker i Take Care.

Kvalifikationer:

Socionomexamen, 180 p
Klinisk erfarenhet av patienter med neurologiska och/eller kognitiva funktionshinder är meriterande
B-körkort för manuell växel är ett krav
Tidigare erfarenheter av arbete inom primärvården är meriterande

Anställningsform:

Tillsvidareanställning i Rehab Nordväst, tjänstgöringsgrad efter överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Personliga egenskaper:

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, vilket innebär att du

Är ansvarstagande och förenar självständigt arbete med god samarbetsförmåga
Är flexibel och har god kommunikativ förmåga
Är lyhörd, stresstålig och serviceinriktad
Har en positiv attityd

Eftersom du arbetare i patienters hem måste du klara av att vistas i miljöer med husdjur/pälsdjur och inte vara känslig för röklukt eller parfym.

Övrig information:

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering, enligt gällande regelverk.Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Maj 6
Habiliteringen för intellektuell funktionsnedsättning och autism

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Vill du vara med och skapa möjligheter tillsammans med oss?
Välkommen att söka ett vikariat på heltid som kurator vid enheten för intellektuell funktionsnedsättning och autism i Uppsala med inriktning mot vuxenteamet. Vi söker dig som vill ha ett arbete som både är varierat och stimulerande och som tillsammans med oss vill utveckla vårt arbete. Vikariatet sträcker sig fram till augusti 2025. Tillträde enligt överenskommelse och med möjlighet till förlängning.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om våra förmåner här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).


Ditt uppdrag
Du kommer att ingå i en tvärprofessionell enhet som arbetar med målgruppen vuxna med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism. Som kurator hos oss fyller du en viktig roll i det teambaserade behandlings- och utredningsarbetet. Du kommer att arbeta med psykosocialt behandlingsarbete vilket innebär både individuella kontakter och insatser på gruppnivå till patienter, närstående och personal.

Viktiga arbetsuppgifter är att ge en första information och göra kartläggning vid nybesök samt att ge stöd, information och utbildning till anhöriga och nätverk.

Din kompetens
Vi söker dig med socionomexamen, fördjupning inom psykosocialt behandlingsarbete är meriterande. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller i ansökningsprocessen för legitimation. Vidare är arbete med personer med funktionsnedsättning, samt erfarenhet av arbete med anhöriga och samtalsstöd meriterande.

Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete och att du trivs med att utveckla verksamhet och samarbetsformer. Då det ingår en del resor i tjänsten är det meriterande att du har B-körkort.

Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en god pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter, anhöriga och kollegor.

Vår verksamhet
Habiliteringen i Uppsala län tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och har i många år varit en ”habilitering i framkant”. Vi är en specialiserad verksamhet och har vår spetskompetens inom intellektuell funktionsnedsättning, autism och olika former av medfödda rörelsenedsättningar och vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Vi arbetar med att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv genom utvecklande, stödjande och kompenserande insatser. Våra tvärprofessionella team finns i Uppsala, Enköping, Tierp och Östhammar.

Verksamheten präglas av utveckling och evidensbaserat arbetssätt och du får ett stimulerande och varierat arbete. Kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte sker kontinuerligt inom habiliteringens egen verksamhet. Varje profession har dessutom regelbundna träffar för att säkerställa likvärdig kompetens inom länets olika enheter. Inom förvaltningen finns en Forskning- och Utvecklingsavdelning, med syfte att stimulera och stödja utvecklingsarbete.

Vill du veta mer?
För mer information om arbetet och verksamheten är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Anna Randhav Thornström på anna.thornstrom@regionuppsala.se.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel på telefon: 018-611 00 00.

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på ditt examensbevis och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 20 maj.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Vi söker en vikarierande kuratorskollega till Akademiska barnsjukhuset

Kurator
Läs mer Apr 12
Verksamhetsområde akademiska barnsjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Inom Akademiska barnsjukhuset finns bl.a. inriktningarna barnkirurgi, neurologi, neonatologi och onkologi. Våra kuratorer hör till barnsjukhusets kurators- och psykologavdelning som ingår i sektionen för paramedicin, en sektion bestående av olika yrkeskategorier såsom fysioterapeuter, psykologer, förskollärare och dietister.

Ditt uppdrag
Som kurator på Akademiska barnsjukhuset arbetar du främst med patientens (barnets) vårdnadshavare och har ett familjecentrerat perspektiv. Du arbetar både i slutenvård mot avdelningar där barn vårdas på Akademiska sjukhuset och i öppenvård gentemot Akademiska barnsjukhusets specialistmottagningar. Vilket ansvarsområde du arbetar mot i huvudsak kan komma att ändras över tid men ursprungstanken är att uppdraget har tyngdpunkt i neonatologi. Alla kuratorer på barnsjukhuset täcker också för varandra så du behöver även kunna arbeta med andra patientgrupper vid behov. Du gör psykosociala bedömningar, bedriver psykosocialt behandlingsarbete, stödjer vårdnadshavare i kontakten med sociala myndigheter och informerar familjerna om deras rättigheter. Du samverkar även med sjukvården i stort och med andra myndigheter. En stor del av arbetet handlar om att hålla kris- och stödsamtal med vårdnadshavare samt att stötta dem i svåra situationer.

Dina kvalifikationer och kompetens
Vi söker dig som har en socionomexamen. Det är meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn och familjer i svåra situationer och har kunskap om hur familjer påverkas när ett barn är drabbat av sjukdom eller skada. Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga, god förmåga att planera och driva eget arbete samt personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Då ordinarie kurator är föräldraledig kan vi erbjuda ett vikariat på heltid under perioden 2024-08-12 – 2025-08-31, eller enligt överenskommelse. Vi har ett eklektiskt arbetssätt och erbjuder handledning med extern handledare samt friskvårdsbidrag. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Biträdande avdelningschef: Marielle Johansson Bichara, 018–612 20 76, marielle.johansson.bichara@akademiska.se
Avdelningschef: Christine Gibson, christine.gibson@akademiska.se (http://mailto:christine.gibson@akademiska.se/)
Facklig representant nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator sökes till Akademiska sjukhusets ätstörningsvård för vuxna

Kurator
Läs mer Apr 11
Verksamhetsområde psykiatri

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vi söker en kurator till Akademiska sjukhusets ätstörningsvård för vuxna – en möjlighet för dig som är intresserad av att arbeta med ätstörningsvård inom ramen för nationell högspecialiserad vård och söker en flexibel tjänst.

Vår verksamhet
På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar däribland ätstörningsenheten för vuxna som behandlar patienter i behov av specialiserad ätstörningsvård.

Från och med december 2023 har vi även fått tillstånd att bedriva Nationell högspecialiserad vård (NHV) varför vi behöver expandera vår befintliga verksamhet inom ätstörningsvården med fler heldygnsvårdplatser, mer utredning/konsultativ verksamhet och mer fortbildning. Till detta spännande uppdrag behöver vi nu en kurator med intresse och engagemang för denna patientgrupp, som vill vara med att utveckla ätstörningsvården.

Ditt uppdrag
Som kurator kommer du både jobba självständigt och vara en stor del i det interprofessionella teamet kring patienterna. Du kommer navigera och stötta patienten i dennes planering och behov av stödinsatser. Stöttningen kan komma att ske både i individuella träffar och vid behov i grupp. Då vi kommer vårda både regionala och riks-patienter kommer det att innebära ett aktivt samarbete med olika regioner. I och med att enheten är i ett expansivt skede, kommer det att finnas goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av verksamheten.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad kurator. Erfarenhet av psykiatri är meriterande, men inget krav. Vana att arbeta i Cosmic journalsystem är meriterande.

Din kompetens
En stor del av arbetet är teambaserat och det ställer stora krav på interaktion med kollegor och andra professioner, varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet är värdefulla personliga egenskaper. Att du tycker om att samarbeta tillsammans med andra för både patienterna och verksamhetens bästa ser vi som en självklarhet. Är du en person med intresse för att utveckla ätstörningsvården inom psykiatrin och arbeta patientnära kommer du att trivas hos oss.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid, men föredrar du att jobba deltid kan det diskuteras. Tillträde sker enligt överenskommelse och provanställning kan komma att tillämpas. Vi kommer att erbjuda en god introduktion, anpassad efter dina behov.

Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan. Har du ett intresse för undervisning eller forskning finns goda möjligheter att utveckla det vidare. Regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla och utveckla egna kompetensen. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef för ätstörningsenheten för vuxna, Elisabeth Welch, elisabeth.welch@akademiska.se
Fackliga företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Sigtuna Läkarhus söker kurator!

Kurator
Läs mer Apr 9
Om Sigtuna Läkarhus

Sigtuna Läkarhus tillhör SLSO, Stockholms läns sjukvårdsområde, som är en del av Region Stockholm.

Verksamheten är välfungerande. Gemensamt arbetar vi utifrån vår värdegrund, patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje. Vi hoppas att du vill vara med och bidra till samhällsnytta och skapa en verksamhet som arbetar för patientens bästa. Sigtuna läkarhus ligger på Stora Gatan som är en gågata mitt i vackra Sigtuna. Det är lätt att ta sig till husläkarmottagningen via buss, cykel eller bil.

Vi är cirka 20 medarbetare som ombesörjer primärvård för ca 6000 listade patienter. I dagsläget arbetar tre specialistläkare i allmänmedicin hos oss. Inom verksamheten erbjuder vi läkar- och distriktssköterskemottagning, hemsjukvård, telefonrådgivning, diabetesmottagning, astma/KOL mottagning, äldremottagning, psykologmottagning och barnavårdscentral.

Under 2021 fick vårdcentralerna utökade krav på insatser vid mild till måttlig psykisk ohälsa för patienter i alla åldrar i syfte att genom tidiga insatser underlättar tillfrisknandet och förebygga återinsjuknande. Nu har du möjligheten att stärka upp vår mottagning och tillsammans med vår psykolog ta hand om våra patienter på bästa sätt. Vi saknar en kurator till vårt team!

Vi kan erbjuda dig goda arbetsvillkor, en stimulerande arbetsmiljö med varierande arbetsuppgifter, en trevlig stämning med mycket arbetsglädje och engagemang. Du får både ett kollegialt och professionellt stöd genom gemensam handledning tillsammans med psykologer/kuratorer från övriga vårdcentraler i vårt område. Du kan läsa mer om oss på Sigtuna läkarhus vårdcentral (regionstockholm.se)

Du har möjlighet att till viss del påverka dina egna arbetstider genom flextid och därmed din egen arbetssituation när verksamheten så tillåter. Du kan läsa mer om om det på Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Arbetsuppgifter

Sedvanligt arbete för kurator på en vårdcentral, vilket innebär att självständigt ta emot, bedöma och behandla ett brett spektrum av patienter med varierande diagnoser. Patienterna möter du på vårdcentralen.

I arbetsuppgifterna ingår bl. a. psykologiskt bedömnings- och behandlingsarbete av mild måttlig psykisk ohälsa, bearbetande och stödjande samtal, krisinterventioner, psykosocial rådgivning. Att arbeta med vuxna i ett psykosocialt team bestående av sjuksköterskor, kurator och läkare ingår i vårt avtal som husläkarmottagning. Du kommer även att ha en viktig roll i att delta i hälsofrämjande befolkningsinriktade insatser, vilket innebär kontinuerligt arbete med olika förbättrings- och kvalitetsområden. Vår ambition är att ge god vård på hög medicinsk nivå med fokus på patientsäkerhet och kvalitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad kurator gärna med tidigare erfarenhet av arbete inom vårdcentral. Vi ser helst att du har KBT-inriktning men erfarenhet av andra metoder ser vi som ett plus. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av att ha arbetat i svensk primärvård.

Anställningsform:

Vikariatsanställning från nu och till december på deltid 40%, med eventuell möjlighet till förlängning. Arbetstid måndag-fredag. Tillträde efter överenskommelse.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid professionellt bemötande av både patienter och medarbetare. Planering och samordning är välbekanta begrepp för dig, du är bekväm med att arbeta självständigt och ta egna beslut. Egenskaper som är bra att ha i den här tjänsten är lyhördhet, flexibilitet och nytänkande.

Ett gott och respektfullt bemötande av patienter, närstående och kollegor samt förmåga att dela med sig av kunskap och information är av yttersta vikt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du passar in i arbetsgruppen.

Övrig information:

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Varmt Välkommen till Sigtuna Läkarhus!
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering, enligt gällande regelverk.Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Kurator till Familjeläkarna Kapellgärdet

Kurator
Läs mer Mar 28
Nu söker Familjeläkarna en kurator till vårt team i Kapellgärdet!
Vårdcentralen Familjeläkarna Kapellgärdet öppnade för 3 år sedan, vi har en hög patientnöjdhet vilket gör att vi växer stadigt och har nu ca 4500 listade patienter.
På Familjeläkarnas vårdcentraler är adekvat vård vid psykisk ohälsa lika viktig som vid somatisk ohälsa. Vi arbetar därför utifrån Integrerad beteendehälsa (IBH)/Integrerad primärvård, vilket innebär att psykisk hälsa är en integrerad del av vårdcentralen. Vi lägger stor vikt vid tillgänglighet, stegvis vård och samverkan mellan yrkeskategorier. För att våra patienter ska tas om hand så effektivt som möjligt har vi inga väntelistor. Patienterna bokas i stället direkt in till psykolog/kurator när de söker för psykisk ohälsa. Vi har även webbtidbok till psykisk hälsa. Vi har möjlighet att erbjuda föreläsningar, rådgivning, gruppbehandlingar och individuella besök. Vårt arbetssätt skapar goda förutsättningar för tvärprofessionellt arbete, vilket vi tycker främjar arbetsmiljön och gör arbetet mer stimulerande.
Som kurator i primärvården arbetar du med bedömning av psykisk ohälsa inklusive bedömning av lämplig vårdnivå. Du har stödkontakter med personer i kris och genomför psykologiska behandlingar av de vanligaste psykiska besvären; ångest, depression, stressrelaterad ohälsa och livsstilsrelaterade besvär. Vi arbetar individuellt, i grupp eller genom videosamtal utifrån KBT och ACT. Vi tar emot patienter från 18 år och uppåt. Arbetet kräver integritet och självständighet i patientarbetet och samtidigt en förmåga till flexibilitet. För att trivas och fungera i arbetet behöver du vara initiativrik och självgående samt besitta en god samarbetsförmåga.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
Välkommen till en verksamhet med ett gott bemötande och ett positivt arbetsklimat.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Mar 20
Kungsgärdets vårdcentral

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen till oss på Kungsgärdets vårdcentral!
Vi söker dig som är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator som vill arbeta på vår vårdcentral. Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa har förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag
Hos oss kommer du att ingå i ett team inom psykisk hälsa tillsammans med en annan kurator och tre psykologer och ditt arbetsområde kommer att vara psykosocial ohälsa som inte kräver specialistpsykiatrins resurser.

Som kurator arbetar du självständigt med patienter från 18 års ålder och uppåt. I arbetet ingår att ha stödsamtal, samtalsbehandling och rådgivning för att stärka patienternas resurser att bemöta och hantera sin livssituation t ex vid kris- och sorgebearbetning och stress- och utmattningsreaktioner.
Samtalsbehandling kan ske individuellt, i grupp eller via internet och videosamtal.

Du kommer även att arbeta med individuell psykosocial kartläggning och bedömning och stödja patienten med navigering bland samhällets olika stödresurser. Att skriva intyg och remisser och samverka med andra vårdgivare och myndigheter utifrån den aktuella patientens behov ingår också i arbetsuppgifterna.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad kurator och med erfarenhet av psykosocialt arbete. Erfarenhet från vårdcentralsarbete är meriterande. Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga, trivs med och har erfarenhet av att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete.

Som person är du tydlig i din kommunikation, strukturerad i ditt arbetssätt och har god initiativförmåga. Du har pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter och kollegor. Du trivs med att utveckla verksamhet och samarbetsformer, såväl inom som mellan vårdcentralerna samt med våra vårdgrannar.

Vår verksamhet
Kungsgärdets vårdcentral tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och ligger centralt i Uppsala. Vi har cirka 9 000 listade patienter och är 28 medarbetare. Vi erbjuder det mesta inom primärvård och på vårdcentralen arbetar alla för att ge våra patienter bästa möjliga omhändertagande. Våra patienter är allt från unga barnfamiljer och studenter till äldre medborgare. Det gör arbetet hos oss både omväxlande och stimulerande.

Planen är att vi kommer att slås ihop med Flogsta vårdcentral och vi kommer då att ha fortsatt verksamhet vid Kungsgärdets Center. Det innebär att vårdcentralen blir en av de största i Uppsala, och att du som medarbetare kommer ingå i ett större kollegialt sammanhang med alla fördelar som det innebär.

Vill du veta mer?
För mer information om arbetet och verksamheten är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Lena A Larsson, e-post lena.a.larsson@regionuppsala.se eller tel. 070-610 18 61.

Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på ditt utbildningsbevis och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Skicka gärna in din ansökan redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Vi vill ha din ansökan senast 7 april.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region

Ansök nu

Kurator till norra länets psykiatriska mottagningar

Kurator
Läs mer Mar 8
Verksamhetsområde psykiatri

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Norra länets psykiatrimottagningar vänder sig till patienter över 18 år. Enheten är belägen i Tierp med filialer placerade i Gimo, Skutskär och Tärnsjö. Här utreds och behandlas medelsvåra till svåra förstämningssyndrom, ångestsjukdomar, ätstörningar, psykossjukdomar, personlighetssyndrom och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Arbetet följer liknande rutiner som finns inom specialistpsykiatrin i Uppsala, med anpassning för de unika utmaningar som uppstår när en enhet har ansvar för samtliga besvär som kräver psykiatrisk vård. Parallellt med vårt patientarbete jobbar vi aktivt med att utveckla både organisationen och de vårdprocesser som utgör grunden i vårt arbete. Norra länet har bra kommunikationsmöjligheter med Uppsala, primärvård och kommuner.

Från och med den 1 oktober 2022 bedrivs verksamheten i regionens regim, Akademiska sjukhuset, verksamhetsområde psykiatri. Mottagningen är ålagd i Tierp med tre filialer för placerade i Gimo, Skutskär och Tärnsjö.

Ditt uppdrag
Att vara kurator på norra länets psykiatriska mottagningar innebär ett spännande arbete där du får möta patienter i många olika situationer. Arbetsuppgifterna är varierande och utmanande, du kommer bland annat att hjälpa patienten att hitta rätt bland alla insatser och ta kontakt med vårdgrannar och andra myndigheter. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Kunskapsutveckling sker även genom professionsmöten där kuratorer utbyter kunskap och erfarenheter liksom genom nätverk och tvärprofessionella möten.

Som kurator gör du psykosociala bedömningar och bedriver psykosocialt behandlingsarbete i nära samarbete med det övriga teamet. Du har både individuella kontakter med framförallt patienter, men även med närstående och du samverkar mycket med andra inom sjukvården samt myndigheter.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen, med relevant erfarenhet. Det är meriterande om du är legitimerad Hälso- och sjukvårdskurator eller har tidigare erfarenhet från specialistpsykiatrin.

Din kompetens
Som person är du ansvarstagande, kreativ och intresserad av utveckling. Du har god samarbetsförmåga och förmåga till helhetssyn, både i relation till patienter och till verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Som person är du trygg, stabil och öppen. Du har god självkännedom, är stresstålig och tycker om att arbeta i team. I ditt arbete är du lösningsfokuserad och har nära till reflektion. Du är positiv och engagerad och vill bidra till att mottagningens arbete och rutiner utvecklas i rätt riktning. Viktigt för oss är att du har ett bra bemötande gentemot patienter och medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Har du ett intresse för undervisning eller forskning finns goda möjligheter att utveckla det vidare. Regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla och utveckla egna kompetensen.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
För mer information om arbetet och verksamheten är du varmt välkommen att kontakta:
Tillförordnad avdelningschef Viktoria Gustafsson, 070-940 16 50,
Kurator Anna Lundholm, 070-611 49 28
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till affektiv mottagning 2

Kurator
Läs mer Mar 5
Verksamhetsområde psykiatri

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar som tillsammans ansvarar för specialiserad vård för vuxna personer i Uppsala län. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos oss en självklarhet.

Affektiv mottagning 2 bedriver verksamhet för personer över 25 år. Mottagningen har ett särskilt uppdrag vad gäller specialistpsykiatrisk utredning, diagnostik och behandling för patienter med svår affektiv och/eller svår ångestsjukdom eller personlighetssyndrom. Mottagningen utreder och behandlar också till viss del neuropsykiatriska tillstånd, hos de patienter som redan har sin kontakt på den affektiva mottagningen.

Vi är en välfungerande mottagning och hos oss arbetar specialistläkare, specialistsjuksköterskor, specialistpsykologer, psykologer, kuratorer, skötare och medicinsk sekreterare. Vi arbetar i team och vår målsättning är att ha tydliga och konkreta behandlingsriktlinjer samt bra flöden för de olika patientgrupperna. Vi finns i moderna lokaler där heldygnsvård, öppenvård och akutvård för psykiatri är samlade under ett och samma tak.

Ditt uppdrag
Att vara kurator på en affektiv mottagning innebär ett spännande arbete där du får möta patienter i många olika situationer. Arbetsuppgifterna är varierande och utmanande. Du utför psykosocialt behandlingsarbete vilket innebär psykosociala kartläggningar, utredningar och bedömningar; du informerar, stöttar och vägleder patienter och anhöriga gällande samhällets stödinsatser, du är ett stöd i arbetsförberedande och arbetsrehabiliterande åtgärder. Du har en särskild roll som samordnare och kunskapslänk mellan hälso- och sjukvården och samhällets övriga insatser, i denna roll ingår bland annat samordning av samordnad individuell plan (SIP). Utöver detta fungerar du konsultativt i sociala frågor gentemot mottagningens övriga professioner. Tillsammans med övriga professioner utför du även strukturerat suicidpreventivt arbete.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller har annan likvärdig akademisk utbildning och erfarenhet av psykiatrisk verksamhet samt erfarenhet inom myndighetsutövning. Det är meriterande om du har legitimation som hälso- och sjukvårdskurator.

Din kompetens
Som person är du ansvarstagande, kreativ, lösningsfokuserad, öppen för nya arbetssätt och intresserad av verksamhetsutveckling samt har ett tryggt och förtroendegivande tillvägagångsätt. Vid tillsättning kommer stor hänsyn att tas till personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Arbetet bedrivs måndag-fredag på dagtid. Finns möjlighet till en viss del arbeta på distans. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Tony Bengtsson, 070–661 52 91
Kurator Jennifer Lundberg, 018–617 25 08
Facklig kontaktperson SACO nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Värnpliktskonsulent sökes till F16

Kurator
Läs mer Mar 5
Vi söker dig som vill arbeta som Värnpliktskonsulent på 51.Grundutbildningskompaniet vid F 16 Upplands flygflottilj.

Ett spännande och betydelsefullt arbete i en växande organisation med ett viktigt uppdrag i samhället. Du får möjligheten att möta många människor och stödja värnpliktiga via samtal.

Om kompaniet
51.Grundutbildningskompaniet (51.GU-komp) ansvarar för och utbilda värnpliktiga mot flertalet olika befattningar inom Flygvapnet på F 16. Kompaniet lyder under 5.Basenheten (5.BasE) och är utgångsgrupperat vid Ärna i Uppsala.

Idag utbildas cirka 150 individer varje år på 51.GU-komp. Antal värnpliktiga som ska utbildas kommer årligen att öka.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Värnpliktskonsulenten arbetar tillsammans med kompaniledningen, värnpliktshandläggaren, utbildningsbefälen och försvarshälsan (intern företagshälsovård) i ärenden som berör värnpliktiga.

I ditt arbete kommer du:


• Erbjuda stöd och rådgivning till värnpliktiga samt hjälpa till med att identifiera rätt stödinsats.
• Vid behov delta som stöd i granskningsnämnd och i samtal med värnpliktig, befäl och personal ur Försvarshälsan för bedömning och planering.
• Arbeta med förebyggande åtgärder som utbildning och information för värnpliktiga och vid behov för personal på 51.GU-komp.
• Ha ett nära samarbete med lokal medinflytandeansvarig (LMA) kring medinflytande-frågor.
• Arbeta med jämställdhet, likabehandling och Försvarsmaktens värdegrund vid kompaniet
• Stödja chefer med att utreda händelser där det förekommit någon form av ovälkommet beteende såsom kränkningar och trakasserier.
• Vid behov delta i fält för att erbjuda stöd på plats

Utöver dina ordinarie arbetsuppgifter kan du komma att leda Nätverk för värnpliktig kvinna (NVK) samt erbjuda särskilt stöd till förtroendevalda värnpliktiga. 

Du ingår i F16 krisstödsgrupp och är beredd ha en ledande funktion inom denna för kompaniet.

KRAV
Kvalifikationer:


• Socionom utbildning eller motsvarande utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
• Körkort B
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• Minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet av att arbeta med stödjande samtal

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är självständig och initiativrik. Du fungerar väl i grupp och är bra på att bygga förtroendefulla relationer men kan också arbeta självständigt inom eget ansvarsområde. För att trivas i rollen ska du ha lätt för att möta människor, ha ett kurativt förhållningssätt och känna dig bekväm att prata inför grupp. Du är en person som kan se möjligheter och tycker om att utveckla och driva processer framåt. Du är ett föredöme och tillämpar Försvarsmaktens värdegrund.

Den nära kontakten med enskilda individer och kunskapen om deras enskilda förhållanden ställer höga krav på sekretess och tystnadsplikt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande:


• Erfarenhet från arbete inom Försvarsmakten
• Försvarsmaktens samtalsutbildning
• Kompetens inom krishantering
• Genomfört värnplikt eller GMU
• Erfarenhet av arbete med unga vuxna

Övrigt
Anställningsform: civilanställning, tillsvidareanställning heltid, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse 
Arbetsort: Uppsala
Lön: Individuell lön tillämpas

Internutbildning och resor förekommer i tjänsten. Arbetstider är främst dagtid, men kvälls- och helgjobb kan förekomma. Tjänsten är civil och innebär att du kommer få en krigsplacering.

För att kunna uppfylla Försvarsmaktens krav på fysisk standard ingår fysisk träning som en del av dina arbetsuppgifter. Du har tre timmar fysisk träning på arbetstid per vecka och har fri tillgång till gym på arbetsplatsen.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Chef 51.GU kompaniet, Mj Eleonor Erlandsson
Mejl: eleonor.erlandsson@mil.se

Värnpliktskonsulent, Karin Nyström
Mejl: karin.nystrom@mil.se
Tfn: 073-448 81 71

Information om rekryteringsprocessen kan lämnas av
HR-generalist Åsa Larsson
Mail: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga representanter:
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Daniel Modin, nås via växeln 018-19 60 00.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO Jens Larsson, nås via växeln 018-19 60 00.


Välkommen med din ansökan senast 2024-03-22

Din ansökan skall innehålla


• Personligt brev
• CV med referenser
• Intyg på meriterande utbildning  

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Kurator med intresse för smärtrehabilitering

Kurator
Läs mer Feb 23
Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Arbetet innebär tjänstgöring inom verksamhetsområde geriatrik, rehabilitering och smärtcentrum, med klinisk placering inom smärtcentrum på specialistrehabiliteringsenheten i Ultuna. Smärtrehabilitering sker främst genom teambaserade insatser i tvärprofessionella team. Insatserna kring patienter med långvarig smärta omfattar bland annat patientundervisning, bedömningar och behandling med fokus på beteendeförändring. Patientkontakter sker både individuellt och till viss del i grupp. Multiprofessionella smärtutredningar på inneliggande patienter sker också i verksamheten. Vid behov kan det också bli aktuellt med tillfälliga uppdrag inom andra delar av verksamhetsområdet. På specialistrehabiliteringsenheten finns sammanlagt en grupp på 8 kuratorer.

Ditt uppdrag
Nu ska en av våra kuratorer gå på föräldraledighet och vi söker en vikarie. Att vara kurator på specialistrehabiliteringsenheten är ett stimulerande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Som kurator på smärtcentrum arbetar du i huvudsak med att genomföra psykosociala utredningar som en del i teambedömningar. Du är också delaktig i behandlingsperioderna genom att hålla i grupplektioner och delta i individuella insatser. Enskilda samtal med patienter förekommer för rådgivning i sociala frågor och förberedelse inför arbetsåtergång.

Vi är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen. Meriterande är erfarenhet av psykosocial bedömning/behandling av personer med långvarig smärta, erfarenhet av gruppbehandling, teamarbete samt grundläggande kunskap i beteendemedicin. Meriterande är även magisterexamen och legitimation som hälso- och sjukvårdskurator.

Din kompetens
Vi söker dig som är flexibel, lösningsfokuserad och har en god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning på 80% med tillträde så snart som möjligt och varaktighet till mars 2025.

Vår sektion kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss. Som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Kunskapsutveckling sker även genom professionsmöten, där kuratorer utbyter kunskap och erfarenhet, och andra tvärprofessionella möten.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Biträdande avdelningschef Sara Marklund, 018-611 43 89
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator/Psykolog

Kurator
Läs mer Feb 8
Smärtrehabilitering

Är du utbildad kurator eller psykolog och vill du vara med och utveckla teambaserad smärtrehabilitering (MMR1) vid Samariterhemmet?
Vi söker nu dig som har kunskap och erfarenhet av att jobba teambaserat med multimodal smärtrehabilitering. Du är utbildad psykolog alternativt kurator med minst steg 1 i KBT och både praktisk och teoretisk erfarenhet från multidisciplinärt teamarbete där du aktivt har varit involverad i teamet vad gäller rehabilitering i grupp med KBT/ACT. Tjänsten är på 100% med start enligt överenskommelse.

Tycker du detta låter intressant är du varmt välkommen med din ansökan!

Vår verksamhet och ditt uppdrag
Målgruppen är patienter med icke malign smärta som pågått minst tre månader och där smärtans konsekvenser i hög grad påverkar det psykiska och fysiska välbefinnandet liksom det dagliga livet såsom arbete/studier, fritid och familjeliv. Målsättningen med teambaserad grupprehabilitering inom regionens primärvård är att erbjuda patienter med långvarig smärta, där smärtorsaken är färdigutredd, verktyg för att hantera smärtan och egenvård i vardagen. Patienterna ska på så sätt ges möjlighet till ökad livskvalitet samt ökad alternativt bibehållen arbets- eller studieförmåga. Du kommer, tillsammans med läkare, fysioterapeut och arbetsterapeut, att ingå i vårdcentrumets rehabiliteringsteam som före eventuell gruppbehandling bedömer patienterna. Respektive profession gör en individuell bedömning. Patienterna erbjuds ett standardiserat och tidsbestämt behandlingsprogram för rehabilitering i grupp, men ett individanpassat synsätt ska garanteras. Målet är att teamet tillsammans kontinuerligt utvärderar och utvecklar verksamheten där du och övriga teamet har en betydelsefull roll. Grupprehabiliteringen omfattar 6-8 veckor med två behandlingstillfällen per vecka.

Smärtrehabiliteringen ligger i Samariterhemmets vårdcentrals lokaler som ligger mitt i centrala Uppsala, ett stenkast från Resecentrum. Den breda variationen av patienter skapar en utvecklande arbetsplats.

Din kompetens
Vi söker dig som är kurator eller psykolog alternativt legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal med erfarenhet av multimodal smärtrehabilitering. Vidare har du minst steg 1 i KBT och erfarenhet från teamarbete samt ACT. Det krävs god kännedom om teamarbete och förutsättningar för att skapa aktiv patientmedverkan. Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du tycker om att tänka nytt och omsätter gärna nya idéer i praktiken. Du har en god pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter och kollegor

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om tjänsten och verksamheten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Torun Hall, torun.hall@regionuppsala.se.

Fackliga företrädare nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan, vi rekryterar löpande och vill senast ha din ansökan 2024-03-10.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till neuropsykiatriska mottagningen för vuxna

Kurator
Läs mer Feb 7
Verksamhetsområde psykiatri

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Neuropsykiatriska mottagningen för vuxna tillhör sektionen beroende- och neuropsykiatri. Mottagningens uppdrag är att utreda neuropsykiatriska frågeställningar och behandla ADHD och Tourettes syndrom. Vi utgår alltid från evidensbaserade behandlingsmetoder och arbetar kontinuerligt med utveckling av verksamheten och vårt behandlingsutbud. Samarbete och samverkan med vårdgrannar, internt och externt är centralt för vår patientgrupp och något som genomsyrar hela mottagningen och särskilt arbetet som kurator på mottagningen.

Ditt uppdrag
Som kurator arbetar du både självständigt och i nära samarbete med övriga teamet. Stort fokus ligger på arbetslivsinriktad rehabilitering men det förekommer även mer traditionella kurativa arbetsuppgifter. Du håller föreläsningar i grupp, har individuella kontakter med både patienter och anhöriga och du samverkar aktivt med försäkringskassa, arbetsförmedling, kommun, arbetsgivare samt andra relevanta samverkansparter. Som kurator är man en självklar och viktig del i arbetet med att utveckla och förbättra behandlingsinnehållet på mottagningen.

Dina kvalifikationer
Du som söker ska inneha en socionomexamen. Vi ser även att erfarenhet av arbete med patientgruppen (neuropsykiatri) inom psykiatrin är meriterande, likaså erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, arbetsförmedlingen eller försäkringskassan.

Din kompetens
För oss är det viktigt att du trivs med att arbeta i team samt ha ett självständigt arbete. Du är flexibel, nyfiken, och engagerad i både patientarbete och vid förändringsarbete på mottagningen. Vi ser gärna att du är en drivande person i kontakter med olika samverkansparter. I tillsättningen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Vid anställningen kommer utdrag från misstanke- och belastningsregistret att göras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Claudia Ring, 018-611 30 83
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till Neuroteamet Sigtuna/Upplands-Väsby/Vallentuna i Rehab Nordväst

Kurator
Läs mer Jan 24
Kurator till Neuroteamet Sigtuna/Upplands-Väsby/Vallentuna i Rehab Nordväst.

Vill du bli en i vårt kompetenta och glada gäng? Vi kan erbjuda ett meningsfullt, omväxlande och utvecklande arbete med eget ansvar.

När du blir vår kollega blir du en av sex personer inom Neuroteamet. I teamet arbetar förutom kurator även arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut och logoped. Vårt uppdrag är att erbjuda rehabilitering till personer som nyinsjuknat i stroke eller har annan förvärvad neurologisk skada eller sjukdom. Vi söker dig som är kurator med intresse och gärna erfarenhet av neurologisk rehabilitering.

Vårt team, som är en del av Rehab Nordväst, har upptagningsområdet Sigtuna, Upplands-Väsby och Vallentuna kommun och teamet utgår från Märsta Rehabs lokaler nära Märsta station. Här arbetar ytterligare 17 kollegor med primärvårdsrehabilitering i basuppdraget. Du kan läsa mer om oss på Märsta rehab (regionstockholm.se)

Vi värdesätter en hälsosam livsstil och värnar om en god balans mellan arbete och privatliv. I ditt arbete har du möjlighet att till viss del påverka dina egna arbetstider och din egen arbetssituation. Vi tillämpar flexibel arbetstid, har ett friskvårdsbidrag och erbjuder fri sjukvård inom primärvården. Du kan läsa mer om det på Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Arbetsuppgifter:

Som kurator träffar du patienter i vuxen ålder med olika typer av neurologiska sjukdomar/skador. Teamarbetet är utpräglat men en hel del enskilt arbete ingår. Arbetet som till stor del sker i patientens hemmiljö ställer krav på bred kompetens och självständighet.

Arbetsuppgifterna består bl a av psykosocialt kartläggnings- och behandlingsarbete i form av samtal i kris med patienter och anhöriga, bearbetning, nyorientering och motivation. Samordna och/eller delta i vårdplaneringar och avstämningsmöten. Initiera utredningar och utfärda intyg. Vara patienten behjälplig i kontakter med myndigheter t.ex. försäkringskassa, kommun, landsting och ideella organisationer. Vägleda och informera patienter och anhöriga om sociallagstiftning och socialförsäkring.

Dokumentation sker i Take Care.

Kvalifikationer:

Socionomexamen, 180 p
Klinisk erfarenhet av patienter med neurologiska och/eller kognitiva funktionshinder är meriterande
B-körkort för manuell växel är ett krav
Tidigare erfarenheter av arbete inom primärvården är meriterande

Anställningsform:

Tillsvidareanställning i Rehab Nordväst, tjänstgöringsgrad efter överenskommelse. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Personliga egenskaper:

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, vilket innebär att du

Är ansvarstagande och förenar självständigt arbete med god samarbetsförmåga
Är flexibel och har god kommunikativ förmåga
Är lyhörd, stresstålig och serviceinriktad
Har en positiv attityd

Eftersom du arbetare i patienters hem måste du klara av att vistas i miljöer med husdjur/pälsdjur och inte vara känslig för röklukt eller parfym.

Övrig information:

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering, enligt gällande regelverk.Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.

- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.


https://www.regionstockholm.se/jobb

Ansök nu

Kurator med intresse för smärtrehabilitering

Kurator
Läs mer Jan 16
Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Arbetet innebär tjänstgöring inom verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum, med klinisk placering inom smärtcentrum på specialistrehabiliteringsenheten i Ultuna. Smärtrehabilitering sker främst genom teambaserade insatser i tvärprofessionella team. Insatserna kring patienter med långvarig smärta omfattar bland annat patientundervisning, bedömningar och behandling med fokus på beteendeförändring. Patientkontakter sker både individuellt och till viss del i grupp. Multiprofessionella smärtutredningar på inneliggande patienter sker också i verksamheten. Vid behov kan det också bli aktuellt med tillfälliga uppdrag inom andra delar av verksamhetsområdet. På specialistrehabiliteringsenheten finns sammanlagt en grupp på 8 kuratorer.

Ditt uppdrag
Nu ska en av våra kuratorer gå på föräldraledighet och vi söker en vikarie. Att vara kurator på specialistrehabiliteringsenheten är ett stimulerande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Som kurator på smärtcentrum arbetar du i huvudsak med att genomföra psykosociala utredningar som en del i teambedömningar. Du är också delaktig i behandlingsperioderna genom att hålla i grupplektioner och delta i individuella insatser. Enskilda samtal med patienter förekommer för rådgivning i sociala frågor och förberedelse inför arbetsåtergång. Vår sektion kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Kunskapsutveckling sker även genom professionsmöten, där kuratorer utbyter kunskap och erfarenhet, och andra tvärprofessionella möten. Vi är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt

Dina kvalifikationer
Du som söker har socionomexamen. Meriterande är erfarenhet av psykosocial bedömning/behandling av personer med långvarig smärta, erfarenhet av gruppbehandling, teamarbete samt grundläggande kunskap i beteendemedicin. Meriterande är även magisterexamen och legitimation som hälso- och sjukvårdskurator.

Din kompetens
Du bör vara flexibel, lösningsfokuserad och ha god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning på ett år på 80%, med start i mars. Som anställd hos oss får du tillgång till friskvård via Friskhuset med gym, gruppträning och träningsrådgivning med mera.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Biträdande Avdelningschef Sara Marklund 018-611 43 89
Facklig kontaktperson nås via växeln 018 - 611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Observera att urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jan 23
Habiliteringen för intellektuell funktionsnedsättning och autism

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Vill du vara med och skapa möjligheter tillsammans med oss?
Välkommen att söka ett vikariat som kurator vid Enheten för intellektuell funktionsnedsättning och autism i Uppsala, med placering i förskoleteamet. Vi söker dig som vill ha ett arbete som både är varierat och stimulerande och som tillsammans med oss vill vara med och utveckla vårt arbete. Tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse och fram till den 31 december 2024.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa har förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag
Du kommer att ingå i en tvärprofessionell enhet som arbetar med målgruppen förskolebarn med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism. Som kurator hos oss fyller du en viktig roll i det teambaserade behandlings- och utredningsarbetet. Du kommer att?arbeta med psykosocialt behandlingsarbete vilket innebär både individuella kontakter och insatser på gruppnivå till patienter, närstående och personal.?

Viktiga arbetsuppgifter är att ge en första information och göra kartläggning vid nybesök samt att ge stöd, information och utbildning till anhöriga och nätverk. Enhetens kuratorer ansvarar även för att erbjuda samtalsgrupper till föräldrar samt samverka med andra verksamheter såväl inom Regionen och kommuner som samhället i övrigt.

Vår verksamhet
Habiliteringen i Uppsala län tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och har i många år varit en ”habilitering i framkant”. Vi är en specialiserad verksamhet och har vår spetskompetens inom intellektuell funktionsnedsättning, autism och olika former av medfödda rörelsenedsättningar och vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Vi arbetar med att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv genom utvecklande, stödjande och kompenserande insatser. Våra tvärprofessionella team finns i Uppsala, Enköping, Tierp och Östhammar.

Verksamheten präglas av utveckling och evidensbaserat arbetssätt och du får ett stimulerande och varierat arbete. Kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte sker kontinuerligt inom habiliteringens egen verksamhet. Varje profession har dessutom regelbundna träffar för att säkerställa likvärdig kompetens inom länets olika enheter. Inom förvaltningen finns en Forskning- och Utvecklingsavdelning, med syfte att stimulera och stödja utvecklingsarbete.?

Din kompetens
Vi söker dig med socionomexamen och gärna med påbyggnadsutbildning i psykosocialt behandlingsarbete. Vi ser även gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdkurator eller i ansökningsprocessen för legitimation. Erfarenhet från arbete med personer med funktionsnedsättning samt från arbete med anhöriga och samtalsstöd är meriterande.

Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete och att du trivs med att utveckla verksamhet och samarbetsformer. Då det ingår en del resor i tjänsten behöver du ha körkort.

Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en god pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter, anhöriga och kollegor

Vill du veta mer?
För mer information om arbetet och verksamheten är du varmt välkommen att kontakta Tf. gruppchef Julijana Arsenovic-Vasiljevic, 018-617 08 68, e-post julijana.arsenovic-vasiljevic@regionuppsala.se

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, tel 018-611 00 00.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära ett utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på ditt examensbevis och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 7 februari.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till rehabiliteringsmedicinska mottagningen

Kurator
Läs mer Dec 21
Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Är det du som ska bli en del av vårt team!
Vi söker en ny kuratorskollega som vill arbeta med oss på rehabiliteringsmedicinska mottagningen. Gillar du teamarbete, innehållsrika arbetsdagar och är bekväm med att tänka utveckling? Då ska du söka denna tjänst!

Vår verksamhet
Verksamhetsområdet rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över.

Specialistrehabiliteringen
På vår mottagning har vi två neuroteam och två hjärnskadeteam. Vi erbjuder specialistvårdsrehabilitering till personer i yrkesverksam ålder som har en neurologisk sjukdom, ryggmärgsskada eller förvärvad hjärnskada. Målet för oss är att ge patienterna de bästa förutsättningarna att hantera sitt vardagsliv och om möjligt yrkeslivet.

Ditt uppdrag
Denna tjänst innebär ett arbete i ett av våra neuroteam där största patientgruppen är personer med multipel skleros. Som kurator gör du psykosociala bedömningar och bedriver psykosocialt behandlingsarbete i nära samarbete med teamet. Kuratorstjänsten innebär även samverkan med externa myndigheter och andra instanser. Att erbjuda anhörigstöd ingår också i uppdraget.

För att du ska känna dig välkommen till oss, erbjuds du, förutom ett mycket välfungerande team även ett introduktionsprogram och yrkesnätverk.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom, gärna legitimerad hälso- och sjukvårdskurator med intresse av att arbeta i team. Erfarenhet och intresse av rehabilitering och specifikt teambaserat arbete är meriterande. B-körkort är önskvärt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en 75% deltidstjänst i vårt neuroteam. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Kurator Lena Lindqvist, 018-611 00 00
Biträdande avdelningschef Nina Nabb ,018-617 53 61
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator med intresse för smärtrehabilitering

Kurator
Läs mer Dec 6
Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Arbetet innebär tjänstgöring inom verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum, med klinisk placering inom smärtcentrum på specialistrehabiliteringsenheten i Ultuna. Smärtrehabilitering sker främst genom teambaserade insatser i tvärprofessionella team. Insatserna kring patienter med långvarig smärta omfattar bland annat patientundervisning, bedömningar och behandling med fokus på beteendeförändring. Patientkontakter sker både individuellt och till viss del i grupp. Multiprofessionella smärtutredningar på inneliggande patienter sker också i verksamheten. Vid behov kan det också bli aktuellt med tillfälliga uppdrag inom andra delar av verksamhetsområdet. På specialistrehabiliteringsenheten finns sammanlagt en grupp på 8 kuratorer.

Ditt uppdrag
Att vara kurator på specialistrehabiliteringsenheten är ett stimulerande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Som kurator på smärtcentrum arbetar du i huvudsak med att genomföra psykosociala utredningar som en del i teambedömningar. Du är också delaktig i behandlingsperioderna genom att hålla i grupplektioner och delta i individuella insatser. Enskilda samtal med patienter förekommer för rådgivning i sociala frågor och förberedelse inför arbetsåtergång. Vår sektion kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk.

Kunskapsutveckling sker även genom professionsmöten, där kuratorer utbyter kunskap och erfarenhet, och andra tvärprofessionella möten. Vi är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt

Dina kvalifikationer
Du som söker har socionomexamen. Meriterande är erfarenhet av psykosocial bedömning/behandling av personer med långvarig smärta, erfarenhet av gruppbehandling, teamarbete samt grundläggande kunskap i beteendemedicin. Meriterande är även magisterexamen och legitimation som hälso- och sjukvårdskurator.

Din kompetens
Du bör vara flexibel, lösningsfokuserad och ha god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på 100%. Som anställd hos oss får du tillgång till friskvård via Friskhuset med gym, gruppträning och träningsrådgivning med mera.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Biträdande avdelningschef Sara Marklund 018-611 43 89
Facklig kontaktperson kontaktperson nås via växeln 018 - 611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Observera att urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator/psykiatrisjuksköterska

Kurator
Läs mer Nov 1
Om Aleris

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Verksamheten omfattar sjukvård och diagnostik i Sverige, Norge och Danmark. Aleris erbjuder tjänster av hög kvalitet till den offentliga vården, till försäkringsbolag och till patienter som själva betalar för sin sjukvård.

Aleris affärsidé är att ge möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidra till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar. Hög kvalitet på våra tjänster är en förutsättning för vår verksamhet.

Aleris i Skandinavien har ca 5 000 medarbetare och omsätter 7 miljarder SEK.
Aleris ägs av Triton.

På Aleris känner vi ett stort engagemang för det samhälle vi lever i och vill medverka till ett bättre, tryggare och friskare liv. De förändringar vår bransch genomgår innebär möjligheter för oss att tänka om och tänka nytt. Det gillar vi och det är något som vi tycker utmärker oss. Snabba beslut, flexibilitet och möjligheten att påverka och tänka i nya banor värderar vi högt. Du också?

Uppsala Närakut Aleris

Uppsala Närakut ,ortopedakut Aleris är en akutmottagning som är öppen alla dagar året om, mellan kl. 7-23. På mottagningen behandlas bl a infektioner, sårskador, allergier, människor i akut kris (primärvårdsnivå ) och på ortopedakuten extremitetsskador. På ortopedakuten finns även ett röntgenlabb.

Vi söker vi nu kurator/ psykiatrisjuksköterska då vi utökar verksamheten.

Om arbetet och din utveckling
Vår verksamhet präglas av kontinuerlig metodutveckling, där medarbetarna är med och ansvarar för verksamhetens mål och resultat. Här finns möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta och trevliga kollegor i en arbetsmiljö präglad av våra värderingar: Ansvarfullt, Enkelt, Innovativt.

Som kurator/ psykiatrisjuksköterska tar du emot patientgrupper med akut psykisk ohälsa på primärvårdsnivå. Du arbetar med alla patienter i akut kris som inte behöver specialistpsykiatrins resurser, akuta bedömningar, prioritering och behandling av varierande sökorsaker inom primärvårdsnivå. Arbetet sker i nära samarbete med allmänläkare/ sjuksköterska.

Om dig vi söker

Vi söker dig som sätter patienten i fokus, har samarbetsförmåga och drivs av att inspirera och motivera patienter i det hälsofrämjande arbetet. Du trivs med att arbeta självständigt men också i team, är flexibel samt har intresse för utveckling och nytänkande för att hitta nya lösningar i den moderna vården. Du har lätt att hitta lösningar och är intresserad av att utveckla nya arbetssätt och att dokumentera dessa.

Genom ditt engagemang, professionella förhållningssätt och din kommunikativa förmåga skapar du goda relationer med såväl dina arbetskollegor som våra patienter.

Du är legitimerad kurator/ sjuksköterska med erforderlig specialistutbildning med några års erfarenhet, och har erfarenhet av arbete inom öppenvård

Övrigt

• Anställningsform: Tillsvidareanställning, ev. oregelbunden arbetstid, tim anställning kan diskuteras
• Tillträde: enligt överenskommelse
• Individuell lönesättning
• Kollektivavtal finns

Ansökan och kontakt

Vi hoppas att du tycker att det låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss. Ansök genom att fylla i formuläret nedan. Sista ansökningsdag är 2023-12-01 men i och med att vi löpande gör urval rekommenderar vi dig att ansöka redan nu. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Isabell Andersson på tel. 0701674078.

Märk din ansökan med fast anställning eller timanställning.

Hoppas att vi hörs!

–--------------------------------------------------------

I denna rekrytering har vi gjort ett aktivt val av annonsering och rekryteringsstöd och undanber oss vänligt men bestämt kontakt från rekryterings- eller annonseringsbolag

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Nov 9
Om oss
Clockwork Skolbemanning & Rekrytering är företaget med mångårig erfarenhet av skolverksamhet. Vi bistår huvudmän och skolledare över hela landet med bemanning och rekrytering av all skolpersonal – från förskola till högskola. Vi arbetar mot samtliga skolformer och kan genom goda samarbeten och relationer skapa utrymme för det som vi tycker är viktigt – att du som skolledare och pedagog får vara elevernas främsta resurs för inlärning.

Vi har själva varit verksamma inom skolan i olika roller och har således en djup förståelse och insikt i uppdraget- så när ni samarbetar med oss, får ni all vår kompetens på köpet!

För dig som söker nya utmaningar, har vi stora nätverk. För dig som söker personal eller annat stöd, erbjuder vi skräddarsydda lösningar.
Alla våra konsulter erbjuds ”lön varje fredag”, gemensamma aktiviteter samt stöd av legitimerade lärare. Vi är självklart auktoriserade och ISO-certifierade.

Vill du bli en av oss?
Registrera en jobbevakning via www.pedagogjobb.nu eller besök vår hemsida för mer information om hur vi arbetar och vad vi erbjuder www.clockworkpersonal.se/skolbemanningochrekrytering

Dina arbetsuppgifter
Som skolkurator arbetar du med att stödja elever med psykologiska och sociala svårigheter. Utifrån en helhetssyn på individen ska du föra dialog, observera, analysera, förstå och arbeta med sociala processer och svårigheter. Utifrån dina kunskaper ger du förslag på lämpliga strategier, metoder och verktyg för att ge elever möjlighet till ökad måluppfyllelse. I rollen som skolkurator kommer du att samarbeta med elever, deras vårdnadshavare samt skolans personal. Arbetet innebär även samverkan med såväl kommun, socialtjänst och region.

Du kommer att vara en viktig del av skolans elevhälsoteam där du tillsammans med andra professioner som exempelvis specialpedagog och skolsköterska arbetar tillsammans med olika elevärenden och verkar hälsofrämjande på grupp- och organisationsnivå.

Din profil
Nu söker vi dig som har en pågående eller avlutad utbildning som socionom eller inom beteendevetenskap och är intresserad av att ingå i vårt nätverk och på så sätt få möjlighet att arbeta på olika skolor och påverka unga människors liv till det bättre.

Som person är du lugn och har en god samarbetsförmåga, är bra på att lyssna och kommunicera med andra på ett konstruktivt sätt. Du har förmåga att skapa och upprätthålla sociala relationer och du väljer att se möjligheter istället för hinder. I ditt arbete ser du det som självklart att planera och organisera på ett effektivt sätt.

Ansökan
Är det dig vi söker?
Skicka in din ansökan till oss redan idag!
Sök tjänsten via: www.clockworkpeople.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar skolan med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare.

Följ oss:
www.linkedin.com/company/clockwork-skolbemanning
www.facebook.com/skolbemanning

Få förslag på tjänster som passar dig.
www.pedagogjobb.nu

Ansök nu

Kurator till affektiv mottagning 2

Kurator
Läs mer Okt 25
Verksamhetsområde psykiatri

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar som tillsammans ansvarar för specialiserad vård för vuxna personer i Uppsala län. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos oss en självklarhet.

Affektiv mottagning 2 bedriver verksamhet för personer över 25 år. Mottagningen har ett särskilt uppdrag vad gäller specialistpsykiatrisk utredning, diagnostik och behandling för patienter med svår affektiv och /eller svår ångestsjukdom eller personlighetssyndrom. Mottagningen utreder och behandlar också till viss del neuropsykiatriska tillstånd, hos de patienter som redan har sin kontakt på den affektiva mottagningen.

Vi är en välfungerande mottagning och hos oss arbetar specialistläkare, specialistsjuksköterskor, specialistpsykologer, psykologer, kuratorer, skötare och medicinsk sekreterare. Vi arbetar i team och vår målsättning är att ha tydliga och konkreta behandlingsriktlinjer samt bra flöden för de olika patientgrupperna. Vi finns i moderna lokaler där heldygnsvård, öppenvård och akutvård för psykiatri är samlade under ett och samma tak.

Ditt uppdrag
Att vara kurator på en affektiv mottagning innebär ett spännande arbete där du får möta patienter i många olika situationer. Arbetsuppgifterna är varierande och utmanande. Du utför psykosocialt behandlingsarbete vilket innebär psykosociala kartläggningar, utredningar och bedömningar; du informerar, stöttar och vägleder patienter och anhöriga gällande samhällets stödinsatser, du är ett stöd i arbetsförberedande och arbetsrehabiliterande åtgärder. Du har en särskild roll som samordnare och kunskapslänk mellan hälso- och sjukvården och samhällets övriga insatser, i denna roll ingår bland annat samordning av samordnad individuell plan (SIP). Utöver detta fungerar du konsultativt i sociala frågor gentemot mottagningens övriga professioner. Tillsammans med övriga professioner utför du även strukturerat suicidpreventivt arbete.

Dina kvalifikationer
Du är socionom eller har annan likvärdig akademisk utbildning och erfarenhet av psykiatrisk verksamhet samt erfarenhet inom myndighetsutövning. Det är meriterande om du har legitimation som hälso- och sjukvårdskurator. Som person är du ansvarstagande, kreativ, lösningsfokuserad, öppen för nya arbetssätt och intresserad av verksamhetsutveckling samt har ett tryggt och förtroendegivande tillvägagångsätt. Vid tillsättning kommer stor hänsyn att tas till personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
Tjänsten är på heltid. Arbetet bedrivs må-fre på dagtid. Finns möjlighet till viss del arbeta på distans. Tillträde sker enligt överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Tony Bengtsson 070–6615291
Kurator Max Carlesjö 018–617 20 09
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdagen passerat.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till Kvinnofridslinjen

Kurator
Läs mer Okt 27
Verksamhetsområde kvinnofridsenheten

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Nationellt centrum för kvinnofrid, NCK, vid Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset har regeringens uppdrag att höja kunskapen nationellt om mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer. NCK har även regeringens uppdrag att ge stöd till våldsutsatta kvinnor vilket sker via kvinnofridsenheten.

Kvinnofridsenheten består av kvinnofridsmottagningen, som är en öppenvårdsmottagning på Akademiska sjukhuset, och den nationella stödtelefonen Kvinnofridslinjen samt pilotprojektet Stödlinjen för män och Stödlinjen för transpersoner.

De tre stödlinjerna ger telefonstöd till personer som utsatts för fysiskt, psykiskt, ekonomiskt eller sexuellt våld av en närstående. Även anhöriga och yrkesverksamma, som i sitt arbete möter våldsutsatta är välkomna att ringa. Kvinnofridslinjen är öppen dygnet runt, årets alla dagar. De övriga stödlinjerna är öppna varje dag, året om, men mellan följande tider, Stödlinjen för män, kl 7-21 och Stödlinjen för transpersoner, kl 11-19.

Ditt uppdrag
Vi söker nu medarbetare som vill ge samtalsstöd via telefon till våra målgrupper. Arbetet i stödtelefonerna innebär fysisk närvaro på arbetsplatsen, vilken är förlagd i Uppsala. Det finns inte möjlighet till distansarbete. Schemalagd arbetstid vilket innebär rotationstjänst dag/kväll/natt. Ditt arbete kommer innebära tjänstgöring i alla tre stödlinjerna för våldsutsatta, och du kommer i samband med introduktionen få verksamhetsspecifik utbildning gällande gruppernas våldsutsatthet.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att lyssna och ge professionellt stöd till de som utsätts eller har utsatts för psykiskt, fysiskt, ekonomiskt och sexuellt våld i en nära relation samt att ge rådgivning vid behov. Du kommer också att samtala med anhöriga och professionella som behöver vägledning i hur de kan ge stöd till den våldsutsatta.

Vill du läsa mer om vårt uppdrag kan du själv gå in på Kvinnofridslinjens hemsida
www.kvinnofridslinjen.se (http://www.kvinnofridslinjen.se)

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning, så som socionom- eller sjuksköterskeutbildning, och med minst 5-års yrkeserfarenhet av att möta människor i kris. All samtalskommunikation sker via ett webbaserat telefonsystem, vilket innebär att datorvana underlättar arbetet. Samtalsutbildning i MI och universitetsutbildning om mäns våld mot kvinnor / våld i nära relation är starkt meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som samarbetsförmåga, tydlighet i samtal och förmåga att skapa en god relation i samtal. Referenstagning är därför en viktig del i rekryteringen.

Vi erbjuder
Vi vill erbjuda dig en tillsvidareanställning på Kvinnofridslinjen. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Anna Häger, Avdelningschef Kvinnofridsenheten, 018-617 00 79
Facklig kontaktperson Charlotte Wenström, SSR, 018-611 27 92

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under rekryteringsperioden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Okt 23
Ungdomsjourens Medlingsverksamhet & Stödcentrum för unga brottsutsatta Uppsala kommun

Har du gedigen erfarenhet av socialt arbete med ungdomar? Vill du arbeta förebyggande för unga individer och på ett effektivt sätt bidra till att både misstänkta gärningspersoner och brottsutsatta kan få möjlighet att må bättre? Då kan du vara den vi söker! Välkommen med din ansökan redan idag!

Uppsala Ungdomsjour är en del av socialtjänstens insatser för barn och unga. Ungdomsjourens uppdrag är att jobba med förebyggande och uppsökande insatser i samverkan med andra myndigheter och aktörer i samhället.

Uppsala ungdomsjours målgrupp är ungdomar (10-21 år) som befinner sig i, eller i riskzonen för missbruk, kriminalitet eller annat självdestruktivt beteende och även ungdomar som utsatts för brott. Ungdomsjourens uppdrag är att jobba med förebyggande och uppsökande insatser för ungdomar i riskmiljöer. Inom ungdomsjouren finns bland annat medlingsverksamhet och stödcentrum dit vi nu söker en erfaren och engagerad person.

Här kan du läsa mer om medlingsverksamheten (https://www.uppsala.se/medling)
Här kan du läsa mer om stödcentrum (https://www.uppsala.se/stodcentrum)
Här kan du läsa mer om Uppsala ungdomsjour (https://www.uppsala.se/ungdomsjour)

Ditt uppdrag
Du kommer att vara en del av ett team på tre, med kurator på Stödcentrum och medlare på Medlingsverksamheten som jobbar kring målgruppen unga lagöverträdare och brottsutsatta inom Ungdomsjouren.

Som medlare på Medlingsverksamheten kommer du att träffa ungdomar mellan 12–20 år som är misstänka för brott eller del av en konflikt. Du håller i förmöten samt genomför medlingar med de inblandade parterna.

Som kurator på Stödcentrum för unga brottsutsatta har du stödsamtal med barn och ungdomar mellan 10-21 år som blivit utsatta för brott, bevittnat brott. Stödsamtal erbjuds även till närstående till barn och unga som blivit utsatt för brott. Stödcentrum för unga brottsutsatta erbjuder även föräldrastöd i form av gruppverksamhet.

Medlingsverksamheten och Stödcentrum för unga brottsutsatta jobbar gemensamt med utåtriktat arbete i form av presentationer, föreläsningar och projekt både lokalt och nationellt. I tjänsten ingår att upprätthålla god kontakt med berörda samverkansparter; polis, socialtjänst, åklagare, kriminalvård och skolor.

I din roll kommer du även samverka med skola, polis och fritid inom samverkansmodellen SSPF utifrån vårt verktyg skolmedling samt stödsamtal för unga brottsutsatta och unga gärningspersoner.
I rollen som kurator och medlare ingår ett undersökande arbete främst i samverkan med skolors elevhälsa, detta för att skapa goda förutsättningar för medlingsprocesser och stödsamtal.
Du utnyttjar din sociala och kreativa sida i dialoger med ungdomar och andra vuxna. Syfte med arbetet är att genom formaliserad samverkan öka den tidiga upptäckten av unga i riskzon och därigenom minimera risken att dessa unga faller mellan stolarna.

Ditt arbete bidrar till att förhindra att unga återfaller i brott. Arbetet innebär även utåtriktat arbete där du jobbar vid riskhelger så som till exempel Valborg, skolavslutning och Kulturnatten samt andra större ungdomsevenemang.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan universitetsexamen som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du utbildning inom Signs of Safety, systemteori, barn och trauma, MI, medlingsutbildning eller utbildning till nätverksmötesledare ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha minst 5 års arbetslivserfarenhet efter avslutat universitetsutbildning, varav 2 år inom socialt arbete med ungdomar. Det är en fördel om du har erfarenhet av medling och stödsamtal med unga. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska tal och skrift. Det är även meriterande om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska och/ eller innehar B-körkort.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Hilde Wiberg, enhetschef Uppsala ungdomsjour, 018-727 59 09

Fackliga företrädare:
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Okt 16
Habiliteringen för intellektuell funktionsnedsättning och autism

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Vill du vara med och skapa möjligheter tillsammans med oss?
Välkommen att söka en tjänst på heltid som kurator vid enheten för intellektuell funktionsnedsättning och autism i Uppsala med inriktning mot barn i förskoleåldern. Vi söker dig som vill ha ett arbete som både är varierat och stimulerande och som tillsammans med oss vill utveckla vårt arbete. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad läs om våra förmåner här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag
Du kommer att ingå i en tvärprofessionell enhet som arbetar med målgruppen förskolebarn med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism. Som kurator hos oss fyller du en viktig roll i det teambaserade behandlings- och utredningsarbetet. Du kommer att arbeta med psykosocialt behandlingsarbete vilket innebär både individuella kontakter och insatser på gruppnivå till patienter, närstående och personal.

Viktiga arbetsuppgifter är att ge en första information och göra kartläggning vid nybesök samt att ge stöd, information och utbildning till anhöriga och nätverk. Enhetens kuratorer ansvarar även för att erbjuda samtalsgrupper till föräldrar samt samverka med andra verksamheter såväl inom Regionen och kommuner som samhället i övrigt.

Din kompetens
Vi söker dig med socionomexamen, fördjupning inom psykosocialt behandlingsarbete är meriterande. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller i ansökningsprocessen för legitimation. Vidare är arbete med personer med funktionsnedsättning, samt erfarenhet av arbete med anhöriga och samtalsstöd meriterande.

Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete och att du trivs med att utveckla verksamhet och samarbetsformer.

Då det ingår en del resor i tjänsten behöver du ha B-körkort.

Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en god pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter, anhöriga och kollegor.

Vår verksamhet
Habiliteringen i Uppsala län tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och har i många år varit en ”habilitering i framkant”. Vi är en specialiserad verksamhet och har vår spetskompetens inom intellektuell funktionsnedsättning, autism och olika former av medfödda rörelsenedsättningar och vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Vi arbetar med att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv genom utvecklande, stödjande och kompenserande insatser. Våra tvärprofessionella team finns i Uppsala, Enköping, Tierp och Östhammar.

Verksamheten präglas av utveckling och evidensbaserat arbetssätt och du får ett stimulerande och varierat arbete. Kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte sker kontinuerligt inom habiliteringens egen verksamhet. Varje profession har dessutom regelbundna träffar för att säkerställa likvärdig kompetens inom länets olika enheter. Inom förvaltningen finns en Forskning- och Utvecklingsavdelning, med syfte att stimulera och stödja utvecklingsarbete.

Vill du veta mer?
För mer information om arbetet och verksamheten är du varmt välkommen att kontakta tillförordnad gruppchef Julijana Arsenovic-Vasiljevic på telefon: 018-617 08 68 eller e-post: julijana.arsenovic-vasiljevic@regionuppsala.se.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel på telefon: 018-611 00 00.

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på ditt examensbevis och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 2023-11-06.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Okt 10
Fålhagens vårdcentral

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Varmt välkommen att söka tjänsten som kurator hos oss!
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde efter överenskommelse. Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal. Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan även regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling. Det gör att du ingår i ett stort nätverk med kunniga kollegor.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Ditt uppdrag
Arbetet som kurator innebär att möta och behandla människor i kris, individuell psykosocial rådgivning, bedömning, stödsamtal och behandling, för vuxna över 18 år. Utrymme finns för att bedriva gruppverksamhet. Tjänsten kan innebära en del som rehabkoordinator där du ska hjälpa verksamheten att skapa rutiner och struktur för att kunna bedriva en patientcentrerad och kvalitetssäker sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess. Ditt uppdrag innebär ett självständigt arbete men du ingår också i ett psykosocialt team tillsammans med våra två psykologer. På vårdcentralen finns också en läkare med särskild funktion som stöd till det psykosociala teamet. Du bidrar till att utveckla verksamheten och samarbetsformer, såväl inom som mellan vårdcentralerna respektive med våra vårdgrannar. Din konsultation till kollegorna på vårdcentralen är ett viktigt inslag i arbetet och tvärprofessionella arbetssätt är helt centrala för oss.

Din kompetens
Vi söker dig med socionomexamen och med god erfarenhet av psykosocialt arbete. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdkurator eller är i ansökningsprocessen för legitimation. Vi ser gärna att du också har grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) samt kunskap om försäkrings- och rehabiliteringsmedicin.

Som person är du bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. För arbetet krävs att du är flexibel i ditt arbetssätt och har stor initiativförmåga. Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete och kan leda dig själv. Du trivs med att utveckla verksamhets- och samarbetsformer, såväl inom som mellan vårdcentraler och våra vårdgrannar.

Vår verksamhet
Fålhagens vårdcentral är en framåtsyftande vårdcentral och ligger i ett av Uppsalas mest attraktiva lägen i anslutning till resecentrum. Vi är drygt trettio medarbetare som ansvarar för omkring 10.000 listade patienter. På vårdcentralen arbetar alla professioner tillsammans för att ge patienten bästa möjliga omhändertagande med stor nyfikenhet och öppenhet för varandra. Med mottot ” tillsammans för din hälsa ” strävar vi efter att ständigt utveckla våra arbetssätt för att hitta effektiva lösningar på patienternas behov och skapa en bra arbetsmiljö. För att möta våra patienters skiftande behov och önskemål har vi öppet från klockan 7 på vardagar.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta verksamhetschef Mattias Sjöberg på mail mattias.sjoberg@regionuppsala.se (http://mailto:mattias.sjogren@regionuppsala.se/) eller på telefon 070-365 55 88 (http://070-365 55 88/)

Fackliga företrädare nås via växeln 018- 611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Glöm inte att bifoga intyg som styrker din åberopade kompetens! Urval och intervjuer kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Ultuna vårdcentral i Uppsala söker kurator

Kurator
Läs mer Okt 13
Information om arbetsplatsen
I mars 2018 öppnade Ultuna vårdcentral.

Vårdcentralen finns centralt i campusområdet i Ultuna och är en del av Praktikertjänst. Här formar vi tillsammans framtidens primärvård med patienten ständigt i fokus. Vi har idag ca 9000 listade patienter och är välbemannade inom samtliga professioner. Det senaste året har vi deltagit i Region Uppsalas projekt Stegvis vård psykisk hälsa.  

 

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i vår psykosociala professionsgrupp som nu består av två psykologer och en kurator som arbetar med första linjens psykiatri. Tillsammans med dem ska du kunna möta upp de behov som finns hos våra patienter vid livskriser, sorg och stress. I vissa situationer behövs även din kompentens i hur man navigerar bland offentliga myndigheter och institutioner. Har du utbildning inom KBT steg 1 kan även en del av din arbetstid innebära KBT behandling i kortare fokuserade insatser för patienter med ångest och depression.

Du kommer att ha nära samarbete med övriga professioner och vi har regelbundna teamträffar kring patienter som ger stöd i arbetet.  

 

Kvalifikationer
Du bör ha socionomexamen eller examen inom beteendevetenskapligt eller socialpedagogiskt arbete.

Legitimation som hälso- och sjukvårdskurator eller erfarenhet av mottagningsarbete i primärvård är meriterande.

Du bör ha goda kunskaper i samtalsmetodik  och erfarenhet av att arbeta självständigt med samtal.

Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift är ett krav. 

Har du arbetat i journalsystemet Cosmic är det en fördel.

 

Personliga egenskaper

Du är positiv, självständig, strukturerad och känner dig trygg i din yrkesroll samt har en god kommunikationsförmåga och lätt för att samarbeta. Du har ett genuint intresse för patientarbetet och vill arbeta för verksamhetens, arbetsgruppens och din egen personliga utveckling.  

Stor vikt kommer att läggas vid personlighet.  

  

Övrig information
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi är flexibla angående tjänstgöringsgrad och startdatum.  

Startdatum enligt överenskommelse  

 

Om Praktikertjänst


Praktikertjänst har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister. Omsättningen uppgår till cirka 8,5 miljarder kronor och antalet medarbetare är drygt 7 100.

Ansök nu

Kurator till affektiv mottagning 2

Kurator
Läs mer Sep 8
Verksamhetsområde psykiatri

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar som tillsammans ansvarar för specialiserad vård för vuxna personer i Uppsala län. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos oss en självklarhet.

Affektiv mottagning 2 bedriver verksamhet för personer över 25 år. Mottagningen har ett särskilt uppdrag vad gäller specialistpsykiatrisk utredning, diagnostik och behandling för patienter med svår affektiv och /eller svår ångestsjukdom eller personlighetssyndrom. Mottagningen utreder och behandlar också till viss del neuropsykiatriska tillstånd, hos de patienter som redan har sin kontakt på den affektiva mottagningen.

Vi är en välfungerande mottagning och hos oss arbetar specialistläkare, specialistsjuksköterskor, specialistpsykologer, psykologer, kuratorer, skötare och medicinsk sekreterare. Vi arbetar i team och vår målsättning är att ha tydliga och konkreta behandlingsriktlinjer samt bra flöden för de olika patientgrupperna. Vi finns i moderna lokaler där heldygnsvård, öppenvård och akutvård för psykiatri är samlade under ett och samma tak.

Ditt uppdrag
Att vara kurator på en affektiv mottagning innebär ett spännande arbete där du får möta patienter i många olika situationer. Arbetsuppgifterna är varierande och utmanande. Du utför psykosocialt behandlingsarbete vilket innebär psykosociala kartläggningar, utredningar och bedömningar. Du informerar, stöttar och vägleder patienter och anhöriga gällande samhällets stödinsatser och är även ett stöd i arbetsförberedande och arbetsrehabiliterande åtgärder. Du har en särskild roll som samordnare och kunskapslänk mellan hälso- och sjukvården och samhällets övriga insatser, i denna roll ingår bland annat samordning av samordnad individuell plan (SIP). Utöver detta fungerar du konsultativt i sociala frågor gentemot mottagningens övriga professioner. Tillsammans med övriga professioner utför du även strukturerat suicidpreventivt arbete.

Dina kvalifikationer
Du är socionom eller har annan likvärdig akademisk utbildning och erfarenhet av psykiatrisk verksamhet samt erfarenhet inom myndighetsutövning. Det är meriterande om du har legitimation som hälso- och sjukvårdskurator.

Din kompetens
Som person är du ansvarstagande, kreativ, lösningsfokuserad, öppen för nya arbetssätt och intresserad av verksamhetsutveckling samt har ett tryggt och förtroendegivande tillvägagångsätt. Vid tillsättning kommer stor hänsyn att tas till personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
Tjänsten är ett vikariat på heltid under 1 år. Arbetet bedrivs må-fre på dagtid. Finns möjlighet till viss del arbeta på distans. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Tony Bengtsson 070–661 52 91
Kurator Max Carlesjö 018–617 20 09

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdagen passerat. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet

Kurator
Läs mer Sep 28
Verksamhetsområde psykiatri

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet är en länsövergripande specialistpsykiatrisk enhet inom sektionen psykosvård och rättspsykiatrisk vård som arbetar konsultativt mot primärvård, kommun och övriga specialistenheter. Verksamheten arbetar med både besök på mottagning och i hemmet. Teamet utreder och behandlar patienter över 65 år med nydebuterad affektiv sjukdom, ångestsjukdom eller nydebuterad psykossjukdom. Teamet utreder och behandlar även kognitiv svikt/demenssjukdom med psykisk samsjuklighet på specialistpsykiatrisk nivå oavsett ålder. I uppdraget ingår också behandling av patienter med svåra beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom (BPSD). Handledning, konsultationer och pedagogiska insatser till vårdgrannar är en del i det dagliga arbetet. Här arbetar läkare, sjuksköterskor, kurator, skötare och sekreterare. Teamet består idag av 16 personer.

Ditt uppdrag
Som kurator på äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet kommer du att arbeta med samordning och social utredning av patienters enskilda behov av insatser. Du kommer att arbeta med att stödja patient och närstående i kontakten med kommunen eller andra sociala myndigheter. En stor del av uppdraget kommer innebära att du är ansvarig för bedömning och planering av patienters behov av insatser efter utskrivning från slutenvård. Du kommer att ha huvudansvaret för att vid behov samordna SIP och vara länken mellan öppenvård och slutenvård. I arbetet ingår även stödsamtal med patienter och närstående, både enskilt och i team.

Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård, undervisning och forskning så får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter. Att vara kurator på äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir också del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter.

Dina kvalifikationer
Du som söker har socionomexamen. Du ska tycka om att arbeta med människor och meriterande om du har erfarenhet av arbete inom specialistpsykiatrin eller med äldre. Körkort är ett krav.

Din kompetens
Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. I ditt arbete är du flexibel och lösningsorienterad. Du ska kunna arbeta både självständigt och i team.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Emma Modig, 018-611 23 32
Facklig representant nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till psykosvårdens ungdomsteam

Kurator
Läs mer Sep 4
Verksamhetsområde psykiatri

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Vi är en specialistmottagning som vänder sig till personer i åldrarna 18–30 år med misstänkt psykosutveckling eller nydebuterad psykossjukdom. Till oss kommer man för bedömning och/eller utredning, behandling och rehabilitering. Vi arbetar i ett multidisciplinärt team som består av läkare, psykologer, kurator, sjuksköterska, skötare och arbetsterapeut. Vi har även tillgång till musikpedagog och dietist. Vi är ett litet team som arbetar evidensbaserat och där samarbetet mellan de olika yrkeskategorierna är mycket viktigt. I vårt team brinner vi för patientarbetet och vi har roligt tillsammans.

Ditt uppdrag
Du som söker kommer att få ett stimulerande och omväxlande arbete. Som kurator kommer du att göra socialt utrednings- och behandlingsarbete. Du kommer bevaka och kartlägga patientens rättigheter och behov av samhällets resurser angående boende, sysselsättning och ekonomi. Du kommer utföra psykosociala bedömningar samt psykosocialt behandlingsarbete i nära samarbete med de övriga i teamet. I arbetsuppgifterna ingår samarbete med vårdgrannar och det ingår även samordnaruppgifter. Du har regelbunden handledning.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med patienter som är nyinsjuknade i psykos. Du är positiv, engagerad och tycker om att arbeta i team. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom flexibilitet, förmåga att arbeta självständigt, god samarbetsförmåga och gott bemötande. Du är öppen för utveckling och nya arbetssätt. Körkort är meriterande. Vi är ett team som arbetar tajt tillsammans så stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse, eventuellt kan en provanställning komma att tillämpas. Inför anställning kommer utdrag från misstanke- och belastningsregister att tas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Åsa Wicklén, 070-611 21 30

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till nytt team – BUP ätstörningsenhet

Kurator
Läs mer Aug 24
Verksamhetsområde psykiatri

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Nytt uppdrag - högspecialiserad vård för patienter med svårbehandlad ätstörning
Akademiska sjukhuset har, som ett av tre sjukhus i Sverige, fått i uppdrag att bedriva nationell högspecialiserad vård för barn och unga med svårbehandlad ätstörning. Nu ges därför en unik möjlighet till dig som kurator att bli en del av detta spännande arbete. Som ett första steg rekryterar vi ett antal nyckelroller till det nya teamet som får vara med i planeringsfas, uppstart och kommande etablering av en helt ny vårdnivå inom och för psykiatrin. Vill du vara med oss på denna resa?

Vår verksamhet
Ätstörningsenheten för barn och unga tillhör barn- och ungdomspsykiatrin i Region Uppsala, och vi ansvarar för patienter upp till 18 år som är i behov av specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård relaterat till ätstörning. Vi erbjuder i nuläget öppenvårdsbehandling och dagvårdsbehandling. Vi värdesätter att arbeta i team och bygger vår behandling på familjebaserad behandling (FBT) där familjen är oerhört viktig i patientens väg mot tillfrisknad.

Vårt utökade uppdrag gällande nationell högspecialiserad vård kommer från Socialstyrelsen och kommer bland annat att innebära att genomföra bedömning om fortsatt behandling, bedriva en heldygnsvård utifrån särskilda villkor samt att ansvara för delar av den efterföljande uppföljning för patienter som erbjudits behandling.

Ditt uppdrag
Som kurator får du möjlighet att vara med att forma och leda arbetet kring samordning och kommunikation kring patienten och dennes nätverk. En stor del av vården och behandlingen på den nya enheten kommer att utgöras av insatser kopplade till familjen samt samordning med aktuell hemregion och här kommer din roll och kompetens vara viktiga. Det är därtill även viktigt att du är intresserad av digitala lösningar då uppdraget kommer att kräva att man är kompis med tekniska lösningar samt behov av att kunna vara med att driva utvecklingen kring dessa framåt.

Att vi är kreativa, lösningsfokuserade och bygger förutsättningar för ett gott samarbete med öppen dialog inom enheten kommer vara viktiga ingredienser i vårt arbete – tillsammans med en portion uthållighet. I ditt uppdrag kommer det finnas inslag av både intern och extern handledning, så ett intresse av att dela med dig av din kunskap till andra kommer ha en betydelsefull roll.

Dina kvalifikationer
Du är kurator med psykoterapeututbildning. Meriterande med erfarenhet av ätstörningsbehandling samt av slutenvård. Handledarutbildning och erfarenhet av handledning ser vi också som meriterande.

Din kompetens
Du är trygg, har självinsikt och har en förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du är idérik, nytänkande och hittar nya angreppssätt i ditt praktiska arbete. Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt. Du förblir motiverad och arbetar på, även när hinder uppstår, tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstid dagtid. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Maria Stefansson, 018-611 59 74
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till hospice

Kurator
Läs mer Aug 23
Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Palliativt centrum, som är en del av Akademiska sjukhuset, består av hospice, avdelningen för specialiserad hemsjukvård (ASH) och palliativt konsultteamet (PKT). Vi har både slutenvård, hemsjukvård, rådgivning och undervisning, framför allt med inriktning på palliativ vård. Vi vårdar patienter med olika diagnoser och i alla åldrar, även barn.

Som kurator arbetar du i ett multidisciplinärt team med vården av svårt sjuka patienter och deras anhöriga. Det är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du arbetar självständigt. Du kan räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter.

Ditt uppdrag
Tjänsten är på palliativt centrum med hospice som huvuduppdrag.

Arbetet innebär mycket samarbete med övrig personal kring patienten. Teamarbete är viktigt men rollen kräver också att du är självständig. Arbetet består till stor del av stödjande samtal och krissamtal med patienter och anhöriga och innefattar också efterlevandestöd. Det kan också beröra samarbete och samordning med kommunens verksamheter. Du är den enda kuratorn på hospice men kommer ha ett samarbete med kurator på ASH där ni förväntas täcka upp för varandra vid ledigheter och semestrar.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom, gärna legitimerad hälso-och sjukvårdskurator. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av sjukvård och i synnerhet palliativ vård. Arbetet stället stora krav på att du har ett gott bemötande, är flexibel och har en väl utvecklad samarbetsförmåga. B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Tillfällig avdelningschef Maria Bonnevier, 018-611 94 91
Tillfällig biträdande avdelningschef Mia Grillfors Mård, 018-617 32 49
Facklig representant för SSR nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Nu söker vi en ny kurator!

Kurator
Läs mer Aug 16
Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Kuratorerna inom Akademiska sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter och träffar patienter i både sluten och öppenvård. Arbetet hos oss innebär att du möter individer i yrkesverksam ålder med förvärvad hjärnskada samt dennes anhöriga.

Kuratorstjänsten som annonsen avser innebär en klinikanslutning vid avdelningen men du har samtidigt din yrkesmässiga tillhörighet i kuratorsgruppen på sjukhuset. Du har ex en skrivplats på kuratorsmottagningen. Därmed har du ett nära stöd av ett skickligt team av kuratorer medan du arbetar självständigt ute i ditt vardagliga kliniska arbete. På avdelningen finns andra yrkeskategorier som nära kollegor i och kring patientarbetet, du arbetar i team.

Som kurator får du regelbunden handledning av en extern handledare. För gruppen hälsoprofessioner finns även stöd i den egna professionen i form organiserat kollegialt stöd i ett mentorsprogram, sk professionssteget. Kunskapsutveckling sker på många olika sätt, genom professionella nätverk där kuratorer utbyter kunskap och erfarenhet av varandra men också genom tvärprofessionella möten. Varje år genomförs medarbetarsamtal då en individuell kompetensplan skapas. Sjukhuset erbjuder möjligheter till kompetensutveckling.

Ditt uppdrag
Du kommer att ha din grundplacering inom verksamhetsområdet rehabilitering och smärtcentrum tillsammans med övriga kuratorer inom verksamhetsområdet. Inom den verksamheten söker vi en ny kollega till teamet inom hjärnskadeverksamheten, sluten vård, avdelning 85c. Du kommer arbeta i ett specialiserat tvärprofessionellt team. Som kurator i hjärnskadeteamet är du experten på det psykosociala perspektivet. Du kommer genomföra psykosociala bedömningar och hjälpinsatser, ha krisstödssamtal med patient och anhöriga.

Att vara kurator i hjärnskadeteamet innebär att du är bryggan mellan vården och övriga myndigheter. På grund av patienternas behov krävs ofta särskild hjälp med praktiska göromål, som kontakt med socialtjänst, försäkringskassa, göra ansökningar mm. Din uppgift i teamet är framförallt att genomföra psykosociala bedömningar, krisstöd och bedriva psykosocialt stöd i form av samtal, social information och sociala stödåtgärder. Arbetet innebär att du möter personer i yrkesverksam ålder med förvärvad hjärnskada och dennes anhöriga.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen, gärna legitimerad hälso-och sjukvårdskurator. Vidareutbildning och/eller grundläggande utbildning i psykoterapi, motsvarande Steg 1 är meriterande. Vi ser det också som meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom rehabilitering och gärna med inriktning förvärvad hjärnskada.

Din kompetens
Arbetet ställer krav på att du kan arbeta i team och därmed har god samarbetsförmåga. Du kommer att träffa både patient och anhöriga så arbetet kräver gott bemötande, är strukturerad, klarar av att ha många bollar i luften samt att du är flexibel.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Anna Åström tfn 018-611 45 70
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kvinnofridsrådgivare

Kurator
Läs mer Jun 22
Varaktighet: Omgående- 28/02–2023
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Brinner du för kvinnors rättigheter och vill vara med och arbeta för ett samhälle fritt från våld? Som kvinnofridsrådgivare på Uppsala Kvinnojour får du stötta kvinnor som utsatts för någon form av våld.
Kvinnofridsrådgivarens stöd består främst av stödsamtal med våldsutsatta kvinnor, men även praktiskt stöd och medföljandestöd i kontakt med exempelvis sjukvården eller myndigheter. I tjänsten ingår även vissa administrativa uppgifter. Arbetstiden är i huvudsak förlagd på kontorstid, men arbete under kan helger och kvällar förekomma.
Om Uppsala Kvinnojour
Uppsala Kvinnojour är en ideell feministisk förening som sedan 1981 ger stöd och skydd till kvinnor, tjejer och barn som utsatts för någon form av våld. Vi erbjuder stödsamtal, praktiskt stöd, skyddat boende, juridisk rådgivning och juridiskt ombud samt föreläsningar och utbildningar om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.
Kvalifikationer
Du som söker tjänsten som kvinnofridsrådgivare är en engagerad feminist som brinner för kvinnors rättigheter och för att stoppa mäns våld mot kvinnor. Du har också:
Relevant eftergymnasial utbildning såsom Socionom, Beteendevetare eller liknande.
God kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.
Erfarenhet av arbete med kvinnor som utsatts för någon form av våld.

Det är starkt meriterande om du har
Erfarenhet av arbete eller engagemang i ideella organisationer.
Erfarenhet av arbete på myndighet.
Erfarenhet av stödsamtal med barn.
Talar ett annat språk utöver svenska och engelska.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Stödsamtal med stödsökande våldsutsatta kvinnor och anhöriga via besök, telefonsamtal eller videosamtal.
Regelbunden kontakt med stödsökande våldsutsatta och anhöriga via telefon och mail.
Medföljande stöd för våldsutsatta kvinnor i kontakter med sjukvård, myndigheter, domstol och andra.
Ta emot samtal från stödsökande på jourtelefonen under vissa veckodagar.
Föra statistik över kontakt med stödsökande.
Andra administrativa uppgifter.

Stor vikt fästs vid personlig lämplighet. Uppsala Kvinnojour är en liten arbetsplats som utmärks av tätt kollegialt samarbete, men även ett stort mått av självständigt arbete och eget ansvar. Vi är en förening där mångfald av perspektiv, erfarenheter och kompetenser bidrar till verksamheten. Vi ser gärna en bredd bland de sökande. Vi välkomnar enbart kvinnliga sökande, då verksamhetens målgrupp främst utgörs av kvinnor som blivit utsatta för våld av män.
Uppsala Kvinnojours medarbetare erbjuds kontinuerlig fortbildning, friskvårdsbidrag och personalvård. Vårt kontor finns i centrala Uppsala.
Är du vår nya kvinnofridsrådgivare? Skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Frågor om tjänsten besvaras enbart via mail.

Ansök nu

Kurator till område blod- och tumörsjukdomar, vikariat 1 år

Kurator
Läs mer Jul 24
Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Nu ska en av våra medarbetare vara föräldraledig och vi söker därför en vikarierande kurator till medicinsk och onkologisk rehabilitering, som är en del av sektionen för hälsoprofessioner i vårt verksamhetsområde.

Ditt uppdrag
Inom blod- och tumörsjukdomar, där du kommer ha din kliniska placering, arbetar flertalet olika professioner där kuratorn står för den psykosociala expertisen. Du kommer arbeta såväl i öppen- som slutenvård, vilket innebär en blandning av planerad och mer akut verksamhet. Arbetet innebär nära kontakt med både patienter och övrig sjukhuspersonal vilket ställer stora krav på gott bemötande, flexibilitet och en väl utvecklad samarbetsförmåga.

Till onkologen kommer patienter med olika tumörsjukdomar för diagnostisering och behandling, antingen i öppenvård eller inneliggande. I denna tjänst ingår huvudansvar för Uppföljningsmottagningen där man följer upp vuxna patienter som har sena komplikationer efter att ha haft cancer som barn. Där kommer du arbeta i team tillsammans med läkare och sjuksköterska. Du kommer även ansvara för Rehabkoordinatorsärenden inom onkologen. Du ingår i en bemanningsgrupp där du tillsammans med andra kuratorer stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är:

• Stödjande, rådgivande och bearbetande samtal med patienter, anhöriga och efterlevande
• Psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete
• Krisstöd
• Samordna kontakter med arbetsgivare, myndigheter och andra vårdgivare
• Deltagande i utvecklingsarbete

Hos oss står patienten i centrum och vi strävar ständigt efter att förbättra vården. Vi söker dig som är intresserad av och vill vara delaktig i utvecklingsarbete. Som person är du öppen för förändring och se de möjligheter som finns för att förbättra vården för våra patienter.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen och gärna med tidigare erfarenhet som kurator inom hälso- och sjukvård. Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att möta personer i kris och sorg. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets- och organisationsförmåga samt intresse för utvecklingsarbete. Som person är du trygg, stabil, tolerant och öppen. Du har god självkännedom, är stresstålig och klarar att arbeta i team såväl som självständigt. I ditt arbete är du lösningsfokuserad och har nära till reflektion.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning på 100% under ett år, med tillträde i slutet av oktober eller enligt överenskommelse. Du får tillgång till träning på Friskhuset, där allt från gym och gruppträning till personliga hälsoprogram finns samlat. Du erbjuds även ett brett utbud av kurser inom friskvård och hälsa. På Friskhuset finns det tillgång till kostnadsfri hjälp av fysioterapeut/sjukgymnast, kostrådgivning samt konditions- och styrketest. Friskhuset erbjuder även kontakt med ergonom.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Andrea Lundkvist 018-617 37 33
Gruppchef Jenny Wennersten 018-611 91 20
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker fortlöpande och anställning kan ske innan sista ansökningsdag. På grund av semestrar kommer intervjuer ske tidigast v.32

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till Katedralskolan

Kurator
Läs mer Aug 10
Katedralskolan

Har du socionomexamen eller beteendevetarutbildning med relevant inriktning och är på jakt efter en ny utmaning? Vill du arbeta med gymnasieelever och vara en del av elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande för elevernas bästa? Då borde du söka den här tjänsten!

Katedralskolan är Uppsalas största gymnasieskola med över 1400 elever. På skolan erbjuds utbildningar inom Barn- och fritidsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Humanistiska programmet och International Baccalaureate samt Språkintroduktion (IMS). Med anor från 1200-talet omsätter vi vår rika historia i vår ständiga strävan efter att erbjuda en verksamhet som ligger i framkant av den pedagogiska utvecklingen.

Här kan du läsa mer om Katedralskolan (https://katedralskolan.uppsala.se/).

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att vara en del av den samlade elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa, arbeta med psykosociala insatser direkt riktade till enskilda eller grupper av elever samt ge konsultation och handledning till arbetslag, klasslag och enskilda pedagoger kring elever eller grupper. Det ingår även att träffa elever i både planerade och spontana samtal, ha kontakt med vårdnadshavare och externa instanser som socialtjänsten och BUP, arbeta med frågor som rör värdegrund, kamratrelationer, mobbning, konflikter, nedstämdhet, oro och ängslan hos elever samt bidra med psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete. En del av arbetet sker på skolans internationella program, International Baccalaureate.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetarutbildning med relevant inriktning. Har du vidareutbildningar relevanta för kuratorsyrket, utbildning i normkritiskt bemötande och samtalsmetodiska utbildningar är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som skolkurator, med barn/elever i behov av särskilt stöd samt med handledning. Det är en fördel om du arbetat som skolkurator på gymnasiet.

Arbetet kräver att du har mycket god svenska i tal och skrift, goda kunskaper i engelska i tal och skrift, god digital kompetens och kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning. Har du kunskaper inom arbete mot kränkande behandling är det positivt.

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst är du en person som tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Jenny Mokhtari, programrektor, 018-727 95 71.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Grundmall PTJ AB

Kurator
Läs mer Aug 8
Ultuna Vårdcentral söker kurator/psykiatrisjuksköterska
Information om arbetsplatsen
I mars 2018 öppnade Ultuna vårdcentral.

Vårdcentralen finns centralt i campusområdet i Ultuna och är en del av Praktikertjänst. Här formar vi tillsammans framtidens primärvård med patienten ständigt i fokus. Vi har idag ca 9000 listade patienter och är välbemannade inom samtliga professioner. Det senaste året har vi deltagit i Region Uppsalas projekt Stegvis vård psykisk hälsa.Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i vår psykosociala professionsgrupp som nu består av två psykologer och en kurator som arbetar med första linjens psykiatri. Tillsammans med dem ska du kunna möta upp de behov som finns hos våra patienter vid livskriser, sorg och och stress. I vissa situationer behövs även din kompentens i hur man navigerar bland offentliga myndigheter och institutioner. Du kommer att ha nära samarbete med övriga professioner och vi har regelbundna teamträffar kring patienter som ger stöd i arbetet.

Kvalifikationer
Du bör ha goda kunskaper i samtalsmetodik och erfarenhet av mottagningsarbete i öppenvård gärna i primärvård, samt av att arbeta självständigt med samtal.

Har du utbildning inom KBT steg 1 är det meriterande.

Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.Personliga egenskaper
Du är positiv, självständig, strukturerad och känner dig trygg i din yrkesroll samt har en god kommunikationsförmåga och lätt för att samarbeta. Du har ett genuint intresse för patientvård och vill arbeta för verksamhetens, arbetsgruppens och din egen personliga utveckling.

Övrig information
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi är flexibla angående tjänstgöringsgrad och startdatum.

Startdatum enligt överenskommelse

Om Praktikertjänst


Praktikertjänst har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister. Omsättningen uppgår till cirka 8,5 miljarder kronor och antalet medarbetare är drygt 7 100.

Ansök nu

Kurator till Von Bahrs skola

Kurator
Läs mer Jul 27
Von Bahrs skola

Är du på jakt efter ett roligt och givande jobb och har erfarenhet av arbete som socionom och skolkurator på grundskola? von Bahrs skola i Uppsala söker nu dig som vill arbeta som kurator.

Låter det lockande? Sök jobbet redan i dag! Vi vill ha din ansökan senast söndag 13 augusti 2023.

Von Bahrs skola är en F-9 skola med i nuläget drygt 600 elever. Skolan är omgiven av stora härliga grönytor och ligger i Lötenområdet med cykelavstånd till city och Fyrishov och Gränby Centrum.

Skolan erbjuder fina och ändamålsenliga lokaler med hög andel behöriga lärare och kompetent personal. Skolan har ett komplett elevhälsoteam och två skolvärdar.

I dagsläget har skolan drygt nittio medarbetare inom olika kategorier. Hos oss får du bland annat möta en kulturell mångfald där vi ser olikheter som en tillgång. Vi har två fina skolgårdar som inbjuder till lek och rörelse. I närområdet finns parker och stora grönytor.

Läs mer om von Bahrs skola här (https://vonbahrsskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att vara del av skolans elevhälsoteam och samarbeta med såväl rektor som lärarlag, skolsköterska, skolpsykolog specialpedagog/lärare samt fritidshemmets personal, ge konsultation och handledning till arbetslag, klasslag och enskilda pedagoger kring elever eller grupper samt träffa elever i både planerade och spontana samtal. Det ingår även att utbilda och stödja lärare och övrig personal i trygghetsfrämjande arbete, arbeta med frågor som rör värdegrund, kamratrelationer, mobbning, konflikter, nedstämdhet, oro och ängslan hos elever, ha kontakt med vårdnadshavare och externa instanser som socialtjänsten och BUP samt ha rådgivande, stödjande och motiverande samtal med elever.

Din bakgrund
För att vara aktuell för den här tjänsten krävs det att du har socionomexamen. Du har erfarenhet av arbete som socionom och skolkurator på grundskola. Kunskapsmässigt är det ett krav att du har mycket goda kunskapar i svenska i tal och skrift, god digital kompetens och kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning. Utöver det kräver tjänsten också att du har vana att arbeta i dokumentationssystem.

Vidare är det meriterande om du har vidareutbildningar relevanta för kuratorsyrket. Det ses även som meriterande om du har erfarenhet av mångkulturellt arbete. Därtill är det meriterande om du har kunskap om DF respons.

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du empatisk och du kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vi ser även att du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samt är kommunikativ som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Sist men inte minst söker vi dig som är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ulrika Axlesson, rektor, 018-727 58 51

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Kurator till psykosvårdens ungdomsteam

Kurator
Läs mer Jun 26
Verksamhetsområde psykiatri

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Vi är en specialistmottagning som vänder sig till personer i åldrarna 18–30 år med misstänkt psykosutveckling eller nydebuterad psykossjukdom. Till oss kommer man för bedömning och/eller utredning, behandling och rehabilitering. Vi arbetar i ett multidisciplinärt team som består av läkare, psykologer, kurator, sjuksköterska, skötare och arbetsterapeut. Vi har även tillgång till musikpedagog och dietist. Vi är ett litet team som arbetar evidensbaserat och där samarbetet mellan de olika yrkeskategorierna är mycket viktigt. I vårt team brinner vi för patientarbetet och vi har roligt tillsammans.

Ditt uppdrag
Du som söker kommer att få ett stimulerande och omväxlande arbete. Som kurator kommer du att göra socialt utrednings- och behandlingsarbete. Du kommer bevaka och kartlägga patientens rättigheter och behov av samhällets resurser angående boende, sysselsättning och ekonomi. Du kommer utföra psykosociala bedömningar samt psykosocialt behandlingsarbete i nära samarbete med de övriga i teamet. I arbetsuppgifterna ingår samarbete med vårdgrannar och det ingår även samordnaruppgifter. Du har regelbunden handledning.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med patienter som är nyinsjuknade i psykos. Du är positiv, engagerad och tycker om att arbeta i team. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom flexibilitet, förmåga att arbeta självständigt, god samarbetsförmåga och gott bemötande. Du är öppen för utveckling och nya arbetssätt. Körkort är meriterande. Vi är ett team som arbetar tajt tillsammans så stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor
Tillträde 230901 eller enligt överenskommelse, eventuellt kan en provanställning komma att tillämpas. Inför anställning kommer utdrag från misstanke- och belastningsregister att tas. Sista ansökningsdag 230719

Vi erbjuder
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Åsa Wicklén, 070-611 21 30

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till psykosvårdens ungdomsteam

Kurator
Läs mer Jun 28
Verksamhetsområde psykiatri

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Om psykosvårdens ungdomsteam
Vi är en specialistmottagning som vänder sig till personer i åldrarna 18–30 år med misstänkt psykosutveckling eller nydebuterad psykossjukdom. Till oss kommer man för bedömning och/eller utredning, behandling och rehabilitering. Vi arbetar i ett multidisciplinärt team som består av läkare, psykologer, kurator, sjuksköterska, skötare och arbetsterapeut. Vi har även tillgång till musikpedagog och dietist. Vi är ett litet team som arbetar evidensbaserat och där samarbetet mellan de olika yrkeskategorierna är mycket viktigt. På vårt team brinner vi för patientarbetet och vi har roligt tillsammans.

Ditt uppdrag
Du som söker kommer att få ett stimulerande och omväxlande arbete. Som kurator kommer du att göra socialt utrednings- och behandlingsarbete. Bevaka och kartlägger patientens rättigheter och behov av samhällets resurser angående boende, sysselsättning och ekonomi. Du gör psykosociala bedömningar samt psykosocialt behandlingsarbete i nära samarbete med de övriga i teamet. I arbetsuppgifterna ingår samarbete med vårdgrannar. Det ingår även samordnaruppgifter. Du har regelbunden handledning.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med patienter som är nyinsjuknade i psykos. Du är positiv, engagerad och tycker om att arbeta i team. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom flexibilitet, förmåga att arbeta självständigt, god samarbetsförmåga och gott bemötande. Du är öppen för utveckling och nya arbetssätt. Körkort är meriterande. Vi är ett team som arbetar tajt tillsammans så stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Tillträde 230901 eller enligt överenskommelse, eventuellt kan en provanställning komma att tillämpas. Inför anställning kommer utdrag från Misstanke- och belastningsregister att tas. Sista ansökningsdag 230719

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Hör av dig till avdelningschef Åsa Wicklén, 070-611 21 30

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Ansökningar kan komma att hanteras löpande

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 20
Gottsunda vårdcentral

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka tjänsten som legitimerad kurator hos oss!
Vi söker en legitimerad kurator som med engagemang och drivkraft vill vara en del i vårt team! Vi erbjuder en tillsvidareanställning på deltid om 70% med start enligt överenskommelse.

Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/). Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan regelbundna nätverksträffar med kuratorer på andra vårdcentraler. Varje år ges utbildningsdagar för kompetensutveckling inom nätverket tillsammans med övriga, kunniga kollegor. Som kurator har du möjlighet att få individuell handledning utifrån eget önskemål.

Ditt uppdrag
Ditt arbete som legitimerad kurator hos oss på Gottsunda vårdcentral är psykosocial ohälsa för vuxna över 18 år, som inte kräver specialistpsykiatrins resurser. I det arbetet ger du stöd och rådgivning för att stärka patientens resurser att hantera sin livssituation såsom kris- och sorgebearbetning. Du arbetar med individuell psykosocial kartläggning och stödjer patienten med navigering bland samhällets olika stödresurser. Arbetet är till stor del självständigt men du ingår i ett psykosocialt team med psykologer, kuratorer och psykiatrisjuksköterska. Psykosociala teamet arbetar med interventioner i grupp och du kommer att ha en självklar del i det. Din konsultation till kollegorna på vårdcentralen är också ett viktigt inslag i arbetet.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad kurator med socionomexamen och med god erfarenhet av psykosocialt arbete. Grundläggande psykoterapeututbildning och erfarenhet från primärvård är meriterande.

För att vara framgångsrik i arbetet krävs att du leder dig själv, har en god struktur i arbetet, har stor initiativförmåga men också hög flexibilitet. Du trivs med att utveckla verksamhet och samarbetsformer, såväl inom som mellan vårdcentraler respektive med våra vårdgrannar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår verksamhet
Gottsunda vårdcentral tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa och finns i nybyggda lokaler i Gottsunda centrum, i sydvästra delen av Uppsala. Vi har knappt 14 000 listade patienter och ungefär 70 medarbetare. Vår verksamhet är bred och alla yrkesområden inom vårdcentralens uppdrag finns representerade. Många av våra patienter kommer från andra länder och andra kulturer, vilket vi tycker gör arbetet hos oss extra omväxlande och intressant.

Vårdcentralen tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Vi vill att du ska trivas och utvecklas hos oss. Därför ger vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter i en stimulerande miljö. Våra vårdcentraler finns i hela länet. Vi arbetar med patienten, i team på vårdcentralen och samarbetar med kollegor på olika vårdnivåer.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om oss och jobbet är du välkommen att kontakta verksamhetschef Frida Sellén på telefonnummer 018-611 78 06 alt. frida.sellen@regionuppsala.se

Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, ev. kopia på legitimation samt övriga intyg som styrker din åberopade kompetens. Vi vill ha din ansökan senast den 9 juli.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 9
Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Inom verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum arbetar ca 35 kuratorer som arbetar inom den somatiska vården både i slutenvård och i öppenvård. Du kommer att ha din grundplacering vid verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum och din kliniska placering inom avdelning medicinsk och onkologisk rehabilitering. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning kommer du att vara med och utveckla vården för våra patienter. Att vara kurator på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Du kan räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter. Introduktionen kommer att anpassas efter dina behov. En individuell kompetensplan görs årligen med närmaste chef. Kunskapsutveckling sker även genom nätverksmöten och tvärprofessionella möten.

Ditt uppdrag
Du kommer att ha din anställning inom medicinsk och onkologisk rehabilitering, med klinisk placering inom och hudsjukdomar och venereologi. Arbetet innefattar till stor del smittspårning av sexuellt överförbara infektioner (STI), men även utredningsarbete inför exempelvis HIV-förebyggande behandling. Du kommer även ha traditionella stödsamtal i öppenvård med patienter. I mötet med patienterna krävs ett öppet, nyfiket och accepterande förhållningssätt. Detta är särskilt viktigt i denna tjänst då en stor del av patientgruppen är män som har sex med män, men även på grund av samtalens natur, vilka ofta handlar om sex, relationer och livsstil.

Du kommer att arbeta nära mottagningens undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Teamarbetet skapar inte enbart en stimulerande och rolig arbetsmiljö, det skapar även en stark professionskänsla där varje profession och dess kompetens blir synliggjord i vårdkedjan. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är:

- Psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete
- Smittspårning
- Motiverande samtal - stödjande, rådgivande och bearbetande samtal med patienter
- Samordna kontakter med myndigheter och andra vårdgivare
- Leda och ansvara för samtalsgrupper
- Handledning av socionomstudenter
- Deltagande i utvecklingsarbete

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen, gärna med erfarenhet av stödjande och motiverande samtal. Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator ses det som meriterande.

Din kompetens
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets- och organisationsförmåga samt intresse för utvecklingsarbete. Som person är du trygg, stabil, tolerant och öppen. Du har god självkännedom, är stresstålig och tycker om att arbeta i team. I ditt arbete är du lösningsfokuserad och har nära till reflektion.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidare anställning med tillträde enligt överenskommelse.
Som medarbetare inom Region Uppsala har du tillgång till Friskhusets gym, gruppträning, fysioterapi, ergonomi, personlig träning, föreläsningar och massage till ett förmånligt pris. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Andrea Lundkvist, 018- 617 37 33
Gruppchef Jenny Wennersten 018-611 91 20
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator till affektiv mottagning 3

Kurator
Läs mer Jun 3
Verksamhetsområde psykiatri

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Affektiv mottagning 3 är en öppenvårdsmottagning inom specialistpsykiatrin i Uppsala. Vår målgrupp är personer över 25 år med en eller flera av diagnoserna bipolär sjukdom, depression, ångestsyndrom, personlighetsstörningar och neuropsykiatriska funktionshinder. Vi arbetar i multiprofessionella team och vår målsättning är att ha tydliga och konkreta behandlingsriktlinjer samt goda flöden för samtliga patientgrupper. Mottagningen är välbemannad och vi är just nu i en inspirerande fas där vi tillsammans utvecklar vården i en positiv riktning.

Ditt uppdrag
Som kurator har du en viktig roll. Du gör psykosociala bedömningar och bedriver kurativt samt psykosocialt behandlingsarbete i nära samarbete med det övriga teamet. I arbetsuppgifterna ingår bl a att samverka med försäkringskassa, kommun, arbetsförmedling, arbetsgivare och anhöriga. En av arbetsuppgifterna innebär även att vara patienterna behjälplig med återgång i arbete. På mottagningen arbetar vi ständigt med att utveckla och förbättra våra arbetssätt och du är en viktig del i det arbetet. Du har regelbunden handledning och har alltid tillgång till kollegial vägledning. Då vi verkar på ett universitetssjukhus förekommer både interna och externa utbildningar och du har goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi har en positiv lösningsfokuserad mottagningskultur med mycket skratt och gott samarbete över professionsgränser. Detta märks när du är på mottagningen och det syns i våra medarbetarenkäter. Vi är stolta över vår mottagning och glada att vi nu kan välkomna ytterligare en kollega.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen med flera års erfarenhet som kurator inom region eller kommun. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom specialistpsykiatri eller om du på annat sätt kommit i kontakt med våra patientgrupper. Det är önskvärt om du har legitimation som hälso- och sjukvårdskurator.

Din kompetens
Du tycker om att arbeta i team, är engagerad och vill bidra till att mottagningens arbete och rutiner utvecklas på ett positivt sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning fr o m 2023-09-01, eventuellt kan en provanställning komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetet på mottagningen bedrivs måndag till fredag under dagtid. Inför tillsättning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att göras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Susanne Ruckman Forsblom, 018-611 25 08
Biträdande avdelningschef Maria Stenström, 018-611 20 13
Facklig representant nås via växeln, 018–611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 9
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.
Studenthälsans uppgift är att förebygga och avhjälpa hälsorisker och hälsoproblem som är relaterade till livet som student.

Till oss söker sig studenter som har svårt att klara sina studier p.g.a. psykiska, sociala eller andra problem. I teamet finns psykologer, kuratorer och hälsopedagoger. Vi arbetar både förebyggande och behandlande, såväl individuellt som på grupp- och organisationsnivå.

https://www.uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/

Arbetsuppgifter
Huvudsaklig arbetsuppgift är att bedriva korta individuella samtalskontakter med de studenter som söker sig till Studenthälsan. Samtalen kan vara behandlande eller stödjande, exempelvis med fokus på stress, nedstämdhet, ångest, låg självkänsla eller kris. Även samtal om livsstilsfrågor och existentiella frågor ingår.

I arbetsuppgifterna ingår även att hålla föreläsningar och kurser på teman som är relevanta för studenter, samt genomförande av informationsinsatser t.ex. i form av deltagande i mässor för nya studenter vid terminsstart. Arbete på kvällstid kan förekomma.

Du kommer vara en del i ett team och för att lyckas ser vi därför att du har viljan att arbeta mot gemensamma mål och har ett intresse för att vara med och utveckla verksamheten. Du bör ha ett genuint intresse för att arbeta med unga människor och vilja möta dem där de är utifrån deras aktuella behov.

Kvalifikationskrav
Socionomexamen, beteendevetare, sjuksköterska eller motsvarande (minst 3 års högskolestudier/kandidatexamen) med grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1) inkluderande moment av egenterapi.

Du ska ha minst ett års erfarenhet av att arbeta med individuella samtalskontakter. Goda kunskaper i både svenska och engelska, såväl i tal som i skrift, krävs då samtliga arbetsuppgifter genomförs på båda språken.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, att du har ett strukturerat arbetssätt och förmåga att ta egna initiativ. Anställningen kräver stor flexibilitet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av arbete med unga vuxna är meriterande. Erfarenhet av arbete på en studenthälsovårdsmottagning är meriterande, liksom erfarenhet av utåtriktat arbete i form av föreläsningar, kurser eller workshops för studenter.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad t o m 2024-02-29. Omfattningen är 100 % Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Enhetschef Ulrika Svalfors, 018-471 10 03, Gruppchef Johan Nord, 072-999 94 85

Välkommen med din ansökan senast den 26 juni 2023, UFV-PA 2023/2436.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Kurator

Kurator
Läs mer Jun 2
Habiliterigen för autism

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Vill du vara med och skapa möjligheter tillsammans med oss?
Habiliteringens enhet för autism erbjuder en tillsvidareanställning på heltid som kurator. Tjänsten finns i vuxenteamet. Vi söker dig som vill vara en del i vårt team och tillsammans med oss utveckla vårt arbete och få ett arbete som både är varierat och stimulerande. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du:

• arbeta med en spännande och dynamisk målgrupp
• lära av och utvecklas tillsammans med andra professioner i teamet
• lägga upp dina arbetsprocesser och planera din arbetsdag självständigt
• stort stöd och nära samarbete med arbetsterapeutkollegorna i enheten
• en egen mentor under det första anställningsåret
• en arbetsplats som präglas av utveckling och kvalitet med en egen kvalitetsorganisation
• en arbetsplats där din kompetens tas tillvara, inte bara i patientarbetet, utan också i samarbetet med teamkollegorna och genom internutbildningar
• en arbetsplats där det är lätt att kombinera arbetet med privat- och familjeliv
• en arbetsplats med toppoäng på arbetsmiljö i medarbetarundersökningarna


Region Uppsala och Nära Vård och Hälsa har förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag
Du kommer att ingå i en tvärprofessionell enhet som arbetar med målgruppen autism och som kurator hos oss fyller du en viktig roll i det teambaserade behandlings- och utredningsarbetet. Du kommer att arbeta mot vuxna där det i det psykosociala behandlingsarbetet ingår både individuella kontakter som insatser på gruppnivå. Viktiga arbetsuppgifter är att ge en första information och göra kartläggning vid nybesök samt att ge stöd, information och utbildning till anhöriga och nätverk. Till uppdraget hör även att samverka med andra verksamheter såväl inom Regionen och kommuner som samhället i övrigt. Arbetet är varierat och stimulerande.

Din kompetens
Vi söker dig med socionomexamen och gärna med påbyggnadsutbildning i psykosocialt behandlingsarbete. Vi ser även gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdkurator eller i ansökningsprocessen för legitimation. Erfarenhet från arbete med personer med funktionsnedsättning är meriterande. Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med och har erfarenhet av att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete och att du trivs med att utveckla verksamheten och samarbetsformer. Då det ingår en del resor i tjänsten behöver du ha körkort.

Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en god pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter, anhöriga och kollegor.

Vår verksamhet
Habiliteringen i Uppsala län tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och har i många år varit en ”habilitering i framkant” Vi är en specialiserad verksamhet och har vår spetskompetens inom autism, intellektuell funktionsnedsättning och olika former av medfödda rörelsenedsättningar och vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Vi arbetar med att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv genom utvecklande, stödjande och kompenserande insatser. Våra tvärprofessionella team finns i Enköping, Tierp, Uppsala och Östhammar.

Verksamheten präglas av utveckling och evidensbaserat arbetssätt och du får ett stimulerande och varierat arbete. Kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte sker kontinuerligt inom habiliteringens egna verksamhet. Varje profession har dessutom regelbundna träffar för att säkerställa likvärdig kompetens inom länets olika enheter. Inom förvaltningen finns en forsknings- och utvecklingsavdelning, med syfte att stimulera och stödja utvecklingsarbete.

Vill du veta mer?
För mer information om arbetet och verksamheten är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Sara Rydqvist, sara.rydqvist@regionuppsala.se.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära ett utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, tel 018-611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på ditt examensbevis och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 26 juni, men skicka gärna din ansökan redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu