Folkhälsoutvecklare jobb i Uppsala

Hitta lediga jobb som Folkhälsoutvecklare i Uppsala. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Uppsala från den arbetsgivaren.

Samordnare/strateg suicidprevention och psykisk hälsa, vikariat

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Maj 11
Hälso- och sjukvårdsavdelningen vid Regionkontoret stödjer den politiska ledningen så att målen och inriktningen för hälso- och sjukvården uppnås, till nytta för invånare och patienter. Inom vårduppdragsenheten vid hälso- och sjukvårdsavdelningen arbetar ett 15-tal medarbetare med verksamhetsstöd, utredningar, utvecklingsarbete, vårdupphandlingar och uppföljning. I arbetsgruppen möter du kollegor från skiftande kunskapsområden med bakgrund inom bland annat medicin, tandvård, samhällsvetenskap och ekonomi.
Vårduppdragsenheten arbetar nära den politiska ledningen och lämnar inte sällan tjänsteutredningar/underlag eller svar till initiativ av olika slag och remisser. Det arbetet sker ofta under begränsad tid och mot fastställda tidsramar. Det är viktigt att du kan förhålla dig till förutsättningar i en politiskt styrd organisation.
Ditt ansvarsområde kommer handla om att samordna Region Uppsalas arbete kring suicidprevention och psykisk hälsa. Det suicidpreventiva arbetet ska utgå från Region Uppsalas suicidpreventiva strategi 2021–2030 som syftar till att fastslå strategier och insatser för ett effektivt och kunskapsbaserat suicidpreventivt arbete. I september 2023 förväntas underlag för en ny nationell strategi inom området psykisk hälsa och suicidprevention presenteras som ska beaktas i planeringen framåt. För att tydliggöra insatser och förväntade mål inom Region Uppsala har lokala suicidpreventiva handlingsplaner upprättats och ska följas upp. Du analyserar och ser över förbättringsområden utifrån respektive verksamhets resultat och länets behov. Du medverkar även i utredningsarbete inom området.
I rollen som samordnare och strateg för suicidprevention och psykisk hälsa ingår att:
Strategiskt arbeta med strategier för förbättrad psykisk hälsa som en del av omställningsarbetet ”Effektiv och nära vård 2030”. Det största utvecklingsarbetet sker i nuläget inom primärvården och i samarbete med länets kommuner.
Delta i strategiska utredningar och utvecklingsarbeten kring psykisk hälsa.
Delta i kunskapsstyrningsarbetet rörande psykisk hälsa.
Delta i arbetet med samordning av statsbidrag psykisk hälsa.

Ditt arbete innebär samarbete med många kontakter såsom Region Uppsalas förvaltningar, kommunerna, privata vårdgivare och andra externa samarbetspartners.
Din kompetens
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och minst ett års arbetslivserfarenhet av samordnings- och utvecklingsarbete inom offentlig sektor. Du är obehindrad i svenska i både tal och skrift. Dina datorkunskaper är goda inom Office 365 och du sätter dig snabbt in i nya systemstöd som du behöver i ditt arbete.
Du behöver vara analytisk och en god pedagog som trivs med att presentera och argumentera för olika frågor för både politiker, hälso- och sjukvårdens personal och andra samverkansparter. Du har förmåga att bygga goda relationer och samarbeta med olika aktörer samt uttrycka dig sakligt och hålla dig till fakta. Du har erfarenhet av att ta initiativ till och genomföra förändringsarbete.
Välkommen till en vänlig arbetsplats mitt i Uppsala där vi skapar samhällsnytta. Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt.
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Vill du veta mer?
Kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger, 0703-426600
Facklig företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.
Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med den 1 oktober 2024. I detta uppdrag finns det möjlighet att starta upp omgående eller enligt överenskommelse.
Varmt välkommen med din ansökan senast den 4 juni 2023, men urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka gärna in din ansökan redan idag!
Krav
Relevant högskoleutbildning alt annan utbildning och erfarenhet som kan anses likvärdig
Minst 1 års erfarenhet av samordnings- och utvecklingsarbete inom offentlig sektor
Mycket god svenska i tal och skrift
Goda datorkunskaper i Office 365



Om arbetsgivaren - Region Uppsala
Regionkontoret är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala. På Regionkontoret finns avdelningen för ekonomi och styrning, avdelningen för regional utveckling, digitaliseringsavdelningen, forsknings- och innovationsavdelningen, HR-avdelningen, hälso- och sjukvårdsavdelningen, kommunikationsavdelningen samt regiondirektörens stab.
Regionkontoret har cirka 550 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!

Ansök nu

Föreståndare Precisionsmedicinskt Centrum / Företrädare Life Science-frågor

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Maj 9
Forsknings- och innovationsavdelningen

Regionkontoret är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala. På Regionkontoret finns avdelningen för ekonomi och styrning, avdelningen för regional utveckling, digitaliseringsavdelningen, forsknings- och innovationsavdelningen, HR-avdelningen, hälso- och sjukvårdsavdelningen, kommunikationsavdelningen samt regiondirektörens stab.

Regionkontoret har cirka 550 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!

Vår verksamhet
Forsknings- och innovationsavdelningen samordnar frågor rörande klinisk forskning och leder Region Uppsalas arbete med innovation. Avdelningen stödjer den politiska ledningen med beslutsunderlag och verkar för att stärka förutsättningarna för att kunna bedriva forskning och innovation inom Region Uppsalas hälso- och sjukvård.

Ditt uppdrag
Tjänsten innehåller två delar. Dels rollen som föreståndare för Precisionsmedicinskt centrum, dels uppdraget att stödja det regionala utvecklingsuppdraget inom Life Science.

- Föreståndare för Precisionsmedicinskt centrum, 50 %
Region Uppsala har tillsammans med Uppsala universitet inrättat ett virtuellt centrum för precisionsmedicin (Precisionsmedicinskt centrum Uppsala, PMCU) med syfte att säkerställa att Region Uppsala ska kunna erbjuda precisionsdiagnostik och precisionsbehandling, nu och i framtiden. Vården ska individanpassas utifrån patientens unika förutsättningar. Med Uppsala universitets deltagande i PMCU skapas förutsättningar för gränsöverskridande forskning och innovation inom området precisionsmedicin där utvecklingen går snabbt framåt, och där nya lösningarna behöver implementeras i klinisk verksamhet för att ge patientnytta och även samhällsnytta på längre sikt. Centrumets främsta roll blir att agera som en sammanhållande aktör som fångar upp utmaningar som finns inom precisionsmedicinsområdet och tillse att man gemensamt tar fram möjliga lösningar och agerar därefter inom prioriterade områden. Precisionsmedicin som begrepp kommer att tolkas på ett brett och öppet sätt i centret, för att möjliggöra en bred inkludering av områden och verksamheter.

Det strategiska arbetet inom PMCU leds av en styrgrupp bestående av representanter från Region Uppsala och Uppsala universitet.

Föreståndaren har inget personalansvar och rapporterar till styrgruppen. Föreståndaren har till sin hjälp en projektledare på 40 %, tillsammans ansvarar ni för den operativa ledningen av centrumet och genomförandet av dess aktiviteter.

Inledande aktiviteter kommer att vara att leda utarbetandet av en strategi och handlingsplan för centrumet, kommunicera och informera om centrumet genom olika nätverksaktiviteter och dialogmöten, samt identifiera fokusområden och profilering för PMCU. Vidare ska du leda centrumets arbete med att överföra kunskap och erfarenheter mellan olika verksamheter och diagnosområden, som har kommit olika långt i sitt arbete med införande av precisionsmedicin i sin kliniska verksamhet. Genom samarbete med Uppsala universitet identifieras vetenskapliga framsteg som är redo för implementering i hälso- och sjukvården. I nära samarbete med hälso- och sjukvårdens företrädare och de i centrumet ingående organisationerna, ska processer för att stödja ordnat införande av precisionsmedicinska metoder i hälso- och sjukvården utvecklas.

- Stödja det regionala utvecklingsuppdraget inom Life Sciences, 50 %
Inom det regionala utvecklingsuppdraget arbetar Region Uppsala för att skapa samverkan och utvecklingskraft kring viktiga områden för länets långsiktiga utveckling. Då Uppsala har en mycket stark Life Science-sektor, som spänner över hälso- och sjukvård, universitet och industri, så blir det naturligt att även prioritera detta område inom det regionala utvecklingsarbetet. I den utannonserade tjänsten finns ansvar för att medverka till utvecklingen och genomförande av strategier på området och att kunna representera Region Uppsala i dessa sammanhang. Särskild vikt ligger vid att säkerställa att sjukvårdens infrastruktur kan komma till användning för att utveckla området i stort. Denna roll rapporterar funktionellt till Regionkontoret.

Dina kvalifikationer
Lång erfarenhet av att leda komplexa projekt inom hälso- och sjukvård eller närliggande områden
Kunskap och erfarenhet inom fältet precisionsmedicin
Utbildning inom medicin/vård
Mycket god kunskap i svenska och engelska i tal och skrift

Doktorsexamen inom relevant område är meriterande.

Din kompetens
Gillar att leda och samordna. Har förmågan att leda utan att vara chef.
Vana att muntligt och i skrift kunna presentera komplexa budskap anpassade för olika målgrupper
Är initiativrik, självgående och har bra samarbetsförmåga.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi erbjuder också våra medarbetare en flexibel arbetsplats, med möjlighet att arbeta delvis på distans utifrån överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Kontakta Andreas Scheutz på 018-617 20 22
Fackliga representanter: Vision - Christianne Simson, 018-611 32 51. SACO - Leif Sandberg, 0706-741088. Övriga fackförbund nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Processstödjare

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Mar 30
Processtödjare till Samordningsförbundet 100 %
Arbetsuppgifter:
Processtödjaren ska arbeta med att stödja och utveckla processerna inom Samordningsförbundet Uppsala län. I uppdraget ingår bland annat att stödja de olika processerna som förbundet jobbar med. I rollen kommer det att ingå kartläggning av behov, uppföljningar och utvärderingar. Du ska fungera som stöd vid utveckling av nya idéer och vid ansökningar av finansiering från förbundet. En del av uppdraget innebär att omvärldsbevaka relevanta frågor och på ett pedagogiskt sätt kunna återkoppla dessa till samverkansparter och styrelse. Som en del i processtödjaruppdraget ingår också att bereda och ta fram förslag som underlag till parter och styrelse. Förbundet har erhållit ESF-medel som en del i ett större projekt i länet. Syftet med detta är att under en treårsperiod öka kunskapen kring gruppen UVAS och vad som behövs för att dessa ska återgå till studier eller arbete. I denna tjänst kommer du att ingå som medarbetare i projektet vilket kan komma att innebära projektmedverkan generellt men också att jobba med transnationellt samarbete i Östersjöregionen. Du behöver ha erfarenhet av utvecklingsarbete och samverkan, ha erfarenhet och driv att skapa nätverk samt erfarenhet av projektledning. En viktig egenskap hos dig är att du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt samt att du har förmåga att entusiasmera människor både i mindre och större grupper. Samordningsförbundet i Uppsala län har ett litet kansli där varje funktion har sina uppdrag och roller, men där vi ibland behöver ta tag i saker som ligger utanför en rollbeskrivning, vilket är en förutsättning för att arbetet ska löpa på. I vårt team arbetar förutom processtödjare: Förbundschef, verksamhetsutvecklare, ekonom, och administratör. I uppdraget ingår att samarbeta med våra medlemmar, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Uppsala och länets åtta kommuner, samt i förekommande fall även andra aktörer. Du behöver vara initiativrik, ha eget driv och vara strukturerad.
Kvalifikationer:
Du har:
• Högskoleutbildning
• Väl utvecklade kunskaper att uttrycka dig både muntligt och skriftligt
• Kunskap och erfarenhet av att sammanställa komplex data/statistik
• Kunskap och erfarenhet från att leda och utveckla projekt /processer
• Kunskap och erfarenhet av ett systematiskt arbetssätt och av att arbetamed utveckling, utvärdering och uppföljning
• Erfarenhet av att arbeta med samverkan i offentligsektor
Vi lägger stark vikt vid personlig lämplighet för uppdraget.
Meriterande:
Erfarenhet av arbete med ESF-projekt
Erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation
Erfarenhet av att arbeta med Samordningsförbundets målgrupper
Intresse för samhällsfrågor
Organisations-/företagsbeskrivning
Samordningsförbundet representerar Uppsala läns 345 000 medborgare. Det gör oss till ett av Sveriges största samordningsförbund. Våra medlemmar är Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, länets åtta kommuner samt Region Uppsala. Vår uppgift är att underlätta för våra medlemmar att skapa aktiviteter vars syfte är att individer som är i behov av samordnade arbetslivsinriktade rehabiliterings-insatser ska återfå sin arbetsförmåga. Vi ska också främja samverkan mellan våra medlemmar samt bidra till en effektiv resursanvändning inom området arbetslivsinriktad rehabilitering. En viktig uppgift är att stödja utvecklingen av en god samverkanskultur.
För mer information: Förbundschef Åsa Fichtel, 070-568 90 80 eller verksamhetsutvecklare Annika Sagström, 072-207 30 55.
För mer information om Samordningsförbundet: www.finsamuppsala.se


Ansökan skickas till: info@finsamuppsala.se eller till Samordningsförbundet Uppsala län, Storgatan 27, 751 85 Uppsala, ange referens: processtödjare.

Ansök nu

Erfaren nutritionsexpert till Livsmedelsverket

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Feb 17
Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Livsmedelsverkets arbete kring hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion? Är du van att analysera och sammanfatta vetenskapliga rapporter och andra underlag samtidigt som du är en kommunikativ och utåtriktad person som har förmåga att inspirera andra? Passa då på att söka tjänsten och bli en del av Livsmedelsverket! Team Mat & måltider
Teamet tillhör avdelningen Hållbara matvanor. I teamet arbetar idag 9 personer med olika kompetenser och stort engagemang. Vi har förmånen att få arbeta med en bredd av frågor inom hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion, vilket ger oss ett bra helhetsperspektiv och möjlighet att ständigt utveckla vår kompetens. Arbetet präglas av en tvärvetenskaplig dialog med många interna och externa samarbeten och mycket utåtriktad verksamhet - det vi gör når ut i samhället. Avdelningen ansvarar även för Livsmedelsverkets upplysningstjänst ”Fråga oss”.

Teamet arbetar för att skapa bättre förutsättningar för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i befolkningen genom att ge riktlinjer och kunskapsstöd till olika yrkesgrupper och beslutsfattare, samverka med andra myndigheter, nationella och internationella aktörer samt livsmedelsbranschen. Vi ansvarar även för flera av Livsmedelsverkets regeringsuppdrag inom hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion.

Vårt arbete ska bidra till en hälso- och miljömässigt hållbar livsmedelskonsumtion för alla. Vi fokuserar särskilt på att barn och unga ska få bättre förutsättningar till en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Vi arbetar därför aktivt med att påverka samhälleliga faktorer. Målen för hållbar utveckling och genomförandet av Agenda 2030 kommer att utgöra den övergripande inriktningen för myndighetens arbete de kommande åren.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ha ett koordinerande ansvar inom nutritionsfrågor och aktivt medverka i myndighetens strategiska arbete inom omställningen till en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Du ska kunna erbjuda stöd till de andra i teamet och andra delar av verksamheten i frågor som rör hantering av nutritionella risker i befolkningen. I arbetsuppgifterna ingår att delta i arbetet med regeringsuppdraget om insatsområden för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion och att förbättra barns och ungas livsmedelskonsumtion med särskilt fokus på socioekonomiska skillnader.

Du kommer att arbeta med att föra dialog med olika samhällsaktörer i syfte att ta fram underlag som stödjer kommuner och regioner i deras arbete med policyutveckling inom folkhälsoarbetet mot hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. I uppdraget ingår att representera myndigheten samt att vara talesperson. Du kommer också att delta i arbetet med Livsmedelsverkets upplysningstjänst. På sikt ingår det att ansvara för något av Livsmedelsverkets många regeringsuppdrag. Du har din arbetsplats i Uppsala i vårt nybyggda kontor Celsius där vi arbetar aktivitetsbaserat.

Kompetensprofil
Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande masternivå eller högre inom exempelvis folkhälsonutrition, kostvetenskap, hållbara livsmedelssystem eller närliggande områden samt arbetslivs- och forskningserfarenhet med ett folkhälso- eller hållbarhetsperspektiv. Erfarenhet av projektledning är ett krav. Det är önskvärt att du har doktorsexamen då arbetsuppgifterna ställer krav på att kunna analysera och hantera vetenskaplig information. Vi ser också gärna att du har en god förståelse för kommuners och regioners förutsättningar att arbeta mot hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion och gärna erfarenhet av arbete med dessa frågor på en strategisk nivå.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med social ojämlikhet på en övergripande nivå i frågor som berör hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av nätverksbyggande, internationellt samarbete och kommunikativt och utåtriktat arbete, inklusive kontakt med media är också meriterande.

Dina personliga egenskaper
Som person har du lätt att skapa och upprätthålla relationer och nätverk och du känner dig bekväm med att möta olika grupper och i kontakter med media. Det är många olika uppdrag som pågår samtidigt och det är viktigt att kunna hantera detta genom din förmåga att fokusera  på rätt saker och att kunna prioritera. Förmågan att arbeta effektivt i team med andra medarbetare, experter och extern kompetens är viktig liksom förmågan att jobba mot deadlines men att aldrig släppa fokus på Livsmedelsverkets erkänt höga krav på saklighet och korrekthet.

Du har lätt att se helheten och kan arbeta strukturerat och självständigt, är handlingskraftig och har förmåga att ta egna initiativ. Mod och nytänkande är andra egenskaper som karaktäriserar dig som person. Du behöver vara prestigelös och öppen för feedback, men också trygg i din egen kunskap och de beslut som slutligen fattas. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen att kontakta oss
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Ulla-Kaisa Koivisto Hursti. Representant för Saco-S är Åsa Brugård Konde och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Mer information om tjänsten
Sista ansökningsdag: 2023-03-13

Anställningsform: Tillsvidare, Heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tillträde: Omgående

Organisationstillhörighet: Avdelningen för hållbara matvanor

Diarienummer: 2023/00823

Krigsplacering: All tillsvidareanställd personal på Livsmedelsverket är krigsplacerad.

Inför intervju
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Livsmedelsverket
Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt,
och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris.
Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll.
Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Ansök nu

Team Mat och Måltider söker förstärkning

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Feb 17
Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Livsmedelsverkets arbete kring hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion? Har du arbetslivserfarenhet på strategisk nivå och branschkunskap om offentliga måltider? Är du en kommunikativ och utåtriktad person som har förmåga att inspirera andra? Vi erbjuder en spännande roll där du får arbeta med utveckling av offentliga måltider med särskilt fokus mot beredskap. Sök tjänsten idag!Team Mat & måltider
Teamet tillhör avdelningen Hållbara matvanor. I teamet arbetar idag 9 personer med olika kompetenser och stort engagemang. Vi har förmånen att få arbeta med en bredd av frågor inom hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion, vilket ger oss ett bra helhetsperspektiv och möjlighet att ständigt utveckla vår kompetens. Arbetet präglas av en tvärvetenskaplig dialog med många interna samarbeten och mycket utåtriktad verksamhet - det vi gör når ut i samhället. Avdelningen ansvarar även för Livsmedelsverkets upplysningstjänst ”Fråga oss”.

Du kommer att ingå i Livsmedelsverkets team Mat och måltider på avdelningen för Hållbara matvanor.  Teamet arbetar för att skapa bättre förutsättningar för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i befolkningen genom att ge riktlinjer och kunskapsstöd till olika yrkesgrupper och beslutsfattare, samverka med andra myndigheter, nationella och internationella aktörer samt livsmedelsbranschen. Vi ansvarar för det nationella kompetenscentrumet för måltider i vård, skola och omsorg samt  för flera av Livsmedelsverkets regeringsuppdrag inom hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Vi deltar också i många projekt med andra aktörer. Mycket av vårt arbete är utåtriktat och bedrivs i nära samarbete med andra aktörer både nationellt och internationellt. Vi för också en kontinuerlig dialog med livsmedelsbranschen.

Vårt arbete ska bidra till en hälso- och miljömässigt hållbar livsmedelskonsumtion för alla. Vi fokuserar särskilt på att barn och unga ska få bättre förutsättningar till en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Vi arbetar därför aktivt med att påverka samhälleliga faktorer. Målen för hållbar utveckling och genomförandet av Agenda 2030 kommer att utgöra den övergripande inriktningen för myndighetens arbete de kommande åren.

Arbetsuppgifter
Du kommer delta i teamets olika arbetsuppgifter och ha egna ansvarsområden. Till att börja med kommer du i huvudsak att delta i arbetet med offentliga måltider i vård, skola och omsorg med särskilt fokus mot beredskap. Du kommer att delta i genomförandet av olika kommunikativa insatser som att delta i möten och träffar för att stödja och inspirera beslutsfattare och olika yrkesgrupper. En särskilt viktig målgrupp är beslutsfattare inom kommuner och regioner. Du kommer också att delta i arbetet med Livsmedelsverkets upplysningstjänst. Du har din arbetsplats i Uppsala i vårt nybyggda kontor Celsius där vi arbetar aktivitetsbaserat.

Kompetensprofil
Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande kandidatnivå inom exempelvis folkhälsonutrition, kostvetenskap, hållbara livsmedelssystem eller närliggande områden samt arbetslivserfarenhet på strategisk nivå och branschkunskap om offentliga måltider. Vi ser också gärna att du har en god förståelse för kommuners och regioners förutsättningar att arbeta med preventivt folkhälsoarbete mot hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med social ojämlikhet eller beredskap på en övergripande nivå i frågor som berör hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Erfarenhet av nätverksbyggande liksom ett eget nätverk är en merit. Erfarenhet av kommunikativt och utåtriktat arbete inklusive media är önskvärt.

Dina personliga egenskaper
Som person har du lätt att skapa och upprätthålla relationer och nätverk och du känner dig bekväm med att möta olika grupper och i kontakter med media. Det är många olika uppdrag som pågår samtidigt och det är viktigt att kunna hantera detta genom din förmåga att fokusera på rätt saker och att kunna omprioritera. Förmågan att arbeta effektivt i team med andra medarbetare, experter och extern kompetens är viktig liksom förmågan att jobba mot deadlines men att aldrig släppa fokus på Livsmedelsverkets erkänt höga krav på saklighet och korrekthet.

Du har lätt att se helheten och kan arbeta strukturerat och självständigt, är handlingskraftig och har förmåga att ta egna initiativ. Mod och nytänkande är andra egenskaper som karaktäriserar dig som person. Du behöver vara prestigelös och öppen för feedback, men också trygg i din egen kunskap. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen att kontakta oss
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Ulla-Kaisa Koivisto Hursti. Representant för Saco-S är Åsa Brugård Konde och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Mer information om tjänsten
Sista ansökningsdag: 2023-03-13

Anställningsform: Tillsvidare, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tillträde: Omgående

Organisationstillhörighet: Avdelningen för hållbara matvanor

Diarienummer: 2023/00822

Krigsplacering: All tillsvidareanställd personal på Livsmedelsverket är krigsplacerad.

Inför intervju
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Livsmedelsverket
Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt,
och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris.
Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll.
Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Ansök nu

RFSU Uppsala söker vikarierande projektledare

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Dec 9
RFSU Uppsala arbetar för jämlik tillgång till sexuell och reproduktiv hälsa. Vi söker nu en projektledare!

Om RFSU Uppsala
RFSU Uppsala är en lokalförening inom RFSU som arbetar för förbättrad sexuell hälsa och stärka sexuella och reproduktiva rättigheter. Föreningens verksamhet består framför allt av upplysning, utbildning och opinionsbildning. Arbetet utgår från ett rättighetsbaserat, antirasistiskt, feministiskt och normkritiskt perspektiv. Idag har RFSU Uppsala ca 400 medlemmar och ett kansli på fem anställda. 

Om rollen
Som projektledare ansvar du för hantering av projektverksamhet som bedrivs inom RFSU Uppsala.
Exempel på arbetsuppgifter:


• Leda arbetet med att ta fram mål, delmål och aktiviteter, och revidera projektplan och budget, samt följa upp       och utvärdera projektverksamheten.
• Ansvara för utveckling av system och rutiner för projektverksamheten för kvalitetssäkring och riskhantering.
• Identifiera och utveckla samarbeten inom projektramen med andra organisationer och aktörer.
• Ansvara för att bevaka, följa upp och utveckla efterlevnaden av respektive bidragsgivares regelverk.
• Ansvara för löpande ekonomihantering av projektet samt att projektet genomförs enligt budgetram och verka för kostnadseffektivitet.
• Leda arbetet med att samordna informatörsverksamheten kopplat till projektet, handleda och fortbilda informatörer och volontärer.
• När det ingår i projektets aktivitetsplan själv ansvara för att planera och genomföra i utbildningsinsatser.
• Ansvara för att marknadsföra aktiviteter inom projektet. Medverka i arbetsplatsens löpande administrativa arbete.
• Medverka i föreningens utvecklingsarbete (exempelvis verksamhetsplanering, verksamhetsberättelse, och framtagande av underlag till styrelsen). 

 Vi söker dig som: 


• Delar RFSU:s värderingar och motiveras av att arbeta för en idéburen organisation.
• Akademisk examen inom för tjänsten ett relevant område eller motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet.
• Erfarenhet av projektledning inklusive budget- och rapporteringsansvar.
• Erfarenhet av att vara verksam i externt finansierad idéburen verksamhet.
• Erfarenhet av att hålla utbildningar.
• Erfarenhet av att arbeta med frågor som rör sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, jämställdhet och normkritik.
• Kunskap om antirasism och antirasistiskt arbete.
• Kunskap om förebyggande arbete gällande hedersrelaterat våld och förtryck.
• Goda kunskaper i svenska då vårt arbetsspråk är svenska. Fler språk än svenska och engelska är meriterande. 

För den här rollen behöver du:


• Vara lösningsorienterad och initiativtagande.
• Ha god analytisk förmåga, vara resultatorienterad och ha förmåga att effektivt organisera och genomföra processer.
• Ha god kommunikativ förmåga och förmåga att förmedla kunskap på ett interaktivt sätt, kan anpassa tillvägagångssätt efter situation och målgrupp.
• Ha god förmåga att samarbeta med olika aktörer, förmåga att skapa förtroende.
• Ha god förmåga till självledarskap. 

Jämlikhet 
Vi tror att medarbetare med olika kompetenser, perspektiv och erfarenheter kan bidra till ett mer kreativt arbetsklimat och till att RFSU Uppsala blir en än mer relevant organisation i samhället. Vi ser det därför som en fördel att personer vi rekryterar har olika etnisk och social bakgrund, könsidentitet- och uttryck, tro, ålder, funktionsvariationer och sexuell läggning.  

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med en omfattning om 80%. Tillträde enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt. RFSU Uppsala tillämpar provanställning om 6 månader. RFSU Uppsala har kollektivavtal för tjänstemän i civilsamhället - Fremia med Unionen och Akademikerförbunden. 35 timmars arbetsvecka vid heltid, målstyrd arbetstid samt friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Tjänsten är placerad på vårt kansli i Uppsala. 

Om ansökan
Du är välkommen att inkomma med din ansökan, senast den 3 januari 2022. Vi kommer att rekrytera löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Sök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök" nedan. Du kommer att bli ombedd att registrera dina kontaktuppgifter, svara på några urvalsfrågor samt bifoga CV och personligt brev.
Vid frågor kontakta Sanna Lucas, verksamhetschef. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
Sanna Lucas
Verksamhetschef, RFSU Uppsala
Telefon: 0704-109968
E-post: sanna.lucas@rfsu.se

Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU, är en partipolitiskt, fackligt och religiöst obunden ideell förening. RFSU Uppsala utgår från övertygelsen om sexualitetens och samlevnadens centrala roll för individ och samhälle. RFSU Uppsala har ett frihetsperspektiv och rättighetsperspektiv på sexualiteten som utgår från allas frihet att vara, frihet att välja och frihet att njuta. Läs gärna mer om oss på:https://www.rfsu.se/uppsala

Ansök nu

Hälsosamordnare

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Aug 24
APC utveckling

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.

Vill du arbeta i en ny roll som hälsosamordnare?
Vi söker dig som vill arbeta som hälsosamordnare i Geografiskt hälsouppdrag som syftar till att stärka välbefinnande och minska ojämlikhet i hälsa för invånarna i Uppsala län. Vi söker dig som vill vara en del av vårt gäng och tillsammans med oss skapa ett strategiskt proaktivt hälsofrämjande arbete i vår Region.

Det här är en unik chans att vara med i den omställning av hälso- och sjukvården som pågår i alla regioner och kommuner i Sverige. Region Uppsala utvecklas för att möta befolkningens behov av vård och omsorg. En viktig hörnsten i omställningsarbetet är att fokusera mer på förebyggande och hälsofrämjande insatser.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och bra förmåner, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Ditt uppdrag?
Som hälsosamordnare verkar du för att stärka och bibehålla invånarnas fysiska, psykiska och sociala välbefinnande i det geografiska området. Du bistår också i det lokala omställningsarbetet till en god och nära vård.

Som hälsosamordnare har du ett strategiskt planerings- och samordningsansvar för att i nära dialog med interna och externa aktörer genomföra hälsofrämjande insatser i grupper i befolkningen. Det kan till exempel vara insatser inom sakområdena tobak, riskbruk av alkohol, goda matvanor, fysisk aktivitet, sömnvanor och stress. I dina arbetsuppgifter ingår även att regelbundet kartlägga, analysera och följa upp det hälsofrämjande arbetet.?

Uppdraget innebär ett proaktivt arbete som utgår från lokala vårdcentraler i länet och sker i samverkan med såväl kommunala verksamheter som andra aktörer i lokalsamhället. Det hälsofrämjande arbetet riktar sig till alla kommunens invånare, inte endast de listade på vårdcentralen.

Hösten 2021 anställdes fem hälsosamordnare i länet och nu utökar vi uppdraget och vi anställer ytterligare sex hälsosamordnare för ett lokalt strategiskt hälsoarbete i följande kommuner/länsdelar: Enköping, Håbo, och Östhammar, samt i Uppsala kommun vid Kungsgärdet, Centrala staden och Årsta.

Vi erbjuder sex tillsvidareanställningar på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. I uppdraget får du ett omväxlande och stimulerande arbete i nära samarbete med andra hälsosamordnare och kollegor i regionens verksamheter. ?

Din kompetens?
Vi söker dig med minst en treårig högskoleutbildning inom folkhälsovetenskap och/eller hälsopedagogik. Du behöver ha goda kunskaper och erfarenheter av arbete inom sakfrågorna tobak, riskbruk av alkohol, goda matvanor, fysisk aktivitet, sömnvanor och stress. Du behöver goda kunskaper i att uttrycka dig både i skrift och tal på svenska. För att vara framgångsrik i arbetet krävs att du har stor kapacitet att arbeta självständigt med god struktur samt planeringsförmåga. Då uppdraget är nytt och i en etableringsfas är det även viktigt att bidra i utvecklingsarbetet i det länsgemensamma nätverket av hälsosamordnare som leds av länssamordnaren.

Du är en god kommunikatör och vi fäster stor vikt vid din förmåga att bygga och vidmakthålla nätverk med samarbetsaktörer. Det är med dessa som du initierar och driver hälsoarbetet framåt inom det geografiska området. Det är meriterande om du har erfarenhet av samverkan med kommunala verksamheter och andra aktörer i samhället i liknande uppdrag. Meriterande är också erfarenhet av att arbeta med olika kulturer gällande hälsofrågor. ?

Vi ser vidare att du är resultatorienterad och har erfarenhet av att planera och leda processer mot uppsatta mål. Arbetet förutsätter goda kunskaper i att följa upp och presentera statistik till exempel med hjälp av Office-programmen. B-Körkort krävs då det i tjänsten ingår att anordna/delta i lokala aktiviteter även i glesbygden.?

Detta är en tjänst för dig som är idérik, samhällsintresserad och motiverad av att arbeta utifrån ett hälsofrämjande perspektiv för en mer jämlik hälsa. Vi fäster stort värde vid personliga egenskaper. ?

Vår verksamhet?
Akademiskt primärvårdscentrum (APC) Utveckling tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. APC Utvecklings uppdrag är att stödja verksamheterna för att nå fastställda mål. Vi är förvaltningens stöd i primärvårdsgemensamma utvecklingssatsningar, projektarbeten och i specifika utredningsuppdrag. Vi arbetar också till stor del med omställningen till Effektiv och nära vård i Region Uppsala. Du kommer att ingå i en stor, multiprofessionell verksamhet med kunniga kollegor.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om uppdraget är du välkommen att kontakta länssamordnare för Geografiskt hälsouppdrag Helena Wallin Eriksson, på tel 018-611 76 73 eller e-post helena.wallin.eriksson@regionuppsala.se Vill du veta mer vår övergripande verksamhet är du välkommen att kontakta verksamhetschef för Akademiskt primärvårdcentrum Utveckling Hanna Fagerlind, e-post hanna.fagerlind@regionuppsala.se.

Fackliga representanter nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan
Ansök via länken nedan. Bifoga CV och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens. Vi vill ha din ansökan senast 25 september 2022. Intervjuer sker löpande under rekryteringstiden. Ange gärna i ansökan om du har preferenser till någon/några specifika länsdelar.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Måltidsutvecklare inom äldreomsorgen

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Dec 15
Vård- och omsorgsförvaltningen

Nu söker vi dig som vill arbeta med att utveckla måltidssituationen för Uppsalas äldre! Är du en driven person som både gillar att arbeta självständigt och tillsammans med andra? Här har du en ny spännande roll som måltidsutvecklare, där du får möjlighet att utforma arbetet för att nå målet med att utveckla och förbättra måltidssituationen för de boende på kommunens särskilda boenden och inom hemvården!

Rollen som måltidsutvecklare är en nyinrättad tjänst inom Uppsalas äldreomsorg och vi söker därför dig som tycker att det låter roligt att få vara med och bygga upp den nya rollen. Uppsala kommun driver 23 särskilda boenden och 13 hemvårdsgrupper och det är tillsammans med verksamheternas chefer och medarbetare som du driver utvecklingen av måltidssituationen. Genom att arbeta för en god måltidsupplevelse bidrar vi till en bättre hälsa för våra äldre. Nu hoppas vi att du kan vara den personen som vi söker för uppdraget!

Läs mer om vård- och omsorgsförvaltningen här. (https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/vard--och-omsorgsforvaltningen/?selectedyear=)

Ditt uppdrag
Som måltidsutvecklare inspirerar du till att se måltiden och dess betydelse som en helhet och involverar andra i utvecklingsarbetet. Dina arbetsuppgifter kommer att vara omväxlande utifrån att du ser på måltiden ur ett bredare perspektiv och du kommer exempelvis att fokusera på det visuella och pedagogiska samt andra delar av måltidssituationen som bidrar till en god helhetsupplevelse. Matlagningen och näringsinnehållet hanteras av måltidsservice på kommunledningskontoret som lagar mat till alla kommunens förskolor, skolor och särskilda boenden. Det innebär att ditt fokus riktas mot måltidssituationen som helhet och inte själva innehållet i maten. Du kommer att samarbeta med många personer och funktioner för att utveckla måltidssituationen och du fungerar som projektledare och expertfunktion för verksamheterna.

Inledningsvis kommer du att göra behovsanalyser och lyssna in vilka behov och förutsättningar som finns i de olika verksamheterna. Vi tror att verksamheternas behov ser lite olika ut och du behöver därför ha ett nära samarbete med verksamhetscheferna och deras medarbetare. Du driver utvecklingsarbetet självständigt men kommer också att kunna samarbeta med andra som arbetar med verksamhets- och kvalitetsutveckling. Du identifierar utvecklingsområden, stöttar och involverar andra i utvecklingsarbetet, samordnar med angränsande områden och skapar nya arbetssätt och rutiner i samarbete med berörda verksamheter.

Din bakgrund
Vi söker dig som är utbildad dietist, kostvetare eller som har utbildning inom folkhälsovetenskap, alternativt har du en annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har relevant kunskap inom området som gör att du har förmåga att driva uppdraget och det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med måltidssituationen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med verksamhetsutveckling och har erfarenhet av vård- och omsorgsområdet och särskilt av äldreomsorgen.

Du behöver ha B-körkort eftersom tjänsten innebär att du reser en del mellan våra verksamheter som finns utspridda över hela Uppsala kommun. Du har dessutom goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt besitter goda datorkunskaper.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du är flexibel och har förmåga att se möjligheter i förändring samt tar ansvar för att driva ditt arbete framåt för att nå resultat. Dessutom är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera eftersom du kommer att samarbeta med många olika personer.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. För att få arbeta brukarnära inom våra olika vård- och omsorgsverksamheter ska du vara vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Therese Lundgren, verksamhetschef, 018-727 92 03
Rasmus Sundström, avdelningschef, 018-727 85 88

Fackliga företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16
Vision, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 03

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Policyexpert inom global hälsa och antibiotikaresistens

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Nov 10
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.




ReAct (http://www.

reactgroup.org) är ett internationellt nätverk fokuserat på antibiotikaresistens som koordineras från Uppsala universitet. ReAct grundades 2005 och är nu aktivt på fem kontinenter med regionala kontor belägna i USA, Afrika, Asien och Latinamerika, och vår huvudfinansiär är Sida. De som arbetar hos oss har varierande bakgrund – från läkare och mikrobiologer till journalister och kommunikatörer. Vi anser att hållbar tillgång till effektiva antibiotika för alla är en fråga om global utveckling och jämställdhet, och vill skapa politiskt momentum för ett ökat engagemang i frågan. För att åstadkomma detta driver ReAct påverkansarbete riktat mot regeringar, styrande organ inom EU och FN, globala och regionala organisationer. Vi stödjer även implementering av nationella handlingsplaner för antibiotikaresistens genom samarbete med ett brett spektrum av aktörer, inklusive internationella organisationer, regeringar och civilsamhällesorganisationer. En av ReActs styrkor är att vi verkar på många nivåer – från lokalt gräsrotsarbete till att ta fram evidensbaserat underlag för användning på högsta politiska nivå. Mer om ReActs verksamhet finns på: https://www.reactgroup.org/

ReAct Europe tillhör formellt Institutionen för medicinska vetenskaper som är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset.

Vi söker nu en senior policyexpert som ska bidra till vårt påverkansarbete. Befattningen kommer att vara baserad i Uppsala, men eftersom vårt påverkansarbete ofta är riktat mot internationella organisationer, EU-institutionerna samt inkluderar nära samarbete med ReActs regionala kontor, så omfattar tjänsten (under normala omständigheter) en del utlandsresor och arbetsspråket är engelska.

Arbetsuppgifter:

Arbete med ReActs projekt i aktuell arbetsplan, vilken utarbetas varje år efter prioriteringar i samordning med resten av nätverket. Detta innebär bland annat:

- Ansvara för identifiering och analys av viktiga policy-dokument och bidra till utvecklingen av ReActs policyrekommendationer på viktiga områden som tillgång till medicin, globala styrningsstrukturer (global governance), hållbar finansiering, och stärkande av hälsosystem.   
- Identifiera viktiga politiska processer, och bidra till utvecklandet och genomförandet av påverkansstrategier gentemot externa aktörer involverade i dessa.
- Aktivt bidra till den strategiska och kompetensmässiga utvecklingen av ReActs arbete i hela nätverket; t.ex. den årliga arbetsplaneringen, utveckling av långsiktiga strategier och anslagsansökningar för ReAct.
- Bidra till det externa kommunikationsarbetet genom till exempel skrivande av debattartiklar, nyhetsbrevsinnehåll etc.
- Representera ReAct vid nationella och internationella möten.

Kvalifikationskrav:

- Akademisk examen (master) inom global hälsa, medicin, statsvetenskap, kommunikation eller annat relevant område.
- Minst 5 års erfarenhet av att interagera med, engagera och driva frågor mot politiker, andra beslutsfattare, NGOer eller internationella organisationer.
- Ingående kunskap om globala hälsofrågor, infektionssjukdomar och/eller antibiotikaresistens.
- Intresse av att arbeta i ett mångkulturellt nätverk och lyhördhet för de utmaningar det innebär att arbeta i ett decentraliserat team.
- God professionell nivå i engelska (både muntligt och skriftligt).
- God erfarenhet av kommunikativt arbete, särskilt skriftlig kommunikation, t. ex. populärvetenskapliga tidskrifter, policyrapporter, hemsidor/bloggar, och debattartiklar.
- Flexibilitet och förmåga att arbeta självständigt och ibland med korta leveranstider.
- Initiativrik och ha erfarenhet av att driva egna projekt.

Meriterande i övrigt:

- Erfarenhet av påverkansarbete gentemot EU institutionerna.
- Internationell professionell erfarenhet, särskilt från låg- och medelinkomstländer.
- Erfarenhet av anslagsansökningar.
- Kunskaper i andra språk, särskilt svenska och spanska.

Vi är ett litet, passionerat och prestigelöst team och vi letar efter någon som passar in. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper så som initiativförmåga, planeringsförmåga och samarbetsförmåga. Vi vill att man identifierar sig med ReActs värdegrunder, se: https://www.reactgroup.org/about-us/our-values-and-vision/.

ReAct erbjuder en omväxlande miljö, med stora möjligheter för rätt kandidat att göra sitt eget avtryck i en viktig fråga. Observera att det är möjligt att bo i Stockholm och pendla till Uppsala.

Vi föredrar ansökningar på engelska.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Tillträde: Så snart som möjligt eller efter överenskommelse

Anställningsform: Vikariat tom 2023-06-30

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Helle Aagaard, Acting Director ReAct Europe, 0702327360, helle.aagaard@medsci.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 29 november, 2021, UFV-PA 2021/4258.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Samordnare av volontärinsatser för äldre

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Maj 27
Avtal och marknad

Vill du vara en del i det viktiga och prioriterade arbetet för att göra Uppsala till en mer äldrevänlig kommun? Gillar du att nätverka i kombination med att arbeta analytiskt? Nu söker vi en engagerad samordnare för ett tidsbegränsat uppdrag där du har chans att göra en tydlig skillnad!

Avdelningen avtal och marknad på äldreförvaltningen ansvarar bland annat för strategiska planer, program, utredningar, ärenden, avtal, uppdrag och uppföljningar samt samordnar kommunens arbete för en äldrevänlig kommun. Avdelningen är en öppen och dynamisk arbetsplats med fokus på att göra skillnad för kommunens äldre medborgare. Det är ett viktigt arbete för en målgrupp som blir allt större, såväl i kommunen som nationellt och globalt. Arbetet är knutet till WHO's globala nätverk för äldrevänliga städer och kommuner. Läs mer här (https://www.uppsala.se/kampanjsidor/aldrevanlig-kommun/).

Ditt uppdrag
Som samordnare av volontärinsatser arbetar du inom ramen för Uppsala kommuns arbete för en äldrevänlig kommun. En central del i detta arbete är att utveckla samverkansformer med andra aktörer med målet att samhället i sin helhet ska bli mer äldrevänligt. Ditt uppdrag är att etablera en plattform för samordning av volontärinsatser för äldre. Det är ett tidsbegränsat uppdrag som pågår fram till årskiftet. Du samarbetar med samordnaren för äldrevänlig kommun och äldreombudsmannen.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att:

• identifiera och upprätta kontakt med organisationer i civilsamhället med volontärverksamhet som omfattar äldregruppen
• driva utvecklandet av metoder för att identifiera behov/behövande i äldregruppen, initialt med fokus på ensamma äldre
• analysera och utvärdera olika existerande analoga och digitala plattformar för att lokalisera, samordna och matcha volontärinsatser med olika behov hos kommunens äldre
• driva arbetet med att etablera en plattform för samordning av volontärinsatser för äldre


Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieutbildning. Vi ser gärna att du har en universitet-/högskoleutbildning inom exempelvis folkhälsa eller annan samhällsvetenskaplig inriktning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du erfarenhet av engagemang i förening, arbete inom äldreomsorg eller av analytiskt arbete, organisering och samordning är det meriterande. Erfarenhet av ledarskap är också en fördel.

Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt goda IT-kunskaper är en förutsättning för arbetet.

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat och är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer är en av dina styrkor och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Kenny Jansson, samordnare, 018-727 87 79
Heléne Stenlund, äldreombudsman, 018-727 12 39

Facklig företrädare:
Tommy Törnberg, Vision, 018-727 24 33

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 72 18

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till äldreförvaltningen. Vårt mål är att se till att äldreomsorgens tjänster håller en hög kvalitet och att äldre får den vård de behöver. I vårt uppdrag ingår att samhällsplanera och upphandla tjänster. Tillsammans med oss kan du också jobba med förebyggande och öppna insatser, inom hemtjänst, hemsjukvård, korttidsvård och på vård- och omsorgsboenden. Uppsala är medlem i Världshälsoorganisationens (WHO) nätverk för äldrevänliga städer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Expert Global hälsa , ReAct – Action on Antibiotic Resistance

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Jan 31
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.




Om ReAct:

ReAct (www.

reactgroup.org) är ett internationellt nätverk dedikerat åt kampen mot antibiotikaresistens. ReAct grundades 2005 och är nu aktivt på fem kontinenter, och arbetar för att öka kunskap om problemen kring antibiotikaresistens och identifiera politiska och tekniska lösningar. ReAct arbetar med ett brett spektrum av aktörer, inklusive internationella organisationer, regeringar och civilsamhällesorganisationer för att begränsa de negativa konsekvenserna av antibiotikaresistens.

ReAct Europe tillhör Uppsala universitet och söker för närvarande en expert i global hälsa. Befattningen kommer att vara baserad i Uppsala, men arbetet inbegriper samarbetsprojekt med internationella organisationer och ReActs nätverkspartners, belägna i USA, Afrika, Asien och Latinamerika.

 

Arbetsuppgifter:

Arbete med ReActs projekt i aktuell arbetsplan, vilken utarbetas varje år efter prioriteringar i samordning med resten av nätverket. Detta kan innebära:

- Följa den internationella policy-debatten inom antibiotikaresistens-området och vara delaktig i att formulera strategier för ReActs verksamhet, i samarbete med ReActs ”Policy team” och de regionala noderna.
- Analysera relevanta dokument och producera positionsartiklar för ReAct, baserat på ReActs uppdrag och vision samt erfarenheter från våra noder.
- Arbeta tillsammans med vårt vetenskapliga team för att översätta de senaste vetenskapliga bevisen till policyrekommendationer.
- Representera ReAct vid externa möten/konferenser och driva ReActs ståndpunkter gentemot regeringar, myndigheter, icke-statliga organisationer (NGOs) och yrkesorganisationer, samt media.
- Stödja policy och påverkansarbete i de regionala noderna.
- Samverka med samarbetspartners, inklusive regeringar, icke-statliga organisationer och professionella yrkesgrupper, för att främja den multisektoriella insatsen mot antibiotikaresistens;
- Genomföra litteraturgranskningar och samla in relevant data till ReActs projekt;
- Vara delaktig i organisering av möten, genom att tex sammanställa bakgrundsdokument, rekommendera deltagare etc.
- Assistera i underhållet av ReActs Toolbox (www.reactgroup.org/toolbox) genom att identifiera nya resurser och lägga till innehåll, med syfte att underlätta för olika aktörer att vidta åtgärder mot antibiotikaresistens;
- Stödja årlig arbetsplanering, utveckling av långsiktiga strategier och anslagsansökningar för ReAct.

 

Eftersom ReAct är en platt organisation och har ett litet kärnteam kan arbetet ibland också innehålla vissa administrativa uppgifter.

Vi är passionerade och engagerade i frågan och vi letar efter någon som passar in i vårt team. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper så som initiativförmåga, planeringsförmåga, samarbetsförmåga och driv. Vi ser gärna att man identifierar sig med ReActs värdegrunder, se: https://www.reactgroup.org/about-us/our-values-and-vision/.

ReAct erbjuder en omväxlande miljö, med stora möjligheter för rätt kandidat att göra sitt eget avtryck i en viktig fråga. Observera att det är möjligt att bo i Stockholm och pendla till Uppsala.

Välkommen med din ansökan!

 

Kvalifikationskrav:

- Akademisk examen (minimum Masternivå) inom global hälsa, farmaci, medicin, veterinärmedicin, statsvetenskap eller annat relevant område;
- Minst 3-5 års relevant yrkeserfarenhet;
- Erfarenhet av att driva frågor mot politiker och andra beslutsfattare, NGOer eller multilaterala organisationer som WHO;
- God professionell nivå i engelska (både muntligt och skriftligt).
- Dokumenterad erfarenhet av både muntlig och skriftlig kommunikation, såsom att hålla föredrag, publikationer i vetenskapliga eller populärvetenskapliga tidskrifter, policyrapporter eller debattartiklar.
- Möjlighet och intresse av att resa i tjänsten;
- Intresse av att arbeta i ett mångkulturellt nätverk och lyhördhet för de utmaningar det innebär att arbeta i ett decentraliserat team;
- Flexibilitet och förmåga att fungera självständigt och med ibland korta leveranstider;
- Grundläggande kunskap om bakteriella infektionssjukdomar samt antibiotikaresistens och bakomliggande orsaker

 

Meriterande i övrigt:

- Erfarenhet av arbete inom global hälsa, med fokus på forskning och policyarbete, gärna inom infektionssjukdomar.
- Kunskaper i andra språk, särskilt spanska och svenska
- Tidigare erfarenhet av arbete inom antibiotikaresistens-fältet och förståelse av rådande policy-debatt och involverade aktörer inom fältet
- Kunskap om FN-systemet och målen för hållbar utveckling (Agenda 2030).
- Internationell erfarenhet, särskilt från låg- och medelinkomstländer
- Tidigare arbetserfarenhet internationellt inom offentlig sektor (t ex WHO, andra FN-organisationer eller internationella civilsamhällesorganisationer etc.).

 

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 2 år

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Anna Zorzet, Head of ReAct Europe, 018-471 66 76, anna.zorzet@medsci.uu.se

Vi föredrar ansökningar på engelska.

Välkommen med din ansökan senast den 21 februari, 2019, UFV-PA 2019/261.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

STI - samordnare

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Jan 14
Smittskyddsenheten

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Vår verksamhet
Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och så att Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.

Smittskyddsenheten är en myndighet som arbetar enligt Smittskyddslagen. Vi har ett samordningsansvar och ett brett uppdrag med stort kontaktnät så väl inom länet som nationellt. Vi arbetar för att förebygga och minska spridningen av smittsamma sjukdomar till och mellan människor i Uppsala län genom epidemiologisk övervakning, smittspårning, utbrottshantering, information och utbildning. En del i detta är arbetet med hiv/STI och sexuell hälsa, där vi utgår från den nationella strategin mot hiv/aids och vissa andra smittsamma sjukdomar. Region Uppsala har ett väl etablerat samarbete med regionerna Gävleborg och Västmanland, samt landstinget Dalarna, i form av Kunskapsnätverket hiv/STI-Mellansverige.

Smittskyddsenheten tillhör hälso- och sjukvårdsavdelningen som är en del av Regionkontoret. Vi finns på Uppsala Science Park i Uppsala och för närvarande arbetar sex personer på enheten.

Ditt uppdrag
Som STI-samordnare kommer du vara drivande i det strategiskt förebyggande arbetet mot hiv/STI och sexuell hälsa i Uppsala län. Detta sker främst genom samverkan med olika aktörer både lokalt, regionalt och nationellt vilket betyder att det kan bli en del resor med övernattning. I uppdraget ingår också att omvärldsbevaka, planera och arrangera utbildningar, hantera ekonomiska medel samt samordna flödet med kostnadsfria kondomer.

En stor del av arbetet sker inom ramarna för Kunskapsnätverket hiv/STI-Mellansverige, vilket innebär att du tillsammans med kollegor i medverkande regioner och landsting arbetar med olika projekt och kampanjer i syfte att främja den sexuella hälsan och minska förekomsten av hiv/STI. Du kommer också att vara regionens kontaktperson mot Folkhälsomyndigheten i frågor som rör sexuell hälsa och hivprevention.

Din kompetens
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom relevant område som till exempel folkhälso- eller beteendevetenskap, socionom, sjuksköterska eller liknande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektarbete och ekonomisk administration. Du bör ha intresse och viss kunskap i frågor som rör SRHR (sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter) och primärpreventiv erfarenhet inom området är meriterande.

Tjänsten innebär många kontakter utanför arbetsplatsen, vilket ställer krav på att du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation är meriterande. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt ha goda kunskaper i Office-paketet. Körkort B är ett krav.

Då vi är en liten arbetsgrupp läggs stor vikt vid personliga egenskaper och att man bidrar med trivsel i arbetsgemenskapen.

Vi erbjuder
Tjänsten är ett vikariat på heltid med tillträde 2019-03-18 till och med 2020-05-01, dock längst till ordinarie befattningsinnehavare återinträder i tjänst.

Vill du veta mer?
För ytterligare upplysningar kontakta Marie Björlin, STI-samordnare 018-611 03 85 eller Bodil Ardung, enhetschef 018-611 92 21.
Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare

Ansök nu

Samordnare jämställdhetsintegrering

Folkhälsoutvecklare
Läs mer Feb 28
Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja och lyfta Uppsala län. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, djur och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi, näringslivsutveckling och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra för att fatta beslut och driva frågor som på bästa sätt gynnar länets utveckling som helhet. Vi arbetar med utvecklingsfrågor, att samordna länets kommuner i olika frågor, ge bidrag och stöd till olika verksamheter och att se till att lagar och riktlinjer följs. Landshövdingen är chef för Länsstyrelsen.

På Länsstyrelsen i Uppsala län arbetar cirka 190 personer. Vi är en arbetsplats som präglas av kunskap, öppenhet och engagemang.


ARBETSUPPGIFTER
I arbetsuppgifterna ingår att samverka och stödja genomförandet av den nationella politiken för jämställdhet i länet, att stödja processer för utveckling och integrering av jämställdhet i länsstyrelsens olika sakområden och hos andra aktörer, att ge handledning och utbildning samt att sprida aktuell kunskap inom området. Du kommer också att ingå i både nationella och regionala nätverk.

Med anledning av regeringens höjda ambitioner inom jämställdhetsområdet ingår också att fullfölja vår regionala jämställdhetsstrategi för att nå de nationella jämställdhetspolitiska målen samt att följa upp och förbättra arbetet i länet. Likaså ska du strategiskt samordna och driva på arbetet med att integrera jämställdhet i länsstyrelsens egen verksamhet. Du kommer också att aktivt medverka i uppföljning av verksamheten med analys, statistik och återrapportering kring uppdraget.

Innehållet i arbetsuppgifterna kan komma att ändras beroende på regeringens uppdrag till länsstyrelserna.


KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha en akademisk examen inom samhällsvetenskap, exempelvis statsvetenskap, sociologi, beteendevetenskap eller genusvetenskap. Du ska ha god kunskap om de jämställdhetspolitiska målen och ha arbetat med jämställdhetsintegrering. Det är meriterande om du har erfarenhet från kommunal och/eller statlig förvaltning.

Den vi söker ska ha erfarenhet av samordning och strategiskt arbete. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och eftersom det till stor del är utåtriktat behöver du ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska ha god initiativförmåga, ett strukturerat arbetssätt och kunna leverera resultat inom givna tidsramar.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, förmåga att arbeta i grupp och att ta eget ansvar.
Beskriv gärna i ditt personliga brev hur du uppfyller kvalifikationerna.


ÖVRIGT
Anställningen är tillsvidare, vi tillämpar provanställning 6 månader. Med anställningen följer en skyldighet att tjänstgöra i myndighetens krisberedskapsorganisation.

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu