Biträdande rektor jobb i Uppsala

Hitta lediga jobb som Biträdande rektor i Uppsala. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Uppsala från den arbetsgivaren.

Biträdande rektor, Wiks folkhögskola

Biträdande rektor
Läs mer Maj 17
Region Uppsala folkhögskola är en mötesplats för folkbildning och kultur. Genom folkbildning skapar vi möjligheter för människor att hitta kunskap och vägledning i strävan efter personlig utveckling. Folkbildning håller samman, stärker och utvecklar det svenska samhället och demokratin genom att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån i samhället samt bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.
Om tjänsten
Som enhetschef och biträdande rektor för Wiks folkhögskola har du personalansvar för ett 20-tal medarbetare, samt verksamhets- och budgetansvar. Du leder och fördelar arbetet utifrån givna ramar och förutsättningar. Du stödjer och leder lärare, administrativ personal och övriga medarbetare i deras dagliga arbete samt har ett övergripande ansvar för skolans externa kontakter, och ingår i relevanta nätverk. Du är direkt underställd Kultur och bildnings förvaltningschef och tillhör förvaltningens ledningsgrupp tillsammans med rektor och biträdande rektor samt övriga enhetschefer inom förvaltningen, Kultur och bildning.
Tillsammans med rektor och biträdande rektor ingår du i det team som arbetar med strategisk utveckling av Region Uppsalas folkhögskola. Region Uppsalas kulturnämnd är styrelse för folkhögskolan och uppföljning av verksamheten rapporteras återkommande.
Om dig
Vi söker dig som är van att arbeta med förändringsledning, utveckling och är samverksorienterad. Du har en akademisk utbildning inom pedagogik eller kulturområdet alternativt en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst fem års dokumenterad chefserfarenhet med personalansvar från antingen pedagogisk verksamhet, ledande befattning från konstnärlig, estetisk utbildning eller från kulturverksamhet. Du har erfarenhet av ekonomistyrning och gärna också av att arbeta i en politiskt styrd organisation.
Rektorsutbildning är meriterande för tjänsten, gärna med inriktning mot folkhögskola och kulturskola. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av arbete specifikt inom folkhögskoleverksamhet.
Du uttrycker dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift, samt har en god vana att arbeta i digitala system.
Du bottnar i en värdegrund som ser stora möjligheter med det som folkhögskolan står för samt har en god förståelse för samhällsfrågor i bred bemärkelse och för folkhögskolans roll. Du är samverkansorienterad och initierar och samordnar grupper för att stärka hållbar utveckling. Ditt ledarskap präglas av att motivera och stärka medarbetare och deltagare genom att skapa en tro till den egna förmågan.
Som person är du lyhörd och skapar engagemang och delaktighet. Du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer samt kommunicerar på ett tydligt och inspirerande sätt. Du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda. I ditt ansvar ingår att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt till dess att resultaten är uppnådda.
Vi erbjuder
Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Hos Region Uppsala får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger via mail sofie.skaranger@jobbet.se eller via telefon 0703-426600. Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00.
Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan senast 19 juni. Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!
Krav
Akademisk utbildning inom pedagogik eller kulturområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Minst fem års dokumenterad chefserfarenhet med personalansvar inom relevant område
Mycket god svenska och engelska i tal och skrift
B-körkort

Meriterande
Rektorsutbildning
Erfarenhet av arbete inom folkhögskoleverksamhet
Erf från politiskt styrd organisationOm arbetsgivaren - Region Uppsala
Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.
Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Stab samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.

Ansök nu

Biträdande rektor till Domarringens skola

Biträdande rektor
Läs mer Maj 30
Utbildningsförvaltningen avdelning grundskola

Är du intresserad av ett spännande och varierande jobb som biträdande rektor?
Har du erfarenhet av att arbeta i grundskolan och erfarenhet av ledande uppdrag?
Vi söker dig som vill vara med och driva Domarringens skolas utvecklingsarbete framåt!

Domarringens skola är belägen i stadsdelen Svartbäcken, med närhet till både naturen och staden. På skolan går ca 600 elever från förskoleklass till åk 5, förberedelseklass för nyanlända elever i år 4-5 och integrerad fritidsverksamhet för år F-3 . Vi arbetar i årskursvisa arbetslag och har en hälsoinriktad pedagogisk profil. Vi är partnerskola till Uppsala Universitet, vi samarbetar med lärarutbildningen genom att ta emot studenter för VFU och fältstudiedagar. Engagemanget och kompetensen är stor bland personalen. Våra elever är trygga och når goda kunskapsresultat. Vi har en välfungerande elevhälsa med egen skolpsykolog, kurator, skolsköterska och logoped samt speciallärare.

Läs mer om Domarringens skola här (https://domarringensskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som biträdande rektor arbetar du med arbetsmiljöfrågor, verksamhetsutveckling och ledningsarbete. I samverkan med rektor bidrar du till utvecklingen av undervisningen i skola och fritidshem. Du samarbetar med skolans lärare och annan personal för att skapa en bra och trygg miljö för skolans elever. Du leder elevhälsomöten där skola och vårdnadshavare samverkar för elevernas trygghet och måluppfyllelse. Du har personalansvar för ca 30 medarbetare och håller i medarbetar- och lönesamtal. Det ingår även att arbeta med tjänstefördelning, schemaläggning och systemstöd.

I uppdraget ingår även att aktivt arbeta för en trygg och jämställd skola, att driva kompetensutvecklande aktiviteter samt att delta i skolans elevhälsoteam.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet som skolledare eller arbetslagsledare i grundskolan, gärna från F-6 och fritidshem. Du är van att arbeta utifrån styrdokument och skollagen. Erfarenhet som biträdande rektor eller rektor är meriterande. Du har högskoleexamen med pedagogisk inriktning och svensk lärarlegitimation. Påbörjad eller avslutad rektorsutbildning, ledarskapsutbildning, rekryteringsutbildning för blivande skolledare eller utbildning inom specialpedagogik är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i elevhälsoteam samt erfarenhet av systematiskt kvalitets- och arbetsmiljöarbete i skola och fritidshem.

Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och utmärkt kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan. Goda kunskaper om aktuell skolforskning är önskvärt.

Vi söker dig som har en god ledarskaps- och samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är en trygg beslutsfattare och en tydlig relationsskapare. Vidare har du en hög förmåga till helhetssyn samt att självständigt driva arbete framåt genom struktur, planering och prioritering. Som ledare är du trygg i dig själv och drivs av att leda och utveckla verksamhet och medarbetare.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Helena Karlsson, rektor, 018-727 66 35

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 12 91

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91.


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor, Wiks folkhögskola

Biträdande rektor
Läs mer Maj 13
Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Stab samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.
Om tjänsten
Som enhetschef och biträdande rektor för Wiks folkhögskola har du personalansvar för ett 20-tal medarbetare, samt verksamhets- och budgetansvar. Du leder och fördelar arbetet utifrån givna ramar och förutsättningar. Du stödjer och leder lärare, administrativ personal och övriga medarbetare i deras dagliga arbete samt har ett övergripande ansvar för skolans externa kontakter, och ingår i relevanta nätverk. Du är direkt underställd Kultur och bildnings förvaltningschef och tillhör förvaltningens ledningsgrupp tillsammans med rektor och biträdande rektor samt övriga enhetschefer inom förvaltningen, Kultur och bildning.
Tillsammans med rektor och biträdande rektor ingår du i det team som arbetar med strategisk utveckling av Region Uppsalas folkhögskola. Region Uppsalas kulturnämnd är styrelse för folkhögskolan och uppföljning av verksamheten rapporteras återkommande.
Om dig
Vi söker dig som är van att arbeta med förändringsledning, utveckling och är samverksorienterad. Du har en akademisk utbildning inom pedagogik eller kulturområdet alternativt en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst fem års dokumenterad chefserfarenhet med personalansvar från antingen pedagogisk verksamhet, ledande befattning från konstnärlig, estetisk utbildning eller från kulturverksamhet. Du har erfarenhet av ekonomistyrning och gärna också av att arbeta i en politiskt styrd organisation.
Rektorsutbildning är meriterande för tjänsten, gärna med inriktning mot folkhögskola och kulturskola. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av arbete specifikt inom folkhögskoleverksamhet.
Du uttrycker dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift, samt har en god vana att arbeta i digitala system.
Du bottnar i en värdegrund som ser stora möjligheter med det som folkhögskolan står för samt har en god förståelse för samhällsfrågor i bred bemärkelse och för folkhögskolans roll. Du är samverkansorienterad och initierar och samordnar grupper för att stärka hållbar utveckling. Ditt ledarskap präglas av att motivera och stärka medarbetare och deltagare genom att skapa en tro till den egna förmågan.
Som person är du lyhörd och skapar engagemang och delaktighet. Du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer samt kommunicerar på ett tydligt och inspirerande sätt. Du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda. I ditt ansvar ingår att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt till dess att resultaten är uppnådda.
Vi erbjuder
Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Hos Region Uppsala får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger via mail sofie.skaranger@jobbet.se eller via telefon 0703-426600. Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00.
Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan senast 12 juni. Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!
Krav
Akademisk utbildning inom pedagogik eller kulturområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Minst fem års dokumenterad chefserfarenhet med personalansvar inom relevant område
Mycket god svenska och engelska i tal och skrift
B-körkort

Meriterande
Rektorsutbildning
Erfarenhet av arbete inom folkhögskoleverksamhet
Erf från politiskt styrd organisationOm arbetsgivaren - Region Uppsala
Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.
Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.

Ansök nu

Biträdande rektor wiks folkhögskola

Biträdande rektor
Läs mer Maj 13
Region Uppsala folkhögskola

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Stab samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.

Om tjänsten
Som enhetschef och biträdande rektor för Wiks folkhögskola har du personalansvar för ett 20-tal medarbetare, samt verksamhets- och budgetansvar. Du leder och fördelar arbetet utifrån givna ramar och förutsättningar. Du stödjer och leder lärare, administrativ personal och övriga medarbetare i deras dagliga arbete samt har ett övergripande ansvar för skolans externa kontakter, och ingår i relevanta nätverk. Du är direkt underställd Kultur och bildnings förvaltningschef och tillhör förvaltningens ledningsgrupp tillsammans med rektor och biträdande rektor samt övriga enhetschefer inom förvaltningen, Kultur och bildning.

Tillsammans med rektor och biträdande rektor ingår du i det team som arbetar med strategisk utveckling av Region Uppsalas folkhögskola. Region Uppsalas kulturnämnd är styrelse för folkhögskolan och uppföljning av verksamheten rapporteras återkommande.

Om dig
Vi söker dig som är van att arbeta med förändringsledning, utveckling och är samverksorienterad. Du har en akademisk utbildning inom pedagogik eller kulturområdet alternativt en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst fem års dokumenterad chefserfarenhet med personalansvar från antingen pedagogisk verksamhet, ledande befattning från konstnärlig, estetisk utbildning eller från kulturverksamhet. Du har erfarenhet av ekonomistyrning och gärna också av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Rektorsutbildning är meriterande för tjänsten, gärna med inriktning mot folkhögskola och kulturskola. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av arbete specifikt inom folkhögskoleverksamhet.
Du uttrycker dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift, samt har en god vana att arbeta i digitala system.

Du bottnar i en värdegrund som ser stora möjligheter med det som folkhögskolan står för samt har en god förståelse för samhällsfrågor i bred bemärkelse och för folkhögskolans roll. Du är samverkansorienterad och initierar och samordnar grupper för att stärka hållbar utveckling. Ditt ledarskap präglas av att motivera och stärka medarbetare och deltagare genom att skapa en tro till den egna förmågan.

Som person är du lyhörd och skapar engagemang och delaktighet. Du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer samt kommunicerar på ett tydligt och inspirerande sätt. Du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda. I ditt ansvar ingår att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt till dess att resultaten är uppnådda.

Vi erbjuder
Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Hos Region Uppsala får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här. (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/)

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger via mail sofie.skaranger@jobbet.se eller via telefon 0703-426600. Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan senast 12 juni. Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Krav

• Akademisk utbildning inom pedagogik eller kulturområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Minst fem års dokumenterad chefserfarenhet med personalansvar inom relevant område
• Mycket god svenska och engelska i tal och skrift
• B-körkort

Meriterande

• Rektorsutbildning
• Erfarenhet av arbete inom folkhögskoleverksamhet
• Erf från politiskt styrd organisation

Ansök nu

Programrektor till Katedralskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 23
Avdelning gymnasieskolan

Har du erfarenhet av att arbeta som skolledare och vill vara med och skapa goda förutsättningar för våra elever och personal på Katedralskolan? Här får du en arbetsplats som omfamnar skolans historia och som strävar efter att vi utvecklas tillsammans för att ligga i framkant av den pedagogiska utvecklingen. Välkommen att söka tjänsten som programrektor!

Katedralskolan är Uppsalas största gymnasieskola med över 1400 elever. På skolan erbjuds utbildningar inom Barn- och fritidsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Humanistiska programmet, International Baccalaureate samt språkintroduktion (IMS) och den kommunala gymnasieskolans mottagningsverksamhet för nyanlända. Med anor från 1200-talet omsätter vi vår rika historia i vår ständiga strävan efter att erbjuda en verksamhet som ligger i framkant av den pedagogiska utvecklingen.

För oss är det viktigt att ge våra elever en gedigen utbildning som ger goda förutsättningar för vidare studier och arbete. Katedralskolan är en attraktiv skola som både elever och personal gärna söker sig till. Det innebär också att vi har många duktiga och behöriga lärare på våra kurser. Nu söker vi en programrektor som kan vara med och skapa goda förutsättningar för skolans elever och personal. Du kommer att vara programrektor för något av våra nationella program och beroende på din erfarenhet och kompetens kan ledningsorganisationen utformas på olika sätt.

Läs mer om Katedralskolan här. (https://katedralskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som programrektor ansvarar du för program, elever och personal samt skapar goda förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling och måluppfyllelse. I uppdraget ingår även att driva och utveckla verksamheten tillsammans med skolans lärare och annan personal, bidra till att höja elevernas resultat med fokus på lärande samt arbeta för att skapa en bra och trygg läromiljö för skolans elever.

Utöver stöd från skolans rektor och andra programrektorer har du som chef i Uppsala kommun även stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som lärare inom gymnasieskolan och som har erfarenhet av att arbeta som skolledare med elev- och personalansvar. Vi vill också att du har goda kunskaper om hur gymnasieskolan är uppbyggd och har erfarenhet av att arbeta utifrån Skolverkets styrdokument, läroplan och skollagen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom kommunal skolverksamhet.

Du har en lärarexamen och är behörig att undervisa i gymnasieskolan. Det är meriterande om du också har en påbörjad eller avslutad rektorsutbildning liksom att du har goda kunskaper om aktuell skolforskning. Du har dessutom goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt besitter goda datorkunskaper.

Som ledare skapar du engagemang och delaktighet hos såväl elever som personal. Med din bakgrund inom skolan har du med dig en god pedagogisk förmåga och en förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta och relaterar till andra på ett smidigt sätt. När det behövs kan du också vara tydlig och ser till att ditt budskap når fram på rätt sätt. Vidare är du strategisk och kan se helheten och de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Dessutom är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Andreas Widmark, rektor, 018-727 98 11

Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du även kontakta:
Sandra Sjöblom, HR-specialist, 018-727 67 03

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91
Ledarna, 0200–871111

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Praktiska Gymnasiet i Uppsala söker en biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Maj 4
Vi erbjuder Sveriges mest relevanta yrkesutbildningar. Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola, sedan dess har vi vuxit och har idag 36 skolor över hela landet. De branscher vi utbildar inom skriker efter utbildad personal och vi bidrar genom att utbilda framtidens arbetskraft. Genom vårt nära samarbete med det lokala näringslivet ger vi våra elever rätt kompetens inför sitt kommande yrkesliv. Vill du också vara med och utbilda framtidens arbetskraft?

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!

Om Praktiska Gymnasiet

Praktiska Gymnasiet är störst i Sverige inom gymnasial yrkesutbildning. Vi vet att en bra yrkesutbildning leder till jobb direkt efter gymnasiet, det ger våra ungdomar en chans att tidigt etablera sig i samhället. I vår undervisning blandar vi teori med praktik och arbetar för att ge våra elever sitt livs bästa skoltid. Våra ledord är ambition, kraft och glöd. Vår värdegrund genomsyrar hela organisationen, oavsett vilken roll du har.

AMBITION handlar om att vi har höga förväntningar på varandra och våra elever, men också att vi ska ge våra elever den bästa undervisningen och agera professionellt och tydligt.

Genom KRAFT samverkar vi tillsammans kring varje elev. Vårt mål är att ge den nya generationens arbetskraft, våra elever, möjlighet att vara med och förändra sina branscher i frågor om inkludering, mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

GLÖD symboliserar det engagemang som vi har för varje elev men också för arbetsgivarens situation. Det symboliserar även vår stolthet över vår verksamhet och vårt viktiga uppdrag som del av yrkesutbildare i Sverige.

En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv, vilket utvecklar samhället som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har en plan klar för sig. Vår roll är att visa vägen genom att inspirera och utbilda framtidens arbetskraft. Det är något som både samhället och våra elever vinner på.

Praktiska Gymnasiet Uppsala

Skolan ligger i Fyrislund med många företag i närheten. Skolan har ungefär 250 elever och 30 personal. Det finns sju nationella yrkesprogram på skolan samt introduktionsprogram. Vi har skolförlagd utbildning men en stor del av undervisningen är på en arbetsplats.

Ditt uppdrag

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Du kommer att arbeta med strategiskt utvecklingsarbete för skolan i enlighet med våra styrdokument, vår värdegrund och omvärldens krav. En stor del av arbetsuppgifterna är kopplade till skolans systematiska kvalitetsarbete och det systematiska arbetsmiljöarbetet. Tillsammans med rektor och övrig ledning har du ett pedagogiskt ledarskapsansvar.

En del av tjänsten kan vara att utföra uppgifter av traditionell syv-karaktär. Du ansvarar då för och utför uppgifter inom Introduktionsprogrammet som IM-samordnare. Du är med i det operativa elevhälsoarbetet och arbetar tätt ihop med skolans elevhälsoteam.

Vi kommunicerar huvudsakligen genom Schoolsoft och vi arbetar i Google-miljö genom delning av digitala dokument, kalendrar och planeringar.

Din profil

I första hand söker vi dig som har gymnasielärarexamen, studie-och yrkesvägledareexamen eller motsvarande utbildning. Du behöver ha erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskola eller grundskola samt erfarenhet av att arbeta inom skolledning t ex som arbetslagsledare, förstelärare eller SYV. Det är meriterande om du har erfarenhet av yrkesprogram.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras behov och ger dem framtidstro. Samarbete med skolledning och övriga medarbetare är en grundbult så det ställs höga krav på din samarbetsförmåga. Du kommer ha många kontakter med elever, vårdnadshavare och externa samarbetspartners, vilket kräver god förmåga att kommunicera. Du är fokuserad på mål, resultat och kvalite. Din AMBITION är att med höga förväntningar på dig själv och medarbetarna och med tydligt pedagogiskt ledarskap ta dig an dina arbetsuppgifter professionellt. Med hjälp av din KRAFT står du upp för värden som hållbarhet, mångfald och jämställdhet och du samverkar kring elevernas skolgång. Genom din GLÖD inspirerar du dina medarbetare och engagerar dig i företagens situation. Våra elever längtar ut i arbetslivet och din största uppgift är att leda eleverna dit!

Vi erbjuder

På Praktiska Gymnasiet jobbar vi som ett sammansvetsat team och säkerställer att du inledningsvis får rätt förutsättningar för att utvecklas in i rollen. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMediakoncernen. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag och pensionsrådgivning.

Övrigt

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 2022-06-03. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Sofi Westerin på 070-819 13 90 eller via mail sofi.westerin@praktiska.se. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre. Läs gärna mer på www.academedia.se

Ansök nu

Biträdande rektor för yrkesutbildningar

Biträdande rektor
Läs mer Maj 12
Arbetsmarknadsförvaltningen, vuxenutbildning

Har du erfarenhet av yrkesutbildningar och har en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning? Är du intresserad av ledarskap och vill bidra till att göra skillnad för andra? Vi behöver förstärka inom vår Vuxenutbildning och söker nu en biträdande rektor till en nyinrättad tjänst.

Vuxenutbildningen tillhör arbetsmarknadsförvaltningen som arbetar på uppdrag av arbetsmarknadsnämnden. Hos oss får du möjlighet att tillsammans med lärare och andra medarbetare få jobba med ett av Uppsalas viktigaste arbeten. En möjlighet att få leda och vara en del av det pussel som ger människor förutsättningar till egen försörjning, en möjlighet att ställa om mitt i livet, komma in på arbetsmarknaden efter en tids uppehåll eller etablera sig i ett nytt land.

I kommunens egen regi finns yrkesutbildningar inom vård och omsorg, barn och fritid, kockutbildning, operatörsutbildning, trädgårdsutbildning och sfx-språkutbildning. Vi kommer också att starta en cykelteknikerutbildning i september 2022. Idag läser ca 600 elever dessa yrkesutbildningar på skolan. Verksamheten bedrivs inte bara på Utbildnings-och jobbcenter Boländerna utan också på UJC Gottsunda, Sylveniusgatan och Uppsala Business Park. Nu söker vi en biträdande rektor. Tjänsten är nyinrättad och du kommer att ingå i ett team tillsammans med ytterligare två biträdande rektorer.

Läs mer om utbildnings-och jobbcenter här (https://utbildningsochjobbcenter.uppsala.se/)


Ditt uppdrag
Som biträdande rektor arbetar du på uppdrag av rektor. Vilka uppdrag eller områden beror på din bakgrund och erfarenhet. Tillsammans med rektor driver du den pedagogiska utvecklingen och det systematiska kvalitetsarbetet. Uppdragen som delegeras kan förändras över tid, men kan till exempel komma att innebära:

• Schemaläggning
• Personalplanering, rekrytering och rehabilitering
• Medarbetar- och lönesamtal
• Systematiskt arbetsmiljöarbete och kvalitetssäkring av verksamheten
• Personalansvar

Som biträdande rektor vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av yrkesutbildningar och som har pedagogisk högskoleutbildning. Avslutad eller påbörjad rektorsutbildning är meriterande.
Vi uppskattar även följande erfarenheter som är meriterande:

• arbetat som chef/skolledare inom vuxenutbildning
• haft ledaruppdrag inom skolverksamhet
• arbetat med utveckling av distansstudier och kursutveckling
• erfarenhet av lärlingsutbildning
• erfarenhet av kombinationsutbildningar
• erfarenhet av validering
• arbetat med lärplattform

Du är van att arbeta digitalt, med Officepaketet och du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

I din ledarroll är du en trygg beslutsfattare med helhetssyn, en tydlig relationsskapare som arbetar resultatinriktat. Du har en god förmåga att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Välkommen med din ansökan!


Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Helena Ramqvist, enhetsrektor, 0730-95 67 40

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 12 91

Fackliga företrädare:
Sveriges Skolledarförbund: Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare: Anders Ekegärd, 018-727 00 91
SACO-rådet: Maria Persson, 018-727 24 24
Vision: 018-727 24 38
Ledarna: ledarna@ledarna.se

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor till Realgymnasiet i Uppsala

Biträdande rektor
Läs mer Maj 13
Om Lärande i Sverige AB

Vi leder gymnasieskolor och yrkeshögskola inom Lärandegruppen i Sverige AB som är en av Sveriges största friskolekoncerner. Inom Lärandegruppen finns även förskolor, grundskolor och en resursskola. Våra gymnasieutbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. På Lärandes hemsida kan du läsa mer om våra verksamheter, om hur vi tänker och jobbar mot vår gemensamma mission att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas – under skoltiden och i framtiden.

Om Realgymnasiet Uppsala

Läs mer om vår skola på https://www.realgymnasiet.se/skolor/uppsala.Arbetsbeskrivning - Uppdraget som Biträdande rektor
Vi söker nu en biträdande rektor till Realgymnasiet Uppsala! Som biträdande rektor kommer du tillsammans med rektor ansvara för det pedagogiska ledarskapet, där utveckling utifrån verksamhetens behov och mål står i fokus.

Ett arbete som sker i nära samarbete med skolans förstelärare. Du kommer framför allt att jobba med arbetsmiljö för elever och personal samt övergripande koordinering som exempelvis schemaläggning, vikariehantering vissa ekonomiska uppgifter. Tillsammans med skolans kommunikatör kommer du arbeta med att marknadsföra skolan. Du kommer jobba tätt tillsammans med rektor med måluppfyllelse för att höja skolans goda resultat ytterligare.

Du kommer bland annat att vara delaktig i eller ansvara för elevhälsoarbetet, vidareutveckla det systematiska kvalitetsarbetet, arbeta med måluppfyllelse samt konstruktiva framåtsyftande möten med vårdnadshavare och elever. Även visst personalansvar kan komma att ingå i tjänsten.

Som skolledare kommer du ingå i Regionchefens ledningsgrupp för region Mitt tillsammans med rektorer och biträdande rektorer för de andra skolorna i regionen. Tillsammans med rektor och övriga kollegor på enheten skapar du en attraktiv skola som ger elever mycket goda förutsättningar för det framtida arbetslivet och fortsatta studier.

Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. På skolan finns Hantverksprogrammet där vi utbildar hår- och makeupstylister och vi har även Naturbruksprogrammet där vi utbildar inom ridning, hund och sällskapsdjur och djursjukvård. I arbetet som biträdande rektor förväntas man sätta sig in i de olika utbildningarna för att kunna vara med i utveckling och kvalitetssäkring. Personalgruppen är trygg och sammansvetsad. Den har ett positivt förhållningssätt och tar sig an utmaningar.  

Kvalifikationer
Vi ser att du är legitimerad gymnasielärare och har en dokumenterad pedagogisk erfarenhet inom gymnasieverksamhet. Vi söker dig som har kunskap och är intresserad av pedagogiskt utvecklingsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet i rollen som förstelärare eller liknande. Det är meriterande om du har erfarenhet av rollen som biträdande rektor och om du färdigställt rektorsutbildningen.

Vi söker dig som vill vara ledare och har ett stort intresse för skolutveckling. Du har ett pedagogiskt, verksamhetsnära och utvecklingsinriktat ledarskap med fokus på att  förbättra varje enskild elevs lärande och resultat. Du driver verksamheten utifrån skolans uppdrag i lagar, förordningar, läroplan och har förmågan att göra det inom ramen för vårt pedagogiska koncept. Du tar initiativ och genom att våga utmana din omgivning på ett positivt sätt skapar du ett konstruktivt arbetssätt som fokuserar på delaktighet och goda lösningar. 

Du är strukturerad och har förmågan att fullfölja överenskomna uppdrag. Du ska ha en fallenhet att kunna inspirera och utveckla verksamhet genom en positiv och kreativ inställning. 

Du kommunicerar på ett ödmjukt men tydligt sätt där du säkerställer att budskap och förväntningar är klara för berörda parter. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Vi ser att du har körkort för att kunna upprätthålla god kontakt med våra samarbetspartners. 

Du använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher där våra elever har sina intressen. Du brinner för att stödja elevernas lärprocess och personliga utveckling.

Om du blir anställd erbjuder vi en gedigen introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Tjänsten är en tillsvidaretjänst som inleds av 6 månaders provanställning. Inom Realgymnasiet har vi semestertjänst.

Våra fyra kärnvärden är centrala i våra verksamheter. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Vi arbetar i Team där vi delar kunskap och erfarenheter som leder till Framgång.Varmt välkommen med din ansökan!larande.seLäs mer om våra gymnasier och yrkeshögskola på:

realgymnasiet.se

consensum.se

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Apr 7
Tiundaskolan

Trivs du som bäst när den ena dagen inte är den andra lik? Har du ett särskilt intresse för IKT? Är du sugen på att ta klivet till en stor skola med liten och tight skolledning?

Två vill bli tre! I nuläget består skolledningen av rektor och biträdande rektor men då Tiundaskolan växer behöver vi utöka med ytterligare en kompetent, modig, drivande och engagerad kollega/ biträdande rektor!

Tiundaskolan är en kommunal F-9 skola placerad i Luthagen med cirka 800 elever och 90 medarbetare. Skolan har ett komplett elevhälsoteam som arbetar förebyggande och hälsofrämjande. Tiundaskolan är en del av Trivselprogrammet och Kiva-programmet och vi vill att du delar vår grundsyn om alla människors lika värde och lika rättigheter i samhället. På Tiundaskolan finns ett Fritidshem som till hösten kommer bestå av cirka 100 elever.

Ditt uppdrag

I ditt uppdrag ingår personalansvar för undervisande personal i årskurs 7-9 vilket bland annat innebär att följa upp undervisningen för högstadiet, ha ett relationsbaserat ledarskap genom verksamhetsbesök samt föra dialoger med berörd personal. I löneprocessen och i rekryteringsprocesser samarbetar du med övriga skolledare.

I denna tjänst kommer du att ansvara för samt leda och utveckla allt som berör IKT och digitaliseringen av verksamheten. Skolan har, med sina fantastiska digitala resurser, stora utvecklingsmöjligheter och du behöver därför vara både nyfiken, trygg och erfaren inom digitala verktyg. Du kommer inom denna del av uppdraget exempelvis ansvara för såväl olika tänkbara satsningar och fortbildningar som digitala system, digitala inköp liksom vår hemsida.

I ditt uppdrag ingår även att ansvara för arbetet kring det systematiska brandskyddet och kvalitetssäkra samt följa upp allt som berör SBA. Till din hjälp finns en kompetent vaktmästare som är kunnig och dessutom utför brandronderna. Utbildning inom denna del av uppdraget ges internt om förkunskaper saknas.

Arbetsuppgifter tillkommer baserat på din erfarenhet, spetskompetens och övriga intresseområden vilket sker i dialog och i tätt samarbete med de andra två skolledarna på Tiundaskolan.

Din bakgrund
För att bli aktuell för tjänsten måste du ha svensk lärarlegitimation och vi ser det som en fördel om du har genomgått rektorsutbildning eller annan ledarskapsutbildning. Du är van att arbeta utifrån styrdokument och skollagen och för att lyckas som biträdande rektor hos oss måste du ha dokumenterad erfarenhet av ledningsuppdrag inom skolan, exempelvis som arbetslagsledare, förstelärare, biträdande rektor, rektor eller liknande.

Du har utmärkt kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan, håller dig à jour gällande aktuell skolforskning och har både intresse för och goda kunskaper inom IKT liksom erfarenhet av digitalisering. Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska språket såväl muntligt som skriftligt.

Vi letar efter dig som sätter eleven i fokus och delar vår uppfattning om att med de rätta förutsättningarna både kan och vill alla elever lyckas i skolan. Som ledare har du helhetssyn och är duktig på att motivera, skapa engagemang och delaktighet. Du är analytisk och kan identifiera ett problems olika beståndsdelar och hur de hänger ihop, samtidigt som du förstår konsekvenserna av olika lösningsförslag. Du är en skicklig pedagog som anpassar ditt sätt att förmedla budskap till individen beroende på dennes förutsättningar, sammanhang och situation. Din omgivning uppfattar dig som lyhörd och smidig att samarbeta med och du löser konflikter på ett konstruktivt sätt.


Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Jenny Westergren 018-727 4848 eller biträdande rektor Cecilia Sundman 018-727 4852. Har du frågor om rekryteringsprocessen, hör av dig till HR-specialist Britt Pedersen, 018-727 6712.

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor Liljeforsskolan med huvudansvar för elevhälsoteamet

Biträdande rektor
Läs mer Mar 30
Utbildningsförvaltningen avdelning grundskola

Är du en erfaren skolledare som drivs av utveckling ? Är du intresserad av ett spännande och varierande jobb som biträdande rektor med huvudansvaret att leda och utveckla elevhälsoteamets arbete?
Nu söker vi dig som vill vara med och driva Liljeforsskolans utvecklingsarbete framåt!

Liljeforsskolan är en F-5-skola med cirka 320 elever och en stark "vi känsla". Skolan ligger vid Gränbyfältet med närhet till ett stort grönområde och Regnbågsparken och 4H-gården. Det pedagogiska arbetet och värdegrundsarbetet går som en röd tråd genom hela verksamheten. Allas lika värde ligger till grund för allt vi gör. Alla elever ges förutsättningar att utveckla en god självkänsla och tro på sig själv och sin egen förmåga. Respekt för individuella olikheter och lyhördhet är viktigt i vår organisation.

Här kan du läsa mer om Liljeforsskolan (https://liljeforsskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Arbetet som biträdande rektor innebär ett ledarskap nära elever och medarbetare.
Du kommer att ha ett operativt ansvar för årskurserna F-5 samt fritidshemmet. Arbetet innebär att du tillsammans med personalen arbetar med att utveckla undervisningen samt likvärdigheten på skolan och ett led i det arbetet är att ansvara för elevhälsoarbetet på Liljeforsskolan.
Du har huvudansvaret för att leda och utveckla elevhälsoteamets arbete och arbetsprocessen inom skolans elevhälsoarbete, du ger stöd till verksamheten i fråga om elever med stora behov eller svåra situationer.
I tjänsten som biträdande rektor kommer du även att ansvara för och leda stödgruppen (trygghetsteam).

Du har ett nära samarbete med skolans vaktmästare samt ansvarar för kontakten med vår fastighetsägare. Du kommer därmed att leda en stor del av arbetsmiljöarbetet som rör våra lokaler.

I uppdraget ingår att stötta rektor i planeringen av det systematiska kvalitetsarbetet med verksamhetens utveckling i fokus. Tillsammans med rektor ansvarar du för att enheten arbetar utifrån skolans verksamhetsplan, styrdokument, följer upp, utvärderar och vidtar förbättringsåtgärder utifrån fattade beslut.
Du har personalansvar där du genomför medarbetar- samt lönesamtal samt deltar i rekryteringsprocesser.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som rektor eller biträdande rektor inom grundskolan eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har högskoleexamen med pedagogisk inriktning. Arbete inom kommunal skolverksamhet är meriterande. Du är van att arbeta utifrån styrdokument och skollagen. Påbörjad eller avslutad rektorsutbildning, ledarskapsutbildning och utbildning inom specialpedagogik är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med elevhälsoteam samt erfarenhet av att leda F-5/6 samt fritidshem. Erfarenhet av personalansvar är meriterande.

Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och utmärkt kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan.

Vi söker dig som har en god ledarskaps- och samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är en trygg beslutsfattare och en tydlig relationsskapare. Vidare har du en hög förmåga till helhetssyn samt att självständigt driva arbete framåt genom struktur, planering och prioritering.
Som ledare är du trygg i dig själv och drivs av att leda och utveckla verksamhet och medarbetare.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Silav Sjövall, rektor, 018-727 09 77

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
Iréne Lavesson, 018-727 12 91

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet Skolledare: Anders Ekegärd, 070-824 87 81
Sveriges skolledarförbund: Johanna Wallin, 018-727 63 21


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Programrektor till Rosendalsgymnasiet Uppsala kommun

Biträdande rektor
Läs mer Feb 18
Utbildningsförvaltningen, avdelning gymnasieskola

Vill du arbeta som programrektor på en gymnasieskola där det finns ett stort engagemang hos elever och medarbetare? En skola där vi samarbetar för att främja elevernas lärande? En skola som har fokus på bildning, elevernas lärande och en positiv studiemiljö med stort elevengagemang? Då är Rosendalsgymnasiet i Uppsala kommun en skola för dig. Har du erfarenhet som skolledare och är en tydlig och samarbetsinriktad ledare är du välkommen att söka jobbet!

Skolan är belägen nära Biomedicinskt centrum i en expansiv del av staden. Rosendalsgymnasiet har idag ca 900 elever fördelade på tre program: naturvetenskapliga programmet, samhällsvetenskapsprogrammet och språkintroduktionsprogrammet.

Läs mer om skolan här! (https://rosendalsgymnasiet.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som programrektor ingår du i skolans ledningsgrupp som tillsammans leder och utvecklar Rosendalsgymnasiet. Ledningsgruppen består i nuläget av rektor och två programrektorer.

Du ansvarar för dina program som inkluderar elev- och personalansvar och i ditt uppdrag har du ett strategiskt, operativt och pedagogiskt ansvar. Du planerar och leder det dagliga arbetet och skapar goda förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling och måluppfyllelse. I uppdraget ingår även att driva och utveckla verksamheten tillsammans med skolans lärare och annan personal, arbeta för att skapa en positiv och trygg läromiljö för skolans elever, samt ett nära samarbete med elevhälsan. Du drivs av att vilja tillsammans med andra göra skillnad för eleverna

Som chef i Uppsala kommun har du också stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet som skolledare inom gymnasieskolan som inkluderar elev- och personalansvar, och har högskoleexamen med pedagogisk inriktning som är relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har en påbörjad eller avslutad rektorsutbildning, gymnasielärarexamen och lärarlegitimation, samt erfarenhet som lärare inom gymnasieskolan.

För att lyckas i uppdraget behöver du också ha:

• erfarenhet och kunskap om skoladministrativa IT-system
• goda kunskaper om Skolverkets styrdokument och läroplan
• goda kunskaper om hur gymnasieskolan är uppbyggd
• goda kunskaper i svenska språket, både i tal och i skrift


Det är meriterande om du har:

• erfarenhet av att driva skolutveckling
• erfarenhet av arbete inom kommunal skolverksamhet
• goda kunskaper om aktuell skolforskning


Som ledare tar du ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå goda resultat, och ditt ledarskap är tydligt, involverande och tillitsbaserat. Du har ett förhållningssätt som bygger på helhetssyn vilket innebär att du förstår ditt uppdrag men att du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har också lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och kan agera utifrån dessa beslut.

Inom Uppsala kommun arbetar vi tillsammans, som en kommun, ett Uppsala. Det skapar gemenskap och delaktighet med kommuninvånarna. Vi tar ansvar för att det ska vara bra att leva, verka och vistas i hela Uppsala kommun. Det är behoven som vägleder hur vi agerar och prioriterar för framtiden. För oss är det viktigt att du delar vår värdegrund; göra skillnad, arbeta tillsammans, välkomna nyskapande.

Se en film om Uppsala kommuns värdegrund här! (https://www.youtube.com/watch?v=FcIejaO3OuA)

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Jeanette Fry, enhetsrektor, 018-727 33 31 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor elevhälsa och specialpedagogik till natursköna Eriksberg

Biträdande rektor
Läs mer Feb 10
Eriksbergsskolan

Nu förstärker vi vårt team med en biträdande rektor med fokus?elevhälsa och söker dig som har specialpedagogisk utbildning på avancerad nivå och erfarenhet av ledande uppdrag. Vill du arbeta med elevhälsa på en arbetsplats som kännetecknas av gott samarbete, öppen och tydlig kommunikation? Här får du möjlighet att arbeta i ett tvärprofessionellt team och skapa goda förutsättningar för en hel skola.?Är du den vi söker?

Eriksbergsskolan är en trygg 7-9-skola med ca 380 elever som ligger i natursköna Eriksberg nära Stadsskogen och Hågadalen.?Skolan är indelad i arbetslag och ämneslag. Vi har även ett trygghetsteam, kamratstödjare, elevhälsoteam, elevråd och ett matråd samt en skolutvecklingsgrupp. Här läser du mer om skolan (https://eriksbergsskolan.uppsala.se/omskolan).

Ditt uppdrag
Som biträdande rektor på Eriksbergsskolan driver du bland annat skolans elevhälsoteam, i nära samarbete med rektor. Det innebär att:

• vara sammankallande och leda de flesta av skolans elevhälsomöten med vårdnadshavare, externa aktörer och skolans personal där hälsofrämjande insatser diskuteras
• vara ansvarig för att insatserna följs upp och utvärderas
• vara ansvarig för att elevhälsan gör rätt saker som ger önskad effekt
• identifiera behov hos våra elever tillsammans med övriga resurser i elevhälsoteamet
• vid behov arbeta för en samverkan med externa aktörer, exempelvis handledning av personal eller fortbildning kopplat till elevhälsoarbetet

I uppdraget ingår även att verka som specialpedagog på skolan vilket handlar om att skapa goda förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling och måluppfyllelse och arbeta för att skapa en bra och trygg läromiljö för skolans elever. En del av tjänsten kommer att utgöra den specialpedagogiska funktionen där bland annat följande arbetsuppgifter ingår:

• delta i kompetensutvecklande aktiviteter
• arbeta med utvecklingsgruppen för att utveckla rutiner, kanaler och implementering av elevhälsoarbetet i skolan
• stödja i ansökan för Extra ordinärt stöd
• göra observationer i verksamheten och pedagogisk kartläggning
• göra analyser och åtgärder för elever i behov av stöd och att finnas till hands runt dokumentation och uppföljningar
• erbjuda stöd i pedagogiska bedömningar samt stötta pedagoger i arbete med åtgärdsprogram

Du kommer att ha personalansvar för elevhälsoteamet samt skolans resurspersoner (specialpedagog, elevassistenter och lärarassistenter). Du ingår i skolans ledningsgrupp och rapporterar till enhetsrektor som kommer att stötta dig i ditt arbete. I rollen som biträdande rektor kommer du ständigt att ställas inför nya spännande utmaningar och ha ett väldigt mångsidigt arbete.

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och specialpedagogisk utbildning på avancerad nivå. Det är meriterande om du har kompletterande pedagogisk utbildning som rör högstadiets elevgrupp samt utbildning i metoder för att bedriva skolutveckling.?

Du har erfarenhet av arbete utifrån styrdokument och skollagen samt av ledande uppdrag inom skolan som arbetslagsledare, samordnare eller liknande. Du har även erfarenhet av hur elevhälsan kan medverka till att stärka skolans förebyggande och hälsofrämjande arbete och därigenom stödja elevens utveckling mot utbildningens mål. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av utvecklingsarbete, systematiskt kvalitetsarbete, arbete i elevhälsoteam och/eller av annat pedagogiskt arbete.?

Du har utmärkt kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan samt kunskaper om praktiska och teoretiska verktyg för att konsultera personal såsom att bedöma och utveckla lärprocesser. Det är positivt om du har goda kunskaper om aktuell skolforskning samt kunskap om hur undervisningen så långt som möjligt motverkar funktionsnedsättningens konsekvenser genom att ta hänsyn till alla olika behov i lärmiljön, bla AKK och tydliggörande pedagogik. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska är en förutsättning för tjänsten.

Som person har du god ledarskapsförmåga och skapar engagemang och delaktighet. Du gillar att samarbeta, skapa dialog och bidra till grupputveckling. Vidare uppskattar vi att du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Petra Bruce, rektor, 018-727 53 51, eller Kajsa Angerdal, HR-specialist, 072-593 28 06.

Fackliga företrädare:
Sveriges Skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Programrektor till Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Biträdande rektor
Läs mer Jan 14
Utbildningsförvaltningen, avdelning gymnasieskola

Uppsala yrkesgymnasium Jälla växer och utvecklas. Är det du som är vår nya programrektor som vill vara med och bidra till en positiv utveckling av verksamheten på Jälla? Läs då mer här om jobbet som programrektor!

Uppsala yrkesgymnasium Jälla erbjuder bygg- och anläggningsprogrammet, naturbruksprogrammet el- och energiprogrammet, ventilation- och fastighetsprogrammet och fordons- och transportprogrammet. Förutom dessa program finns det introduktionsprogram, särskola och vuxenutbildningar på skolan.

Till skolan hör även ett större jordbruk som är organiserat i en stiftelse och betjänar skolan med mycket av den praktiska undervisningen inom djurhållning och odling. Gården fungerar i huvudsak som utbildningsplats för skolans elever men ska även ligga i framkant avseende produktion och skötsel.

Skolan är belägen 6 km från Uppsalas centrum och har idag cirka 700 elever och 150 medarbetare.

Nu söker vi en programrektor som ska ansvara för naturbruksprogrammet, och eventuellt andra program beroende på hur organiseringen kommer att se ut framöver.

Ditt uppdrag
Som programrektor ingår du i skolans ledningsgrupp där arbetet med övergripande planering och genomförande sker. Ledningsgruppen består av rektor, tre programrektorer och två driftledare. Med tydliga uppdrag till lärare sätter du elevernas lärande i fokus och bidrar till att höja deras resultat samt bidrar du till en systematisk kvalitetsförbättring.

Du ansvarar för dina program med pedagogiskt ledarskap och har elev- och personalansvar. Du planerar och leder det dagliga arbetet. I uppdraget ingår även ett nära samarbete med elevhälsan.

Inom yrkesutbildningar är samarbetet med berörda branscher viktiga. I uppdraget ingår därför att tillsammans med skolans övriga medarbetare arbeta med skolans olika branschråd. Du har också ett övergripande ansvar för skolans arbete med APL samt ingår du i skolans marknadsföringsgrupp.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har har erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskolan och har erfarenhet som skolledare med elev- och personalansvar. Har du erfarenhet som skolledare på yrkesgymnasium eller motsvarande (med elev- och personalansvar) ser vi det som en fördel, och det är särskilt meriterande med erfarenhet som programansvarig för naturbruksprogram eller motsvarande. Vi vill också att du har goda kunskaper om hur gymnasieskolan är uppbyggd, samt har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.

Det är meriterande om du har avslutad eller pågående rektorsutbildning, samt lärarexamen och lärarlegitimation för gymnasieskolan.

Som ledare tar du ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå goda resultat. Du har ett förhållningssätt som bygger på helhetssyn vilket innebär att du förstår ditt uppdrag men att du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har också lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och kan agera utifrån dessa beslut. Vidare förstår du ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vi vill också att du är bra på att analysera och lösa komplexa frågor och problem, och sätta in dem i rätt sammanhang.

Inom Uppsala kommun arbetar vi tillsammans, som en kommun, ett Uppsala. Det skapar gemenskap och delaktighet med kommuninvånarna. Vi tar ansvar för att det ska vara bra att leva, verka och vistas i hela Uppsala kommun. Det är behoven som vägleder hur vi agerar och prioriterar för framtiden. För oss är det viktigt att du delar vår värdegrund; göra skillnad, arbeta tillsammans, välkomna nyskapande.

Youtube: Uppsala kommuns värdegrund (https://www.youtube.com/watch?v=FcIejaO3OuA)

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Tommy Persson, rektor, 018-727 27 97 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor med huvudansvar för elevhälsoteamet

Biträdande rektor
Läs mer Dec 22
Bälinge och Jumkils skolor

Har du ett stort engagemang och erfarenhet av skolledarskap och elevhälsans arbete? Då kanske du är intresserad av detta spännande och varierande jobb som biträdande rektor med huvudansvaret att leda och utveckla elevhälsoteamets arbete på Bälinge och Jumkils skolor. Välkommen med din ansökan!

Bälinge och Jumkils skolor är två F - 5 skolor på landsbygden nära Uppsala. I nuläget har Bälinge 440 elever med 18 klasser och Jumkils skola 80 elever med fyra klasser. Båda skolornas skolgårdar inbjuder till utevistelse samt lek och rörelse under rasterna. På skolorna arbetar tillsammans ca 50 medarbetare och skolledningen består av rektor och biträdande rektor. För oss är trygghet, trivsel och rörelse viktiga förutsättningar för kunskapsinlärning. Vi har ett elevhälsoteam som består av speciallärare, skolsköterska, skolkurator och skolpsykolog. Vi arbetar med Trivselprogrammet TL och KiVa-programmet. Det förstnämnda förespråkar fysisk aktivitet under rasterna och främjar inkludering och gemenskap bland eleverna. KiVa-programmet är ett evidensbaserat anti-mobbningsprogram som består av två ben, dels ett förebyggande som omfattas av värdegrundslektioner med olika teman som genomförs varje månad och dels en strukturerad samtalsmetodik om upprepade kränkningar sker. Båda skolorna använder metodiken det kooperativa lärandet som både gynnar samarbete och kunskapsinlärning.

Läs mer om Bälinge skola här (https://balingeskola.uppsala.se/) och Jumkils skola här (https://jumkilsskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Att vara biträdande rektor på Bälinge och Jumkil skola är ett spännande uppdrag och arbetsuppgifterna är mycket varierande. Tillsammans med rektor deltar du i beslutsprocesser samt i ledning-och utvecklingsarbete inom olika områden. Du är ställföreträdande rektor vid dennes frånvaro. Du har huvudansvaret för att leda och utveckla elevhälsoteamets arbete och arbetsprocessen inom skolorna elevhälsoarbete, du ger stöd till verksamheten i fråga om elever med stora behov eller svåra situationer.

I tjänsten kommer du tillsammans med rektor ansvara för schemaläggning och vara delaktig i arbetet med tjänstefördelning och organisation. Arbetet innebär en del dokumentation kring elever, schema och kvalitetsarbete, i detta samverkar du också med berörd personal inom administration. I uppdraget ingår det även att hålla i medarbetar- och lönesamtal.

Tillsammans med rektor driver du den pedagogiska utvecklingen och det systematiska kvalitetsarbetet du kommer även vara delaktig i lokal- och arbetsmiljöfrågor. Uppdragen som delegeras kan förändras över tid.

Som chef i Uppsala Kommun har du stöd från kommunledningskontorets staber när det gäller bland annat HR, kommunikation, fastighet mm. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig med erfarenhet som rektor/biträdande rektor eller som har annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har lärarlegitimation för grundskolan/gymnasiet och om du har påbörjad eller avslutad rektorsutbildning så är det en fördel.

Vi ser att du har erfarenhet av att leda elevhälsoteam och av arbete som lärare i grundskolan eller gymnasiet. Vi ser även att du är väl insatt i skolans styrdokument, kursplaner, kunskapsmål och de lagar och förordningar som styr grundskolan samt ser vi gärna att du har goda kunskaper om aktuell skolforskning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda utvecklingsarbete inom systematiskt kvalitetsarbete, arbetsmiljö, digitalisering eller annat i syfte att öka måluppfyllelse. Det är även en fördel om du har erfarenhet av tjänstefördelning/schemaläggning samt av arbete inom kommunal skolverksamhet.

God svenska i tal och skrift samt goda IT-kunskaper är en förutsättning för tjänsten likaså B-körkort då du behöver ta dig med bil mellan de två skolorna.

Som ledare är du trygg i dig själv och drivs av att leda och utveckla verksamhet och medarbetare. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv och med din strategiska förmåga tänker du övergripande och kan de se långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Vi ser att du är bra på att skapa, underhålla och utveckla dina arbetsmässiga relationer samt har du god initiativförmåga och du sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Rektor Ulrika Hollinggård, 018-727 63 47

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-specialist Jessica Ededal, 018-727 12 92

Facklig företrädare:
Lärarförbundet Skolledare Anders Ekegärd, 070-824 87 81
Sveriges skolledarförbund Johanna Wallin, 018-727 63 21

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor för yrkesutbildningar

Biträdande rektor
Läs mer Dec 22
UJC Boländerna

Har du erfarenhet av yrkesutbildningar och har en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning? Är du intresserad av ledarskap och vill bidra till att göra skillnad för andra? Vi behöver förstärka inom vår Vuxenutbildning och söker nu en biträdande rektor till en nyinrättad tjänst.

Vuxenutbildningen tillhör arbetsmarknadsförvaltningen som arbetar på uppdrag av arbetsmarknadsnämnden. Hos oss får du möjlighet att tillsammans med lärare och andra medarbetare få jobba med ett av Uppsalas viktigaste arbeten. En möjlighet att få leda och vara en del av det pussel som ger människor förutsättningar till egen försörjning, en möjlighet att ställa om mitt i livet, komma in på arbetsmarknaden efter en tids uppehåll eller etablera sig i ett nytt land.

I kommunens egen regi finns yrkesutbildningar inom vård och omsorg, barn och fritid, kockutbildning, operatörsutbildning, trädgårdsutbildning och sfx-språkutbildning. Vi planerar också att starta en cykelteknikerutbildning under 2022. Idag läser ca 600 elever dessa yrkesutbildningar på skolan. Verksamheten bedrivs inte bara på Utbildnings-och jobbcenter Boländerna utan också på UJC Gottsunda, Sylveniusgatan och Uppsala Business Park. Nu söker vi en biträdande rektor. Tjänsten är nyinrättad och du kommer att ingå i ett team tillsammans med ytterligare två biträdande rektorer.

Läs mer om oss här (https://utbildningsochjobbcenter.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som biträdande rektor arbetar du på uppdrag av rektor. Vilka uppdrag eller områden beror på din bakgrund och erfarenhet. Tillsammans med rektor driver du den pedagogiska utvecklingen och det systematiska kvalitetsarbetet. Uppdragen som delegeras kan förändras över tid, men kan till exempel komma att innebära:

• Schemaläggning
• Personalplanering, rekrytering och rehabilitering
• Medarbetar- och lönesamtal
• Systematiskt arbetsmiljöarbete och kvalitetssäkring av verksamheten
• Personalansvar

Som biträdande rektor vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av yrkesutbildningar och som har pedagogisk högskoleutbildning. Avslutad eller påbörjad rektorsutbildning är meriterande.
Vi uppskattar även följande erfarenheter som är meriterande:

• arbetat som chef/skolledare inom vuxenutbildning
• haft ledaruppdrag inom skolverksamhet
• arbetat med utveckling av distansstudier och kursutveckling
• erfarenhet av lärlingsutbildning
• erfarenhet av validering
• arbetat med lärplattform
• goda kunskaper i elevadministrativa program


Du är van att arbeta digitalt, med Officepaketet och du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

I din ledarroll är du en trygg beslutsfattare med helhetssyn, en tydlig relationsskapare som arbetar resultatinriktat. Du har en god förmåga att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.
Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.


Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Helena Ramqvist, enhetsrektor, 0730-95 67 40

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 12 91

Fackliga företrädare:
Sveriges Skolledarförbund: Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare: Anders Ekegärd, 018-727 00 91
SACO-rådet: Maria Persson, 018-727 24 24
Kommunal: 010-442 88 16
Vision: 018-727 24 38
Ledarna: ledarna@ledarna.se

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Programrektor till Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Biträdande rektor
Läs mer Nov 23
Utbildningsförvaltningen, avdelning gymnasieskola

Uppsala yrkesgymnasium Jälla växer och utvecklas. Är det du som är vår nya programrektor som vill vara med och bidra till en positiv utveckling av verksamheten på Jälla? Läs då mer här om jobbet som programrektor!

Uppsala yrkesgymnasium Jälla erbjuder bygg- och anläggningsprogrammet, naturbruksprogrammet el- och energiprogrammet, ventilation- och fastighetsprogrammet och fordons- och transportprogrammet. Förutom dessa program finns det introduktionsprogram, särskola och vuxenutbildningar på skolan.

Till skolan hör även ett större jordbruk som är organiserat i en stiftelse och betjänar skolan med mycket av den praktiska undervisningen inom djurhållning och odling. Gården fungerar i huvudsak som utbildningsplats för skolans elever men ska även ligga i framkant avseende produktion och skötsel.

Skolan är belägen 6 km från Uppsalas centrum och har idag cirka 700 elever och 150 medarbetare.

Nu söker vi en programrektor som ska ansvara för två av skolans program varav Fordons- och transportprogrammet är det ena. Det andra programmet erbjuds utifrån den sökandes kompetens och erfarenhet.

Ditt uppdrag
Som programrektor ingår du i skolans ledningsgrupp där arbetet med övergripande planering och genomförande sker. Ledningsgruppen består av rektor, tre programrektorer och två driftledare. Med tydliga uppdrag till lärare sätter du elevernas lärande i fokus och bidrar till att höja deras resultat samt bidrar du till en systematisk kvalitetsförbättring.

Du ansvarar för dina program med pedagogiskt ledarskap och har elev- och personalansvar. Du planerar och leder det dagliga arbetet. I uppdraget ingår även ett nära samarbete med elevhälsan.

Inom yrkesutbildningar är samarbetet med berörda branscher viktiga. I uppdraget ingår därför att tillsammans med skolans övriga medarbetare arbeta med skolans olika branschråd. Du har också ett övergripande ansvar för skolans arbete med APL samt ingår du i skolans marknadsföringsgrupp.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har har erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskolan och har erfarenhet som skolledare med elev- och personalansvar. Har du erfarenhet som skolledare på yrkesgymnasium eller motsvarande (med elev- och personalansvar) ser vi det som en fördel, och det är särskilt meriterande med erfarenhet som programansvarig för fordon- och transportprogrammet. Vi vill också att du har goda kunskaper om hur gymnasieskolan är uppbyggd, samt har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.

Det är meriterande om du har avslutad eller pågående rektorsutbildning, samt lärarexamen och lärarlegitimation för gymnasieskolan.

Som ledare tar du ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå goda resultat. Du har ett förhållningssätt som bygger på helhetssyn vilket innebär att du förstår ditt uppdrag men att du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har också lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och kan agera utifrån dessa beslut. Vidare förstår du ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vi vill också att du är bra på att analysera och lösa komplexa frågor och problem, och sätta in dem i rätt sammanhang.

Inom Uppsala kommun arbetar vi tillsammans, som en kommun, ett Uppsala. Det skapar gemenskap och delaktighet med kommuninvånarna. Vi tar ansvar för att det ska vara bra att leva, verka och vistas i hela Uppsala kommun. Det är behoven som vägleder hur vi agerar och prioriterar för framtiden. För oss är det viktigt att du delar vår värdegrund; göra skillnad, arbeta tillsammans, välkomna nyskapande.

Youtube:
Uppsala kommuns värdegrund (https://www.youtube.com/watch?v=FcIejaO3OuA)

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Tommy Persson, rektor, 018-727 27 97 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor för elevhälsan i grundsärskolan

Biträdande rektor
Läs mer Okt 22
Eriksberg grundsärskola

Grundsärskolan i Uppsala kommun är under tillväxt och befinner sig i en positiv utvecklingsfas för att ytterligare ta ett kliv i vårt arbete mot en högkvalitativ verksamhet där alla elever utvecklas maximalt utifrån sin förmåga. Nu förstärker vi vårt team med en biträdande rektor för elevhälsan och söker dig som har specialpedagogisk utbildning på avancerad nivå och erfarenhet av ledande uppdrag. Vill du arbeta med elevhälsa på en arbetsplats som kännetecknas av gott samarbete, öppen och tydlig kommunikation där du får möjlighet att arbeta i ett tvärprofessionellt team och skapa goda förutsättningar för en hel skolform? Då kan du vara den vi söker!

Grundsärskolan i Uppsala kommun har en samlad elevhälsa som leds av biträdande rektor för elevhälsan. Grundsärskolans elevhälsoteam består av rektorer, skolsköterskor, skolpsykolog, skolkurator, skollogoped, specialpedagog, studie- och yrkesvägledare samt har tillgång till skolläkare. Elevhälsoteamet samarbetar med socialtjänsten, habiliteringen och barn- och ungdomspsykiatrin med flera där en god samverkan gynnar eleven. Elevhälsoteamet arbetar mot de fem kommunala grundsärskolorna med sammanlagt ca 250 elever och ca 190 personal.

Biträdande rektor för elevhälsan har rektor på Eriksberg grundsärskola som chef och ingår i elevhälsans organisation för grundsärskolan.

Mer information hittar du här (https://grundsarskola.uppsala.se/) (http://www.grundsarskola.uppsala.se)

Ditt uppdrag
I uppdraget som biträdande rektor kommer även rollen som specialpedagog att ingå. I dina arbetsuppgifter ingår att skapa goda förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling och måluppfyllelse och arbeta för att skapa en bra och trygg läromiljö för skolans elever. En stor del av tjänsten kommer att utgöra den specialpedagogiska funktionen där bland annat följande arbetsuppgifter ingår:

- delta i kompetensutvecklande aktiviteter
- arbeta med utvecklingsgruppen för att utveckla rutiner, kanaler och implementering av elevhälsoarbetet i skolorna
- stödja i ansökan för Extra ordinärt stöd
- göra observationer i verksamheten
- göra pedagogisk kartläggning
- göra analyser och åtgärder för elever i behov av stöd och att finnas till hands runt dokumentation och uppföljningar
- erbjuda stöd i pedagogiska bedömningar
- stötta pedagoger i arbete med åtgärdsprogram

Du kommer att ha personalansvar för sju medarbetare. Du ansvarar för det systematiska kvalitetsarbetet samt driver och utvecklar verksamheten tillsammans med skolans lärare och annan personal.

I jobbet ingår även att
- driva eller delta i projekt
- ge stöd i konsultation
- föra medarbetardialog med elevhälsans personal
- vara delaktig i löneprocessen för elevhälsans personal gällande olika professioners bedömning av prestation.

Du ingår i grundsärskolans ledningsgrupp och rapporterar till enhetsrektor som kommer att stötta dig i ditt arbete. I rollen som biträdande rektor kommer du ständigt ställas inför nya spännande utmaningar och ha ett väldigt mångsidigt arbete.

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och specialpedagogisk utbildning på avancerad nivå. Det är dessutom meriterande om du har kompletterande pedagogisk utbildning som rör grundsärskolans elevgrupp samt utbildning i metoder för att bedriva skolutveckling.

Du har erfarenhet av arbete utifrån styrdokument och skollagen samt av ledande uppdrag inom skolan som arbetslagsledare, samordnare eller liknande. Du har även erfarenhet av hur elevhälsan kan medverka till att stärka skolans förebyggande och hälsofrämjande arbete och därigenom stödja elevens utveckling mot utbildningens mål. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av utvecklingsarbete, systematiskt kvalitetsarbete, arbete i elevhälsoteam och/eller av annat pedagogiskt arbete.

Du har utmärkt kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan samt kunskaper om praktiska och teoretiska verktyg för att konsultera personal såsom att bedöma och utveckla lärprocesser. Det är även positivt om du har goda kunskaper om aktuell skolforskning samt kunskap om hur undervisningen så långt som möjligt motverkar funktionsnedsättningens konsekvenser genom att ta hänsyn till alla olika behov i lärmiljön, bla AKK och tydliggörande pedagogik. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska är en förutsättning för tjänsten.

Som person har du god ledarskapsförmåga och skapar engagemang och delaktighet. Vi ser att du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samt har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vi ser även att du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Rektor Malin Sandlund 018-727 50 16

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-specialist Jessica Ededal 018-727 12 92

Facklig företrädare:
Lärarförbundet Skolledare Anders Ekegärd, 018-727 00 91
Sveriges skolledarförbund Johanna Wallin, 018-727 63 21
Ledarna Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor till vuxenutbildning i Uppsala

Biträdande rektor
Läs mer Jul 20
Utbildnings- och Jobbcenter

Har du högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och är intresserad av ledarskap? Vi på Utbildnings- och Jobbcenter behöver nu tillsätta en biträdande rektor. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad i samhället – på riktigt. Sök idag och bli en central del av vårt viktiga arbete!

Vuxenutbildningen tillhör arbetsmarknadsförvaltningen som arbetar på uppdrag av arbetsmarknadsnämnden. Sedan hösten 2019 finns Vuxenutbildningen i Uppsala huvudsakligen på Utbildnings- och jobbcenter i Boländerna och Gottsunda. Varje dag möter vi på Utbildnings- och jobbcenter fler än 2500 elever i våra olika verksamheter som SO för nyanlända, Lärcentrum, sfi, allmänna ämnen på grundläggande och gymnasial nivå samt flera olika yrkesutbildningar.

Hos oss får du möjlighet att tillsammans med lärare och andra medarbetare få jobba med ett av Uppsalas viktigaste arbeten. En möjlighet att få leda och vara en del av av det pussel som ger människor förutsättningar till egen försörjning, en möjlighet att ställa om mitt i livet, komma in på arbetsmarknaden efter en tids uppehåll eller etablera sig i ett nytt land.

Mer information om Utbildnings- och jobbcenter (https://utbildningsochjobbcenter.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
I din roll kommer du framförallt att i samverkan med rektor aktivt driva utvecklingen av undervisningen med elevernas kunskapsutveckling i fokus och delta i det systematiska kvalitetsarbetet. Dessutom kommer du att hålla i medarbetar- och lönesamtal, arbeta med tjänstefördelning, schemaläggning och systemstöd samt driva och utveckla verksamheten tillsammans med skolans lärare och annan personal.

Du kommer att ha personalansvar för 30 medarbetare och du rapporterar till enhetsrektor. Det roligaste med det här jobbet är att ständigt ställas inför nya, spännande utmaningar och att få vara med och skapa goda förutsättningar för morgondagens medborgare!

Din bakgrund
För att arbeta som biträdande rektor hos oss krävs det att du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Vidare har du utmärkt kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan, goda datorkunskaper och goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Vi tror att du är en person som drivs av att få ta stort ansvar och att ha ett jobb som gör skillnad.

Erfarenhet av arbete som biträdande rektor, utvecklingsarbete och arbete som skolledare samt rektorsutbildning, ledarskapsutbildning och kompletterande pedagogisk utbildning är meriterande.

Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du en person som har en god ledarskapsförmåga.

Sist men inte minst söker vi dig som tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Jesper Hedin, rektor, 076-1444871

Fackliga företrädare:
Petra Åkerström, Lärarnas Riksförbund, 0187272475
Heidi Bischof, Lärarförbundet, 018 -7272451
Sveriges Skolledarförbund, Johanna Wallin, 070-856 36 99
Akademikerförbundet SSR/SACO , Maria Persson, 018-727 24 24
Kommunal, 010-442 88 16
Vision, 018-727 24 38
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning via växeln: 018-727 00 00

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Programrektor till Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Biträdande rektor
Läs mer Maj 21
Utbildningsförvaltningen, avdelning gymnasieskola

Uppsala yrkesgymnasium Jälla växer och utvecklas. Är det du som är vår nya programrektor som vill vara med och bidra till en positiv utveckling av verksamheten på Jälla? Läs då mer här om jobbet som programrektor!

Uppsala yrkesgymnasium Jälla erbjuder bygg- och anläggningsprogrammet, naturbruksprogrammet el- och energiprogrammet, ventilation- och fastighetsprogrammet och fordons- och transportprogrammet. Förutom dessa program finns det introduktionsprogram, särskola och vuxenutbildningar på skolan.

Till skolan hör även ett större jordbruk som är organiserat i en stiftelse och betjänar skolan med mycket av den praktiska undervisningen inom djurhållning och odling. Gården fungerar i huvudsak som utbildningsplats för skolans elever men ska även ligga i framkant avseende produktion och skötsel.

Skolan är belägen 6 km från Uppsalas centrum och har idag cirka 700 elever och 150 medarbetare.

Nu söker vi en programrektor som ska ansvara för bygg- och anläggningsprogrammet samt VVS-programmet. Tjänsten är en tillsvidareanställning under förutsättning att erforderliga beslut tas om detta.

Läs mer om Uppsala yrkesgymnasium här Uppsala yrkesgymnasium Jälla (https://yrkesgymnasiumjalla.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som programrektor ingår du i skolans ledningsgrupp där arbetet med övergripande planering och genomförande sker. Ledningsgruppen består av rektor, tre programrektorer och två driftledare. Med tydliga uppdrag till lärare sätter du elevernas lärande i fokus och bidrar till att höja deras resultat samt bidrar du till en systematisk kvalitetsförbättring.

Du ansvarar för dina program med pedagogiskt ledarskap och har elev- och personalansvar. Du planerar och leder det dagliga arbetet. I uppdraget ingår även ett nära samarbete med elevhälsan.

Inom yrkesutbildningar är samarbetet med berörda branscher viktiga. I uppdraget ingår därför att tillsammans med skolans övriga medarbetare arbeta med skolans olika branschråd. Du har också ett övergripande ansvar för skolans arbete med APL samt ingår du i skolans marknadsföringsgrupp.

Som chef i Uppsala kommun har du också stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet som skolledare med elev- och personalansvar. Det är meriterande om du har den erfarenheten från yrkesgymnasium eller motsvarande, liksom om du har erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskolan. Vi vill också att du har goda kunskaper om hur gymnasieskolan är uppbyggd.

Meriterande är även avslutad eller pågående rektorsutbildning, samt lärarexamen och lärarlegitimation.

Som ledare tar du ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå goda resultat. Du har ett förhållningssätt som bygger på helhetssyn vilket innebär att du förstår ditt uppdrag men att du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har också lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och kan agera utifrån dessa beslut. Vidare förstår du ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vi vill också att du är bra på att analysera och lösa komplexa frågor och problem, och sätta in dem i rätt sammanhang.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Tommy Persson, rektor, 018-727 27 97 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Programrektor till Katedralskolan

Biträdande rektor
Läs mer Apr 29
Utbildningsförvaltningen, avdelning gymnasieskolan

Nu söker Katedralskolan i Uppsala kommun en programrektor med ansvar för språkintroduktion. Du ska kunna både förvalta och vidareutveckla Katedralskolan tillsammans med ledningsgrupp och medarbetare. Du omfamnar skolans historik som en berikande väg framåt. Har du erfarenhet som skolledare och är en tydlig och samarbetsinriktad ledare är du välkommen att söka jobbet!

Katedralskolan är Uppsalas största gymnasieskola med över 1400 elever. På skolan erbjuds utbildningar inom Barn- och fritidsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet och Humanistiska programmet och International Baccalaureate samt språkintroduktion (IMS). Med anor från 1200-talet omsätter vi vår rika historia i vår ständiga strävan efter att erbjuda en verksamhet som ligger i framkant av den pedagogiska utvecklingen.

Vi tror att en nyckel till framgång är vår uppgift att förbereda våra elever för att arbeta och bidra till samhället. Det gör vi bland annat med kunskap om grundläggande demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter. Ett sätt är att utbilda eleverna att tänka kritiskt, att granska fakta och att se konsekvenserna av olika alternativ. På så vis närmar sig eleverna ett vetenskapligt sätt att tänka och arbeta.

Nu söker vi en programrektor som ska ansvara för språkintroduktionsprogrammet (IMS).

Inom IMS arbetar vi aktivt med alla delar av det reglerade uppdraget. Vi erbjuder våra drygt 100 elever på språkintroduktion undervisning på samtliga nivåer (1-4) samt alfabetiseringsgrupper. Vid Katedralskolan erbjuds även central mottagning och kartläggning för den kommunala gymnasieskolans IMS-organisation.

Läs mer om skolan här: Katedralskolan (https://katedralskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som programrektor för språkintroduktion ingår du i skolans ledningsgrupp där arbetet med övergripande planering och genomförande sker. Ledningsgruppen består av rektor, sex programrektorer och en administrativ chef.

Du ansvarar för ditt program med pedagogiskt ledarskap och har elev- och personalansvar. Du planerar och leder det dagliga arbetet och skapar goda förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling och måluppfyllelse. I uppdraget ingår även att driva och utveckla verksamheten tillsammans med skolans lärare och annan personal, arbeta för att skapa en bra och trygg läromiljö för skolans elever, samt ett nära samarbete med elevhälsan.

I det här uppdraget får du möjlighet att få vara med och skapa goda förutsättningar för morgondagens medborgare.

Som chef i Uppsala kommun har du också stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskolan och har erfarenhet som skolledare med elev- och personalansvar. Har du erfarenhet som skolledare inom gymnasieskolan (med elev- och personalansvar) ser vi det som en fördel, liksom erfarenhet av arbete med språkintroduktion, som skolledare eller i en annan roll, samt erfarenhet från arbete inom kommunal skolverksamhet. Vi vill också att du har erfarenhet av att arbeta utifrån styrdokument och skollagen, samt goda kunskaper om hur gymnasieskolan är uppbyggd.

Du har en lärarexamen för gymnasieskolan och svensk lärarlegitimation. Det är meriterande om du har en påbörjad eller avslutad rektorsutbildning, liksom goda kunskaper om aktuell skolforskning.

Som ledare tar du ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå goda resultat. Du har ett förhållningssätt som bygger på helhetssyn vilket innebär att du förstår ditt uppdrag men att du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har också lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och kan agera utifrån dessa beslut. Vidare är du tydlig genom att säkerställa att ditt budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du anpassar dig också lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring, och är bra på att samarbeta med andra på ett smidigt och lyhört sätt. Slutligen är du en person med god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Andreas Widmark, enhetsrektor, 018-727 98 11 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor till Lundellska skolan

Biträdande rektor
Läs mer Apr 20
Lundellska skolan

Vill du vara med och bidra till Lundellska skolans pedagogiska utveckling? Vi söker nu en programrektor med ansvar för det samhällsvetenskapliga programmet. Välkommen med din ansökan!

Lundellska skolan ligger i en stimulerande vacker miljö mellan Ångströmlaboratoriet och SLU. Vi har Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet, Språkintroduktion samt en resursenhet.

Det är en av Uppsalas mest framgångsrika gymnasieskolor med en elevsammansättning som speglar Uppsala. Vi jobbar med kollegialt lärande där vi besöker varandra i klassrummet för att lära av varandra. Vi krokar arm kring eleverna för att de utifrån sina förutsättningar ska nå så långt som möjligt. Vår vision är bäst på lärande. Vägen dit handlar om goda kunskaper, goda relationer och ett gott ledarskap i klassrummet.

Läs mer om Lundellska skolan här (https://lundellska.nu/)

Ditt uppdrag
Lundellska skolans vision är att bli ”bäst på lärande” och för att nå det målet arbetar hela skolan med de prioriterade målen ”ledarskapet i klassrummet” samt att ”varje lektion ska vara viktig”. Som programrektor på det samhällsvetenskapliga programmet leder du de arbetslagen mot skolans vision.

Som programrektor på Lundellska skolan ingår du i skolans ledningsgrupp med enhetsrektor, övriga programrektorer och administrativ chef. I uppdraget ingår ansvar för planering, genomförande och uppföljning av elevernas hela studiesituation i nära samarbete med skolans elevhälsa. Du kommer att ha personalansvar, leda delar av skolans elevhälsoteam samt ansvara för administration och andra uppgifter som delegeras från enhetsrektor. Då tjänsten är en deltid ser vi gärna att tjänsten fylls upp till 100% med undervisning.

Som person vill vi att du har god förmåga att motivera personal och eleverna i deras yrkesutövande och lärande. Du kommunicerar på ett positivt, lyhört och tydligt sätt. Du drivs av vad man kan åstadkomma genom kollegialt lärande och är med och utvecklar programmet, skolan och arbetet i skolans ledningsgrupp.

Din bakgrund
Vi söker nu dig som har lärarexamen och lärarlegitimation samt erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskolan. Vi önskar att du har erfarenhet av att arbeta som skolledare med elev- och personalansvar samt av elevhälsoarbete. Vi vill också att du gått ”Rekryteringsutbildning för blivande skolledare” eller motsvarande. Vi utgår ifrån att du har goda IT-kunskaper och är väl insatt i skolans olika styrdokument.

Du har en god ledarskapsförmåga, är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vi ser även att du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Vi värdesätter även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Rektor Stefan Nyhem, 018-727 99 68

Facklig företrädare:
Lärarförbundet Skolledare Anders Ekegärd, 018-727 00 91
Sveriges skolledarförbund Johanna Wallin, 018-727 63 21
Ledarna Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Mar 26
Ärentunaskolan

Vill du arbeta på en stor skola i vacker närmiljö med ett gott samarbetsklimat där vi stöttar och hjälper varandra? Uppdraget som biträdande rektor på Ärentunaskolan är spännande och varierande där du bland annat kommer ha huvudansvaret för att leda och utveckla elevhälsoteamet arbete. Välkommen med din ansökan!

Hos oss kommer du arbeta med professionella kollegor som tillsammans med dig skapar det bästa förutsättningar för att eleverna ska nå sina mål och känna sig trygga i skolan.

Ärentunaskolan är en grundskola för årskurs 6-9 belägen i Storvreta, en dryg mil norr om Uppsala. Skolan har för närvarande cirka 650 elever i årskurs 6-9, inklusive en förberedelseklass, och cirka 70 medarbetare.
Från och med höstterminen 2021 blir vi en 7-9 skola och kommer ha ett elevantal på ca 530 elever. Skolan ligger nära Storvreta centrum, naturnära och med utsikt över Fyrisån. Det är lätt att pendla hit med såväl buss som tåg - Upptåget tar 7 minuter från Uppsala.

Läs mer om Ärentunaskolan här (https://arentunaskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Att vara biträdande rektor på Ärentunaskolan är ett spännande uppdrag och arbetsuppgifterna är mycket varierande. Tillsammans med rektor deltar du i beslutsprocesser samt i ledning-och utvecklingsarbete inom olika områden. Du är ställföreträdande rektor vid dennes frånvaro. Du har huvudansvaret för att leda och utveckla elevhälsoteamets arbete och arbetsprocessen inom skolans elevhälsoarbete. I tjänsten ingår också att du har huvudansvaret för schemaläggning och tillsammans med rektor är delaktig i arbetet med tjänstefördelning och organisation. Arbetet innebär en del dokumentation kring elever, personal, schema och kvalitetsarbete. I detta samverkar du också med berörd personal inom administration.

Tillsammans med rektor driver du den pedagogiska utvecklingen och det systematiska kvalitetsarbetet. Uppdragen som delegeras kan förändras över tid. Du kommer också ansvara för lokaler och svara på frågor kring arbetsmiljö och tar ett stort ansvar vad gäller arbetsmiljöfrågor.

Som chef i Uppsala Kommun har du stöd från kommunledningskontorets staber när det gäller bland annat HR, kommunikation, fastighet mm. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som är en erfaren skolledare som tex arbetat som biträdande rektor och som har lärarlegitimation för grundskolan/gymnasiet. Vi ser att du har erfarenhet av arbete som lärare i grundskolan eller gymnasiet samt av arbete med elever i behov av stödinsatser från elevhälsan. Du har även erfarenhet av att leda elevhälsoteam och viss erfarenhet av tjänstefördelning och schemaläggning. Du är väl insatt i skolans styrdokument, kursplaner, kunskapsmål och de lagar och förordningar som styr grundskolan samt är du väl förtrogen med elevhälsofrågor.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda utvecklingsarbete inom systematiskt kvalitetsarbete, arbetsmiljö, digitalisering eller annat i syfte att öka måluppfyllelse samt om du har erfarenhet av arbete i systemet DHS, IST och Skola 24. Likaså är det meriterande med påbörjad eller avslutad rektorsutbildning.

God svenska i tal och skrift samt goda IT-kunskaper är en förutsättning för tjänsten. Du har även goda kunskaper i digitala system exempelvis Unikum, Skola 24, Teams och IST.

Som ledare är du trygg i dig själv och drivs av att leda och utveckla verksamhet och medarbetare. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv och med din analytiska förmåga är du bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är även tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Rektor Camilla Svanqvist 018-727 09 75

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-specialist Jessica Ededal 018-727 12 92

Facklig företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd 018-727 00 91
Ledarna, Alexandra Södervall 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Programrektor till Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Biträdande rektor
Läs mer Mar 19
Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Uppsala yrkesgymnasium Jälla växer och utvecklas. Är det du som är vår nya programrektor som vill vara med och bidra till en positiv utveckling av verksamheten på Jälla? Läs då mer här om jobbet som programrektor!

Uppsala yrkesgymnasium Jälla erbjuder bygg- och anläggningsprogrammet, naturbruksprogrammet el- och energiprogrammet, ventilation- och fastighetsprogrammet och fordons- och transportprogrammet. Förutom dessa program finns det introduktionsprogram, särskola och vuxenutbildningar på skolan.

Till skolan hör även ett större jordbruk som är organiserat i en stiftelse och betjänar skolan med mycket av den praktiska undervisningen inom djurhållning och odling. Gården fungerar i huvudsak som utbildningsplats för skolans elever men ska även ligga i framkant avseende produktion och skötsel.

Skolan är belägen 6 km från Uppsalas centrum och har idag cirka 450 elever och 110 medarbetare.

Nu söker vi en programrektor som ska ansvara för bygg- och anläggningsprogrammet samt VVS-programmet. Tjänsten är en tillsvidareanställning under förutsättning att erforderliga beslut tas om detta.

Läs mer om Uppsala yrkesgymnasium här Uppsala yrkesgymnasium Jälla (https://yrkesgymnasiumjalla.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som programrektor ingår du i skolans ledningsgrupp där arbetet med övergripande planering och genomförande sker. Ledningsgruppen består av rektor, tre programrektorer och två driftledare. Med tydliga uppdrag till lärare sätter du elevernas lärande i fokus och bidrar till att höja deras resultat samt bidrar du till en systematisk kvalitetsförbättring.

Du ansvarar för dina program med pedagogiskt ledarskap och har elev- och personalansvar. Du planerar och leder det dagliga arbetet. I uppdraget ingår även ett nära samarbete med elevhälsan.

Inom yrkesutbildningar är samarbetet med berörda branscher viktiga. I uppdraget ingår därför att tillsammans med skolans övriga medarbetare arbeta med skolans olika branschråd. Du har också ett övergripande ansvar för skolans arbete med APL samt ingår du i skolans marknadsföringsgrupp.

Som chef i Uppsala kommun har du också stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har har erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskolan och har erfarenhet som skolledare med elev- och personalansvar. Har du erfarenhet som skolledare på yrkesgymnasium eller motsvarande (med elev- och personalansvar) ser vi det som en fördel. Vi vill också att du har goda kunskaper om hur gymnasieskolan är uppbyggd.

Du har en lärarexamen och lärarlegitimation, gärna för gymnasieskolan. Det är också meriterande om du har en avslutad rektorsutbildning.

Som ledare tar du ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå goda resultat, . Du har ett förhållningssätt som bygger på helhetssyn vilket innebär att du förstår ditt uppdrag men att du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har också lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och kan agera utifrån dessa beslut. Vidare förstår du ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vi vill också att du är bra på att analysera och lösa komplexa frågor och problem, och sätta in dem i rätt sammanhang.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Tommy Persson, rektor, 018-727 27 97 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor till Almtunaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Nov 18
Almtunaskolan

Har du erfarenhet av skolledarskap? Är du intresserad av ett spännande och varierande jobb där du bland annat har huvudansvaret för att leda och utveckla elevhälsoteamets arbete?
Till Almtunaskolan, som är en välskött, centralt belägen skola i Uppsala, söker vi nu en biträdande rektor.
Välkommen med din ansökan!

Almtunaskolan är en grundskola åk F-6 med ca 530 elever och 60 personal. Skolan är centralt belägen i Fålhagen med närhet till Vaksalatorg och tågstationen. Verksamheten leds i dag av en rektor och en biträdande rektor som tillsammans med skolans arbetslagsledare bildar skolans ledningsgrupp. På skolan finns också en utvecklingsgrupp bestående av förstelärare och utvecklingsledare. Skolans vision är ”Genom trygghet, glädje och delaktighet når vi målen!”. Skolan har väl utvecklade processer och ett väl utvecklat systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på elever och medarbetare. För att öka trygghet, arbetsro och inkludering samt för att förbättra elevernas måluppfyllelse arbetar skolan bland annat aktivt med IBIS (Inkluderande Beteendestöd I Skolan).

Läs mer om skolan här (https://almtunaskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som biträdande rektor samverkar du med rektor i utvecklingen av undervisningen och skolans verksamhet. Tillsammans med rektor utgör du skolans ledning där du deltar i beslutsprocesser samt lednings- och utvecklingsarbete inom olika områden, exempelvis systematiskt kvalitetsarbete, organisation, budget och arbetsmiljöfrågor. Du är ställföreträdande för rektor vid dennes frånvaro.

Du har huvudansvaret för att leda och utveckla elevhälsoteamets arbete och arbetsprocesserna inom skolans elevhälsoarbete. I tjänsten ingår personalansvar för elevhälsoteamet samt för övriga medarbetare som har uppdrag genom elevhälsan.

Du är delaktig, tillsammans med rektor, i arbetet med organisation och tjänstefördelning samt har huvudansvaret för schemaläggningen.

Arbetet innebär en del dokumentation och administration kring t.ex. personal, elever, schema och kvalitetsarbete. I detta arbete samverkar du ofta med skolans administratör, berörd personal på skolan samt med partners på staberna inom utbildningsförvaltningen.

Tillsammans med rektor driver du den pedagogiska utvecklingen och det systematiska kvalitetsarbetet. Uppdragen som delegeras kan förändras över tid, och kan till exempel komma att innebära:


• Schemaläggning
• Personalplanering, rekrytering och rehabilitering
• Medarbetardialog och lönesamtal
• Personalansvar
• Systematiskt arbetsmiljöarbete och kvalitetssäkring av verksamheten
• Samarbete med kurator i ärenden gällande diskriminering och kränkande behandling
• Driva och leda skolans IBIS arbete
• Introduktion av nyanställda


Din bakgrund
Vi söker dig som har examen med lärarlegitimation för grundskolan samt erfarenhet av att ha arbetat som lärare i grundskolan. Tjänsten kräver erfarenhet av ledande uppdrag inom grundskolan samt erfarenhet av arbete med elever i behov av stödinsatser från elevhälsan. Påbörjad eller genomförd rektorsutbildning, rekryteringsutbildning för blivande skolledare eller annan ledarskapsutbildning är meriterande. Erfarenhet som skolledare inom grundskolan med personal- och elevansvar, t ex rektor, biträdande rektor, eller motsvarande är meriterande, likaså erfarenhet av att leda elevhälsoverksamhet. Erfarenhet av att leda utvecklingsarbete inom systematiskt kvalitetsarbete, arbetsmiljö, digitalisering, eller annat utvecklingsarbete är också meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tjänstefördelning och schemaläggning samt någon form av specialpedagogisk utbildning.
Du har goda kunskaper i svenska språket, tal och skrift samt god IT-vana.

Vi söker dig som har en god ledarskaps- och samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är en trygg beslutsfattare och en tydlig relationsskapare. Vidare har du en hög förmåga till helhetssyn samt att självständigt driva arbete framåt genom struktur, planering och prioritering.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Pia Andreasson, rektor, 018-727 50 86.
Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 12 91.

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund: Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare: Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor till Bergstrands SFI i Uppsala

Biträdande rektor
Läs mer Nov 18
Om oss
Inte störst, men ledande
Bergstrands utbildningar startade för att förändra utbildningsbranschen. Vi ville skapa utbildningar som svarar mot företagens konkreta behov och som ger våra elever viktiga jobb. Idag är vi en stabil utbildningskoncern med utbildningar i toppklass. Vi är inte störst, men vi fortsätter att vara ledande.
Att jobba hos Bergstrands
Det finns flera anledningar till att Bergstrands utbildningar är en så populär arbetsplats. Många säger att det handlar om den nära kontakten mellan personal och elever. En annan viktig orsak är att utbildningarna har tydlig förankring i verkligheten och leder till viktiga jobb.
Bergstrands utbildningar är i ständig utveckling. Vi grundades 2006 (under namnet Yrkesplugget) med utbildningar inom bygg & transport. Idag bedriver vi yrkesutbildning i Stockholms och Uppsala län. År 2020 breddade vi verksamheten med sfi-utbildning i Uppsala, vilket vi fortsätter med i Stockholm under 2021.
Bergstrands sfi i Uppsala är en centralt belägen skolenhet med knappt 500 elever och en personalstyrka på ungefär 20 personer. Vi erbjuder sfi på alla nivåer, från studieväg 1, kurs A och alfabetisering till studieväg 3 kurs D för elever med akademisk skolbakgrund.
Vi söker nu en biträdande rektor till verksamheten. Välkommen att söka dig till oss!
Ditt uppdrag
Som biträdande rektor på Bergstrands sfi kommer en av dina huvuduppgifter vara att tillsammans med rektor utveckla och tydliggöra riktlinjer, arbetssätt och processer med särskilt fokus på skolans pedagogiska arbete. Tjänsten utgörs till viss del av undervisning på sfi.
I rollen som biträdande rektor arbetar och planerar du strategiskt tillsammans med rektor för att verksamheten ska nå sina mål och att utbildningen håller hög kvalitet. Du deltar även i arbetet med budget- och ekonomifrågor. Du delar personalansvaret med rektor och ansvarar för att bemanna verksamheten efter behov.
I rollen ingår även systematiskt kvalitetsarbete och pedagogisk handledning av lärarna .
Du rapporterar till rektor och verksamhetsansvarig, och får även delegation för utrymme att ta egna beslut.
Dina kvalifikationer och personliga egenskaper
Lärarlegitimation med behörighet inom svenska som andraspråk (minst 30 hp)
Erfarenhet av undervisning i svenska för invandrare
God kännedom om om lagar och styrdokument inom vuxenutbildningen
Ledningserfarenhet, exempelvis genom projektansvar, pedagogisk ledning, eller teamledning
Kunskap om och erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete
God datorvana med bra kunskaper inom Officepaketet och digitala lösningar för undervisning.

Detta är tjänsten för dig som har en god förmåga att hålla många bollar i luften samtidigt som du kan behålla ditt fokus. Du är stresstålig, flexibel och strukturerad samt bra på att planera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du är trygg i dig själv och värdesätter integritet, professionalitet och ett gott samarbetsklimat på arbetsplatsen.
Med fördel har du även fullföljt eller påbörjat den statliga rektorsutbildning, alternativt förväntas göra det inom ramen för tjänsten som biträdande rektor.
Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning initialt. Vi tillämpar kollektivavtal.
Tror du tjänsten skulle passa dig bra? Välkommen med din ansökan!
Sök tjänsten genom att skicka in ditt CV, lärarlegitimation med behörigheter samt några rader som dig själv via mail till tf. rektor shahab.mesbah@bergstrandsutbildningar.se
Startdatum för tjänsten är 1 januari 2021, men vederbörande kan med fördel starta tidigare.
Kontaktperson
Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta: shahab.mesbah@bergstrandsutbildningar.se
Vi hanterar denna rekryteringsprocess själva så vi undanber kontakt från rekryteringsföretag.

Ansök nu

Biträdande rektor till Almunge skola

Biträdande rektor
Läs mer Sep 24
Almunge skola

Har du erfarenhet av skolledarskap och är intresserad av ett spännande och varierande jobb som biträdande rektor? Hos oss får du möjlighet att följa eleverna genom hela grundskolan, välkommen med din ansökan!

Almunge skola är en trivsam skola på landet nära staden. Med internationella kontakter i ett årligt Europeiskt utbytesprojekt, medvetet valda studiebesök och Upplandsleden vid skolgårdsgränsen kombinerar vi det bästa av två världar. Skolan präglas av en professionell, avspänd och vänlig atmosfär med 475 elever i åk F-9. Förutom ändamålsenliga lokaler har vi ett välsorterat skolbibliotek med bibliotekarie, en stor sporthall med undervisningsbassäng och natur som möjliggör många olika aktiviteter under alla årstider. Under läsåret 2019/2020 startade vi upp ett Pulshöjande projekt för att skapa ytterligare förutsättningar för eleverna att nå höga resultat och må bra, vilket numera ingår i elevernas dagliga schema. För oss på Almunge skola är elevernas trygghet och trivsel lika viktig som utvecklingen mot kunskapskraven. För att säkerställa detta har vi ett komplett elevhälsoteam och ett aktivt elevråd som driver frågor av betydelse för eleverna. Som medarbetare på Almunge skola är du delaktig i en skola som skapar goda förutsättningarna för inlärning.

Läs mer om oss här (https://almungeskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som biträdande rektor samverkar du med rektor i utvecklingen av undervisningen och skolans verksamhet. Tillsammans med rektor utgör du skolans ledning där du deltar i beslutsprocesser samt lednings- och utvecklingsarbete inom olika områden, exempelvis systematiskt kvalitetsarbete, organisation, budget och arbetsmiljöfrågor. I Almunge skola präglas det gemensamma arbetet av ett samledarskap vilket innebär att du kommer att ingå i ett sammanhang där delaktighet och ett delat ansvar är en viktig utgångspunkt hos våra medarbetare.

Uppdragen som delegeras kan förändras över tid, men kan till exempel komma att innebära:

• fördelade ledningsuppdrag, utifrån kompetens/intresse, för hela organisationen
• personalansvar, rekrytering och rehabilitering
• medarbetar- och lönesamtal
• deltagande i skolans elevhälsoteam och arbete utifrån elevhälsoplan
• elevansvar
• stöd i verksamhet med elever vid behov
• fritidshemmets kvalitetsarbete

Arbetet innebär dokumentation och administration. I detta arbete samverkar du med skolans administratör, berörd personal på skolan samt med partners på staberna inom utbildningsförvaltningen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har examen med lärarlegitimation samt erfarenhet av att ha arbetat som lärare i grundskolan. Tjänsten kräver erfarenhet av ledande uppdrag inom grundskolan. Påbörjad eller genomförd rektorsutbildning, rekryteringsutbildning för blivande skolledare eller annan ledarskapsutbildning är meriterande.
Erfarenhet som skolledare inom grundskolan med personal- och elevansvar, t ex rektor, biträdande rektor, eller motsvarande är meriterande, likaså erfarenhet av att leda kvalitetsarbete inom fritidshemsverksamhet. Erfarenhet av att leda utvecklingsarbete inom systematiskt kvalitetsarbete, arbetsmiljö, digitalisering, eller annat utvecklingsarbete är också meriterande.
Du har goda kunskaper i svenska språket samt god IT-vana.

Vi söker dig som har en god ledarskaps- och samarbetsförmåga. Du är en trygg beslutsfattare, en tydlig relationsskapare som säkerställer att dina budskap når fram. Vidare har du en hög förmåga att självständigt driva arbete framåt genom struktur, planering och prioritering. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Bodil Eriksson, rektor, 0174-270024

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 12 91

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor med inriktning F-5 till von Bahrs skola

Biträdande rektor
Läs mer Aug 17
von Bahrs skola

Har du erfarenhet av skolledarskap och är intresserad av ett spännande och varierande jobb som biträdande rektor? Hos oss får du möjlighet att ingå i ett team av skolledare och följa eleverna genom hela grundskolan!

von Bahrs skola är en relativt nyrenoverad F-9 skola med ca 640 elever som ligger i Lötenområdet. Skolan har ca 95 anställda och har under de senaste åren växt mycket. Hos oss får du bland annat möta en kulturell mångfald där vi ser olikheter som en tillgång. Arbetsmiljön präglas av engagerade medarbetare och vi är inne i en fas av att utveckla det pedagogiska arbetet inom digital teknik, litteracitet samt tillgängliga lärmiljöer. Utvecklingsarbetet syftar till att öka varje elevs förutsättning att lyckas utifrån sin förutsättning och behov.

På skolan finns ett elevhälsoteam som inkluderar specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, kurator, psykolog, studie- och yrkesvägledare, ytterligare en biträdande rektor och rektor. Elevhälsoteamet arbetar strukturerat och systematiskt med fokus på att fånga upp elever med behov av extra anpassningar eller särskilt stöd. Stort fokus ligger på att arbeta öka det främjande och förebyggande arbetet.

Läs mer om oss på vonbahrsskola.uppsala.se (http://vonbahrsskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
I arbetet som biträdande rektor är du delaktig i och har ansvar för att tillsammans med övrig skolledning leda och utveckla den pedagogiska verksamheten på skolan. Skolledningen består av rektor och två biträdande. Du kommer att ha direkt ansvar för årskurserna F-5. Tillsammans med rektor driver ni gemensamt den pedagogiska utvecklingen och det systematiska kvalitetsarbetet på skolan. Uppdragen som delegeras kan förändras över tid, men kan till exempel innebära: kvalitetssäkring av undervisning, elevhälsoarbete, personalansvar, personalplanering, rekrytering och rehabilitering, medarbetar- och lönesamtal, samt systematiskt arbetsmiljöarbete.

Din bakgrund
Vi söker dig som har lärarexamen och gärna också speciallärar- eller specialpedagogutbildning. Det är meriterande om du har rektorsutbildning. För uppdraget krävs att du har ledarerfarenhet och det är meriterande om du har arbetat som biträdande rektor. Du behöver vara väl insatt i skolans styrdokument, kursplaner, kunskapsmål och de lagar och förordningar som styr grundskolan. Du har god digital kompetens och förståelse för hur informations- och kommunikationsteknik (IKT) kan förbättra och utveckla den pedagogiska verksamheten.

Som ledare har du ett lösningsfokuserat och öppet förhållningssätt samt är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du behöver vara kommunikativ och tydlig då arbetet innefattar dialog med personal, elever och vårdnadshavare där såväl lyhördhet som förmåga att kunna fatta kloka beslut krävs. Du verkar för inkludering och för att skapa en god lärandemiljö för alla elever och tycker att det är viktigt att vara synlig i verksamheten för att skapa goda realtioner mellan elever, medarbetare och vårdnadshavare.


Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ulrika Axelsson, rektor, 018-727 58 51. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Helena Persson Brage, HR-specialist, 018-727 67 05.

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor yrkesutbildningar vård och omsorg samt barn och fritid

Biträdande rektor
Läs mer Aug 6
UJC Boländerna och UJC Gottsunda

Är du en god ledare med erfarenhet av vuxenutbildning inom vård och omsorg samt barn och fritid? Vill du leda uppbyggnaden av distansutbildningen? Om du dessutom drivs du av att skapa nytta för medborgare samt har förmågan att inspirera och engagera andra, då kan detta vara en tjänst för dig!

Vuxenutbildningen finns på Utbildnings- och jobbcenter (Ujc) Boländerna samt i Gottsunda. Yrkesutbildningar finns även på andra adresser i Uppsala. Kommunikationsmöjligheterna är bra till alla våra adresser.

Vi söker nu en biträdande rektor till våra skolförlagda verksamheter inom vård och omsorg samt barn och fritid.
Läs mer om oss (https://utbildningsochjobbcenter.uppsala.se/).

Ditt uppdrag
Yrkesutbildningarna inom vård och omsorg samt barn och fritid ingår i kommunens vuxenutbildning. Idag läser ca 400 elever dessa yrkesutbildningar på skolan. Verksamheten bedrivs inte bara på Ujc Boländerna utan också på Ujc Gottsunda.

Som biträdande rektor arbetar du på uppdrag av rektor och du ansvarar specifikt för dessa verksamhetsdelar. Vilka uppdrag eller områden beror på din bakgrund och erfarenhet. Tillsammans med rektor driver du den pedagogiska utvecklingen och det systematiska kvalitetsarbetet. Uppdragen som delegeras kan förändras över tid, men kan till exempel komma att innebära:

• Schemaläggning
• Personalplanering, rekrytering och rehabilitering
• Medarbetar- och lönesamtal
• Systematiskt arbetsmiljöarbete och kvalitetssäkring av verksamheten
• Personalansvar

Det är viktigt att du delar och är en god förebild för vår värdegrund; att göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande.

Din bakgrund
Vi söker dig med erfarenhet av vuxenutbildning inom vård och omsorg samt barn och fritid i kombination med en pedagogisk högskoleutbildning. Avslutad eller påbörjad rektorsutbildning är meriterande.

Vi uppskattar även följande erfarenheter som är meriterande:


• arbetat som chef/skolledare inom vuxenutbildning
• haft ledaruppdrag inom skolverksamhet
• arbetat med utveckling av distansstudier och kursutveckling
• erfarenhet av lärlingsutbildning
• erfarenhet av validering
• arbetat med lärplattform
• goda kunskaper i elevadministrativa program

Som biträdande rektor vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med medarbetare om mål och planer så att alla förstår sin roll och betydelse för helheten. Du uppmuntrar till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Som person är du en god och strukturerad ledare med strategisk blick och förmåga att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Helena Ramqvist, enhetsrektor, 0730-956740, eller Kajsa Angerdal Skoglund, HR-specialist rekrytering, tfn 018-7271295.

Fackliga företrädare:
Sveriges Skolledarförbund, Johanna Wallin, 070-856 36 99
Lärarförbundet, Louise Plobeck, 018 - 727 24 50
SACO-rådet, Maria Persson, 018-727 24 24
Kommunal, 010-442 88 16
Vision, Maria Ros, 018-727 27 86


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor till utbildnings- och jobbcenter

Biträdande rektor
Läs mer Jul 9
Utbildnings- och Jobbcenter Arbetsmarknadsförvaltningen

I denna tjänst får du möjlighet att tillsammans med lärare och andra medarbetare jobba med ett av Uppsalas viktigaste arbeten. Som biträdande rektor blir du en del av det pussel som ger människor möjligheten att komma tillbaka in på arbetsmarknaden och egen försörjning. Vill du vara med och göra skillnad i denna roll? Välkommen med din ansökan!

Vuxenutbildningen tillhör arbetsmarknadsförvaltningen som arbetar på uppdrag av arbetsmarknadsnämnden. Sedan hösten 2019 finns vuxenutbildningen i Uppsala huvudsakligen på utbildnings- och jobbcenter i Boländerna och Gottsunda. Varje dag möter vi fler än 2500 elever i våra olika verksamheter som SO för nyanlända, lärcentrum, sfi, allmänna ämnen på grundläggande- och gymnasial nivå samt flera olika yrkesutbildningar.

Vi söker nu en biträdande rektor som tillsammans med rektor driver verksamheten framåt tillsammans med våra medarbetare.

Läs mer om utbildnings- och jobbcenter här (https://utbildningsochjobbcenter.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Vi söker en biträdande rektor med uppdrag att leda allmänna ämnen på gymnasial och grundläggande nivå samt kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning. Tillsammans med rektor driver du den pedagogiska utvecklingen och det systematiska kvalitetsarbetet. Uppdragen som delegeras kan förändras över tid, men kan till exempel komma att innebära:

• Schemaläggning
• Personalplanering, rekrytering och rehabilitering
• Medarbetar- och lönesamtal
• Systematiskt arbetsmiljöarbete och kvalitetssäkring av verksamheten
• Personalansvar

Som biträdande rektor vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att alla förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Din bakgrund
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleexamen med erfarenhet av arbete inom vuxenutbildning/skola och av ledande roll som exempelvis arbetslagsledare, samordnare, gruppledare eller liknande. Har du erfarenhet som skolledare inom sfi eller vuxenutbildning så är det meriterande likaså om du har erfarenhet som rektor/biträdande rektor inom annan skolform än ovan nämnd. Det är även en fördel om du avslutat eller påbörjat den statliga rektorsutbildningen.

Du har grundläggande kunskaper i officepaketet, outlook, microsoft teams eller motsvarande. Vi ser även gärna att du har kunskaper i något eller några av systemen IST Extens, IST administration, skola 24, agresso, Heroma samt IST Open 24.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara bra på att samarbeta på ett lyhört och smidigt sätt. Som ledare tar du ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att tillsammans med dina medarbetare nå goda resultat. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har även förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten kontakta:
Rektor Jesper Hedin, 018-727 22 22 eller
Vuxenutbildningschef Ulrika Grönqvist, 072-469 60 67

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-specialist Jessica Ededal, 018-727 12 92

Facklig företrädare:
Sveriges Skolledarförbund, Johanna Wallin, 070-856 36 99
Lärarförbundet, Louise Plobeck, 018 - 727 24 50
Lärarnas riksförbund, Helena Dübeck, 018 - 727 24 23
SACO-rådet, Maria Persson, 018-727 24 24
Kommunal, 010-442 88 16
Vision, Maria Ros, 018-727 27 86

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Programrektor till Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Biträdande rektor
Läs mer Jun 10
Utbildningsförvaltningen, Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Uppsala yrkesgymnasium Jälla växer och utvecklas. Är det du som är vår nya programrektor som vill vara med och bidra till en positiv utveckling av verksamheten på Jälla? Läs då mer här om jobbet som programrektor!

Uppsala yrkesgymnasium Jälla erbjuder bygg- och anläggningsprogrammet, naturbruksprogrammet el- och energiprogrammet, ventilation- och fastighetsprogrammet och fordons- och transportprogrammet. Förutom dessa program finns det introduktionsprogram, särskola och vuxenutbildningar på skolan.

Till skolan hör även ett större jordbruk som är organiserat i en stiftelse och betjänar skolan med mycket av den praktiska undervisningen inom djurhållning och odling. Gården fungerar i huvudsak som utbildningsplats för skolans elever men ska även ligga i framkant avseende produktion och skötsel.

Skolan är belägen 6 km från Uppsalas centrum och har idag cirka 450 elever och 110 medarbetare.

Nu söker vi en programrektor som ska ansvara för bygg- och anläggningsprogrammet samt VVS-programmet. Tjänsten är ett vikariat på tio månader med möjlighet till förlängning.

Läs mer om Uppsala yrkesgymnasium här Uppsala yrkesgymnasium Jälla Uppsala yrkesgymnasium Jälla (https://yrkesgymnasiumjalla.uppsala.se/?hide-cookie-alert=Stäng)

Ditt uppdrag
Som programrektor ingår du i skolans ledningsgrupp där arbetet med övergripande planering och genomförande sker. Ledningsgruppen består av rektor, tre programrektorer, driftledare och ekonomiföreståndare. Med tydliga uppdrag till lärare sätter du elevernas lärande i fokus och bidrar till att höja deras resultat samt bidrar du till en systematisk kvalitetsförbättring.

Du ansvarar för dina program med pedagogiskt ledarskap och har elev- och personalansvar. Du planerar och leder det dagliga arbetet. I uppdraget ingår även ett nära samarbete med elevhälsan.

Inom yrkesutbildningar är samarbetet med berörda branscher viktiga. I uppdraget ingår därför att tillsammans med skolans övriga medarbetare arbeta med skolans olika branschråd. Du har också ett övergripande ansvar för skolans arbete med APL samt ingår du i skolans marknadsföringsgrupp.

Som chef i Uppsala kommun har du också stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har har erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskolan och har erfarenhet som skolledare med elev- och personalansvar. Har du erfarenhet som skolledare på yrkesgymnasium eller motsvarande (med elev- och personalansvar) ser vi det som en fördel. Vi vill också att du har goda kunskaper om hur gymnasieskolan är uppbyggd.

Du har en lärarexamen och lärarlegitimation, gärna för gymnasieskolan. Det är också meriterande om du har en avslutad rektorsutbildning.

Som ledare tar du ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att nå resultat, tillsammans med dina medarbetare. Du har ett förhållningssätt som bygger på helhetssyn vilket innebär att du förstår ditt uppdrag men att du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har också lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och kan agera utifrån dessa beslut. Vidare förstår du ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vi vill också att du är bra på att analysera och lösa komplexa frågor och problem, och sätta in dem i rätt sammanhang.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Tommy Persson, rektor, 018-727 27 97 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

JENSEN grundskola Uppsala söker biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Maj 29
Nu söker JENSEN grundskola Uppsala dig som vill vara med att leda skolan mot högt ställda mål!

Bildning och höga studieresultat är målet med elevernas studier hos oss. Vi fokuserar mycket på att utveckla elevernas förmågor inom läsning, skrivande och matematik. Vi undervisar för att våra elever ska nå en mycket hög kunskapsnivå och utveckla sitt eget tänkande. För oss är det självklart att läraren är ledare i klassrummet och vi har höga positiva förväntningar på disciplin och elevernas uppförande. Vi har en hälsoprofil där våra elever får träna mental träning och ta en pedagogisk promenad dagligen.

Vi erbjuder dig möjligheten att få en betydelsefull roll i ett av Sveriges främsta utbildningsföretag. JENSEN präglas av tydliga värderingar och passion för att utveckla elevernas kunskaper och karaktär - bildning. Du kommer att jobba med kompetenta medarbetare och chefer. Du blir behörig att söka JENSENs högt skattade chefsutbildning, vilken i kombination med det dagliga arbetet som chef, skapar en mycket fin grund för din professionella utveckling. 

I rollen som biträdande rektor stödjer du rektor i det pedagogiska ledarskapet och med administrativa uppgifter. Tillsammans med rektor utgör du skolledningen på skolan och är ansvarig för både operativa och strategiska beslut. Även undervisning ingår i arbetsrollen. Biträdande rektor är ställföreträdande rektor när ordinarie rektor ej är på plats.

Vi söker
Vi söker dig som är behörig lärare, med dokumenterat goda resultat. Meriterande om du haft en roll som förstelärare. Du är mycket kunnig i dina ämnen och drivs av att få lära ut dem till andra. Som person har du, precis som vi, ett stort engagemang för att utvecklas. Du är strukturerad, drivande och gillar att vara en tydlig ledare i klassrummet. Flerårig erfarenhet som arbetslagsledare, eller annan ledarbakgrund inom skola, är meriterande.

Du har ett stort engagemang för elever och för att utveckla skolan till att vara en trygg och inspirerande plats. Du delar vår övertygelse att rörelse och träning är avgörande för både mående och resultat. Du är själv en god förebild när det kommer att ta hand om din hälsa och vill vara med att utveckla skolans arbete för att ge eleverna goda livsstilsvanor. Du tror även på att läsning är en viktig del att nå bildning och för att skapa förutsättningar för att lyckas i livet. Det är meriterande om du har erfarenheter av läsutvecklande arbete.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med start 1 augusti.

Ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag, dock senast 12 juni. Vi tar enbart emot ansökningar via webben. Ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas inte. Mer information om vår rekryteringsprocess hittar du på vår hemsida under lediga jobb.

Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Rektor Filip Jornefelt på tel. 073 708 64 68 eller filip.jornefelt@jenseneducation.se

Varmt välkommen med din ansökan!


JENSEN education grundades 1996 av Håkan Jensen, företagets vd och långsiktiga ägare. JENSEN är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag med verksamhet i de flesta större städer runtom i Sverige. Vårt utbildningskoncept ”Träning för verkligheten och bildning som mål”genomsyrar all verksamhet.

Vi har förtroendet att utbilda ca 9 000 studerande inom fem olika verksamhetsområden – förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. JENSEN education har 700 medarbetare och omsätter 700 MSEK.

Ansök nu

Biträdande rektor till Björkvallsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Apr 24
Björkvallsskolan

Vill du arbeta som ledare på en trivsam skola där alla medarbetare har ett stort engagemang för att våra elever ska lyckats och där det finns en stark och positiv kollegial gemenskap? Har du erfarenhet av ledande uppdrag inom skolan? Då kanske denna tjänst om biträdande rektor till Björkvallsskolan är rätt för dig. Välkommen med din ansökan!

Björkvallsskolan är en trivsam 6-9 skola i naturnära miljö som växer med fler elever och klasser. Vi är just nu i en spännande process där vi arbetar för att öka måluppfyllelsen och utveckla en inkluderande lärmijlö. Vi ligger redan högt bland skolorna i Uppsala kommun vad gäller trygghet och trivsel. På vår skola har all personal ett starkt engagemang för att alla elever ska känna sig sedda och lyckas i sitt skolarbete, och som ny personal hos oss blir du en del av en stark och positiv kollegial gemenskap.

Vår skola ligger i Björklinge, cirka två mil norr om Uppsala och har under de senaste åren ökat elevantalet så att vi numera har tre paralleller per årskurs.

Mer information om arbetsplatsen hittar du här (https://bjorkvallsskolan.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Ditt uppdrag är att biträda skolans rektor i uppdraget att driva skolan enligt gällande styrdokument, mot uppställda lokala mål, att våra elever når goda kunskapsresultat och att skolan håller hög kvalitet. Du kommer vara delaktig i det strategiska arbetet inom skolenheten, bidra i lednings- och utvecklingsarbete samt i beslutsprocesser.

Som biträdande rektor kommer du att självständigt ansvara för delar av ledningsuppdraget vilket t.ex. inkluderar att styra och leda elevhälsans arbete, personalansvar för elevhälsan, särskilt stöd, schemaläggning, introduktion av nyanställda och andra fördelade ledningsuppdrag utifrån kompetens och intresse, exempelvis kränkningsärenden, rutiner och metodutveckling, introduktion av nyanställda och VFU-studenter.

Rollen som biträdande rektor innebär ett både flexibelt och sammanhållande arbete där du får möjlighet att utvecklas inom alla aspekter av skolledarskapet. Det ger dig viktiga erfarenheter och kunskaper om du senare vill utvecklas vidare som skolledare inom Uppsala kommun.

Skolledningen har stöd från kommunledningskontoret när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av ledande uppdrag inom skolan, t ex ämneslagsledare, arbetslagsledare eller samordnare och som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Erfarenhet av skolledaruppdrag inom grundskola eller gymnasiet är meriterande likaså om du har påbörjad eller avslutad rektorsutbildning. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av att leda elevhälsoteam, systematiskt kvalitetsarbete eller annat utvecklingsarbete i syfte att öka måluppfyllelse. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av Unikum, Teams, Skola24 och schemaläggning.

Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt en hög förmåga att kunna orientera sig i digitala system och förstå hur det nationella digitaliseringskravet påverkar skolan.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag ser vi att du är en trygg ledare med helhetssyn samt en tydlig relationsskapare som säkerställer att dina budskap når fram. Vi värdesätter att du är kommunikativ och att du tillsammans med medarbetarna driver arbetet resultatinriktat för att nå våra mål. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Rektor Patrik Lundh 018-727 78 81

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-specialist Jessica Ededal 018-727 12 92

Fackliga företrädare
Skolledarförbund: Johanna Wallin 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledarna: Anders Ekegärd 018-727 00 91


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor/lärare

Biträdande rektor
Läs mer Apr 3
Imanskolan har planer på att växa. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Imanskolan. Vi söker därför en utvecklingsinriktad biträdande rektor till vår skolledning.
Om arbetsplatsen
Vi är en idéburen verksamhet med c:a 200 elever fördelade på F-6. Våra 34 anställda strävar efter kontinuitet i varje elevs lärande genom att samverka över verksamhetsgränserna och tänka långsiktigt. Att vara anställd här är att spela en viktig roll i skolans utveckling och vi värdesätter medarbetares förslag och engagemang. Vi erbjuder dig friskvård, pedagogisk lunch och en fin arbetsmiljö. Verksamheten finns nu i nya och större lokaler på Palmbladsgatan 12.
Vårt främsta arbetsredskap är pedagogisk dokumentation. Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggör vi elevernas lärandeprocesser och tar ut riktning för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Vi ser också den pedagogiska dokumentationen som en självklar del i vårt systematiska kvalitetsarbete och vår verksamhetsutveckling.
I fokus finns självklart elevernas bästa och att de utvecklas efter sina förutsättningar och samtidigt stimuleras att använda och utveckla hela sin förmåga.
Ditt uppdrag som biträdande rektor
Du ingår och är aktiv i skolans ledningsgrupp som idag består av rektor, bitr. rektor och fritidschef. I ledningsgruppen fokuserar vi på det systematiska kvalitetsarbetet, strategiska planeringar och beslut. Vi arbetar för att säkerställa att verksamheten styr mot skolans uppsatta mål, att ha en budget i balans samt att bibehålla det som utmärker Imanskolan.
Du kommer att tillsammans med rektor ha ansvar för skolans utveckling. Du är med och förbereder och tar fram de planer som ska upprättas eller revideras samt deltar i arbetsmiljöarbetet och skolans krisgrupp.
I din roll som biträdande rektor kommer du att ansvara för att leda processer i riktning mot skolans mål och utveckling.
Du kommer även att ansvara för den pedagogiska utvecklingen för hela skolan. I det arbetet ingår även att arbeta för samverkan mellan fritids och skolan. Det gör du i samarbete med lärare och elevhälsa för att främja elevernas utveckling. Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam med ett visst ansvar för arbetslagets elevhälsa. I ditt personalansvar ingår bland annat organisationsplanering för arbetslagen.
Du kommer att vara delaktig i planering av studiedagar,utvärderingar och analyser på enhets- och arbetslagsnivå samt efter det göra plan för det fortsatta arbetet.
En del av din tjänst kommer att vara som undervisande lärare.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad lärare med lärarlegitimation och har tidigare erfarenhet av att arbeta som skolledare eller biträdande rektor. Du är tydlig i ditt ledarskap, lyhörd, har god förmåga till kommunikation och dialog samt lätt för att bygga förtroende.
Du uppfattas som en närvarande chef och arbetar med inflytande och delaktighet.
Du kan leda processer, är strukturerad och organiserad samt duktig på att formulera handlingar och planer på det som kommit fram i pedagogiska processer.
Du tar ansvar för dina arbetsuppdrag och följer upp dem tills de är slutförda samt ansvarar för den återkoppling som behövs.
Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta självständigt. Du har erfarenhet av elevhälsoarbete och värdegrundsarbete.
Du har erfarenhet av ledningsuppdrag med personalansvar och har arbetat som lärare. Du är mycket väl insatt i skolans uppdrag ,styrdokument och arbetsrätt.
Du har god förmåga att uttrycka dig väl på det svenska språket i såväl tal som skrift och du har en hög digital kompetens. .
Vi lägger stor vikt vid din förmåga till samarbete, kommunikation och dialog.
Vid tillsättning av tjänsten kommer hänsyn tas till personlig lämplighet.
Det är meriterande om du har:
Påbörjat eller genomfört rektorsutbildningen eller annan likvärdig ledarskapsutbildning
Erfarenhet från tidigare skolledaruppdrag med personalansvar
Kunskaper om och intresse för digitaliserande arbets- och undervisningsprocesser.

Ansök nu

Biträdande rektor till Stordammens skola F-9

Biträdande rektor
Läs mer Sep 6
Utbildningsförvaltningen, Stordammens skola

Vi växer och söker dig som vill utveckla Stordammens skola i Uppsala tillsammans med oss. Har du intresse och erfarenhet av pedagogiskt ledarskap? Vill du vara med och fortsätta att utveckla Stordammens skola som tar nästa steg i sin utveckling? Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta med utvecklingsfrågor tillsammans med erfarna och kunniga kollegor med målet att alla elever ska lyckas!

I Sävja, ett snabbt växande område en halvmil söder om Uppsala centrum, ligger den internationella skolan Stordammens skola F-9. Här finns cirka 700 elever som tillsammans talar över 20 olika språk. Skolan ligger naturskönt och skogsnära i direkt anslutning till kultur- och idrottsanläggningar samt bussförbindelser. Skolan präglas av en avspänd atmosfär. Vi har ett välsorterat skolbibliotek, välutrustade institutioner, en stor sporthall och en samlingssal med möjlighet till föreläsningar och filmvisningar. Ett nytt kulturcenrum finns också i anslutning till skolan.

Stordammens skola har länge varit en stimulerande och utvecklande miljö för elever och personal och har en lång tradition av pedagogisk utveckling och nytänkande. I vår organisation har vi lärare med specialpedagogiskt uppdrag knuten till årskurserna samt ett väl utbyggt elevhälsoteam. Skolan är partnerskola till universitetet och har i och med det många lärarstudenter och annat samarbete med lärarutbildningen.

Läs mer om skolan här: Stordammens skola (https://stordammen.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Vi söker nu en biträdande rektor som ska ansvara för årskurs 6-9. Tillsammans med rektor och biträdande rektor för F-5 deltar och bidrar du i beslutsprocesser samt lednings- och utvecklingsarbete. I samverkan med rektor skall du, utifrån uppsatta mål aktivt driva utvecklingen av undervisningen med elevernas kunskapsutveckling i fokus.

Rektor kommer att delegera arbetsuppgifter som bland annat innebär medarbetaransvar.

Du kommer att arbeta som skolledare inom flera områden såsom:
• systematiskt kvalitetsarbete
• elevansvar (alla beslut förutom de som är reserverade för rektor)
• fördelade ledningsuppdrag, utifrån kompetens/intresse, för hela organisationen (SKA, SAM, lokaler, projekt, VP-mål).
• särskilt stöd (utredningar, stöd i genomförande, åtgärdsprogram, uppföljning)
• rutiner och metodutveckling
• stöd i verksamhet/med elever vid stora behov eller svåra situationer
• tjänstefördelning, schemaläggning och systemstöd
• samarbete med kurator i ärenden gällande diskriminering och kränkande behandling
• samverkan med ämnesgrupper och lärarlag
• deltagande vid behov i skolans elevhälsoteam och arbete utifrån elevhälsoplan
• medarbetar- och lönesamtal
• introduktion av nyanställda och VFU-studenter
• driva eller delta i projekt

Rollen som biträdande rektor innebär ett både flexibelt och sammanhållande arbete där du får möjlighet att utvecklas inom alla aspekter av skolledarskapet. Det ger dig viktiga erfarenheter och kunskaper om du senare vill utvecklas vidare som skolledare inom Uppsala kommun.

Skolledningen har stöd från kommunledningskontoret när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet av ledande uppdrag inom skolan som arbetslagsledare, samordnare eller liknande. Har du erfarenhet som biträdande rektor är det meriterande liksom om du har en påbörjad eller avslutad rektorsutbildning, rekryteringsutbildning för blivande skolledare eller annan relevant ledarskapsutbildning.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete i elevhälsoteam, systematiskt kvalitetsarbete, systematiskt arbetsmiljöarbete och erfarenhet av att driva annat utvecklingsarbete.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Som ledare tar du ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå resultat. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är också tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vidare förstår du ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans och har lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information för att sedan agera utifrån detta.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Gabriella Ekström Filipsson, rektor, 018-727 52 09 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet Skolledare: Karen Natvig 018-727 53 44, Sveriges Skolledarförbund: Johanna Wallin 018-727 63 21 Lärarförbundet: Louise Plobeck 018-727 24 95 Lärarnas riksförbund: Helena Dübeck, 076-798 30 95, Maria Persson SACO-rådet: 018-727 24 24, Kommunal: 010-442 88 16 Vision: Maria Ros 018-727 27 86

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor till Storvretaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Aug 12
Storvretaskolan

Nu har du chansen att vara med och fortsätta utveckla vår kommunala grundskola i Storvreta, en mil norr om Uppsala! Vi arbetar med eleven i centrum, bland annat genom pilotprojekt och anpassade lärmiljöer. Vi söker nu en biträdande rektor på vikariat med möjlighet till förlängning!

Storvretaskolan är en skola och fritidshem med ca 450 elever från förskoleklass till och med årskurs 5. Skolan har cirka 55 medarbetare med tillgång till egen slöjdsal och idrottshall och har ett nära samarbete med grannskolorna Pluggparadiset och Ärentunaskolan och andra skolor i närheten. Det finns goda kommunikationer med både buss och tåg till och från Uppsala. Vi har kunniga och engagerade pedagoger samt ett aktivt elevhälsoteam.

Läs mer om skolan här (https://storvretaskolan.uppsala.se/)
Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag
Tillsammans med rektor utgör du skolans ledning, där du deltar och bidrar i beslutsprocesser samt lednings- och utvecklingsarbete. I samverkan med rektor skall du, utifrån uppsatta mål aktivt driva utvecklingen av undervisningen med elevernas kunskapsutveckling i fokus.

Rektor kommer att delegera arbetsuppgifter som bland annat innebär medarbetaransvar och du kommer att arbeta som skolledare inom flera områden såsom:

- tjänstefördelning och schemaläggning
- samarbete med kurator i ärenden gällande diskriminering och kränkande behandling
- samverkan med ämnesgrupper och arbetslag
- ledning av skolans styrgrupper
- deltagande i skolans elevhälsoteam och arbete utifrån elevhälsoplan
- medarbetarsamtal
- lönesamtal
- introduktion av nyanställda och VFU-studenter
- driva eller delta i projekt

Rollen som biträdande rektor innebär ett både flexibelt och sammanhållande arbete där du får möjlighet att utvecklas inom alla aspekter av skolledarskapet. Det ger dig viktiga erfarenheter och kunskaper om du senare vill utvecklas vidare som skolledare inom Uppsala kommun.

Ledningsgruppen har stöd från kommunledningskontoret när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Har du påbörjad eller genomförd rektorsutbildning, rekryteringsutbildning för blivande skolledare eller annan ledarskapsutbildning är det meriterande för tjänsten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap med medarbetaransvar. Ett alternativ är att du har flerårig erfarenhet av pedagogisk ledning i utbildningsverksamhet till exempel som arbetslagsledare. Det är även meriterande om du har erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete. Det är också en fördel om du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete.

Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Som person har du en god ledarskapsförmåga och har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat och är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du är också tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Elin Waldenvik, rektor 018-727 67 66

Har du frågor rörande rekryteringsprocessen, kontakta:
Johan Marklund, HR-specialist inom rekrytering 018-727 46 45

Fackliga företrädare:
Sveriges Skolledarförbund: Agneta Eriksson 018-727 67 17
Lärarförbundet: Louise Plobeck 018-727 24 95
Lärarnas riksförbund: Katarina Reineck, 076-7983097
Maria Persson SACO-rådet: 018-727 24 24
Kommunal: 010-442 88 16
Vision: Maria Ros 018-727 27 86

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektorer till Sverkerskolan

Biträdande rektor
Läs mer Mar 29
Sverkerskolan

Har du intresse och erfarenhet av pedagogiskt ledarskap? Vill du vara med och forma en skola som tar nästa steg i sin utveckling? Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta med utvecklingsfrågor tillsammans med erfarna och kunniga kollegor med målet att alla elever ska nå sina mål!

Sverkerskolan är en F-9.skola i hjärtat av Luthagen. Lågstadiet är inrymt i två vackra skolbyggnader från början av 1900-talet som nu är nyrenoverade. Skolan expanderade under 2018 uppåt i åldrarna med ett mellanstadium. Under 2019 expanderar den ytterligare med ett högstadium. Mellan- och högstadiet ligger i upprustade lokaler i Fyrisskolans byggnader några stenkast bort. I denna rekrytering tillsätter vi 3 biträdande rektorstjänster med 1 biträdande rektor per stadium. Du kommer när du ansöker ombes uppge vilket eller vilka stadium du är intresserad av att arbeta med.

Sverkerskolan har länge varit en stimulerande och utvecklande miljö för elever och personal och har en lång tradition av pedagogisk utveckling och nytänkande. Skolan har genomgående goda resultat och elevernas trivsel är hög. I vår organisation har vi lärare med specialpedagogiskt uppdrag knuten till årskurserna samt ett väl utbyggt elevhälsoteam.

Skolan är partnerskola till universitetet och har i och med det många lärarstudenter och annat samarbete med lärarutbildningen.

Läs mer om skolan på: sverkerskolan.uppsala.se (https://sverkerskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Tillsammans med rektor och övriga biträdande rektorer deltar och bidrar du i beslutsprocesser samt lednings- och utvecklingsarbete. I samverkan med rektor skall du, utifrån uppsatta mål aktivt driva utvecklingen av undervisningen med elevernas kunskapsutveckling i fokus.

Rektor kommer att delegera arbetsuppgifter som bland annat innebär medarbetaransvar. Du kommer att vara drivande i skolans elevhälsoarbete och del av tjänsten innebär ansvar för specialpedagogiskt arbete på skolan.

Du kommer att arbeta som skolledare inom flera områden såsom:

• systematiskt kvalitetsarbete
• elevansvar (alla beslut förutom de som är reserverade för rektor)
• fördelade ledningsuppdrag, utifrån kompetens/intresse, för hela organisationen (SKA,SAM, lokaler, projekt, VP-mål).
• handledning/modellering och grupputveckling
• särskilt stöd (utredningar, stöd i genomförande, åtgärdsprogram, uppföljning)
• rutiner och metodutveckling
• stöd i verksamhet/med elever vid stora behov eller svåra situationer
• tjänstefördelning och schemaläggning
• samarbete med kurator i ärenden gällande diskriminering och kränkande behandling
• samverkan med ämnesgrupper och arbetslag
• ledning av skolans styrgrupper
• deltagande i skolans elevhälsoteam och arbete utifrån elevhälsoplan
• medarbetar- och lönesamtal
• introduktion av nyanställda och VFU-studenter
• driva eller delta i projekt


Rollen som biträdande rektor innebär ett både flexibelt och sammanhållande arbete där du får möjlighet att utvecklas inom alla aspekter av skolledarskapet. Det ger dig viktiga erfarenheter och kunskaper om du senare vill utvecklas vidare som skolledare inom Uppsala kommun.

Ledningsgruppen har stöd från kommunledningskontoret när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ett område som är relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av ledande uppdrag inom skolan som exempelvis arbetslagsledare, samordnare eller liknande och har du jobbat som biträdande rektor är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete i elevhälsoteam, har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete eller systematiskt arbetsmiljöarbete. Vi önskar att du på ett tydligt sätt beskriver i din ansökan vilka delar du jobbat med, vilket ansvar du haft och under hur lång tid.

Utbildning så att du kan utgöra den specialpedagogiska funktionen i elevhälsoteamet är meriterande. Det kan vara utbildning till specialpedagog, logoped, speciallärare eller liknande och bör framgå i ditt cv. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Som person har du en god ledarskapsförmåga och tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är också tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten kontakta:
Johanna Wallin, rektor 018-727 63 21

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta:
Johan Marklund, HR-specialist inom rekrytering 018-727 46 45

Fackliga företrädare:
Sveriges Skolledarförbund: Agneta Eriksson 018-727 67 17
Lärarförbundet: Louise Plobeck 018-727 24 95
Lärarnas riksförbund: Hans Erik Lindahl 076-798 30 96
Maria Persson SACO-rådet: 018-727 24 24
Kommunal: 010-442 88 16
Vision: Maria Ros 018-727 27 86

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Programrektor till Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Biträdande rektor
Läs mer Jan 29
Utbildningsförvaltningen, Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Uppsala yrkesgymnasium Jälla växer och utvecklas. Är det du som är vår nya programrektor som vill vara med och bidra till en positiv utveckling av verksamheten på Jälla? Läs då mer här om jobbet som programrektor!

Uppsala yrkesgymnasium Jälla erbjuder bygg- och anläggningsprogrammet, naturbruksprogrammet och fordonsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet är för närvarande lokaliserat på Björkgatan i Uppsala men kommer att från och med hösten 2019 flytta till Jälla. Dessutom flyttar El- och energiprogrammet och Ventilation- och fastighetsprogrammet till Jälla hösten 2019. Förutom dessa program finns det introduktionsprogram, särskola och vuxenutbildningar på skolan.

Till skolan hör även ett större jordbruk som är organiserat i en stiftelse och betjänar skolan med mycket av den praktiska undervisningen inom djurhållning och odling. Vi har cirka 150 mjölkkor med rekrytering och en odlingsareal på ca 400 ha. Produktionen drivs i dagsläget konventionellt men certifiering till ekologiskt har påbörjats och i köket jobbar vi med återtag av nötkött från egen gård. Gården fungerar i huvudsak som utbildningsplats för skolans elever men ska även ligga i framkant avseende produktion och skötsel.

Skolan är belägen 6 km från Uppsalas centrum och har idag cirka 450 elever och 110 medarbetare.

Nu söker vi en programrektor som ska ansvara för Naturbruksprogrammet, Introduktionsprogrammet naturbruk, Skogligt basår kopplat till SLU samt Yh-utbildningar.

Läs mer om Uppsala yrkesgymnasium här Uppsala yrkesgymnasium (http://uppsalayrkesgymnasium.se/)

Ditt uppdrag
Som programrektor ingår du i skolans ledningsgrupp där arbetet med övergripande planering och genomförande sker. Ledningsgruppen består av rektor, fyra programrektorer, driftledare och ekonomiföreståndare. Med tydliga uppdrag till lärare sätter du elevernas lärande i fokus och bidrar till att höja deras resultat samt bidrar du till en systematisk kvalitetsförbättring.

Du ansvarar för dina program med pedagogiskt ledarskap och har elev- och personalansvar. Du planerar och leder det dagliga arbetet. I uppdraget ingår även ett nära samarbete med elevhälsan.

Inom yrkesutbildningar är samarbetet med berörda branscher viktiga. I uppdraget ingår därför att tillsammans med skolans övriga medarbetare arbeta med skolans olika branschråd. Du har också ett övergripande ansvar för skolans arbete med APL samt ingår du i skolans marknadsföringsgrupp.

Som chef i Uppsala kommun har du också stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har har erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskolan och erfarenhet som ledare på någon nivå (arbetslagsledare, förstelärare el dyl) inom skolan (oavsett skolform). Har du erfarenhet som skolledare med elev- och personalansvar ser vi det som en fördel. Vi vill också att du har goda kunskaper om hur gymnasieskolan är uppbyggd.

Du har en lärarexamen och lärarlegitimation, gärna för gymnasieskolan. Det är också meriterande om du har en avslutad rektorsutbildning.

Som ledare är du resultatinriktad och tar ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att nå resultat. Du har också lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Vidare förstår du ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du har ett förhållningssätt som bygger på helhetssyn vilket innebär att du förstår ditt uppdrag men att du ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi vill också att du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Tommy Persson, rektor, 018-727 27 97. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare: Ola Rick, Sveriges skolledarförbund 018-727 97 95, Eva Stridsman, Lärarnas Riksförbund 072-593 62 89, Louise Plobeck, Lärarförbundet 018-727 24 50, Håkan Wessman, Lärarförbundet 018-727 98 86, Maria Ros, Vision 018-727 27 86, Maria Persson, SACO-rådet 018-727 24 24, Kommunal 010-442 88 16.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor - von Bahrs skola

Biträdande rektor
Läs mer Okt 17
von Bahrs skola

Som biträdande rektor hos oss får du möjlighet att leda i team och följa eleverna genom hela grundskolan!

von Bahrs skola är en relativt nyrenoverad F-9 skola med ca 670 elever som ligger i Lötenområdet i Uppsala. Skolan har ca 95 anställda och har under de senaste åren växt mycket. Hos oss får du bland annat möta en kulturell mångfald där vi ser olikheter som en tillgång. Arbetsmiljön präglas av engagerade medarbetare och vi är inne i en fas av att utveckla det pedagogiska arbetet inom digital teknik samt tillgängliga lärmiljöer. Utvecklingsarbetet syftar till att öka varje elevs förutsättning att lyckas utifrån sin förutsättning och behov.

På skolan finns ett elevhälsoteam som inkluderar specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, kurator, psykolog, ytterligare en biträdande rektor och rektor. Elevhälsoteamet arbetar strukturerat och systematiskt med fokus på att fånga upp elever med behov av extra anpassningar eller särskilt stöd. Stort fokus ligger på att arbeta ännu mer främjande och förebyggande.

Läs mer om oss på vonbahrsskola.uppsala.se (http://vonbahrsskola.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Som biträdande rektor på von Bahrs skola ingår att tillsammans med ledningsgruppen leda och utveckla den pedagogiska verksamheten. Ledningsgruppen arbetar för att med skolans medarbetare leda och utveckla verksamheten till högre måluppfyllelse. Du kommer även att arbeta tillsammans med elevhälsoteamet och ha elevansvar. Andra uppgifter som ingår är att bistå i arbetsmiljöarbete samt att ha personalansvar och ansvara för viss rekrytering. I ditt uppdrag verkar du för inkludering och för att skapa en god lärandemiljö för alla elever. För dig är det viktigt att vara synlig i verksamheten och att skapa goda relationer mellan elever, medarbetare och vårdnadshavare.

Din bakgrund
Vi söker dig som har lärarexamen och gärna också speciallärar- eller specialpedagogutbildning. Det är meriterande om du har rektorsutbildning. För uppdraget krävs att du har ledarerfarenhet och det är meriterande om du har arbetat som biträdande rektor. Du behöver vara väl insatt i skolans styrdokument, kursplaner, kunskapsmål och de lagar och förordningar som styr grundskolan. Du har god kunskap om och förståelse för hur informations- och kommunikationsteknik (IKT) kan förbättra och utveckla den pedagogiska verksamheten.

Som ledare har du ett lösningsfokuserat och öppet förhållningssätt. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vi ser också att du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. För uppdraget är det också viktigt att du har lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Rektor Ulrika Axelsson, 018-727 58 51 eller biträdande rektor Mona Refai, 018-727 58 70
Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-specialist Helena Persson Brage, 018-727 67 05

Facklig företrädare:
Johanna Wallin Sveriges Skolledarförbund 018-727 63 21
Katarina Reineck Lärarnas Riksförbund 018-727 24 75
Louise Plobeck Lärarförbundet 018-727 24 50
Jennie Eriksson Vision 018-727 2439
Maria Persson SACO-rådet 018-727 24 24
Kommunal 010-442 88 16

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat. I vårt uppdrag ingår också vuxenutbildning och svenska för invandrare.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Sep 29
Vi vill skapa mer och bättre skola för fler. Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill fortsätta att utveckla framtidens skola. Du är en nyfiken och kreativ person med förmåga att omsätta drömmar till verklighet. Du finner trygghet i förändring och du vill göra skillnad, för skillnad – det gör vi hela tiden.

Realgymnasiet är en skola med fokus på teamarbete och nära samarbete med branschen. Här skapar våra medarbetare varje dag mer och bättre skola för alla våra elever. Realgymnasiet är en del av Lärande i Sverige AB, en av de största aktörerna på friskolemarknaden. Vi startade det första Realgymnasiet 2003 och finns idag på ett flertal orter i landet, från norr till söder.

Realgymnasiet i Uppsala startade hösten 2007. Här arbetar cirka 20 medarbetare. Drygt 140 elever studerar på skolan inom utbildningarna Djurvård, Häst, Hund, Natur & Äventyr och Stylist. Tillsammans med de främsta inom varje bransch utvecklar och genomför vi våra utbildningar som möter verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher.Vi söker nu en biträdande rektor till Realgymnasiet i Uppsala.

Du kommer att arbeta tillsammans med rektor och skolans övriga personal för att ge varje elev de bästa förutsättningar för sitt lärande. 

Du har akademisk examen och erfarenhet av arbete i skolverksamhet.

Tillsammans med rektor arbetar du utifrån ett helhetsperspektiv beträffande ledning, utveckling och uppföljning. 

Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och som driver och initierar utveckling utifrån uppställda mål. Du bör ha en god analytisk och strategisk förmåga. Du har också god förmåga att planera och organisera ditt arbete.

Som person är du öppen och har en förmåga att skapa goda relationer. Du skapar delaktighet, förtroende och engagemang hos dina kollegor. Du betraktas som en lagspelare.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Lärande i Sverige AB är en av Sveriges största aktörer inom friskolemarknaden. Här arbetar våra medarbetare på Realgymnasiet och grundskolan Erlaskolan med att varje dag skapa mer och bättre skola för alla våra elever.

Ansök nu

Biträdande rektor Östra Stenhagenskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jul 27
Östra Stenhagenskolan

Välkommen till Uppsala kommun! Hos oss får du 13000 kollegor inom 200 olika yrken. Varje dag jobbar vi för Uppsalas kommuninvånare: Vi lär barn att läsa, vårdar äldre, sopar gatorna, planerar fler bostäder och mycket mer. Kom och jobba med oss och få en hel kommun att fungera. Du är med och skapar ett mer rättvist och jämställt Uppsala för alla, oavsett behov och bakgrund. Det du gör på jobbet gör skillnad för någon annan.

Ditt uppdrag
Tillsammans med rektor leder och utvecklar du den pedagogiska verksamheten samt bistår med arbetsmiljö- och personalrelaterade arbetsuppgifter. Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp bestående av rektor, övriga biträdande rektorer samt arbetslagsledare. Du kommer även att ingå i skolans elevhälsoteam där du driver elevhälsoprocesser både på ett övergripande plan samt enskilda elevärenden. Med din specialpedagogiska kompetens arbetar du i huvudsak med övergripande specialpedagogiska frågor.

Detta läsår kommer vi att arbeta med SPSM värderingsverktyg för tillgänglig utbildning och utveckla skolans kompetens gällande digitalisering. Hos oss får du bland annat möta en kulturell mångfald där vi ser olikheter som en tillgång och en arbetsmiljö som präglas av engagerade medarbetare.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog eller speciallärare och har påbörjat/avslutad skolledarutbildning. Du ska ha erfarenhet av att ha arbetat som ledare i din nuvarande eller tidigare befattning samt jobbat som specialpedagog eller speciallärare. Vi ser även att du har arbetat med elevhälsoarbete och om du har erfarenhet av att driva skolutveckling är det meriterande. Det är en fördel om du är van att dokumentera i olika system gällande elevhälsa och har digitala kunskaper och erfarenheter. 

Du brinner för att arbeta med människor, ser möjligheter där andra ser hinder och kan prioritera i perioder av hög arbetsbelastning. Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samtidigt som du är flexibel i förhållande till förändringar. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Som ledare har du helhetssyn och förmåga att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Din omgiving tycker om att samarbeta med dig och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta Caroline Ojanlatva, rektor Östra Stenhagenskolan, 070-5142183. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Britt Pedersen, HR specialist, 018 727 67 12 eller Johan Marklund, HR-specialist 018 727 46 45.

Fackliga företrädare:
Sveriges Skolledarförbund 018-727 67 17, Johanna Wallin
Lärarnas Riksförbund, 018-727 66 78, Helen Hillby
Lärarförbundet, 018-727 64 86, Dylan Rab Shewket Tofiq 
Vision 018-727 27 86, Maria Ros
SACO-rådet 018-727 24 24, Maria Persson
Kommunal 010-442 88 16 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen, samt utdrag ur belastningsregister gällande förskoleverksamhet/ skola/ skolbarnomsorg.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor till Björkvallsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jun 5
Björkvallsskolan

Välkommen till Uppsala kommun! Hos oss får du 13000 kollegor inom 200 olika yrken. Varje dag jobbar vi för Uppsalas kommuninvånare: Vi lär barn att läsa, vårdar äldre, sopar gatorna, planerar fler bostäder och mycket mer. Kom och jobba med oss och få en hel kommun att fungera. Du är med och skapar ett mer rättvist och jämställt Uppsala för alla, oavsett behov och bakgrund. Det du gör på jobbet gör skillnad för någon annan.

Nu har du chansen att vara med och fortsätta utveckla vår kommunala grundskola i Björklinge, två mil norr om Uppsala! En skola där eleven står i centrum med ett lugnt och harmonisk skolklimat.

På grund av föräldraledighet söker vi nu en vikarierande biträdande rektor för kommande läsår som fortsätter att driva utvecklingsarbetet framåt tillsammans med rektor och ledningsgrupp. Om du är lärare, pedagog eller ledare och brinner för skolutveckling samt vill arbeta med att leda våra engagerade pedagoger mot gemensamma mål så läs vidare!

Björkvallsskolan är en trivsam 6-9 skola med ca 350 elever och 44 anställda som är belägen nära naturen i Björklinge. På skolan erbjuder vi bland annat tre moderna språk, ett flertal intressanta profiler och digitala hjälpmedel i undervisningen. Våra ledord är att alla elever ska lyckas i harmoni & genom kunskap.

Läs gärna mer om skolan på www.bjorkvallsskolan.uppsala.se (http://www.bjorkvallsskolan.uppsala.se)

Varmt välkommen med din ansökan!


Arbetsuppgifter
Tillsammans med rektor utgör du skolans ledning, där du deltar och bidrar i beslutsprocesser samt lednings- och utvecklingsarbete. I samverkan med rektor skall du, utifrån uppsatta mål aktivt driva utvecklingen av undervisningen med elevernas kunskapsutveckling i fokus.

Rektor kommer att delegera arbetsuppgifter som bland annat innebär medarbetaransvar och du kommer att arbeta som skolledare inom flera områden såsom:

- tjänstefördelning och schemaläggning
- samarbete med kurator i ärenden gällande diskriminering och kränkande behandling
- samverkan med ämnesgrupper och arbetslag
- ledning av skolans styrgrupper
- deltagande i skolans elevhälsoteam och arbete utifrån elevhälsoplan
- medarbetarsamtal
- lönesamtal
- introduktion av nyanställda och VFU-studenter
- driva eller delta i projekt

Rollen som biträdande rektor innebär ett både flexibelt och sammanhållande arbete där du får möjlighet att utvecklas inom alla aspekter av skolledarskapet. Det ger dig viktiga erfarenheter och kunskaper om du senare vill utvecklas vidare som skolledare inom Uppsala kommun.

Ledningsgruppen har stöd från kommunledningskontoret när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Har du påbörjad eller genomförd rektorsutbildning, rekryteringsutbildning för blivande skolledare eller annan ledarskapsutbildning är det meriterande för tjänsten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap med medarbetaransvar. Ett alternativ är att du har flerårig erfarenhet av pedagogisk ledning i utbildningsverksamhet till exempel som arbetslagsledare. Det är även meriterande om du har erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.

Du har god kunskap om den organisation och de styrdokument som gäller inom skolområdet. Det är också en fördel om du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och har intresse för och kunskaper om digitala verktyg och digital utveckling inom skolväsendet. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Som person har du en god ledarskapsförmåga och är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat och har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Lisbeth Beckmann (rektor) 018-727 78 81
Franz Rau (biträdande rektor) 018-727 78 69

För frågor rörande rekryteringsprocessen, kontakta HR-specialist Johan Marklund: 018-727 46 45

Fackliga företrädare:
Agneta Eriksson Sveriges Skolledarförbund 018-727 67 17
Susanne Vibäck Lärarförbundet 018-727 24 50
Hans Erik Lindahl Lärarnas riksförbund 018-727 24 22
Michael Walldén Vision 018-727 24 38
Maria Persson SACO-rådet 018-727 24 24
Kommunal 010-442 88 16

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor till Malmaskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 17
Malmaskolan

Vi söker en biträdande rektor till Malmaskolan!

Skolan är en F-6-skola i hjärtat av Norby i sydvästra Uppsala. Omgivningarna är lugna och fridfulla och det är gångavstånd till härlig natur i både Stadsskogen och Hågadalen. Vi har ca 380 elever fördelade på två klasser i varje årskurs.

Vår skola präglas av trygghet, stabilitet och goda resultat. Vi har engagerade och erfarna medarbetare med goda ämneskunskaper. Kollegialt lärande är viktigt för oss, och är en naturlig del i vår ständiga kompetensutveckling. Tillsammans bygger vi upp en lärande miljö som främjar elevernas allsidiga utveckling utifrån deras egna förutsättningar.

Skolans kvalitetsarbete med visionen - individens optimala utveckling i grupp - står i centrum. Hög måluppfyllelse i hela vår verksamhet, skola såväl som fritidshem, är en självklar utgångspunkt för vårt arbete. Skolan präglas av ett inkluderande förhållningssätt, baserat på allas lika värde. Skolan främjar kunskapande och arbetsglädje. Vi vill att alla ska leva upp till vår värdegrund harmoni. Vi vill värna om och utveckla vår goda lärmiljö. så att varje elev når målen. Miljö- och hälsoaspekten är en naturlig del av skolarbetet.

Vi har en väl fungerande fadderverksamhet och ett mycket gott samarbete med föräldraföreningen.

Läs mer om skolan här (https://malmaskolan.uppsala.se/)

Arbetsuppgifter
Tillsammans med rektor utgör du skolans ledning där du deltar och bidrar i beslutsprocesser samt lednings- och utvecklingsarbete. Du ingår i Skolutvecklingsgruppen. Du ställföreträder även rektor vid dennes frånvaro.

I tjänsten ingår personalansvar för fritidsverksamheten och förskoleklass. Du arbetar som skolledare inom flera olika områden såsom möten med personalgrupper, medarbetarsamtal, föräldrakontakter, systematiskt kvalitetsarbete, arbetsmiljöarbete samt arbete med IT, Office 365, Unikum, tjänstefördelning och schema. Du kommer även att undervisa och finnas tillgänglig för organisationen vid behov.

Malmaskolan står inför en renovering och har då delar av verksamheten i moduler. Det innebär att det kommer bli aktuellt med evakuering och delar av det arbetet kan komma att ingå i dina arbetsuppgifter.

Om du inte redan har gått rektorsutbildningen kan denna tjänst kan på sikt erbjuda dig att gå denna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning och erfarenhet inom, hela eller delar av, det pedagogiska område som är relevant för den verksamhet tjänsten avser.

Skolledarutbildning/rektorsutbildning är meriterande liksom utbildning i skoljuridik.

Det är också meriterande om du har erfarenhet som rektor, biträdande rektor eller annan roll som skolledare, som bedöms som relevant för tjänsten samt erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har ingående teoretiska och praktiska kunskaper om skola, undervisning och lärande samt hur en skola är organiserad. Det är en fördel om du har kunskaper om hur evakuering av en skola sker.

Kunskaper i Novaschem, Unikum och Office 365 (eller motsvarande dessa program) är också en förutsättning för att lyckas i rollen.

Som ledare är du strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut samt har förmågan att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem.
Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera men är samtidigt tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är också flexibel i ditt förhållningssätt och har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jan Hagman, rektor, 018-727 64 77.

Fackliga företrädare: Johanna Wallin Sveriges Skolledarförbund 018-727 63 21, Katarina Reineck Lärarnas Riksförbund 018-727 24 75, Louise Plobeck Lärarförbundet 018-727 24 50, Maria Ros Vision 018-727 27 86, Maria Persson SACO-rådet 018-727 24 24, Kommunal 010-442 88 16.
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor till Björkvallsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Mar 29
Björkvallsskolan

Välkommen till Uppsala kommun! Hos oss får du 13000 kollegor inom 200 olika yrken. Varje dag jobbar vi för Uppsalas kommuninvånare: Vi lär barn att läsa, vårdar äldre, sopar gatorna, planerar fler bostäder och mycket mer. Kom och jobba med oss och få en hel kommun att fungera. Du är med och skapar ett mer rättvist och jämställt Uppsala för alla, oavsett behov och bakgrund. Det du gör på jobbet gör skillnad för någon annan.

Nu har du chansen att vara med och fortsätta utveckla vår kommunala grundskola i Björklinge, två mil norr om Uppsala! En skola där eleven står i centrum med ett lugnt och harmonisk skolklimat.

På grund av föräldraledighet söker vi nu en vikarierande biträdande rektor för kommande läsår som fortsätter att driva utvecklingsarbetet framåt tillsammans med rektor och ledningsgrupp. Om du är lärare, pedagog eller ledare och brinner för skolutveckling samt vill arbeta med att leda våra engagerade pedagoger mot gemensamma mål så läs vidare!

Björkvallsskolan är en trivsam 6-9 skola med ca 350 elever och 44 anställda som är belägen nära naturen i Björklinge. På skolan erbjuder vi bland annat tre moderna språk, ett flertal intressanta profiler och digitala hjälpmedel i undervisningen. Våra ledord är att alla elever ska lyckas i harmoni & genom kunskap.

Läs gärna mer om skolan på www.bjorkvallsskolan.uppsala.se

Varmt välkommen med din ansökan!


Arbetsuppgifter
Tillsammans med rektor utgör du skolans ledning, där du deltar och bidrar i beslutsprocesser samt lednings- och utvecklingsarbete. I samverkan med rektor skall du, utifrån uppsatta mål aktivt driva utvecklingen av undervisningen med elevernas kunskapsutveckling i fokus.

Rektor kommer att delegera arbetsuppgifter som bland annat innebär medarbetaransvar och du kommer att arbeta som skolledare inom flera områden såsom:

- tjänstefördelning och schemaläggning
- samarbete med kurator i ärenden gällande diskriminering och kränkande behandling
- samverkan med ämnesgrupper och arbetslag
- ledning av skolans styrgrupper
- deltagande i skolans elevhälsoteam och arbete utifrån elevhälsoplan
- medarbetarsamtal
- lönesamtal
- introduktion av nyanställda och VFU-studenter
- driva eller delta i projekt

Rollen som biträdande rektor innebär ett både flexibelt och sammanhållande arbete där du får möjlighet att utvecklas inom alla aspekter av skolledarskapet. Det ger dig viktiga erfarenheter och kunskaper om du senare vill utvecklas vidare som skolledare inom Uppsala kommun.

Ledningsgruppen har stöd från kommunledningskontoret när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Har du påbörjad eller genomförd rektorsutbildning, rekryteringsutbildning för blivande skolledare eller annan ledarskapsutbildning är det meriterande för tjänsten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap med medarbetaransvar. Ett alternativ är att du har flerårig erfarenhet av pedagogisk ledning i utbildningsverksamhet till exempel som arbetslagsledare. Det är även meriterande om du har erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.

Du har god kunskap om den organisation och de styrdokument som gäller inom skolområdet. Det är också en fördel om du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och har intresse för och kunskaper om digitala verktyg och digital utveckling inom skolväsendet. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Som person har du en god ledarskapsförmåga och är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat och har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Lisbeth Beckmann (rektor) 018-727 78 81
Franz Rau (biträdande rektor) 018-727 78 69

För frågor rörande rekryteringsprocessen, kontakta HR-specialist Johan Marklund: 018-727 46 45

Fackliga företrädare:
Agneta Eriksson Sveriges Skolledarförbund 018-727 67 17
Susanne Vibäck Lärarförbundet 018-727 24 50
Hans Erik Lindahl Lärarnas riksförbund 018-727 24 22
Michael Walldén Vision 018-727 24 38
Maria Persson SACO-rådet 018-727 24 24
Kommunal 010-442 88 16

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biträdande rektor / lärare

Biträdande rektor
Läs mer Feb 19
Du kommer att ingå i ett mycket kompetent och engagerat team och vara delaktig i och hantera chefsrollens alla olika delar, med delegation från skolans rektor. Du är en del av det pedagogiska ledarskapet och en viss del av tjänsten kommer att innefatta undervisning. Du behöver vara en trygg ledare som inspirerar och utmanar personalen och som bemödar dig om att ha ett gott bemötande.

Vi söker dig som är eller vill bli skolledare och som gillar utveckling. Du älskar arbetet med människor, både ungdomar och vuxna. Du ser deras utmaningar som dina utmaningar och brinner för att alla elever ska lyckas. Du är lösningsfokuserad och har mod att våga prova nytt och ser samarbete och initiativtagande som en förutsättning för att lyckas i ditt arbete. Du trivs med att samarbeta och delar gärna med dig till andra i ett kollektivt lärande.

Samsaskolan - den lilla skolan med det stora hjärtat!

Vi är en liten resursskola som arbetar med elever i grundskolans senare del (åk 7-9). Skolan ligger belägen i natursköna Skogstibble cirka 25 km från Uppsala centrum. Den lantliga miljön med närhet till skogs- och jordbruksbygd bidrar med lugn till skoldagen, där inga störande moment pockar på elevens uppmärksamhet.
Samsaskolans profil är att arbeta med elever som har haft det svårt att lyckas med sin tidigare skolgång. Vi jobbar utifrån elevernas styrkor (salutogent arbetssätt) och hur de kan använda dem för att lyckas i skolan och vardagen. På Samsaskolan har man möjligheten att utvecklas och utmanas i sin takt. Allt efter sina förutsättningar. Generellt för de elever som går på skolan, är att de av olika anledningar, tidigare haft stora svårigheter klara sina studier. Det kan handla om bristande motivation/närvaro, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, eller en psykosocial problematik som satt käppar i hjulen.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jan 5
Eriksbergsskolan

Välkommen till Uppsala kommun! Hos oss får du 13000 kollegor inom 200 olika yrken. Varje dag jobbar vi för Uppsalas kommuninvånare: Vi lär barn att läsa, vårdar äldre, sopar gatorna, planerar fler bostäder och mycket mer. Kom och jobba med oss och få en hel kommun att fungera. Du är med och skapar ett mer rättvist och jämställt Uppsala för alla, oavsett behov och bakgrund. Det du gör på jobbet gör skillnad för någon annan.

Eriksbergsskolan är en 7-9-skola som ligger i natursköna Eriksberg nära Stadsskogen och Hågadalen. Eriksbergsskolan har ca 330 elever med erfarna och behöriga lärare. Skolan har specialpedagog och ett kompetent elevhälsoteam. Skolan växer och därför utökar vi nu med en biträdande rektor med ansvar för elevhälsan.

Mer information om skolan: http://eriksbergsskolan.uppsala.se/

Arbetsuppgifter
Tillsammans med rektor leda skolans systematiska kvalitetsarbete med elevernas utveckling i fokus. I uppdraget ingår ansvar för elevhälsan samt elevhälsofrågor med personal. I samarbete med rektor leda den dagliga verksamheten. I tjänsten ingår specialundervisning med cirka 50%.

Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp bestående av rektor och arbetslagsledare samt i skolans elevhälsoteam. Tjänsten är uppdelad på ca 50% biträdande rektorsuppdrag och 50% speciallärar uppdrag. Du kommer att driva elevhälsoprocesser både på ett övergripande plan och i enskilda elevärenden.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning, gärna med specialpedagogisk kompetens. Du ska ha erfarenhet av pedagogiskt ledningsuppdrag inom grundskolan och att driva systematiskt kvalitetsarbete. Du ska vara väl förtrogen med skolans styrdokument. Det är även meriterande om du är förtrogen med aktuell forskning kring skolfrågor.

Du har en god ledarskapsförmåga. Vidare har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vi ser gärna att du är kreativ och kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. I övrigt är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Petra Bruce, rektor, 018-727 53 51

Facklig företrädare: LR Johanna Stjernman, 018-727 53 51
Lärarförbundet Stefan Ebenfelt, 018-727 53 51

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu