Verksamhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Uppsala

Hitta lediga jobb som Verksamhetschef, hälso- och sjukvård i Uppsala. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Uppsala från den arbetsgivaren.

Capio Ögon söker Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 9
Om oss

Capio Ögon är det gemensamma varumärket för Capio Medocular, Capio Globen Ögonklinik och Capio Stockholms Ögonklinik.

Capio Ögon i Uppsala är Capio Ögons första klinik och startades 1986. Våra verksamhetsområden är gråstarrskirurgi och ögonmottagning inom vårdval. Förutom det så har vi privata patienter och utför även synfelsoperationer. I Uppsala arbetar vi till största del på uppdrag från Region Uppsala samt även Region Gävleborg. Vi har centralt belägna lokaler på Stora torget.

Verksamheten består av ett team med cirka 18 medarbetare, läkare, sjuksköterskor, optiker, undersköterskor och administrativ personal.

Din roll

Vi söker dig som vill leda och utveckla våra verksamheter med ett outtröttligt fokus på patientens bästa.

I befattningen som verksamhetschef har du ett helhetsansvar för verksamheten i Uppsala samt våra satellit verksamheter.

Du ansvarar självständigt för att driva utvecklingen för att uppnå uppsatta mål. Du ansvarar för planering, uppföljning och analys av verksamheterna så att kvalitets, - produktions, ekonomi-, och miljömål uppnås. Som verksamhetschef har du både budget- och arbetsmiljöansvar och för att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt och inkluderande ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Meriterande är relevant sjukvårdsutbildning, så som t ex leg läkare, leg sjuksköterska, eller annan likvärdig utbildning.

Om dig

Gärna med erfarenhet från Ögonsjukvård. Du som söker bör ha arbetat som chef innefattande både personal- och budgetarbete samt resultatansvar. Vi vill att du som chef/ledare har förmåga att tillsammans med medarbetarna formulera visioner, tydliggöra syften med verksamheten och genom det skapa engagemang och fokus. Du är ansvarstagande och driven med hög integritet.

Du har en god affärsförståelse och förmåga att jobba både strategiskt och operativt. Du entusiasmeras av att utveckla medarbetare och du räds inte att utmana och utveckla etablerade arbetssätt.

Vi satsar nu för fortsatt utveckling av verksamheten och söker dig som vill vara med och erbjuda Sveriges bästa Ögonsjukvård.

Välkommen att vara med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder dig

Här är några av våra erbjudanden till dig:

- Ett nätverk av stöttande chefskollegor

- En välfungerande supportorganisation

- Ledarskapsutveckling i Capio Academy

- Tryggheten i att ha en stor organisation i bakgrunden som stöd

- Ansvar, mandat och frihet

- Kollektivavtal

- Privat Sjukvårdförsäkring

- Friskvårdsbidrag

- Förmånscykel

Publicerat: 2024-01-09

Sista ansökningsdag: 2024-02-09

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Erfaren Verksamhetschef till Almunge

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 12
Jobbify är en jobbplattform för vassa kandidater.
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:Team Olivia 
Team Olivia är en av de största privata aktörerna på omsorgsmarknaden i Sverige, Norge och Danmark. Bolaget sysselsätter idag drygt 12 000 medarbetare och blev år 2023 utsedd till ett av årets Karriärföretag. 

Vårt bolag Olivia Omsorg söker nu en Verksamhetschef till tre av våra verksamheter, varav en är en helt ny gruppbostad med planerad uppstart under senvåren 2024, inom LSS med inriktning personkrets 1

Om rollen

Som verksamhetschef har du det yttersta helhetsansvaret för 3 verksamheter. Din huvuduppgift är att leda och driva arbetet på boendet. På vår nya verksamhet får du en fantastisk möjlighet att starta en ny enhet med allt vad det innebär; bygga team, skapa och implementera dagliga rutiner och en god arbetsmiljö.

Övriga två verksamheter är etablerade och här har du såklart som i den nystartade verksamheten det övergripande personal- och arbetsmiljöansvaret och ansvaret för den dagliga driften. Tillsammans med dina medarbetare skapar du en kvalitativ och trygg boendemiljö för våra brukare. Till din hjälp har du stöttning av en samordnare. Därtill finns ett antal specialister inom diverse stödfunktioner såsom HR, ekonomi, kvalitet och metod som stöttar dig i ditt dagliga arbete.

Som verksamhetschef ingår du i Olivia omsorgs ledningsgrupp och samarbetar med andra ledare i regionen. Du är tillståndsbärare för verksamheten gentemot IVO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Driva och arbetsleda det dagliga arbetet på vår verksamheten med personal och arbetsmiljöansvar

Hantera externa kontakter tex IVO, anhöriga, kommuner mm och uppnå ett gott samarbete med klient, beställare och anhöriga/vårdnadshavare

Bedriva löpande kvalitets- och verksamhetsutveckling

Säkerställa att avtal, uppdrag och regelverk efterföljs

Säkerställa beläggning utifrån budget och uppsatta mål

Skapa ett gott samarbete med stödfunktionerna; HR, ekonomi, kvalitet och metod teamet

Vem är du?

Du har din grund som socionom eller beteendevetare. Sedan din examen har du skapat dig erfarenhet av LSS och allra helst i rollen som chef eller samordnare/platsansvarig. Som ledare vill du jobba verksamhetsnära och driva förändringsarbete. Då du även kommer att starta upp en ny enhet brinner för att skapa och sätta processer, bygga team, liksom att arbeta med kvalitets- och verksamhetsutveckling. Du har en god förmåga att arbeta målinriktat och metodiskt och ser helheten i verksamheten. Vidare är du tydlig i din kommunikation, vågar ta ett stort ansvar och proaktivt hitta lösningar för att skapa den bästa boendemiljön för våra brukare.  I övrigt är du van att arbeta mot uppsatta mål och har erfarenhet av budgetarbete samt ekonomisk uppföljning.

För dig är det en självklarhet att du uppnår ovan genom att skapa en trygg, hälsosam och positiv arbetsmiljö med engagerade, kvalificerade och lyhörda medarbetare.

Kvalifikationskrav
Högskoleutbildning såsom socionom eller beteendvetare om minst 180 hp

Om ej socionom ser vi att du har läst socialrätt om minst 7,5 hp och efter din examen har du arbetat med LSS och vidareutbildat dig i kurser med inriktning mot LSS

Mycket goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som i skrift

B-körkort

Meriterande om du därtill har:
Erfarenhet av arbete inom privat sektor och i personalintensiv verksamhet

Arbetat med eller i uppstart av ny verksamhetPlacering

Du kommer att vara placerad på våra verksamheter i och runtomkring Almunge, i Uppsala län.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig ett spännande ledaruppdrag med möjlighet att skapa relationer med kunder, medarbetare och uppdragsgivare på alla nivåer. Du får en roll där du kan vara med och påverka din och dina kollegors arbetsvardag och ramarna för verksamheten framåt - med stöd från ett nätverk av chefer och specialister inom Olivia Omsorg och Team Olivia Group. Team Olivia blev 2023 utsedd till ett av årets Karriärföretag och vi
erbjuder dig som medarbetare, en familjär och stimulerande arbetsmiljö, personlig utveckling samt stora karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Som medarbetare omfattas du givetvis av kollektivavtal. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag, tjänstepension och flertalet försäkringar för dig som anställd.

Om rekryteringsprocessen
Sista ansökningsdagen är 2024-03-15. Intervjuer sker löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vi genomför en bakgrundskontroll i rekryteringsprocessen, vilket du godkänner i samband med att du skickar in din ansökan.

Om tjänsten: Vi tillämpar provanställning 6 månader. En grundförutsättning för att detta ska kunna förlängas är att IVO beviljar vår ansökan om att du ska stå på tillståndet för verksamheten.
Tjänstgöringsgrad: heltid, tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse

Frågor om tjänsten besvaras av Regionschef Antonio Mir Cabot: antonio.mir.cabot@olivia.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Verksamhetsområdeschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 15
Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka ett spännande och utmanande chefsuppdrag
Nära vård och hälsa söker en verksamhetsområdeschef som vill vara med och utveckla arbetet inom verksamhetsområdet Funktionshinder. Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid och blir anställd i din grundprofession med ett tidsbegränsat uppdrag som chef på tre år. Vi kommer överens om tillträdesdatum.

Vi erbjuder dig en roll där du, i nära samarbete med förvaltningsdirektör, övriga verksamhetsområdeschefer och förvaltningsledning, arbetar för att utveckla förvaltningen Nära vård och hälsa samt deltar i arbetet med "Effektiv och nära vård".

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag
Verksamhetsområdet Funktionshinder består av habiliteringsverksamhet inkl. habiliteringens medicinska enhet, hörsel- och synverksamheter, audionommottagning och hjälpmedelscentral, med totalt cirka 300 anställda.
I ditt uppdrag är du i nuläget chef över 8 verksamhetschefer. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och är direkt underställd förvaltningsdirektören. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för ledning och styrning av verksamheterna samt det övergripande budgetansvaret för verksamhetsområdet. I uppdraget ingår att vara en av förvaltningens representanter i samverkan med kommunerna.

Du arbetar med ett strategiskt och övergripande fokus både med avseende på verksamhetsområdet samt för hela förvaltningen under förvaltningsdirektörens ledning. Du kommer även att medverka i omställningen till Effektiv och nära vård i samverkan med andra verksamhetsområdeschefer, kommuner och andra aktörer. Du förväntas även representera förvaltningen i andra övergripande sammanhang.

Din kompetens
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du har några års chefserfarenhet och det är meriterande om du även varit chef över andra chefer samt har erfarenhet från funktionshinderområdet. Då sjukvården och denna förvaltning är inne i ett övergripande omställningsarbete krävs att du har erfarenhet av förändrings- och förbättringsarbete samt är nytänkande och öppen för nya arbetssätt. Din svenska är mycket god i tal såväl som skrift och du behärskar engelska. Det är en fördel om du är insatt i Region Uppsalas ”Effektiv och nära vård 2030”

Du är trygg i din chefsroll och tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och är tydligt kravställande mot dina underställda chefer. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att fatta beslut. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och är bra på att analysera vilka konsekvenser de val som görs nu har för framtiden. Stora krav ställs på samarbetsförmåga och förmågan att skapa goda relationer med övriga verksamheter inom Region Uppsala och med länets kommuner. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Vill du veta mer?
Då är du varmt välkommen att kontakta förvaltningsdirektör Louise Hamark, louise.hamark@regionuppsala.se.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 7 januari.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetsområdeschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 15
Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka ett spännande och utmanande chefsuppdrag
Nära vård och hälsa söker en verksamhetsområdeschef som vill vara med och utveckla arbetet inom våra två verksamhetsområden Kungsgärdet och Östhammar. Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid och blir anställd i din grundprofession med ett tidsbegränsat uppdrag som chef på tre år. Vi kommer överens om tillträdesdatum.

Vi erbjuder dig en roll där du, i nära samarbete med förvaltningsdirektör, övriga verksamhetsområdeschefer och förvaltningsledning, arbetar för att utveckla förvaltningen Nära vård och hälsa samt deltar i arbetet med "Effektiv och nära vård".

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).


Ditt uppdrag
Dina verksamheter innefattar såväl vårdcentraler som andra vårdverksamheter, med totalt cirka 300 anställda. I ditt uppdrag är du i nuläget chef över 6 verksamhetschefer. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och är direkt underställd förvaltningsdirektören. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för ledning och styrning av verksamheterna samt det övergripande budgetansvaret för verksamhetsområdet. I uppdraget ingår att vara en av förvaltningens representanter i samverkan med kommunerna.

Du arbetar med ett strategiskt och övergripande fokus både med avseende på verksamhetsområdet samt för hela förvaltningen under förvaltningsdirektörens ledning. Du kommer även att medverka i omställningen till Effektiv och nära vård i samverkan med andra verksamhetsområdeschefer, kommuner och andra aktörer. Uppdraget innefattar ledning och styrning av vårdcentrum i Östhammar och att delta i vårdcentrumutvecklingen för Uppsala kommun. Du förväntas utöver det representera förvaltningen i andra övergripande sammanhang.

Din kompetens
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du har några års chefserfarenhet och det är meriterande om du även varit chef över andra chefer. Då sjukvården och denna förvaltning är inne i ett övergripande omställningsarbete krävs att du har erfarenhet av förändrings- och förbättringsarbete samt är nytänkande och öppen för nya arbetssätt. Din svenska är mycket god i tal såväl som skrift och du behärskar engelska. Det är en fördel om du är insatt i Region Uppsalas ”Effektiv och nära vård 2030”

Du är trygg i din chefsroll och tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och är tydligt kravställande mot dina underställda chefer. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att fatta beslut. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och är bra på att analysera vilka konsekvenser de val som görs nu har för framtiden. Stora krav ställs på samarbetsförmåga och förmågan att skapa goda relationer med övriga verksamheter inom Region Uppsala och med länets kommuner. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.


Vill du veta mer?
Då är du varmt välkommen att kontakta förvaltningsdirektör Louise Hamark, louise.hamark@regionuppsala.se.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 7 januari.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef hälso- och sjukvård

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 4
Hälso- och sjukvårdsavdelningen

Tillbaka till samma efter jul - eller dags att gå vidare?
Vi letar efter dig som får energi av att jobba med förändring och förbättring och som inte ger upp i första taget! Vi är inne på andra året i vår förändringsresa och vi har hunnit en bra bit, men det finns mycket mer vi kan göra! Vill du vara med?

Vi behöver en chefskollega till SÄBO (Särskilt Boende) äldre!

Februari 2022 gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer och förtätning i chefsledet ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som istället kan användas till utvecklingsarbete.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus och där du har stora möjligheter att vara med och påverka.

Som verksamhetschef är du en viktig spelare i arbetet för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun! Detta kräver både ett eget stort engagemang och intresse för förändringsarbete, liksom en mycket god förmåga att göra såväl brukare och närstående som medarbetare delaktiga i arbetet med att utveckla verksamheten.

Du har fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare (sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter) och ekonomi inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och är verksamhetens företrädare såväl internt som externt. Som första linjens chef rapporterar du till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med cirka sex övriga verksamhetschefer där alla dels diskuterar och beslutar gemensamma mål och strategier, dels bidrar aktivt med idéer och erfarenhetsutbyte. Du har ett nära samarbete med kollegor och ni har gott stöd av varandra, administratörer, överordnade chefer samt olika stödfunktioner.

Kommunledningskontorets stab tillhandahåller stöd till dig som chef inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har kunskaper om lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Har du en ledarskapsutbildning är det meriterande.

Vi ser helst att du har chefserfarenhet (dvs ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö), särskilt om din erfarenhet är från just hälso- och sjukvård, men om du har lång erfarenhet av arbete som sjuksköterska, erfarenhet från arbetsledande funktion och både brinner och har fallenhet för ledarskaps- och förändringsfrågor, kan det också vara intressant för oss. Ditt engagemang och förståelse för såväl ledarskap som förändringsprocesser är a och o.

Som verksamhetschef hos oss kommer du att ha budgetansvar, så därför är det nödvändigt att du ser kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag. I slutändan vill vi att du långsiktigt lyckas driva en resurseffektiv verksamhet med hög kvalitet. Du ska även kunna uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift, vara van IT-användare och ha god förmåga att lära dig relevanta systemstöd inom området. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är en engagerad och stabil person som vill göra skillnad och som har den uthållighet som krävs! Du är duktig på att tydliggöra mål och skapa laganda så att du och dina medarbetare tillsammans når resultat. Du har ett strategiskt förhållningssätt, helhetsperspektiv och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Som person är det naturligt för dig att samarbeta och att skapa och utveckla goda relationer. Du ser som regel möjlighet till förändring i det som av andra kan upplevas som problem.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Annika Norstedt, 018-727 88 16. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 67 12. Du är välkommen att höra av dig i mellandagarna om du har några frågor! Vi kommer att göra urval löpande och har möjlighet att genomföra digitala 1a intervjuer via Teams d. 27-29 december. Efter annonstidens slut (d. 7 januari) har vi inplanerat digitala intervjuer även d. 9, 10, 15 och 17 januari.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34, Vision, Karin Lundborg, 018-727 24 30 , Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47, Ledarna, ledarna@ledarna.se, Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01, Sveriges arbetsterapeuter, Eva-Carin Lindgren, 018-727 84 93 , Kommunal, 010-442 88 20.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/arbeta-inom-vard-och-omsorg/)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 18
För kunds räkning rekryterar Jobway en verksamhetschef med tandläkarbakgrund. Du kommer ansvara för en välmående klinik i Uppsala bestående av såväl tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister. Patienterna finns inom samtliga ålderssegment med fokus på allmäntandvård.

Du kommer arbeta såväl kliniskt med patienter som strategiskt och affärsutvecklande med målsättning att verksamheten ska växa.  

Detta är en möjlighet för dig som arbetat flera år som tandläkare och vill ta steget vidare och växa med ansvar!

Din profil

Minst 5 års erfarenhet som tandläkare
Flytande i svenska, tal & skrift
Har du erfarenhet av handledning, personal eller annan ledande funktion är det meriterande, dock ej krav


Du erbjuds

En möjlighet att forma och driva en välmående klinik, med det fulla ansvaret
En variationsrik roll där du kommer påverka verksamhetens riktning
En stöttande arbetsgivare som tar väl hand om sina medarbetare


Är du intresserad och vill veta mer?

Då ser vi gärna att du skickar din ansökan tillsammans med CV! I denna rekrytering samarbetar arbetsgivaren med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Nicklas Thorstenson, nicklas.thorstenson@jobway.se, 0735 16 52 40. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Ansök nu

Verksamhetschef hjärt- och lungsjukdomar

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 16
Verksamhetsområde hjärt- och lungsjukdomar

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbeta med näringslivet. Vi tillhandahåller sjukvård där vi levererar högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer verksamhetsområde thoraxkirurgi och -anestesi och verksamhetsområde hjärt lungmedicin och klinisk fysiologi att bli ett gemensamt verksamhetsområde med fokus på sjukdomar i thorax, totalt blir vi cirka 600 medarbetare.

Inom thoraxverksamheten arbetar vi med avancerad vård till hjärt- och lungsjuka patienter. Vi har en egen operationsavdelning, intensivvårdsavdelning samt thoraxkirurgisk vårdavdelning vilket möjliggör ett effektivt, roligt och varierande arbete. Hjärt lungmedicin och klinisk fysiologi består av sektionen för hjärtsjukdomar, sektionen för lungsjukdomar och allergologi och klinisk fysiologiska sektionen. Verksamhetsområdet har tre slutenvårdsavdelningar, veckovård och dagvård, tre mottagningar PCI-lab, arytmilab och en stor diagnostisk verksamhet inom klinisk fysiologi. Ett intensivt forsknings- och utvecklingsarbete har lett fram till de högeffektiva verksamheter vi har idag. Vi har ett stort uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige, varifrån en hög andel av våra patienter kommer. Att arbeta hos oss är utmanande och utvecklande på samma gång.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du är disputerad läkare, gärna inom någon av ovanstående specialiteter. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018-612 23 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef geriatrik, rehabiliterings- och smärtmedicin

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 16
Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtmedicin

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbete med näringslivet. Vi tillhandahåller sjukvård där vi levererar såväl länssjukvård till Uppsala län som högspecialiserad vård till två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer verksamhetsområde geriatrik tillsammans med verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum att bilda ett gemensamt verksamhetsområde. Tillsammans blir vi cirka 650 anställda.

Geriatriken har en bred verksamhet med ett vårduppdrag riktat främst till personer över 65 år. I dagsläget har vi tre slutenvårdsavdelningar med totalt 60 vårdplatser. En akutvårdsavdelning inriktad mot medicinsk geriatrisk vård inklusive geriatrisk akutvård, en ortogeriatrisk avdelning inriktad mot ortopedisk rehabilitering och en neurogeriatrisk avdelning inriktad mot strokerehabilitering. Vi bedriver även öppenvård på sjukhuset eller i patientens hem.

Dagens verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner där de flesta av sjukhusets medarbetare inom hälsoprofessionerna är samlade, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Teamen är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Vi bedriver såväl slutenvård som öppenvård, inom och utanför sjukhusområdet.

Forskning, utbildning och utveckling är viktiga delar av all verksamhet på Akademiska sjukhuset.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du har relevant utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet och det är meriterande om du är disputerad läkare inom någon av ovanstående specialiteter. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse. Här får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018-612 23 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef ambulans och akutsjukvård

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 16
Verksamhetsområde ambulans och akutsjukvård

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbete med näringslivet. Vi tillhandahåller såväl länssjukvård och specialiserad vård till Uppsala läns innevånare som högspecialiserad vård till två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer verksamhetsområde ambulanssjukvård tillsammans med akutsjukvård att bilda ett gemensamt verksamhetsområde med fokus på akuta sjukdomstillstånd för patienter i alla åldrar. Tillsammans blir vi cirka 500 medarbetare.

Ambulanssjukvården består av länets ambulansverksamhet med stationer i Enköping/Bålsta, Uppsala/Huddunge/Knivsta, Tierp/Skutskär och Östhammar. Ambulanssjukvården svarar för samtlig ambulanssjukvård för regionens 385 000 invånare. I verksamhetsområdet ingår också Sjukvårdens larmcentral med samma upptagningsområde.

Inom akutsjukvård ingår akutmottagningen samt akutens intagningsenhet. Implementering av en akutläkarledd akutmottagning pågår vid vuxenakutmottagningen. Akutläkarna bemannar även barnakutens kirurgsektion. Vi är ett Level 1 traumacenter. Akutsjukvården har forskning och omfattande utbildning för studenter, sjuksköterskor och läkare. Vi bedriver multiprofessionell innovativ utveckling med nationella och internationella samarbetspartners.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag, gärna inom universitetssjukvård. Du har relevant utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet och det är meriterande om du är disputerad läkare. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är ett krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018-612 23 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef medicin, hud och reumatologi

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 16
Verksamhetsområde medicin, hud och reumatologi

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbete med näringslivet. Vi tillhandahåller såväl länssjukvård och specialiserad vård till Uppsala läns invånare som högspecialiserad vård till två miljoner invånare i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset. De leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer verksamhetsområde internmedicin tillsammans med verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi att bilda ett gemensamt verksamhetsområde.

Dagens verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi har samlad kompetens inom specialiserad och högspecialiserad vård i områdena endokrinologi-diabetes, njurmedicin, gastroenterologi, hud- och könssjukdomar samt reumatologi. Här bedrivs vård i form av slutenvård, dagvård, mottagningsverksamhet och dialys.

Verksamheten inom internmedicin har fokus på internmedicinsk vård till invånare inom och utom länet, och är också delaktig i det akutmedicinska omhändertagandet avseende medicinsk akutsjukvård och intermediärvård. Verksamhetsområdet kommer efter sammanslagningen att ha 4 slutenvårdsavdelningar och en intermediärvårdsavdelning (IMA).

Tillsammans blir vi cirka 600 anställda i det nya verksamhetsområdet medicin. Forskning, utbildning och utveckling är viktiga delar av all verksamhet på Akademiska sjukhuset.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag, gärna inom universitetssjukvård. Du har relevant utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet och det är meriterande om du är disputerad läkare inom någon av ovanstående specialiteter. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018-612 23 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef kirurgi och urologi

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 16
Verksamhetsområde kirurgi och urologi

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbete med näringslivet. Vi tillhandahåller såväl länssjukvård och specialiserad vård till Uppsala läns innevånare som högspecialiserad vård till två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer de tidigare verksamhetsområdena kirurgi och urologi att bli ett gemensamt verksamhetsområde med fokus på avancerad kirurgisk och urologisk vård. Totalt blir vi cirka 500 medarbetare.

Den kirurgiska verksamheten består av tre kirurgiska vårdavdelningar och fyra mottagningar som bedriver akut och avancerad elektiv kirurgisk vård inom flera sektioner. Den urologiska verksamheten består av en slutenvårdsavdelning och en omfattande mottagningsverksamhet.

En stor andel av vården inom båda verksamheterna är riks- och regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling. Dessa två forskningsintensiva kliniker har ett nära samarbete med Uppsala universitet. Utbildning och utveckling är prioriterade delar av verksamheterna.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du är disputerad läkare, gärna inom någon av ovanstående specialiteter. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018-612 23 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef kirurgi och urologi

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 13
Verksamhetsområde kirurgi och urologi

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbeta med näringslivet. Vi tillhandahåller sjukvård där vi levererar högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer det tidigare verksamhetsområdena kirurgi och urologi bli ett gemensamt verksamhetsområde med fokus på avancerad kirurgisk urologisk vård. Totalt blir vi cirka 500 medarbetare

Kirurgen består av tre kirurgiska vårdavdelningar och fyra mottagningar som bedriver avancerad kirurgisk vård. Verksamhetsområdet är fördelade på mottagningar, vårdavdelningar och medicinska sektioner. En stor del av vården består av riks- och regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling. Vi är en forskningsintensiv klinik i nära samarbete med Uppsala universitet.

Urologen arbetar efter modellen Värdebaserad vård och sätter patienten i fokus. Patienterna på urologen kommer från hela vår sjukvårdsregion och i många fall tar vi emot patienter från hela Sverige och även utlandet. Patienterna som vårdas hos oss kommer via elektivt intag för planerad åtgärd/operation eller via akutmottagningen med akuta urologiska besvär. Vid urologmottagningen undersöks, utreds och behandlas dessa patienter både före och efter operation/åtgärd. Avdelningen och mottagningen har ett nära samarbete.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du är disputerad läkare, gärna inom någon av ovanstående specialiteter. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018- 611 13 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef ambulans och akutsjukvård

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 13
Verksamhetsområde ambulans och akutsjukvård

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbeta med näringslivet. Vi tillhandahåller sjukvård där vi levererar högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer det tidigare verksamhetsområdena ambulanssjukvård och akutsjukvård bli ett gemensamt verksamhetsområde med fokus på potentiellt livshotande sjukdomstillstånd för patienter i alla åldrar. Tillsammans blir vi cirka 500 medarbetare.

Ambulanssjukvården består av länets ambulansverksamhet med stationer i Enköping/Bålsta, Uppsala/Huddunge/Knivsta, Tierp/Skutskär och Östhammar. Ambulanssjukvården svarar för samtlig ambulanssjukvård för regionens 385 000 invånare. I verksamhetsområdet ingår också Sjukvårdens larmcentral med samma upptagningsområde.

Inom akutsjukvård ingår akutmottagningen samt akutens intagningsenhet. Implementering av en akutläkarledd akutmottagning har påbörjats vid vuxenakutmottagningen, som årligen har cirka 52 000 patienter med nedre åldersgräns på 15 år, men som också vårdar yngre barn med potentiellt livshotande sjukdomstillstånd. Akademiska sjukhuset är ett av Sveriges få Level 1 traumacenter. Akutläkarna bemannar även barnakutens kirurgsektion.

Akutsjukvården har forskning och omfattande utbildning för studenter, sjuksköterskor och läkare i alla delar av karriären. Vi bedriver multiprofessionell och innovativ utveckling med nationella och internationella samarbetspartners samt kvalitets- och patientsäkerhetsarbete med fokus på proaktiv verksamhetsutveckling.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du har relevant utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet och det är meriterande om du är disputerad läkare inom adekvat specialitet. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018- 611 13 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef thorakala sjukdomar

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 13
Verksamhetsområde thorakala sjukdomar

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbeta med näringslivet. Vi tillhandahåller sjukvård där vi levererar högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer det tidigare verksamhetsrådet thoraxkirurgi och -anestesi och verksamhetsområdet härt,- lungmedicin och klinisk fysiologi att bli ett gemensamt verksamhetsområde med fokus på sjukdomar i thorax, totalt blir vi cirka 600 medarbetare.

Inom thoraxverksamheten arbetar vi med avancerad vård till hjärt- och lungsjuka patienter. Vi har en egen operationsavdelning, intensivvårdsavdelning samt thoraxkirurgisk vårdavdelning vilket möjliggör ett effektivt, roligt och varierande arbete.

Hjärt,- lungmedicin och klinisk fysiologi består av sektionen för hjärtsjukdomar, sektionen för lungsjukdomar och allergologi och klinisk fysiologiska sektionen. Verksamhetsområdet har tre slutenvårdsavdelningar, veckovård och dagvård, tre mottagningar PCI-lab, aytmilab och en stor diagnostisk verksamhet inom klinisk fysiologi.

Ett intensivt forsknings- och utvecklingsarbete har lett fram till de högeffektiva verksamheter vi har idag. Vi har ett stort uppdrag i Sjukvårdsregionen Mellansverige, varifrån en hög andel av våra patienter kommer. Att arbeta hos oss är utmanande och utvecklande på samma gång.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du är disputerad läkare, gärna inom någon av ovanstående specialiteter. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018- 611 13 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 13
Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbeta med näringslivet. Vi tillhandahåller sjukvård där vi levererar högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer det tidigare verksamhetsområdet geriatriken och rehabilitering och smärtcentrum bli ett gemensamt verksamhetsområde. Tillsammans blir vi cirka 650 anställda.

Geriatriken har en bred verksamhet med ett vårduppdrag riktat främst till personer över 65 år. I dagsläget har vi tre slutenvårdsavdelningar med totalt 60 vårdplatser. En akutvårdsavdelning inriktad mot medicinsk geriatrisk vård inklusive geriatrisk akutvård, en ortogeriatrisk avdelning inriktad mot ortopedisk rehabilitering och en neurogeriatrisk avdelning inriktad mot strokerehabilitering. Vi bedriver även öppenvård på sjukhuset eller i patientens hem.

Dagens verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner där de flesta av sjukhusets medarbetare inom hälsoprofessionerna är samlade, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Teamen är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Vi bedriver såväl slutenvård som öppenvård, inom och utanför sjukhusområdet.

Forskning och utbildning är en viktig del av all verksamhet på Akademiska sjukhuset.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du har adekvat högskoleutbildning, gärna specialistkunskap inom ovanstående specialiteter. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018- 611 13 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef medicin

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 13
Verksamhetsområde medicin

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus med uppdrag att bedriva vård, utbildning, forskning och även samarbeta med näringslivet. Vi tillhandahåller sjukvård där vi levererar högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Just nu genomför vi en förändring som syftar till att skapa förutsättningar att möta dagens och morgondagens utmaningar och möjligheter. Detta innebär att det inrättas sex nya områden på sjukhuset som leds av områdeschefer. Som verksamhetschef ansvarar du för att leda och samordna arbetet inom verksamhetsområdet och rapporterar till din områdeschef.

Vår verksamhet
Som en del av vår förändringsresa kommer de tidigare verksamhetsområdena internmedicin och specialmedicin, reumatologi och hud bli ett gemensamt verksamhetsområde.

Dagens verksamhetsområde specialmedicin, reumatologi och hud har samlad kompetens inom specialiserad och högspecialiserad vård i områdena endokrinologi-diabetes, njurmedicin, gastroenterologi, hud- och könssjukdomar samt reumatologi. Här bedrivs vård i form av slutenvård, dagvård, mottagningsverksamhet och dialys. Internmedicin har fokus på internmedicinsk vård till invånare inom och utom länet, och är också delaktig i det akutmedicinska omhändertagandet avseende medicinsk akutsjukvård och intermediärvård. Verksamhetsområdet kommer efter sammanslagningen att ha 4 slutenvårdsavdelningar och en intermediärvårdsavdelning (IMA). Tillsammans blir vi cirka 600 anställda.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef för det nya verksamhetsområdet blir du en viktig förändringsledare med siktet inställt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för dina chefer och medarbetare att utföra sina uppdrag i en ny organisation. Du har det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du underställd områdeschef och ingår i områdets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vidare ansvarar du för att omsätta sjukhusledningens strategiska arbete och driva arbetet framåt inom området för att nå sjukhusets förflyttningar och mål. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser. Verksamhetsområdets stora uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige sätter stora krav på samarbetsvilja och förmåga till god dialog.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom universitetssjukvård. Du har adekvat högskoleutbildning, gärna specialistkunskap inom ovanstående specialiteter. Forskning och undervisning är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete och förmåga att möta utmaningar är också krav, liksom förmåga till ödmjukt men tydligt ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har dokumenterad erfarenhet av ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande Du utövar ett kommunikativt ledarskap som innebär att du målgruppsanpassar din kommunikation och att du uppfattas som tydlig, närvarande och öppen samt att du ger och söker återkoppling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år i taget. Du anställs tillsvidare i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018- 611 13 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef öron-, näs- och halskliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 9
Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar har ca 115 medarbetare. Vi är en kirurgisk specialitet som diagnostiserar och behandlar både vuxna och barn med sjukdomstillstånd som berör öron, näsa, bihålor, övre luftvägar samt hörsel och balans. Vi har en slutenvårdsavdelning och en avdelning som bedriver preoperativ och dagkirurgisk vård. Utöver det har vi en mycket stor mottagningsverksamhet som även innefattar en akutmottagning. På kvällar, nätter och helger har vi jourverksamhet för akuta patienter.

Verksamhetsområdet har ett brett samarbete med många andra verksamheter på Akademiska sjukhuset genom multidisciplinära samarbeten med andra kirurgiska specialiteter och genom en omfattande konsultverksamhet. Vi har en stor utbildningsverksamhet för läkare under specialistutbildning inom öron-näsa-hals och inom allmänmedicin. Vid kliniken erbjuds både bassjukvård inom öron-näsa-hals och högspecialiserad vård för vilken patienter remitteras till oss från hela landet. Det bedrivs ett flertal forskningsprojekt i samarbete med Uppsala universitet.

Du kommer som ledare hos oss bli en del av en varierad och stimulerande verksamhet med stora möjligheter att utvecklas i din professionella roll.

Ditt uppdrag
Verksamhetsområdets lednings och – stabsfunktion förstärks med en 50 % tjänst som biträdande verksamhetschef. Som biträdande verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ska ersätta verksamhetschefen i dennes frånvaro. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp där du arbetar aktivt med det strategiska arbetet att utveckla verksamheten. Uppdraget innebär att du kommer arbeta nära avdelningschefer, sektionsledare och verksamhetschef och stödja dem inom områden som ekonomi, produktion, kvalitet och personal. Du bereder och driver tilldelade frågor. Du kommer ha stor frihet under ansvar där din erfarenhet tas tillvara för att nå uppsatta mål och utveckla verksamheten.

Dina kvalifikationer
Du har relevant utbildning inom hälso- och sjukvården och gedigen erfarenhet av chefsuppdrag, gärna från universitetssjukhus. Du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete, verksamhetsutveckling och projektledning.

Din kompetens
Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du har förmåga att coacha och uppmuntra medarbetare samt är öppen för förslag och idéer från verksamheten. Du tänker strategiskt, är analytisk och drivande.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid inom din profession kombinerat med tidsbegränsat chefsförordnande på 50%. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Verksamhetschef Katarina Norlander, 018-611 53 32
Fackliga företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef/tandläkare

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 11
Vill du arbeta i en ansvarsfull nyckelroll hos Sveriges största privata arbetsgivare inom vårdsektorn? Är du en erfaren tandläkare som vill arbeta såväl kliniskt som strategiskt? Praktikertjänst Bredgränd Tandvård står inför ett generationsskifte och söker därför;

Tandläkare med ambition att bli verksamhetschef, Uppsala
Från den nyrenoverade och moderna mottagningen med utsikt över centrala Uppsala söker vi dig som vill arbeta med allmäntandvård för patienter i alla åldrar. Som understöd har du flera skickliga och engagerade tandhygienister, tandsköterskor och tandläkarkollegor. Som person är du kommunikativ, har lätt för att samarbeta och är förtroendeingivande i möte med patienter och kollegor.

Krav

Legitimerad tandläkare med flera års erfarenhet
God administrativ förmåga samt flytande i svenska i tal och skrift
Har du ett intresse och/-eller erfarenhet av ledarskap och verksamhetsutveckling är det meriterande


Du erbjuds

Stora möjligheter att påverka verksamhetens utveckling med målbild att växa in i roll som verksamhetschef, om intresse finns
En stor, trygg och omhändertagande arbetsgivare som satsar på internutbildningar
Generös ersättning, förmåner, pensionsavsättning och personlig utveckling


Är du intresserad och vill veta mer?

Då ser vi gärna att du skickar din ansökan tillsammans med CV! I denna rekrytering samarbetar Praktikertjänst med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Nicklas Thorstenson, nicklas.thorstenson@jobway.se, 0735 16 52 40. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Om Praktikertjänst

Praktikertjänst har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister. Omsättningen uppgår till cirka 8,5 miljarder kronor och antalet medarbetare är drygt 7 100.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 4
Kungsgärdets vårdcentral

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Förvaltningen Nära vård och hälsa har verksamheter inom första linjens vård och specialistvården. Vi har ett brett utbud av tjänster och vi erbjuder bl a mobila team, videobesök och smarta e-tjänster. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss och vi arbetar ständigt med att anpassa vårt utbud utifrån invånarnas behov.
Vi söker nu en verksamhetschef som lockas av att leda och utveckla offentlig primärvård med visionen "Tillsammans för din hälsa genom livet"

Varmt välkommen att söka tjänsten som Verksamhetschef på Kungsgärdets vårdcentral!
Välkommen till Kungsgärdets vårdcentral som är en av regionens största vårdcentraler med stor och bred kompetens.
Kungsgärdets vårdcentral tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och ligger centralt i Uppsala. Vår omtyckta vårdcentral har cirka 17200 listade patienter och vi erbjuder det mesta inom primärvård.
Vi arbetar ständigt med att tillsammans utveckla vårdcentralen för att ge våra patienter bästa möjliga omhändertagande. Våra patienter är allt från unga barnfamiljer och studenter till äldre medborgare. Det gör arbetet hos oss både omväxlande och stimulerande.

Ditt uppdrag och din kompetens
I ditt arbete är du en närvarande chef som har fokus på verksamhetsutveckling och att ta tillvara på medarbetarnas kunskaper och engagemang i en verksamhetsnära arbetsledning. Som ledare anger du tydligt riktningen för verksamheten, inspirerar och skapar förutsättningar för medarbetarna. I dialog med dem definierar och följer ni upp era gemensamma mål.

Vi söker dig som har en utbildning inom hälso- och sjukvård samt tidigare erfarenhet av chefsuppdrag, gärna inom primärvård. Det är meriterande om du har erfarenhet från att tidigare ha drivit en vårdcentral samt att du på egen hand eller tillsammans med andra har drivit organisationsförändringar.

Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamheten genom att leda organisationen och de organisatoriska förändringar som medförts med sammanslagningen sett till verksamheten, personal, patienter och det fortsatta arbetet med nya lokaler. Till din hjälp har du gruppchefer organiserade under dig med ca 60 medarbetare som samtliga ingår i ett nära samarbete. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp med andra verksamhetschefer och kollegor där du får möjlighet att utbyta kunskap, erfarenheter bedriva verksamhetsutveckling och hantera gemensamma angelägenheter och stötta varandra.
Utöver det har du tillgång till specialistkompetenser inom ekonomi, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och IT. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen i verksamhetsområde Kungsgärdet.
Uppdraget kommer innebära att du har verksamheter lokaliserade på två olika platser under en övergående period.

Som person tror vi att du är öppen, ödmjuk och lyhörd. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda samtidigt som du förmedlar ett lugn och en stabilitet gentemot dina kollegor. Du tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och ställer krav på högt kompetenta medarbetare. Vi ser gärna att du har en god kommunikativ förmåga, är nytänkande och har en förmåga att skapa dig en helhetsbild som kan leda till välgrundade beslut och resultat. Du är väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att din vårdcentral blir ett attraktivt val för länsinvånarna.

Anställningsvillkor
Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande på heltid som verksamhetschef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Region Uppsala som arbetsgivare satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta verksamhetsområdeschef Karin Kanon på telefonnummer 018-617 46 82 alternativt mejl, karin.kanon@regionuppsala.se.

Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna som nås via växel 018-611 00 00.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi vill ha din ansökan senast den 5 november. Bifoga kopia på ditt utbildningsbevis, meritförteckning och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef till Attendo Topelius

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 2
Attendo Topelius är ett modernt livsstilsboende med konceptet Sport & Spa beläget i Nyby, nära Gamla Uppsala. Hos oss genomsyrar hälsobegreppet hela verksamheten och vi har ett stort utbud av stimulerande aktiviteter, både individuellt och i grupp.

Här finns 80 lägenheter fördelade på fyra avdelningar. På varje avdelning finns stora gemensamma och trivsamma sällskapsytor samt en ljus matsal med öppen spis. På våning två ligger vår träningssal samt spa-avdelningen. Vi har även en biblioteksavdelning på plan 3.

Vår stora och fina trädgård, som vi kallar för trädgårdshjärtat, finns tillgänglig för alla som bor och arbetar här. Där finns även vår pergola som bjuder in till trevliga fikastunder och sammankomster.Beskrivning av tjänsten

Som verksamhetschef ansvarar du för verksamhetens medarbetare, kvalitet, ekonomi och kundkontakter. Du får tillgång till ett färdigt koncept som grundar sig på ett väl inarbetat kvalitetsarbete och ett systematiskt arbetsmiljöarbete med stöd från regionala resurser samt kvalitets-, ekonomi-, marknads- och HR-avdelning.

Du arbetar med ett strategiskt tänk i ett omväxlande tempo. Du har förmåga att skapa en god och samverkande anda i medarbetargruppen. Vi arbetar i team, integrerat och nära kunderna.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med ett stort engagemang som vill göra skillnad inom branschen och privat äldreomsorg. Du ska drivas av en vilja att utveckla verksamheten, medarbetarna och dig själv. Du är målmedveten, kommunikativ och har förmåga att kombinera det operativa arbetet med ett strategiskt och ekonomiskt tänkande. Du har god datavana och behärskar svenska språket väl, både i skrift och tal. Du delar Attendos vison och värderingar.

Du har relevant högskoleutbildning så som socionomutbildning, sjuksköterskeprogrammet eller annan eftergymnasial utbildning som ger likvärdiga kunskaper. Tjänsten kräver att du har minst 2 års erfarenhet av ledande befattning inom hälso-och sjukvård och/eller social omsorg.

Ansök nu

Verksamhetschef/tandläkare

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 4
Vill du arbeta i en ansvarsfull nyckelroll hos Sveriges största privata arbetsgivare inom vårdsektorn? Är du en erfaren tandläkare som vill arbeta såväl kliniskt som strategiskt? Praktikertjänst Bredgränd Tandvård står inför ett generationsskifte och söker därför;

Tandläkare med ambition att bli verksamhetschef, Uppsala
Från den nyrenoverade och moderna mottagningen med utsikt över centrala Uppsala söker vi dig som vill arbeta med allmäntandvård för patienter i alla åldrar. Som understöd har du flera skickliga och engagerade tandhygienister, tandsköterskor och tandläkarkollegor. Som person är du kommunikativ, har lätt för att samarbeta och är förtroendeingivande i möte med patienter och kollegor.

Krav

Legitimerad tandläkare med flera års erfarenhet
God administrativ förmåga samt flytande i svenska i tal och skrift
Har du ett intresse och/-eller erfarenhet av ledarskap och verksamhetsutveckling är det meriterande


Du erbjuds

Stora möjligheter att påverka verksamhetens utveckling med målbild att växa in i roll som verksamhetschef, om intresse finns
En stor, trygg och omhändertagande arbetsgivare som satsar på internutbildningar
Generös ersättning, förmåner, pensionsavsättning och personlig utveckling


Är du intresserad och vill veta mer?

Då ser vi gärna att du skickar din ansökan tillsammans med CV! I denna rekrytering samarbetar Praktikertjänst med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Nicklas Thorstenson, nicklas.thorstenson@jobway.se, 0735 16 52 40. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Om Praktikertjänst

Praktikertjänst har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister. Omsättningen uppgår till cirka 8,5 miljarder kronor och antalet medarbetare är drygt 7 100.

Ansök nu

Verksamhetschef Hälso- och sjukvårdsavdelningen SÄBO

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 5
Hälso- och sjukvård

Brinner du för att jobba med att utveckla och förbättra? Är du tillräcklig uthållig för att skörda resultaten? Vi har startat vår förändringsresa och behöver dig som tillsammans med oss är beredd att kavla upp ärmarna och jobba brett och långsiktigt för att nå våra mål.

Nu söker vi en chefskollega för SÄBO (Särskilt Boende) äldre!

Februari 2022 gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer och förtätning i chefsledet ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som istället kan användas till utvecklingsarbete. Uppsala kommuns nya vård- och omsorgsförvaltning ska vara en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. Den samordnade förvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala vård och omsorgen samt hälso- och sjukvården.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus och där du har stora möjligheter att vara med och påverka.

Som verksamhetschef är du en viktig spelare i arbetet för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun! Detta kräver både ett eget stort engagemang och intresse för förändringsarbete, liksom en mycket god förmåga att göra såväl brukare och närstående som medarbetare delaktiga i arbetet med att utveckla verksamheten.

Du har fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare (sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter) och ekonomi inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och är verksamhetens företrädare såväl internt som externt. Som första linjens chef rapporterar du till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med cirka sex övriga verksamhetschefer där alla dels diskuterar och beslutar gemensamma mål och strategier, dels bidrar aktivt med idéer och erfarenhetsutbyte. Du har ett nära samarbete med kollegor och ni har gott stöd av varandra, administratörer, överordnade chefer samt olika stödfunktioner.

Kommunledningskontorets stab tillhandahåller stöd till dig som chef inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har kunskaper om lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Har du en ledarskapsutbildning är det meriterande.

Det är naturligtvis en fördel att ha chefserfarenhet (dvs ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö), särskilt om din erfarenhet är från just hälso- och sjukvård, men det är inget krav. Har du lång erfarenhet av arbete som sjuksköterska, erfarenhet från arbetsledande funktion och ett stort intresse/ fallenhet för ledarskaps- och förändringsfrågor är det också intressant för oss. Vi letar helt enkelt efter dig som har engagemang och förståelse för såväl ledarskap som förändringsprocesser.

Som verksamhetschef hos oss kommer du att ha budgetansvar, så därför är det nödvändigt att du ser kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag. I slutändan vill vi att du långsiktigt lyckas driva en resurseffektiv verksamhet med hög kvalitet. Du ska även kunna uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift, vara van IT-användare och ha god förmåga att lära dig relevanta systemstöd inom området. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är en engagerad och stabil person som vill göra skillnad och som har den uthållighet som krävs! Du är duktig på att tydliggöra mål och skapa laganda så att du och dina medarbetare tillsammans når resultat. Du har ett strategiskt förhållningssätt, helhetsperspektiv och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Som person är det naturligt för dig att samarbeta och att skapa och utveckla goda relationer. Du ser som regel möjlighet till förändring i det som av andra kan upplevas som problem.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Annika Norstedt, 018-727 8816

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Jessica Ededahl, HR-specialist, 018-727 12 92

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Karin Lundborg, 018-727 24 30
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47
Ledarna, ledarna@ledarna.se
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges arbetsterapeuter, Eva-Carin Lindgren, 018-727 84 93
Kommunal, 010-442 88 20

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)


Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Verksamhetschef till Aktiv Ortopedteknik i Uppsala

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 16
Aktiv Ortopedteknik i Uppsala är en del av Aktiv Ortopedteknik i Sverige AB. Vi är 14 medarbetare med unika kompetenser på vår klinik som är baserad i Uppsala. Aktiv Ortopedteknik har avtal med Region Uppsala för att bedriva Ortopedteknisk verksamhet. Vi arbetar idag med alla förekommande typer av ortopedtekniska hjälpmedel och arbetet bedrivs i nära samarbete med sjukvården genom bl.a. teamsamverkan. Vi står idag inför en spännande utvecklingsfas då vi har höga ambitioner att profilera oss inom ortopedtekniken och att fortsätta förädla vår verksamhet.
Din framtida utmaning
Uppdraget som Verksamhetschef innebär att du leder din verksamhet mot gemensamt uppsatta mål, allt i enlighet med gällande lagar och föreskrifter. Du kommer att ha resultat- och personalansvar för din enhet med uppföljning och rapportering både internt och till regionen. Du kommer att vara huvudansvarig för det systematiska arbetsmiljö- och kvalitetsarbetet i verksamheten samt arbeta för att upprätthålla goda relationer med kollegor, patienter, närstående och uppdragsgivare. Du är en ambassadör och säkerställer därmed att Aktiv Ortopedtekniks vision och verksamhetsmodell efterlevs.
Vårt erbjudande till dig
Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en miljö som präglas av kunskap och hög yrkesstolthet. Du kommer arbeta i en dynamisk organisation där vi hela tiden strävar efter att arbeta med ständiga förbättringar med bland annat fokus på vår service mot patient/kund, vår arbetsmiljö, flöden och rutiner.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse. Du rapporterar till Regionchef i Region Norr.
Din bakgrund/profil
Vi söker dig med en högskoleutbildning, gärna inom hälso- och sjukvårdsområdet, eller annan utbildning och arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Har du erfarenhet av chefskap och/eller genomfört ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande för tjänsten. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift och hanterar Office-programmen väl.
Vi söker dig med ett tydligt, affärsdrivet och transparent ledarskap.
Du är trygg i din roll som ledare och har en förmåga att skapa engagemang hos dina medarbetare i en föränderlig miljö.
Du har en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete, samtidigt som du är flexibel, ansvarstagande och har en god social förmåga.
Du har en inkluderande attityd och ett lyhört sätt.
Du har en god förmåga att leda, motivera, samarbeta och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål och kan skapa engagemang och delaktighet i en grupp.

Du är också nyfiken och utmanar gärna de sätt vi arbetar på idag.
Hur du ansöker
Har du frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Jonas Holmgren, Regionchef Norr, jonas.holmgren@aktivortopedteknik.se.
Skicka din ansökan tillsammans med ditt CV senast 2023-08-31 till ovanstående mailadress, skriv ”Verksamhetschef” i ämnesraden. Urvalet sker kontinuerligt varför tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Besök gärna våra hemsidor för mer information: www.aktivortopedteknik.se och www.ottobock.se

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef (klinikchef) klinisk patologi

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 30
Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Akademiska laboratoriet är ackrediterat och svarar för kvalificerad medicinsk diagnostik och FoU. Vi är indelade i fem olika sektioner som tillsammans är verksamma inom tio olika laboratoriemedicinska kunskapsområden – transfusionsmedicin, immunologi, kemi, farmakologi, bakteriologi, virologi, vårdhygien, patologi och cytologi samt genetik. Våra kunder finns framför allt i Uppsala län och i vår mellansvenska sjukvårdsregion.

Vi erbjuder dig
Ett intressant chefsjobb på ett välbemannat och välorganiserat kliniskt patologiskt universitetslaboratorium med 125 härliga medarbetare från olika medicinska professioner som löser den gemensamma uppgiften i ett nära samarbete. Verksamheten är diagnostiskt subspecialiserad med en välfungerande diagnostik och FoUU. Vi ligger i framkant inom molekylärpatologi och är i slutfasen av arbetet med att införa digital patologi, vilket öppnar för införandet av AI. Därtill har vi erhållit flera NHV-områden. Vi har ett nära samarbete med bl a Uppsala universitet, biobank och vävnadsdonation. Verksamheten består i huvudsak av tre delar: diagnostik, laboratorie- och obduktionsverksamhet. Laboratoriet är uppdelat i olika laborativa processer inom vilka vi hanterar och diagnostiserar cell- och vävnadsprover.

Din roll
Som biträdande verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen för Akademiska laboratoriet och ingår i Akademiska laboratoriets ledningsgrupp. Du ansvarar för att tillsammans med din egen ledningsgrupp - som utgörs av sektionschef och avdelningschefer - leda verksamheten mot uppsatta mål och visioner. Du har det yttersta ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Några viktiga fokusområden för dig är ett tydligt men tillitsfullt, godhjärtat, coachande och strukturerat ledarskap, att säkerställa en välfungerande och högspecialiserad diagnostik liksom god bemanning och arbetsmiljö, samt fortsätta arbetet med förbättringar och utveckling. Du kommer ha direkt personalansvar för cirka ett 20-tal medarbetare, bland dem finns linjeansvariga läkare och sektionschef som samordnar den löpande diagnostiska verksamheten samt avdelningschefer som arbetsleder de olika laborativa och administrativa processerna. Du förväntas vara tillgänglig som chef på heltid.

Dina kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning. Erfarenhet av ledarskap, klinisk patologi och/eller arbete i laborativ och ackrediterad verksamhet, ser vi som meriterande. Du är en ledare som inspirerar till förändring och utveckling. Du har hög förmåga att skapa goda samarbeten, du uppmanar till delaktighet och engagemang och är tydlig i dina budskap och beslut. Vi kommer att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper. Vi letar efter dig som:

• har förmåga att engagerat driva verksamheten enligt fastställd verksamhetsplan och ekonomiska ramar samt göra nödvändiga prioriteringar och hålla deadlines,
• har förmåga att utifrån såväl omvärldsbevakning som syftet med verksamheten - i dialog med ledning och medarbetare - formulera tydliga, realistiska och relevanta mål och visioner,
• har förmåga att se till helheten och förståelse för ett universitetssjukhus särskilda uppdrag och förutsättningar, exempelvis inom FoUU.
• är autentisk, tydlig, lyhörd, respektfull och engagerad i ditt ledarskap och bemötande,
• är öppen, prestigelös och har lätt för att samarbeta.

Forsknings- och utvecklingserfarenhet är meriterande liksom att du är specialist i klinisk patologi. Det är en fördel om du har kontakter och nätverk inom klinisk patologi samt har erfarenhet av facklig samverkan.

Villkor
Vi kan erbjuda en tillsvidareanställning inom din profession kombinerat med tidsbegränsat chefsförordnande. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om sex månader kan komma att tillämpas. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Verksamhetschef Tommie Olofsson 018 - 611 31 72, tommie.olofsson@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan senast den 31 juli 2023 via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att utföras löpande under ansökningstiden.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Vill du jobba som interimchef inom Akademiska sjukhuset?

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 4
Verksamhetsområde sjukhusadministration

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Att vara chef på Akademiska sjukhuset
Vi lever i en föränderlig och ofta komplex värld där det finns behov av chefer som är trygga i sitt ledarskap. Vi behöver chefer med ledarskapskultur, mod och förmågan att driva verksamheten och förändringsarbete tillsammans med sina medarbetare. God förmåga att samverka och inse nyttan med samverkan. Våra chefer har en viktig roll i att skapa förutsättningar så att medarbetarna på ett så bra sätt som möjligt kan utföra sitt arbete, dela med sig av sin kunskap och samtidigt lära av andra. I Region Uppsala ska chefer därför agera som förebilder och skapa trygghet på arbetsplatsen.

Ditt uppdrag
Uppdraget, som är nytt hos oss, innebär att vara en tillfällig chef, till exempel i ett mellanskede där rekrytering pågår, eller som ersättare för en chef som är frånvarande från arbetet av annan anledning. Det kan även vara som stöd till befintlig chef i ett ansträngande läge. Det innebär att uppdragen kan se olika ut och att längden på dessa kan variera upp till 12 månader. Uppdragen kräver flexibilitet och att med kort framförhållning kunna ta sig an nya uppdrag. Du har din anställning på bemanningsenheten som är organiserad centralt på sjukhuset och du kommer att ha uppdrag inom sjukhusets olika verksamhetsområden.

I din roll som chef har du tillgång till stödfunktioner inom bland annat ekonomi, produktion, HR, IT, information, kommunikation och Friskhuset.

Dina kvalifikationer
För att lyckas i rollen som interimchef behöver du känna dig trygg i chefsrollen, så att du kan anpassa dig till olika typer av uppdrag och verksamheter. Vi ser att du har:
- flerårig erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården.
- god vana av att arbeta i stora organisationer och sätta dig in i komplexa verksamheter
- dokumenterad ledarskapsutbildning
- stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Meriterande
Vi ser gärna att du har:
- tidigare arbete som uthyrd chefskonsult inom bemanningsverksamhet eller liknande
- erfarenhet av olika chefsuppdrag.

Din kompetens
Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål, samt skapar engagemang och delaktighet. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du är lugn och kontrollerad under stress. I pressade situationer har du förmågan att agera i enlighet med Region Uppsalas chefspolicy. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och till verksamhetens bästa.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en trygg tillsvidareanställning på heltid med goda förmåner - men också ett omväxlande, utvecklande och utmanande arbete. Tillträde enligt överenskommelse.

Som anställd inom Region Uppsala omfattas du av ett av Sveriges bästa kollektivavtal och genom din anställning får du ta del av förmåner (till exempel tjänstepension, olycksfallsförsäkring, fler semesterdagar för dig som har fyllt 40 år). Som anställd har du också möjlighet att köpa periodbiljett på UL till förmånligt pris och nyttja Friskhusets gym, där du har möjlighet att ta del av gruppträning, fysioterapi, ergonomi, personlig träning, föreläsningar, massage och förflyttningsutbildning. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Chef bemanningsenheten Ulrika Horrsell 018- 617 70 23
HR-partner Olivia Laurent Wijkmark 018-617 39 46
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef ambulanssjukvården

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 30
Verksamhetsområde ambulanssjukvård

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Ambulanssjukvården, Akademiska sjukhuset, består av länets ambulansverksamhet med stationer i Enköping/Bålsta, Uppsala/Huddunge/Knivsta, Tierp/Skutskär och Östhammar. Ambulanssjukvården svarar för samtlig ambulanssjukvård för länets 385 000 invånare. I verksamhetsområdet ingår också Sjukvårdens larmcentral med samma upptagningsområde. Verksamheten har ca 240 medarbetare som är ambulanssjukvårdare, läkare, sjuksköterskor och administrativ personal.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du leder verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med verksamhetens chefer och medarbetare. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och ingår i sjukhusets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll utvecklar du goda förutsättningar för detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning och ett nära samarbete med andra verksamhetsområden.

Till din hjälp i uppdraget som verksamhetschef har du en biträdande verksamhetschef samt den övriga staben för länet med ambulansöverläkare, MLA för larmcentralen, avdelningschefer, biträdande avdelningschefer, IT/Sambandsansvarig samt utbildningssjuksköterskor och verksamhetsutvecklare.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården, med fördel från ett universitetssjukhus. Du är legitimerad sjuksköterska eller läkare med erfarenhet från prehospital sjukvård. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har ett stort intresse för ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram, du påminner och följer upp. Du har vana från olika digitala verktyg då vi ligger i framkant gällande datadrivet arbete både gällande återkoppling till personal samt även gällande verksamhetsutveckling.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande på tre år och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018- 611 13 42
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Enhetschef läkemedelssäkerhet

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 24
Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Vi bidrar till en bättre folk- och djurhälsa och till utvecklingen av hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi som arbetar på Läkemedelsverket är stolta över det viktiga uppdrag vi har, och vår arbetsmiljö präglas av generositet, kunskapsspridning och ständigt lärande i vardagen.

Vi kan nu erbjuda en intressant och spännande ledarroll och söker dig som inspireras av vårt uppdrag och vill leda, utveckla och skapa goda resultat med helhetssyn, engagemang, mod och målfokus.Vår verksamhet
Enheten för Läkemedelssäkerhet finns under Verksamhetsområde Användning, och ansvarar för rapportering av misstänkta biverkningar och signalspaning för både veterinärmedicinska läkemedel och humanläkemedel. Medarbetarna är indelade i fyra grupper med varsin gruppchef. Enheten utgör en viktig del av Läkemedelsverkets farmakovigilansarbete, där mycket samverkan också sker över enhets- och verksamhetsområdesgränser. Enheten har viktiga externa kontakter både nationellt och internationellt.

Enheten är välfungerande med högt kvalificerade medarbetare, som de senaste åren arbetat med vidareutveckling av verksamheten i syfte att på ett effektivt sätt bidra till Läkemedelsverkets viktiga uppdrag. Vi söker nu dig som lockas av möjligheten att få leda enheten vidare och fortsätta utvecklingsresan tillsammans med chefer och medarbetare.

Ditt uppdrag
Som enhetschef rapporterar du till direktör för verksamhetsområde Användning och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Där förväntas du aktivt bidra till kontinuerlig utveckling och förbättring av såväl den egna enheten som den större verksamheten.

Tillsammans med dina fyra gruppchefer leder du enheten för läkemedelssäkerhet. I ansvaret ingår att planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten i nära samverkan med chefer och medarbetare. Som enhetschef ansvarar du för ett strategiskt fokus på verksamhetens långsiktiga utveckling, samtidigt som du stöttar gruppchefer och medarbetare i de dagliga utmaningarna. Du representerar enheten internt och externt i olika sammanhang, identifierar utvecklingsbehov och driver förändring, tar initiativ till nya arbetssätt och aktiviteter och medverkar som kravställare i olika utvecklingsprojekt.

Som ledare på Läkemedelsverket är du en god företrädare för vår ledarfilosofi vilken innebär att leda, styra, utveckla och företräda genom helhetssyn, mod, engagemang och målfokus.

Din bakgrund
Du har medicinsk eller annan relevant naturvetenskaplig utbildning. Du är disputerad eller har likvärdig forskningserfarenhet inom relevant område. Du har också erfarenhet av chefs- och ledarskap, gärna från hälso- och sjukvården. Erfarenhet av läkemedelsnära arbete är meriterande. Meriterande är även erfarenhet av handledning och undervisning, liksom ett väletablerat kontaktnät inom hälso- och sjukvården och/eller akademin.

Du har med goda resultat initierat och drivit större förändringsprojekt samt åstadkommit produktiv samverkan och gynnsamma samarbeten för att nå verksamhetens mål. Ditt ledarskap bidrar särskilt till att motivera chefer och medarbetare att driva utveckling och förändring i en kunskapsbaserad organisation. Vidare har du god kommunikationsförmåga både muntligt och skriftligt, på svenska och engelska.

Dina personliga egenskaper
Du som söker har förmåga att, med stort engagemang, mod och kreativitet, leda och utveckla Läkemedelsverkets arbete inom farmakovigilans. Du fattar välavvägda beslut, prioriterar, delegerar och är både strategisk och initiativrik. Ditt ledarskap präglas av mod och tydlighet kombinerat med ödmjukhet och lyhördhet. Du utvecklar goda relationer och når resultat genom nära samarbete med andra. Du skapar dialog, bygger laganda och åstadkommer delaktighet och engagemang kring enhetens utveckling. Du har ett genuint intresse att leda och månar om att medarbetarna och enheten når sin fulla potential.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Sista ansökningsdag: 2023-06-11 
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Läkemedelssäkerhet
Diarienummer: 2.4.1-2023-045214

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Vi värdesätter mångfald och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Goda förutsättningar för balans i livet är viktigt för oss och vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande bland annat semester. För att främja ett hållbart arbetsliv erbjuder vi friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. I den mån arbetsuppgifterna tillåter kan det finnas möjlighet att delvis arbeta på distans efter överenskommelse med chef.  

Läkemedelsverket är beredskapsmyndighet, vilket innebär att vi genomför vissa bakgrundskontroller i samband med rekryteringar. Du kommer vid en eventuell intervju att behöva styrka din identitet samt uppvisa examensbevis och relevanta intyg

Kontakt
Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta Veronica Arthurson, Direktör för verksamhetsområde Användning. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Emelie Larsson, Saco och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se

 
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

ICT Healthcare Support - Teamlead

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 10
Oriola fortsätter att växa och söker nu två Team Leads för avdelningen för Medicinsk Information (MI) och Patientstödsprogram (PSP). Oriola är specialisten på läkemedels- och apoteksdistribution, med marknadens bästa service och kvalitet i fokus. Vårt affärsområde – Expert Services – tillhandahåller en rad strategiskt viktiga tjänster till läkemedelsindustrin och vården, till exempel Patientstödsprogram, Medicinsk Information, Pharmacovigilance och Regulatoriska tjänster.

Som Team Lead får du möjlighet att kombinera ditt sinne för affärer med utveckling av verksamhet och personal, och samtidigt främja en god läkemedelsanvändning. Du kommer ha en stor frihet att påverka hur dina idéer blir konkreta lösningar som du själv omsätter i praktiken. Rollen erbjuder många kontakter och du samarbetar dagligen med duktiga och engagerade kollegor mot samma mål. Om detta låter intressant – följ med oss på vår resa!

Tjänsterna är tillsvidareanställning. Placeringsort Uppsala med stor möjlighet att jobba från hemmet vissa dagar under veckan eller enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande. Vi välkomnar din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Som Team Lead så är du en del av det nordiska teamet och du har personalansvar för cirka 10–12 personer. Du är medarbetarnas närmaste chef och har en coachande roll, där du utvecklar verksamheten och medarbetarna i samklang. Team Lead-rollen rapporterar till Business Unit Head för Medicinsk Information (MI) , Farmakovigilance (PV) och Patientstödsprogram (PSP).

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden innefattar bland annat:

– Personalansvar, med ansvar för att leda, utveckla och fördela arbete i den dagliga verksamheten
– I samarbete med kollegor inom avdelningen säkerställa leverans av högkvalitativa tjänster inom områdena MI/PV/PSP till Oriolas kunder
– Delta i kundmöten och vara kontaktpunkt för såväl interna som externa intressenter över hela Norden.
– Vidareutveckla våra tjänster och processer enligt principerna inom LEAN
– Identifiera effektiviseringsmöjligheter och driva förbättringsarbete
– Med ditt ledarskap bidra till att utveckla vår verksamhet och våra kundrelationer tillsammans med dina chefskollegor, men framförallt med våra medarbetare.

Vem är du?

Vi söker dig som har:
– Kandidatexamen i Medicin/Farmaci exempelvis sjuksköterska, farmaceut eller annan relevant erfarenhet inom hälso/sjukvård
– Minst ett par års dokumenterad erfarenhet som chef
– Erfarenhet av att arbeta mot externa parter som kunder och underleverantörer
– Svenska och engelska flytande i tal och skrift. Engelska är förstahandsvalet av språk inom vår koncern.
– Tidigare erfarenhet av budgetansvar

Meriterande:

– Tidigare erfarenhet av Farmakovigilansarbete , Patientstödsprogram, Medicinsk Information
– Andra nordiska språk (exempelvis finska)
– Erfarenhet av att leda på distans
– Erfarenhet från att leda en konsultverksamhet
– Utbildning inom förändringsledning eller tidigare erfarenhet av att leda organisationer i förändring

Vi söker dig som är en lösningsorienterad lagspelare med affärsintresse och som brinner för att leda och utveckla medarbetare i en verksamhet där din möjlighet till påverkan är stor. Du är coachande i ditt ledarskap, affärs- och kundorienterad och en person som har lätt för att bygga relationer med människor.
Du är ansvarstagande, analytisk och strukturerad, men också effektiv och flexibel. Då det är viktigt är att du känner dig bekväm med att presentera Oriolas tjänster och lösningar för nya och befintliga kunder och beslutsfattare, så är god kommunikations- och presentationsförmåga nyckelegenskaper för rollen. Har du dessutom kunskaper inom förhandlingsteknik så är detta meriterande.
Du tar initiativ och driver frågor på olika nivåer i organisationen tillsammans med medarbetarna eller andra affärsområden och ser alltid till våra kunders, vår organisation och anställdas bästa. Då vårt arbete innebär att vi leder vissa delar av verksamheten på distans behöver du vara bekväm i den uppgiften.


ICT Health Support är ett fristående vårdbolag med kontor i Uppsala, Ljusdal och Luleå som är specialiserat på support till patienter och anhöriga. Vi hjälper hälso- och sjukvården samt läkemedelsindustrin i Norden att förbättra sitt erbjudande genom personligt, professionellt och personcentrerat patientmöte. Vi erbjuder telefonsupport, läkemedelsrådgivning och mobila sjuksköterskor.

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef geriatrik

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 2
Verksamhetsområde geriatrik

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Verksamhetsområde geriatrik har ca 220 medarbetare som arbetar inom såväl öppen – som slutenvård. Kontaktytan mot andra verksamhetsområden på Akademiska sjukhuset, liksom mot övriga förvaltningar och Regionens kommuner är stor och samarbetet är av största vikt för våra patienter. Vården hos oss är i hög utsträckning personcentrerad och teambaserad. Vi är öppna för utbildnings-och utvecklingsfrågor och bedriver multiprofessionell studentdriven vård s.k. KUA (klinisk utbildningsavdelning) på en av våra slutenvårdsavdelningar.

Ditt uppdrag
Som biträdande verksamhetschef stödjer du verksamhetschef, sektionschef och avdelningschefer i ämnen rörande ekonomi, produktion, kvalitet samt personal. Du är direkt underställd verksamhetschefen och deltar i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Vi erbjuder arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet av den geriatriska vården. Tillsammans med ledningsgruppen kommer du bland annat vara delaktig i att ta fram kvalitetsledningssystem, handlingsplaner och styrande dokument. I uppdraget ingår även att samverka med externa vårdgivare samt ingå i olika projektgrupper såsom Effektiv- och nära vård 2030.

Dina kvalifikationer
Du har relevant akademisk utbildning inom hälso- och sjukvården. Chefs- eller ledaregenskaper från vårdsektorn är meriterande liksom erfarenhet av arbete med systematiskt kvalitetsarbete, verksamhetsutveckling och projektledning.

Din kompetens
Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du är idérik, nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har förmåga att utveckla vården så att patienterna erbjuds bästa möjliga vård.


Vi erbjuder
Akademiska sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefskap med en tillsvidareanställning inom din profession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Verksamhetschef Carina Jangborg, tfn 018-617 10 67
Fackliga organisationer nås via växeln 018-611 00 00


Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschefer SÄBO och korttids-/ växelvård

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 20
Hälso- och sjukvård

Brinner du för att jobba med att utveckla och förbättra? Är du tillräcklig uthållig för att skörda resultaten? Vi har startat vår förändringsresa och behöver dig som tillsammans med oss är beredd att kavla upp ärmarna och jobba brett och långsiktigt för att nå våra mål.

Nu söker vi två chefskollegor för SÄBO (Särskilt Boende) äldre samt korttids-/ växelboende!

Februari 2022 gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer och förtätning i chefsledet ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som istället kan användas till utvecklingsarbete. Uppsala kommuns nya vård- och omsorgsförvaltning ska vara en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. Den samordnade förvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala vård och omsorgen samt hälso- och sjukvården.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus och där du har stora möjligheter att vara med och påverka.

Som verksamhetschef är du en viktig spelare i arbetet för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun! Detta kräver både ett eget stort engagemang och intresse för förändringsarbete, liksom en mycket god förmåga att göra såväl brukare och närstående som medarbetare delaktiga i arbetet med att utveckla verksamheten.

Du har fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare (sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter) och ekonomi inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och är verksamhetens företrädare såväl internt som externt. Som första linjens chef rapporterar du till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med cirka sex övriga verksamhetschefer där alla dels diskuterar och beslutar gemensamma mål och strategier, dels bidrar aktivt med idéer och erfarenhetsutbyte. Du har ett nära samarbete med kollegor och ni har gott stöd av varandra, administratörer, överordnade chefer samt olika stödfunktioner.

Kommunledningskontorets stab tillhandahåller stöd till dig som chef inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad antingen som sjuksköterska, arbets- eller fysioterapeut/ sjukgymnast och som har kunskaper om lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Har du en ledarskapsutbildning är det meriterande.

Det är naturligtvis en fördel att ha chefserfarenhet (dvs ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö), särskilt om din erfarenhet är från just hälso- och sjukvård, men det är inget krav. Har du lång erfarenhet av arbete som sjuksköterska, arbets- eller fysioterapeut, erfarenhet från arbetsledande funktion och ett stort intresse/ fallenhet för ledarskaps- och förändringsfrågor är det också intressant för oss. Vi letar helt enkelt efter dig som har engagemang och förståelse för såväl ledarskap som förändringsprocesser.

Som verksamhetschef hos oss kommer du att ha budgetansvar, så därför är det nödvändigt att du ser kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag. I slutändan vill vi att du långsiktigt lyckas driva en resurseffektiv verksamhet med hög kvalitet. Du ska även kunna uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift, vara van IT-användare och ha god förmåga att lära dig relevanta systemstöd inom området. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är en engagerad och stabil person som vill göra skillnad och som har den uthållighet som krävs! Du är duktig på att tydliggöra mål och skapa laganda så att du och dina medarbetare tillsammans når resultat. Du har ett strategiskt förhållningssätt, helhetsperspektiv och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Som person är det naturligt för dig att samarbeta och att skapa och utveckla goda relationer. Du ser som regel möjlighet till förändring i det som av andra kan upplevas som problem.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Annika Norstedt, 018-727 8816. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 6712.

Fackliga företrädare: Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34. Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30. Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47. Ledarna, ledarna@ledarna.se. Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01. Sveriges arbetsterapeuter, Anna Näslund, 018-727 69 93. Kommunal, 010-442 88 20.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)


Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 31
Verksamhetsområde medicinsk teknik och fysik

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Medicinsk teknik och fysik (MTF) är anslagsfinansierad för Akademiska sjukhuset och intäktsfinansierad för övriga förvaltningar inom Region Uppsala. Uppdraget är att leverera tjänster inom medicinsk teknik och fysik i första hand till Region Uppsala. Vi är organisatoriskt placerade på Akademiska sjukhuset.

Vårt verksamhetsområde består av ca 110 medarbetare och kännetecknas av en god stämning och ett gott och nära samarbete mellan olika yrkesgrupper inom hälso- och sjukvård. Medicinsk teknik är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 13485 och medicinsk fysik arbetat enligt strålsäkerhetsmyndighetens regelverk. Forskning och utbildning är viktigt för oss och inom MTF:s verksamhet bedrivs även forskning inom medicinsk fysik och medicinsk teknik i samarbete med Uppsala universitet.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du leder verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med verksamhetens chefer och medarbetare. I din roll som verksamhetschef är du underställd biträdande sjukhusdirektör.

I ditt uppdrag ingår att etablera och vidmakthålla goda kundkontakter. Du driver utveckling och förändring och skapar förutsättningar för ett gott samarbete såväl internt på MTF som externt gentemot kunder och intressenter. Beroende på dina intressen finns även möjligheter att arbeta med andra specialuppdrag/projekt, internt, regionalt och nationellt.

Dina kvalifikationer
Du har högskoleutbildning, gärna inom medicinsk teknik eller medicinsk fysik, eller annan utbildning som kan anses vara likvärdig. Du har dokumenterad chefserfarenhet.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Kompetens och erfarenhet inom IT är meriterande då många av dagens medicintekniska utrustningar är integrerade med IT-system. Vi ser gärna att du har B-körkort då våra kunder finns i hela Regionen.

Din kompetens
Du har ett stort intresse för ledning, förändringsledning och styrning. Du är nyfiken, prestigelös och har en förmåga att leda i en verksamhet där planer snabbt kan förändras. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa.

Vidare är du noggrann och ansvarstagande och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt och bidrar på så vis till vårt positiva arbetsklimat. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram, du påminner och följer upp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Bitr sjukhusdirektör Karouk Said, 018-617 50 40

Fackliga kontaktpersoner:
Sveriges ingenjörer, Håkan Sjöstrand, 018-611 55 45
Naturvetarna, Sofia Kvernby, 018-617 20 29
Vision, Tomas Mäkinen 018-611 22 67

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef öron-, näs- och halssjukdomar

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 4
Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Öron- näs- och halssjukdomar (ÖNH) är ett verksamhetsområde med bredd; en stor del öppenvård, stora och små operationer, jourverksamhet och slutenvård. Verksamheten sträcker sig från akuta luftvägshinder till livslång hörselnedsättning. Hos oss arbetar ca 150 medarbetare, däribland undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, audionomer, ingenjörer, psykologer med flera. Som ett av Sveriges äldsta universitetssjukhus har vi även ett stort utbildnings- och forskningsuppdrag.

Inom verksamheten finns vårdavdelning, dagkirurgisk avdelning, öron- näs och halsmottagning, hörsel- och balansmottagning, otokirurgisk mottagning och en av sjukhusets större preoperativa avdelning. Verksamhetsområdet består av fem sektioner; Luftväg, Rhinologi, Tumör, Otokirurgi och Hörsel- och Balans. Vi arbetar i team inom kliniken och har ett väl utvecklat samarbete med andra verksamheter både på sjukhuset och nationellt. Vi bedriver också tillståndspliktig nationellt högspecialiserad vård (NHV) inom huvud- halsparagangliom.

Verksamhetsområdet är hemvist för tre specialiteter; Öron-, Näs- och Halssjukdomar, Hörsel och Balansrubbningar och Röst- och Talrubbningar. Forskning och utbildning är viktigt för oss. Inom kliniken utbildar vi bland annat studenter inom läkar- och logopedprogrammen men vi har även en stor andel ST-läkare inom ÖNH både från den egna kliniken och mellansvenska regionen samt ST-läkare från primärvården. Kliniken bedriver avancerad forskning inom flera områden i samarbete med Uppsala universitet och nära samarbeten finns etablerat såväl nationellt som internationellt.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du leder verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med verksamhetens chefer och medarbetare. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet, både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och ingår i sjukhusets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll jobbar du för att skapa goda förutsättningar och utveckla detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning. Du samarbetar med andra verksamhetsområden runt frågor och prioriteringar av operationsresurser och vårdplatser.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården, med fördel från ett universitetssjukhus. Du har relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet och det är meriterande om du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom relevant specialitet. Vi ser gärna att du har god förståelse för öron- näsa- halsområdet. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din kompetens
Du har ett stort intresse för ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram, du påminner och följer upp.
Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård, forskning och utbildning vi erbjuder.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande på tre år och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, 018- 611 13 42
Facklig kontaktperson Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 9
Infoteket

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Vill du leda en verksamhet som ger kunskap, vägledning och verktyg för ett fungerande vardagsliv?
Infoteket om funktionshinder är ett kunskapscenter med fokus på funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Nuvarande verksamhetschef går i pension och nu söker vi dig som vill ta stafettpinnen och fortsätta att utveckla verksamheten framåt. Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid och blir anställd i din grundprofession med ett tidsbegränsat uppdrag som chef på tre år. Tillträde enligt överenskommelse.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och bra förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Du är väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Du skapar och sprider trygghet i vardagen genom ett kommunikativt, tillitsfullt och ansvarstagande ledarskap. Som verksamhetschef leder du och utvecklar verksamheten i nära samarbete med Infotekets medarbetare. Du deltar operativt i den dagliga verksamheten och har en betydelsefull uppgift i att vårda och utveckla samverkan med andra aktörer, både inom och utanför det egna verksamhetsområdet.

Att verka för att Infoteket har en tydlig och aktiv roll i utvecklingen av ”Effektiv och nära vård 2030” blir en viktig del i ditt arbete. Du ingår i verksamhetsområde Funktionshinder och är direkt underställd verksamhetsområdeschefen. Du ingår i ledningsgruppen för VO Funktionshinder tillsammans med 10 andra verksamhetschefer. Som verksamhetschef har du tillgång till specialistkompetenser inom ekonomi, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och IT.

Din kompetens
Vi söker dig som har högskoleutbildning, gärna inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande att ha erfarenhet av att arbeta som chef samt yrkeserfarenhet inom rehabilitering, habilitering och psykiatri. Du ska ha erfarenhet och ett stort intresse för nätverksbyggande och samverkan med föreningsliv och andra verksamheter. Det är viktigt att du har god kunskap om funktionsnedsättningar och de utmaningar som personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga ofta möter.

Du ska vara intresserad av verksamhetsutveckling och tillämpa ett coachande och tillitsbaserat ledarskap. Ditt förhållningssätt präglas av öppenhet och framåtanda. Uppdraget kräver att du kan arbeta självständigt, besitter god samarbetsförmåga och att du är tydlig, lyhörd, nytänkande och öppen för olika lösningar. Du bör även kunna hantera svenska språket väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vår verksamhet
Infoteket i Uppsala tillhör verksamhetsområde Funktionshinder i förvaltningen Nära Vård och Hälsa, Region Uppsala. Förvaltningens 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler, inom specialiserad habiliteringsverksamhet och inom hjälpmedelsverksamheterna Hör-, Syn, och Hjälpmedelscentral.

Infoteket har åtta medarbetare och är huvudsakligen lokaliserad i Uppsala på Kungsgärdets center. Infoteket inrymmer bland annat bibliotek med föreläsningsavdelning samt en visningsmiljö för kognitivt och kommunikativt stöd. Infoteket är öppet för alla intresserade. Viktiga målgrupper är personer med funktionsnedsättning, deras anhöriga, samt personal som möter personer med funktionsnedsättningar inom skola eller annan verksamhet.
Läs mer om Infoteket på Infoteket om funktionshinder (regionuppsala.se) (https://regionuppsala.se/infoteket/).

Vill du veta mer?
Du är varmt välkommen att kontakta verksamhetsområdeschef Jenny Myhr via mail jenny.myhr@regionuppsala.se eller via telefon 018-6118876.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, tel 018-611 00 00.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga meritförteckning och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast den 29 mars.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef Göransgården

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 21
Stiftelsen Göransgården är en icke-vinstdrivande, religiöst- och politiskt obunden verksamhet som bedriver hem för vård eller boende (HVB) och bostad med särskild service enligt SoL. Vi arbetar med stöd och rehabilitering för vuxna personer med psykiatrisk problematik och psykiska funktionsnedsättningar. Göransgården ligger naturskönt i Danmarks kyrkby 8 km sydost om Uppsala.
Uppdrag
Verksamhetschefen leder och utvecklar ett mångskiftande arbete med omsorg, omvårdnad och rehabilitering, genom att arbeta med strategisk förnyelse, måluppfyllelse och kvalitets­ut­veckling. Leder engagerade och kvalificerade medarbetare med stort mått av delegerat ansvar. Ansvarar inför en aktiv styrelse. Nära samarbete med uppdragsgivare, myndigheter och andra samverkansparter är strategiskt viktigt.


Arbetsuppgifter
Övergripande ansvar för hela verksamheten inom Göransgården; ledning, styrning och utveckling, med de boendes bästa i fokus.
Leda och ge goda förutsättningar för medarbetarna att kunna nå verksamhetsmål för boende och uppdragsgivare.
Ansvar för kontakter med uppdragsgivare, anhöriga och myndigheter.
Genomförande av strategier, verksamhetsplan och budget, fastställda av styrelsen.Kvalifikationer
Erfarenhet av verksamhetsledande befattning inom omsorg, omvårdnad och rehabilitering
Relevant akademisk utbildningsgrund, som socionom, specialist­sjuksköterska/psykiatri, beteendevetare eller likvärdig kompetens som tillgodoser de krav som ställs på en föreståndare för ett HVB med LSS-verksamhet.
Ledarskap präglat av lyhördhet, ansvarskänsla, mod och öppenhet.Förutsättningar
Göransgården är en ideell stiftelse, grundad 1934
Verksamheten bedrivs i lokaler som stiftelsen äger
35 omvårdnadsplatser och 35 medarbetare
Verksamhetschefen ansvarar inför stiftelsens styrelse
Bostad kan ordnas av stiftelsenPraktikaliteter
Tjänsten är en tillsvidareanställning med oreglerad arbetstid. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med ett personligt ansökningsbrev och en CV, sista ansökningsdag är den 20 februari 2023.
Ansökan sänds till info@goransgarden.se
Kontaktperson
Styrelsens ordförande Göran Göransson, 070-554 4532, e-post sggoeransson@gmail.com kan kontaktas för frågor om tjänsten.
Stiftelsen Göransgårdens styrelse hanterar hela ansöknings- och urvalsprocessen, inklusive ad­mi­nis­tra­tion av inkommande ansökningar. Vi har även beslutat om var vi annonserar och undanber oss bestämt alla samtal från säljare och konsultföretag inom rekryteringsområdet.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 12
Gottsunda vårdcentral

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka tjänsten som verksamhetschef för Gottsunda vårdcentral!
Vi söker dig som trivs med att arbeta operativt men även utmanas av att driva och utveckla verksamheten framåt. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid där du anställs i din grundprofession, och får ett treårigt tidsbegränsat uppdrag som verksamhetschef ovanpå anställningen. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner. Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan även regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling. Det gör att du ingår i ett stort nätverk med kunniga kollegor. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag och din kompetens
Vi söker dig som har erfarenhet av chefsuppdrag, företrädesvis inom primärvård, samt utbildning inom hälso- och sjukvård. Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Du är väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att din vårdcentral blir ett attraktivt val för länsinvånarna.

I rollen som verksamhetschef leder du verksamheten i nära samarbete med dina medarbetare och gruppchefer. Du tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och ställer krav på högt kompetenta medarbetare. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och lätt för att fatta beslut, är nytänkande och ser hur du kan bidra till att utveckla verksamhet och resultat.

Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen för verksamhetsområdet Gottsunda. Här ingår du i ett nätverk där du och dina chefskollegor utbyter erfarenheter, hanterar gemensamma angelägenheter och stöttar varandra. Som verksamhetschef har du tillgång till stödfunktioner med specialistkompetenser inom ekonomi, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och IT.

Vår verksamhet
Gottsunda vårdcentral finns i fina nybyggda lokaler i Gottsunda centrum, i sydvästra delen av Uppsala. Vi har cirka 14 000 listade patienter och ungefär 70 medarbetare. Vår verksamhet är bred och alla yrkesområden inom vårdcentralens uppdrag finns representerade. Det som utmärker oss är ett gott arbetsklimat som bygger på mångfald och att vi brinner lite extra för de utsatta i samhället. Många av våra patienter kommer från andra länder och andra kulturer, vilket vi tycker gör arbetet hos oss extra omväxlande och intressant.

Vårdcentralen tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Vi vill att du ska trivas och utvecklas hos oss. Därför ger vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter i en stimulerande miljö. Våra vårdcentraler finns i hela länet. Vi arbetar med patienten, i team på vårdcentralen och samarbetar med kollegor på olika vårdnivåer – tillsammans för din hälsa.

Vill du veta mer?
Kontakta gärna verksamhetsområdeschef Anne Johansson tel. 018-617 23 11

Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna som nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan!
Bifoga kopia på ditt utbildningsbevis och intyg på det som styrker din åberopade kompetens tillsammans med din ansökan. Vi vill ha din ansökan senat 15/1.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Kundansvarig inom personlig assistans i Uppsala

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 26
Särnmark är ett av Sveriges äldsta företag inom personlig assistans och grundades av nuvarande ägare 1992. Vi har Sveriges nöjdaste kunder i vår bransch för sjunde året i rad. Vi är ett värderingsdrivet bolag som lägger stor vikt vid individens engagemang och förmågor. Under de senaste åren har vi utökat våra affärsområden och Särnmark erbjuder idag våra kunder personlig assistans över hela Sverige, ledsagar- och avlösarservice i Stockholms stad samt rehabilitering av patienter på den spanska solkusten. Vi har idag över 3500 engagerade medarbetare över hela Sverige och i Spanien, som varje dag levererar vårt löfte ”ett bättre liv” till våra kunder.

 Som kundansvarig på Särnmark har du en stor möjlighet att tillsammans med övriga kollegor forma en framgångsrik organisation. Kundansvarig i Uppsala skall aktivt arbeta för att samverka med externa samarbetspartners och myndigheter som hänför sig till kunden och personalen samt verka för samverkan i- och mellan avdelningarna. Ett lyckat uppdrag är alltid resultat av ett samarbete!

I rollen som kundansvarig har man ett helhetsansvar för ett antal kunder och deras personliga assistenter där man agerar som ”spindeln i nätet”. En kundansvarig är ansvarig att tillsammans med kunden utforma kundens personliga assistans utifrån gällande lagstiftning. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att rekrytera och anställa personliga assistenter, ansvara för assistenternas arbetsmiljö, hantera kostnader som uppstår i assistansen, bevaka och planera kundens assistansekonomi m.m.

I det dagliga arbetet råder en kundansvarig både kunder och assistenter i en mängd olika frågor. Kundansvarigs arbetsuppgifter kan exempelvis skifta mellan att hantera arbetsrättsliga frågor till att handleda personliga assistenter i sin yrkesroll mm. Rollen är komplex och mångfacetterad. Den ställer höga krav på självständighet och handlingskraft men den är även oerhört utvecklande, intressant och varierad. Kundfokus och hög servicenivå genomsyrar samtliga arbetsmoment i rollen.

I tjänsten ingår administration. Särnmark är skyldig att löpande dokumentera sin verksamhet. Vi ställer höga krav på kundansvarigs förmåga att hantera detta.

Vem är du

Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet av rollen som kundansvarig eller liknande. Meriterande är om du har erfarenhet inom aktuellt rättsområde och är insatt i LSS-lagstiftningen.

Genom ett coachande och engagerat ledarskap uppmuntrar du samt skapar förutsättningar för motivation och delaktighet hos dina medarbetare. Du arbetar och driver ditt ledarskap i enlighet med Särnmarks värderingar. Du är trygg i ledarrollen och har en god självinsikt.

Du har god förmåga att arbeta med flera olika saker samtidigt och att planera ditt arbete. Du har lätt för att förmedla dina förväntningar, är tydlig i din kommunikation, att ta beslut och att skapa resultat.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du rätt person för att leda en grupp personliga assistenter. Då vi önskar en jämn könsfördelning ser vi med fördel manliga sökande.

Övrigt

Tjänsten är ett föräldravikariat på  ca 1 år, med möjlighet till förlängning, med start december 2022. Du omfattas av kollektivavtal med avtalsmässiga trygghetsförsäkringar och pensionsavsättning. Lönesättning sker enligt överenskommelse. Körkort är ett krav.

Särnmark är medlemmar i Diversity Charter och arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika avdelningar riktade till kvinnor och män, oavsett bakgrund och tillhörighet samt en arbetsplats fri från diskriminerande strukturer.

Ansökan

Intervjuer kommer att hållas löpande och kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut, så vänta inte med att söka tjänsten om du är intresserad.

För mer information om Särnmark besök www.sarnmark.se. Titta gärna på filmen om Särnmark med våra ägare som du finner på hemsidans första sida.

Vi undanber oss vänligt med bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. 

 

Om du har frågor om denna tjänst uppge 220826-KA när du kontaktar oss.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 10
Hjälpmedelscentralen

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka tjänsten som verksamhetschef för Hjälpmedelscentralen!
Nu söker vi en verksamhetschef till en intressant och spännande verksamhet där det bl a arbetar assistenter, hjälpmedelskonsulenter, samordnare, hjälpmedelsingenjörer, hjälpmedelstekniker och förrådstekniker. Nuvarande verksamhetschef går i pension till våren 2023 och nu söker vi dig som trivs med att arbeta operativt, men även utmanas av att driva och utveckla verksamheten framåt. Tjänsten är på heltid och vi erbjuder ett tidsbegränsat uppdrag på 3 år som chef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tjänsten kan tillträdas tidigast 1 april 2023.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och har förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef leder du verksamheten i nära samarbete med dina medarbetare. Du ingår i verksamhetsområde Funktionshinder och du är direkt underställd verksamhetsområdeschefen. Du ingår i ledningsgruppen för VO Funktionshinder tillsammans med 10 andra verksamhetschefer. Utöver det samlas samtliga chefer en dag varje månad för information, dialog och kompetensutveckling. Som verksamhetschef har du tillgång till specialistkompetenser inom ekonomi, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och IT.

Din kompetens
Vi söker dig som har erfarenhet av chef- och ledaruppdrag samt erfarenhet av arbete med hjälpmedel eller hjälpmedelsverksamhet. Du ska ha en gymnasial utbildning och meriterande är om du har en hälso- och sjukvårdsbakgrund. Hjälpmedelsverksamheten är en mångsidig verksamhet med uppdrag både inom hälso- och sjukvård och logistik samt arbetar utifrån flera lagstiftningar som du behöver känna till. Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Du är väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Du är meriterande att du har erfarenhet av upphandlingsarbete.

Du är lyhörd och tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och ställer krav på högt kompetenta medarbetare. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och har lätt för att fatta beslut. Du är trygg i din roll eftersom den kräver att du kan arbeta självständigt. Du kommer att representera verksamheten internt i regionen, men även externt. Du kommer att ingå i nätverk för hjälpmedelschefer i sjukvårdsregion Mellansverige samt ingå i nationella grupper kring hjälpmedel.

Vår verksamhet
Hjälpmedelscentralen i Region Uppsala tillhör verksamhetsområde Funktionshinder i förvaltningen Nära Vård och Hälsa, Region Uppsala. Här får förskrivare hjälp att välja och prova ut hjälpmedel inom områdena rörelse och kognition för barn och unga under 21 år, samt hjälpmedel för kommunikation för både barn och vuxna. Det är individens behov, utifrån förskrivarens bedömning, som avgör val av hjälpmedel. Vi upphandlar, lagerför och rekonditionerar hjälpmedel. Vi anpassar och reparerar hjälpmedlen och ger även utbildning, om hur hjälpmedel fungerar och kan användas, till anhöriga och personal inom till exempel vård och skola. Hos oss finns även uppdraget för inkontinenshjälpmedel och uppdraget sköts av en inkontinenssamordnare som ansvarar för hela Uppsala län.

Vill du veta mer?
För mer information är du varmt välkommen att kontakta verksamhetsområdeschef, Karin Borgström tel: 018-617 23 08 eller e-post: karin.borgstrom@regionuppsala.se.

Du kan även kontakta representanter från din fackliga organisation via Region Uppsalas växel på telefon: 018-611 00 00.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, personligt brev och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Skicka gärna in din ansökan redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Vi vill ha din ansökan senast 2022-11-27. Intervjuer kan komma att hållas under ansökningstiden, så sök idag!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetsområdeschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 7
Vi erbjuder dig en roll där du, i nära samarbete med förvaltningsdirektör, övriga verksamhetsområdeschefer och förvaltningsledning, arbetar för att utveckla förvaltningen Nära vård och hälsa samt deltar i arbetet med "Effektiv och nära vård".
Ditt uppdrag
Vi söker en verksamhetsområdeschef till våra två verksamhetsområden Gottsunda och Enköping. Dina verksamheter innefattar såväl vårdcentraler som andra vårdverksamheter, med totalt cirka 350 anställda.
I ditt uppdrag är du chef över verksamhetsområdets åtta verksamhetschefer. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och är direkt underställd förvaltningsdirektören. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för ledning och styrning av verksamheten samt det övergripande budgetansvaret för verksamhetsområdet. I uppdraget ingår att vara en av förvaltningens representanter i samverkan med kommunerna.
Du arbetar med ett strategiskt och övergripande fokus både med avseende på verksamhetsområdet som hela förvaltningen under förvaltningsdirektörens ledning.
Du kommer även att medverka i omställningen till Effektiv och nära vård i samverkan med andra verksamhetsområdeschefer, kommuner och aktörer. Du förväntas även representera förvaltningen i andra övergripande sammanhang.
Din kompetens
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du har några års chefserfarenhet och det är meriterande om du även varit chef över andra chefer, men det är inget krav. Då sjukvården och denna förvaltning är inne i ett övergripande omställningsarbete krävs att du har erfarenhet av förändrings- och förbättringsarbete samt är nytänkande och öppen för nya arbetssätt. Din svenska är mycket god i tal såväl som skrift och du behärskar engelska.
Du har goda kunskaper inom regionernas pågående utvecklingsarbete "God och nära vård" och det är en fördel om du är insatt i Region Uppsalas ”Effektiv och nära vård 2030”
Vem är du?
Du är trygg i din chefsroll och tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och är tydligt kravställande mot dina underställda chefer. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att fatta beslut. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och är bra på att analysera vilka konsekvenser de val som görs nu har för framtiden. Stora krav ställs på samarbetsförmåga och förmågan att skapa goda relationer med övriga verksamheter inom Region Uppsala och med länets kommuner. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.
Annat viktigt att veta
Anställningen är på heltid tillsvidare i grundprofessionen med ett 3-årigt chefsförordnande. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Sofie Skaränger, 0703-42 66 00. Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.
Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan senast den 6 november.
Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag!
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Denna rekrytering sker genom Jobbet.se. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Krav
Högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet
Chefserfarenhet
Erfarenhet av att ha arbetat med förändrings- och förbättringsarbete inom sjukvården
Mycket god svenska i tal och skrift
God engelska
Goda kunskaper inom regionernas pågående utvecklingsarbete "God och nära vård"

Meriterande
Insyn i Region Uppsalas ”Effektiv och nära vård 2030”
Erfarenhet av att leda genom andra cheferOm arbetsgivaren - Nära vård och hälsa
I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Förvaltningen Nära vård och hälsas 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i hela länet. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård och specialiserad habilitering. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktig för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster. Förvaltningen Nära vård och hälsa består av åtta verksamhetsområden och ett ledningskontor. Ledningsgruppen består av förvaltningsdirektör, biträdande förvaltningsdirektör, verksamhetsområdeschefer, chefläkare och cheferna på ledningskontoret.

Ansök nu

Direktör, verksamhetsområdet Användning

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 7
Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Vi bidrar till en bättre folk- och djurhälsa och till utvecklingen av hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi som arbetar på Läkemedelsverket är stolta över det viktiga uppdrag vi har, och vår arbetsmiljö präglas av generositet, kunskapsspridning och ständigt lärande i vardagen.

Vi kan nu erbjuda en intressant och spännande ledarroll och söker dig som inspireras av vårt uppdrag och vill leda, utveckla och skapa goda resultat med helhetssyn, engagemang, mod och målfokus.

Vår verksamhet
Verksamhetsområdet Användning ansvarar för att tillhandahålla kunskap om läkemedel till såväl hälso- och sjukvården som allmänheten samt att publicera beslutsunderlag för en ändamålsenlig, säker och rationell användning av produkter inom Läkemedelsverkets ansvarsområde. VO Användning ansvarar också för att hantera biverkningsrapporter, andra säkerhetssignaler och anmälningar om bristande tillgänglighet avseende läkemedel. Genom Giftinformationscentralen ges behandlingsråd vid akuta förgiftningstillstånd. Verksamhetsområdet spelar en viktig roll i samhället, särskilt på den nationella arenan, och mycket av arbetet sker i samverkan med externa aktörer.

Inom VO Användning finns en stab samt fyra enheter med uppdrag inom områdena läkemedel i användning, läkemedelsupplysning, läkemedelssäkerhet samt Giftinformationscentralen. Inom VO Användning arbetar närmare 150 medarbetare och verksamheten präglas av hög kunskapsnivå.

Dina arbetsuppgifter
Som direktör har du till uppgift att, med stöd av din ledningsgrupp, på ett strategiskt och proaktivt sätt leda verksamhetsområdet utifrån Läkemedelsverkets uppdrag. Du ansvarar för mål, planering, genomförande och uppföljning och verkar för en god förvaltningskultur i verksamheten. Du har även till uppgift att verka för god samverkan mellan myndighetens verksamhetsområden och gentemot externa aktörer, såsom exempelvis andra myndigheter. Du har personalansvar för en stab samt för verksamhetsområdets fyra enhetschefer. Du rapporterar direkt till generaldirektören och ingår i hans taktiska råd.

Rollen ställer krav på dig som chef och ledare att tillsammans med kollegor och medarbetare skapa ett förhållnings- och arbetssätt med ett stort fokus på samverkan och samarbete inom myndigheten såväl som med socialdepartementet, övriga myndigheter samt hälso- och sjukvården.

Din bakgrund
Vi söker en person med för uppdraget relevant akademisk examen med inriktning mot de medicinska-, farmaceutiska, eller naturvetenskapliga områdena. Vetenskaplig erfarenhet inom relevant område är meriterande, liksom god kunskap om hälso- och sjukvården. Du har gedigen chefs- och ledarerfarenhet samt erfarenhet av att leda genom andra chefer i en kunskapsintensiv organisation. Uppdraget kräver även erfarenhet av ledningsgruppsarbete och verksamhetsutveckling. 

Du har framgångsrikt arbetat med strategiska utvecklingsfrågor och långsiktigt förändringsarbete, skapat samverkan och samarbeten, både internt och externt för att nå verksamhetens mål. Vidare har du goda resultat som chef och ledare och där visat förmåga att tillföra nya perspektiv och sammanhang, och drivit utveckling för att nå förväntade resultat. Som erfaren chef är du väl förtrogen med vad det innebär att vara arbetsgivarföreträdare.

Det är även meriterande om du är van vid, och känner dig bekväm med, att offentligt uttrycka dig i både tal och skrift.

Dina personliga egenskaper
Du är en engagerande och tydlig ledare med förmåga att inspirera och entusiasmera andra, du förmedlar uppdrag, mål och visioner och skapar ett utvecklande klimat där chefer och medarbetare trivs och växer. Du trivs i en drivande roll och har förmåga att se och skapa förståelse för möjligheter och riktning på flera års sikt, och hur förändrade förutsättningar påverkar verksamheten. Utifrån detta leder du mot en klar målbild och ger förutsättningar för en effektiv och framåtsiktande verksamhet.

Du är intresserad av människor och har mycket god förmåga att kommunicera och skapa goda relationer, såväl internt som externt. Du är lyhörd, förtroendeingivande och ansvarsfull och du är en god företrädare för vår ledarfilosofi, vilken innebär att leda, styra, utveckla och företräda genom helhetssyn, mod, engagemang och målfokus.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 28 oktober 2022 
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Verksamhetsområde Användning

Diarienummer: 2.4.1-2022-078753

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Vi värdesätter mångfald och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Goda förutsättningar för balans i livet är viktigt för oss och vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande bland annat semester. För att främja ett hållbart arbetsliv erbjuder vi friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. I den mån arbetsuppgifterna tillåter kan det finnas möjlighet att delvis arbeta på distans efter överenskommelse med chef. 

Tjänsten omfattas av det statliga chefsavtalet. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Du kommer vid en eventuell intervju att behöva styrka din identitet samt uppvisa examensbevis och relevanta intyg.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta generaldirektör Björn Eriksson.
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Hanna Bremer, Saco och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post  fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se

 
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef till jouren

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 1
Avdelning Hälsa- och sjukvård

Brinner du för att jobba med att utveckla och förbättra? Är du tillräcklig uthållig för att skörda resultaten? Vi har startat vår förändringsresa och behöver dig som tillsammans med oss är beredd att kavla upp ärmarna och jobba brett och långsiktigt för att nå våra mål.

1 februari i år gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer och förtätning i chefsledet ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som istället kan användas till utvecklingsarbete.

Uppsala kommuns nya vård- och omsorgsförvaltning ska vara en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. Den samordnade förvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala vård och omsorgen samt hälso- och sjukvården.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef är du en viktig spelare i arbetet för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun! Detta kräver både ett eget stort engagemang och intresse för förändringsarbete, liksom en mycket god förmåga att göra såväl brukare och närstående som medarbetare delaktiga i arbetet med att utveckla verksamheten.

Du har fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare och ekonomi inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och du är verksamhetens företrädare såväl internt som externt.

Din arbetstid är huvudsakligen förlagd inom kontorstid men varierar. Då verksamheten och dina medarbetares arbetstid börjar när övriga går hem för dagen, förväntar vi att du, som en närvarande ledare, är flexibel och beredd att jobba förskjuten arbetstid med viss regelbundenhet.

Som första linjens chef rapporterar du till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med cirka sex övriga verksamhetschefer där alla dels diskuterar och beslutar gemensamma mål och strategier, dels bidrar aktivt med idéer och erfarenhetsutbyte. Du har ett nära samarbete med kollegor och ni har gott stöd av varandra, administratörer, överordnade chefer samt olika stödfunktioner.

Kommunledningskontorets stab tillhandahåller stöd till dig som chef inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har svensk legitimation som sjuksköterska och som har goda kunskaper om lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Har du en ledarskapsutbildning är det meriterande.

Du är en rutinerad ledare och har flerårig erfarenhet som chef inom hälso- och sjukvård där ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö har ingått. Vi ser det som en tillgång om du har erfarenhet av att leda i förändring.

Vi förutsätter att du som chef ser den självklara kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag och att du därmed långsiktigt lyckas driva en resurseffektiv verksamhet med hög kvalitet. För att lyckas i uppdraget är det också viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift. Du är en van IT-användare och har god förmåga att lära dig relevanta systemstöd inom området.

Du är en tydlig och stabil ledare som vill nå resultat, och är därför duktig på att tydliggöra mål och skapa laganda så att du och dina medarbetare tillsammans gör skillnad – för patienter, anhöriga och varandra. Du har ett strategiskt förhållningssätt, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Som person har du lätt att skapa och utveckla goda relationer och upplevs av din omgivning som smidig att samarbeta med.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Backman, områdeschef, 018-726 0305. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 67 12.

Fackliga företrädare: Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 79 25 Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47.
Ledarna, ledarna@ledarna.se
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-727 66 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Verksamhetschef blod- och tumörsjukdomar

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 29
Verksamhetsområde Blod- och tumörsjukdomar

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Akademiska sjukhuset är ett av Sveriges ledande universitetssjukhus och ett nav för sjukvården i Mellansverige. Blod- och tumörsjukdomar är ett av sjukhusets större verksamhetsområden med cirka 400 medarbetare och en omfattande slutenvård, dagvård, öppenvård och forskning. Verksamhetsområdet består av sex sektioner; onkologi, hematologi, onkologisk endokrinologi, strålbehandling, palliativt centrum samt den kliniska forsknings- och utvecklingsenheten. Utmärkande för verksamhetsområdet är den höga andelen långväga patienter, samt den stora mängden kliniska studier som bedrivs.

Vi erbjuder dig möjligheten att få vara i högsta grad delaktig och drivande i att påverka den högspecialiserade cancervården i en verksamhet som kombinerar vård, forskning och utbildning. Såväl verksamheten som uppdraget är komplext och vårt mål är att vara nationellt ledande inom området. Du kommer att leda ytterst kompetenta medarbetare med ett starkt patientfokus och stolthet över sin verksamhet. Utöver den egna verksamheten kommer du också att vara drivande i arbetet med att skapa samverkan och samarbeten, inte bara över verksamhetsgränser inom sjukhuset utan också inom sjukvårdsregion Mellansverige.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Tillsammans med den biträdande verksamhetschefen leder du verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med verksamhetens chefer och medarbetare. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och ingår i sjukhusets ledningsgrupp. Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll utvecklar du goda förutsättningar för detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I närtid kommer ambitionen att etablera ett Comprehensive Cancer Centre inom Region Uppsala att vara ett viktigt fokus. I uppdraget som verksamhetschef ingår också en stor del operativ verksamhet med bl.a. daglig styrning och samarbete med andra verksamhetsområden när det till exempel handlar om operationsresurser och vårdplatser.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården, gärna från ett universitetssjukhus. Du är legitimerad läkare och vi ser gärna att du har specialistkompetens inom relevant specialitet. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande.

Din kompetens
Du har ett stort intresse för ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram, du påminner och följer upp.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor. Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder
Akademiska sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefsuppdrag med en tillsvidareanställning inom din profession.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen 018- 611 13 42
Fackliga organisationer nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Biträdande avdelningschef till medicinsk och onkologisk rehabilitering

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 28
Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Vi söker dig som är intresserad av att vara med och leda och utveckla verksamheten inom medicinsk och onkologisk rehabilitering som är en del av sektionen för hälsoprofessioner och verksamhetsområdet Rehabilitering och Smärtcentrum. Medicinsk och onkologisk rehabilitering består av ca 75 medarbetare inom olika professioner (arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter och kuratorer) som arbetar inom ett flertal verksamhetsområden på Akademiska sjukhuset. Inom medicinsk och onkologisk rehabilitering händer det mycket, vilket vi är stolta över! Därför söker vi nu dig som är intresserad av att utveckla vår verksamhet tillsammans med oss.

Ditt uppdrag
I rollen som biträdande avdelningschef har du operativt ansvar för avdelningens arbetsterapeuter och fysioterapeuter som är verksamma inom framförallt den akuta slutenvården, men även viss specialiserad öppenvård. Du ingår i en ledningsgrupp med två andra biträdande avdelningschefer som tillsammans med avdelningschefen leder och fördelar arbetet. Du medverkar också vid rekrytering, inskolning och handledning för nya medarbetare, samt håller i medarbetarsamtal och upprättar målkort tillsammans. I din roll som biträdande avdelningschef har du en viktig roll i att stödja arbetsterapeuterna och fysioterapeuterna i det dagliga och långsiktiga arbetet. Därmed är det viktigt att du har god kännedom om de två professionerna samt har ett intresse för utveckling.

Dina kvalifikationer
För att få en så bra ledningsrepresentation för våra hälsoprofessioner som vi bara kan ser vi gärna att du som söker är legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut. Du har erfarenhet och intresse av arbetsledning och verksamhetsutveckling.

Din kompetens
Du har god förståelse för universitetssjukhusets tredelade uppdrag i form av vård, utbildning och utvecklingsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
Tillträde enligt överenskommelse. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% inom din grundprofession varav uppdraget som biträdande avdelningschef omfattar 50%.

Intervjuer kommer att hållas först efter ansökningstidens slut.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Andrea Lundkvist, 018-617 37 33, andrea.lundkvist@akademiska.se
Sektionschef Nicola Ingvast, 018-611 43 73, nicola.ingvast@akademiska.se
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef ny vårdcentral

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 8
Vi öppnar en ny vårdcentral i Lindbacken - vill du vara den som leder verksamheten?
Våren 2023 öppnar vi en ny vårdcentral i Lindbacken, strax utanför Uppsala. Vi kommer att starta en unik och nytänkande verksamhet, anpassad efter de behov och önskemål som finns hos befolkningen i Lindbacken med omnejd. Lindbacken är ett unikt område med cirka 5 000 invånare i närområdet, de flesta barnfamiljer, och ungefär lika många runt omkring. Verksamheten kommer att erbjuda mycket god tillgänglighet och ett brett utbud inklusive BVC och barnmorskemottagning.
Vi söker nu en erfaren och engagerad person för rollen som verksamhetschef.
Uppdraget inleds med att planera och förbereda verksamheten. Du utgår från vår affärsplan och formar verksamheten tillsammans med ett starkt och erfaret team (med kompetenser inom HR, IT, marknadsföring, fastighet, kvalitet och ekonomi). Arbetet omfattar bland annat att rekrytera och skapa teamet som ska arbeta i verksamheten, planera verksamhetens rutiner, flöden och struktur, beställa utrustning och forma marknadsföringen. Uppdraget omfattar även att delta i budgetering och ekonomisk planering.
När vårdcentralen väl har öppnat leder och utvecklar du verksamheten tillsammans med ditt team och våra stödfunktioner. Du kommer att få stora möjligheter att forma och utveckla verksamheten. Du ansvarar för arbetsmiljön, den medicinska kvaliteten, att regelverket efterlevs och för verksamhetens ekonomi. Du kommer att rekrytera och ha med en specialistläkare i ditt team för rollen som MLA. Du kommer att ingå i Melivas ledningsgrupp för Region Uppsala.
Din bakgrund
Du ska vara kliniker, med yrkeslegitimation för sjuksköterska/distriktssköterska eller för någon av de andra yrkesgrupperna inom primärvård, exempelvis läkare, fysioterapeut eller psykolog. Vi ser även att du behöver ha god erfarenhet av ledarskap inom sjukvården. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Har du kunskaper i journalsystemet Cosmic är det meriterande. Likaså om du har B-körkort.
För att trivas i rollen behöver du vara mångsidig och gilla att hugga in där det behövs. Vi ser gärna att verksamhetschefen även deltar i det kliniska arbetet. Du har visat prov på god samarbetsförmåga i en ohierarkisk och prestigelös miljö och är flexibel, engagerad och stresstålig.
Annat viktigt att veta
Tjänsten tillsätts under hösten/vintern 2022 och inleds med ett introduktionsprogram för att lära känna Melivas organisation och verksamheter i Uppsala (Ekeby Hälsocenter, Aros Hälsocenter och Uppsala Hälsocenter). Parallellt med introduktionen startar arbetet med att förbereda den nya verksamheten. Den nya vårdcentralen beräknas öppnas i april 2023.
Har du frågor om tjänsten, välkommen att höra av dig till regionchefuppsala@meliva.se eller till Mats Brolin tel 070 626 00 11. Vi ser fram mot din ansökan!
Krav
Legitimerad sjuksköterska/distriktssköterska eller annan legitimation inom sjukvården
Tidigare erfarenhet från en ledande roll/chef inom sjukvården
Goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift

Meriterande
Kunskaper i journalsystemet Cosmic
B-körkortOm arbetsgivaren - Meliva
Meliva är en bred vårdgrupp som växer på den svenska marknaden med primärvård, BVC och företagshälsa i fokus. Med innovativa vårdlösningar och en stark närvaro både fysiskt och digitalt, har vi ambitionen och kunskapen att bidra till utvecklingen av ett hållbart svenskt vårdsystem med patienten, kunden och vårdpersonalen i centrum.
Melivas resa i Sverige började under 2020 i samgåendet med ett flertal erfarna vårdgivare, och är redan en av landets allra största aktörer inom primärvård med omkring 90 000 listade patienter. Vi har en gedigen erfarenhet bakom oss med rötter från den finska vårdgivaren Mehiläinen, som sedan 1909 varit ledande inom sjuk- och hälsovården i vårt nordiska grannland. Mehiläinen var också tidigt drivande i digitaliseringen av vård i mobilen och datorn, en utveckling Meliva fortsätter att driva i Sverige.

Ansök nu

Biträdande chef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 8
Är du en engagerad ledare?
Om tjänsten
I Uppsala bedriver Humana ett flertal LSS verksamheter i egen regi. Vi expanderar under 2022 och behöver en biträdande chef.
Målgruppen är vuxna personkrets 1. Uppdraget för Dig innebär att tillsammans med nuvarande Verksamhetschef och gruppledare utveckla 2 verksamheter i Uppsala. Din roll är därför att följa utvecklingen inom området och branschen och även arbeta tillsammans med stödfunktioner i  Humana inom strategiska utvecklings och marknadsfrågor likväl som verksamhetsnära personalfrågor och ekonomi.
Enheterna tillhör affärsområdet Individ- och familj inom division vuxna och du rapporterar direkt till Verksamhetschef. Du blir även en viktig del i Ledningsgruppen i regionen och även där kommer du ha stort stöd i att leda och utveckla verksamheterna du ansvarar för. Målet för Dig i denna roll är att efter en tid kunna axla rollen som Verksamhetschef på någon av våra enheter.
Arbetsuppgifter/kvalifikationer:
Ditt fokus kommer att ligga på ansvar för vård och omsorgsarbetet. Du har ett stort intresse av att driva kvalitets- och utvecklingsarbete på enheterna tillsammans med verksamhetschef. Du ska ha en bra förmåga att arbeta självständigt och gärna ta initiativ. Du skall trivas med att arbeta verksamhetsnära med ett tydligt ledarskap.  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du ska ha dokumenterad erfarenhet från ledande befattning i liknande verksamheter och använder dig på ett naturligt sätt av IT-verktyg som stöd i ditt arbete.
Kvalifikationer:
Vi ser gärna att du har följande egenskaper och erfarenheter med dig i bagaget. Vi söker dig som har:
Körkort B krävs
Du uppfyller kompetenskravet motsvarande det som krävs som föreståndare inom LSS enligt IVO
Du har minst 2 års erfarenhet av målgruppen inom personkrets 1
Tidigare arbetsledande roll med personalansvar är en merit
Personliga egenskaper/kompetens:
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som självkännedom och en utpräglad samarbets/kommunikationsförmåga.
Varaktighet/Arbetstid:
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Dagtid, sysselsättningsgrad: 100 %
Lön: Månadslön/ förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Kontakt:
Har du frågor; kontakta verksamhetschef nicole.behr@humana.se
Vad händer nu? 
Sista ansökningsdag för tjänsten är 2022-08-31, Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. 
Betyg, referenser och övriga handlingar lämnas vid en eventuell intervju. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Under rekryteringsprocessen kan du komma att få genomgå telefonintervjuer, tester, kompetensbaserade intervjuer

Ansök nu

Driven verksamhetschef som vill vara med på en spännande tillväxtresa - Pe3

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 13
Pe3 har som del av Meliva en spännande tid framför sig där vi bland annat kommer att satsa på att få Pe3s verksamhet i övriga landet att växa. Vi har nyligen vunnit ett större kundavtal i Uppsala och söker nu en verksamhetschef som vill vara med på en spännande tillväxtresa samt bygga upp och utveckla vår verksamhet!
Om rollen
Som verksamhetschef kommer du vara med att bygga upp verksamheten i Uppsala utifrån våra kunder och verksamhetens behov. Du kommer att få stora möjligheter att påverka såväl rekrytering, sammansättning av teamet samt ansvara för att leda och stödja personalen i arbetet och dess utveckling. Du kommer att ansvara för att verksamheten lever upp till sina mål, samt utveckla våra tjänster utifrån kundernas behov.
Arbetet kommer att ske i ett nära och tätt samarbete med Pe3s övriga verksamheter i Västra Götaland, samt med Melivas huvudkontorsfunktioner.
Dina ansvarsområden är bland annat:
Personal-och arbetsmiljöansvar
Nyrekrytering av personal
Budget-och resultatansvar
Planering av den dagliga verksamheten och löpande driftsfrågor
Försäljning – nya och befintliga kunder
Leverans till kund
Utveckla tjänsteutbud

Arbetet som verksamhetschef kommer även att vara förenat med egen produktion i uppdrag beroende på verksamhetens behov. I takt med att verksamheten växer så kommer du jobba mer strategiskt än operativt.
Din profil
Vi söker dig som har ledarerfarenhet med tillhörande personal- och arbetsmiljöansvar samt erfarenhet av att ha arbetat med liknande uppdrag inom företagshälsa eller annan konsultinriktad verksamhet. Du har lämplig akademisk högskoleexamen inom medicin, beteendevetenskap eller liknande. Körkort och tillgång till bil är ett plus men inget krav.
Som person tror vi att du utmanas och trivs med att både arbeta kundnära och i ett positivt samarbete med dina medarbetare. Självklart har du ett genuint intresse för ledarskap samt arbetsmiljöområdet. Du har ett kommersiellt och ”affärsmannamässigt” förhållningssätt samt är driven, engagerad och resultatinriktad. För att lyckas i rollen är du även strukturerad, lösningsfokuserad och har en god kommunikations- och samarbetsförmåga.
Vi erbjuder dig
Hos oss kommer du att få stor möjlighet att påverka ditt arbete och få möjlighet att vara med på en spännande tillväxtresa som en del av en växande koncern.
I Uppsala delar vi lokaler tillsammans med nyöppnade Uppsala Hälsocenter på Kungsgatan 115. Vi finns i helt nya, ljusa och fräscha lokaler som erbjuder en härlig arbetsmiljö.
Annat viktigt att veta
Vi omfattas av kollektivavtal Almega/vårdföretagarna sektionen för företagshälsovård. Tjänsten är på 100 % och tillsvidareanställning. Tillträde 2022-09-01 eller enligt överenskommelse.
I denna rekrytering samarbetar vi med jobbet.se och vid frågor om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rekryteringskonsulter Anna Nord på 018-4707112 och Lina Haglund på 018-4707104.
Med anledning av semestertider är ansökningstiden lång.
Urval och intervjuer sker dock löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Pe3 är en del av Meliva!
Krav
Ledarerfarenhet med tillhörande personal- och arbetsmiljöansvar
Lämplig akademisk högskoleexamen inom medicin, beteendevetenskap eller liknande
Erfarenhet av att ha arbetat med liknande uppdrag inom företagshälsa eller annan konsultinriktad verksamhet

__
Om arbetsgivaren - Pe3
Pe3 grundades 2006 med en affärsidé att vara en modern och konsultinriktad företagshälsa med erbjudande om ett kundanpassat och helhetsinriktat tjänstekoncept. Vår resa har varit framgångsrik och vi finns idag med verksamheter i Kungälv, Göteborg, Kungsbacka, Varberg och Halmstad och med stora kunder inom såväl offentlig som privat verksamhet. Vi har idag drygt 50 fantastiska medarbetare i en organisation som präglas av hög tillit, korta beslutsvägar och mycket humor och värme.
Sedan snart ett år tillbaka är vi en del av Meliva, en bred vårdgrupp som växer på den svenska marknaden med primärvård, BVC och företagshälsa i fokus och som värnar om såväl kvalitet som medarbetares arbetsmiljö. Meliva har sin grund i den finska vårdkoncernen Mehiläinen som i Finland är näst störst på marknaden inom företagshälsa med ca 22 000 företagskunder. Mehiläinen har också varit pionjärer inom den digitala utvecklingen inom både företagshälsa och övrig vård.

Ansök nu

Områdeschef hälso- och sjukvård

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 14
Vård och omsorgsförvaltningen

Brinner du för att jobba med att utveckla och förbättra? Är du tillräcklig uthållig för att skörda resultaten? Vi har startat vår förändringsresa och behöver dig som tillsammans med oss är beredd att kavla upp ärmarna och jobba brett och långsiktigt för att nå våra mål!

1 februari har omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun gått ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. Den samordnade förvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala vård och omsorgen, och hälso- och sjukvården. De stora utvecklingsarbeten som pågår inom förvaltningens områden kommer att fortsätta enligt planering, till exempel äldrevänlig kommun och programmet för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning.

Uppsala kommuns vård- och omsorgsförvaltning ska vara en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. En samlad förvaltning med stora volymer ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner där det krävs, samt frigörs tid som istället kan användas till utvecklingsarbete.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus!
Som områdeschef för hälso- och sjukvård har du det övergripande ledningsansvaret för att hälso- och sjukvårdsarbetet genomförs med hög kvalitet. Som andra linjens chef leder du arbetet genom dina verksamhetschefer som du stöttar och coachar i deras chefsuppdrag. Verksamhetscheferna har personal- och ekonomiansvar för sina verksamheter.

Stort fokus ligger på att aktivt arbeta för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun, vilket kräver ett stort engagemang och intresse för förändringsarbete liksom flexibilitet inför att uppdraget kan komma att förändras och utvecklas i takt med den nya organisationens förändringsresa.

Du ansvarar för att leda och styra verksamheten mot uppsatta mål så att den bedrivs resurseffektivt och med kvalitet inom uppsatta ekonomiska ramar. Du skapar goda förutsättningar för delaktighet för brukare, närstående och medarbetare i utvecklingen av verksamheten. Tillsammans med förvaltningens övriga funktioner ansvarar du också för att säkerställa en långsiktigt god verksamhet och ekonomi samt verka för innovativa arbetssätt och välfärdsteknologi, i syfte att vara en attraktiv arbetsgivare och höja kvaliteten inom verksamheten. Du ingår i ledningsgruppen för hälso- och sjukvård och samverkar med andra avdelningar inom förvaltningen för att bidra till helheten.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets staber när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad som sjuksköterska, arbets- eller fysioterapeut och har kunskaper om lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Har du en ledarskapsutbildning är detta meriterande.

Du har erfarenhet som chef inom hälso- och sjukvård, där ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö har ingått, och det är meriterande om du har erfarenhet av att leda chefer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda liknande verksamhet inom kommunal hälso- och sjukvård, liksom erfarenhet av förändringsledning inom relevant område.

För att lyckas i uppdraget är det också viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift. Du har även god förmåga att använda relevanta systemstöd inom området.

Du är en engagerad och stabil ledare som vill göra skillnad. Som person är du flexibel och ser möjligheter i förändringar. Du är en lagspelare som tar ansvar och som har förmåga och uthållighet att tillsammans med både medarbetare och kollegor, driva och arbeta framåt mot våra mål. Du har ett strategiskt förhållningssätt, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du är också riktigt bra på att skapa och utveckla goda relationer.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Brolin, avdelningschef, 0708-56 33 94 eller Annika Norstedt, områdeschef 018-727 8816. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kan du kontakta Britt Pedersen, 018-727 67 12 (utom v. 30 och v. 32).

Fackliga företrädare:
SACO, Maria Persson, 018-018-727 24 24
Vision, Jennie Eriksson, 018-727 24 39/ Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47
Fysioterapeuterna, Sara Nilsson, 018-727 84 34/Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-727 66 49
Kommunal Sektion Uppsala, 010-442 88 16
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Verksamhetschefer till hälso- och sjukvård

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 18
Avdelning Hälsa- och sjukvård

Brinner du för att jobba med att utveckla och förbättra? Är du tillräcklig uthållig för att skörda resultaten? Vi har startat vår förändringsresa och behöver dig som tillsammans med oss är beredd att kavla upp ärmarna och jobba brett och långsiktigt för att nå våra mål.

1 februari i år gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer och förtätning i chefsledet ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som istället kan användas till utvecklingsarbete.

Uppsala kommuns nya vård- och omsorgsförvaltning ska vara en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. Den samordnade förvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala vård och omsorgen samt hälso- och sjukvården.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus och där du har stora möjligheter att vara med och påverka.

Som verksamhetschef är du en viktig spelare i arbetet för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun! Detta kräver både ett eget stort engagemang och intresse för förändringsarbete, liksom en mycket god förmåga att göra såväl brukare och närstående som medarbetare delaktiga i arbetet med att utveckla verksamheten.

Du har fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare (sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter) och ekonomi inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och är verksamhetens företrädare såväl internt som externt. Som första linjens chef rapporterar du till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med cirka sex övriga verksamhetschefer där alla dels diskuterar och beslutar gemensamma mål och strategier, dels bidrar aktivt med idéer och erfarenhetsutbyte. Du har ett nära samarbete med kollegor och ni har gott stöd av varandra, administratörer, överordnade chefer samt olika stödfunktioner.

Kommunledningskontorets stab tillhandahåller stöd till dig som chef inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad antingen som sjuksköterska, arbets- eller fysioterapeut/ sjukgymnast och som har kunskaper om lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Har du en ledarskapsutbildning är detta meriterande.

Det är en fördel att ha chefserfarenhet (särskilt inom hälso- och sjukvård) där ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö har ingått, men har du lång erfarenhet av arbete som sjuksköterska, arbets- eller fysioterapeut samt erfarenhet från arbetsledande funktion och ett stort intresse/ fallenhet för ledarskaps- och förändringsfrågor är det också intressant för oss.
Vi letar helt enkelt efter dig som har engagemang och förståelse för såväl ledarskap som förändringsprocesser. Som verksamhetschef hos oss kommer du att ha budgetansvar, så därför är det nödvändigt att du ser den självklara kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag. I slutändan vill vi att du långsiktigt lyckas driva en resurseffektiv verksamhet med hög kvalitet.

För att lyckas i uppdraget är det också viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift. Du är en van IT-användare och har god förmåga att lära dig relevanta systemstöd inom området. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är en engagerad och stabil person som vill göra skillnad! Du är duktig på att tydliggöra mål och skapa laganda så att du och dina medarbetare tillsammans når resultat. Du har ett strategiskt förhållningssätt, har lätt att se helheten och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Som person är det naturligt för dig att samarbeta och att skapa och utveckla goda relationer. Du ser som regel möjlighet till förändring i det som av andra kan upplevas som problem.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Annika Norstedt, 018-727 8816 eller avdelningschef Karin Brolin, 018-727 5144 . Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 6712 (utom v. 30 och v. 32). OBS vi avser genomföra (digitala) intervjuer d. 19/8 och d. 22/8.

Fackliga företrädare: Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 79 25. Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30. Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47. Ledarna, ledarna@ledarna.se. Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01. Sveriges arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-727 66 49.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 28
Stenhagens Vårdcentral

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka tjänsten som verksamhetschef för Stenhagens vårdcentral!
Som verksamhetschef vid Stenhagens vårdcentral leder du verksamheten i nära samarbete med dina medarbetare. Du ingår i ett mindre nätverk där du och dina chefskollegor utbyter erfarenheter, hanterar gemensamma angelägenheter och stöttar varandra. Utöver det samlas samtliga chefer en dag varje månad för information, dialog och kompetensutveckling. Som verksamhetschef har du tillgång till specialistkompetenser inom ekonomi, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och IT.

Vi erbjuder ett tidsbegränsat uppdrag som chef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Du är väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att din vårdcentral blir ett attraktivt val för länsinvånarna.

Du tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och ställer krav på högt kompetenta medarbetare. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och lätt för att fatta beslut, är nytänkande och ser hur du kan bidra till att utveckla verksamhet och resultat.

Din kompetens
Vi söker dig som har erfarenhet av chefsuppdrag, företrädesvis inom primärvård, och utbildning inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande om har erfarenhet från forskning, utbildning och utveckling. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen i verksamhetsområde Gottsunda.

Vår verksamhet
Stenhagen är idag en filial till Flogsta vårdcentral. Då Stenhagen är en expansiv stadsdel med ett upptagningsområde på ca 6000 personer har efterfrågan av en egen vårdcentral och dess utbud föranlett att tidigare filial Stenhagen nu omorganiseras till en vårdcentral. Här jobbar idag flera professioner och ambitionen är att nu växa till en verksamhet som representerar alla yrkesområden inom vårdcentralens uppdrag. Hos oss kommer du till sålunda en mångsidig och aktivt växande arbetsplats, där du som verksamhetschef är en viktig aktör i omställningsarbetet till vårdcentral.

Stenhagen vårdcentral tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa, Region Uppsala. Vi vill att du ska trivas och utvecklas hos oss. Därför ger vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter i en stimulerande miljö och förmåner som gör skillnad (läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/)).

Vill du veta mer?
För mer information om arbetet och verksamheten är du varmt välkommen att kontakta Verksamhetsområdeschef Anne Johansson på anne.johansson@regionuppsala.se.

Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 2022-08-07

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Sök jobbet (https://lul.powerinit.com/Modules/Recruitments/Public/?JobPositionId=42619&RefNo=NVH307/2022)

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 7
1177 Vårdguiden på telefon

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka ett spännande chefsuppdrag!
Vi söker en verksamhetschef till 1177 vårdguiden på telefon. Vi erbjuder ett tidsbegränsat uppdrag som chef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa har förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Detta inkluderar bland annat ansvar för budgetprocess, måluppfyllelse, strategisk verksamhetsutveckling, rekrytering, medarbetar- och lönesamtal, rehabilitering och arbetsmiljö. Du leder verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med gruppchefer och medarbetare. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen i verksamhetsområde Centrala staden.

Din kompetens
Vi söker dig som har erfarenhet av chefsuppdrag och har utbildning inom hälso- och sjukvård. Då uppdraget som verksamhetschef på 1177 VPT skiljer sig mycket åt från arbetet på en vårdcentral krävs det att du har erfarenhet av telefonrådgivning. Vidare behöver du ha vana av RGS webb och ha arbetat i symtombaserat beslutsstöd för att kunna förstå verksamheten och dess mål. Du är van att arbeta samt tolka statistik och diagram samt har goda kunskaper i de system som vi hanterar som t ex Cosmic, Heroma, rådgivningsstödet, 1177 Telefonsystem samt 1177 journalföring. Det krävs även att du kan arbeta i Excel.

Ditt förhållningssätt präglas av öppenhet och framåtanda. Uppdraget kräver att du besitter god samarbetsförmåga och att du är tydlig, lyhörd och nytänkande. Att du är stresstålig samt har lätt för att fatta beslut är ett måste. Du är väl införstådd med ditt uppdrag som arbetsgivarföreträdare, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att vi blir en effektiv första ingång till vården.

Vår verksamhet
1177 Vårdguiden på telefon tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa, Region Uppsala och är en nationell tjänst som bedrivs dygnet runt i alla landsting/regioner i Sverige. Vi ansvarar för sjukvårdsrådgivning i hela Region Uppsala under dygnets alla timmar. Vi samverkar även med andra Regioner under vissa tider på dygnet. Hos oss får du arbeta i en spännande verksamhet i ständig utveckling. Arbetet är omväxlande och roligt. Vi ser teamet som det viktiga, vi månar om varandra och hos oss jobbar chefer och sjuksköterskor tillsammans för att skapa goda förutsättningar för en trygg arbetsmiljö och säker vård.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta verksamhetsområdeschef Fredrik Settergren, tel 018-617 32 95 (http://018-617 32 95/), e-post: fredrik.settergren@regionuppsala.se (http://mailto:fredrik.settergren@regionuppsala.se/).

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00 (http://018-611 00 00/)

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef till Hemvården, Samariterhemmet diakoni

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 13
Vi söker dig som vill hjälpa oss att expandera vår verksamhet!
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom Kyrka & social verksamhet, Vård & omsorg, Hotell & konferens, Fastigheter och Utbildning. Läs gärna mer på www.samariterhemmet.se
Vi avser att expandera våra verksamheter och det gäller även vår Hemvård. För närvarande är vår Hemvård en liten enhet bestående av drygt 15 anställda och ett 40-tal kunder. Idag bor de flesta av våra kunder i Samariterhemmets egna hus, centralt i Uppsala. Under dagtid finns tillgång till sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut.
Hemvården ingår organisatoriskt i verksamheten Vård och Omsorg tillsammans med Ebbagården som är ett demensboende, Utsikten som är en LSS-verksamhet samt Kungsängstorg 4 som är ett seniorboende.
Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med arbetstid, måndag – fredag. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.
Arbetsuppgifter
Din arbetsuppgift blir att leda verksamheten inom Hemvården. Det innebär personalansvar, budget- och resultatansvar samt arbetsmiljöansvar. Vi vill också att du arbetar aktivt för att utveckla och expandera verksamheten. Du ingår i ledningsgruppen inom Vård och omsorg.
Kompetens
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom vård och omsorg/socialt arbete eller har motsvarande kompetens. Du ska ha erfarenhet av att ha arbetat inom hemtjänst eller hemsjukvård och minst två års erfarenhet av arbetsledning. Goda kunskaper i svenska språket, muntligt och skriftligt är ett krav.
Eftersom verksamheten behöver digitaliseras så behöver du ha både intresse och kompetens inom IT – området.
Intresse och engagemang för äldre är en förutsättning.
Upplysningar
Marie Simas Nordberg, verksamhetschef för Vård och Omsorg 073-027 57 87 marie.simas@samariterhemmet.se
HR-ansvarig Marie Nordwall 072-451 76 42 marie.nordwall@samariterhemmet.se

Ansök nu