Verksamhetschef, hälso- och sjukvård jobb i Uppsala

Hitta lediga jobb som Verksamhetschef, hälso- och sjukvård i Uppsala. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Uppsala från den arbetsgivaren.

Driven verksamhetschef som vill vara med på en spännande tillväxtresa - Pe3

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 13
Pe3 har som del av Meliva en spännande tid framför sig där vi bland annat kommer att satsa på att växa Pe3s verksamhet i övriga landet. Vi har nyligen vunnit ett större kundavtal i Uppsala och söker nu en verksamhetschef som vill vara med på en spännande tillväxtresa samt bygga upp och utveckla vår verksamhet!
Om rollen
Som verksamhetschef kommer du vara med att bygga upp verksamheten i Uppsala utifrån våra kunder och verksamhetens behov. Du kommer att få stora möjligheter att påverka såväl rekrytering, sammansättning av teamet samt ansvara för att leda och stödja personalen i arbetet och dess utveckling. Du kommer att ansvara för att verksamheten lever upp till sina mål, samt utveckla våra tjänster utifrån kundernas behov.
Arbetet kommer att ske i ett nära och tätt samarbete med Pe3s övriga verksamheter i Västra Götaland, samt med Melivas huvudkontorsfunktioner.
Dina ansvarsområden är bland annat:
Personal-och arbetsmiljöansvar
Nyrekrytering av personal
Budget-och resultatansvar
Planering av den dagliga verksamheten och löpande driftsfrågor
Försäljning – nya och befintliga kunder
Leverans till kund
Utveckla tjänsteutbud

Arbetet som verksamhetschef kommer även att vara förenat med egen produktion i uppdrag beroende på verksamhetens behov. I takt med att verksamheten växer så kommer du jobba mer strategiskt än operativt.
Din profil
Vi söker dig som har ledarerfarenhet med tillhörande personal- och arbetsmiljöansvar samt erfarenhet av att ha arbetat med liknande uppdrag inom företagshälsa eller annan konsultinriktad verksamhet. Du har lämplig akademisk högskoleexamen inom medicin, beteendevetenskap eller liknande. Körkort och tillgång till bil är ett plus men inget krav.
Som person tror vi att du utmanas och trivs med att både arbeta kundnära och i ett positivt samarbete med dina medarbetare. Självklart har du ett genuint intresse för ledarskap samt arbetsmiljöområdet. Du har ett kommersiellt och ”affärsmannamässigt” förhållningssätt samt är driven, engagerad och resultatinriktad. För att lyckas i rollen är du även strukturerad, lösningsfokuserad och har en god kommunikations- och samarbetsförmåga.
Vi erbjuder dig
Hos oss kommer du att få stor möjlighet att påverka ditt arbete och få möjlighet att vara med på en spännande tillväxtresa som en del av en växande koncern.
I Uppsala delar vi lokaler tillsammans med nyöppnade Uppsala Hälsocenter på Kungsgatan 115. Vi finns i helt nya, ljusa och fräscha lokaler som erbjuder en härlig arbetsmiljö.
Annat viktigt att veta
Vi omfattas av kollektivavtal Almega/vårdföretagarna sektionen för företagshälsovård. Tjänsten är på 100 % och tillsvidareanställning. Tillträde 2022-09-01 eller enligt överenskommelse.
I denna rekrytering samarbetar vi med jobbet.se och vid frågor om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rekryteringskonsulter Anna Nord på 018-4707112 och Lina Haglund på 018-4707104.
Med anledning av semestertider är ansökningstiden lång.
Urval och intervjuer sker dock löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Pe3 är en del av Meliva!
Krav
Ledarerfarenhet med tillhörande personal- och arbetsmiljöansvar
Lämplig akademisk högskoleexamen inom medicin, beteendevetenskap eller liknande
Erfarenhet av att ha arbetat med liknande uppdrag inom företagshälsa eller annan konsultinriktad verksamhet

__
Om arbetsgivaren - Pe3
Pe3 grundades 2006 med en affärsidé att vara en modern och konsultinriktad företagshälsa med erbjudande om ett kundanpassat och helhetsinriktat tjänstekoncept. Vår resa har varit framgångsrik och vi finns idag med verksamheter i Kungälv, Göteborg, Kungsbacka, Varberg och Halmstad och med stora kunder inom såväl offentlig som privat verksamhet. Vi har idag drygt 50 fantastiska medarbetare i en organisation som präglas av hög tillit, korta beslutsvägar och mycket humor och värme.
Sedan snart ett år tillbaka är vi en del av Meliva, en bred vårdgrupp som växer på den svenska marknaden med primärvård, BVC och företagshälsa i fokus och som värnar om såväl kvalitet som medarbetares arbetsmiljö. Meliva har sin grund i den finska vårdkoncernen Mehiläinen som i Finland är näst störst på marknaden inom företagshälsa med ca 22 000 företagskunder. Mehiläinen har också varit pionjärer inom den digitala utvecklingen inom både företagshälsa och övrig vård.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 7
1177 Vårdguiden på telefon

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka ett spännande chefsuppdrag!
Vi söker en verksamhetschef till 1177 vårdguiden på telefon. Vi erbjuder ett tidsbegränsat uppdrag som chef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa har förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Detta inkluderar bland annat ansvar för budgetprocess, måluppfyllelse, strategisk verksamhetsutveckling, rekrytering, medarbetar- och lönesamtal, rehabilitering och arbetsmiljö. Du leder verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med gruppchefer och medarbetare. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen i verksamhetsområde Centrala staden.

Din kompetens
Vi söker dig som har erfarenhet av chefsuppdrag och har utbildning inom hälso- och sjukvård. Då uppdraget som verksamhetschef på 1177 VPT skiljer sig mycket åt från arbetet på en vårdcentral krävs det att du har erfarenhet av telefonrådgivning. Vidare behöver du ha vana av RGS webb och ha arbetat i symtombaserat beslutsstöd för att kunna förstå verksamheten och dess mål. Du är van att arbeta samt tolka statistik och diagram samt har goda kunskaper i de system som vi hanterar som t ex Cosmic, Heroma, rådgivningsstödet, 1177 Telefonsystem samt 1177 journalföring. Det krävs även att du kan arbeta i Excel.

Ditt förhållningssätt präglas av öppenhet och framåtanda. Uppdraget kräver att du besitter god samarbetsförmåga och att du är tydlig, lyhörd och nytänkande. Att du är stresstålig samt har lätt för att fatta beslut är ett måste. Du är väl införstådd med ditt uppdrag som arbetsgivarföreträdare, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att vi blir en effektiv första ingång till vården.

Vår verksamhet
1177 Vårdguiden på telefon tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa, Region Uppsala och är en nationell tjänst som bedrivs dygnet runt i alla landsting/regioner i Sverige. Vi ansvarar för sjukvårdsrådgivning i hela Region Uppsala under dygnets alla timmar. Vi samverkar även med andra Regioner under vissa tider på dygnet. Hos oss får du arbeta i en spännande verksamhet i ständig utveckling. Arbetet är omväxlande och roligt. Vi ser teamet som det viktiga, vi månar om varandra och hos oss jobbar chefer och sjuksköterskor tillsammans för att skapa goda förutsättningar för en trygg arbetsmiljö och säker vård.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta verksamhetsområdeschef Fredrik Settergren, tel 018-617 32 95 (http://018-617 32 95/), e-post: fredrik.settergren@regionuppsala.se (http://mailto:fredrik.settergren@regionuppsala.se/).

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00 (http://018-611 00 00/)

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef till Hemvården, Samariterhemmet diakoni

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 13
Vi söker dig som vill hjälpa oss att expandera vår verksamhet!
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom Kyrka & social verksamhet, Vård & omsorg, Hotell & konferens, Fastigheter och Utbildning. Läs gärna mer på www.samariterhemmet.se
Vi avser att expandera våra verksamheter och det gäller även vår Hemvård. För närvarande är vår Hemvård en liten enhet bestående av drygt 15 anställda och ett 40-tal kunder. Idag bor de flesta av våra kunder i Samariterhemmets egna hus, centralt i Uppsala. Under dagtid finns tillgång till sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut.
Hemvården ingår organisatoriskt i verksamheten Vård och Omsorg tillsammans med Ebbagården som är ett demensboende, Utsikten som är en LSS-verksamhet samt Kungsängstorg 4 som är ett seniorboende.
Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med arbetstid, måndag – fredag. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.
Arbetsuppgifter
Din arbetsuppgift blir att leda verksamheten inom Hemvården. Det innebär personalansvar, budget- och resultatansvar samt arbetsmiljöansvar. Vi vill också att du arbetar aktivt för att utveckla och expandera verksamheten. Du ingår i ledningsgruppen inom Vård och omsorg.
Kompetens
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom vård och omsorg/socialt arbete eller har motsvarande kompetens. Du ska ha erfarenhet av att ha arbetat inom hemtjänst eller hemsjukvård och minst två års erfarenhet av arbetsledning. Goda kunskaper i svenska språket, muntligt och skriftligt är ett krav.
Eftersom verksamheten behöver digitaliseras så behöver du ha både intresse och kompetens inom IT – området.
Intresse och engagemang för äldre är en förutsättning.
Upplysningar
Marie Simas Nordberg, verksamhetschef för Vård och Omsorg 073-027 57 87 marie.simas@samariterhemmet.se
HR-ansvarig Marie Nordwall 072-451 76 42 marie.nordwall@samariterhemmet.se

Ansök nu

Familjehemskonsulent/Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 19
Dependa omsorg söker nu en Familjehemskonsulent/Verksamhetschef med goda ledaregenskaper och erfarenheter inom familjehemsvård.
Är du en person som drivs av att bygga upp verksamheter och inte är rädd för operativt arbete kan Du vara den vi söker.

Dependa Omsorg är ett nystartat företag med etablering i Uppsala som bedriver verksamhet inom konsulentstödd familjehemsvård för barn och unga.
Vi söker Dig som vill vara med att utveckla vår verksamhet tillsammans med oss, såväl med det operativa som det strategiska arbetet. Du kommer att vara en nyckelperson i vårt företag med ett övergripande ansvar för verksamhetens innehåll och utförande.

Om tjänsten
I rollen som Familjehemskonsulent/Verksamhetschef kommer du att vara med att utveckla och driva en kvalitetsstyrd verksamhet. Du kommer att vara delaktig i verksamhetens alla delar och processer under uppbyggnaden av bolaget.
Du kommer leda det dagliga arbetet samt planera och genomföra verksamhetens utveckling på både kort och lång sikt. I rollen ingår allt ifrån kontakten med socialtjänst, utredning av potentiella familjehem, löpande handledning till såväl uppbyggnad av en kvalitetsstyrd verksamhet i enlighet med de myndighetskrav och lagkrav som ställs.
Du kommer att utgå ifrån vårt kontor i Uppsala, men då arbetet innebär en hel del resor är körkort ett krav. Du kommer att arbeta nära och rapportera direkt till ledningsgrupp.

Om verksamheten
Vårt uppdrag är att tillhandahålla ett utredningsunderlag, matcha familjehem till kommunernas placeringsförfrågningar, ge råd och stöd och handleda familjehemmen i vardagsfrågor samt ha efterkontakt med dem. Som en kvalitetssäkring utbildas våra familjehem kontinuerligt och utdrag begärs in från polisens misstanke- och belastningsregister, kronofogden och socialregister årligen.

Om dig
Som person ser vi Dig som har hög drivkraft, vågar ta initiativ och vill utveckla familjehemsvården. Du behöver även vara en person som är strukturerad, ha ett högt ansvarstagande samt ha förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra.
I arbetet behöver du ha stor förståelse för olika människors sätt att leva samt vara lyhörd och inkännande.

Krav
- Minst 3 års erfarenhet av arbete med familjehemsvård
- Utbildning i Kälvestemetoden eller annan relevant metodutbildning godkänd av Socialstyrelsen

Intervjuer genomförs löpande.
Den som erbjuds anställning krävs enligt lagen om registerkontroll utdrag ur rikspolisstyrelses belastningsregister.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Verksamhetschefer inom hälso- och sjukvård

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 3
Avdelning hälso- och sjukvård

Är du intresserad av att jobba med utveckling och förändringsarbete? Är du legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut och har chefserfarenhet? Vi erbjuder chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus och där du har stora möjligheter att vara med och påverka. Varmt välkommen med din ansökan!

1 februari gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som i stället kan användas till utvecklingsarbete.

Uppsala kommuns nya vård- och omsorgsförvaltning ska vara en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. Den samordnade förvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala vård och omsorgen samt hälso- och sjukvården.

Läs gärna mer om vård- och omsorgsförvaltningen här (https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/vard--och-omsorgsforvaltningen/?selectedyear=).

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef är du en viktig spelare i arbetet för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun. Detta kräver både ett eget stort engagemang och intresse för förändringsarbete, liksom en mycket god förmåga att göra såväl brukare och närstående som medarbetare delaktiga i arbetet med att utveckla verksamheten.

Du har fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare och ekonomi inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och är verksamhetens företrädare såväl internt som externt. Du rapporterar till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med högt i tak och mycket humor. Du kommer att tillsammans med din chef och dina chefskollegor diskutera och besluta gemensamma mål och strategier och aktivt bidra med idéer och erfarenhetsutbyte.

Det nära samarbetet med kollegor gör att ni har gott stöd av varandra, men även av administratörer liksom överordnade chefer. Därutöver tillhandahåller kommunledningskontorets stab specialiststöd inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT till alla kommunens chefer. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad antingen som sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut och som är väl insatt i lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Har du en ledarskapsutbildning är detta meriterande.

Du har minst ett års erfarenhet som chef inom hälso- och sjukvård, där ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö har ingått och minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Det är en fördel om du är eller tidigare har varit chef i liknande verksamhet inom kommunal hälso- och sjukvård och om du har erfarenhet av att leda i förändring.

Som chef är det nödvändigt att du ser den självklara kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag och att du därmed långsiktigt lyckas driva en resurseffektiv verksamhet med hög kvalitet. För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift. Du är en van IT-användare och har god förmåga att lära dig relevanta systemstöd inom området. B-körkort är ett krav.

Du är en engagerad och stabil ledare som vill göra skillnad! Du är duktig på att tydliggöra mål och skapa laganda så att du och dina medarbetare tillsammans når resultat. Du har ett strategiskt förhållningssätt, har lätt att se helheten och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Som person är det naturligt för dig att samarbeta och att skapa och utveckla goda relationer. Du ser som regel möjlighet till förändring i det som av andra kan upplevas som problematiskt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Sara Backman, 018-726 0305. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 6712.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén, 018 727 79 25
Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 072-210 72 95
Ledarna, ledarna@ledarna.se
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-727 66 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Verksamhetschef bild- och funktionsmedicinskt centrum

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 26
Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum.

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Bild- och funktionsmedicinskt centrum, BFC, har ca 350 anställda och utför drygt 200 000 undersökningar och behandlingar per år med hjälp av röntgen, ultraljud, datortomografi (DT), magnetresonanstomografi (MR), positronemissionstomografi (PET), nuklearmedicin och intervention. Vi har även röntgenavdelningar vid Tierps vårdcentrum och Östhammars vårdcentrum. Inom BFC bedrivs omfattande undervisningsverksamhet samt även forskningsverksamhet, såväl rent metodologisk som mer diagnostisk, terapeutiskt inriktad.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du leder verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med verksamhetens chefer och medarbetare. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet både kliniskt och akademiskt. I din roll som verksamhetschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och ingår i sjukhusets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll utvecklar du goda förutsättningar för detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bland annat daglig styrning och samarbete med andra verksamhetsområden när det till exempel handlar om operationsresurser och vårdplatser.

Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med pågående omfattande forskning och utvecklingsarbete samt innovationsmöjligheter i nära samarbete med olika aktörer inom den regionala Hälso- och sjukvården.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården, gärna från ett universitetssjukhus. Du är legitimerad läkare och vi ser gärna att du har specialistkompetens inom relevant specialitet. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande och vi ser gärna att den sökande är disputerad.

Din kompetens
Du har ett stort intresse för ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är analytisk och gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram, du påminner och följer upp.

Du är en närvarande och tillgänglig ledare. Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor. Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder
Akademiska sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefsuppdrag med en tillsvidareanställning inom din profession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, tfn 018- 611 13
Fackliga organisationer nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef Capio Ögon Uppsala

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 3
Capio Ögon är det gemensamma varumärket för Capio Medocular, Capio Globen Ögonklinik, Capio Scanloc Ögon och Stockholms Ögonklinik. Sedan starten 1986 har vi ständigt fokuserat på hög medicinsk kvalitet och patientnöjdhet. Vi är Nordens största privata ögonsjukvårdsföretag. Verksamheter omfattar mottagningsverksamhet samt ögonkirurgi, främst gråstarr- och synfelskirurgi.

Capio Ögon har idag verksamhet på 16 enheter i landet, bl a i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Uppsala, Jönköping, Skövde, Linköping, Trollhättan.

Capio Ögon ingår i Capios affärsområde Specialistkliniker där verksamheten är indelad i fyra patientområden: Capio Ögon, Capio Psykiatri, Capio Närsjukhus samt Capio Single Episodes med verksamheter inom Hud, ÖNH, Gynekologi, Obesitas, Urologi och Ultraljud.

Uppskattar du snabbrörlig verksamhet med korta beslutsvägar kan det vara dig vi söker!

Capio Ögon befinner sig i en spännande expansiv fas och vi söker nu en Verksamhetschef till Capio Ögon till kliniken i Uppsala.

Dina arbetsuppgifter

som verksamhetschef har du det övergripande ansvar för personal, arbetsmiljö, budgetansvar samt kvalité för kliniken. Vi söker dig som är bra på att bygga starka team. Du arbetar med ständiga förbättringar för att hitta nya arbetssätt som långsiktigt gynnar verksamheten.

I uppdraget ingår att hitta nya affärer och fortsätta bygga verksamheten genom goda relationer med befintliga och nya kunder. En viktig del är att fortsätta utveckla verksamheten, tillsammans med dina medarbetare.

Du rapporterar till VD.

Vem är du

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet som ledare och är bra på relationsbyggande och etablerar trovärdighet. Du är kommunikativ och förmedlar information tydligt och enkelt.

Du är affärsmässig och förstår verksamhetstrategier och prioriteringar som genererar ett mervärde

Vidare tar du fram kort- och långsiktiga planer och sätter mål tillsammans med dina medarbetare.
Som person är du driven med ett affärssinne som ser möjligheter och du har ett tydligt affärsfokus.
Vi kommer lägga stor vikt på personlig lämplighet vid tillsättningen av denna tjänst.

Meriterande är om du har erfarenhet av ögonsjukvård eller är utbildad optiker.

Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt då vi vill fortsätta växa med medarbetare som är drivna, nyfikna och innovativa. Vi uppskattar din kommunikativa förmåga och söker också dig som trivs med att arbeta självständigt och mot högt uppsatta mål.

Capio samarbetar med PS Partner i den här rekryteringen. Har du frågor så är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult alt Louise Harrysson louise.harrysson@pspartner.se 0723119839 eller Annika Törnqvist annika.tornqvist@pspartner.se 0721448615

Vi arbetar med ett kontinuerligt urval så sänd in din ansökan så snart som möjligt.

Ansök nu

Familjeläkarna söker Verksamhetschef till Rosendal

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 27
När Familjeläkarna startade år 2008 hade vi som mål att ge våra patienter samma vård som vi skulle ge vår egen familj. Denna vision har vi fortfarande. Vi är engagerade och bryr oss om människor. Vi tar ansvar, vill göra skillnader och hjälpa människor.
Verksamheten är alltid i fokus när vi kommunicerar där kunskap, lärande, arbetsglädje, effektivitet och innovativ utveckling ska spegla innehållet i kommunikationen.
Vi söker dig med engagemang och som brinner för kvalitet i vården. Vi driver vårdcentraler både i Stockholm och i Uppsala län och har ett tydligt och framgångsrikt koncept där du som anställd får stimulans, trivsel och professionell utveckling. Söker du en arbetssituation där du kan påverka både din och verksamhetens utveckling? Där ditt engagemang och din drivkraft kan bidra till goda och mätbara resultat? En verksamhet med korta beslutsvägar där patienten står i centrum? Familjeläkarna består idag av ca 600 anställda som med sitt engagemang och kompetens skapat en varm och familjär arbetsgrupp. Om du vill vara en del av av vårt team är du välkommen att söka tjänsten som verksamhetschef hos Familjeläkarna i Rosendal.
Vi ser att du har god medicinsk kompetens, gärna med några års erfarenhet samt ett bra bemötande med patienten i fokus. Vi kan erbjuda en trevlig arbetsplats med möjlighet till utveckling och en konkurrenskraftig lön utifrån din kompetens. Du bör vara flexibel och gilla snabba beslutsvägar samt ha ett intresse för att arbeta digitalt. Vi välkomnar förbättringsförslag och vill alltid utveckla verksamheten framåt.
Om tjänsten
Vi söker nu dig som brinner för att leda, driva utveckling framåt och som vill vara en del av gemenskapen med vår kompetenta och drivna personal på nybyggda husläkarmottagningen i Rosendal.
Som verksamhetschef i Rosendal kommer du att ansvara för att leda verksamheten utifrån gemensamt satta mål och överenskomna resurser. Du arbetar nära regionchef och primärvårdschef samt ditt team på mottagningen bestående av läkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor och receptionspersonal. Även BVC och hemsjukvård ingår i mottagningens primärvårdsuppdrag. Verksamheten är välfungerande, under kontinuerlig tillväxt och med ett fokus på kvalitetsutveckling. Du kommer ha personal- och kostnadsansvar samt driva utvecklingsfrågor med stöd från din chef och från centrala funktioner.
- Du har erfarenhet av ledarskap och har erfarenhet av hälso- och sjukvård.
- Du ser som ditt självklara ansvar att bidra till ett positivt arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid ett gott bemötande.
- Du är initiativrik och självgående, men har samtidigt lätt för att samarbeta.
- Du är engagerad och inlyssnande.
- Du är tydlig och resultatorienterad.
- Du är driven och målinriktad.
- Du tar egna initiativ.
- Du kan hantera eventuella konflikter i personalgruppen.
- Du planerar och leder möten.
- Du kan ge konstruktiv feedback till individer.
- Du planerar för och utvecklar medarbetare.
- Du kan organisera och leda utvecklingsarbete.
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom primärvården. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Stämmer denna beskrivning in på dig är du varmt välkommen in med din ansökan till oss. Intervjuer och urval sker fortlöpande. Tjänsten kan tillträdas omgående.
Vi undanber oss vänligt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Ser framemot din ansökan.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Maj 3
Samariterhemmets vårdcentral

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka tjänsten som verksamhetschef för Samariterhemmets vårdcentral!
Som verksamhetschef vid Samariterhemmets vårdcentral leder du verksamheten i nära samarbete med dina medarbetare. Du ingår i ett mindre nätverk där du och dina chefskollegor utbyter erfarenheter, hanterar gemensamma angelägenheter och stöttar varandra. Utöver det samlas samtliga chefer en dag varje månad för information, dialog och kompetensutveckling. Som verksamhetschef har du tillgång till specialistkompetenser inom ekonomi, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och IT.

Vi erbjuder ett tidsbegränsat uppdrag som chef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Du är väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att din vårdcentral blir ett attraktivt val för länsinvånarna.

Du tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och ställer krav på högt kompetenta medarbetare. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och lätt för att fatta beslut, är nytänkande och ser hur du kan bidra till att utveckla verksamhet och resultat.

Din kompetens
Vi söker dig som har erfarenhet av chefsuppdrag, företrädesvis inom primärvård, och utbildning inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande om har erfarenhet från forskning, utbildning och utveckling. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen i verksamhetsområde Centrala staden.

Vår verksamhet
Samariterhemmets vårdcentral ligger mitt i centrala Uppsala, ett stenkast från Resecentrum. Vår vårdcentral är en stor verksamhet med 14 000 listade patienter. Tillsammans är vi drygt 70 medarbetare och alla yrkesområden inom vårdcentralens uppdrag finns representerade. Den breda variationen av patienter skapar en utvecklande arbetsplats.

Sedan 2019 är vi en akademisk vårdcentral. En akademisk vårdcentral har i grunden samma uppdrag som övriga vårdcentraler och erbjuder sina patienter samma vård som tidigare. Det som skiljer sig är att vi har medarbetare som också är forskare och arbetar med utvecklingsprojekt och utbildning inklusive kvalitetssäkring och utveckling av den kliniska verksamhetsförlagda utbildningen. Förutom ordinarie personal finns här också kliniska apotekare, universitetslektorer och kliniska adjunkter. Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta verksamhetsområdeschef Fredrik Settergren, tel 018-617 32 95 (http://018-617 32 95), e-post: fredrik.settergren@regionuppsala.se.

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00 (http://018-611 00 00)

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill ha din ansökan senast den 22 maj. Bifoga kopia på ditt utbildningsbevis, meritförteckning och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef till LSS-verksamheter i Harbo och Morgongåva

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 18
Nu söker vi en driven verksamhetschef till vårt team. Vi erbjuder ledarskapsprogram, ett meningsfullt arbete och möjligheten att göra skillnad!

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Ledarskapsprogram för samtliga blivande chefer via Lära
- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter


Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Om rollen
För oss är det viktigt att du som verksamhetschef/enhetschef vill vara aktiv och nära verksamheten. Det är en förutsättning för att du ska kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende, närstående och myndigheter. Genom att finnas nära verksamheten, kan du också säkerställa att företagets värderingar, det pedagogiska ramverket och gällande lagstiftning efterlevs på din verksamhet/verksamheter.

Du både vill och har förmågan att styra och följa upp verksamheten utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du har budget- och resultatansvar samt rapporterar till regionchefen och ingår i hens ledningsgrupp.

Om verksamheterna (https://nytida.se/verksamheter/marmorgarden/) Gruppbostad (https://nytida.se/verksamheter/marmorgarden/) ligger i ett lugnt område i Harbo med närhet till promenadstråk, skog och ängsmark. Även affär och kollektivtrafik finns i närheten. På kort promenadavstånd ligger Harbo dagliga verksamhet (https://nytida.se/verksamheter/harbo/) som erbjuder de boende som önskar en meningsfull sysselsättning. Ramsjövägen (https://nytida.se/verksamheter/ramsjo/)är en gruppbostad i Morgongåva som just nu väntar på att starta igång. Dessa tre verksamheter vänder sig till vuxna inom LSS personkrets 1.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer via Läras ledarprogram. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor.

Din erfarenhet och kunskap
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (ex. socionom, social omsorg) och erfarenhet från omsorgsverksamhet. Du har minst två års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord kring ledarskap.

Du har ett coachande förhållningssätt och vill se dina medarbetare växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du gillar att ge och ta emot feedback och bryta ned och arbeta mot uppsatta mål. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning.
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 30 april
För mer information kontakta: Calle Egeman på calle.egeman@nytida.se
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Verksamhetschef till LSS-verksamheter i Harbo och Morgongåva

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 28
Nu söker vi en driven verksamhetschef till vårt team. Vi erbjuder ledarskapsprogram, ett meningsfullt arbete och möjligheten att göra skillnad!

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Ledarskapsprogram för samtliga blivande chefer via Lära
- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter


Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Om rollen
För oss är det viktigt att du som verksamhetschef vill vara aktiv och nära verksamheten. Det är en förutsättning för att du ska kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende, närstående och myndigheter. Genom att finnas nära verksamheten, kan du också säkerställa att företagets värderingar, det pedagogiska ramverket och gällande lagstiftning efterlevs på dina verksamheter.

Du både vill och har förmågan att styra och följa upp verksamheterna utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du har budget- och resultatansvar samt rapporterar till regionchefen och ingår i hens ledningsgrupp.

Om verksamheterna (https://nytida.se/verksamheter/marmorgarden/) Gruppbostad (https://nytida.se/verksamheter/marmorgarden/) ligger i ett lugnt område i Harbo med närhet till promenadstråk, skog och ängsmark. Även affär och kollektivtrafik finns i närheten. På kort promenadavstånd ligger Harbo dagliga verksamhet (https://nytida.se/verksamheter/harbo/) som erbjuder de boende som önskar en meningsfull sysselsättning. Ramsjövägen (https://nytida.se/verksamheter/ramsjo/)är en gruppbostad i Morgongåva som just nu väntar på att starta igång. Dessa tre verksamheter vänder sig till vuxna inom LSS personkrets 1.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer via Läras ledarprogram. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor.

Din erfarenhet och kunskap
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (ex. socionom, social omsorg) och erfarenhet från omsorgsverksamhet. Du har minst två års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord kring ledarskap.

Du har ett coachande förhållningssätt och vill se dina medarbetare växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du gillar att ge och ta emot feedback och bryta ned och arbeta mot uppsatta mål. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning.
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 30 april
För mer information kontakta: Regionchef Calle Egeman på calle.egeman@nytida.se
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Verksamhetschef till LSS-verksamheter i Harbo och Morgongåva

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 22
Nu söker vi en driven verksamhetschef till vårt team. Vi erbjuder ledarskapsprogram, ett meningsfullt arbete och möjligheten att göra skillnad!

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
- Ledarskapsprogram för samtliga blivande chefer via Lära
- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
- Coachande och stöttande chefer nära dig
- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
- Karriär- och utvecklingsmöjligheter


Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Om rollen
För oss är det viktigt att du som verksamhetschef vill vara aktiv och nära verksamheten. Det är en förutsättning för att du ska kunna vårda och utveckla relationerna med medarbetare, boende, närstående och myndigheter. Genom att finnas nära verksamheten, kan du också säkerställa att företagets värderingar, det pedagogiska ramverket och gällande lagstiftning efterlevs på dina verksamheter.

Du både vill och har förmågan att styra och följa upp verksamheterna utifrån företagets mål och ekonomiska ramar. Du har budget- och resultatansvar samt rapporterar till regionchefen och ingår i hens ledningsgrupp.

Om verksamheterna (https://nytida.se/verksamheter/marmorgarden/) Gruppbostad (https://nytida.se/verksamheter/marmorgarden/) ligger i ett lugnt område i Harbo med närhet till promenadstråk, skog och ängsmark. Även affär och kollektivtrafik finns i närheten. På kort promenadavstånd ligger Harbo dagliga verksamhet (https://nytida.se/verksamheter/harbo/) som erbjuder de boende som önskar en meningsfull sysselsättning. Ramsjövägen (https://nytida.se/verksamheter/ramsjo/)är en gruppbostad i Morgongåva som just nu väntar på att starta igång. Dessa tre verksamheter vänder sig till vuxna inom LSS personkrets 1.

Aktivt ledarskap
För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi utbildar därför samtliga chefer via Läras ledarprogram. Ett ledarskap som skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Du är initiativrik och lyhörd för kundens behov och känner en självklar respekt för andra människor.

Din erfarenhet och kunskap
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (ex. socionom, social omsorg) och erfarenhet från omsorgsverksamhet. Du har minst två års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord kring ledarskap.

Du har ett coachande förhållningssätt och vill se dina medarbetare växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du gillar att ge och ta emot feedback och bryta ned och arbeta mot uppsatta mål. Du är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här (https://team.nytida.se/).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning.
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 30 april
För mer information kontakta: Regionchef Calle Egeman på calle.egeman@nytida.se
Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. (http://www.nytida.se/)

Ansök nu

Klinikchef, Klinisk kemiska laboratoriet

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 25
Universitetsdjursjukhuset
Hos oss går utbildning, forskning och avancerad djursjukvård hand i hand. Vi utbildar morgondagens veterinärer och djursjukskötare och ger förstklassig vård till sällskapsdjur, tävlingsdjur och produktionsdjur. Vi sprider även kunskap till allmänheten. Genom att kombinera etablerad kunskap med de senaste forskningsresultaten utvecklar vi framtidens djursjukvård. Klinisk kemiska laboratoriet är en del av SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS) och som klinikchef för laboratoriet är du en nyckelperson i vårt arbete. 

Klinisk kemiska laboratoriet arbetar med veterinärmedicinsk diagnostik inom klinisk kemi, endokrinologi, hematologi och cytologi. Vi analyserar framförallt kliniska prover från sjuka djur men även forskningsprover. Vi är cirka 20 medarbetare, fördelat på biomedicinska analytiker, kemist, laboratorieassistenter och veterinärer. Vår arbetsmiljö präglas av engagemang, glädje, kvalitet och service. Här kan du arbeta och utvecklas i en dynamisk och stimulerande miljö.

Arbetsuppgifter:
Som klinikchef ansvarar du för ekonomi, produktion/drift, personal och arbetsmiljö inom laboratoriet. I chefsuppdraget ingår att sätta upp mål och följa upp resultat för laboratoriet, driva laboratoriet på ett kvalitets- och miljösäkert sätt, samarbeta med UDS övriga kliniker, skapa goda relationer med laboratoriets externa kunder och till viss del delta aktivt i laboratoriearbetet. Till din hjälp med delar av ledningsarbetet finns idag en chefsveterinär. I uppdraget ingår också att i nära samarbete med institutionen för kliniska vetenskaper integrera laboratoriets verksamhet till SLU uppdrag inom utbildning och forskning. 

Du rapporterar till universitetsdjursjukhusdirektören och ingår i ledningsgruppen för UDS, vilket ger dig goda möjligheter att påverka hela universitetsdjursjukhusets utveckling.

Kvalifikationer:
Du har en för uppdraget relevant universitetsutbildning, dokumenterad ledar- och/eller chefserfarenhet samt erfarenhet av laboratorieverksamhet, gärna inom medicinsk diagnostik. Det är meriterande om du har erfarenhet av strukturerat förbättringsarbete, budgetarbete och ekonomisk uppföljning. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är kommunikativ, driven och tydlig. Du är trygg i ditt ledarskap och har lätt för att skapa förtroende i dialog med andra. Du vill förstå andras behov och perspektiv för att genom ett tillitsbaserat ledarskap hitta möjligheter och skapa lösningar i samarbete med kollegor, studenter, forskare och kunder.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-04-19.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Ansök nu

Verksamhetschef ortopedi och handkirurgi

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 16
Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi bedriver öppen- och slutenvård av patienter med kirurgiska sjukdomar och har drygt 400 medarbetare. I vårt uppdrag ligger att ansvara för både länssjukvård och högspecialiserad vård av riks och regionpatienter samt viss utlandsvård.

Inom ortopedi är vår huvudinriktning högspecialiserad vård som till exempel barnortopedi, trauma-, protes-, axel/knä-, fot-och ryggkirurgi. Inom handkirurgi är våra specialområden skador på nerver och böjsenor, handledskirurgi, ledproteser, mikrokirurgi, handmissbildningar och spasticitetsbehandlingar (t ex stroke och CP). Forskning och utbildning är centrala delar av verksamheten och sker i nära samarbete med Uppsala universitet. Delar av verksamheten sker i nära samarbete med Lasarettet i Enköping som har effektiva elektiva flöden.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du leder verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med verksamhetens chefer och medarbetare. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och ingår i sjukhusets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll utvecklar du goda förutsättningar för detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bl.a. daglig styrning och samarbete med andra verksamhetsområden när det till exempel handlar om operationsresurser och vårdplatser.

Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med pågående omfattande forskning och utvecklingsarbete samt innovationsmöjligheter i nära samarbete med olika aktörer inom den regionala Hälso- och sjukvården.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården, gärna från ett universitetssjukhus. Du är legitimerad läkare och vi ser gärna att du har specialistkompetens inom relevant specialitet. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande.

Din kompetens
Du har ett stort intresse för ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram, du påminner och följer upp.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor. Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig

Vi erbjuder
Akademiska sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefsuppdrag med en tillsvidareanställning inom din profession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, tfn 018- 611 13
Fackliga organisationer nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef smådjurskliniken

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 4
Universitetsdjursjukhuset
Vi söker en erfaren chef till Smådjurskliniken vid SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS).

Hos oss går utbildning, forskning och avancerad djursjukvård hand i hand. Vi utbildar morgondagens veterinärer och djursjukskötare och ger förstklassig vård till sällskapsdjur, tävlingsdjur och produktionsdjur. Vi sprider även kunskap till allmänheten. Genom att kombinera etablerad kunskap med de senaste forskningsresultaten utvecklar vi framtidens djursjukvård. Som verksamhetschef för smådjurskliniken är du en nyckelperson i vårt arbete.

Du kommer att verka i en dynamisk miljö med kliniska utmaningar i forskningens framkant. Du kommer att arbeta tillsammans med övriga klinikchefer och akademiska kollegor för att skapa framtidens djursjukvård och utbilda framtidens veterinärer och djursjukskötare.
Arbetsuppgifter:
Rollen innebär ett övergripande ansvar för verksamheten vid smådjurkliniken vid UDS, med c:a 120 medarbetare, i nära samarbete med den veterinärmedicinska chefen vid kliniken. Verksamhetschefen ingår i UDS övergripande ledningsgrupp och rapporterar direkt till djursjukhusdirektören.

Du driver och utvecklar verksamheten, du skapar en god arbetsmiljö och en god studiesocial- och pedagogisk miljö för studenterna, där ständig utveckling och förbättring är en självklarhet. Du kan också se på verksamheten från ett kommersiellt perspektiv och är kundorienterad. Du ansvarar för verksamhetsplanering, budgetarbete och budgetuppföljning.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en relevant utbildning, företrädesvis veterinär. Du har dokumenterad ledarerfarenhet med uppdrag att genomföra förändringar och tidigare erfarenhet att leda och utveckla en klinisk verksamhet, företrädesvis i sjukhusmiljö. Du har erfarenhet av budgetansvar samt att leda andra chefer inom en verksamhet som är resultatinriktad med höga ekonomiska och kvalitetsmässiga krav.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-04-11.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Ansök nu

Bärby söker en biträdande institutionschef som vill bidra till en förändrin

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 10
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

ARBETSUPPGIFTER
Nu står SiS ungdomshem Bärby inför en förändringsresa och ska bland annat bygga upp en helt ny ledningsgrupp. Vi erbjuder dig ett unikt uppdrag och delaktighet i en verksamhet som är i förändring, utifrån ett livsviktigt uppdrag.

Tillsammans med övrig ledningsgrupp kommer du att organisera den dagliga logistiken på Bärby där ni tillsammans jobbar mot uppsatta mål. Som biträdande institutionschef stöttar du institutionschefen i styrning och ledning av verksamheten och du kliver in hens ställe när hen är borta. Du arbetar med att följa upp institutionens ekonomi-, resultat-, personal- och arbete med arbetsmiljöfrågor.

Du är ett stöd för avdelningsföreståndarna i planering, genomförande och uppföljning av metod-, behandlings- och dokumentationsarbete samt har ansvar för att driva institutionsövergripande projekt inom dessa områden. Du håller dig fortlöpande informerad om den operativa verksamheten på institutionen genom ett nära samarbete med avdelningsföreståndare och genom dagliga överlämningar med avdelningarna. Tillsammans med institutionschef ansvarar du för att verksamheten på Bärby genomförs och bedrivs på ett rättssäkert sätt. Vilket innebär att ansvara för att utredningar och riskbedömningar genomförs enligt SiS riktlinjer och med hög kvalitet. Du ansvarar också för att se till att behandlingsinsatserna på Bärby bedrivs i enlighet med SiS riktlinjer och med hög programtrohet och hög kvalitet.

Då tjänsten är under uppbyggnad kan vissa förändringar tillkomma.

Som chef i SiS arbetar du efter vår ledarskapspolicy:
Du tar ansvar för helheten och förverkligar SiS vision och mål. Du arbetar för att våra mål nås genom att skapa goda strukturer, arbetssätt och kultur. Du tar tag i utmaningar och agerar med mod. Du är en god förebild och visar tillit till dina medarbetares och kollegors kompetens och uppmuntrar dem till utveckling och att ta eget ansvar. Du involverar dina medarbetare i vårt utvecklingsarbete och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap och för en lärande organisation. Du främjar ett gott samarbete inom SiS och med andra samarbetspartners. Du är kommunikativ och skapar dialog, delaktighet och engagemang.

KVALIFIKATIONER
För att kunna göra ett bra förändringsarbete och trivas ser vi att du ska ha följande:
• Akademisk examen minst 180 hp inom juridik, samhälls- och beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Flerårig chefserfarenhet, företrädesvis från socialtjänst, vård och behandling eller liknande , där verksamhets-, personal-, budget- och arbetsmiljöansvar ingår.
• Erfarenhet av förändringsledning med erfarenhet av att implementera ny ledning och styrning och strukturer.
• Förhandlingsvana och vana av samarbete med fackliga parter.
• Mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.
• Grundläggande datakunskaper.
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet från statlig verksamhet där statstjänstemannarollen är vägledande
• Erfarenhet från arbete med ungdomar och/eller institutionsvård.

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring:
Vi söker dig som har förmåga att periodvis hantera en hög arbetsbelastning och kunna prioritera arbetet självständigt och vara lösningsorienterad. Du är en relationsbyggare och en skicklig kommunikatör Du är en stabil person och som kollega är du med och bidrar till vi-känslan på SiS. Du har en god samarbetsförmåga och en förståelse för olika professioner och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vid en anställning begär vi utdrag ur polisens misstanke-och brottsregister.

Som en del av rekryteringsprocessen kommer vi att använda oss av arbetspsykologiska tester.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Bärby söker en biträdande institutionschef som vill bidra till en förändri

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 8
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

ARBETSUPPGIFTER
Nu står SiS ungdomshem Bärby inför en förändringsresa och ska bland annat bygga upp en helt ny ledningsgrupp. Vi erbjuder dig ett unikt uppdrag och delaktighet i en verksamhet som är i förändring, utifrån ett livsviktigt uppdrag.

Tillsammans med övrig ledningsgrupp kommer du att organisera den dagliga logistiken på Bärby där ni tillsammans jobbar mot uppsatta mål. Som biträdande institutionschef stöttar du institutionschefen i styrning och ledning av verksamheten och ersätter när hen är inte är på plats. Du arbetar med att följa upp institutionens ekonomi-, resultat-, personal- och arbete med arbetsmiljöfrågor.
Du är ett stöd för avdelningsföreståndarna i planering, genomförande och uppföljning av metod-, behandlings- och dokumentationsarbete samt har ansvar för att driva institutionsövergripande projekt inom dessa områden. Du håller dig fortlöpande informerad om den operativa verksamheten på institutionen genom ett nära samarbete med avdelningsföreståndare och genom dagliga överlämningar med avdelningarna.

Tillsammans med institutionschef ansvarar du för att verksamheten på Bärby genomförs och bedrivs på ett rättssäkert sätt. Vilket innebär att ansvara för att utredningar och riskbedömningar genomförs enligt SiS riktlinjer och med hög kvalitet. Du ansvarar också för att se till att behandlingsinsatserna på Bärby bedrivs i enlighet med SiS riktlinjer och med hög programtrohet och hög kvalitet.

Då tjänsten är under uppbyggnad kan vissa förändringar tillkomma.

Som chef i SiS arbetar du efter vår ledarskapspolicy:
Du tar ansvar för helheten och förverkligar SiS vision och mål. Du arbetar för att våra mål nås genom att skapa goda strukturer, arbetssätt och kultur. Du tar tag i utmaningar och agerar med mod. Du är en god förebild och visar tillit till dina medarbetares och kollegors kompetens och uppmuntrar dem till utveckling och att ta eget ansvar. Du involverar dina medarbetare i vårt utvecklingsarbete och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap och för en lärande organisation. Du främjar ett gott samarbete inom SiS och med andra samarbetspartners. Du är kommunikativ och skapar dialog, delaktighet och engagemang.

KVALIFIKATIONER
För att kunna göra ett bra förändringsarbete och trivas ser vi att du ska ha följande:

• Akademisk examen minst 180 hp inom juridik, samhälls- och beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Flerårig chefserfarenhet, företrädesvis från socialtjänst, vård och behandling eller liknande , där verksamhets-, personal-, budget- och arbetsmiljöansvar ingår.
• Erfarenhet av förändringsledning med erfarenhet av att implementera ny ledning och styrning och strukturer.
• Förhandlingsvana och vana av samarbete med fackliga parter.
• Mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.
• Grundläggande datakunskaper.
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet från statlig verksamhet där statstjänstemannarollen är vägledande
• Erfarenhet från arbete med ungdomar och/eller institutionsvård.

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring:
Vi söker dig som har förmåga att periodvis hantera en hög arbetsbelastning och kunna prioritera arbetet självständigt och vara lösningsorienterad. Du är en relationsbyggare och en skicklig kommunikatör Du är en stabil person och som kollega är du med och bidrar till vi-känslan på SiS. Du har en god samarbetsförmåga och en förståelse för olika professioner och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vid en anställning begär vi utdrag ur polisens misstanke- och brottsregister.
Som en del av rekryteringsprocessen kommer vi att använda oss av arbetspsykologiska tester.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Verksamhetschef till kvinnofridsenheten

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 25
Verksamhetsområde kvinnofridsenheten

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Kvinnofridsenheten är den kliniska verksamheten till Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) som har regeringens uppdrag att samla kunskap om mäns våld mot kvinnor, bedriva utbildning och forskning samt utveckla metoder för bemötandet och omhändertagande av kvinnor som har misshandlats eller utsatts för sexuella övergrepp. Kvinnofridsenheten består av kvinnofridsmottagningen och kvinnofridslinjen. Kvinnofridsmottagningen är en öppenvårdsmottagning för kvinnor som har utsatts för våld, hot eller sexuella övergrepp. Mottagningen har både akuta och planerade besök för psykosocialt stöd och medicinsk bedömning. Kvinnofridslinjen är den nationella stödtelefonen för kvinnor som utsatts för hot eller våld i nära relation. Stödtelefonen är öppen dygnet runt.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef deltar du i NCK:s ledningsgrupp och har det samlade ansvaret för kvinnofridsenhetens verksamhet, medarbetare och ekonomi. I uppdraget ingår att leda och utveckla verksamheten i sin helhet och sträva mot de uppsatta målen. Vi ser gärna att chefsuppdraget kombineras med klinisk tjänstgöring på kvinnofridsenheten och forskning i anslutning till den kliniska verksamheten.
Du bidrar till såväl verksamheten som sjukhusets övergripande utveckling - lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll utvecklar du goda förutsättningar för detta samarbete, med möjlighet att medverka i såväl utbildning som forskning. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet.

Dina kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet, och vi ser gärna att du är läkare med specialistkompetens inom obstetrik och gynekologi, psykiatri, primärvård eller annan relevant inriktning. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande. Du har erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvårdssektorn.

Du har ett stort intresse för ledning och styrning samtidigt som du är resultatorienterad och har en förmåga att göra prioriteringar, fatta beslut och verkställa dessa. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar och väger samman komplex information samt visar omdöme vid uttalanden, ageranden och beslutsfattanden.

Du har en ekonomisk medvetenhet. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. I pressade situationer är du lugn, stabil och kontrollerad - du behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker.

Vi söker dig som engagerar och inspirerar till förändring och utveckling. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och är en tydlig och trygg ledare som har god helhetssyn och skapar delaktighet i sin verksamhet. Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor. Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden - skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder
Akademiska sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefsuppdrag med en tillsvidareanställning inom din profession
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
För mer information kontakta
Anita Hussénius, 073 4697303, anita.hussenius@kbh.uu.se
Inger Sundström Poromaa, 070 2465156, inger.sundstrom@kbh.uu.se
Marianne Van Rooijen, 018- 611 13 42, marianne.van.rooijen@akademiska.se

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Head of QA till Olink Proteomics!

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 29
Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar.

Vår teknik Proximity Extension Assay (PEA) kan mäta nära 1500 biomarkörer på samma gång, i endast 3 µL prov. Analyserna möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser, förbättrad sjukdomsdetektion och bidrar till ökad biologisk kunskap.

Under fem år har vi analyserat mer än en miljon prover och genererat nära 90 miljoner datapunkter för hundratals kunder från både forskningsinstitut och läkemedelsbolag.

Vi har i dag kontor och service-lab i Uppsala och Boston. Våra säljare utgår även från ett flertal stater i USA samt Storbritannien, Holland, Tyskland, Singapore, Kina och Japan. Läs mer om oss på (http://www.olink.com/) www.olink.com (http://www.olink.com).

Rollbeskrivning

Vi söker nu en ny Global Head of QA till vår QA-avdelning som tillsammans med teamet ska ansvara för att vidareutveckla och förstärka vårt kvalitetsledningssystem. Olink står inför en fortsatt stark expansion och ett välfungerande kvalitetsledningssystem är en viktig grundförutsättning för att vi ska kunna växa med bibehållen kvalitet och kundnöjdhet och vara rustade inför framtiden. Du har personalansvar för en växande grupp som idag består av tre personer och rapporterar direkt till COO samt ingår i Operations ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter

- Att tillsammans med teamet definiera strategi och tillvägagångssätt för den fortsatta uppbyggnaden av vårt kvalitetsledningssystem och vara ytterst ansvarig för att detta omsätts i praktiken
- Bygga upp vårt kvalitetsledningssystem i enlighet med ISO 13485/ISO27001 och sedan säkerställa dess effektivitet
- Vara ytterst ansvarig för dokumentkontrollhantering och RMT+
- Vara kontaktperson för alla QA-relaterade frågor och stötta organisationen med expertis inom QA-frågor
- Leda, utveckla och coacha medarbetarna i QA-teamet för att ständigt utveckla och förbättra vårt kvalitetsarbete. Detta kan exempelvis innebära att ge dem möjligheten att gå kurser, delta på konferenser och certifiera sig
- Upprätthålla en hög kunskapsnivå om regulatoriska och tekniska frågor som berör Olink genom att gå kurser, delta på workshops, läsa akademiska publikationer, bibehålla och knyta nya professionella kontakter och delta i professionella sällskap och nätverk
- Fokus på att ständigt förbättra och vidareutveckla våra interna QA-metoder och processer genom att arbeta med testverktyg och pröva olika tekniker


Vi söker dig som har

- Högskoleexamen inom kemi, biokemi, molekylärbiolog eller motsvarande
- Flera års erfarenhet som QA expert inom Life Sciences och en djup kunskap inom QA-området, gärna inom ISO 13485/ISO27001
- Minst tre års ledarerfarenhet
- Mycket goda kunskaper i både tal och skrift i svenska och engelska
Vi söker dig som är duktig på att samarbeta med andra och kommunicera på ett tydligt men samtidigt diplomatiskt sätt. Du har förmågan att lyssna på dina medarbetare och kollegor och drivs av att motivera och utveckla både gruppen, individerna och förbättra processer och arbetssätt tillsammans. Sist men inte minst letar vi efter dig som både har personlig integritet och förmåga att vara pragmatisk och hitta lösningar och arbetssätt som kan förankras hos resten av organisationen.

Frågor avseende tjänsten besvaras av rekryterande chef Fredrik Netzel; fredrik.netzel@olink.com.

Din ansökan med CV och personligt brev önskar vi senast den 2021.10.20. Urval och intervjuer kommer göras löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

F 16 söker chef till Försvarshälsan

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 24
Kort beskrivning av enheten
Försvarshälsan är en intern företagshälsovård för Försvarsmaktens anställda. Försvarshälsan
ansvarar för företagshälsovård för anställd personal, hälso- och sjukvård för elever och
rekryter samt sjukvårdsberedskap vid militära övningar och insatser. Vid försvarshälsan
arbetar läkare, sjuksköterska/företagssköterska, psykolog, fysioterapeut/ergonom,
hälsopedagog, arbetsmiljöingenjör och medicinsk sekreterare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som chef på försvarshälsan lyder du direkt under chef F 16 och din roll är att representera
försvarshälsan vid dialoger, möten och samverkansform lokalt och centralt. I dialog med
garnisonens enheter, kunderna och teamet samordnar du de insatser som bäst möter
kundens och verksamhetens behov. I dina arbetsuppgifter ingår även att:
* Utveckla samarbeten och skapa goda relationer och kontaktytor inom garnisonen.
* Se till att verksamhetsrutiner samt lagar och förordningar som styr verksamheten
tillämpas.
* Hantera ett stort informationsflöde i olika kanaler, analysera dess innebörd och vidta väl
avvägda åtgärder.

Budget-, arbetsmiljö- och personalansvar ingår i tjänsten. I tjänsten kan även rollen som
medicinsk verksamhetschef ingå.

Vi söker en tydlig chef med goda ledaregenskaper. Du kommer leda ett civilt arbetslag i en
militär organisation. Att motivera personalen och skapa förståelse för det större
perspektivet och sammanhanget är naturligt för dig. Du bör ha en god förmåga att planera,
samordna, prioritera och delegera arbetsuppgifter i skiftande tidsperspektiv

Kvalifikationer
* Relevant examen på högskole-/ universitetsnivå, alternativt annan utbildning eller
erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
* Aktuell och relevant erfarenhet av chefsbefattning med personalansvar.
* Goda kunskaper inom Officepaketet.
* God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
* Körkort B

Du driver dina frågor självständigt, fungerar väl i grupp och är bra på att bygga
förtroendefulla relationer. Du trivs i att leda ett team med olika yrkeskategorier. En
förutsättning för att klara arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du levererar resultat med
god precision, är strukturerad och lyhörd och har hög integritet även under hög och ibland
långvarig press.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och tidigare uppnådda resultat
som Chef.Meriterande kvalifikationer
* Yrkeserfarenhet av arbete inom hälso-/sjukvård, gärna företagshälsovård.
* Erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa.
* Erfarenhet av att leda och utveckla verksamhet med ett multiprofessionellt team.
* Kunskap i lagar och förordningar inom arbetsmiljö och hälso-/sjukvård.
* Genomförd värnplikt och/eller erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten.

Kontaktperson
Har du frågor om tjänsten? Kontakta C Försvarshälsan Helena Eriksson, tfn 0709-65 07 49
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta HR-generalist Amanda Rahlén 0723-88 07
52.

Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas.

Arbetsort
Uppsala

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Tjänstgöringsform
Tillsvidareanställning, kan inledas med provanställning om 6 månader.

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68
SEKO nås via växeln 0505-45 10 00
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40
SACO nås via växeln 0505-45 10 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-03-18.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Biträdande avdelningschef dialys/ aferesmottagningen och njurmottagningen

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 1
Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Den njurmedicinska verksamheten omfattar utredning, vård och behandling av komplicerade fall av njursvikt. njurmottagningen, dialys- och aferesmottagningen samt Oscar II-dialysen är våra enheter där vi tar emot patienter med njursvikt av akut eller kronisk karaktär. I dagsläget har vi ca 100 dialyspatienter som kommer till våra mottagningar varje vecka. På Dialys- och aferesmottagningen utför blodreningsbehandlingar och även plasmabytes/plasmareningsbehandlingar. På Oscar II dialysen har vi våra träningsenheter för peritoneal- och hemhemodialys. Dialysmottagningar är teknikintensiva med medicinteknisk apparatur. Vår njurmottagning och dagvård ligger i centralblocket nära ingång 70, där utreder och behandlar vi olika akuta samt kroniska njursjukdomar.
På våra 3 olika mottagningar arbetar sjuksköterskor och undersköterskor och vi har ett tätt samarbete med medicintekniska enheten (MSI).

Ditt uppdrag
Som biträdande avdelningschef är du direkt underställd avdelningschefen och du ingår i sektionsledningsgruppen. Du bistår avdelningschefen som har ansvar för ekonomi, personal, verksamhet och arbetsmiljö. Ditt uppdrag innebär att du är operativ ledare för njurmottagningen samt dialys- och aferesmottagningen ingång 65. Tillsammans med avdelningschefen leder, följer upp och utvecklar ni verksamheten och era medarbetare.

Dina kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska med tidigare erfarenhet av att leda arbetsgrupper inom hälso- och sjukvårdssektorn. Vi ser gärna att du har kännedom om dialysverksamhet och har god kunskap inom kvalitetsrutiner gällande GMP.

Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling samt är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Du behöver vara flexibel då arbetet innebär operativt ansvar på dialys- och aferesmottagningen samt njurmottagningen i samarbete med biträdande avdelningschef på Oscar II dialysen. Du behöver vara trygg i att ta beslut och vara tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att bistå avdelningschefen. Vi vill att du tar vara på medarbetarnas idéer för att vi tillsammans ska kunna stötta och utveckla verksamhetens medarbetare

Välkommen att läsa mer om vår verksamhet på vår hemsida www.akademiska.se

Villkor
Tjänsten innebär ett visstidsförordnande som biträdande avdelningschef i tre år och en tillsvidareanställning som sjuksköterska på heltid. Lön och tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Elin Hammarström 018-611 42 76
HR-partner Ylva Berggren 018 611 92 28
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Sektionschef gynekologi

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 15
Verksamhetsområde kvinnosjukvård

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Verksamhetsområde kvinnosjukvård innefattar två stora sektioner; gynekologi och obstetrik. Sektion gynekologi innefattar reproduktionsmedicinskt centrum, gynekolog-avdelning samt gynekologiska specialistmottagningar. Vi handlägger alla gynekologiska åkommor så väl inom benign som högspecialiserad vård inom maligna sjukdomar. Vi är ett ESGO certifierad ovarial cancer centrum och sedan 1 mars 2021 har vi uppdrag inom nationell högspecialiserad vård för viss avancerad endometrioskirurgi. Forskning är ett betydande inslag i verksamheten och vi samarbetar där med många enheter inom och utanför sjukhuset.

Ditt uppdrag
Som sektionschef har du delegerat ansvar för sektionens läkare inkl. ekonomi samt produktion och medicinsk kvalitet. Du arbetar med både operativa och strategiska frågor. Gynekologsektionen har drygt 25 specialistläkare som du är närmaste chef för.

Som sektionschef delar du ansvar och arbetar tätt ihop med avdelningscheferna inom sektionen och du leder sektionens ledningsgrupp. Du är också en viktig del i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Som verksamhetsnära stöd har du controller och HR-partner knutna till verksamhetsområdet.

Dina kvalifikationer
Du är specialistläkare inom obstetrik och gynekologi med intresse för ledningsarbete och med en vilja att utveckla både ditt ledarskap och verksamheten.
För att trivas i rollen som chef är det viktigt att du gillar att arbeta självständigt samtidigt som du har en utpräglad lagkänsla. Du arbetar för goda och långvariga relationer och har en god kommunikativ förmåga. Du har ledaregenskaper som skapar förtroende hos medarbetarna, stödjer och bidrar till deras och verksamhetens utveckling. Du är en god förebild i organisationen och har en förmåga att engagera, skapa delaktighet och ett positivt klimat. Kunskap och forskningsmeriter inom kvinnosjukvård är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Du erbjuds ett tidsbegränsat förordnande som sektionschef på tre år och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tjänstgöringsgrad 100%. Chefs- och ledarskapsutbildning kommer att erbjudas. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Gudlaug Sverrisdottir verksamhetschef 018-611 98 82
Hanna Wærnér, bitr verksamhetschef 018-611 37 05
Margareta Markgren, HR-partner 018-611 59 16
Facklig företrädare nås via Akademiska sjukhusets växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Sektionschef till bröstsektionen

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 7
Verksamhetsområde kirurgi

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Verksamhetsområde Kirurgi
Vi har ca 400 anställda fördelade på mottagningar, vårdavdelningar och medicinska sektioner. En stor del av vården består av riks- och regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling.
Vi är en forskningsintensiv klinik i nära samarbete med Uppsala universitet.

Endokrinsektionen
Verksamheten omfattar utredning och behandling av maligna och benigna sjukdomar i bröstet.
Majoriteten av alla kirurgiska ingrepp som utförs är i form av onko-plastisk kirurgi.

Ditt uppdrag
Som sektionschef har du medicinskt ledningsansvar för vår bröstsektion.
I uppdraget ingår också ansvar för produktion, personal, kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi.
Du blir direkt underställd verksamhetschefen samt ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.
Ditt uppdrag blir att leda och utveckla sektionen i sin helhet mot uppsatta mål.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av läkaryrket, meriterande är bröstkirurgisk kompetens, tidigare chefsuppdrag och forskning.
Du är en tydlig och trygg ledare som skapar delaktighet och engagemang hos dina medarbetare.
Vi kommer att lägga stor vikt på din lämplighet att kombinera både läkar- och chefsroll.

Vi erbjuder
Tjänsten är tillsvidareanställning inom din grundprofession och ett visstidsförordnande som sektionschef på tre år.
Uppdraget som sektionschef är heltidstjänstgöring inom verksamhetsområde kirurgi och innebär kombinerad klinisk tjänstgöring som bröstkirurg med chefsuppdrag.

Heltid ingår.
Jour och beredskap, samt lön och tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Bengt Isaksson, verksamhetschef, nås via växeln 018-611 00 00
Facklig kontaktperson, Janniz Jönsson, UAL, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan

OBS! I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Sektionschef till endokrinsektionen

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 7
Verksamhetsområde kirurgi

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Verksamhetsområde kirurgi
Vi har ca 400 anställda fördelade på mottagningar, vårdavdelningar och medicinska sektioner.
En stor del av vården består av riks- och regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling. Vi är en forskningsintensiv klinik i nära samarbete med Uppsala universitet.

Endokrinsektionen
Verksamheten omfattar utredning och behandling av kirurgiska sjukdomar i thyroidea, parathyroidea, binjurar och av neuroendokrina tumörer.
Det bedrivs en stor andel högspecialiserad vård och handläggning av ett stort antal patienter från regionen.

Ditt uppdrag
Som sektionschef har du medicinskt ledningsansvar för vår Endokrinsektion.
I uppdraget ingår också ansvar för produktion, personal, kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi.
Du blir direkt underställd verksamhetschefen samt ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.
Ditt uppdrag blir att leda och utveckla sektionen i sin helhet mot uppsatta mål.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av läkaryrket, meriterande är endokrinkirurgisk kompetens, tidigare chefsuppdrag och erfarenhet av forskning.
Du är en tydlig och trygg ledare som skapar delaktighet och engagemang hos dina medarbetare.
Vi kommer att lägga stor vikt på din lämplighet att kombinera både läkar- och chefsroll.

Vi erbjuder
Tjänsten är tillsvidareanställning inom din grundprofession och ett visstidsförordnande som sektionschef på tre år.
Uppdraget som sektionschef är heltidstjänstgöring inom verksamhetsområde kirurgi och innebär kombinerad klinisk tjänstgöring som endokrinkirurg med chefsuppdrag.

Heltid, jour och beredskapstjänstgöring ingår.
Lön och tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Bengt Isaksson, verksamhetschef, nås via växeln 018-611 00 00
Facklig kontaktperson, Janniz Jönsson, UAL, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan.

OBS! I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef hälso- och sjukvård

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 1
Avdelning Hälsa- och sjukvård, särskild boende

Är du intresserad av att jobba med utveckling och förändringsarbete? Om du är legitimerad inom hälso- och sjukvård och har chefserfarenhet har du chansen nu!

1 februari gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer och förtätning i chefsledet ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som istället kan användas till utvecklingsarbete.

Uppsala kommuns nya vård- och omsorgsförvaltning ska vara en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. Den samordnade förvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala vård och omsorgen samt hälso- och sjukvården.

Vi förtätar nu chefsledet och söker ytterligare två verksamhetschefer till avdelningen hälso- och sjukvård Särskild boende!

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus och där du har stora möjligheter att vara med och påverka.

Som verksamhetschef är du en viktig spelare i arbetet för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun! Detta kräver både ett eget stort engagemang och intresse för förändringsarbete, liksom en mycket god förmåga att göra såväl brukare och närstående som medarbetare delaktiga i arbetet med att utveckla verksamheten.

Du har fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare (sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter) och ekonomi inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och är verksamhetens företrädare såväl internt som externt. Du rapporterar till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med cirka sex övriga verksamhetschefer där alla dels diskuterar och beslutar gemensamma mål och strategier, dels bidrar aktivt med idéer och erfarenhetsutbyte. Du har ett nära samarbete med kollegor och ni har gott stöd av varandra, administratörer, överordnade chefer samt olika stödfunktioner.

Kommunledningskontorets stab tillhandahåller stöd till dig som chef inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad antingen som sjuksköterska, arbets- eller fysioterapeut/ sjukgymnast och som har kunskaper om lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Har du en ledarskapsutbildning är detta meriterande.

Du har minst ett års erfarenhet som chef inom hälso- och sjukvård, där ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö har ingått och minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Det är en fördel om du är eller tidigare har varit chef i liknande verksamhet inom kommunal hälso- och sjukvård och om du har erfarenhet av att leda i förändring.

Som chef är det nödvändigt att du ser den självklara kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag och att du därmed långsiktigt lyckas driva en resurseffektiv verksamhet med hög kvalitet.

För att lyckas i uppdraget är det också viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift. Du är en van IT-användare och har god förmåga att lära dig relevanta systemstöd inom området. B-körkort är ett krav.

Du är en engagerad och stabil ledare som vill göra skillnad!. Du är duktig på att tydliggöra mål och skapa laganda så att du och dina medarbetare tillsammans når resultat. Du har ett strategiskt förhållningssätt, har lätt att se helheten och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Som person är det naturligt för dig att samarbeta och att skapa och utveckla goda relationer. Du ser som regel möjlighet till förändring i det som av andra kan upplevas som problem.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. För att få arbeta brukarnära inom våra olika vård- och omsorgsverksamheter ska du vara vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Annika Norstedt, 018-727 8816. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 6712. Vi avser att genomföra (digitala) intervjuer d. 3/1 och d. 4/1 2022.

Fackliga företrädare: Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 79 25. Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30. Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 072-210 72 95. Ledarna, ledarna@ledarna.se. Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01. Sveriges arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-727 66 49.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Sektionschef gynekologi

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 10
Verksamhetsområde kvinnosjukvård

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Verksamhetsområde kvinnosjukvård innefattar två stora sektioner; gynekologi och obstetrik. Sektion gynekologi innefattar reproduktionsmedicinskt centrum, gynekolog-avdelning samt gynekologiska specialistmottagningar. Vi handlägger alla gynekologiska åkommor så väl inom benign som högspecialiserad vård inom maligna sjukdomar. Vi är ett ESGO certifierad ovarial cancer centrum och sedan 1 mars 2021 har vi uppdrag inom nationell högspecialiserad vård för viss avancerad endometrioskirurgi. Forskning är ett betydande inslag i verksamheten och vi samarbetar där med många enheter inom och utanför sjukhuset.

Ditt uppdrag
Som sektionschef har du delegerat ansvar för sektionens läkare inkl. ekonomi samt produktion och medicinsk kvalitet. Du arbetar med både operativa och strategiska frågor. Gynekologsektionen har drygt 25 specialistläkare som du är närmaste chef för.

Som sektionschef delar du ansvar och arbetar tätt ihop med avdelningscheferna inom sektionen och du leder sektionens ledningsgrupp. Du är också en viktig del i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Som verksamhetsnära stöd har du controller och HR-partner knutna till verksamhetsområdet.

Dina kvalifikationer
Du är specialistläkare inom obstetrik och gynekologi med intresse för ledningsarbete och med en vilja att utveckla både ditt ledarskap och verksamheten.
För att trivas i rollen som chef är det viktigt att du gillar att arbeta självständigt samtidigt som du har en utpräglad lagkänsla. Du arbetar för goda och långvariga relationer och har en god kommunikativ förmåga. Du har ledaregenskaper som skapar förtroende hos medarbetarna, stödjer och bidrar till deras och verksamhetens utveckling. Du är en god förebild i organisationen och har en förmåga att engagera, skapa delaktighet och ett positivt klimat. Kunskap och forskningsmeriter inom kvinnosjukvård är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Du erbjuds ett tidsbegränsat förordnande som sektionschef på tre år och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tjänstgöringsgrad 100%. Chefs- och ledarskapsutbildning kommer att erbjudas. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Gudlaug Sverrisdottir verksamhetschef 018-611 98 82
Hanna Wærnér, bitr verksamhetschef 018-611 37 05
Margareta Markgren, HR-partner 018-611 59 16
Facklig företrädare nås via Akademiska sjukhusets växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef till Ebbagårdens demensboende, Samariterhemmet diakoni

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 14
Om Vård och omsorg
Vård och omsorg om personer med demenssjukdom är en viktig del i Samariterhemmets verksamhet. Hos oss finns en vilja att ge högsta möjliga livskvalitet och ge våra boende god vård och omsorg. Inom Samariterhemmet Vård & Omsorg är vi stolta över att alla våra verksamheter är Silviacertifierade. Det innebär att förutom spetskompetens, så har alla medarbetare grundläggande kunskap om demens.
Vi söker nu en verksamhetschef till vårt demensboende Ebbagården. Hos oss får du arbeta i en miljö som vilar på en stark värdegrund och som präglas av att ge de äldre hopp och livsglädje, värdighet, gemenskap, helhet och service. Ebbagården är Uppsalas mest centrala boende med närhet till allmänna kommunikationer och grönområden som Stadsparken och Fyrisån. Ebbagården har 33 lägenheter fördelade på tre våningsplan med 11 boende på varje avdelning. Vi strävar aktivt efter att ge de äldre en meningsfull tillvaro och arbetar utifrån ett väl utarbetat aktivitetskoncept.
Ebbagården ingår organisatoriskt i verksamhetsområdet Vård & Omsorg tillsammans med Samariterhemmet hemvård och Utsikten (LSS-verksamhet för yngre personer med demensproblematik). Vi har nära samarbete med Samariterhemmet Utbildning som bland annat bedriver undersköterske- och specialistundersköterskeutbildning.
Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef har du fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare och ekonomi inklusive arbetsmiljöansvar. Du ansvarar för säkerställande av den dagliga driften inklusive rekrytering och bemanning. Du kommer att delta i Vård & Omsorgs ledningsgrupp och rapportera till områdeschefen. Tillsammans med medarbetare driver du olika kvalitets- och förbättringsarbeten, bidrar med glädje och kunskap till verksamhetens olika team samt skapar förutsättningar för kommunikation/relation och närståendestöd. Du har också ansvar för att följa upp att verksamheten bedrivs enligt vår vision, värdegrund och strategiska mål i affärs- och verksamhetsplan.
Kvalifikationer
För att lyckas i rollen har du erfarenhet av att jobba inom äldreomsorg och god insikt och förståelse för vård- och omsorgsarbetet. Du har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg eller erfarenhet och kompetens som vi bedömer likvärdig. Det är viktigt att du har en hög medvetenhet om ekonomiska samband, effektiviseringsarbete och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du är van vid ekonomistyrning och att hantera budgetfrågor.
Som person är du trygg med en stark initiativkraft och kan skapa entusiasm och delaktighet. Du är en närvarande och inlyssnande ledare med förmåga att skapa förutsättningar för en hälsofrämjande och positiv arbetsmiljö. Du behöver också ha förmåga att utveckla goda relationer och samverka internt och externt, liksom att tydligt kommunicera verksamhetens målbild.
Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift och är van att arbeta i Officepaketet. Kunskap om för verksamheten relevanta IT-system, till exempel Lifecare, Safedoc, Prator, Cosmic link är meriterande. Likaså vana vid arbete i kvalitetsregister såsom Svenska Palliativregistret, Senior Alert och BPSD.
Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar provanställning. Tillträde efter överenskommelse.
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Vård- och omsorgschef Marie Simas Nordberg telefon 073-027 57 87 marie.simas@samariterhemmet.se
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Med anledning av pandemin Covid -19 behöver du kunna uppvisa vaccinationsbevis.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med din ansökan.
Medmänsklighet sedan 1882
Samariterhemmet diakoni är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Ekonomiskt överskott ska användas för att utveckla vår verksamhet. Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas.

Ansök nu

Verksamhetschef hälso- och sjukvård

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jan 17
Avdelning Hälsa- och sjukvård

Är du intresserad av att jobba med utveckling och förändringsarbete? Är du legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut och har chefserfarenhet? Då bör du läsa vidare!

1 februari gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som istället kan användas till utvecklingsarbete.

Uppsala kommuns nya vård- och omsorgsförvaltning ska vara en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. Den samordnade förvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala vård och omsorgen samt hälso- och sjukvården.

Vi söker nu en verksamhetschef till avdelningen hälso- och sjukvård Hemsjukvård äldre!

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus och där du har stora möjligheter att vara med och påverka.

Som verksamhetschef är du en viktig spelare i arbetet för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun! Detta kräver både ett eget stort engagemang och intresse för förändringsarbete, liksom en mycket god förmåga att göra såväl brukare och närstående som medarbetare delaktiga i arbetet med att utveckla verksamheten.

Du har fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare och ekonomi inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och är verksamhetens företrädare såväl internt som externt. Du rapporterar till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med högt i tak och mycket humor. Du kommer att tillsammans med din chef och dina fyra chefskollegor diskutera och besluta gemensamma mål och strategier och aktivt bidra med idéer och erfarenhetsutbyte.

Det nära samarbetet med kollegor gör att ni har gott stöd av varandra, men även av administratörer liksom överordnade chefer. Därutöver tillhandahåller kommunledningskontorets stab specialiststöd inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT till alla kommunens chefer.
Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som är legitimerad antingen som sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut och som är väl insatt i lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Har du en ledarskapsutbildning är detta meriterande.

Du har minst ett års erfarenhet som chef inom hälso- och sjukvård, där ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö har ingått och minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Det är en fördel om du är eller tidigare har varit chef i liknande verksamhet inom kommunal hälso- och sjukvård och om du har erfarenhet av att leda i förändring.

Som chef är det nödvändigt att du ser den självklara kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag och att du därmed långsiktigt lyckas driva en resurseffektiv verksamhet med hög kvalitet. För att lyckas i uppdraget är det också viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift. Du är en van IT-användare och har god förmåga att lära dig relevanta systemstöd inom området. B-körkort är ett krav.

Du är en engagerad och stabil ledare som vill göra skillnad! Du är duktig på att tydliggöra mål och skapa laganda så att du och dina medarbetare tillsammans når resultat. Du har ett strategiskt förhållningssätt, har lätt att se helheten och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Som person är det naturligt för dig att samarbeta och att skapa och utveckla goda relationer. Du ser som regel möjlighet till förändring i det som av andra kan upplevas som problem.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. För att få arbeta brukarnära inom våra olika vård- och omsorgsverksamheter ska du vara vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Sara Backman, 018-726 0305. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 6712.

Fackliga företrädare: Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén, 018 727 79 25 Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30 Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 072-210 72 95 Ledarna, ledarna@ledarna.se Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01 Sveriges arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-727 66 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

VERKSAMHETSCHEF

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 15
Om Praktikertjänst AB
Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss.

Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst.

Vår unika affärsmodell har funnits i 60 år, och innebär att företagets 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård.

Praktikertjänst omsätter cirka 8,5 miljarder kronor och har drygt 6 700 medarbetare.

Om PTJ Vård Rosendal Vårdcentral
Nystartade Rosendal vårdcentral i Uppsala! Var med från starten. Här finns stora möjligheter till att forma vårdcentralen tillsammans med medarbetarna!

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef är du ansvarig för verksamheten, personal och dess ekonomi. Du skapar förutsättningar för en attraktiv arbetsplats genom att verka för ett öppet arbetsklimat där gott samarbete mellan professionerna skapar arbetsglädje och trivsel. Tillsammans med medarbetarna strävar du efter att vidareutveckla arbetet och teamkänslan.

Övrig information
Rekrytering sker fortlöpande. Välkommen med din ansökan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som redan i dag arbetar eller har arbetat i ledande position. Du är väl insatt i primärvårdens ansvarsområden. Du har ett stort engagemang för primärvård och dess frågeställningar. Som verksamhetschef är du trygg i din roll som ledare och står stadigt om det "blåser". Då du kommer att ha resultatansvar för din vårdcentral så är goda kunskaper i ekonomi ett önskemål.

Personliga egenskaper
Du har god ledarskapsförmåga, dina medarbetarna ser dig som den naturliga ledaren. Du är rättvis och har lätt för att kommunicera både med medarbetare och vårdgrannar. Du skapar entusiasm, delaktighet och teamkänsla på vårdcentralen, detta är något som genomsyrar den god arbetsplatsen. Du arbetar tillsammans med personalen mot de gemensamt uppsatta målen och har inga problem med att själv "hugga in" när det behövs.

Ansök nu

Engagerad ledare med framtidsfokus

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 22
Vill du vara med och driva samt utveckla Humana i Uppsala? Samtidigt som du dagligen arbetar med att ge människor ett bra liv? Nu finns det möjlighet för dig att söka tjänsten som verksamhetschef för Humanas LSS-boenden. I rollen kommer du tillsammans med oss arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.
Om tjänsten
Humana bedriver sedan många år tillbaka LSS boenden i Uppsala. Nuvarande Verksamhetschef vill nu gå vidare till nya utmaningar och vi behöver dig som tar över stafettpinnen in i framtiden.
Som verksamhetschef kommer du att leda och utveckla verksamheten som du ansvarar för. Personalansvar för verksamheten kommer att vara en stor del av ditt arbete och du kommer framförallt arbeta med att skapa engagemang och delaktighet samt finnas där som stöd till din personal. Du har även ett budgetansvar. Du rapporterar direkt till regionchef. En stor och viktig del av uppdraget innebär möten med våra uppdragsgivare. Du blir en viktig del i ledningsgruppen inom Regionen och tillsammans med denna kommer du ha stort stöd i att leda och utveckla de verksamheter du ansvarar för. I Humanas organisation finns även tillgång till en rad olika utbildningsmöjligheter och stödfunktioner.

Vem är du?
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en chef med dokumenterat goda ledarskapsförmågor och strategiska kunskaper. Du ska vara handlingskraftig, ha självkännedom och en utpräglad samarbetsförmåga. Du ska ha dokumenterad erfarenhet från ledande befattning i liknande verksamheter och använder dig på ett naturligt sätt av IT-verktyg som stöd i ditt arbete. Du behöver vara duktig på att marknadsföra din enhet och vara en god kommunikatör.
Kvalifikationer:
- Du är utbildad socionom eller har annan högskoleutbildning som anses likvärdig och uppfyller tillståndsmyndighetens krav för att godkännas som föreståndare enligt LSS
- Kunskap inom socialrätt och någon form av ledarskapsutbildning.
- Kunskap och erfarenhet av arbete på grupp/servicebostad enligt LSS.
- Goda kunskaper inom socialtjänstlagen och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Det är även meriterande om du har:
- erfarenhet av att ha drivit ett förändringsarbete

Att jobba på Humana
På Humana arbetar vi alltid utifrån vår värdegrund - engagemang, glädje och ansvar. Våra värdegrundsord är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. Vi satsar på kompetensutveckling för våra chefer genom bland annat mentorprogram, ledarträffar, ledarutvecklingsprogram samt Humanas digitala lärportal Humana Academy.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på Humana HÄR

Vad händer nu?
Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Under rekryteringsprocessen kan du komma att få genomgå telefonintervjuer, tester, kompetensbaserade intervjuer samt eventuellt arbetsprov.

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss!

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Verksamhetschef hälso- och sjukvård

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Dec 6
Avdelning Hälsa- och sjukvård, särskild boende

Är du intresserad av att jobba med utveckling och förändringsarbete? Om du är legitimerad inom hälso- och sjukvård och har chefserfarenhet har du chansen nu!

1 februari gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som istället kan användas till utvecklingsarbete.

Uppsala kommuns nya vård- och omsorgsförvaltning ska vara en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. Den samordnade förvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala vård och omsorgen samt hälso- och sjukvården.

Vi söker nu en verksamhetschef till avdelningen hälso- och sjukvård Särskild boende!

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus och där du har stora möjligheter att vara med och påverka.

Som verksamhetschef är du en viktig spelare i arbetet för en sammanhållen hälso- och sjukvård i Uppsala kommun! Detta kräver både ett eget stort engagemang och intresse för förändringsarbete, liksom en mycket god förmåga att göra såväl brukare och närstående som medarbetare delaktiga i arbetet med att utveckla verksamheten.

Du har fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare (sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter) och ekonomi inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och är verksamhetens företrädare såväl internt som externt. Du rapporterar till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med cirka sex övriga verksamhetschefer där alla dels diskuterar och beslutar gemensamma mål och strategier, dels bidrar aktivt med idéer och erfarenhetsutbyte. Du har ett nära samarbete med kollegor och ni har gott stöd av varandra, administratörer, överordnade chefer samt olika stödfunktioner.

Kommunledningskontorets stab tillhandahåller stöd till dig som chef inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad antingen som sjuksköterska, arbets- eller fysioterapeut/ sjukgymnast och som har kunskaper om lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Har du en ledarskapsutbildning är detta meriterande.

Du har minst ett års erfarenhet som chef inom hälso- och sjukvård, där ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö har ingått och minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Det är en fördel om du är eller tidigare har varit chef i liknande verksamhet inom kommunal hälso- och sjukvård och om du har erfarenhet av att leda i förändring.

Som chef är det nödvändigt att du ser den självklara kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag och att du därmed långsiktigt lyckas driva en resurseffektiv verksamhet med hög kvalitet.

För att lyckas i uppdraget är det också viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift. Du är en van IT-användare och har god förmåga att lära dig relevanta systemstöd inom området. B-körkort är ett krav.

Du är en engagerad och stabil ledare som vill göra skillnad!. Du är duktig på att tydliggöra mål och skapa laganda så att du och dina medarbetare tillsammans når resultat. Du har ett strategiskt förhållningssätt, har lätt att se helheten och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Som person är det naturligt för dig att samarbeta och att skapa och utveckla goda relationer. Du ser som regel möjlighet till förändring i det som av andra kan upplevas som problem.


Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. För att få arbeta brukarnära inom våra olika vård- och omsorgsverksamheter ska du vara vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Annika Norstedt, 018-727 8816. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 6712. Vi avser att genomföra (digitala) intervjuer d. 3/1 och d. 4/1 2022.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018 727 24 24
Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 072-210 72 95
Ledarna, ledarna@ledarna.se
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-727 66 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Verksamhetschef Psykiatri

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 12
Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka.
Vår verksamhet
Verksamhetsområde Psykiatri vid Akademiska sjukhuset bedriver specialiserad vård för personer med psykiatriska tillstånd och sjukdomar i hela Uppsala län. Verksamhetsområdet är indelat i fem sektioner: Affektiva sjukdomar, Akut- och konsultpsykiatri, Beroende- och neuropsykiatri, Barn- och ungdomspsykiatri samt Psykosvård och rättspsykiatrisk vård. Verksamheten träffar årligen 17 000
patienter och har 750 medarbetare. Huvuddelen av verksamheten är förlagd till ingång 10 på Akademiska sjukhuset, där både öppenvård och heldygnsvård finns, men det vi har även verksamhet i andra länsdelar samt centralt i Uppsala. Nya lokaler för rättspsykiatri byggs nu för inflyttning 2023.
Verksamhetsområde psykiatri har 106 vårdplatser. Vår verksamhet har många olika samverkansparter och vi är delaktiga i utvecklingen av omställningen till en nära vård. Utvecklingen av verksamhetens samverkan med vårdgrannar och andra parter sker i gemensam tjänsteledning och kunskapsstyrningsorganisation.
Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du leder verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med verksamhetens chefer och stab. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten mot de uppsatta målen både kliniskt och akademiskt samt tillsammans med externa aktörer. I din roll som verksamhetschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och ingår i sjukhusets ledningsgrupp.
Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll utvecklar du goda förutsättningar för detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet.
Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med pågående omfattande forskning och utvecklingsarbete samt innovationsmöjligheter i nära samarbete med olika aktörer inom den regionala Hälso- och sjukvården.
Dina kvalifikationer
För att passa för det här arbetet har du relevant högskoleutbildning, erfarenhet av chefsuppdrag inom specialistpsykiatri samt erfarenhet av förändringsledning i komplexa miljöer. Erfarenhet av chefsuppdrag på ett universitetssjukhus och forskningsbakgrund är meriterande.
Med tanke på specialistpsykiatrins roll, med många samarbetspartner, behöver du kunna ha ett helhetsperspektiv och samarbeta väl med andra i den framtida utvecklingen av psykiatrins roll i bland annat den nära vården. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga.
Din kompetens
Du har ett stort intresse för ledning och styrning samtidigt som du är resultatorienterad och har en förmåga att göra prioriteringar, fatta beslut och verkställa dessa. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker.
Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram, du påminner och följer upp.
Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du har tillit till medarbetare och har förmåga att leda och skapa engagemang som driver en komplex organisation framåt. Du sätter patienten i centrum och har stort intresse för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor. Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.
Vi erbjuder
Akademiska sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefsuppdrag med en tillsvidareanställning inom din profession.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, tfn 018- 611 13 42
Fackliga organisationer nås via växeln 018-611 00 00
Välkommen med din ansökan!
OBS! I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga
handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Krav
Relevant högskoleutbildning.
Erfarenhet av chefsuppdrag inom specialistpsykiatri.
Erfarenhet av förändringsledning i komplexa miljöer.

Meriterande
Erfarenhet av chefsuppdrag från ett universitetssjukhus.
Erfarenhet av forskning.Om arbetsgivaren - Akademiska sjukhuset
Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.
På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Ansök nu

Verksamhetschef Hjälpmedel Uppsala Län (HUL)

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 23
Vård och omsorgsförvaltningen, HUL

Är ledarskap din motor? Drivs du av att engagera, utveckla och skapa resultat tillsammans med dina medarbetare?
Nu söker vi en verksamhetschef som vill leda HULs fortsatta utveckling!

HUL samordnar hantering av avancerade hjälpmedel för kommunerna i Uppsala län och fungerar som ett kompetens- och resurscentrum i hjälpmedelsfrågor. Hjälpmedel som HUL hanterar är tex manuella och elektriska rullstolar, hygienstolar, rollatorer och kognitiva hjälpmedel. Inom HUL arbetar hjälpmedelstekniker, hjälpmedelskonsulenter, förrådspersonal och administration.

Läs mer om HUL här (https://vardochomsorg.uppsala.se/personligt-stod/hjalpmedeluppsalalan/)

Ditt uppdrag
Som chef för HUL har du ledningsansvar för verksamhet, medarbetare och ekonomi inklusive arbetsmiljöansvar. Du leder verksamheten resurseffektivt genom att få budget, prognos och ekonomisk uppföljning att samspela med ett utvecklingsinriktad och trivsamt arbetsklimat så både verksamhetens och dina medarbetares utveckling, mål och uppdrag kan realiseras. HUL fordrar en flexibel organisation, innovativt arbetssätt och kontinuerlig utveckling vilket du förverkligar genom att generera delaktighet och engagemang hos dina medarbetare och representanter i övriga kommuner.

Som chef är du verksamhetens företrädare såväl internt som externt. Du rapporterar direkt till områdeschefen och ingår i ledningsgruppen för avdelningen. Du ingår även i styrgruppen för HUL med representanter från socialchefsnätverket inom Uppsala län.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ett område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten, exempelvis fysioterapeut/sjukgymnast, arbetsterapeut eller inom lager/logistik. Du har flerårig erfarenhet som ledare med personalansvar och det är en merit om du har en eller flera ledarskapsutbildningar bakom dig.

Därutöver är det en fördel att ha erfarenhet av:

• budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
• systematiskt arbetsmiljöarbete
• processorienterat arbetssätt
• avtalsstyrd verksamhet
• upphandlingsarbete
• kvalitetsledningssystem och/eller lager och logistik

Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift, är van att arbeta i såväl Officepaketet som olika verksamhetssystem, samt har B-körkort.

Vi söker dig som motiveras av samarbetet chef - medarbetare och har erfarenhet av att leda i förändring. Som person är du flexibel, lugn och samlad och har förmågan att både se möjligheter i förändringar och fokusera på rätt saker. Du är trygg i ditt ledarskap och når resultat genom att skapa de bästa förutsättningar för din personal att bidra, växa och utvecklas. Det är naturligt för dig att se frågor i ett större perspektiv och du förstår både ekonomiska samband och vilka övriga faktorer som leder till en välmående verksamhet. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. För att få arbeta brukarnära inom våra olika vård- och omsorgsverksamheter ska du vara vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten, välkommen att kontakta: Sara Backman, områdeschef, 018-726 03 05. Har du frågor om rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta: Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 67 12

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-018-727 24 24
Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 072-210 72 95
Ledarna, ledarna@ledarna.se
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-727 66 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Verksamhetschef hemsjukvård Rehabilitering

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 23
Avdelning Hälsa- och sjukvård, hemsjukvård rehab

Är du legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast, har chefserfarenhet och brinner för utveckling och förändringsarbete? Välkommen med din ansökan!

1 februari gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som istället kan användas till utvecklingsarbete.

Uppsala kommuns nya vård- och omsorgsförvaltning ska vara en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. Den samordnade förvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala vård och omsorgen samt hälso- och sjukvården. Hemsjukvård rehabilitering ingår i Vård- och omsorgsförvaltningen och ansvarar för rehabilitering av äldre över 65 år i Uppsala kommun. Personalen inom verksamheten är arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster.

Organisationsförändringen har bland annat inneburit en samlokalisering av vår hemsjukvård i en gemensam lokal där även joursjukvården och nattpatrullen är placerade. Med samlokaliseringen vill vi skapa bättre förutsättningar för ett nära ledarskap, mer likriktade rutiner och arbetssätt, ökad samordning och fokus på kvalitet och därmed säkrare patientövergångar under dygnets alla timmar. Vår nya lokal öppnar möjligheter för innovativa och nya digitala lösningar samt utbildningsmiljöer t.ex. i form av kliniska övningsrum.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder en tjänst där utveckling och förändring är i fokus! Detta kräver ett eget stort engagemang och intresse för förändringsarbete. Ett av dina prioriterade ansvarsområden är att skapa goda förutsättningar för delaktighet hos medarbetare och våra patienter i ditt arbete med utveckling av verksamheten och implementering av gemensamma arbetssätt och rutiner.

Du har fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare, ekonomi inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och är verksamhetens företrädare såväl internt som externt. Ett nära samarbete med Region Uppsala ingår i uppdraget. Du leder verksamheten resurseffektivt genom att få budget, prognos och ekonomisk uppföljning att samspela med ett utvecklingsinriktad och trivsamt arbetsklimat så både verksamhetens och dina medarbetares utveckling, mål och uppdrag kan realiseras.

Du rapporterar till områdeschef och ingår i ledningsgrupp med övriga verksamhetschefer där alla dels diskuterar och beslutar gemensamma mål och strategier, dels bidrar aktivt med idéer och erfarenhetsutbyte. Vi tillämpar mottot ”laget framför jaget” vilket gör att du får bra stöd från dina chefskollegor, administratörer, överordnade chefer samt olika stödfunktioner.

Kommunledningskontorets stab tillhandahåller stöd till dig som chef inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast och har flerårig erfarenhet som chef inom vårdsektorn. Du har erfarenhet av att leda i förändring och driva utveckling. Vi ser det som en fördel om du har gått en eller flera ledarskapsutbildningar och vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper och vana att arbeta i olika verksamhetssystem. B-körkort kan bli nödvändigt.

Som chef och ledare är du tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt och att förväntningarna är klara för alla parter. Du är trygg i ditt ledarskap och når resultat genom att skapa de bästa förutsättningar för din personal att bidra, växa och utvecklas Det är naturligt för dig att se frågor i ett större perspektiv och du förstår både ekonomiska samband och vilka övriga faktorer som leder till en välmående verksamhet.

Du är bra på att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera med olika målgrupper och har lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information. Som person är du lugn och samlad och har förmågan att både se möjligheter i förändringar och fokusera på rätt saker.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. För att få arbeta brukarnära inom våra olika vård- och omsorgsverksamheter ska du vara vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Backman, områdeschef, 018-726 0305. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 67 12.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-018-727 24 24
Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 072-210 72 95
Ledarna, ledarna@ledarna.se
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-727 66 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst. Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Verksamhetschef HSL med passion för hållbart ledarskap och organisation?

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jun 16
Är du liksom vi helt inställda på att ledarskapet är avgörande för verksamhetens framgång? Då delar du vår passion för ett ledarskap som är tydligt, coachande och närvarande.

En dag på jobbet

Tillsammans med ditt team ansvarar du för att våra kunder i Uppsala, Gävle, Sandviken, Stockholm och Gotland får det bästa omhändertagandet. Genom din förmåga att planera, delegera och följa upp skapar du en attraktiv arbetsplats med nöjda kunder.

Du går igenom dagens dokumentation och planerar för hur vi ska jobba och utveckla verksamheten och hur du bäst kan stötta våra hälso och sjukvårdsmedarbetare verksamhetschefer. Du nätverkar med andra marknadsområden, planerar metodiken, workshops och går igenom kundavtal. Komplexa och akuta situationer kan uppstå exempelvis gällande akut placering av barn. Du avslutar dagen tillsammans med teamet och går igenom både det som varit bra och det som kan förbättras till imorgon.

Vi tänker oss att du är stationerad i Uppsala men goda möjligheter till distansarbete finns. Vi ser att du kan börja så snart som möjligt även om rätt person är viktigast.För att lyckas i rollen

Vi är nyfikna på vad du kan erbjuda men vi har ett par saker som är ett absolut krav kopplat till rollens utförande och myndighetskrav som du behöver ha med dig.

- Du måste vara legitimerad sjuksköterska eller distriktsköterska samt inneha B körkort då resor är vanligt förekommande.

- Du behöver ha arbetat som chef och känna dig trygg i ditt ledarskap.

Det är av största vikt att du har erfarenhet från privat verksamhet inom ex hemomsorg, psykiatri, stödboende eller liknande. Har du erfarenhet även av offentlig vård är det meriterande. Du har dokumenterad erfarenhet av att bygga och leda organisationer i tillväxt, gärna inom LSS.

Vi tillämpar löpande rekrytering och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Varmt välkommen in med din ansökan redan idag!

Om oss

Olivia Omsorg. Vi erbjuder omsorg med hög kvalitet och skapar förutsättningar för människor, med beviljad insats enligt LSS, att leva ett självständigt liv i samhället utifrån sina behov och förutsättningar.

Omtanke - om att resurser skapas och hanteras ansvarsfullt
Mod - att trampa upp nya stigar, att stå upp för våra idéer och våga ompröva beslut
Samverkan - med brukare, medarbetare och uppdragsgivare möjliggör gemensamma mål
Olikhet - får plats, värnas om och uppmuntras
Respekt - för att vilja och förstå andras och egna behov, perspektiv och beslut
Glädje - över att förtroende inspirerar oss att se möjligheter och anta utmaningar

Besök oss gärna på https://www.oliviaomsorg.se/sv

Ansök nu

Verksamhetschef till jouren

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 5
Jouren inom hälso- och sjukvård

Är du intresserad av att jobba med utveckling och förändringsarbete? Om du är legitimerad sjuksköterska och är en rutinerad ledare har du chansen nu!

1 februari gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer ger möjlighet till att attrahera, rekrytera och behålla medarbetare med hög kompetens. Det blir också resurseffektivt att dela på expertfunktioner då tid frigörs som istället kan användas till utvecklingsarbete.

Uppsala kommuns nya vård- och omsorgsförvaltning ska vara en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. Den samordnade förvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala vård och omsorgen samt hälso- och sjukvården.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus och där du har stora möjligheter att vara med och påverka.

Som verksamhetschef för jouren har du fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare och ekonomi. Det inkluderar arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och du är verksamhetens företrädare såväl internt som externt.

Du rapporterar till din områdeschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp med cirka sex övriga verksamhetschefer där alla dels diskuterar och beslutar gemensamma mål och strategier, dels bidrar aktivt med idéer och erfarenhetsutbyte.

Du får gott stöd av dina övriga chefskollegor och din chef, och du har administrativ personal som avlastar och stöttar på din egen enhet. Därutöver tillhandahåller kommunledningskontorets stab stöd till dig som chef inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har goda kunskaper om lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Har du en ledarskapsutbildning är det meriterande.

Du är en mycket rutinerad ledare och har flerårig erfarenhet som chef där ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö har ingått. Vi ser det som en tillgång om du har erfarenhet av att leda i förändring och har chefserfarenhet från hälso- och sjukvård.

Vi förutsätter att du som chef ser den självklara kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag och att du därmed långsiktigt lyckas driva en resurseffektiv verksamhet med hög kvalitet. För att lyckas i uppdraget är det också viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift. Du är en van IT-användare och har god förmåga att lära dig relevanta systemstöd inom området.

Du är en tydlig och stabil ledare som vill nå resultat, och är därför duktig på att tydliggöra mål och skapa laganda så att du och dina medarbetare tillsammans gör skillnad – för patienter, anhöriga och varandra. Du har ett strategiskt förhållningssätt, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Som person har du lätt att skapa och utveckla goda relationer och upplevs av din omgivning som smidig att samarbeta med.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. För att få arbeta brukarnära inom våra olika vård- och omsorgsverksamheter ska du vara vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Backman, områdeschef, 018-726 0305. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 67 12.

Fackliga företrädare:
SACO, Maria Persson, 018-018-727 24 24
Vision, Jennie Eriksson, 018-727 24 39 eller Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 072-210 72 95
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges arbetsterapeuter, Jesper Randberg, 018-727 47 77

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Administrativ chef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 5
Avdelning Hälsa- och sjukvård

Är det dags att gå vidare? Intresserad av kvalitet, processer och flöden inom administration? Om du har arbetat med bemanning, avrop och/ eller upphandling och har chefserfarenhet har du chansen nu!

1 februari gick omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen i Uppsala kommun ihop i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. En samlad förvaltning med stora volymer ger möjlighet till att arbeta resurseffektivt och att dela på expertfunktioner.

Vi söker nu en chef till vår nya administrativa enhet!
Vi erbjuder ett chefsuppdrag där utveckling och förändring kommer att vara i fokus och där du har stora möjligheter att vara med och påverka.
Tjänsten är nyupprättad och kan komma att förändras och utvecklas i takt med den nya organisationens förändringsresa.

Ditt uppdrag
Som administrativ chef kommer du leda och ansvara för en verksamhet som hanterar hela eller stora delar av avdelningens administration inom inköp och fakturahantering, cykel- och bilpark, rekrytering, daglig bemanning och avrop. Till din hjälp har du cirka elva kompetenta medarbetare som arbetar med sjuk- och friskanmälan, semesterplanering, scheman, behörigheter, kompetensinventering, statistik, fakturagranskning och mycket mer.

Ett av dina fokusområden blir bemanning till avdelningen vilket, utöver kort- och långsiktig planering, avrop/ upphandling och avtal, inkluderar att bygga upp rutiner och processer för att få en samlad, välfungerande och samordnad bemanningsfunktion. Du har fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare, ekonomi inklusive arbetsmiljö- och rehabiliteringsansvar och är enhetens företrädare såväl internt som externt.

Du rapporterar till avdelningschefen och kommer att ingå i ledningsgrupp där ni diskuterar och beslutar gemensamma mål och strategier och aktivt bidrar med idéer och erfarenhetsutbyte. Därutöver tillhandahåller kommunledningskontorets stab chefsstöd inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en, enligt arbetsgivarens bedömning, relevant akademisk examen och som har god erfarenhet inom bemanning, upphandling och/ eller avrop. Kunskaper om lagstiftning inom hälso- och sjukvårdsområdet är en förutsättning och ledarskapsutbildning ser vi som en tillgång.

Du har flerårig erfarenhet som chef, där ansvar för verksamhet, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljö har ingått och minst två års dokumenterad erfarenhet inom arbetsområdet. Det är en fördel om du är eller tidigare har varit chef i liknande tjänst och/ eller i kommunal verksamhet och om du har erfarenhet av att bygga upp och leda i förändring.

Vi förutsätter att du som chef ser den självklara kopplingen mellan budget, prognos och ekonomisk uppföljning och den egna verksamhetens utveckling, mål och uppdrag och att du därmed långsiktigt lyckas driva en resurseffektiv verksamhet med hög kvalitet.

För att lyckas i uppdraget är det också viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift. Du är en van IT-användare, har lätt att sätta dig in i och använda nya systemstöd inom området.

Du är en strukturerad och stabil ledare som vill nå resultat och har lätt att prioritera. Du är därför duktig på att tydliggöra mål och skapa laganda så att du och dina medarbetare tillsammans gör skillnad för hela avdelningen. Du har ett strategiskt förhållningssätt, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Som person är du serviceinriktad och lösningsorienterad. Det andra upplever som ett problem vänder du vanligtvis till en möjlighet att förbättra.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. För att få arbeta brukarnära inom våra olika vård- och omsorgsverksamheter ska du vara vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Brolin, avdelningschef, 018-727 51 44. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 67 12. Vi avser att genomföra intervjuer förmiddagar d. 23, 24 och 25 november.

Fackliga företrädare:
SACO, Maria Persson, 018-018-727 24 24
Vision, Jennie Eriksson, 018-727 24 39 eller Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 072-210 72 95
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges arbetsterapeuter, Jesper Randberg, 018-727 47 77

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Nov 1
Tolkcentralen

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka ett spännande chefsuppdrag
Vi söker dig med visioner och goda ledaregenskaper och som är intresserad av att leda tolkverksamheten i Uppsala Län. Vi erbjuder ett tidsbegränsat uppdrag som chef med en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Region Uppsala och Nära Vård och Hälsa har bra förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Verksamhet och uppdrag
Tolkcentralen ingår i förvaltningen Nära vård och hälsa och verksamhetsområdet VO Kungsgärdet i Region Uppsala. På Tolkcentralen arbetar 15 personer; chef, administrativ personal, teckenspråkstolkar, vuxendövtolkar och taltjänsttolk. Det är en kreativ verksamhet med många utvecklingsidéer och krav på stor ansvarskänsla. Tolkcentralens uppdrag är att göra det möjligt för döva, dövblinda, vuxendöva, hörselskadade och hörande att kommunicera.

Som verksamhetschef har du ett samlat ansvar för personal, ekonomi och verksamhet. Viktiga arbetsuppgifter är utvecklings- och kvalitetsarbete samt att tillsammans med medarbetare arbeta mot politiskt uppsatta mål och de mål ni gemensamt skapar för verksamheten. I arbetet ingår att ansvara för kontakt med brukarorganisationer och upphandlade tolkbolag och du ska även kunna driva frågor i det nationella kontaktnätet med landets tolkchefer. Som verksamhetschef ingår du i ledningsgruppen för verksamhetsområdet och har verksamhetsområdeschefen som närmaste chef.

Din kompetens
Du ska ha grundläggande gymnasieutbildning och dokumenterad erfarenhet av ledarskap med personalansvar gärna i en organisation med olika yrkeskompetenser. Det är meriterande med goda kunskaper om målgruppen döva/dövblinda/hörselskadade och egen erfarenhet inom tolkyrket. Vi ser gärna att du har erfarenhet av Taltjänst.

Du utövar ett tydligt, aktivt, tryggt och lyhört ledarskap där du genom din förmåga att inspirera och coacha medarbetarna har en viktig roll i enhetens utveckling. Du ska vara väl förtrogen med branschen och det är viktigt att du kan kommunicera och skapa goda relationer med andra verksamheter. Personlig lämplighet kommer att vara en viktig del i denna rekrytering. Kravet är att du hanterar svenska språket väl i både tal och skrift.

Vill du veta mer?
Mer upplysningar lämnas gärna av verksamhetsområdeschef Karin Borgström, 018-617 23 08.

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på utbildningsbevis och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 12 november. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Chef till Previa i Uppsala

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 19
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Vi ser den mänskliga faktorn som den viktigaste resursen i dagens arbetsliv. Previa har 1 200 anställda och finns över hela landet med egna enheter. Previa ingår i Falck Healthcare som är Skandinaviens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Läs mer på www.previa.se.

Är du en teamspelare? Vill du arbeta i en prestigelös organisation? Tycker du om att coacha medarbetare? Då är det dig vi söker!

Nu söker vi en teamspelande konsultchef till vår enhet i Uppsala. Våra medarbetares kompetens och engagemang är grunden för Previas framgång. Verksamheten präglas av arbetsglädje i en miljö där man kan utvecklas, vara delaktig och känna stolthet.

I rollen som Konsultchef utövar du ett nära och coachande ledarskap präglat av våra värderingar - värdeskapande, samspelande och modiga. Som konsultchef samarbetar du med dina chefskollegor och bidrar därmed aktivt till utvecklingen i Previa. Du kommer att vara en nyckelperson i arbetet att utveckla vårt arbetssätt för att fortsätta vara Sveriges bästa Företagshälsa!

På enheten i Uppsala kommer ni att vara två konsultchefer under ett och samma tak som behöver samverka för en leverans/affär.

När du arbetar som ledare hos oss är ingen dag den andra lik. Allt från att coacha och utveckla dina medarbetare i vardagen för att säkerställa att de har rätt förutsättningar att utföra sitt arbete, till att möta enhetens kunder, utveckla affären och skapa långsiktiga affärsrelationer. Du kommer även att ha fullt personal-, budget- och resultatansvar. Du skapar en effektiv verksamhetsplanering och hanterar kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor i en föränderlig värld.

Vi söker dig som har:

• Chefs- och ledarerfarenhet av att leda specialister
• Högskoleutbildning
• Kunskap inom och erfarenhet av ekonomistyrning
• Tidigare har haft budget-och resultatansvar för ca 15-30 MSEK
• Mycket god kompetens i Excel
• Erfarenhet av att arbeta i större organisationer
• Erfarenhet av sälj- och kundarbete

Vi ser att du är en lyhörd, erfaren och intresserad ledare med driv och förmåga att motivera och engagera andra. Du är bra på att bygga långsiktiga relationer och se nya affärsmöjligheter. Erfarenhet från företagshälsa och/eller utbildning inom hälsa- och sjukvård är meriterande för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt:
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgrad 100 % med tillträde efter överenskommelse. Du har körkort för bil och tillgång till egen bil i tjänsten. Du rapporterar till Affärsområdeschef för Region Mitt.

Är du intresserad?
Vid frågor är du välkommen att kontakta Affärsområdeschef Caroline Matton på caroline.matton@previa.se

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-02. Urval och intervjuer sker löpande.

Vi undanber oss kontakt från rekryterings- och annonsföretag.

Ansök nu

Verksamhetschef rehabilitering och smärtcentrum

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 24
Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vår verksamhet
Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum är uppdelad på tre sektioner, hälsoprofessioner, rehabiliteringsmedicin och smärtcentrum. Stora delar av sjukhusets arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter, kuratorer och logopeder organiseras hos oss. Inom verksamhetsområdet finns det ca 400 medarbetare, tiotalet chefer, vårdutvecklare och administratörer.

Sektionen för hälsoprofessioner består av fyra avdelningar som arbetar mot de flesta av sjukhusets verksamhetsområden samt bedriver egen mottagningsverksamhet inom arbetsterapi, nutrition, fysioterapi, psykosocialt stöd och logopedi. I sektionen för rehabiliteringsmedicin rehabiliteras personer som i yrkesverksam ålder drabbats av förvärvad hjärnskada, ryggmärgsskada och neurologiska sjukdomar som MS och Parkinsons sjukdom. Rehabiliteringen är specialiserad och erbjuds primärt personer som är bosatta i sjukvårdsregion Mellansverige.

Smärtcentrum utreder och behandlar såväl akuta som långvariga smärttillstånd. Sektionen bedriver konsultverksamhet, postoperativ smärtlindring, öppenvårdsmottagning samt smärtrehabilitering. Vi tar emot patienter från hela landet och har en omfattande verksamhet för multidisciplinära smärtutredningar, inneliggande smärtrehabilitering, neuromodulation och beroendeproblematik. Tillsammans med Akademiska barnsjukhuset behandlar vi barn och ungdomar med komplex smärtproblematik. I verksamheten ingår också sömnutredningar och behandlingar.

Verksamhetsområdet är framförallt lokaliserat på sjukhusområdet men vi bedriver vår verksamhet i hela Region Uppsala. Inom verksamhetsområdet finns det två slutenvårdsavdelningar. I Ultuna finns specialistrehabiliteringsenheten där stora delar av smärtcentrum och rehabiliteringsmedicins verksamhet är förlagd. Verksamhetsområdet är under stark utveckling och har flera unika verksamhetsgrenar.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du leder verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med verksamhetens chefer och stab. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten mot de uppsatta målen både kliniskt och akademiskt samt tillsammans med externa aktörer. I din roll som verksamhetschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och ingår i sjukhusets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll utvecklar du goda förutsättningar för detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bl.a. daglig styrning och samarbete med andra verksamhetsområden när det till exempel handlar om operationsresurser och vårdplatser.

Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med pågående omfattande forskning och utvecklingsarbete samt innovationsmöjligheter i nära samarbete med olika aktörer inom den regionala Hälso- och sjukvården.

Dina kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning, erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården i organisationer av liknande storlek, gärna från ett universitetssjukhus samt forsknings- och undervisningserfarenhet. Är du läkare är det meriterande. Du har ett stort intresse för ledning och styrning samtidigt som du är resultatorienterad och har en förmåga att göra prioriteringar, fatta beslut och verkställa dessa.

Din kompetens
Du har ett stort intresse för ledning och styrning och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram, du påminner och följer upp.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du har tillit till medarbetare och har förmåga att leda och skapa engagemang som driver en komplex organisation framåt. Du sätter patienten i centrum och har stort intresse för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor. Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder
Akademiska sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefsuppdrag med en tillsvidareanställning inom din profession. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, tfn 018- 611 13 42
Fackliga organisationer nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Observera att ansökningar behandlas i enlighet med offentlighetsprincipen.

OBS! I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef till barnboenden i Olivia Omsorg

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 8
Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag där du är med och ständigt utvecklar vår organisation genom ett aktivt och närvarande ledarskap, där du har möjlighet att skapa relationer med kunder, medarbetare och uppdragsgivare på alla nivåer. Du kommer ha en nyckelroll i skapandet av framtidens bästa barnboenden.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef ingår du i ett team med andra verksamhetschefer, stödresurser, regionchef och VD. Du sitter i företagets operativa ledningsgrupp.

I arbetet kommer du att ha ansvar för medarbetare, arbetsmiljö, kvalitet, ekonomi och kundkontakter. I ditt arbete ingår att coacha dina medarbetare och vara ett stöd i det dagliga arbetet. Som ledare hjälper du medarbetarna att växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du kommer ansvara för tre av bolagets gruppbostäder för barn där varje gruppbostad har 5 platser och målgruppen är barn och ungdomar personer olika diagnoser inom autismspektrum, utvecklingsstörning eller psykiatriska tilläggsdianoser inom personkrets 1.

Du kommer att utgå ifrån vårt kontor i Uppsala men stor del av din arbetstid är på verksamheterna för att möjliggöra det nära ledarskapet.

Om dig

Förutom din tidigare erfarenhet av ledarrollen samt av arbete med målgruppen så behöver din utbildningsbakgrund stämma överens med de formella krav som gäller för att vara tillståndsbärare för LSS-verksamhet. Det vill säga:

-Du har en akademisk grundexamen inom samhälls- och beteendevetenskap eller vårdvetenskap

- Är väl förtrogen med lagar, förordning och föreskrifter inom området (LSS & SoL).

- Har en väl vitsordad personlig lämplighet som chef/ledare.

Du har körkort B.

Du är en drivande, självständig ledare som har ett stort intresse av omvärldsbevakning och att hålla dig uppdaterad på vad som händer inom området. Du arbetar metodiskt och har goda kunskaper om budget och ekonomisk uppföljning men också förmåga att analysera verksamhetens resultat.

Du är rak och tydlig i din kommunikation och du gillar att arbeta aktivt och nära verksamheten på ett lösningsinriktat och engagerat arbetssätt. Du drivs av att arbeta mot uppsatta mål och vi ser det som meriterande att du har erfarenhet av verksamhetsutveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Rekrytering sker löpande, tjänsterna kan tillsättas under ansökningstiden. Vi tillämpar provanställning och en grundförutsättning för att detta ska kunna förlängas är att IVO beviljar vår ansökan om att Du ska stå på tillståndet för respektive verksamhet.

Om oss

Olivia Omsorg är ett etablerat växande omsorgsbolag som erbjuder boendelösningar för vuxna och barn samt daglig verksamhet inom LSS. Olivia Omsorg är en del av Team Olivia som är ett ledande omsorgsföretag med 12 000 medarbetare som gör varje enskilt liv rikare och mer värdigt, varje dag. För mer information se vår hemsida www.oliviaomsorg.se (http://www.kungsangensgruppboende.se/) och www.teamolivia.se (http://www.teamolivia.se/).

Ansök nu

Verksamhetschef Olivia Omsorg Uppsala

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 8
Just nu söker vi två verksamhetschefer till våra verksamheter i Uppsala, är du en av dem?

Vi erbjuder ett spännande uppdrag där du får vara med både att starta nya verksamheter och att ständigt utveckla en befintlig organisation genom ett aktivt och närvarande ledarskap. Du får möjlighet att skapa och utveckla viktiga relationer och samarbeten med kunder, medarbetare och uppdragsgivare på alla nivåer.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef ingår du i ett team med andra verksamhetschefer, stödresurser, regionchef och VD. Du kommer sitta i företagets operativa ledningsgrupp

I arbetet kommer du att ha ansvar för medarbetare, arbetsmiljö, kvalitet, ekonomi och kundkontakter. I ditt arbete ingår att coacha dina medarbetare och vara ett stöd i det dagliga arbetet. Som ledare hjälper du medarbetarna att växa och utvecklas i sin yrkesroll. Du kommer ansvara för minst två av bolagets gruppbostäder. Vi är i en expansiv fas och har ett flertal nystarter i Uppsala med omnejd framför oss. Du kommer ha en viktig roll i utveckling och framgång för dessa och befintliga enheter. Varje verksamhet har 6 platser med inriktning personkrets 1 med tilläggsdiagnoser inom tex autism och eller andra psykiatrisk tilläggsproblematik.

Du kommer att utgå ifrån vårt kontor i Uppsala men stor del av din arbetstid är på verksamheterna för att möjliggöra det nära ledarskapet.

Om dig

Förutom din tidigare erfarenhet av ledarrollen samt av arbete med målgruppen så behöver din utbildningsbakgrund stämma överens med de formella krav som gäller för att vara tillståndsbärare för LSS-verksamhet. Det vill säga:

-Du har en akademisk grundexamen inom samhälls- och beteendevetenskap eller vårdvetenskap

- Är väl förtrogen med lagar, förordning och föreskrifter inom området ( LSS & SoL).

- Har en väl vitsordad personlig lämplighet som chef/ledare.

Du har körkort B.

Du arbetar metodiskt och har goda kunskaper om budget och ekonomisk uppföljning men också förmåga att analysera verksamhetens kvalitativa resultat. Du är rak och tydlig i din kommunikation och du gillar att arbeta aktivt och nära verksamheten på ett lösningsinriktat och engagerat arbetssätt. Du har ett stort intresse av omvärldsbevakning och vad som händer inom området. Du drivs av att arbeta mot uppsatta mål och vi ser det som meriterande att du har erfarenhet av verksamhetsutveckling. Då Olivia Omsorg står är i en expansiv fas ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av att starta upp verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Rekrytering sker löpande, tjänsterna kan tillsättas under ansökningstiden. Vi tillämpar provanställning och en grundförutsättning för att detta ska kunna förlängas är att IVO beviljar vår ansökan om att Du ska stå på tillståndet för respektive verksamhet.

Om oss

Olivia Omsorg är ett etablerat växande omsorgsbolag som erbjuder boendelösningar och daglig verksamhet inom LSS. Olivia Omsorg är en del av Team Olivia som är ett ledande omsorgsföretag med 12 000 medarbetare som gör varje enskilt liv rikare och mer värdigt, varje dag. För mer information se vår hemsida www.oliviaomsorg.se (http://www.kungsangensgruppboende.se/) och www.teamolivia.se (http://www.teamolivia.se/).

Ansök nu

Verksamhetschef thoraxkirurgi och -anestesi

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 31
Verksamhetsområdet thoraxkirurgi och -anestesi

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Verksamhetsområdet thoraxkirurgi och -anestesi vid Akademiska sjukhusets var en av de första klinikerna i landet som utförde hjärtoperationer med hjärt-lungmaskin. Ett intensivt forsknings- och utvecklingsarbete har lett fram till dagens högeffektiva verksamhet. Varje år utförs omkring 850 hjärtoperationer inklusive TAVI, och 350 lungoperationer. Thorax har en egen intensivvårdsavdelning med specialutbildad personal. Här vårdas de nyopererade patienterna under de första dygnen. Här vårdas också patienter med svår hjärtsvikt, där vi kan erbjuda behandling med mekanisk hjärtassist. Vi står även för intensivvård och anestesi för kardiologi- och lungmedicinpatienter vilket inkluderar ECMO-vård.

Verksamhetsområdet har tre sektioner, tre avdelningar och ca 320 medarbetare, och står för en stor andel av Akademiskas högspecialiserade vård.

Nu söker vi en trygg och driven ledare som vill leda utvecklingen av denna verksamhet in i framtiden!

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du leder verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med verksamhetens chefer och medarbetare. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet både kliniskt och akademiskt mot de uppsatta målen. I din roll som verksamhetschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och ingår i sjukhusets ledningsgrupp.

Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll utvecklar du goda förutsättningar för detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet. I uppdraget som verksamhetschef ingår en stor del operativ verksamhet med bl.a. daglig styrning och samarbete med andra verksamhetsområden när det till exempel handlar om operationsresurser och vårdplatser.

Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med pågående omfattande forskning och utvecklingsarbete samt innovationsmöjligheter i nära samarbete med olika aktörer inom den regionala Hälso- och sjukvården.

Dina kvalifikationer
Du är legitimerad läkare med specialistkompetens. Du har disputerat och har därmed också erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbete. Vidare vill vi att du har flera års dokumenterad erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag inom hälso- och sjukvårdssektorn. Meriterande är erfarenhet av thoraxkirurgisk verksamhet.

Din kompetens
Du har ett stort intresse för ledning, förändringsledning och styrning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är idérik och nytänkande och har en förmåga att hitta nya angreppssätt som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram, du påminner och följer upp.

Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor. Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder
Akademiska sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefsuppdrag med en tillsvidareanställning inom din profession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, tfn 018- 611 13 42
Fackliga organisationer nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och paverkan/handlingar/anslagstavla

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef AnOpIVA

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 31
Anestesi, operation och intensivvård (AnOpIVA)

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.
Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Anestesi, operation och intensivvård (AnOpIVA) är ett stort verksamhetsområde med en välfungerande och mycket varierad verksamhet. Här bedrivs intensivvård för vuxna och barn, luftburen intensivvård samt operation och anestesiverksamhet som finns över hela sjukhusområdet. Inom AnOpIVA ryms även preoperativa-avdelningen, flera uppvakningsavdelningar samt steriltekniska-avdelningen. Inom verksamhetsområdet arbetar ca 900 medarbetare fördelade på fem sektioner.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du det samlade ansvaret för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du leder verksamheten genom ett nära och aktivt samarbete med klinikens ledningsgrupp. Ditt uppdrag är att leda och utveckla verksamheten i sin helhet mot de uppsatta målen och i din roll som verksamhetschef är du direkt underställd sjukhusdirektören och ingår i sjukhusets ledningsgrupp. Du bidrar till såväl verksamhetsområdets som sjukhusets övergripande utveckling, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Uppsala universitet är en viktig samarbetspartner i vårt utbildnings- och forskningsuppdrag och i din roll utvecklar du goda förutsättningar för detta samarbete. Vi erbjuder ett arbete i en förändringsinriktad organisation där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara och blir viktiga för det fortsatta utvecklingsarbetet.

Dina kvalifikationer
Du är legitimerad läkare med specialistkompetens. Du har disputerat och har därmed också erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbete. Du har gedigen erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvårdssektorn.

Din kompetens
Du har ett stort intresse för ledning och styrning och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa. I pressade situationer är du lugn och kontrollerad och fokuserar på rätt saker. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och visar omdöme vid agerande och beslutsfattande. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram, du påminner och följer upp. Genom ditt ledarskap arbetar du för en god arbetsmiljö och tillsammans med din ledningsgrupp bygger du struktur och kultur inom verksamheten. Du brinner för våra patienter och för att utveckla den vård vi erbjuder och förstår vikten av att utbilda nya kollegor. Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder
Akademiska sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefsuppdrag med en tillsvidareanställning inom din profession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, tfn 018- 611 13 42
Fackliga organisationer nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Observera att ansökningar behandlas i enlighet med offentlighetsprincipen.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef till verksamhetsområde kirurgi

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Sep 7
Verksamhetsområde kirurgi

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Vi har ca 400 anställda fördelade på mottagningar, vårdavdelningar och medicinska sektioner. En stor del av vården består av riks- och regionpatienter som remitterats för högspecialiserad utredning och behandling. Vi är en forskningsintensiv klinik i nära samarbete med Uppsala universitet.

Ditt uppdrag
Som biträdande verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Du har det övergripande samordningsansvaret för verksamhetsområdets olika enheter. När verksamhetschefen är frånvarande tillträder du som till tillförordnad verksamhetschef. Som biträdande verksamhetschef stödjer du verksamhetschef, sektionschefer och avdelningschefer i områden personal, kvalitet, produktion och ekonomi. Din roll är samverkande och stödjande.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har flerårig erfarenhet av att varit chef eller motsvarande. Som person är du tydlig, lyhörd och engagerad i ditt ledarskap. Du har förmågan att via dialog med medarbetare formulera visioner, tydliggöra syftet med verksamheten, sätta upp mål och därigenom skapa engagemang och resultat samt verka för en god arbetsmiljö. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och är en god pedagog och kommunikatör. Du förväntas arbeta heltid som chef och ledare. Det är meriterande med erfarenhet från universitetssjukhus. Stor vikt kommer också att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
En tjänst på heltid. Tjänsten är tillsvidareanställning inom din grundprofession och ett visstidsförordnande som biträdande Verksamhetschef på tre år med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Bengt Isaksson, verksamhetschef, nås via växeln 018-611 00 00
Facklig kontaktperson
Janniz Jönsson, UAL, nås via växeln 018-611 00 00
Jenny Johansson, Vårdförbundet, nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 25
Örsundsbro

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka tjänsten som verksamhetschef för Örsundsbro vårdcentral

Som verksamhetschef vid Örsundsbro vårdcentral leder du verksamheten i nära samarbete med dina medarbetare.

Vi erbjuder ett tidsbegränsat uppdrag som chef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Ditt uppdrag och din kompetens
Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Du är väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att din vårdcentral blir ett attraktivt val för länsinvånarna.

Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområde Enköping och verksamhetsområde Gottsunda där du och dina chefskollegor utbyter erfarenheter, hanterar gemensamma angelägenheter och stöttar varandra. Utöver det samlas samtliga chefer en dag varje månad för information, dialog och kompetensutveckling. Som verksamhetschef har du tillgång till specialistkompetenser inom ekonomi, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och IT.

Du tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och ställer krav på högt kompetenta medarbetare. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och lätt för att fatta beslut, är nytänkande och ser hur du kan bidra till att utveckla verksamhet och resultat.

Vi söker dig som har erfarenhet av chefsuppdrag, företrädesvis inom primärvård, och utbildning inom hälso- och sjukvård. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen i verksamhetsområde Enköping.

Vår verksamhet
Örsundsbro vårdcentral finns i fräscha lokaler på landsbygden mellan Uppsala och Enköping. Vi är 20 medarbetare som tillsammans jobbar kring patientens bästa, vi värnar om en god stimulerande arbetsmiljö med personliga lösningar. Vårdcentralen är en central viktig plats för befolkningen, vilket gör vårt jobb extra värdefullt.

Vill du veta mer?
Kontakta gärna verksamhetsområdeschef Anne Johansson på e-post anne.johansson@regionuppsala.se

Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna som nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill ha din ansökan senast den 17 september. Bifoga meritförteckning och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef till Kåbohälsan i Uppsala

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 4
Lideta är ett vårdbolag med verksamhet inom primärvård, kvinno- och barnsjukvård och psykisk hälsa i Stockholm och södra Sverige. Nordstjernan är huvudägare med den uttalade ambitionen att bygga en högkvalitativ aktör inom svensk hälso- och sjukvård. Idag består koncernen av cirka 50 enheter och har idag runt 300,000 patienter. I Lideta ingår också vårdkoncernen Mama Mia.

Mama Mia är idag Skandinaviens enskilt största privata bolag inom kvinno- och barnsjukvård. Mama Mia erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa vårdtjänster inom öppenvård för alla människor i alla åldrar.

Lideta växer både genom förvärv av enskilda vårdenheter samt genom en kontinuerlig utökning av verksamheten på respektive ort. De sista åren har företaget också investerat mycket i olika digitala initiativ med målet att öka tillgängligheten för Lidetas patienter.

Våra värdeord Empatisk, Engagerad och Kompetent beskriver oss som företag, vår personal, hur vi möter våra kunder, varandra och vår omvärld.


Är du hälso- och sjukvårdspersonal med erfarenhet av ledningsansvar? Känner du igen dig i våra värdeord Empatisk, Engagerad och Kompetent?
 
Har du stort kundfokus, är flexibel, självgående och prestigelös?
 
Då kan du vara personen vi söker.
 
Vi söker ny verksamhetschef på heltid till Kåbohälsan i Uppsala, en del av Lideta Hälsovård. 

Dina arbetsuppgifter:
Hos oss arbetar ca 15 medarbetare bestående av undersköterskor, sjuksköterskor, psykolog, kurator, medicinska sekreterare, dietist och läkare. I rollen som verksamhetschef har du ledningsansvar för mottagningen med sedvanliga arbetsuppgifter som verksamhetschef. Du har fullt personalansvar och budgetansvar för verksamheten. Du kommer också att arbeta med att utveckla mottagningen framåt både i den fysiska och den digitala vården.
 
I tjänsten kan även kliniskt arbete på mottagningen ingå. Som verksamhetschef rapporterar du till regionchef.
 
Din profil:
Vi söker dig som är legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal med erfarenhet av primärvård. Du ska ha erfarenhet av ledningsarbete inom hälso- och sjukvård. Du skall vara engagerad, motiverad och flexibel och ha förmåga att leda och entusiasmera din personal i er gemensamma utveckling av mottagningen. 
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 
Kunskap i systemet Cosmic är starkt meriterande.
 
Som person är du engagerad, empatisk, självgående, prestigelös, flexibel och ansvarstagande gällande både ditt arbete, kunder och verksamheten. Då ditt arbete är väldigt självständigt måste du vara driven och van att själv strukturera ditt arbete. Samtidigt är det mycket viktigt att du har god samarbetsförmåga och arbetar för ditt team och mottagningen men även ett gott samarbete med övriga mottagningar inom Lideta i Uppsala, Nyby, Uppsala Barncentrum och Cantor Sjukgymnastik.
 
Anställning och ansökan:
Tillsvidareanställning 100%. 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
 
Urval och intervju sker löpande.
Om du har frågor är du välkommen att kontakta regionchef Pernilla Netinder, pernilla.netinder@lideta.se

Om Kåbohälsan:
Här finns allt under samma tak. Vi har bland annat specialistläkare i allmänmedicin, utbildningsläkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor, psykolog, kurator, dietist, undersköterskor och administrativ personal.
 
Kåbohälsan ligger i fina lokaler på Dag Hammarskölds väg i Uppsala.
 
Våra värdeord Empatisk, Engagerad och Kompetent beskriver oss som företag, vår personal, hur vi möter våra kunder, varandra och vår omvärld.

Ansök nu

Gruppchef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 12
Gottsunda Vårdcentral

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Vill du bli vår nya gruppchef på Gottsunda vårdcentral?
Vi söker dig som är intresserad av ett uppdrag som gruppchef på Gottsunda vårdcentral med tillträde enligt överenskommelse. Som gruppchef blir du operativt ansvarig för en del av verksamheten och kombinerar tjänsten med klinisk tjänstgöring.

Du erbjuds en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett chefsuppdrag på minst tre år. Fördelningen av din tjänst kommer ligga på cirka 50% gruppchefsuppdrag och resterande tid kliniskt arbete.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag
Som gruppchef kommer du att på uppdrag av, och tillsammans med, verksamhetschefen planera, organisera och leda arbetet på vårdcentralen. Du kommer att ha personalansvar för delar av vårdcentralen vilket innebär bland annat rekrytering, medarbetar- och lönesamtal, arbetsmiljö samt rehabilitering. Du skapar och sprider trygghet i vardagen genom ett kommunikativt, tillitsfullt och ansvarstagande ledarskap.

Din kompetens
Då uppdraget kombineras med klinisk tjänstgöring innebär det att du som söker ska vara utbildad inom någon av professionerna som finns på vår vårdcentral. Du har med fördel erfarenhet av arbete inom primärvård samt har tidigare erfarenhet av ledarskap i en chefsroll.

Vi söker dig som är intresserad av ledarskap och verksamhetsutveckling och som är intresserad av att tillämpa ett coachande och tillitsbaserat ledarskap. Ditt förhållningssätt präglas av öppenhet och framåtanda. Uppdraget kräver att du besitter god samarbetsförmåga och att du är tydlig, lyhörd och nytänkande. Du är väl införstådd med ditt uppdrag som arbetsgivarföreträdare, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till vårdcentralens medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att vi blir ett attraktivt val för länsinvånarna. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Vår verksamhet
Gottsunda vårdcentral finns i fräscha lokaler i Gottsunda centrum, i sydvästra delen av Uppsala. Vi har cirka 14 000 listade patienter och ungefär 70 medarbetare. Vår verksamhet är bred och alla yrkesområden inom vårdcentralens uppdrag finns representerade. Många av våra patienter kommer från andra länder och andra kulturer, vilket vi tycker gör arbetet hos oss extra omväxlande och intressant.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om oss och jobbet är du varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Patricia Lundén, tel. 018-611 78 06 eller e-mail patricia.lunden@regionuppsala.se.

Du kan även kontakta representanter från din fackliga organisation via Region Uppsalas växel på telefon: 018-611 00 00.

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan. Bifoga meritförteckning och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast den 5 september.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Aug 9
SUF-kunskapscentrum

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka ett spännande chefsuppdrag
Vi söker en verksamhetschef till SUF-Kunskapscentrum, där SUF är en akronym för Samverkan, Utveckling, Föräldraskap. Vi erbjuder ett tidsbegränsat uppdrag som chef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa har förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vår verksamhet
SUF-Kunskapscentrum är organiserat till Verksamhetsområde Funktionshinder inom förvaltningen Nära Vård och hälsa, Region Uppsala.? SUF-KC samfinansieras av Region Uppsala och länets åtta kommuner Heby, Håbo, Enköping, Knivsta, Tierp, Uppsala, Älvkarleby och Östhammar.
Övergripande ledning av SUF-Kunskapscentrum utgörs av en ledningsgrupp med representanter från länets kommuner, Region Uppsala och FUB

SUF-Kunskapscentrum är primärt riktat till professionella som möter familjer, men har även funktionen av kunskapsförmedlare till föräldrar, barn, studenter och forskare samt till beslutsfattare på såväl lokal och regional nivå som nationell. I verksamhetens uppdrag ingår att uppmärksamma centrala aktörer på strukturella förbättringsområden gällande föräldraskap vid kognitiva svårigheter.

Ditt uppdrag
Som verksamhetschef har du en central roll i verksamheten och arbetar huvudsakligen med att planera, leda och organisera verksamheten. Det innebär att utveckla, samla och sprida kunskap om anpassat stöd i syfte att stärka föräldraförmågan i familjer där någon av föräldrarna har kognitiva svårigheter. I tjänsten ingår dessutom verksamhetsnära uppgifter såsom att föreläsa och i övrigt understödja teamet i de vardagliga aktiviteterna samt ansvar för SUF-Kunskapscentrums externa webbsida.? Uppdraget ska stimulera till att yrkesverksamma får kunskap, metoder och verktyg samt utvecklar samverkan över verksamhets- och huvudmannagränser i dessa frågor.? Som verksamhetschef har du är verksamhets- och personalansvar samt budgetansvar. Som verksamhetschef samordnar du även ledningsgruppen för SUF-Kunskapscentrum och realiserar dess beslut. SUF-KC är en av tre parter i ett nationellt konsortium för Föräldraskapsstödet PYC (Parenting Young Children) och du ingår i konsortiets ledningsgrupp

Du är underställd verksamhetsområdeschef och ingår i verksamhetsområde Funktionshinders ledningsgrupp.

Din kompetens
Vi söker dig som har relevant beteendevetenskaplig akademisk utbildning med examen på avancerad nivå samt har dokumenterad god kompetens inom socialt arbete med inriktning på barn och familj. Du ska ha erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag samt av att leda strategiskt arbete inom politiskt styrd organisation såsom socialtjänst och/eller hälso- och sjukvård.

En viktig utgångspunkt för ditt uppdrag är att du har förförståelse för kognitiva svårigheters inverkan på föräldraskap. Nätverksbyggande och samverkan är centralt för SUF-Kunskapscentrum, vilket innebär att du behöver ha god orientering om vilka samarbetsarenor som möjliggör framtida utvecklingsområden inom de verksamheter som riktar sig till dessa familjer. Du behöver ha genuin erfarenhet av att leda samverkansprocesser och genomföra uppföljningar och utvärderingar. Ditt ledarskap präglas av dialog, tillit, öppenhet och framåtanda. Du behöver behärska det svenska språket väl i tal och skrift.

Vill du veta mer?
Du är varmt välkommen att kontakta verksamhetsområdeschef Karin Borgström, tel: 018-617 23 08 eller e-post karin.borgstrom@regionuppsala.se. Kika gärna på: www.regionuppsala.se/suf (http://www.regionuppsala.se/suf)

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på utbildningsbevis och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 31 augusti. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Verksamhetschef

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Jul 14
Gimo vårdcentral med filialer i Österbybruk och Alunda

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Välkommen att söka tjänsten som verksamhetschef för Gimo vårdcentral med filialer!
Kom till vår härliga vårdcentral och var med och utveckla Östhammars vårdcentrum.

Som verksamhetschef vid Gimo vårdcentral leder du verksamheten i nära samarbete med dina medarbetare. Du ansvarar även för filialerna i Alunda och Österbybruk och tillhör Verksamhetsområdet Östhammar. Vi står i startgropen att börja utveckla vårt nya vårdcentrum och du kommer att kunna vara med och forma det.

Vi erbjuder ett tidsbegränsat uppdrag som chef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Ditt uppdrag och din kompetens
Som verksamhetschef har du det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. Du är väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att din vårdcentral blir ett attraktivt val för länsinvånarna.

Du ingår i ett mindre nätverk med VO Östhammar och VO Tierp där du och dina chefskollegor utbyter erfarenheter, hanterar gemensamma angelägenheter och stöttar varandra. Du har också en roll i den gemensamma styrgruppen för dessa två Verksamhetsområden. Utöver det samlas samtliga chefer en dag varje månad för information, dialog och kompetensutveckling. Som verksamhetschef har du tillgång till specialistkompetenser inom ekonomi, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och IT.

Du tillämpar ett coachande ledarskap som motiverar, engagerar, stöttar och ställer krav på högt kompetenta medarbetare. Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda. Du har god förmåga till helhetssyn och lätt för att fatta beslut, är nytänkande och ser hur du kan bidra till att utveckla verksamhet och resultat.

Vi söker dig som har erfarenhet av chefsuppdrag, företrädesvis inom primärvård, och utbildning inom hälso- och sjukvård. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen i verksamhetsområde Östhammar.

Vår verksamhet
Här på Gimo vårdcentral, med filialerna i Alunda och Österbybruk, arbetar vi för en god arbetsmiljö och nöjda patienter. Vi har 12500 listade patienter och vi är 55 medarbetare som arbetar i tvärprofessionella team.

Gimo vårdcentral ligger centralt i Gimo, fem mil nordost om Uppsala. Hit finns goda pendlingsmöjligheter med buss och bil. Alla yrkesområden inom vårdcentralens uppdrag finns representerade. Vi bedriver till exempel BVC, MVC och ungdomsmottagning.

Utöver arbetet med att bygga ett vårdcentrum så har vi även fler spännande projekt på gång, vår exempel är att det pågår en pilotverksamhet till äldremottagning och en pilotprocess för gravididtesdiabetes på primärvårdsnivå.

Vill du veta mer?
Kontakta gärna verksamhetsområdeschef Monica Ulfsdotter Pettersson på e-post monica.b.pettersson@regionuppsala.se

Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna som nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill ha din ansökan senast den 23 augusti. Bifoga meritförteckning och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu