Matroser och jungmän m.fl. jobb i Uppsala

Hitta lediga jobb som Matroser och jungmän m.fl. i Uppsala. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Uppsala från den arbetsgivaren.

Två matroser till S/V Ocean Surveyor hos Sveriges geologiska undersökning

Matros
Läs mer Mar 16
SGU söker två matroser till vårt fartyg Ocean Surveyor. Fartyget används för den maringeologiska verksamheten vid SGU som har till uppdrag att utforska och kartlägga bottenförhållanden omkring Sveriges kuster
Den maringeologiska verksamheten vid SGU utforskar och kartlägger bottenförhållanden i Sveriges hav och vattenförekomster. Fartyget är utrustat med högspecialiserad teknik i form av avancerade hydroakustiska mätinstrument och sedimentprovtagare. Fartyget är nyligen renoverat med bland annat ny dieselelektrisk framdrift, ny bryggutrustning och nytt brandsäkerhetssystem. Ett stort arbete som genomförts med syfte att modernisera arbetsmiljön genom att bygga bort eller minska bullerkällor, att öka tillgängligheten och installera ny brandsäkerhetsutrustning. Du ingår i en driftsbesättning på sex personer. Tillsammans med tekniker och geologer är vi totalt 13 till 17 medarbetare beroende av uppdrag.
Arbetsuppgifter
Som matros har du generell däcktjänst som innebär löpande underhåll, sjövakt, hantering av vinschar, kranar samt behjälplig med provtagning och sjösättning samt hantering av mätutrustning. Du ingår säkerhetsbesättningen som består av befälhavare, överstyrman, två matroser och en teknisk chef, i besättningen ingår också en fartygskock. Du kommer att arbeta i nära samarbete med maringeologer och fälttekniker.
Kompetens
Vi söker dig som har :
matrosbehörighet
godkänt läkarintyg för sjöfolk
basic safety enligt STCW Manila
B-körkort
flytande kunskaper i svenska, då svenska är arbetsspråk ombord

Meriterande erfarenheter och kompetens:
Fartygsbefäl examen klass VIII
erfarenhet av svets- och svarvarbeten
erfarenhet av provtagning och sjösättning av utrustning, undervattensteknik och vinschar

Din ansökan ska innehålla ett utdrag ur Transportstyrelsens register som bifogas för att styrka dina behörigheter och erfarenheter.
Personliga kvalifikationer
För arbete på fartyg krävs det att du är säkerhetsmedveten och ordningsam. Arbetsmiljön ställer höga krav på din samarbets- och kommunikationsförmåga. Fältarbetet kräver att du kan vara borta hemifrån under schemalagd fältsäsong. Vidare är du prestigelös, noggrann och är flexibel då verksamheten inte alltid följer ett statiskt schema. Schemat kan ändras med kort varsel på grund av yttre förhållande. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.
Om anställningen
Anställningsform: Två tjänster. Tillsvidareanställning på heltid där vi tillämpar sex månaders provanställning. Under fältperioden sker arbetet i 1:1-system, 7- eller 14-dagarstönar. Arbetstiden är normalt ett 12 timmarspass per dygn. Under vintersäsongen tillämpas kontorsarbetstid med individuellt anpassad möjlighet till distansarbete.
Anställningsort: Uppsala
Tjänsterna är säkerhetsklassade och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. En godkänd säkerhetsprövning behövs innan beslut om anställning fattas.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 6 april 2023. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig till befälhavare Mathias Nyström eller befälhavare Peter Kask som båda nås via SGU:s växel 018- 17 90 00, våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Diarienummer: 411-486/2023

Ansök nu

Lättmatros/matros till S/V Ocean Surveyor hos SGU

Matros
Läs mer Maj 5
Vi söker nu två lättmatroser/matroser till vårt undersökningsfartyg Ocean Surveyor för fältsäsongen 2022. Fartyget är specialutrustat och bemannat för att utforska och kartlägga bottenförhållanden omkring Sveriges kuster och havsområden.
SGU söker två lättmatroser/matroser till vårt fartyg Ocean Surveyor för fältsäsongen 2022. Fartyget används för att utforska och kartlägga havsbotten omkring Sveriges alla kuster och havsområden. Fartyget till säsongen helt moderniserat med ny brygginredning, navigationsinstrument, DP och har ett helt nytt dieselelektriskt framdrivningssystem. Fartyget är en katamaran på 38 meters längd och 12 meters bredd som är specialutrustat för marin karteringen. Säkerhetsbesättningen består av kapten, överstyrman, två matroser och en teknisk chef, i besättningen ingår också en fartygskock. I arbetet deltar fälttekniker och maringeologer som håller utrustningen i gång och genomför kartering. Det blir aldrig någon tristes i arbetet då ingen dag blir den andre lik. Arbetet sker i god stämning med stark vi-känsla.
Arbetsuppgifter
Som matros har du generell däcktjänst som innebär löpande underhåll, sjövakt, hantering av vinschar, kranar samt behjälplig med provtagning och sjösättning samt hantering av mätutrustning.
Kompetens
Vi söker dig som har:
Minst lättmatrosbehörighet,
godkänt läkarintyg för sjöfolk,
basic safety enligt STCW Manila,
svenska är arbetsspråk ombord därför behövs goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Meriterande erfarenheter och kompetens:
B-Körkort,
matrosbehörighet,
erfarenhet av provtagning och sjösättning av utrustning.

Din ansökan ska innehålla ett utdrag ur Transportstyrelsens register som bifogas för att styrka dina behörigheter och erfarenheter.
Personliga kvalifikationer
På fartyget har vi ett arbetslag som arbetar tätt tillsammans och över gränser vilket gör att flexibilitet prestigelöshet och att du är säkerhetsmedveten är ett krav för tjänsten. Verksamheten följer inte ett statiskt schema utan kan ändras med kort varsel, därför ställer arbetet höga krav på din samarbets- och kommunikationsförmåga likväl som din förmåga att ta initiativ och vara ansvarstagande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst.
Om anställningen
Anställningsform: Säsongsanställning, från juni 2022 och in i oktober 2022, vi förutsätter att du kan arbeta alla schemalagda perioder. Vi använder nominellt 1:1-system, 14-dagarstönar. Arbetstiden är normalt ett 12 timmars pass per dygn. Reseersättningar och traktamente utgår för fartygsarbetet.
Anställningsort: Uppsala
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap, och godkänd säkerhetsprövning innan anställning.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till befälhavare Mathias Nyström, telefon 018-17 90 30 eller enhetschef Björn Bergman, telefon 018 - 17 91 91. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast 2022-05-19. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Diarienummer: 411-958/2022

Ansök nu

Sveriges geologiska undersökning söker matros till S/V Ocean Surveyor

Matros
Läs mer Mar 11
Vi söker nu en matros till vårt fartyg Ocean Surveyor för fältsäsongen 2022. Fartyget används för den maringeologiska verksamheten vid SGU som har till uppdrag att utforska och kartlägga bottenförhållanden omkring Sveriges kuster.
SGU söker nu en matros till vårt fartyg Ocean Surveyor för fältsäsongen 2022. Fartyget används för den marinkarterande verksamheten vid SGU som har i uppdrag att utforska och kartlägga bottenförhållanden omkring Sveriges alla kuster och havsområden samt i insjöarna. Fartyget är utrustat med högspecialiserad teknik i form av avancerade hydroakustiska mätinstrument och sedimentprovtagare. Fartyget har under en två år ombyggnation utrustats med dieselelektrisk framdrift, ny bryggutrustning, med mera. Ett stort fokus har varit att förbättra och modernisera arbetsmiljön genom att bygga bort eller minska bullerkällor, att öka tillgängligheten och installera ny brandsäkerhetsutrustning. En arbetsbåt, Ugglan, transporteras i dävert ombord. Besättningen är sex personer men båden är bemannad med totalt 13 till 17 personer, beroende av uppdrag.
Arbetsuppgifter
Som matros har du generell däcktjänst som innebär löpande underhåll, sjövakt, hantering av vinschar, kranar samt behjälplig med provtagning och sjösättning samt upptagning av mätutrustning. Verksamheten är inte statisk då det dagliga arbetet har stor variation.
Kompetens
Vi söker dig som har:
matrosbehörighet,
godkänt läkarintyg för sjöfolk,
basic safety enligt STCW Manila,
B-Körkort,
svenska är arbetsspråk ombord därför behövs goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Din ansökan ska innehålla ett utdrag ur Transportstyrelsens register för att styrka dina behörigheter och erfarenheter.
Meriterande erfarenheter och kompetens:
erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som är beskrivna i annonsen.

Personliga kvalifikationer
På fartyget har vi ett arbetslag som arbetar tätt tillsammans och över gränser vilket gör att flexibilitet prestigelöshet och att du är säkerhetsmedveten är ett krav för tjänsten. Verksamheten följer inte ett statiskt schema utan kan ändras med kort varsel. Arbetet ställer höga krav på din samarbets- och kommunikationsförmåga likväl som din förmåga att ta initiativ och vara ansvarstagande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst.
Om anställningen
?Anställningsform: Säsongsanställning, från mitten av maj 2022 och in i oktober 2022 , vi förutsätter att du kan arbeta alla schemalagda perioder. Vi använder nominellt 1:1-system, 14-dagarstönar. Arbetstiden är normalt ett 12 timmars pass per dygn. Reseersättningar och traktamente utgår för fartygsarbetet.
Anställningsort: Uppsala
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Björn Bergman eller befälhavare Mathias Nyström, telefon 018-17 90 30 eller, telefon 018 - 17 91 91. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2022-03-27. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Diarienummer: 411-556/2022

Ansök nu

SGU söker matros till S/V Ocean Surveyor

Matros
Läs mer Okt 8
Vill du som erfaren matros bidra till samhällets kunskap om havsbotten och miljöstatus? Tillsammans med marina experter kommer du och de andra i besättningen att jobba runt hela Sverige med omväxlande projekt i mycket trevlig arbetsmiljö. SGU:s fartyg Ocean har dessutom under 2020 – 2021 varit på varv och livstidsförlängts för att ge ytterligare 25 års drift.
SGU söker nu en matros till vårt fartyg Ocean Surveyor. Fartyget används för den marinkarterande verksamheten vid SGU som har i uppdrag att utforska och kartlägga bottenförhållanden omkring Sveriges alla kuster och havsområden samt i insjöarna. Fartyget är utrustat med högspecialiserad teknik i form av avancerade hydroakustiska mätinstrument och sedimentprovtagare. Fartyget har under ombyggnationen utrustats med dieselelektrisk framdrift förberedd för framtida batteridrift, ny bryggutrustning, med mera. Ett stort fokus har varit att förbättra och modernisera arbetsmiljön genom att bygga bort eller minska bullerkällor, att öka tillgängligheten och installera ny brandsäkerhetsutrustning. En arbetsbåt, Ugglan, transporteras i dävert ombord. Fartyget har labb och labbutrustning ombord. Planer utarbetas också för att i framtiden skaffa ROV och AUV till fartyget.
Bemanningen består utav 5 personer som alla ingår i säkerhetsbesättningen (befälhavare, styrman, teknisk chef och två matroser), fartygskock, fälttekniker och 3 - 6 marina experter, beroende av uppdrag. Fartyget har 2021/2022 vinterhamn i Mälaren, Stockholm och där utförs underhåll och förberedelser för sommarhalvårets karteringsuppdrag. Karteringssäsongen förläggs vanligtvis från och med april till och med oktober samt sker vanligtvis i 1:1-system, 14-dagarstörnar.
Arbetsuppgifter
Som matros har du generell däcktjänst vilket innebär löpande underhåll, sjövakt, hantering av vinschar, kranar samt är behjälplig med provtagning, sjösättning och upptagning av mätutrustning. Verksamheten är inte statisk då det dagliga arbetet har stor variation. Andra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är ansvar att underhålla och införskaffa provtagningsutrustning tillsammans med de marina experterna. Du kommer att emellanåt även köra arbetsbåten Ugglan vid undersökningar. Under vinterperioden med fartyget upplagt kan du komma att ingå i beredskapsgruppen.
Kompetens
Vi söker dig som har:
matrosbehörighet: din matrosbehörighet och sjötid ska styrkas genom utdrag ur Transportstyrelsens sjömansregister som bifogas med ansökan
ett godkänt läkarintyg för sjöfolk
Basic safety enligt STCW Manila
B-körkort
svenska är arbetsspråk ombord därför behövs goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Meriterande erfarenheter och kompetens:
tidigare arbete med provtagningsutrustning, undervattensteknik och vinschar
Fartygsbefäl examen klass VIII
svets- och svarvarbeten

Personliga kvalifikationer
På fartyget har vi ett arbetslag som arbetar tätt tillsammans med överlappande ansvarsområden och expertroller, vilket gör att flexibilitet och prestigelöshet är av vikt för tjänsten. Arbetet ställer höga krav på att du är noggrann och innehar en god samarbets- och kommunikationsförmåga, likaväl att du har förmågan att ta initiativ och vara ansvarstagande.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort: Uppsala
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll kommer att utföras på slutkandidaterna. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Björn Bergman eller befälhavare Peter Kask och Mathias Nyström växel 018-17 90 00. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2021-11-07. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Ansök om tjänsten som matros till S/V Ocean Surveyor (Länk)
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Diarienummer: 411-2155/2021

Ansök nu

Sveriges Geologiska Undersökning söker en matros till S/V Ocean Surveyor

Matros
Läs mer Sep 22
Vi söker en matros till vårt fartyg Ocean Surveyor för hösten 2021. Fartyget används för den maringeologiska verksamheten vid SGU som har till uppdrag att utforska och kartlägga bottenförhållanden omkring Sveriges kuster. Fartyget är utrustat med högspecialiserad teknik i form av avancerade mätinstrument och provtagare. Besättningen består av mellan 10 och 17 personer, beroende av uppdrag. Fartyget har renoverats under 18 månader och kommer att genomgå sjöprover på varvet och fortsatta arbetsprover efter leverans och där du ingår i säkerhetsbesättningen.
Arbetsuppgifter
Som matros har du generell däcktjänst som innebär löpande underhåll, sjövakt, hantering av vinschar, kranar samt behjälplig med provtagning och sjösättning samt upptagning av mätutrustning.
Kompetens
matrosbehörighet, din matrosbehörighet ska styrkas vid ansökan genom utdrag ur Transportstyrelsens register.
godkänt läkarintyg för sjöfolk, samt basic safety enligt STCW Manila.
du behöver kunna flytande svenska då det är arbetsspråket ombord och du kommer att ingå i säkerhetsbesättningen.

Meriterande erfarenheter och kompetens
B-Körkort,
tidigare arbete på Ocean Surveyor,
kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper
På fartyget har vi ett arbetslag som arbetar tätt tillsammans och över gränser vilket gör att flexibilitet och prestigelöshet är viktigt för tjänsten. Verksamheten följer inte ett statiskt schema utan kan snabbt ändras med kort varsel. Arbetet ställer höga krav på din samarbets- och kommunikationsförmåga likväl som din förmåga att ta initiativ och vara ansvarstagande.
Om anställningen
Anställningsform: Anställningen är en säsongsanställning med tidsperiod från senast v.42 till och med v.50. Reseersättningar och traktamente utgår för fartygsarbetet. Vi kommer att intervjua löpande så vänta inte med att ansöka.
Anställningsort: Uppsala
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till befälhavare Mathias Nyström, telefon 018-17 90 30 eller enhetschef Björn Bergman, telefon 018 - 17 91 91.
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Annika Törnkvist, telefon 018-17 92 29 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2021-10-05. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Som statlig myndighet omfattas SGU av offentlighetsprincipen. Det innebär att vi är skyldiga att lämna ut dina ansökningshandlingar om någon efterfrågar dem.
Om SGU
Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Diarienummer. 411-2050/2021

Ansök nu

SGU söker matroser till S/V Ocean Surveyor

Matros
Läs mer Mar 15
Vill du som erfaren matros bidra till samhällets kunskap om havsbotten och miljöstatus? SGUs fartyg Ocean Surveyor kommer i sommar ut från varv med hypermodern framdrift, navigation och brygga efter drygt ett års ombyggnation. Tillsammans med marina experter kommer du och de andra i besättningen att jobba runt hela Sverige med omväxlande projekt i mycket trevlig arbetsmiljö.
SGU söker två matroser till vårt fartyg Ocean Surveyor. Fartyget används för den marinkarterande verksamheten vid SGU som har till uppdrag att utforska och kartlägga bottenförhållanden omkring Sveriges alla kuster och havsområden samt i insjöarna. Fartyget är utrustat med högspecialiserad teknik i form av avancerade hydroakustiska mätinstrument och sedimentprovtagare. En arbetsbåt, Ugglan transporteras i dävert ombord. Fartyget har labb och labbutrustning ombord. Planer utarbetas också för att i framtiden skaffa ROV och AUV till fartyget. Bemanningen består utav 5 personers säkerhetsbesättning (befälhavare, styrman, teknisk chef och två matroser), fartygskock, fälttekniker och 3 - 6 marina experter, beroende av uppdrag. Fartygets har under ombyggnationen utrustats med dieselelektrisk framdrift förbered för framtida batteridrift, ny bryggutrustning, etc. Ett stort fokus har varit att förbättra och modernisera arbetsmiljön genom att bygga bort eller minska bullerkällor, att öka tillgängligheten och installera ny brandsäkerhetsutrustning.
Fartyget har vinterhamn i Mälaren, Stockholm och där utförs underhåll och förberedelser för sommarhalvårets karteringsuppdrag. Karteringssäsongen förläggs vanligtvis från och med april till och med oktober samt sker vanligtvis i 1:1-system, 14-dagarstörnar.
Arbetsuppgifter
Som matros har du generell däcktjänst vilket innebär löpande underhåll, sjövakt, hantering av vinschar, kranar samt är behjälplig med provtagning, sjösättning och upptagning av mätutrustning. Andra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är ansvar att underhålla och införskaffa provtagningsutrustning tillsammans med de marina experterna. Du kommer även att emellanåt köra arbetsbåten Ugglan vid undersökningar. Under vinterperioden med fartyget upplagt kan du komma att ingå i beredskapsgruppen.
Kompetens
Vi söker dig som har:
Matrosbehörighet. Din matrosbehörighet samt sjötid ska styrkas genom utdrag från Transportstyrelsens register som bifogas ansökan.
Godkänt läkarintyg för sjöfolk.
Basic safety enligt STCW Manila.
B-Körkort.
Svenska är arbetsspråk ombord därför behövs goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Meriterande erfarenheter och kompetens:
Tidigare arbete med provtagningsutrustning, undervattensteknik och vinschar är meriterande.
Fartygsbefäl examen klass VIII.
Svets- och svarvarbeten.

Personliga kvalifikationer
På fartyget har vi ett arbetslag som arbetar tätt tillsammans med överlappande ansvarsområden och expertroller vilket gör att flexibilitet och prestigelöshet är viktigt för tjänsten. Verksamheten inte statiskt då det dagliga arbetet har stor variation. Arbetet ställer höga krav på att du är noggrann samt din samarbets- och kommunikationsförmåga likväl som din förmåga att ta initiativ och vara ansvarstagande.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där 6 månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort: Uppsala
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll kommer att utföras på slutkandidaterna. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Björn Bergman eller befälhavare Peter Kask och Mathias Nyström växel 018-17 90 00
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2021-04-05. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Diarienummer. 411-529/2021

Ansök nu

Däcksman

Matros
Läs mer Jun 7
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.
Institutionen för biologisk grundutbildning administrerar grundutbildningen inom biologiska sektionen.

Anställningen är förlagd vid Klubbans biologiska station i Fiskebäckskil. För mer information om institutionens verksamhet se www.ibg.uu.se.

Arbetsuppgifter: Arbetet omfattar två skilda områden med 25% av heltid inom vardera. 1. Däcksman på institutionens passagerarfartyg Belone. Under ledning av fartygets skeppare biträder däcksman vid utfärder inom fartygets fartområde, främst i Gullmaren. 2. Tillsyn och vård av stationens lokaler och delar av stationens utrustning.

Kvalifikationskrav: Erfarenhet av arbete på fartyg. God fysik samt syn och hörsel som uppfyller Sjöfartsverkets/Transportstyrelsens krav för arbete som däcksman. Behärska svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, stabil och självgående.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Kunskaper i marinbiologi. Erfarenhet av arbete vid marina fältstationer och marina undersökningar.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2018-07-08 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-01-09.

Anställningens omfattning: 50 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Mikael Thollesson, e-post mikael.thollesson@ebc.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 19 juni 2018, UFV-PA 2018/1984.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu