Verksamhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Uppsala

Hitta lediga jobb som Verksamhetschef, hälso- och sjukvård i Uppsala. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Uppsala från den arbetsgivaren.

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 2
Akademiskt primärvårdcentrum forskning och Forskning funktionshinder

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Vill du arbeta som verksamhetschef för forskning vid Nära vård och hälsas FoUU-enhet?
Vi söker nu dig som vill vara en del av och leda vårt arbete med att möjliggöra, främja och bedriva verksamhetsnära klinisk forskning i Nära vård och hälsa.

Vi söker en verksamhetschef för våra verksamheter Akademiskt primärvårdcentrum (APC) Forskning och Forskning Funktionshinder. Tjänsten som verksamhetschef kan kombineras med egen forskning inom ramen för en adjungering vid universitet/högskola och/eller klinisk tjänstgöring upp till 50% inom förvaltningen. Du är anställd i din grundprofession med ett chefsförordnande på 3 år med möjlighet till förlängning.

Introduktion till uppdraget samt chefsutbildning kommer att ingå. Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och bra förmåner. Läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag
Vi söker dig som vill vara med och bidra till en förbättrad hälsa och livskvalitet för våra invånare i Uppsala län genom att leda forskningsarbetet inom förvaltningen som verksamhetschef. Vi erbjuder ett spännande arbete i en positiv och kreativ verksamhet.

Som verksamhetschef hos oss kommer du att på uppdrag av FoUU-chef planera, organisera och leda arbetet. Du kommer att ha självständigt personalansvar, vilket bland annat innebär rekrytering, medarbetar- och lönesamtal, arbetsmiljö samt rehabilitering. Du kommer att ingå i en multiprofessionell verksamhet som består av kliniska lektorer, samordnare, forskningssjuksköterska och doktorander. Ditt uppdrag är att skapa och sprida trygghet genom ett närvarande, kommunikativt, tillitsfullt ledarskap. I ditt uppdrag ligger också ett strategiskt ansvar för verksamhetens uppbyggnad, uppföljning och utveckling samt ekonomi. Du kommer ingå i FoUUs ledningsgrupp.

I uppdraget som verksamhetschef ingår även att delta i olika arbetsgrupper och styrgrupper både inom förvaltningen och på förvaltningsövergripande nivå samt i samverkan med Uppsala universitet och länets kommuner. Som verksamhetschef ingår bla att vara sakkunnig i forskningsfrågor, ansvara för handläggning av forskningsstudier och datauttag, ha kursansvar för vetenskapligt förhållningssätt för ST-läkare i allmänmedicin samt att ingå i Nära vård och hälsas forskningsråd och FoUU-rådet i allmänmedicin.

Din kompetens
Vi söker dig som har en doktorsexamen inom, för uppdraget, lämpligt område. Du har flerårig forskningserfarenhet av vikt för förvaltningens verksamheter. Det är meriterande för tjänsten om du är specialist i allmänmedicin. Du har erfarenhet av att verksamhetsleda forskningsverksamhet inom en politiskt styrd organisation med fokus på primärvård och funktionshinder. Du har erfarenhet av
forskningsrelaterad handledning och undervisning med inriktning mot forskningsmetodik och vetenskapligt förhållningssätt. Du har också erfarenhet av regulatoriska området tex kring forskningsrelaterad etik och lagstiftning.

Du tillämpar ett nära, coachande och tillitsbaserat ledarskap. Det är meriterade med tidigare chefserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera. Du är väl införstådd med ditt uppdrag som arbetsgivarföreträdare, dina befogenheter och målen för verksamheten och kan kommunicera detta till andra chefer och medarbetare både internt och externt. Vi ser vidare att du är resultatorienterad och har erfarenhet av att planera och leda processer mot uppsatta mål.

Detta är en tjänst för dig som är idérik, driven, lyhörd, nyfiken, samhällsintresserad och motiverad av att arbeta i ett ledande uppdrag. Ditt förhållningssätt präglas av öppenhet och framåtanda.

Vi fäster stort värde vid personlig lämplighet.

Vår verksamhet
APC Forskning och Forskning Funktionshinder tillhör FoUU-enheten på förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Vår verksamhet möjliggör, stödjer och bedriver verksamhetsnära forskning genom nära samverkan med våra olika verksamheter. Vi samverkar särskilt med Uppsala universitet för att främja klinisk verksamhetsnära forskning. Ett viktigt uppdrag är även att sprida kunskap, resultat och idéer. Arbetsplatsen ligger på Kungsgärdet i centrala Uppsala. Vi har även en forskningsmottagning som ligger på Samariterhemmet i centrala Uppsala.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om oss, våra arbetsuppgifter och uppdrag är du välkommen att kontakta biträdande förvaltningsdirektör Anne Johansson på anne.johansson@regionuppsala.se, tel 018-617 23 11 eller tf FoUU chef Hanna Fagerlind hanna.fagerlind@regionuppsala.se (hanna.fagerlind@regioniuppsala.se)

Fackliga representanter nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan
Ansök via länken nedan. Bifoga CV och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens. Vi vill ha din ansökan senast 10 augusti 2024.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef till barnsektionen

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 10
Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård

Vi på anestesi, operation och intensivvård tar hand om patienter och familjer som står inför en avgörande stund. För vissa är vi det sista hoppet. För andra skapar vi en möjlighet till ett bättre liv. Oavsett om du jobbar på sterilcentralen, i helikoptern, på intensivvårdsavdelningen eller på operation så har du en avgörande roll i avgörande stunder.

Välkommen med din ansökan för att bli en del av oss.

Vår verksamhet
AnOpIva, på Akademiska sjukhuset har en målsättning att ligga i internationell toppklass vad gäller klinisk verksamhet, forskning och utbildning. Hos oss arbetar ca 800 medarbetare. Verksamhetens innefattar fyra sektioner: anestesi- och operation, barn-anestesi, -operation och -intensivvård, Intensivvård samt luftburen intensivvård. Barnsektionen bildades inom AnOpIVA 2018 och samlade anestesi, operation, uppvakningsvård, intensivvård och smärtverksamhet för barn för att skapa en kritisk massa och förutsättningar för en riktad barnkompetensutveckling inom AnOpIVAs hela barnsjukvårdsuppdrag. Inom sektionen finns både omvårdnadspersonal och läkare. Barnsektionen har ca 150 medarbetare.

Ditt uppdrag
Som biträdande verksamhetschef är du ansvarig för barnsektionen vid AnOpIVA och direkt underställd verksamhetschef. I denna chefstjänst ansvarar du för att leda utvecklingen inom vårt barnsjukvårdsuppdrag som i sin tur är en förutsättning för vår högspecialiserade barnsjukvård. Inom ditt område har du ansvar för personal-, budget- och arbetsmiljö. Ditt arbete har tyngdpunkt på strategisk ledning och organisationsutveckling samt kompetensutvecklingsfrågor. Du kommer ha ett övergripande verksamhetsperspektiv, vilket även innebär att samverka med samarbetspartners internt inom sjukhuset och regionen samt med andra externa aktörer. I tjänsten har du personalansvar för två avdelningschefer och ett tjugotal läkare vilket innebär att finnas tillgänglig för att leda och stötta dina avdelningschefer samt dina medarbetare. Det finns två ledningsgrupper som du kommer att ingå i. En vid barnsektionen där avdelningschefer, bitr avdelningschefer och medicinskt ledningsansvarig ingår, den ledningsgruppen leder och ansvarar du för. Du ingår även i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef, övriga bitr verksamhetschefer, våra forskningsansvariga, administrativ chef, hr och ekonomi. Här företräder du din sektion och här arbetar vi för att tillsammans skapa Ett AnOpIVA

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med tidigare chefsvana, med utbildning inom hälso- och sjukvård och som vill driva ett professionellt, tydligt och närvarande ledarskap. Du är förtroendeingivande och vill stötta och bidra till dina medarbetares utveckling. Du arbetar för goda och långvariga relationer och har en god kommunikativ förmåga. Det är viktigt att du har förmågan att engagera, skapa delaktighet och ett positivt klimat. Du har även förmågan att leda och utveckla andra chefer.

Din kompetens
För att trivas i rollen är det viktigt att du gillar att arbeta självständigt samtidigt som du har en utpräglad lagkänsla. Du har tidigare erfarenhet av verksamhetsutveckling och det är en fördel om du är van vid förändringsledning. För att trivas i rollen är det viktigt att du gillar att arbeta självständigt samtidigt som du har en utpräglad lagkänsla. Meriterande är tidigare erfarenhet av ledarskap inom barnanestesi-och intensivvård. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet med helhetssyn att verka för en långsiktig utveckling av verksamhetsområdet med målet att klinisk verksamhet, forskning, utveckling och utbildning håller internationell toppnivå.

Vi erbjuder
En tillsvidareanställning inom din profession kombinerat med tidsbegränsat chefsförordnande.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsala
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Tf Verksamhetschef Marie Foconi 018-611 39 88
Fackliga företrädare nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.
Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Capio Ögon söker Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 9
Om oss

Capio Ögon är det gemensamma varumärket för Capio Medocular, Capio Globen Ögonklinik och Capio Stockholms Ögonklinik.

Capio Ögon i Uppsala är Capio Ögons första klinik och startades 1986. Våra verksamhetsområden är gråstarrskirurgi och ögonmottagning inom vårdval. Förutom det så har vi privata patienter och utför även synfelsoperationer. I Uppsala arbetar vi till största del på uppdrag från Region Uppsala samt även Region Gävleborg. Vi har centralt belägna lokaler på Stora torget.

Verksamheten består av ett team med cirka 18 medarbetare, läkare, sjuksköterskor, optiker, undersköterskor och administrativ personal.

Din roll

Vi söker dig som vill leda och utveckla våra verksamheter med ett outtröttligt fokus på patientens bästa.

I befattningen som verksamhetschef har du ett helhetsansvar för verksamheten i Uppsala samt våra satellit verksamheter.

Du ansvarar självständigt för att driva utvecklingen för att uppnå uppsatta mål. Du ansvarar för planering, uppföljning och analys av verksamheterna så att kvalitets, - produktions, ekonomi-, och miljömål uppnås. Som verksamhetschef har du både budget- och arbetsmiljöansvar och för att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt och inkluderande ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Meriterande är relevant sjukvårdsutbildning, så som t ex leg läkare, leg sjuksköterska, eller annan likvärdig utbildning.

Om dig

Gärna med erfarenhet från Ögonsjukvård. Du som söker bör ha arbetat som chef innefattande både personal- och budgetarbete samt resultatansvar. Vi vill att du som chef/ledare har förmåga att tillsammans med medarbetarna formulera visioner, tydliggöra syften med verksamheten och genom det skapa engagemang och fokus. Du är ansvarstagande och driven med hög integritet.

Du har en god affärsförståelse och förmåga att jobba både strategiskt och operativt. Du entusiasmeras av att utveckla medarbetare och du räds inte att utmana och utveckla etablerade arbetssätt.

Vi satsar nu för fortsatt utveckling av verksamheten och söker dig som vill vara med och erbjuda Sveriges bästa Ögonsjukvård.

Välkommen att vara med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder dig

Här är några av våra erbjudanden till dig:

- Ett nätverk av stöttande chefskollegor

- En välfungerande supportorganisation

- Ledarskapsutveckling i Capio Academy

- Tryggheten i att ha en stor organisation i bakgrunden som stöd

- Ansvar, mandat och frihet

- Kollektivavtal

- Privat Sjukvårdförsäkring

- Friskvårdsbidrag

- Förmånscykel

Publicerat: 2024-01-09

Sista ansökningsdag: 2024-02-09

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef till bild- och funktionsmedicinskt centrum

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 29
Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Inom verksamhetsområdet bild- och funktionsmedicinskt centrum (BFC) omfattande röntgen och nuklearmedicin vid Akademiska sjukhuset arbetar ca 320 personer och vi utför årligen drygt 230 000 undersökningar, behandlingar och eftergranskningar. Ungefär hälften av undersökningarna och behandlingarna utförs akut. Nästan alla bilddiagnostiska metoder, MR, DT, konventionell röntgen, intervention, ultraljud, SPECT och PET finns inom verksamhetsområdet. Vi jobbar aktivt med individuell kompetensutveckling och med att förbättra den dagliga arbetsmiljön.

Ditt uppdrag
Bild- och funktionsmedicinsk centrums uppdrag är omfattande och mångfacetterat och därför söker vi nu en biträdande verksamhetschef.

Som biträdande verksamhetschef kommer du att arbeta nära verksamhetschefen för bild- och funktionsmedicinskt centrum. Du kommer huvudsakligen att ansvara för avtals-, upphandlings- och inköpsfrågor men uppdraget innefattar även deltagande i budgetarbete, verksamhetsplanering samt andra arbetsuppgifter som stöd till verksamhetschefen. Som biträdande verksamhetschef ingår du i klinikens verksamhetsledningsgrupp. Personalansvar kan förekomma.

Dina kvalifikationer
Vi vänder oss till dig som har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du ska ha relevant akademisk utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet och mycket god administrativ förmåga. Meriterande är om du har kunskaper om och god insyn i radiologisk verksamhet. Då vi är ett universitetssjukhus och arbetet innefattar arbete med forskning och utbildningsfrågor är erfarenhet av forskning och utbildning meriterande. Arbetet kräver även en mycket god administrativ förmåga.

Din kompetens
Vi kommer att lägga stort fokus vid din personliga lämplighet och söker dig som är lyhörd, lojal och initiativrik. Du är duktig på att organisera och att skapa struktur i ditt arbete. Du har en god förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt, såväl skriftligt som muntligt. Vi ser vidare att du är intresserad av människor och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Goda kunskaper i svenska och engelska erfordras.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett förordnande under tre år på 40% som biträdande verksamhetschef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Verksamhetschef Per Eckerbom, 018–611 06 05

Fackliga kontaktpersoner nås vi växeln:
Upplands allmänna läkarförening: Lucyna Neuger, 018-611 00 00
Vårdförbundet: Kaisa Lyon, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kan komma ske löpande under ansökningsperioden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 30
Habiliteringen i Enköping, Tierp & Östhammar

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka ett spännande och utmanande chefsuppdrag
Vi söker en verksamhetschef som vill vara med och utveckla habiliteringen i Uppsala län. Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid och blir anställd i din grundprofession med ett tidsbegränsat uppdrag som chef på tre år. Tillträde enligt överenskommelse.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa har förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag
Habiliteringen tillhör verksamhetsområde funktionshinder inom förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Vi är en specialiserad verksamhet och har vår spetskompetens inom autism, intellektuell funktionsnedsättning och olika former av medfödda rörelsenedsättningar och vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Vi arbetar med att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv genom utvecklande, stödjande och kompenserande insatser.

Habiliteringen består av drygt 170 medarbetare och är organiserad i sju enheter. Fyra enheter finns i Uppsala, en i Enköping, en i Tierp samt en i Östhammar. Du har det övergripande ansvaret för ledning och styrning av habiliteringsenheterna i Enköping, Tierp och Östhammar. Inom dessa enheter arbetar cirka 50 medarbetare med flera olika professioner. Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. I ditt uppdrag är du i nuläget chef över tre gruppchefer samt tre administrativa funktioner. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med nio andra verksamhetschefer och är direkt underställd verksamhetsområdeschefen.

Du arbetar med ett strategiskt och övergripande fokus både med avseende på hela habiliteringsverksamheten i Uppsala län samt för verksamhetsområdet under verksamhetsområdeschefens ledning. Du förväntas även representera habiliteringen i olika sammanhang.

Din kompetens
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du har minst några års chefserfarenhet och det är meriterande om du även varit chef över andra chefer samt har erfarenhet inom funktionshinderområdet och habilitering. Då sjukvården i sin helhet, liksom habiliteringen är inne i ett omställningsarbete krävs att du har erfarenhet av förändrings- och förbättringsarbete samt är nytänkande och öppen för nya arbetssätt.

Du är trygg i din chefs- och ledarroll och tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar och stöttar. Du skapar och sprider trygghet i vardagen genom ett tydligt och tillitsfullt ledarskap. Du har god kommunikativ förmåga, är lyhörd, strukturerad och har lätt att fatta väl underbyggda beslut som är till nytta för verksamheten. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och är bra på att analysera vilka konsekvenser de val som görs har för framtiden. Stora krav ställs på samarbetsförmåga och förmågan att skapa goda relationer med övriga verksamheter inom Region Uppsala, länets kommuner och andra externa aktörer. Din svenska är mycket god både i tal och i skrift. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Vår verksamhet
Habiliteringen vänder sig till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar och arbetar med att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv genom utvecklande, stödjande och kompenserande insatser. Den vård som erbjuds är kunskapsbaserad och ändamålsenlig, utifrån ett kvalitetssäkert arbetssätt. Habiliteringen ger möjlighet för medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll, känna engagemang och stimulans i det gemensamma arbetet. Våra tvärprofessionella team finns i Enköping, Tierp, Uppsala och Östhammar.

Vill du veta mer?
Du är varmt välkommen att kontakta verksamhetsområdeschef Jenny Myhr, tel: 018-611 88 76 eller e-post jenny.myhr@regionuppsala.se. Välj gärna e-post som en första kontaktväg.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, tel 018-611 00 00.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på din legitimation och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast den 13 juni 2024.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Klinikchef till smådjurskliniken vid SLU Universitetsdjursjukhuset

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 10
Universitetsdjursjukhuset
Smådjurskliniken söker chef för den kliniska verksamheten.  Är du veterinär eller djursjukskötare med erfarenhet av att leda och utveckla en klinisk verksamhet? Välkommen med din ansökan!

Om jobbet
Klinikchefen har ett övergripande ansvar för verksamheten vid smådjurskliniken på Universitetsdjursjukhuset (UDS). Ansvarsområden som inkluderas är verksamhetsplanering, personalansvar för enhetschefer, budgetarbete och budgetuppföljning. Arbetet sker i samarbete med enhetschefer och i nära samverkan med den akademiska personalen inom institutionen. Vi förväntar oss att du kan delta i det kliniska arbetet.

Tillsammans med övriga chefer och medarbetare inom smådjurskliniken bidrar du till att skapa en god arbetsmiljö och en god studiesocial- och pedagogisk miljö för medarbetare och studenter, där ständig utveckling och förbättring är en självklarhet. Eftersom djursjukhusverksamheten bedrivs i en universitetsmiljö, vilken omfattar grundutbildning av veterinär och djursjukskötarstudenter och forskning är det viktigt att du kan se på verksamheten ur flera perspektiv. Djursjukvården ska bedrivas ekonomiskt hållbart och den är en grundförutsättning för klinisk undervisning och forskning.

På UDS kommer du att möta en dynamisk miljö med kliniska utmaningar i veterinärmedicinens framkant. Just nu pågår ett utvecklingsarbete för att integrera djursjukhuset med institutionens grundutbildnings- och forskningsuppdrag. Vi ser över djursjukhusets organisation och flöden för att kunna ta emot fler studenter, få en ekonomi i balans och säkerställa högklassig vård till våra patienter. Du kommer att arbeta för att skapa framtidens djursjukvård och utbilda framtidens veterinärer och djursjukskötare.

Din bakgrund 
Vi söker dig som är veterinär eller djursjukskötare med erfarenhet från djursjukvård. Du har dokumenterad ledarerfarenhet och tidigare erfarenhet av att leda och utveckla en klinisk verksamhet. 

Då UDS är ett universitetsdjursjukhus, och den kliniska djursjukvården är en grundförutsättning för den kliniska utbildningen av veterinär- och djursjukskötarstudenter och forskning, är erfarenhet av utbildning och forskning meriterande.

För att lyckas och trivas i rollen som klinikchef söker vi dig som har ett tillitsbaserat ledarskap med en förmåga att skapa trygghet, engagemang och förtroende hos medarbetare.  Som person är du trygg i dig själv, stabil och har självinsikt.

Du är en lösningsorienterad ledare som ser utvecklingsmöjligheter istället för hinder och har en förmåga att fortsätta vara motiverad och effektiv vid förändrade omständigheter. Du vill förstå andras behov och perspektiv och delar med dig av din kunskap för att du ser att det skapar bäst förutsättningar för verksamheten.

På UDS är djursjukvården sammanflätad med klinisk utbildning av veterinär- och djursjukskötarstudenter och klinisk forskning, därför är din förmåga och vilja till att utveckla och upprätthålla samverkan en betydelsefull faktor. Det är även viktigt att du kan se på verksamheten från ett kommersiellt perspektiv och är kundorienterad. 

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga förmågor.

Om oss
På SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS) går utbildning, forskning och avancerad djursjukvård hand i hand. Vi utbildar morgondagens veterinärer och djursjukskötare och ger förstklassig vård till sällskapsdjur, tävlingsdjur och produktionsdjur. Vi sprider även kunskap till allmänheten. Genom att kombinera etablerad kunskap med de senaste forskningsresultaten utvecklar vi framtidens djursjukvård.

Under ett och samma tak erbjuds sjukvård för häst, hund, katt och övriga smådjur. Utöver moderna verksamhetsanpassade lokaler har vi tillgång till avancerad bilddiagnostik och ett veterinärmedicinskt specialistlaboratorium. I UDS verksamhet ingår dessutom en ambulatorisk klinik som åker ut till stall och gårdar för att undersöka och behandla hästar och lantbruksdjur.

Sma?djurskliniken har ma?nga intressanta och spa?nnande fall och bedriver evidensbaserad va?rd. Vi bedriver en individuell kompetensutveckling, ba?de internt och externt. Vi har en allma?nt ho?g kompetens bland va?ra medarbetare med olika europeiska ämnesspecialister. Fo?r oss a?r samarbete en sja?lvklarhet och vi utbyter tankar, sto?ttar och hja?lper varandra - ba?de kollegor och studenter. Vi a?r stolta o?ver att se oss som ett ga?ng professionella och serio?sa medarbetare som ser teamwork, seriositet, skratt och gla?dje som ett framga?ngsrecept pa? arbetsplatsen.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba vid SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2024-06-10.

I ansökan bifogas CV, personligt brev, examensbevis och för tjänsten relevanta intyg.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

 


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Ansök nu

Klinikchef till hästkliniken vid SLU Universitetsdjursjukhuset

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 10
Universitetsdjursjukhuset
Hästkliniken söker chef för den kliniska verksamheten.  Är du veterinär eller djursjukskötare med erfarenhet av att leda och utveckla en klinisk verksamhet? Välkommen med din ansökan!
Om jobbet
Klinikchefen har ett övergripande ansvar för verksamheten vid hästkliniken på Universitetsdjursjukhuset (UDS). Ansvarsområden som inkluderas är verksamhetsplanering, personalansvar för enhetschefer, budgetarbete och budgetuppföljning. Arbetet sker i samarbete med enhetschefer och i nära samverkan med den akademiska personalen inom institutionen. Vi förväntar oss att du kan delta i det kliniska arbetet.

Tillsammans med övriga chefer och medarbetare inom hästkliniken bidrar du till att skapa en god arbetsmiljö och en god studiesocial- och pedagogisk miljö för medarbetare och studenter, där ständig utveckling och förbättring är en självklarhet. Eftersom djursjukhusverksamheten bedrivs i en universitetsmiljö, vilken omfattar grundutbildning av veterinär och djursjukskötarstudenter och forskning är det viktigt att du kan se på verksamheten ur flera perspektiv. Djursjukvården ska bedrivas ekonomiskt hållbart och den är en grundförutsättning för klinisk undervisning och forskning.

På UDS kommer du att möta en dynamisk miljö med kliniska utmaningar i veterinärmedicinens framkant. Just nu pågår ett utvecklingsarbete för att integrera djursjukhuset med institutionens grundutbildnings- och forskningsuppdrag. Vi ser över djursjukhusets organisation och flöden för att kunna ta emot fler studenter, få en ekonomi i balans och säkerställa högklassig vård till våra patienter. Du kommer att arbeta för att skapa framtidens djursjukvård och utbilda framtidens veterinärer och djursjukskötare.

Din bakgrund 
Vi söker dig som är veterinär eller djursjukskötare med erfarenhet från djursjukvård. Du har dokumenterad ledarerfarenhet och tidigare erfarenhet av att leda och utveckla en klinisk verksamhet. 

Då UDS är ett universitetsdjursjukhus, och den kliniska djursjukvården är en grundförutsättning för den kliniska utbildningen av veterinär- och djursjukskötarstudenter och forskning, är erfarenhet av utbildning och forskning meriterande.

För att lyckas och trivas i rollen som klinikchef söker vi dig som har ett tillitsbaserat ledarskap med en förmåga att skapa trygghet, engagemang och förtroende hos medarbetare.  Som person är du trygg i dig själv, stabil och har självinsikt.

Du är en lösningsorienterad ledare som ser utvecklingsmöjligheter istället för hinder och har en förmåga att fortsätta vara motiverad och effektiv vid förändrade omständigheter. Du vill förstå andras behov och perspektiv och delar med dig av din kunskap för att du ser att det skapar bäst förutsättningar för verksamheten.

På UDS är djursjukvården sammanflätad med klinisk utbildning av veterinär- och djursjukskötarstudenter och klinisk forskning, därför är din förmåga och vilja till att utveckla och upprätthålla samverkan en betydelsefull faktor. Det är även viktigt att du kan se på verksamheten från ett kommersiellt perspektiv och är kundorienterad. 

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga förmågor.

Om oss
På SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS) går utbildning, forskning och avancerad djursjukvård hand i hand. Vi utbildar morgondagens veterinärer och djursjukskötare och ger förstklassig vård till sällskapsdjur, tävlingsdjur och produktionsdjur. Vi sprider även kunskap till allmänheten. Genom att kombinera etablerad kunskap med de senaste forskningsresultaten utvecklar vi framtidens djursjukvård.

Under ett och samma tak erbjuds sjukvård för häst, hund, katt och övriga smådjur. Utöver moderna verksamhetsanpassade lokaler har vi tillgång till avancerad bilddiagnostik och ett veterinärmedicinskt specialistlaboratorium. I UDS verksamhet ingår dessutom en ambulatorisk klinik som åker ut till stall och gårdar för att undersöka och behandla hästar och lantbruksdjur.

Hästkliniken har ca 50 medarbetare och tar årligen emot ca 5 000 hästar. Kliniken har idag tre avdelningar: Poliklinik med ortopediska fall och specialistmottagning inom respiration, odontologi, dermatologi och oftalmologi. Vårdavdelning med både kirurgiska och medicinska patienter. Samt en operationsavdelning med både planerade och akuta operationer. Vår arbetsmiljö präglas av engagemang, glädje, kvalitet och service. Här kan du utvecklas i en dynamisk och stimulerande miljö.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba vid SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2024-06-10. 

I ansökan bifogas CV, personligt brev, examensbevis och för tjänsten relevanta intyg.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

 


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 21
Almunge vårdcentral

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Varmt välkommen att söka tjänsten som verksamhetschef på Almunges vårdcentral!
Välkommen till Almunges vårdcentral! Vi erbjuder ett tidsbegränsat uppdrag som chef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Önskvärt är att du kan börja under våren 2024, men vi kommer överens om lämpligt tillträdesdatum för tjänsten.

Region Uppsala som arbetsgivare satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vår verksamhet
Vi är den lilla vårdcentralen med de stora möjligheterna och söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss! Vi finns i fräscha lokaler på landsbygden i den östra delen av Uppsala kommun (2,5 mil från Uppsala) med parkeringsplatser precis utanför vårdcentralen. Här jobbar alla professioner nära varandra för att ge den bästa möjliga vården och du kan bli en i vårt team!

Tillsammans har vi 5100 listade patienter. Vi är 19 medarbetare som erbjuder det mesta inom primärvård. På vårdcentralen arbetar vi för att ge våra patienter bästa möjliga omhändertagande. Vi värnar om en god och stimulerande arbetsmiljö med personliga lösningar.

Ditt uppdrag och din kompetens
Som verksamhetschef vid Almunges vårdcentral leder du verksamheten i nära samarbete med dina medarbetare. I det fall du inte själv är läkare, har du även en medicinskt rådgivande läkare att samråda med. Du ingår i ett mindre nätverk med andra verksamhetschefer inom verksamhetsområde Årsta där du och dina kollegor utbyter erfarenheter, hanterar gemensamma angelägenheter och stöttar varandra. Du har tillgång till specialistkompetenser inom ekonomi, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och IT.

Vi söker dig som har erfarenhet av chefsuppdrag, företrädesvis inom primärvård, och egen utbildning inom hälso- och sjukvård. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen i verksamhetsområde Årsta.

I ditt uppdrag har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Du är väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att din vårdcentral blir ett attraktivt val för länsinvånarna. Givetvis ska det också vara attraktivt att arbeta på vårdcentralen! Du ska också ta ett stort ansvar att tillsammans med verksamhetsområdeschefen sträva mot en god samverkan med samarbetspartners såväl inom regionen som med kommunen och andra externa intressenter.

Du tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och ställer krav på högt kompetenta medarbetare. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och lätt för att fatta beslut, är nytänkande och ser hur du kan bidra till att utveckla verksamhet och resultat.

Anställningsvillkor
Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande på heltid som verksamhetschef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Region Uppsala som arbetsgivare satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om oss och jobbet så är du varmt välkommen att kontakta verksamhetsområdeschef Charlotta Nordgren Thermaenius tel. 018-611 62 98.

Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna som nås via växel 018-611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi vill ha din ansökan senast den 10 juni. Bifoga kopia på ditt utbildningsbevis, meritförteckning och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef hälso- och sjukvård

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 20
Avdelning Hälsa- och sjukvård

Vill du bli vår nya chefskollega?
Vi letar efter dig som får energi av att jobba med förändring och förbättring och som inte ger upp i första taget! Vi är i början på tredje året i vår förändringsresa och vi har hunnit en bra bit, men det finns mycket mer vi kan göra. Vill du vara med?

Februari 2022 gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer och förtätning i chefsledet ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som istället kan användas till utvecklingsarbete.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus och där ditt bidrag märks!

Som verksamhetschef är du en mycket viktig spelare i arbetet för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun. Detta kräver både ett eget stort engagemang och intresse för förändringsarbete, en samarbetsförmåga lite utöver det vanliga liksom en mycket god förmåga att göra såväl brukare och närstående som medarbetare delaktiga i arbetet med att utveckla verksamheten.

Du är verksamhetens företrädare såväl internt som externt och har ledningsansvar för din verksamhet, ekonomi och medarbetare (framför allt sjuksköterskor men även arbets- och fysioterapeuter) inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar.

Som första linjens chef rapporterar du till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med cirka fem övriga verksamhetschefer där alla aktivt bidrar med idéer och erfarenhetsutbyte och där vi diskuterar och beslutar gemensamma mål och strategier. Du har ett nära samarbete med kollegor och ni har gott stöd av varandra, administratörer, överordnade chefer och olika stödfunktioner.

Kommunledningskontorets stab tillhandahåller stöd inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som är rutinerad och trygg i rollen som legitimerad sjuksköterska. Du har lång erfarenhet inom yrket och det är givetvis en fördel om du har arbetat som chef men det är inget krav.

Vi säger: om du både brinner och har fallenhet för ledarskaps- och förändringsfrågor och känner igen dig i den personlighetsprofil vi tror matchar rollen; sök!

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är en engagerad och stabil person som vill göra skillnad och som har den uthållighet som krävs! Du är resultatorienterad och samtidigt medveten om, att utan laget når vi ingenstans och att det vanligtvis är många små steg som gör, att vi flyttar oss närmare mållinjen. Du är trygg i dig själv och tydlig i din kommunikation vilket skapar förtroende hos såväl dina kollegor och chef som hos vårdtagare. Samarbete är naturligt för dig och du är en fena på att både skapa och behålla goda relationer. Du ser som regel möjlighet till förändring i det som av andra kan upplevas som problem.

Som erfaren sjuksköterska har du goda kunskaper om lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Om du har en ledarskapsutbildning i bagaget eller har erfarenhet från arbetsledande funktion är det en fördel men inget vi ställer som krav. Ditt engagemang och förståelse för såväl ledarskap som förändringsprocesser är a och o. Det vi ställer som kvalifikationskrav är svensk legitimation som sjuksköterska, lång erfarenhet i rollen (gärna inom kommunal primärvård), god förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och i skrift, vana som IT-användare och därmed förmåga att lära dig relevanta systemstöd inom området. Även B-körkort är ett krav.

Som verksamhetschef hos oss kommer du att ha budgetansvar, så därför är det nödvändigt att du ser kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag. Till din hjälp har du dels dina chefskollegor och chef men dessutom en controller som är knuten till avdelningen. I slutändan vill vi att du långsiktigt lyckas driva en resurseffektiv verksamhet med hög kvalitet.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Hanna Sandlund, 018-727 6464. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 67 12. Vi avser att genomföra 1a intervjuer (digitalt) d. 17/6 (förmiddag), d. 19/6 (eftermiddag) och d. 20/6 (eftermiddag).

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO; Camilla Ahlsén Hoff 018-727 24 34, Vision; Karin Lundborg 018-727 24 30, Vårdförbundet; Kristian Hjertén 018-67 70 47, Ledarna; ledarna@ledarna.se, Fysioterapeuterna; Ewa Larsson 018-727 72 01, Sveriges arbetsterapeuter; Eva-Carin Lindgren 018-727 84 93, Kommunal; 010-442 88 20.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/arbeta-inom-vard-och-omsorg/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Verksamhetschef till Kåbohälsan i Uppsala

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 25
Har du ett stort intresse för ledarskap och förmågan att engagera och motivera din personal? Vill du vara med på en spännande utvecklingsresa, där din syn på arbete är synonymt med hög kvalitet och god service? Då ser vi fram emot att välkomna dig till oss! 

Vad erbjuds du?
I uppdraget som Verksamhetschef ansvarar du för att leda det dagliga arbetet på mottagningen.

Du verkar aktivt i det operativa såväl som det långsiktigt strategiska arbetet och planeringen för mottagningen.
 
Vi söker dig som drivs av personalansvar, löpande planering, schemaläggning, verksamhetsutveckling, budgetering och uppföljning av kvalitet.

Du blir ansvarig för en grupp om 24 medarbetare bestående av olika specialistfunktioner.

Du ansvarar för att verksamheten bedrivs i enighet med rådande avtal för Region Uppsala. Vi ser även att du är kliniskt verksam och därmed kan känna verksamheten på pulsen. Tycker du, liksom vi, att det är viktigt att få våra medarbetare att arbeta på toppen av sin kompetens?
 
Vi värdesätter kontakten med dina Verksamhetschefskollegor och vi träffas månadsvis för att stötta och utveckla våra mottagningar tillsammans. Du ingår i en ledningsgrupp med Verksamhetschefskollegor inom Prima Vård och rapporterar till Regionchef Pernilla Netinder.

Vem är du?
Vi söker dig som är yrkesutbildad inom vården och med erfarenhet inom primärvården. Det är meriterande om du är utbildad sjuksköterska eller läkare. Du är trygg i din profession och har stort intresse för arbetsledning och utveckling. Ditt ledarskap grundar sig i att skapa engagemang och arbetsglädje och du har tidigare erfarenhet av att arbeta med personal på individ- och gruppnivå. Vi ser gärna att du har erfarenhet av budgetarbete och ekonomiska uppföljningar.

Tjänsten som Verksamhetschef kommer förändras över tiden, där du som chef kommer ha olika fokusområden beroende på vilket stadie vi är. Vi söker dig som drivs av detta, att få vara med i vår omväxlande vardag.

Som person är du empatisk, engagerad och kompetent. Du är flexibel, positiv och inte rädd att ta egna initiativ och eget ansvar. Uppdraget kräver hög social kompetens med en mycket god samarbetsförmåga samt god förmåga och intresse för att skapa ordning och struktur med förmåga att prioritera. För att vara framgångsrik i rollen söker vi dig som är lösningsfokuserad och intresserad av att, med hjälp av din kreativitet, se möjligheter i olika situationer. 

Vi vill att du har siktet inställt på att långsiktigt utvecklas i din roll som Verksamhetschef på Kåbohälsan.

Anställning och ansökan:
Tillsvidareanställning 100 % tjänstgöring, med 6 månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:
Regionchef, Pernilla Netinder, pernilla.netinder@primavard.se alt. 018-6117575
HR-Specialist, Emelie Hägerström, emelie.hagerstrom.primavard.se alt. 0709-705185

Varmt välkommen med din ansökan!

Om vårdcentralen

Vår delvis" Kåbohälsan den lilla vårdcentralen med det stora hjärtat" beskriver kort och koncist vad vi vill erbjuda våra patienter. Kåbohälsan ligger i centrala Uppsala och nära till Uppsalaslott och bra gångavstånd till centralisationen.

Vi ingår i Prima vård koncernen. Kåbohälsan är en av tre enheter i Uppsala . Vi driver vårdcentralen på uppdrag av region Uppsala I dagsläget ca 6800 listade patienter.

Om företaget

Prima Vårds filosofi bygger på det lokala engagemanget och att den bästa kvalitetsutvecklingen sker genom lokalt engagemang. Prima Vård är ett familjegrundat vårdbolag med verksamhet inom primärvård, barn-och kvinnosjukvård, psykiatri samt företagshälsovård. I bolaget ingår omkring 100 lokala vårdenheter med stor bredd.

Intresserad om att läsa mer om Prima Vård? Slå oss gärna en signal eller besök gärna vår hemsida:
https://primavard.se/om-prima-vard

Ansök nu

Verksamhetschef för Vårdförmedling

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 25
Arbetsbeskrivning
Är du en erfaren ledare med god erfarenhet av styrning av ett modernt kundcenter? Då kan detta vara en roll för dig, läs vidare! 
Vår kund bygger upp en ny enhet för vårdförmedling. Enheten kommer att flytta in i nyinredda lokaler i centrala Uppsala, med gångavstånd från centralen.
Du kommer att vara med och bygga upp avdelningen från start. I rollen som verksamhetschef för Vårdförmedling leder du med hjälp av gruppchefer en organisation med sjukvårdsutbildade medarbetare. Enhetens arbete är telefoni- och chattbaserat, och innefattar vårdförmedling, bedömning och rådgivning för våra kunder. I rollen blir du också vår verksamhetschef enligt Hälso- och sjukvårdslagen, och axlar därmed även det medicinska ansvaret för vårt arbete. Du kommer att ha budget och personalansvar. Du rapporterar till bolagets vd.
Omfattning: heltid.
Anställningsform: tillsvidareanställning med sex månader provanställning
Arbetsplats: Centrala Uppsala, med gångavstånd från Uppsala Centralstation
Låter det spännande? Då vill vi veta mer om dig! Välkommen med din ansökan redan idag. Vi arbetar löpande med denna rekrytering och kan komma att tillsätta tjänsten före sista ansökningsdag. 

Ansvarsområden
Du kommer att ansvara för att bygga upp och leda hela kundcenterteamet och tillsammans med dina gruppchefer rekrytera, utveckla och motivera dina medarbetare. Din uppgift är att skapa en positiv arbetskultur där varje individ trivs och har möjlighet att växa till sin fulla potential.  Vi tror att vår gemensamma framgång i denna uppbyggnad bygger på ett närvarande, coachande ledarskap liksom på ett proaktivt förhållningssätt till nya arbetssätt och teknisk utveckling. Du delar vår vision att effektivitet och hög kundnöjdhet avgörs i kundmötet, och förstår vikten av att jobba mot den visionen på både individ- och gruppnivå. 
Vårdförmedlingen verkar i nära samarbete med moderbolagets skaderegleringsverksamhet. Det är ditt uppdrag att maximera synergier och effektivitetsutveckling som gagnar helheten i vår leverans. 
Avdelningens interna uppdragsgivare arbetar med att ständiga utveckla verksamheten vilket betyder att digitalisering, automatisering och annan effektivisering är en del av det löpande arbetet i vår ständiga strävan mot effektiva processer och nöjda kunder.

Kvalifikationer
Du har en positiv, seriös framtoning och leder med stabil trygghet även under utmanande omständigheter. Det är helt avgörande att du har en utmärkt förståelse för-, och erfarenhet av styrning av ett modernt kundcenter. Det är meriterande om du i grunden har en legitimerad sjukvårdsutbildning, har erfarenhet från praktiskt sjukvårdsarbete, är bevandrad i sjukvårdsterminologi, samt har tidigare vana som verksamhetschef i en vårdorganisation. 
Du är en person med god kommunikativ förmåga vad gäller både tal och skrift. Du är van att ta eget ansvar och trygg i att fatta självständiga beslut, och du har lätt för att samverka med andra för att nå verksamhetens mål. Du är positiv till att utveckla dig själv och verksamheten. Du är lösningsorienterad och flexibel i ditt sätt att hantera oväntade utmaningar.
Vårt arbete ska präglas av kundnytta, god och snabb service tillsammans med affärsmässighet, detta är något vi vill ska prägla ditt arbetssätt och dina värderingar.

Om företaget

Randstad
På Randstad vet vi att alla människor har en plats på arbetsmarknaden. Med verksamhet över hela landet och inom alla kompetensområden hjälper vi människor att hitta ett jobb som känns bra, och där de får möjlighet att växa, utvecklas och uppnå sin fulla potential.

Med närmare 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster, med målsättningen att bli världens främsta och mest uppskattade partner på arbetsmarknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och företag att uppnå deras fulla potential. Vi kallar det Human Forward.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 12
Eriksbergs vårdcentral

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Verksamhetschef för vårdcentralen i Eriksberg
Välkommen till Eriksbergs vårdcentral! Eriksbergs vårdcentral är en vårdcentral där fokus på teamarbete och verksamhetsutveckling är i fokus. Vi erbjuder ett tidsbegränsat uppdrag som chef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträdesdatum för tjänsten är snarast eller enligt överenskommelse.

Region Uppsala som arbetsgivare satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag och din kompetens
Som verksamhetschef vid Eriksbergs vårdcentral leder du verksamheten i nära samarbete med dina medarbetare. I det fall du inte själv är läkare, har du även en medicinskt rådgivande läkare att samråda med. Du ingår i ett nätverk med andra verksamhetschefer inom Nära vård och hälsa, där du och dina kollegor utbyter erfarenheter, hanterar gemensamma angelägenheter och stöttar varandra. Du har tillgång till stödfunktioner inom ekonomi, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och IT.

Vi söker dig som har erfarenhet av chefsuppdrag inom primärvård, och egen utbildning inom hälso- och sjukvård. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen i verksamhetsområde Gottsunda.

I ditt uppdrag har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Du är väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att din vårdcentral blir ett attraktivt val för länsinvånarna. Givetvis ska det också vara attraktivt att arbeta på vårdcentralen! Du ska också ta ett stort ansvar att tillsammans med verksamhetsområdeschefen sträva mot en god samverkan med samarbetspartners såväl inom regionen som med kommunen och andra externa intressenter.

Du tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och ställer krav på högt kompetenta medarbetare. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och lätt för att fatta beslut, är nytänkande och ser hur du kan bidra till att utveckla verksamhet och resultat. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Vår verksamhet
Eriksbergs vårdcentral ligger vid Västertorg i stadsdelen Eriksberg i Uppsala. Vi har ca 7 000 listade patienter och är ungefär 30 medarbetare. Vi erbjuder det mesta inom primärvård och på vårdcentralen arbetar alla för att ge våra patienter bästa möjliga omhändertagande. Den breda variationen från barnfamiljer till äldre patienter skapar en stimulerande och utvecklande arbetsplats. Vårdcentralen tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Våra vårdcentraler finns i hela länet. Vi arbetar med patienten, i team på vårdcentralen och samarbetar med kollegor på olika vårdnivåer.

Vill du veta mer?
Du är varmt välkommen att kontakta verksamhetsområdeschef Patricia Lundén på patricia.lunden@regionuppsala.se eller +46186170537 om du vill veta mer om arbetet och verksamheten.

Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Bifoga även kopia av din yrkeslegitimation inom sjukvård och andra handlingar som styrker din erfarenhet och kompetens. Vi vill ha din ansökan senast 5:e maj.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Områdeschef till område 4 vid Akademiska sjukhuset

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 28
Område 4

Vår verksamhet
Akademiska sjukhuset erbjuder specialiserad och högspecialiserad vård lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Tillsammans med våra samverkanspartners följer vi patienten längs hela vårdkedjan även utanför vårt sjukhus. Vi är ett ledande universitetssjukhus i Sverige med fokus på bästa kliniska utfall för patienten. Sjukvårdens kvalitet, vårt nära samarbete med Uppsala universitet och vårt starka life science kluster är basen för vår internationellt konkurrenskraftiga kliniska forskning och utbildning. Akademiska sjukhuset har många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. I vardagen flyter de olika rollerna ihop. På så sätt uppstår förutsättningen för, och förklaringen till, den erfarenhet, kompetens och omtanke som finns här. Akademiska sjukhusets vision är att vara det ledande universitetssjukhuset som skapar störst värde för patienterna.

För att möta de utmaningar vi står inför genomfördes en omorganisation den 1 januari 2024 med intentionen att stärka styrning och ledning av sjukhuset. Sex områden bildades där verksamhetsområden samlas utifrån uppdrag och flöden. Vi söker nu sex erfarna ledare som i ett effektivt samarbete tar verksamheten in i framtiden.

I område 4 samlas kvinno- och barnsjukvården. Här bedrivs såväl rutinsjukvård som högspecialiserad vård i verksamheter med stark akademiska tradition och utvecklingsvilja. Det sjukvårdsregionala och nationella samarbetet är av stor vikt inom de mest högspecialiserade delarna av vården. Området har cirka 700 medarbetare och omsätter cirka 1 300 000 tkr.

Ditt uppdrag
Som områdeschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och är en del av sjukhusledningen. Du har ansvar för ditt områdes ekonomi, produktion, arbetsmiljö och FoU-uppdrag samt delar tillsammans med övriga i sjukhusledningen ansvaret för hela universitetssjukhusets mångfacetterade uppdrag. I din roll kommer du att leda och driva verksamheten inom ditt ansvarsområde med fokus på att hantera de ekonomiska utmaningarna på ett strategiskt sätt. Du kommer att vara en nyckelperson i att säkerställa hög kvalitet i vården samtidigt som du driver effektiviseringar, ekonomiska förbättringar och arbetar för en långsiktig kompetensförsörjning.

I rollen ingår ansvar för att leda förändringsprocesser, identifiera och implementera nödvändiga åtgärder, att hantera stora ekonomiska utmaningar och att följa upp och säkerställa leverans. Genom ditt ledarskap och ett lösningsorienterade fokus kommer du att driva verksamheten framåt och säkerställa att våra chefer tar ansvar för helheten.

Dina kvalifikationer
Du har gedigna dokumenterade medicinska kunskaper vi ser gärna att du är läkare med kunskaper i gränslandet kirurgi- anestesi då kirurgisk verksamhet förkommer inom båda verksamhetsområdena. Erfarenhet av forskning är meriterande, likaså erfarenhet av vårdproduktions- och verksamhetsutvecklingsfrågor.

Du har gedigen erfarenhet av arbete som chef och ledare inom hälso- och sjukvårdssektorn och har en förmåga att arbeta tillitsbaserat och tydligt kravställa och följa upp. Du ska ha erfarenhet av att ha hanterat stora utmaningar och gjort betydande förändring genom ett kreativt och lösningsorienterat arbetssätt.

Vidare har du en förmåga att på ett förtroendeskapande sätt kommunicera komplexa frågor på olika nivåer, både inom och utanför organisationen. Du är tydlig i ditt ledarskap och du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling. Du är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp.

Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig. Vi söker sex områdeschefer samtidigt och kommer att lägga stor vikt på personliga kvalifikationer och egenskaper för att skapa ett starkt team.

Vi erbjuder
En tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018-612 23 42
HR-chef Maria Thunberg, 018-617 01 45
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Områdeschef till område 5 vid Akademiska sjukhuset

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 28
Område 5

Vår verksamhet
Akademiska sjukhuset erbjuder specialiserad och högspecialiserad vård lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Tillsammans med våra samverkanspartners följer vi patienten längs hela vårdkedjan även utanför vårt sjukhus. Vi är ett ledande universitetssjukhus i Sverige med fokus på bästa kliniska utfall för patienten. Sjukvårdens kvalitet, vårt nära samarbete med Uppsala universitet och vårt starka life science kluster är basen för vår internationellt konkurrenskraftiga kliniska forskning och utbildning. Akademiska sjukhuset har många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. I vardagen flyter de olika rollerna ihop. På så sätt uppstår förutsättningen för, och förklaringen till, den erfarenhet, kompetens och omtanke som finns här. Akademiska sjukhusets vision är att vara det ledande universitetssjukhuset som skapar störst värde för patienterna.

För att möta de utmaningar vi står inför genomfördes en omorganisation den 1 januari 2024 med intentionen att stärka styrning och ledning av sjukhuset. Sex områden bildades där verksamhetsområden samlas utifrån uppdrag och flöden. Vi söker nu sex erfarna ledare som i ett effektivt samarbete tar verksamheten in i framtiden.

I område 5 ingår bild-och funktionsmedicinskt centrum, Akademiska laboratoriet och medicinsk teknik-och fysik. Verksamhetsområdena fungerar som internsäljare inom sjukhuset och regionen men utför också utredningar och behandlingar på uppdrag av andra regioner. Området har cirka 1100 medarbetare och omsätter cirka 1 400 000 Tkr.

Ditt uppdrag
Som områdeschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och är en del av sjukhusledningen. Du har ansvar för ditt områdes ekonomi, produktion, arbetsmiljö och FoU-uppdrag samt delar tillsammans med övriga i sjukhusledningen ansvaret för hela universitetssjukhusets mångfacetterade uppdrag. I din roll kommer du att leda och driva verksamheten inom ditt ansvarsområde med fokus på att hantera de ekonomiska utmaningarna på ett strategiskt sätt. Du kommer att vara en nyckelperson i att säkerställa hög kvalitet i vården samtidigt som du driver effektiviseringar, ekonomiska förbättringar och arbetar för en långsiktig kompetensförsörjning.

I rollen ingår ansvar för att leda förändringsprocesser, identifiera och implementera nödvändiga åtgärder, att hantera stora ekonomiska utmaningar och att följa upp och säkerställa leverans. Genom ditt ledarskap och ett lösningsorienterade fokus kommer du att driva verksamheten framåt och säkerställa att våra chefer tar ansvar för helheten.

Dina kvalifikationer
Du har gedigna dokumenterade kunskaper inom hälso-och sjukvård i de funktioner området omfattar. Erfarenhet av att driva, effektivisera och utveckla verksamheter som dessa är ett krav, liksom adekvat högskoleutbildning. Erfarenhet av forskning är meriterande, likaså erfarenhet av vårdproduktions- och verksamhetsutvecklingsfrågor.

Du har gedigen erfarenhet av arbete som chef och ledare inom hälso- och sjukvårdssektorn och har en förmåga att arbeta tillitsbaserat och tydligt kravställa och följa upp. Du ska ha erfarenhet av att ha hanterat stora utmaningar och gjort betydande förändring genom ett kreativt och lösningsorienterat arbetssätt.

Vidare har du en förmåga att på ett förtroendeskapande sätt kommunicera komplexa frågor på olika nivåer, både inom och utanför organisationen. Du är tydlig i ditt ledarskap och du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling. Du är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp.

Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig. Vi söker sex områdeschefer samtidigt och kommer att lägga stor vikt på personliga kvalifikationer och egenskaper för att skapa ett starkt team.

Vi erbjuder
En tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018-612 23 42
HR-chef Maria Thunberg, 018-617 01 45
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Områdeschef till område 1 vid Akademiska sjukhuset

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 28
Område 1

Vår verksamhet
Akademiska sjukhuset erbjuder specialiserad och högspecialiserad vård lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Tillsammans med våra samverkanspartners följer vi patienten längs hela vårdkedjan även utanför vårt sjukhus. Vi är ett ledande universitetssjukhus i Sverige med fokus på bästa kliniska utfall för patienten. Sjukvårdens kvalitet, vårt nära samarbete med Uppsala universitet och vårt starka life science kluster är basen för vår internationellt konkurrenskraftiga kliniska forskning och utbildning. Akademiska sjukhuset har många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. I vardagen flyter de olika rollerna ihop. På så sätt uppstår förutsättningen för, och förklaringen till, den erfarenhet, kompetens och omtanke som finns här. Akademiska sjukhusets vision är att vara det ledande universitetssjukhuset som skapar störst värde för patienterna.

För att möta de utmaningar vi står inför genomfördes en omorganisation den 1 januari 2024 med intentionen att stärka styrning och ledning av sjukhuset. Sex områden bildades där verksamhetsområden samlas utifrån uppdrag och flöden. Vi söker nu sex erfarna ledare som i ett effektivt samarbete tar verksamheten in i framtiden.

I område 1 samlas verksamheter med hög andel cancervård såsom blod-och tumörsjukdomar, kirurgi och urologi, ortopedi och anestesi, operation och intensivvård. Certifiering av cancervården pågår enligt OECI och förväntas bli klar under 2024. En stor del av vården inom område 1 är högspecialiserad och omfattar vård av patienter från andra delar av sjukvårdsregionen och landet. Området har cirka 2 300 medarbetare och en omsättning på cirka 3 140 000 tkr.

Ditt uppdrag
Som områdeschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och är en del av sjukhusledningen. Du har ansvar för ditt områdes ekonomi, produktion, arbetsmiljö och FoU-uppdrag samt delar tillsammans med övriga i sjukhusledningen ansvaret för hela universitetssjukhusets mångfacetterade uppdrag. I din roll kommer du att leda och driva verksamheten inom ditt ansvarsområde med fokus på att hantera de ekonomiska utmaningarna på ett strategiskt sätt. Du kommer att vara en nyckelperson i att säkerställa hög kvalitet i vården samtidigt som du driver effektiviseringar, ekonomiska förbättringar och arbetar för en långsiktig kompetensförsörjning.

I rollen ingår ansvar för att leda förändringsprocesser, identifiera och implementera nödvändiga åtgärder, att hantera stora ekonomiska utmaningar och att följa upp och säkerställa leverans. Genom ditt ledarskap och ett lösningsorienterade fokus kommer du att driva verksamheten framåt och säkerställa att våra chefer tar ansvar för helheten.

Dina kvalifikationer
Du har gedigna dokumenterade medicinska kunskaper. Vi ser gärna att du är läkare i specialitet relaterade till operationsverksamhet. Erfarenhet av forskning är meriterande, likaså erfarenhet av vårdproduktions- och verksamhetsutvecklingsfrågor.

Du har gedigen erfarenhet av arbete som chef och ledare inom hälso- och sjukvårdssektorn och har en förmåga att arbeta tillitsbaserat och tydligt kravställa och följa upp. Du ska ha erfarenhet av att ha hanterat stora utmaningar och gjort betydande förändring genom ett kreativt och lösningsorienterat arbetssätt.

Vidare har du en förmåga att på ett förtroendeskapande sätt kommunicera komplexa frågor på olika nivåer, både inom och utanför organisationen. Du är tydlig i ditt ledarskap och du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling. Du är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp.

Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig. Vi söker sex områdeschefer samtidigt och kommer att lägga stor vikt på personliga kvalifikationer och egenskaper för att skapa ett starkt team.

Vi erbjuder
En tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018-612 23 42
HR-chef Maria Thunberg, 018-617 01 45
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Områdeschef till område 2 vid Akademiska sjukhuset

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 28
Område 2

Vår verksamhet
Akademiska sjukhuset erbjuder specialiserad och högspecialiserad vård lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Tillsammans med våra samverkanspartners följer vi patienten längs hela vårdkedjan även utanför vårt sjukhus. Vi är ett ledande universitetssjukhus i Sverige med fokus på bästa kliniska utfall för patienten. Sjukvårdens kvalitet, vårt nära samarbete med Uppsala universitet och vårt starka life science kluster är basen för vår internationellt konkurrenskraftiga kliniska forskning och utbildning. Akademiska sjukhuset har många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. I vardagen flyter de olika rollerna ihop. På så sätt uppstår förutsättningen för, och förklaringen till, den erfarenhet, kompetens och omtanke som finns här. Akademiska sjukhusets vision är att vara det ledande universitetssjukhuset som skapar störst värde för patienterna.

För att möta de utmaningar vi står inför genomfördes en omorganisation den 1 januari 2024 med intentionen att stärka styrning och ledning av sjukhuset. Sex områden bildades där verksamhetsområden samlas utifrån uppdrag och flöden. Vi söker nu sex erfarna ledare som i ett effektivt samarbete tar verksamheten in i framtiden.

I område 2 samlas verksamheter med hög andel högspecialiserad vård, där en stor andel ges till patienter utanför region Uppsala, vilket ställer höga krav på samarbete. Här finns verksamhetsområdena neuro, hjärt-och lungsjukdomar, plastik-och käkkirurgi och öron- näsa- och halssjukdomar. Ett flertal NHV-uppdrag sköts inom området. Området har cirka 1 850 medarbetare och en omsättning på cirka 2 200 000 tkr.

Ditt uppdrag
Som områdeschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och är en del av sjukhusledningen. Du har ansvar för ditt områdes ekonomi, produktion, arbetsmiljö och FoU-uppdrag samt delar tillsammans med övriga i sjukhusledningen ansvaret för hela universitetssjukhusets mångfacetterade uppdrag. I din roll kommer du att leda och driva verksamheten inom ditt ansvarsområde med fokus på att hantera de ekonomiska utmaningarna på ett strategiskt sätt. Du kommer att vara en nyckelperson i att säkerställa hög kvalitet i vården samtidigt som du driver effektiviseringar, ekonomiska förbättringar och arbetar för en långsiktig kompetensförsörjning.

I rollen ingår ansvar för att leda förändringsprocesser, identifiera och implementera nödvändiga åtgärder, att hantera stora ekonomiska utmaningar och att följa upp och säkerställa leverans. Genom ditt ledarskap och ett lösningsorienterade fokus kommer du att driva verksamheten framåt och säkerställa att våra chefer tar ansvar för helheten.

Dina kvalifikationer
Du har gedigna dokumenterade medicinska kunskaper och vi ser gärna att du är läkare i specialitet relaterade till komplex kirurgisk verksamhet. Erfarenhet av forskning är meriterande, likaså erfarenhet av vårdproduktions- och verksamhetsutvecklingsfrågor.

Du har gedigen erfarenhet av arbete som chef och ledare inom hälso- och sjukvårdssektorn och har en förmåga att arbeta tillitsbaserat och tydligt kravställa och följa upp. Du ska ha erfarenhet av att ha hanterat stora utmaningar och gjort betydande förändring genom ett kreativt och lösningsorienterat arbetssätt. Vidare har du en förmåga att på ett förtroendeskapande sätt kommunicera komplexa frågor på olika nivåer, både inom och utanför organisationen. Du är tydlig i ditt ledarskap och du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling. Du är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp.

Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig. Vi söker sex områdeschefer samtidigt och kommer att lägga stor vikt på personliga kvalifikationer och egenskaper för att skapa ett starkt team.

Vi erbjuder
En tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018-612 23 42
HR-chef Maria Thunberg, 018-617 01 45
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Områdeschef till område 3 vid Akademiska sjukhuset

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 28
Område 3

Vår verksamhet
Akademiska sjukhuset erbjuder specialiserad och högspecialiserad vård lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Tillsammans med våra samverkanspartners följer vi patienten längs hela vårdkedjan även utanför vårt sjukhus. Vi är ett ledande universitetssjukhus i Sverige med fokus på bästa kliniska utfall för patienten. Sjukvårdens kvalitet, vårt nära samarbete med Uppsala universitet och vårt starka life science kluster är basen för vår internationellt konkurrenskraftiga kliniska forskning och utbildning. Akademiska sjukhuset har många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. I vardagen flyter de olika rollerna ihop. På så sätt uppstår förutsättningen för, och förklaringen till, den erfarenhet, kompetens och omtanke som finns här. Akademiska sjukhusets vision är att vara det ledande universitetssjukhuset som skapar störst värde för patienterna.

För att möta de utmaningar vi står inför genomfördes en omorganisation den 1 januari 2024 med intentionen att stärka styrning och ledning av sjukhuset. Sex områden bildades där verksamhetsområden samlas utifrån uppdrag och flöden. Vi söker nu sex erfarna ledare som i ett effektivt samarbete tar verksamheten in i framtiden

I område 3 samlas flera av de medicinska verksamhetsområdena; ambulans- och akutsjukvård, geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum, infektionssjukdomar, samt medicin, hud och reumatologi. Ett nära samarbete med primärvården och regionens övriga förvaltningar pågår för att bidra till omställningen till god och nära vård. Ett flertal NHV-tillstånd sköts inom området. Området har cirka 1 400 medarbetare och omsätter cirka 2 200 000 tkr.

Ditt uppdrag
Som områdeschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och är en del av sjukhusledningen. Du har ansvar för ditt områdes ekonomi, produktion, arbetsmiljö och FoU-uppdrag samt delar tillsammans med övriga i sjukhusledningen ansvaret för hela universitetssjukhusets mångfacetterade uppdrag. I din roll kommer du att leda och driva verksamheten inom ditt ansvarsområde med fokus på att hantera de ekonomiska utmaningarna på ett strategiskt sätt. Du kommer att vara en nyckelperson i att säkerställa hög kvalitet i vården samtidigt som du driver effektiviseringar, ekonomiska förbättringar och arbetar för en långsiktig kompetensförsörjning.

I rollen ingår ansvar för att leda förändringsprocesser, identifiera och implementera nödvändiga åtgärder, att hantera stora ekonomiska utmaningar och att följa upp och säkerställa leverans. Genom ditt ledarskap och ett lösningsorienterade fokus kommer du att driva verksamheten framåt och säkerställa att våra chefer tar ansvar för helheten.

Dina kvalifikationer
Du har väl dokumenterade medicinska kunskaper gärna ur ett brett perspektiv. Ett genuint intresse för att driva frågor i gränslandet mellan specialiserad vård och primärvård är av stort värde. Erfarenhet av forskning är meriterande, likaså erfarenhet av vårdproduktions- och verksamhetsutvecklingsfrågor.

Du har gedigen erfarenhet av arbete som chef och ledare inom hälso- och sjukvårdssektorn och har en förmåga att arbeta tillitsbaserat och tydligt kravställa och följa upp. Du ska ha erfarenhet av att ha hanterat stora utmaningar och gjort betydande förändring genom ett kreativt och lösningsorienterat arbetssätt.

Vidare har du en förmåga att på ett förtroendeskapande sätt kommunicera komplexa frågor på olika nivåer, både inom och utanför organisationen. Du är tydlig i ditt ledarskap och du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling. Du är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp.

Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig. Vi söker sex områdeschefer samtidigt och kommer att lägga stor vikt på personliga kvalifikationer och egenskaper för att skapa ett starkt team.

Vi erbjuder
En tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018-612 23 42
HR-chef Maria Thunberg, 018-617 01 45
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 26
Habiliteringen i Uppsala

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka ett spännande och utmanande chefsuppdrag
Vi söker en verksamhetschef som vill vara med och utveckla habiliteringens enheter i Uppsala. Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid och blir anställd i din grundprofession med ett tidsbegränsat uppdrag som chef på tre år. Tillträde enligt överenskommelse.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa har förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag
Habiliteringen tillhör verksamhetsområde funktionshinder inom förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Habiliteringen i Uppsala består av cirka hundra medarbetare indelade i tre olika enheter; Habiliteringen för autism, Habiliteringen för intellektuell funktionsnedsättning och autism samt Habiliteringen för rörelsenedsättning. Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. I ditt uppdrag är du i nuläget chef över fyra gruppchefer samt de administrativa funktionerna. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med nio andra verksamhetschefer och är direkt underställd verksamhetsområdeschefen. Du har det övergripande ansvaret för ledning och styrning av habiliteringsverksamheterna i Uppsala.

Du arbetar med ett strategiskt och övergripande fokus både med avseende på hela habiliteringsverksamheten i länet samt för verksamhetsområdet under verksamhetsområdeschefens ledning. Du förväntas även representera habiliteringen i olika sammanhang.

Din kompetens
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du har minst några års chefserfarenhet och det är meriterande om du även varit chef över andra chefer samt har erfarenhet inom funktionshinderområdet och habilitering. Då sjukvården i sin helhet, liksom habiliteringen är inne i ett omställningsarbete krävs att du har erfarenhet av förändrings- och förbättringsarbete samt är nytänkande och öppen för nya arbetssätt.

Du är trygg i din chefs- och ledarroll och tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar och stöttar. Du skapar och sprider trygghet i vardagen genom ett tydligt och tillitsfullt ledarskap. Du har god kommunikativ förmåga, är lyhörd, strukturerad och har lätt att fatta väl underbyggda beslut som är till nytta för verksamheten. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och är bra på att analysera vilka konsekvenser de val som görs har för framtiden. Stora krav ställs på samarbetsförmåga och förmågan att skapa goda relationer med övriga verksamheter inom Region Uppsala, länets kommuner och andra externa aktörer. Din svenska är mycket god både i tal och i skrift. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Vår verksamhet
Habiliteringen vänder sig till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar och arbetar med att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv genom utvecklande, stödjande och kompenserande insatser. Den vård som erbjuds är kunskapsbaserad och ändamålsenlig, utifrån ett kvalitetssäkert arbetssätt. Habiliteringen ger möjlighet för medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll, känna engagemang och stimulans i det gemensamma arbetet. Vi finns på Kungsgärdets center, cirka femton minuters gångväg från centralstationen i Uppsala.

Vill du veta mer?
Du är varmt välkommen att kontakta verksamhetsområdeschef Jenny Myhr, tel: 018-611 88 76 eller e-post jenny.myhr@regionuppsala.se (http://mailto:jenny.myhr@regionuppsala.se). Välj gärna e-post som en första kontaktväg.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, tel 018-611 00 00.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på din legitimation och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast den 14 april 2024.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 1
Storvreta vårdcentral

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Vill du bli vår nya verksamhetschef för vårdcentralen i Storvreta?
Välkommen till Storvreta vårdcentral! Storvreta vårdcentral är en växande vårdcentral där fokus på teamarbete och verksamhetsutveckling är i fokus. Vi erbjuder ett tidsbegränsat uppdrag som chef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Önskvärt är att du kan börja under våren 2024, men vi kommer överens om lämpligt tillträdesdatum för tjänsten.

Region Uppsala som arbetsgivare satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag och din kompetens
Som verksamhetschef vid Storvreta vårdcentral leder du verksamheten tillsammans med gruppchef i nära samarbete med dina medarbetare. I det fall du inte själv är läkare, har du även en medicinskt rådgivande läkare att samråda med. Du ingår i ett mindre nätverk med andra verksamhetschefer inom verksamhetsområde Årsta där du och dina kollegor utbyter erfarenheter, hanterar gemensamma angelägenheter och stöttar varandra. Du har tillgång till specialistkompetenser inom ekonomi, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och IT.

Vi söker dig som har erfarenhet av chefsuppdrag, företrädesvis inom primärvård, och egen utbildning inom hälso- och sjukvård. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen i verksamhetsområde Årsta.

I ditt uppdrag har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Du är väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att din vårdcentral blir ett attraktivt val för länsinvånarna. Givetvis ska det också vara attraktivt att arbeta på vårdcentralen! Du ska också ta ett stort ansvar att tillsammans med verksamhetsområdeschefen sträva mot en god samverkan med samarbetspartners såväl inom regionen som med kommunen och andra externa intressenter.

Du tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och ställer krav på högt kompetenta medarbetare. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och lätt för att fatta beslut, är nytänkande och ser hur du kan bidra till att utveckla verksamhet och resultat.

Vår verksamhet
Storvreta vårdcentral tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa, Region Uppsala och ligger i ett samhälle norr om Uppsala. Hit tar man sig enkelt via Upptåget som tar 9 minuter från Uppsala. Finns även cykelväg från centrala Uppsala om du en fin sommardag gärna väljer det mer aktiva alternativet. Vi erbjuder det mesta inom primärvård och på vårdcentralen arbetar alla för att ge våra patienter bästa möjliga omhändertagande. Vi arbetar i ständig utveckling med arbetsmiljö och patientsäkerhet i fokus. Dagliga ronder samt förbättrade teamarbeten är något vi arbetar hårt med. Vi har de senaste åren varit under expansion och målet är att fortsätta förbättra och bibehålla tillgängligheten, arbetsglädjen och den fina gemenskapen som finns på vårdcentralen.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om oss och jobbet så är du varmt välkommen att kontakta verksamhetsområdeschef Charlotta Nordgren Thermaenius tel. 018-611 62 98.

Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna som nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill ha din ansökan senast den 22 mars. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Bifoga även kopia av din yrkeslegitimation inom sjukvård och andra handlingar som styrker din erfarenhet och kompetens.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Erfaren Verksamhetschef till Almunge

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 12
Jobbify är en jobbplattform för vassa kandidater.
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:Team Olivia 
Team Olivia är en av de största privata aktörerna på omsorgsmarknaden i Sverige, Norge och Danmark. Bolaget sysselsätter idag drygt 12 000 medarbetare och blev år 2023 utsedd till ett av årets Karriärföretag. 

Vårt bolag Olivia Omsorg söker nu en Verksamhetschef till tre av våra verksamheter, varav en är en helt ny gruppbostad med planerad uppstart under senvåren 2024, inom LSS med inriktning personkrets 1

Om rollen

Som verksamhetschef har du det yttersta helhetsansvaret för 3 verksamheter. Din huvuduppgift är att leda och driva arbetet på boendet. På vår nya verksamhet får du en fantastisk möjlighet att starta en ny enhet med allt vad det innebär; bygga team, skapa och implementera dagliga rutiner och en god arbetsmiljö.

Övriga två verksamheter är etablerade och här har du såklart som i den nystartade verksamheten det övergripande personal- och arbetsmiljöansvaret och ansvaret för den dagliga driften. Tillsammans med dina medarbetare skapar du en kvalitativ och trygg boendemiljö för våra brukare. Till din hjälp har du stöttning av en samordnare. Därtill finns ett antal specialister inom diverse stödfunktioner såsom HR, ekonomi, kvalitet och metod som stöttar dig i ditt dagliga arbete.

Som verksamhetschef ingår du i Olivia omsorgs ledningsgrupp och samarbetar med andra ledare i regionen. Du är tillståndsbärare för verksamheten gentemot IVO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Driva och arbetsleda det dagliga arbetet på vår verksamheten med personal och arbetsmiljöansvar

Hantera externa kontakter tex IVO, anhöriga, kommuner mm och uppnå ett gott samarbete med klient, beställare och anhöriga/vårdnadshavare

Bedriva löpande kvalitets- och verksamhetsutveckling

Säkerställa att avtal, uppdrag och regelverk efterföljs

Säkerställa beläggning utifrån budget och uppsatta mål

Skapa ett gott samarbete med stödfunktionerna; HR, ekonomi, kvalitet och metod teamet

Vem är du?

Du har din grund som socionom eller beteendevetare. Sedan din examen har du skapat dig erfarenhet av LSS och allra helst i rollen som chef eller samordnare/platsansvarig. Som ledare vill du jobba verksamhetsnära och driva förändringsarbete. Då du även kommer att starta upp en ny enhet brinner för att skapa och sätta processer, bygga team, liksom att arbeta med kvalitets- och verksamhetsutveckling. Du har en god förmåga att arbeta målinriktat och metodiskt och ser helheten i verksamheten. Vidare är du tydlig i din kommunikation, vågar ta ett stort ansvar och proaktivt hitta lösningar för att skapa den bästa boendemiljön för våra brukare.  I övrigt är du van att arbeta mot uppsatta mål och har erfarenhet av budgetarbete samt ekonomisk uppföljning.

För dig är det en självklarhet att du uppnår ovan genom att skapa en trygg, hälsosam och positiv arbetsmiljö med engagerade, kvalificerade och lyhörda medarbetare.

Kvalifikationskrav
Högskoleutbildning såsom socionom eller beteendvetare om minst 180 hp

Om ej socionom ser vi att du har läst socialrätt om minst 7,5 hp och efter din examen har du arbetat med LSS och vidareutbildat dig i kurser med inriktning mot LSS

Mycket goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som i skrift

B-körkort

Meriterande om du därtill har:
Erfarenhet av arbete inom privat sektor och i personalintensiv verksamhet

Arbetat med eller i uppstart av ny verksamhetPlacering

Du kommer att vara placerad på våra verksamheter i och runtomkring Almunge, i Uppsala län.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig ett spännande ledaruppdrag med möjlighet att skapa relationer med kunder, medarbetare och uppdragsgivare på alla nivåer. Du får en roll där du kan vara med och påverka din och dina kollegors arbetsvardag och ramarna för verksamheten framåt - med stöd från ett nätverk av chefer och specialister inom Olivia Omsorg och Team Olivia Group. Team Olivia blev 2023 utsedd till ett av årets Karriärföretag och vi
erbjuder dig som medarbetare, en familjär och stimulerande arbetsmiljö, personlig utveckling samt stora karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Som medarbetare omfattas du givetvis av kollektivavtal. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag, tjänstepension och flertalet försäkringar för dig som anställd.

Om rekryteringsprocessen
Sista ansökningsdagen är 2024-03-15. Intervjuer sker löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vi genomför en bakgrundskontroll i rekryteringsprocessen, vilket du godkänner i samband med att du skickar in din ansökan.

Om tjänsten: Vi tillämpar provanställning 6 månader. En grundförutsättning för att detta ska kunna förlängas är att IVO beviljar vår ansökan om att du ska stå på tillståndet för verksamheten.
Tjänstgöringsgrad: heltid, tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse

Frågor om tjänsten besvaras av Regionschef Antonio Mir Cabot: antonio.mir.cabot@olivia.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Verksamhetsområdeschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 15
Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka ett spännande och utmanande chefsuppdrag
Nära vård och hälsa söker en verksamhetsområdeschef som vill vara med och utveckla arbetet inom verksamhetsområdet Funktionshinder. Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid och blir anställd i din grundprofession med ett tidsbegränsat uppdrag som chef på tre år. Vi kommer överens om tillträdesdatum.

Vi erbjuder dig en roll där du, i nära samarbete med förvaltningsdirektör, övriga verksamhetsområdeschefer och förvaltningsledning, arbetar för att utveckla förvaltningen Nära vård och hälsa samt deltar i arbetet med "Effektiv och nära vård".

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag
Verksamhetsområdet Funktionshinder består av habiliteringsverksamhet inkl. habiliteringens medicinska enhet, hörsel- och synverksamheter, audionommottagning och hjälpmedelscentral, med totalt cirka 300 anställda.
I ditt uppdrag är du i nuläget chef över 8 verksamhetschefer. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och är direkt underställd förvaltningsdirektören. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för ledning och styrning av verksamheterna samt det övergripande budgetansvaret för verksamhetsområdet. I uppdraget ingår att vara en av förvaltningens representanter i samverkan med kommunerna.

Du arbetar med ett strategiskt och övergripande fokus både med avseende på verksamhetsområdet samt för hela förvaltningen under förvaltningsdirektörens ledning. Du kommer även att medverka i omställningen till Effektiv och nära vård i samverkan med andra verksamhetsområdeschefer, kommuner och andra aktörer. Du förväntas även representera förvaltningen i andra övergripande sammanhang.

Din kompetens
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du har några års chefserfarenhet och det är meriterande om du även varit chef över andra chefer samt har erfarenhet från funktionshinderområdet. Då sjukvården och denna förvaltning är inne i ett övergripande omställningsarbete krävs att du har erfarenhet av förändrings- och förbättringsarbete samt är nytänkande och öppen för nya arbetssätt. Din svenska är mycket god i tal såväl som skrift och du behärskar engelska. Det är en fördel om du är insatt i Region Uppsalas ”Effektiv och nära vård 2030”

Du är trygg i din chefsroll och tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och är tydligt kravställande mot dina underställda chefer. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att fatta beslut. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och är bra på att analysera vilka konsekvenser de val som görs nu har för framtiden. Stora krav ställs på samarbetsförmåga och förmågan att skapa goda relationer med övriga verksamheter inom Region Uppsala och med länets kommuner. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Vill du veta mer?
Då är du varmt välkommen att kontakta förvaltningsdirektör Louise Hamark, louise.hamark@regionuppsala.se.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 7 januari.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetsområdeschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 15
Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka ett spännande och utmanande chefsuppdrag
Nära vård och hälsa söker en verksamhetsområdeschef som vill vara med och utveckla arbetet inom våra två verksamhetsområden Kungsgärdet och Östhammar. Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid och blir anställd i din grundprofession med ett tidsbegränsat uppdrag som chef på tre år. Vi kommer överens om tillträdesdatum.

Vi erbjuder dig en roll där du, i nära samarbete med förvaltningsdirektör, övriga verksamhetsområdeschefer och förvaltningsledning, arbetar för att utveckla förvaltningen Nära vård och hälsa samt deltar i arbetet med "Effektiv och nära vård".

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).


Ditt uppdrag
Dina verksamheter innefattar såväl vårdcentraler som andra vårdverksamheter, med totalt cirka 300 anställda. I ditt uppdrag är du i nuläget chef över 6 verksamhetschefer. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och är direkt underställd förvaltningsdirektören. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för ledning och styrning av verksamheterna samt det övergripande budgetansvaret för verksamhetsområdet. I uppdraget ingår att vara en av förvaltningens representanter i samverkan med kommunerna.

Du arbetar med ett strategiskt och övergripande fokus både med avseende på verksamhetsområdet samt för hela förvaltningen under förvaltningsdirektörens ledning. Du kommer även att medverka i omställningen till Effektiv och nära vård i samverkan med andra verksamhetsområdeschefer, kommuner och andra aktörer. Uppdraget innefattar ledning och styrning av vårdcentrum i Östhammar och att delta i vårdcentrumutvecklingen för Uppsala kommun. Du förväntas utöver det representera förvaltningen i andra övergripande sammanhang.

Din kompetens
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du har några års chefserfarenhet och det är meriterande om du även varit chef över andra chefer. Då sjukvården och denna förvaltning är inne i ett övergripande omställningsarbete krävs att du har erfarenhet av förändrings- och förbättringsarbete samt är nytänkande och öppen för nya arbetssätt. Din svenska är mycket god i tal såväl som skrift och du behärskar engelska. Det är en fördel om du är insatt i Region Uppsalas ”Effektiv och nära vård 2030”

Du är trygg i din chefsroll och tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och är tydligt kravställande mot dina underställda chefer. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att fatta beslut. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och är bra på att analysera vilka konsekvenser de val som görs nu har för framtiden. Stora krav ställs på samarbetsförmåga och förmågan att skapa goda relationer med övriga verksamheter inom Region Uppsala och med länets kommuner. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.


Vill du veta mer?
Då är du varmt välkommen att kontakta förvaltningsdirektör Louise Hamark, louise.hamark@regionuppsala.se.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 7 januari.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef hälso- och sjukvård

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 4
Hälso- och sjukvårdsavdelningen

Tillbaka till samma efter jul - eller dags att gå vidare?
Vi letar efter dig som får energi av att jobba med förändring och förbättring och som inte ger upp i första taget! Vi är inne på andra året i vår förändringsresa och vi har hunnit en bra bit, men det finns mycket mer vi kan göra! Vill du vara med?

Vi behöver en chefskollega till SÄBO (Särskilt Boende) äldre!

Februari 2022 gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer och förtätning i chefsledet ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som istället kan användas till utvecklingsarbete.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus och där du har stora möjligheter att vara med och påverka.

Som verksamhetschef är du en viktig spelare i arbetet för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun! Detta kräver både ett eget stort engagemang och intresse för förändringsarbete, liksom en mycket god förmåga att göra såväl brukare och närstående som medarbetare delaktiga i arbetet med att utveckla verksamheten.

Du har fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare (sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter) och ekonomi inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och är verksamhetens företrädare såväl internt som externt. Som första linjens chef rapporterar du till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med cirka sex övriga verksamhetschefer där alla dels diskuterar och beslutar gemensamma mål och strategier, dels bidrar aktivt med idéer och erfarenhetsutbyte. Du har ett nära samarbete med kollegor och ni har gott stöd av varandra, administratörer, överordnade chefer samt olika stödfunktioner.

Kommunledningskontorets stab tillhandahåller stöd till dig som chef inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har kunskaper om lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Har du en ledarskapsutbildning är det meriterande.

Vi ser helst att du har chefserfarenhet (dvs ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö), särskilt om din erfarenhet är från just hälso- och sjukvård, men om du har lång erfarenhet av arbete som sjuksköterska, erfarenhet från arbetsledande funktion och både brinner och har fallenhet för ledarskaps- och förändringsfrågor, kan det också vara intressant för oss. Ditt engagemang och förståelse för såväl ledarskap som förändringsprocesser är a och o.

Som verksamhetschef hos oss kommer du att ha budgetansvar, så därför är det nödvändigt att du ser kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag. I slutändan vill vi att du långsiktigt lyckas driva en resurseffektiv verksamhet med hög kvalitet. Du ska även kunna uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift, vara van IT-användare och ha god förmåga att lära dig relevanta systemstöd inom området. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är en engagerad och stabil person som vill göra skillnad och som har den uthållighet som krävs! Du är duktig på att tydliggöra mål och skapa laganda så att du och dina medarbetare tillsammans når resultat. Du har ett strategiskt förhållningssätt, helhetsperspektiv och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Som person är det naturligt för dig att samarbeta och att skapa och utveckla goda relationer. Du ser som regel möjlighet till förändring i det som av andra kan upplevas som problem.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Annika Norstedt, 018-727 88 16. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 67 12. Du är välkommen att höra av dig i mellandagarna om du har några frågor! Vi kommer att göra urval löpande och har möjlighet att genomföra digitala 1a intervjuer via Teams d. 27-29 december. Efter annonstidens slut (d. 7 januari) har vi inplanerat digitala intervjuer även d. 9, 10, 15 och 17 januari.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34, Vision, Karin Lundborg, 018-727 24 30 , Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47, Ledarna, ledarna@ledarna.se, Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01, Sveriges arbetsterapeuter, Eva-Carin Lindgren, 018-727 84 93 , Kommunal, 010-442 88 20.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/arbeta-inom-vard-och-omsorg/)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 18
För kunds räkning rekryterar Jobway en verksamhetschef med tandläkarbakgrund. Du kommer ansvara för en välmående klinik i Uppsala bestående av såväl tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister. Patienterna finns inom samtliga ålderssegment med fokus på allmäntandvård.

Du kommer arbeta såväl kliniskt med patienter som strategiskt och affärsutvecklande med målsättning att verksamheten ska växa.  

Detta är en möjlighet för dig som arbetat flera år som tandläkare och vill ta steget vidare och växa med ansvar!

Din profil

Minst 5 års erfarenhet som tandläkare
Flytande i svenska, tal & skrift
Har du erfarenhet av handledning, personal eller annan ledande funktion är det meriterande, dock ej krav


Du erbjuds

En möjlighet att forma och driva en välmående klinik, med det fulla ansvaret
En variationsrik roll där du kommer påverka verksamhetens riktning
En stöttande arbetsgivare som tar väl hand om sina medarbetare


Är du intresserad och vill veta mer?

Då ser vi gärna att du skickar din ansökan tillsammans med CV! I denna rekrytering samarbetar arbetsgivaren med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Nicklas Thorstenson, nicklas.thorstenson@jobway.se, 0735 16 52 40. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Ansök nu

Verksamhetschef hjärt- och lungsjukdomar

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 16
Verksamhetsområde hjärt- och lungsjukdomar

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbeta med näringslivet. Vi tillhandahåller sjukvård där vi levererar högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer verksamhetsområde thoraxkirurgi och -anestesi och verksamhetsområde hjärt lungmedicin och klinisk fysiologi att bli ett gemensamt verksamhetsområde med fokus på sjukdomar i thorax, totalt blir vi cirka 600 medarbetare.

Inom thoraxverksamheten arbetar vi med avancerad vård till hjärt- och lungsjuka patienter. Vi har en egen operationsavdelning, intensivvårdsavdelning samt thoraxkirurgisk vårdavdelning vilket möjliggör ett effektivt, roligt och varierande arbete. Hjärt lungmedicin och klinisk fysiologi består av sektionen för hjärtsjukdomar, sektionen för lungsjukdomar och allergologi och klinisk fysiologiska sektionen. Verksamhetsområdet har tre slutenvårdsavdelningar, veckovård och dagvård, tre mottagningar PCI-lab, arytmilab och en stor diagnostisk verksamhet inom klinisk fysiologi. Ett intensivt forsknings- och utvecklingsarbete har lett fram till de högeffektiva verksamheter vi har idag. Vi har ett stort uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige, varifrån en hög andel av våra patienter kommer. Att arbeta hos oss är utmanande och utvecklande på samma gång.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du är disputerad läkare, gärna inom någon av ovanstående specialiteter. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018-612 23 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef geriatrik, rehabiliterings- och smärtmedicin

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 16
Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtmedicin

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbete med näringslivet. Vi tillhandahåller sjukvård där vi levererar såväl länssjukvård till Uppsala län som högspecialiserad vård till två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer verksamhetsområde geriatrik tillsammans med verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum att bilda ett gemensamt verksamhetsområde. Tillsammans blir vi cirka 650 anställda.

Geriatriken har en bred verksamhet med ett vårduppdrag riktat främst till personer över 65 år. I dagsläget har vi tre slutenvårdsavdelningar med totalt 60 vårdplatser. En akutvårdsavdelning inriktad mot medicinsk geriatrisk vård inklusive geriatrisk akutvård, en ortogeriatrisk avdelning inriktad mot ortopedisk rehabilitering och en neurogeriatrisk avdelning inriktad mot strokerehabilitering. Vi bedriver även öppenvård på sjukhuset eller i patientens hem.

Dagens verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner där de flesta av sjukhusets medarbetare inom hälsoprofessionerna är samlade, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Teamen är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Vi bedriver såväl slutenvård som öppenvård, inom och utanför sjukhusområdet.

Forskning, utbildning och utveckling är viktiga delar av all verksamhet på Akademiska sjukhuset.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du har relevant utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet och det är meriterande om du är disputerad läkare inom någon av ovanstående specialiteter. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse. Här får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018-612 23 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef ambulans och akutsjukvård

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 16
Verksamhetsområde ambulans och akutsjukvård

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbete med näringslivet. Vi tillhandahåller såväl länssjukvård och specialiserad vård till Uppsala läns innevånare som högspecialiserad vård till två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer verksamhetsområde ambulanssjukvård tillsammans med akutsjukvård att bilda ett gemensamt verksamhetsområde med fokus på akuta sjukdomstillstånd för patienter i alla åldrar. Tillsammans blir vi cirka 500 medarbetare.

Ambulanssjukvården består av länets ambulansverksamhet med stationer i Enköping/Bålsta, Uppsala/Huddunge/Knivsta, Tierp/Skutskär och Östhammar. Ambulanssjukvården svarar för samtlig ambulanssjukvård för regionens 385 000 invånare. I verksamhetsområdet ingår också Sjukvårdens larmcentral med samma upptagningsområde.

Inom akutsjukvård ingår akutmottagningen samt akutens intagningsenhet. Implementering av en akutläkarledd akutmottagning pågår vid vuxenakutmottagningen. Akutläkarna bemannar även barnakutens kirurgsektion. Vi är ett Level 1 traumacenter. Akutsjukvården har forskning och omfattande utbildning för studenter, sjuksköterskor och läkare. Vi bedriver multiprofessionell innovativ utveckling med nationella och internationella samarbetspartners.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag, gärna inom universitetssjukvård. Du har relevant utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet och det är meriterande om du är disputerad läkare. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är ett krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018-612 23 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef medicin, hud och reumatologi

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 16
Verksamhetsområde medicin, hud och reumatologi

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbete med näringslivet. Vi tillhandahåller såväl länssjukvård och specialiserad vård till Uppsala läns invånare som högspecialiserad vård till två miljoner invånare i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset. De leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer verksamhetsområde internmedicin tillsammans med verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi att bilda ett gemensamt verksamhetsområde.

Dagens verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi har samlad kompetens inom specialiserad och högspecialiserad vård i områdena endokrinologi-diabetes, njurmedicin, gastroenterologi, hud- och könssjukdomar samt reumatologi. Här bedrivs vård i form av slutenvård, dagvård, mottagningsverksamhet och dialys.

Verksamheten inom internmedicin har fokus på internmedicinsk vård till invånare inom och utom länet, och är också delaktig i det akutmedicinska omhändertagandet avseende medicinsk akutsjukvård och intermediärvård. Verksamhetsområdet kommer efter sammanslagningen att ha 4 slutenvårdsavdelningar och en intermediärvårdsavdelning (IMA).

Tillsammans blir vi cirka 600 anställda i det nya verksamhetsområdet medicin. Forskning, utbildning och utveckling är viktiga delar av all verksamhet på Akademiska sjukhuset.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag, gärna inom universitetssjukvård. Du har relevant utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet och det är meriterande om du är disputerad läkare inom någon av ovanstående specialiteter. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018-612 23 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef kirurgi och urologi

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 16
Verksamhetsområde kirurgi och urologi

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbete med näringslivet. Vi tillhandahåller såväl länssjukvård och specialiserad vård till Uppsala läns innevånare som högspecialiserad vård till två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer de tidigare verksamhetsområdena kirurgi och urologi att bli ett gemensamt verksamhetsområde med fokus på avancerad kirurgisk och urologisk vård. Totalt blir vi cirka 500 medarbetare.

Den kirurgiska verksamheten består av tre kirurgiska vårdavdelningar och fyra mottagningar som bedriver akut och avancerad elektiv kirurgisk vård inom flera sektioner. Den urologiska verksamheten består av en slutenvårdsavdelning och en omfattande mottagningsverksamhet.

En stor andel av vården inom båda verksamheterna är riks- och regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling. Dessa två forskningsintensiva kliniker har ett nära samarbete med Uppsala universitet. Utbildning och utveckling är prioriterade delar av verksamheterna.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du är disputerad läkare, gärna inom någon av ovanstående specialiteter. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018-612 23 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef kirurgi och urologi

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 13
Verksamhetsområde kirurgi och urologi

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbeta med näringslivet. Vi tillhandahåller sjukvård där vi levererar högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer det tidigare verksamhetsområdena kirurgi och urologi bli ett gemensamt verksamhetsområde med fokus på avancerad kirurgisk urologisk vård. Totalt blir vi cirka 500 medarbetare

Kirurgen består av tre kirurgiska vårdavdelningar och fyra mottagningar som bedriver avancerad kirurgisk vård. Verksamhetsområdet är fördelade på mottagningar, vårdavdelningar och medicinska sektioner. En stor del av vården består av riks- och regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling. Vi är en forskningsintensiv klinik i nära samarbete med Uppsala universitet.

Urologen arbetar efter modellen Värdebaserad vård och sätter patienten i fokus. Patienterna på urologen kommer från hela vår sjukvårdsregion och i många fall tar vi emot patienter från hela Sverige och även utlandet. Patienterna som vårdas hos oss kommer via elektivt intag för planerad åtgärd/operation eller via akutmottagningen med akuta urologiska besvär. Vid urologmottagningen undersöks, utreds och behandlas dessa patienter både före och efter operation/åtgärd. Avdelningen och mottagningen har ett nära samarbete.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du är disputerad läkare, gärna inom någon av ovanstående specialiteter. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018- 611 13 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef ambulans och akutsjukvård

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 13
Verksamhetsområde ambulans och akutsjukvård

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbeta med näringslivet. Vi tillhandahåller sjukvård där vi levererar högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer det tidigare verksamhetsområdena ambulanssjukvård och akutsjukvård bli ett gemensamt verksamhetsområde med fokus på potentiellt livshotande sjukdomstillstånd för patienter i alla åldrar. Tillsammans blir vi cirka 500 medarbetare.

Ambulanssjukvården består av länets ambulansverksamhet med stationer i Enköping/Bålsta, Uppsala/Huddunge/Knivsta, Tierp/Skutskär och Östhammar. Ambulanssjukvården svarar för samtlig ambulanssjukvård för regionens 385 000 invånare. I verksamhetsområdet ingår också Sjukvårdens larmcentral med samma upptagningsområde.

Inom akutsjukvård ingår akutmottagningen samt akutens intagningsenhet. Implementering av en akutläkarledd akutmottagning har påbörjats vid vuxenakutmottagningen, som årligen har cirka 52 000 patienter med nedre åldersgräns på 15 år, men som också vårdar yngre barn med potentiellt livshotande sjukdomstillstånd. Akademiska sjukhuset är ett av Sveriges få Level 1 traumacenter. Akutläkarna bemannar även barnakutens kirurgsektion.

Akutsjukvården har forskning och omfattande utbildning för studenter, sjuksköterskor och läkare i alla delar av karriären. Vi bedriver multiprofessionell och innovativ utveckling med nationella och internationella samarbetspartners samt kvalitets- och patientsäkerhetsarbete med fokus på proaktiv verksamhetsutveckling.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du har relevant utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet och det är meriterande om du är disputerad läkare inom adekvat specialitet. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018- 611 13 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef thorakala sjukdomar

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 13
Verksamhetsområde thorakala sjukdomar

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbeta med näringslivet. Vi tillhandahåller sjukvård där vi levererar högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer det tidigare verksamhetsrådet thoraxkirurgi och -anestesi och verksamhetsområdet härt,- lungmedicin och klinisk fysiologi att bli ett gemensamt verksamhetsområde med fokus på sjukdomar i thorax, totalt blir vi cirka 600 medarbetare.

Inom thoraxverksamheten arbetar vi med avancerad vård till hjärt- och lungsjuka patienter. Vi har en egen operationsavdelning, intensivvårdsavdelning samt thoraxkirurgisk vårdavdelning vilket möjliggör ett effektivt, roligt och varierande arbete.

Hjärt,- lungmedicin och klinisk fysiologi består av sektionen för hjärtsjukdomar, sektionen för lungsjukdomar och allergologi och klinisk fysiologiska sektionen. Verksamhetsområdet har tre slutenvårdsavdelningar, veckovård och dagvård, tre mottagningar PCI-lab, aytmilab och en stor diagnostisk verksamhet inom klinisk fysiologi.

Ett intensivt forsknings- och utvecklingsarbete har lett fram till de högeffektiva verksamheter vi har idag. Vi har ett stort uppdrag i Sjukvårdsregionen Mellansverige, varifrån en hög andel av våra patienter kommer. Att arbeta hos oss är utmanande och utvecklande på samma gång.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du är disputerad läkare, gärna inom någon av ovanstående specialiteter. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018- 611 13 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 13
Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbeta med näringslivet. Vi tillhandahåller sjukvård där vi levererar högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer det tidigare verksamhetsområdet geriatriken och rehabilitering och smärtcentrum bli ett gemensamt verksamhetsområde. Tillsammans blir vi cirka 650 anställda.

Geriatriken har en bred verksamhet med ett vårduppdrag riktat främst till personer över 65 år. I dagsläget har vi tre slutenvårdsavdelningar med totalt 60 vårdplatser. En akutvårdsavdelning inriktad mot medicinsk geriatrisk vård inklusive geriatrisk akutvård, en ortogeriatrisk avdelning inriktad mot ortopedisk rehabilitering och en neurogeriatrisk avdelning inriktad mot strokerehabilitering. Vi bedriver även öppenvård på sjukhuset eller i patientens hem.

Dagens verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner där de flesta av sjukhusets medarbetare inom hälsoprofessionerna är samlade, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Teamen är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Vi bedriver såväl slutenvård som öppenvård, inom och utanför sjukhusområdet.

Forskning och utbildning är en viktig del av all verksamhet på Akademiska sjukhuset.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du har adekvat högskoleutbildning, gärna specialistkunskap inom ovanstående specialiteter. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018- 611 13 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef medicin

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 13
Verksamhetsområde medicin

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbeta med näringslivet. Vi tillhandahåller sjukvård där vi levererar högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer de tidigare verksamhetsområdena internmedicin och specialmedicin, reumatologi och hud bli ett gemensamt verksamhetsområde.

Dagens verksamhetsområde specialmedicin, reumatologi och hud har samlad kompetens inom specialiserad och högspecialiserad vård i områdena endokrinologi-diabetes, njurmedicin, gastroenterologi, hud- och könssjukdomar samt reumatologi. Här bedrivs vård i form av slutenvård, dagvård, mottagningsverksamhet och dialys. Internmedicin har fokus på internmedicinsk vård till invånare inom och utom länet, och är också delaktig i det akutmedicinska omhändertagandet avseende medicinsk akutsjukvård och intermediärvård. Verksamhetsområdet kommer efter sammanslagningen att ha 4 slutenvårdsavdelningar och en intermediärvårdsavdelning (IMA). Tillsammans blir vi cirka 600 anställda.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du har adekvat högskoleutbildning, gärna specialistkunskap inom ovanstående specialiteter. Forskning och undervisning är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018- 611 13 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef öron-, näs- och halskliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 9
Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar har ca 115 medarbetare. Vi är en kirurgisk specialitet som diagnostiserar och behandlar både vuxna och barn med sjukdomstillstånd som berör öron, näsa, bihålor, övre luftvägar samt hörsel och balans. Vi har en slutenvårdsavdelning och en avdelning som bedriver preoperativ och dagkirurgisk vård. Utöver det har vi en mycket stor mottagningsverksamhet som även innefattar en akutmottagning. På kvällar, nätter och helger har vi jourverksamhet för akuta patienter.

Verksamhetsområdet har ett brett samarbete med många andra verksamheter på Akademiska sjukhuset genom multidisciplinära samarbeten med andra kirurgiska specialiteter och genom en omfattande konsultverksamhet. Vi har en stor utbildningsverksamhet för läkare under specialistutbildning inom öron-näsa-hals och inom allmänmedicin. Vid kliniken erbjuds både bassjukvård inom öron-näsa-hals och högspecialiserad vård för vilken patienter remitteras till oss från hela landet. Det bedrivs ett flertal forskningsprojekt i samarbete med Uppsala universitet.

Du kommer som ledare hos oss bli en del av en varierad och stimulerande verksamhet med stora möjligheter att utvecklas i din professionella roll.

Ditt uppdrag
Verksamhetsområdets lednings och – stabsfunktion förstärks med en 50 % tjänst som biträdande verksamhetschef. Som biträdande verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ska ersätta verksamhetschefen i dennes frånvaro. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp där du arbetar aktivt med det strategiska arbetet att utveckla verksamheten. Uppdraget innebär att du kommer arbeta nära avdelningschefer, sektionsledare och verksamhetschef och stödja dem inom områden som ekonomi, produktion, kvalitet och personal. Du bereder och driver tilldelade frågor. Du kommer ha stor frihet under ansvar där din erfarenhet tas tillvara för att nå uppsatta mål och utveckla verksamheten.

Dina kvalifikationer
Du har relevant utbildning inom hälso- och sjukvården och gedigen erfarenhet av chefsuppdrag, gärna från universitetssjukhus. Du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete, verksamhetsutveckling och projektledning.

Din kompetens
Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du har förmåga att coacha och uppmuntra medarbetare samt är öppen för förslag och idéer från verksamheten. Du tänker strategiskt, är analytisk och drivande.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid inom din profession kombinerat med tidsbegränsat chefsförordnande på 50%. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Verksamhetschef Katarina Norlander, 018-611 53 32
Fackliga företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef/tandläkare

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 11
Vill du arbeta i en ansvarsfull nyckelroll hos Sveriges största privata arbetsgivare inom vårdsektorn? Är du en erfaren tandläkare som vill arbeta såväl kliniskt som strategiskt? Praktikertjänst Bredgränd Tandvård står inför ett generationsskifte och söker därför;

Tandläkare med ambition att bli verksamhetschef, Uppsala
Från den nyrenoverade och moderna mottagningen med utsikt över centrala Uppsala söker vi dig som vill arbeta med allmäntandvård för patienter i alla åldrar. Som understöd har du flera skickliga och engagerade tandhygienister, tandsköterskor och tandläkarkollegor. Som person är du kommunikativ, har lätt för att samarbeta och är förtroendeingivande i möte med patienter och kollegor.

Krav

Legitimerad tandläkare med flera års erfarenhet
God administrativ förmåga samt flytande i svenska i tal och skrift
Har du ett intresse och/-eller erfarenhet av ledarskap och verksamhetsutveckling är det meriterande


Du erbjuds

Stora möjligheter att påverka verksamhetens utveckling med målbild att växa in i roll som verksamhetschef, om intresse finns
En stor, trygg och omhändertagande arbetsgivare som satsar på internutbildningar
Generös ersättning, förmåner, pensionsavsättning och personlig utveckling


Är du intresserad och vill veta mer?

Då ser vi gärna att du skickar din ansökan tillsammans med CV! I denna rekrytering samarbetar Praktikertjänst med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Nicklas Thorstenson, nicklas.thorstenson@jobway.se, 0735 16 52 40. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Om Praktikertjänst

Praktikertjänst har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister. Omsättningen uppgår till cirka 8,5 miljarder kronor och antalet medarbetare är drygt 7 100.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 4
Kungsgärdets vårdcentral

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Förvaltningen Nära vård och hälsa har verksamheter inom första linjens vård och specialistvården. Vi har ett brett utbud av tjänster och vi erbjuder bl a mobila team, videobesök och smarta e-tjänster. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss och vi arbetar ständigt med att anpassa vårt utbud utifrån invånarnas behov.
Vi söker nu en verksamhetschef som lockas av att leda och utveckla offentlig primärvård med visionen "Tillsammans för din hälsa genom livet"

Varmt välkommen att söka tjänsten som Verksamhetschef på Kungsgärdets vårdcentral!
Välkommen till Kungsgärdets vårdcentral som är en av regionens största vårdcentraler med stor och bred kompetens.
Kungsgärdets vårdcentral tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och ligger centralt i Uppsala. Vår omtyckta vårdcentral har cirka 17200 listade patienter och vi erbjuder det mesta inom primärvård.
Vi arbetar ständigt med att tillsammans utveckla vårdcentralen för att ge våra patienter bästa möjliga omhändertagande. Våra patienter är allt från unga barnfamiljer och studenter till äldre medborgare. Det gör arbetet hos oss både omväxlande och stimulerande.

Ditt uppdrag och din kompetens
I ditt arbete är du en närvarande chef som har fokus på verksamhetsutveckling och att ta tillvara på medarbetarnas kunskaper och engagemang i en verksamhetsnära arbetsledning. Som ledare anger du tydligt riktningen för verksamheten, inspirerar och skapar förutsättningar för medarbetarna. I dialog med dem definierar och följer ni upp era gemensamma mål.

Vi söker dig som har en utbildning inom hälso- och sjukvård samt tidigare erfarenhet av chefsuppdrag, gärna inom primärvård. Det är meriterande om du har erfarenhet från att tidigare ha drivit en vårdcentral samt att du på egen hand eller tillsammans med andra har drivit organisationsförändringar.

Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamheten genom att leda organisationen och de organisatoriska förändringar som medförts med sammanslagningen sett till verksamheten, personal, patienter och det fortsatta arbetet med nya lokaler. Till din hjälp har du gruppchefer organiserade under dig med ca 60 medarbetare som samtliga ingår i ett nära samarbete. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp med andra verksamhetschefer och kollegor där du får möjlighet att utbyta kunskap, erfarenheter bedriva verksamhetsutveckling och hantera gemensamma angelägenheter och stötta varandra.
Utöver det har du tillgång till specialistkompetenser inom ekonomi, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och IT. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen i verksamhetsområde Kungsgärdet.
Uppdraget kommer innebära att du har verksamheter lokaliserade på två olika platser under en övergående period.

Som person tror vi att du är öppen, ödmjuk och lyhörd. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda samtidigt som du förmedlar ett lugn och en stabilitet gentemot dina kollegor. Du tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och ställer krav på högt kompetenta medarbetare. Vi ser gärna att du har en god kommunikativ förmåga, är nytänkande och har en förmåga att skapa dig en helhetsbild som kan leda till välgrundade beslut och resultat. Du är väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att din vårdcentral blir ett attraktivt val för länsinvånarna.

Anställningsvillkor
Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande på heltid som verksamhetschef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Region Uppsala som arbetsgivare satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta verksamhetsområdeschef Karin Kanon på telefonnummer 018-617 46 82 alternativt mejl, karin.kanon@regionuppsala.se.

Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna som nås via växel 018-611 00 00.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi vill ha din ansökan senast den 5 november. Bifoga kopia på ditt utbildningsbevis, meritförteckning och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef till Attendo Topelius

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 2
Attendo Topelius är ett modernt livsstilsboende med konceptet Sport & Spa beläget i Nyby, nära Gamla Uppsala. Hos oss genomsyrar hälsobegreppet hela verksamheten och vi har ett stort utbud av stimulerande aktiviteter, både individuellt och i grupp.

Här finns 80 lägenheter fördelade på fyra avdelningar. På varje avdelning finns stora gemensamma och trivsamma sällskapsytor samt en ljus matsal med öppen spis. På våning två ligger vår träningssal samt spa-avdelningen. Vi har även en biblioteksavdelning på plan 3.

Vår stora och fina trädgård, som vi kallar för trädgårdshjärtat, finns tillgänglig för alla som bor och arbetar här. Där finns även vår pergola som bjuder in till trevliga fikastunder och sammankomster.Beskrivning av tjänsten

Som verksamhetschef ansvarar du för verksamhetens medarbetare, kvalitet, ekonomi och kundkontakter. Du får tillgång till ett färdigt koncept som grundar sig på ett väl inarbetat kvalitetsarbete och ett systematiskt arbetsmiljöarbete med stöd från regionala resurser samt kvalitets-, ekonomi-, marknads- och HR-avdelning.

Du arbetar med ett strategiskt tänk i ett omväxlande tempo. Du har förmåga att skapa en god och samverkande anda i medarbetargruppen. Vi arbetar i team, integrerat och nära kunderna.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med ett stort engagemang som vill göra skillnad inom branschen och privat äldreomsorg. Du ska drivas av en vilja att utveckla verksamheten, medarbetarna och dig själv. Du är målmedveten, kommunikativ och har förmåga att kombinera det operativa arbetet med ett strategiskt och ekonomiskt tänkande. Du har god datavana och behärskar svenska språket väl, både i skrift och tal. Du delar Attendos vison och värderingar.

Du har relevant högskoleutbildning så som socionomutbildning, sjuksköterskeprogrammet eller annan eftergymnasial utbildning som ger likvärdiga kunskaper. Tjänsten kräver att du har minst 2 års erfarenhet av ledande befattning inom hälso-och sjukvård och/eller social omsorg.

Ansök nu

Verksamhetschef/tandläkare

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 4
Vill du arbeta i en ansvarsfull nyckelroll hos Sveriges största privata arbetsgivare inom vårdsektorn? Är du en erfaren tandläkare som vill arbeta såväl kliniskt som strategiskt? Praktikertjänst Bredgränd Tandvård står inför ett generationsskifte och söker därför;

Tandläkare med ambition att bli verksamhetschef, Uppsala
Från den nyrenoverade och moderna mottagningen med utsikt över centrala Uppsala söker vi dig som vill arbeta med allmäntandvård för patienter i alla åldrar. Som understöd har du flera skickliga och engagerade tandhygienister, tandsköterskor och tandläkarkollegor. Som person är du kommunikativ, har lätt för att samarbeta och är förtroendeingivande i möte med patienter och kollegor.

Krav

Legitimerad tandläkare med flera års erfarenhet
God administrativ förmåga samt flytande i svenska i tal och skrift
Har du ett intresse och/-eller erfarenhet av ledarskap och verksamhetsutveckling är det meriterande


Du erbjuds

Stora möjligheter att påverka verksamhetens utveckling med målbild att växa in i roll som verksamhetschef, om intresse finns
En stor, trygg och omhändertagande arbetsgivare som satsar på internutbildningar
Generös ersättning, förmåner, pensionsavsättning och personlig utveckling


Är du intresserad och vill veta mer?

Då ser vi gärna att du skickar din ansökan tillsammans med CV! I denna rekrytering samarbetar Praktikertjänst med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Nicklas Thorstenson, nicklas.thorstenson@jobway.se, 0735 16 52 40. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Om Praktikertjänst

Praktikertjänst har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister. Omsättningen uppgår till cirka 8,5 miljarder kronor och antalet medarbetare är drygt 7 100.

Ansök nu

Verksamhetschef Hälso- och sjukvårdsavdelningen SÄBO

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 5
Hälso- och sjukvård

Brinner du för att jobba med att utveckla och förbättra? Är du tillräcklig uthållig för att skörda resultaten? Vi har startat vår förändringsresa och behöver dig som tillsammans med oss är beredd att kavla upp ärmarna och jobba brett och långsiktigt för att nå våra mål.

Nu söker vi en chefskollega för SÄBO (Särskilt Boende) äldre!

Februari 2022 gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer och förtätning i chefsledet ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som istället kan användas till utvecklingsarbete. Uppsala kommuns nya vård- och omsorgsförvaltning ska vara en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. Den samordnade förvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala vård och omsorgen samt hälso- och sjukvården.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus och där du har stora möjligheter att vara med och påverka.

Som verksamhetschef är du en viktig spelare i arbetet för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun! Detta kräver både ett eget stort engagemang och intresse för förändringsarbete, liksom en mycket god förmåga att göra såväl brukare och närstående som medarbetare delaktiga i arbetet med att utveckla verksamheten.

Du har fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare (sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter) och ekonomi inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och är verksamhetens företrädare såväl internt som externt. Som första linjens chef rapporterar du till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med cirka sex övriga verksamhetschefer där alla dels diskuterar och beslutar gemensamma mål och strategier, dels bidrar aktivt med idéer och erfarenhetsutbyte. Du har ett nära samarbete med kollegor och ni har gott stöd av varandra, administratörer, överordnade chefer samt olika stödfunktioner.

Kommunledningskontorets stab tillhandahåller stöd till dig som chef inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har kunskaper om lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Har du en ledarskapsutbildning är det meriterande.

Det är naturligtvis en fördel att ha chefserfarenhet (dvs ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö), särskilt om din erfarenhet är från just hälso- och sjukvård, men det är inget krav. Har du lång erfarenhet av arbete som sjuksköterska, erfarenhet från arbetsledande funktion och ett stort intresse/ fallenhet för ledarskaps- och förändringsfrågor är det också intressant för oss. Vi letar helt enkelt efter dig som har engagemang och förståelse för såväl ledarskap som förändringsprocesser.

Som verksamhetschef hos oss kommer du att ha budgetansvar, så därför är det nödvändigt att du ser kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag. I slutändan vill vi att du långsiktigt lyckas driva en resurseffektiv verksamhet med hög kvalitet. Du ska även kunna uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift, vara van IT-användare och ha god förmåga att lära dig relevanta systemstöd inom området. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är en engagerad och stabil person som vill göra skillnad och som har den uthållighet som krävs! Du är duktig på att tydliggöra mål och skapa laganda så att du och dina medarbetare tillsammans når resultat. Du har ett strategiskt förhållningssätt, helhetsperspektiv och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Som person är det naturligt för dig att samarbeta och att skapa och utveckla goda relationer. Du ser som regel möjlighet till förändring i det som av andra kan upplevas som problem.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Annika Norstedt, 018-727 8816

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Jessica Ededahl, HR-specialist, 018-727 12 92

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Karin Lundborg, 018-727 24 30
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47
Ledarna, ledarna@ledarna.se
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges arbetsterapeuter, Eva-Carin Lindgren, 018-727 84 93
Kommunal, 010-442 88 20

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)


Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Verksamhetschef till Aktiv Ortopedteknik i Uppsala

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 16
Aktiv Ortopedteknik i Uppsala är en del av Aktiv Ortopedteknik i Sverige AB. Vi är 14 medarbetare med unika kompetenser på vår klinik som är baserad i Uppsala. Aktiv Ortopedteknik har avtal med Region Uppsala för att bedriva Ortopedteknisk verksamhet. Vi arbetar idag med alla förekommande typer av ortopedtekniska hjälpmedel och arbetet bedrivs i nära samarbete med sjukvården genom bl.a. teamsamverkan. Vi står idag inför en spännande utvecklingsfas då vi har höga ambitioner att profilera oss inom ortopedtekniken och att fortsätta förädla vår verksamhet.
Din framtida utmaning
Uppdraget som Verksamhetschef innebär att du leder din verksamhet mot gemensamt uppsatta mål, allt i enlighet med gällande lagar och föreskrifter. Du kommer att ha resultat- och personalansvar för din enhet med uppföljning och rapportering både internt och till regionen. Du kommer att vara huvudansvarig för det systematiska arbetsmiljö- och kvalitetsarbetet i verksamheten samt arbeta för att upprätthålla goda relationer med kollegor, patienter, närstående och uppdragsgivare. Du är en ambassadör och säkerställer därmed att Aktiv Ortopedtekniks vision och verksamhetsmodell efterlevs.
Vårt erbjudande till dig
Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en miljö som präglas av kunskap och hög yrkesstolthet. Du kommer arbeta i en dynamisk organisation där vi hela tiden strävar efter att arbeta med ständiga förbättringar med bland annat fokus på vår service mot patient/kund, vår arbetsmiljö, flöden och rutiner.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse. Du rapporterar till Regionchef i Region Norr.
Din bakgrund/profil
Vi söker dig med en högskoleutbildning, gärna inom hälso- och sjukvårdsområdet, eller annan utbildning och arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Har du erfarenhet av chefskap och/eller genomfört ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande för tjänsten. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och hanterar Office-programmen väl.
Vi söker dig med ett tydligt, affärsdrivet och transparent ledarskap.
Du är trygg i din roll som ledare och har en förmåga att skapa engagemang hos dina medarbetare i en föränderlig miljö.
Du har en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete, samtidigt som du är flexibel, ansvarstagande och har en god social förmåga.
Du har en inkluderande attityd och ett lyhört sätt.
Du har en god förmåga att leda, motivera, samarbeta och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål och kan skapa engagemang och delaktighet i en grupp.

Du är också nyfiken och utmanar gärna de sätt vi arbetar på idag.
Hur du ansöker
Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Jonas Holmgren, Regionchef Norr, jonas.holmgren@aktivortopedteknik.se.
Skicka din ansökan tillsammans med ditt CV senast 2023-08-31 till ovanstående mailadress, skriv ”Verksamhetschef” i ämnesraden. Urvalet sker kontinuerligt varför tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Besök gärna våra hemsidor för mer information: www.aktivortopedteknik.se och www.ottobock.se

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef (klinikchef) klinisk patologi

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 30
Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Akademiska laboratoriet är ackrediterat och svarar för kvalificerad medicinsk diagnostik och FoU. Vi är indelade i fem olika sektioner som tillsammans är verksamma inom tio olika laboratoriemedicinska kunskapsområden – transfusionsmedicin, immunologi, kemi, farmakologi, bakteriologi, virologi, vårdhygien, patologi och cytologi samt genetik. Våra kunder finns framför allt i Uppsala län och i vår mellansvenska sjukvårdsregion.

Vi erbjuder dig
Ett intressant chefsjobb på ett välbemannat och välorganiserat kliniskt patologiskt universitetslaboratorium med 125 härliga medarbetare från olika medicinska professioner som löser den gemensamma uppgiften i ett nära samarbete. Verksamheten är diagnostiskt subspecialiserad med en välfungerande diagnostik och FoUU. Vi ligger i framkant inom molekylärpatologi och är i slutfasen av arbetet med att införa digital patologi, vilket öppnar för införandet av AI. Därtill har vi erhållit flera NHV-områden. Vi har ett nära samarbete med bl a Uppsala universitet, biobank och vävnadsdonation. Verksamheten består i huvudsak av tre delar: diagnostik, laboratorie- och obduktionsverksamhet. Laboratoriet är uppdelat i olika laborativa processer inom vilka vi hanterar och diagnostiserar cell- och vävnadsprover.

Din roll
Som biträdande verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen för Akademiska laboratoriet och ingår i Akademiska laboratoriets ledningsgrupp. Du ansvarar för att tillsammans med din egen ledningsgrupp - som utgörs av sektionschef och avdelningschefer - leda verksamheten mot uppsatta mål och visioner. Du har det yttersta ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Några viktiga fokusområden för dig är ett tydligt men tillitsfullt, godhjärtat, coachande och strukturerat ledarskap, att säkerställa en välfungerande och högspecialiserad diagnostik liksom god bemanning och arbetsmiljö, samt fortsätta arbetet med förbättringar och utveckling. Du kommer ha direkt personalansvar för cirka ett 20-tal medarbetare, bland dem finns linjeansvariga läkare och sektionschef som samordnar den löpande diagnostiska verksamheten samt avdelningschefer som arbetsleder de olika laborativa och administrativa processerna. Du förväntas vara tillgänglig som chef på heltid.

Dina kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning. Erfarenhet av ledarskap, klinisk patologi och/eller arbete i laborativ och ackrediterad verksamhet, ser vi som meriterande. Du är en ledare som inspirerar till förändring och utveckling. Du har hög förmåga att skapa goda samarbeten, du uppmanar till delaktighet och engagemang och är tydlig i dina budskap och beslut. Vi kommer att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper. Vi letar efter dig som:

• har förmåga att engagerat driva verksamheten enligt fastställd verksamhetsplan och ekonomiska ramar samt göra nödvändiga prioriteringar och hålla deadlines,
• har förmåga att utifrån såväl omvärldsbevakning som syftet med verksamheten - i dialog med ledning och medarbetare - formulera tydliga, realistiska och relevanta mål och visioner,
• har förmåga att se till helheten och förståelse för ett universitetssjukhus särskilda uppdrag och förutsättningar, exempelvis inom FoUU.
• är autentisk, tydlig, lyhörd, respektfull och engagerad i ditt ledarskap och bemötande,
• är öppen, prestigelös och har lätt för att samarbeta.

Forsknings- och utvecklingserfarenhet är meriterande liksom att du är specialist i klinisk patologi. Det är en fördel om du har kontakter och nätverk inom klinisk patologi samt har erfarenhet av facklig samverkan.

Villkor
Vi kan erbjuda en tillsvidareanställning inom din profession kombinerat med tidsbegränsat chefsförordnande. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om sex månader kan komma att tillämpas. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Verksamhetschef Tommie Olofsson 018 - 611 31 72, tommie.olofsson@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan senast den 31 juli 2023 via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att utföras löpande under ansökningstiden.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Vill du jobba som interimchef inom Akademiska sjukhuset?

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 4
Verksamhetsområde sjukhusadministration

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Att vara chef på Akademiska sjukhuset
Vi lever i en föränderlig och ofta komplex värld där det finns behov av chefer som är trygga i sitt ledarskap. Vi behöver chefer med ledarskapskultur, mod och förmågan att driva verksamheten och förändringsarbete tillsammans med sina medarbetare. God förmåga att samverka och inse nyttan med samverkan. Våra chefer har en viktig roll i att skapa förutsättningar så att medarbetarna på ett så bra sätt som möjligt kan utföra sitt arbete, dela med sig av sin kunskap och samtidigt lära av andra. I Region Uppsala ska chefer därför agera som förebilder och skapa trygghet på arbetsplatsen.

Ditt uppdrag
Uppdraget, som är nytt hos oss, innebär att vara en tillfällig chef, till exempel i ett mellanskede där rekrytering pågår, eller som ersättare för en chef som är frånvarande från arbetet av annan anledning. Det kan även vara som stöd till befintlig chef i ett ansträngande läge. Det innebär att uppdragen kan se olika ut och att längden på dessa kan variera upp till 12 månader. Uppdragen kräver flexibilitet och att med kort framförhållning kunna ta sig an nya uppdrag. Du har din anställning på bemanningsenheten som är organiserad centralt på sjukhuset och du kommer att ha uppdrag inom sjukhusets olika verksamhetsområden.

I din roll som chef har du tillgång till stödfunktioner inom bland annat ekonomi, produktion, HR, IT, information, kommunikation och Friskhuset.

Dina kvalifikationer
För att lyckas i rollen som interimchef behöver du känna dig trygg i chefsrollen, så att du kan anpassa dig till olika typer av uppdrag och verksamheter. Vi ser att du har:
- flerårig erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården.
- god vana av att arbeta i stora organisationer och sätta dig in i komplexa verksamheter
- dokumenterad ledarskapsutbildning
- stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Meriterande
Vi ser gärna att du har:
- tidigare arbete som uthyrd chefskonsult inom bemanningsverksamhet eller liknande
- erfarenhet av olika chefsuppdrag.

Din kompetens
Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål, samt skapar engagemang och delaktighet. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du är lugn och kontrollerad under stress. I pressade situationer har du förmågan att agera i enlighet med Region Uppsalas chefspolicy. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och till verksamhetens bästa.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en trygg tillsvidareanställning på heltid med goda förmåner - men också ett omväxlande, utvecklande och utmanande arbete. Tillträde enligt överenskommelse.

Som anställd inom Region Uppsala omfattas du av ett av Sveriges bästa kollektivavtal och genom din anställning får du ta del av förmåner (till exempel tjänstepension, olycksfallsförsäkring, fler semesterdagar för dig som har fyllt 40 år). Som anställd har du också möjlighet att köpa periodbiljett på UL till förmånligt pris och nyttja Friskhusets gym, där du har möjlighet att ta del av gruppträning, fysioterapi, ergonomi, personlig träning, föreläsningar, massage och förflyttningsutbildning. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Chef bemanningsenheten Ulrika Horrsell 018- 617 70 23
HR-partner Olivia Laurent Wijkmark 018-617 39 46
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef ambulanssjukvården

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 30
Verksamhetsområde ambulanssjukvård

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Ambulanssjukvården, Akademiska sjukhuset, består av länets ambulansverksamhet med stationer i Enköping/Bålsta, Uppsala/Huddunge/Knivsta, Tierp/Skutskär och Östhammar. Ambulanssjukvården svarar för samtlig ambulanssjukvård för länets 385 000 invånare. I verksamhetsområdet ingår också Sjukvårdens larmcentral med samma upptagningsområde. Verksamheten har ca 240 medarbetare som är ambulanssjukvårdare, läkare, sjuksköterskor och administrativ personal.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du leder verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med verksamhetens chefer och medarbetare. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och ingår i sjukhusets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll utvecklar du goda förutsättningar för detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning och ett nära samarbete med andra verksamhetsområden.

Till din hjälp i uppdraget som verksamhetschef har du en biträdande verksamhetschef samt den övriga staben för länet med ambulansöverläkare, MLA för larmcentralen, avdelningschefer, biträdande avdelningschefer, IT/Sambandsansvarig samt utbildningssjuksköterskor och verksamhetsutvecklare.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården, med fördel från ett universitetssjukhus. Du är legitimerad sjuksköterska eller läkare med erfarenhet från prehospital sjukvård. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har ett stort intresse för ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram, du påminner och följer upp. Du har vana från olika digitala verktyg då vi ligger i framkant gällande datadrivet arbete både gällande återkoppling till personal samt även gällande verksamhetsutveckling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande på tre år och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018- 611 13 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Enhetschef läkemedelssäkerhet

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 24
Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Vi bidrar till en bättre folk- och djurhälsa och till utvecklingen av hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi som arbetar på Läkemedelsverket är stolta över det viktiga uppdrag vi har, och vår arbetsmiljö präglas av generositet, kunskapsspridning och ständigt lärande i vardagen.

Vi kan nu erbjuda en intressant och spännande ledarroll och söker dig som inspireras av vårt uppdrag och vill leda, utveckla och skapa goda resultat med helhetssyn, engagemang, mod och målfokus.Vår verksamhet
Enheten för Läkemedelssäkerhet finns under Verksamhetsområde Användning, och ansvarar för rapportering av misstänkta biverkningar och signalspaning för både veterinärmedicinska läkemedel och humanläkemedel. Medarbetarna är indelade i fyra grupper med varsin gruppchef. Enheten utgör en viktig del av Läkemedelsverkets farmakovigilansarbete, där mycket samverkan också sker över enhets- och verksamhetsområdesgränser. Enheten har viktiga externa kontakter både nationellt och internationellt.

Enheten är välfungerande med högt kvalificerade medarbetare, som de senaste åren arbetat med vidareutveckling av verksamheten i syfte att på ett effektivt sätt bidra till Läkemedelsverkets viktiga uppdrag. Vi söker nu dig som lockas av möjligheten att få leda enheten vidare och fortsätta utvecklingsresan tillsammans med chefer och medarbetare.

Ditt uppdrag
Som enhetschef rapporterar du till direktör för verksamhetsområde Användning och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Där förväntas du aktivt bidra till kontinuerlig utveckling och förbättring av såväl den egna enheten som den större verksamheten.

Tillsammans med dina fyra gruppchefer leder du enheten för läkemedelssäkerhet. I ansvaret ingår att planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten i nära samverkan med chefer och medarbetare. Som enhetschef ansvarar du för ett strategiskt fokus på verksamhetens långsiktiga utveckling, samtidigt som du stöttar gruppchefer och medarbetare i de dagliga utmaningarna. Du representerar enheten internt och externt i olika sammanhang, identifierar utvecklingsbehov och driver förändring, tar initiativ till nya arbetssätt och aktiviteter och medverkar som kravställare i olika utvecklingsprojekt.

Som ledare på Läkemedelsverket är du en god företrädare för vår ledarfilosofi vilken innebär att leda, styra, utveckla och företräda genom helhetssyn, mod, engagemang och målfokus.

Din bakgrund
Du har medicinsk eller annan relevant naturvetenskaplig utbildning. Du är disputerad eller har likvärdig forskningserfarenhet inom relevant område. Du har också erfarenhet av chefs- och ledarskap, gärna från hälso- och sjukvården. Erfarenhet av läkemedelsnära arbete är meriterande. Meriterande är även erfarenhet av handledning och undervisning, liksom ett väletablerat kontaktnät inom hälso- och sjukvården och/eller akademin.

Du har med goda resultat initierat och drivit större förändringsprojekt samt åstadkommit produktiv samverkan och gynnsamma samarbeten för att nå verksamhetens mål. Ditt ledarskap bidrar särskilt till att motivera chefer och medarbetare att driva utveckling och förändring i en kunskapsbaserad organisation. Vidare har du god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt, på svenska och engelska.

Dina personliga egenskaper
Du som söker har förmåga att, med stort engagemang, mod och kreativitet, leda och utveckla Läkemedelsverkets arbete inom farmakovigilans. Du fattar välavvägda beslut, prioriterar, delegerar och är både strategisk och initiativrik. Ditt ledarskap präglas av mod och tydlighet kombinerat med ödmjukhet och lyhördhet. Du utvecklar goda relationer och når resultat genom nära samarbete med andra. Du skapar dialog, bygger laganda och åstadkommer delaktighet och engagemang kring enhetens utveckling. Du har ett genuint intresse att leda och månar om att medarbetarna och enheten når sin fulla potential.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Sista ansökningsdag: 2023-06-11 
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Läkemedelssäkerhet
Diarienummer: 2.4.1-2023-045214

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Vi värdesätter mångfald och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Goda förutsättningar för balans i livet är viktigt för oss och vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande bland annat semester. För att främja ett hållbart arbetsliv erbjuder vi friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. I den mån arbetsuppgifterna tillåter kan det finnas möjlighet att delvis arbeta på distans efter överenskommelse med chef.  

Läkemedelsverket är beredskapsmyndighet, vilket innebär att vi genomför vissa bakgrundskontroller i samband med rekryteringar. Du kommer vid en eventuell intervju att behöva styrka din identitet samt uppvisa examensbevis och relevanta intyg

Kontakt
Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta Veronica Arthurson, Direktör för verksamhetsområde Användning. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Emelie Larsson, Saco och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se

 
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

ICT Healthcare Support - Teamlead

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 10
Oriola fortsätter att växa och söker nu två Team Leads för avdelningen för Medicinsk Information (MI) och Patientstödsprogram (PSP). Oriola är specialisten på läkemedels- och apoteksdistribution, med marknadens bästa service och kvalitet i fokus. Vårt affärsområde – Expert Services – tillhandahåller en rad strategiskt viktiga tjänster till läkemedelsindustrin och vården, till exempel Patientstödsprogram, Medicinsk Information, Pharmacovigilance och Regulatoriska tjänster.

Som Team Lead får du möjlighet att kombinera ditt sinne för affärer med utveckling av verksamhet och personal, och samtidigt främja en god läkemedelsanvändning. Du kommer ha en stor frihet att påverka hur dina idéer blir konkreta lösningar som du själv omsätter i praktiken. Rollen erbjuder många kontakter och du samarbetar dagligen med duktiga och engagerade kollegor mot samma mål. Om detta låter intressant – följ med oss på vår resa!

Tjänsterna är tillsvidareanställning. Placeringsort Uppsala med stor möjlighet att jobba från hemmet vissa dagar under veckan eller enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande. Vi välkomnar din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Som Team Lead så är du en del av det nordiska teamet och du har personalansvar för cirka 10–12 personer. Du är medarbetarnas närmaste chef och har en coachande roll, där du utvecklar verksamheten och medarbetarna i samklang. Team Lead-rollen rapporterar till Business Unit Head för Medicinsk Information (MI) , Farmakovigilance (PV) och Patientstödsprogram (PSP).

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden innefattar bland annat:

– Personalansvar, med ansvar för att leda, utveckla och fördela arbete i den dagliga verksamheten
– I samarbete med kollegor inom avdelningen säkerställa leverans av högkvalitativa tjänster inom områdena MI/PV/PSP till Oriolas kunder
– Delta i kundmöten och vara kontaktpunkt för såväl interna som externa intressenter över hela Norden.
– Vidareutveckla våra tjänster och processer enligt principerna inom LEAN
– Identifiera effektiviseringsmöjligheter och driva förbättringsarbete
– Med ditt ledarskap bidra till att utveckla vår verksamhet och våra kundrelationer tillsammans med dina chefskollegor, men framförallt med våra medarbetare.

Vem är du?

Vi söker dig som har:
– Kandidatexamen i Medicin/Farmaci exempelvis sjuksköterska, farmaceut eller annan relevant erfarenhet inom hälso/sjukvård
– Minst ett par års dokumenterad erfarenhet som chef
– Erfarenhet av att arbeta mot externa parter som kunder och underleverantörer
– Svenska och engelska flytande i tal och skrift. Engelska är förstahandsvalet av språk inom vår koncern.
– Tidigare erfarenhet av budgetansvar

Meriterande:

– Tidigare erfarenhet av Farmakovigilansarbete , Patientstödsprogram, Medicinsk Information
– Andra nordiska språk (exempelvis finska)
– Erfarenhet av att leda på distans
– Erfarenhet från att leda en konsultverksamhet
– Utbildning inom förändringsledning eller tidigare erfarenhet av att leda organisationer i förändring

Vi söker dig som är en lösningsorienterad lagspelare med affärsintresse och som brinner för att leda och utveckla medarbetare i en verksamhet där din möjlighet till påverkan är stor. Du är coachande i ditt ledarskap, affärs- och kundorienterad och en person som har lätt för att bygga relationer med människor.
Du är ansvarstagande, analytisk och strukturerad, men också effektiv och flexibel. Då det är viktigt är att du känner dig bekväm med att presentera Oriolas tjänster och lösningar för nya och befintliga kunder och beslutsfattare, så är god kommunikations- och presentationsförmåga nyckelegenskaper för rollen. Har du dessutom kunskaper inom förhandlingsteknik så är detta meriterande.
Du tar initiativ och driver frågor på olika nivåer i organisationen tillsammans med medarbetarna eller andra affärsområden och ser alltid till våra kunders, vår organisation och anställdas bästa. Då vårt arbete innebär att vi leder vissa delar av verksamheten på distans behöver du vara bekväm i den uppgiften.


ICT Health Support är ett fristående vårdbolag med kontor i Uppsala, Ljusdal och Luleå som är specialiserat på support till patienter och anhöriga. Vi hjälper hälso- och sjukvården samt läkemedelsindustrin i Norden att förbättra sitt erbjudande genom personligt, professionellt och personcentrerat patientmöte. Vi erbjuder telefonsupport, läkemedelsrådgivning och mobila sjuksköterskor.

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef geriatrik

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 2
Verksamhetsområde geriatrik

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Verksamhetsområde geriatrik har ca 220 medarbetare som arbetar inom såväl öppen – som slutenvård. Kontaktytan mot andra verksamhetsområden på Akademiska sjukhuset, liksom mot övriga förvaltningar och Regionens kommuner är stor och samarbetet är av största vikt för våra patienter. Vården hos oss är i hög utsträckning personcentrerad och teambaserad. Vi är öppna för utbildnings-och utvecklingsfrågor och bedriver multiprofessionell studentdriven vård s.k. KUA (klinisk utbildningsavdelning) på en av våra slutenvårdsavdelningar.

Ditt uppdrag
Som biträdande verksamhetschef stödjer du verksamhetschef, sektionschef och avdelningschefer i ämnen rörande ekonomi, produktion, kvalitet samt personal. Du är direkt underställd verksamhetschefen och deltar i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Vi erbjuder arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet av den geriatriska vården. Tillsammans med ledningsgruppen kommer du bland annat vara delaktig i att ta fram kvalitetsledningssystem, handlingsplaner och styrande dokument. I uppdraget ingår även att samverka med externa vårdgivare samt ingå i olika projektgrupper såsom Effektiv- och nära vård 2030.

Dina kvalifikationer
Du har relevant akademisk utbildning inom hälso- och sjukvården. Chefs- eller ledaregenskaper från vårdsektorn är meriterande liksom erfarenhet av arbete med systematiskt kvalitetsarbete, verksamhetsutveckling och projektledning.

Din kompetens
Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du är idérik, nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har förmåga att utveckla vården så att patienterna erbjuds bästa möjliga vård.


Vi erbjuder
Akademiska sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefskap med en tillsvidareanställning inom din profession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Verksamhetschef Carina Jangborg, tfn 018-617 10 67
Fackliga organisationer nås via växeln 018-611 00 00


Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschefer SÄBO och korttids-/ växelvård

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 20
Hälso- och sjukvård

Brinner du för att jobba med att utveckla och förbättra? Är du tillräcklig uthållig för att skörda resultaten? Vi har startat vår förändringsresa och behöver dig som tillsammans med oss är beredd att kavla upp ärmarna och jobba brett och långsiktigt för att nå våra mål.

Nu söker vi två chefskollegor för SÄBO (Särskilt Boende) äldre samt korttids-/ växelboende!

Februari 2022 gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer och förtätning i chefsledet ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som istället kan användas till utvecklingsarbete. Uppsala kommuns nya vård- och omsorgsförvaltning ska vara en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. Den samordnade förvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala vård och omsorgen samt hälso- och sjukvården.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus och där du har stora möjligheter att vara med och påverka.

Som verksamhetschef är du en viktig spelare i arbetet för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun! Detta kräver både ett eget stort engagemang och intresse för förändringsarbete, liksom en mycket god förmåga att göra såväl brukare och närstående som medarbetare delaktiga i arbetet med att utveckla verksamheten.

Du har fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare (sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter) och ekonomi inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och är verksamhetens företrädare såväl internt som externt. Som första linjens chef rapporterar du till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med cirka sex övriga verksamhetschefer där alla dels diskuterar och beslutar gemensamma mål och strategier, dels bidrar aktivt med idéer och erfarenhetsutbyte. Du har ett nära samarbete med kollegor och ni har gott stöd av varandra, administratörer, överordnade chefer samt olika stödfunktioner.

Kommunledningskontorets stab tillhandahåller stöd till dig som chef inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad antingen som sjuksköterska, arbets- eller fysioterapeut/ sjukgymnast och som har kunskaper om lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Har du en ledarskapsutbildning är det meriterande.

Det är naturligtvis en fördel att ha chefserfarenhet (dvs ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö), särskilt om din erfarenhet är från just hälso- och sjukvård, men det är inget krav. Har du lång erfarenhet av arbete som sjuksköterska, arbets- eller fysioterapeut, erfarenhet från arbetsledande funktion och ett stort intresse/ fallenhet för ledarskaps- och förändringsfrågor är det också intressant för oss. Vi letar helt enkelt efter dig som har engagemang och förståelse för såväl ledarskap som förändringsprocesser.

Som verksamhetschef hos oss kommer du att ha budgetansvar, så därför är det nödvändigt att du ser kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag. I slutändan vill vi att du långsiktigt lyckas driva en resurseffektiv verksamhet med hög kvalitet. Du ska även kunna uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift, vara van IT-användare och ha god förmåga att lära dig relevanta systemstöd inom området. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är en engagerad och stabil person som vill göra skillnad och som har den uthållighet som krävs! Du är duktig på att tydliggöra mål och skapa laganda så att du och dina medarbetare tillsammans når resultat. Du har ett strategiskt förhållningssätt, helhetsperspektiv och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Som person är det naturligt för dig att samarbeta och att skapa och utveckla goda relationer. Du ser som regel möjlighet till förändring i det som av andra kan upplevas som problem.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Annika Norstedt, 018-727 8816. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 6712.

Fackliga företrädare: Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34. Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30. Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47. Ledarna, ledarna@ledarna.se. Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01. Sveriges arbetsterapeuter, Anna Näslund, 018-727 69 93. Kommunal, 010-442 88 20.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)


Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 31
Verksamhetsområde medicinsk teknik och fysik

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Medicinsk teknik och fysik (MTF) är anslagsfinansierad för Akademiska sjukhuset och intäktsfinansierad för övriga förvaltningar inom Region Uppsala. Uppdraget är att leverera tjänster inom medicinsk teknik och fysik i första hand till Region Uppsala. Vi är organisatoriskt placerade på Akademiska sjukhuset.

Vårt verksamhetsområde består av ca 110 medarbetare och kännetecknas av en god stämning och ett gott och nära samarbete mellan olika yrkesgrupper inom hälso- och sjukvård. Medicinsk teknik är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 13485 och medicinsk fysik arbetat enligt strålsäkerhetsmyndighetens regelverk. Forskning och utbildning är viktigt för oss och inom MTF:s verksamhet bedrivs även forskning inom medicinsk fysik och medicinsk teknik i samarbete med Uppsala universitet.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du leder verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med verksamhetens chefer och medarbetare. I din roll som verksamhetschef är du underställd biträdande sjukhusdirektör.

I ditt uppdrag ingår att etablera och vidmakthålla goda kundkontakter. Du driver utveckling och förändring och skapar förutsättningar för ett gott samarbete såväl internt på MTF som externt gentemot kunder och intressenter. Beroende på dina intressen finns även möjligheter att arbeta med andra specialuppdrag/projekt, internt, regionalt och nationellt.

Dina kvalifikationer
Du har högskoleutbildning, gärna inom medicinsk teknik eller medicinsk fysik, eller annan utbildning som kan anses vara likvärdig. Du har dokumenterad chefserfarenhet.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Kompetens och erfarenhet inom IT är meriterande då många av dagens medicintekniska utrustningar är integrerade med IT-system. Vi ser gärna att du har B-körkort då våra kunder finns i hela Regionen.

Din kompetens
Du har ett stort intresse för ledning, förändringsledning och styrning. Du är nyfiken, prestigelös och har en förmåga att leda i en verksamhet där planer snabbt kan förändras. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa.

Vidare är du noggrann och ansvarstagande och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt och bidrar på så vis till vårt positiva arbetsklimat. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram, du påminner och följer upp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Bitr sjukhusdirektör Karouk Said, 018-617 50 40

Fackliga kontaktpersoner:
Sveriges ingenjörer, Håkan Sjöstrand, 018-611 55 45
Naturvetarna, Sofia Kvernby, 018-617 20 29
Vision, Tomas Mäkinen 018-611 22 67

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef öron-, näs- och halssjukdomar

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 4
Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Öron- näs- och halssjukdomar (ÖNH) är ett verksamhetsområde med bredd; en stor del öppenvård, stora och små operationer, jourverksamhet och slutenvård. Verksamheten sträcker sig från akuta luftvägshinder till livslång hörselnedsättning. Hos oss arbetar ca 150 medarbetare, däribland undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, audionomer, ingenjörer, psykologer med flera. Som ett av Sveriges äldsta universitetssjukhus har vi även ett stort utbildnings- och forskningsuppdrag.

Inom verksamheten finns vårdavdelning, dagkirurgisk avdelning, öron- näs och halsmottagning, hörsel- och balansmottagning, otokirurgisk mottagning och en av sjukhusets större preoperativa avdelning. Verksamhetsområdet består av fem sektioner; Luftväg, Rhinologi, Tumör, Otokirurgi och Hörsel- och Balans. Vi arbetar i team inom kliniken och har ett väl utvecklat samarbete med andra verksamheter både på sjukhuset och nationellt. Vi bedriver också tillståndspliktig nationellt högspecialiserad vård (NHV) inom huvud- halsparagangliom.

Verksamhetsområdet är hemvist för tre specialiteter; Öron-, Näs- och Halssjukdomar, Hörsel och Balansrubbningar och Röst- och Talrubbningar. Forskning och utbildning är viktigt för oss. Inom kliniken utbildar vi bland annat studenter inom läkar- och logopedprogrammen men vi har även en stor andel ST-läkare inom ÖNH både från den egna kliniken och mellansvenska regionen samt ST-läkare från primärvården. Kliniken bedriver avancerad forskning inom flera områden i samarbete med Uppsala universitet och nära samarbeten finns etablerat såväl nationellt som internationellt.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du leder verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med verksamhetens chefer och medarbetare. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och ingår i sjukhusets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården, med fördel från ett universitetssjukhus. Du har relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet och det är meriterande om du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom relevant specialitet. Vi ser gärna att du har god förståelse för öron- näsa- halsområdet. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har ett stort intresse för ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram, du påminner och följer upp.
Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård, forskning och utbildning vi erbjuder.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande på tre år och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018- 611 13 42
Facklig kontaktperson Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu