Akademiska sjukhuset
Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.
Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.
Vi utlyser 4 AT-block för 18 månaders tjänstgöring på Akademiska sjukhuset i Uppsala samt 12 månaders forskning vid Uppsala universitet. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta kliniskt på universitetssjukhus, men även få erfarenheter från primärvård i glesbygd (hela regionen).
I blocket ingår:
- invärtesmedicinska specialiteter 4.5 månader
- kirurgiska specialiteter 4.5 månader
- psykiatri 3 månader
- allmänmedicin 6 månader
- 12 månaders forskning
Den kliniska tjänstgöringen varvas med forskning där klinisk tjänstgöring inleder och avslutar förordnandet. Forskarblocken tillsätts i samråd med universitetssjukvårdsnämnden som har företrädare för medicinska fakulteten och region Uppsala.
Dina kvalifikationer
Du som söker ska ha läkarexamensbevis vid tillträdet.
Meriterande
Upp till 6 månaders klinisk erfarenhet som vikarierande läkare anses meriterande. Forskningen bedöms av sakkunniga och rangordnas efter genomförda meriter, exempelvis avlagda examen, publikationer, deltagande i konferenser och potential i forskningsplan. Strategiska val kan förekomma beroende på forskningsfält. Anknytning till Uppsala universitet förutsättes avseende fortsatt forskning.
Pedagogiska erfarenheter är meriterande. Andra erfarenheter (ex. arbete som läkarassistent, sjuksköterska, undersköterska samt andra yrken med kopplingar till hälso- och sjukvård) kan också vara meriterande.
Din kompetens
Som person är du noggrann och strukturerad. Flexibilitet, god samarbetsförmåga och lyhördhet är andra egenskaper som vi värdesätter.
Då vi rekryterar för framtiden ser vi särskilt sökande med målsättning att fortsätta utvecklas i regionen även efter AT. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erbjudande om tjänst sker efter en sammanvägning av formella meriter, såväl kliniska som forskningsmässiga, samt intervjuer.
Ansökan skall innehålla
• CV
• Personligt brev
• Forskningsplan. Forskningsplanen skall vara max fyra sidor (Arial, teckenstorlek 11, enkelt radavstånd), kan skrivas på svenska eller engelska, och innehålla rubrikerna: Syfte och mål (purpose and aims), Områdesöversikt (Survey of the field), Material och metod (Matherial and Methods), Klinisk nytta (Clinical relevance) och Referenser (References). Abstrakt, populärvetenskaplig sammanfattning och etiska övervägande skrivs i ansökningsformuläret i ResearchWeb. Disputerade bifogar intyg om doktorsexamen. Odisputerade forskare ska bifoga intyg från huvudhandledare och prefekt om planerna för forskningsverksamhet inom blocket. Doktorander bifogar antagningsbesked från Uppsala universitet
• Tjänstgöringsintyg (som styrker dina kliniska tjänstgöringar med tid och omfattning)
• Ev. publikationslista
• Har du utländsk läkarexamen ska beslut från Socialstyrelsen om att göra allmäntjänstgöring, AT bifogas din ansökan. Intyg om språkkunskaper i svenska motsvarande svenska C1/svenska som andraspråk 3 skall också bifogas
Viktig information om din ansökan
• Skriv /kopiera in efterfrågad information i ansökningsformuläret
• Ange tre referenspersoner
• Kom ihåg att den arbetslivserfarenhet som du åberopar måste styrkas i form av tjänstgöringsintyg eller annat intyg där tidsperiod och omfattning tydlig framgår
• Det är inte möjligt att komplettera med intyg efter att ansökningstiden gått ut
• När du registrerar din ansökan kommer du få besvara ett antal frågor
Vi erbjuder
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).
Vill du veta mer?
AT-handläggare Johan Carlsson, 018 - 612 20 55, e-post: johan.carlsson@akademiska.se
För forskningsfrågor:
Anna-Karin Wikström, anna-karin.wikstrom@akademiska.se
Anna Liljestam Hurtigh, anna.liljestam.hurtigh@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95
Vill du jobba med oss?
Intervjuer kommer att genomföras på Akademiska sjukhuset den 14-15 oktober. Vi vill ha din ansökan senast den 15 september. Planerad start 3 mars.
Välkommen med din ansökan som för denna rekrytering sker i ansökningssystemet Researchweb som du når via länken nedan. Om du sedan tidigare inte har en inloggning/personkort i det systemet behöver du skapa en sådan. Detta görs enligt följande:
• Klicka "Logga in" längst upp på sidan.
• Välj sedan "Skapa ny användare" och följ vidare instruktioner.
• Fyll i informationen så utförligt du kan. Var noga med att du fyller i rätt e-postadress då denna används som kontaktväg i ansökningsförfarandet.
• När du registrerat dig i Researchweb första gången går det automatiskt ett e-post meddelande till den adress du angivit.
Observera att frågor markerade med ett "+" är obligatoriska. Dessa måste fyllas i för att kunna registrera dig som användare.
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.
Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Ansök nu