Elevassistent jobb i Uppsala

Hitta lediga jobb som Elevassistent i Uppsala. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Uppsala från den arbetsgivaren.

Iris söker pedagogiskt stöd till Uppsala - timmar

Elevassistent
Läs mer Jun 20
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

.

Iris söker pedagogiskt stöd till Uppsala
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.


Dina arbetsuppgifter 
Brinner du för att hjälpa andra människor i deras studier? Då är detta tjänsten för dig! 
  
Till vårt uppdrag Individuellt Pedagogiskt Stöd vid Utbildning (IPSU) söker vi en kollega för en tjänst som pedagogiskt stöd inom vår verksamhet Uppsala. IPSU är en tjänst som upphandlas av Arbetsförmedlingen och syftar till att stötta deltagare att klara sin utbildning, främst arbetsmarknadsutbildning. Deltagarna har på grund av någon funktionsvariation särskilda behov av stödjande och kompenserande insatser i utbildningssituationen. Du kommer att arbeta som ett pedagogiskt stöd till deltagare för att de själva ska kunna tillgodogöra sig strategier och studietekniker. I ditt arbete kommer du ha nära kontakt med IPSU-samordnaren, specialist, kollegor och utbildningsanordnare. Dokumentation och övrig administration kopplat till uppdraget ingår i tjänsten. Utbildningarna är förlagda på olika orter inom regionen vilket innebär att du behöver vara positiv till resor i tjänsten. Just nu bedrivs stödet både på distans via olika lärplattformar men även som en-till-en stöd hos utbildningsanordnaren. Men målet nu är att vi skall gå tillbaks för med platsleverans.
  
Din profil  
Vi söker dig med pedagogisk utbildning, gärna lärare, som har erfarenhet från liknande insatser samt erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel, som att använda appar och dator för att exempelvis kompensera läs- och skrivsvårigheter eller få stöd med struktur och planering. Du är van att skriva rapporter och att uttrycka dig i skrift. Du bör även ha kunskap om hur funktionsvariationer påverkar inlärningssituationer och vilket stöd som behövs i dessa situationer.  
  
Som person är du lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel. Du har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter, att hålla uppsatta tidsramar och har datavana. Du har lätt för att skapa kontakt och underhålla relationer och är konstruktiv i din kommunikation. Vidare tycker du det är roligt att motivera och stötta andra människor på ett pedagogiskt sätt. 
  
Vi erbjuder  
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. 


Ytterligare information 
Tjänsten är en timanställning med start omgående. Placeringsort Uppsala. Arbete på andra orter kan förekomma men din placering är Uppsala.  

För frågor kring tjänsten, kontakta platschef Elisabeth Mikander elisabeth.mikander@iris.se. För frågor kring processen, kontakta: iris.rekrytering@iris.se.  

Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 juli. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vi söker en Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Jun 8
Elevassistent, 75%, visstid
Vi söker dig som vill arbeta som assistent till en elev med funktionsnedsättning i åk 5. Arbetet innebär att vara ett stöd under hela skoldagen. Du kommer att ha en tät kontakt med vårdnadshavare och lärare. Ditt driv och din personlighet är viktig för tjänsten. Om du har utbildning eller erfarenhet av att arbeta med barn med funktionsnedsättning samt Montessorierfarenhet ser vi det som ett plus.
God svenska i tal och skrift är ett krav.
Företrädelsevis söker vi en manlig medarbetare.
Du är trygg i din vuxenroll och har förmågan att möta varje elev individuellt. Vi värdesätter en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samtidigt som du är duktig på att bygga och bibehålla relationer med övriga elever, kollegor och föräldrar.
Tjänsten är en visstidsanställning läsåret 2022-2033 med stor möjlighet till förlängning.


Tillträde 2022-08-17
Månadslön enligt överenskommelse
Vi tillämpar 6 månaders provanställning


Välkommen med din ansökan redan idag!
Då urval och intervjuer sker löpande kan tjänsterna komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Sista ansökningsdag 2022-07-01
Gluntens Montessoriskola är en fristående föräldradriven skola i Uppsala. Vi har drygt 90 medarbetare och ca 600 barn/elever (inklusive barn i förskolan). Barnen kan börja i förskolan som ettåringar och vara kvar i vår skola till och med årskurs 9. Vi har motiverade elever och engagerade föräldrar. Glunten är en arbetsplats med många engagerade, flexibla och kompetenta medarbetare.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Jun 9
Ramsta skola

Vi behöver nu utöka vårt arbetslag med en elevassistent som är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Har du tidigare erfarenhet av arbete som elevassistent? Då kan det här vara jobbet för dig!

Ramsta skola är belägen väster om Uppsala centrum i vacker kulturbygd. Vi har ca 335 elever i åk f-6 och drygt 30 anställda. Vi arbetar aktivt med pedagogisk utveckling och deltar i ett Eu projekt med en skola i Spanien, finansierat av Eu-bidrag och i syfte att utveckla elevers förmåga att tänka. Då vi har tillgång till en fantastisk utemiljö med tillhörande skolskog bedriver vi en del av vårt pedagogiska arbete utomhus.

Mer information om ramstaskola hittar du här (http://www.ramstaskola.se)

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag, hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande och utveckling och självständighet. Det ingår även att stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter, ge stöd till elever vid enskilda skoluppgifter, följa elever under hela deras skoldag och sedan under fritidstid.

Din bakgrund
Vi söker dig som har någon form av pedagogisk utbildning (Exempelvis elevassistentutbildning/barnskötarutbildning). Tjänsten kräver att du har erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd, barn med autism och/eller NPF eller barn med utåtagerande beteende. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska är också ett krav.

Som person är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du flexibel med förmågan att se möjligheter i förändringar samtidigt som du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera till andra. Sist men inte minst är du kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lena Holmberg, rektor, 018-727 81 04.

Facklig företrädare:
Kommunal via 018-727 81 00.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 09 18.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent som kan teckenspråk till Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Elevassistent
Läs mer Jun 9
Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Har du gymnasieexamen och är flytande i teckenspråk? Då har vi på Uppsala yrkesgymnasium Jälla en ledig tjänst som elevassistent som skulle passa dig. Välkommen med din ansökan!

Uppsala yrkesgymnasium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, naturbruksprogrammet samt fordon- och transportprogrammet. Dessutom finns introduktionsprogram, gymnasiesärskola och vuxenutbildning på skolan som idag har cirka 700 elever. Skolan är belägen cirka 6 km från Uppsalas centrum med goda bussförbindelser.

Här kan du läsa mer om Uppsala yrkesgymnasium Jälla (https://yrkesgymnasiumjalla.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Du kommer att du vara stöd åt en elev i årskurs 3 på introduktionsprogrammet som kommunicerar med teckenspråk. Det är viktigt att du inte är djurallergiker.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieexamen. Har du utbildning inom social omsorg ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsvariationer. Arbetet kräver att du är flytande i teckenspråk.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar.

Jobbet passar dig som är lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Sist men inte minst är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Tiina Johans, programrektor, 018-727 38 74.

Facklig företrädare: Kommunal, 018-727 24 38.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent till Berga grundsärskola

Elevassistent
Läs mer Jun 13
Berga grundsärskola

Har du erfarenhet av arbete som elevassistent och vill vara med och bidra till elevers utveckling? Då bör du söka tjänsten som elevassistent hos oss på Berga grundsärskola!

Berga grundsärskola är en särskola med elever från åk 1 till och med åk 6. Vi kommer till hösten att vara 6 klasser med 6 till 8 elever i varje. Lärare och övrig personal jobbar tillsammans för att se till att varje elev får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån förmågor.

Här kan du läsa mer om Berga grundsärskola (https://grundsarskola.uppsala.se/vara-grundsarskolor/berga-grundsarskola-ak-1-6/).

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att stötta elever med intellektuella funktionsnedsättningar under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster, i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter. Det ingår även att arbeta med eleven i klass men även enskilt utifrån ämneslärarens planering. Du bidrar till att förbereda eleven för sådant som kommer hända under dagen, hjälpa till i samband med miljöombyten och vara till hjälp i skolarbetet, samverka med klassens lärare och stötta elever i undervisningssituationen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som elevassistent. Har du även erfarenhet av arbete på grundsärskola eller gymnasiesärskola med personer med intellektuella funktionsnedsättningar är det en fördel.

Tjänsten förutsätter att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av alternativa kommunikationsmetoder såsom TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation) och visuellt stöd. Har du även kunskaper om autism är det meriterande.

Som person har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Karin Sagbrant, rektor, 018-727 25 44.

Facklig företrädare: Lärarförbundet, Anette Storfeldt, 0706-48 20 81

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent med särskild kompetens inom diabetes

Elevassistent
Läs mer Maj 24
von Bahrs skola

Har du erfarenhet av arbete som elevassistent samt av att ansvara för egenvård av elev med diabetes och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som elevassistent med särskild kompetens inom diabetes. Välkommen med din ansökan!

Von Bahrs skola är en relativt nyrenoverad F-9 skola med cirka 620 elever och cirka 95 medarbetare. Skolan är belägen i Lötenområdet med närhet till parker och grönområden. Hos oss får du bland annat möta en kulturell mångfald där vi ser olikheter som en tillgång. Arbetsmiljön präglas av engagerade medarbetare och vi är inne i en fas av att utveckla det pedagogiska arbetet inom språk och kunskapsutvecklande arbetssätt samt tillgängliga lärmiljöer. Utvecklingsarbetet syftar till att öka varje elevs förutsättning att lyckas utifrån sin förutsättning och behov.

På skolan finns ett elevhälsoteam som inkluderar specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, kurator och psykolog och studie och yrkesvägledare och biträdande rektor och rektor. Elevhälsoteamet arbetar strukturerat och systematiskt med fokus på att fånga upp elever med behov av extra anpassningar eller särskilt stöd. Stort fokus ligger på att arbeta ännu mer främjande och förebyggande.

Här kan du läsa mer om Von Bahrs skola (https://vonbahrsskola.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Som elevassistent kommer du att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag och genomföra anpassade skoldagar för elever med stort behov av alternativa och kompletterande medel. Det ingår även att ansvara för elevs egenvård inom diabetes, ge socialt stöd, samverka med klassens lärare och stötta eleven i undervisningssituationen. Du förväntas förbereda eleven för sådant som kommer hända under dagen, hjälpa till i samband med miljöombyten och vara till hjälp i skolarbetet.

I uppdraget ingår även att:

• vara ett stöd under raster
• hjälpa elever i hygiensituationer
• ha kontakt med vårdnadshavare.


Din bakgrund
Vi söker dig som har elevassistentutbildning eller omvårdnadsutbildning som motsvarar undersköterskekompetens. Har du utbildning i lågaffektivt bemötande ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som elevassistent och av att ansvara för egenvård av elev med diabetes. Vi ser att du har erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd och av arbete med barn med autism eller annan diagnos inom NPF. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med kompensoriska hjälpmedel.

För att lyckas i arbetet behöver du ha mycket goda kunskaper om diabetes samt kunskap i flerfunktionshinder. Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Vi ser det som positivt om du har kunskaper inom autism. Det är även meriterande om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Jobbet passar dig som är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst är du en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Johan Thalin, biträdande rektor, 018-727 58 42
Ulrika Axelsson, rektor, 018-727 58 51.

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Frida Lindgren, 018-727 36 47
Lärarnas Riksförbund, Sofia Stenfelt, 018-727 38 33.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Timvikarie Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Maj 4
Samsaskolan är en resursskola (åk 7 - 9) som ligger strax utanför Uppsala, i natursköna Åkerlänna. Vår målgrupp är ungdomar i behov av extra stöd. Vi söker dig som älskar arbetet med människor. Du ser deras utmaningar som dina utmaningar och du brinner för att alla elever ska lyckas. Du är lösningsfokuserad och har mod att våga prova nytt och ser samarbete och initiativtagande som en förutsättning för att lyckas i ditt arbete. Du trivs med att jobba tillsammans med andra och du är flexibel.
Vi söker nu timvikarier för våra elevassistenter. Arbetet går ut på att stötta våra elever under hela skoldagen. De flesta elever hämtas och lämnas av oss morgon och eftermiddag med våra skolskjutsar, troligen kör du en av dem. Däremellan är det stort fokus på undervisning och "häng" på raster. Det behövs att eleverna så snabbt som möjligt får goda relationer med oss, känner sig trygga och känner att på den här skolan är jag omtyckt, får det stöd jag behöver och kan lyckas både med skolarbetet och det sociala.
Skolan är en liten arbetsplats där fokus är att göra det så bra för eleverna som möjligt. Som timvikarie kommer du att få vikariera för elevassistenter för att att stödet till eleverna ska vara utan luckor när någon är borta. Vill du lära dig mer om undervisning så har du här möjlighet till det.
Det finns några grundläggande egenskaper du måste känna igen dig i:
- Du måste tycka om utmaningen i att jobba i skolan! Det är ett svårt jobb, inte minst om du har elever som tidigare bara förknippat skolan med något dåligt.
- Du måste tycka om våra elever. Vi menar det på allvar. Om du inte kan känna engagemang och en genuin vilja att få se våra elever lyckas kommer du helt enkelt inte att passa in här.

Vi erbjuder:
- En underbar personalgrupp med en fantastisk sammanhållning.
- Världens bästa elever.
- Vi tillämpar individuell lönesättning. Och, vi ger rätt lön till rätt person!

Det är ett krav att du har körkort.
Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Varmt välkommen!
/Personalen på Samsaskolan

OM OSS
Samsaskolan - Den lilla skolan med det stora hjärtat!
Samsaskolan är en liten resursskola som arbetar med elever i grundskolans senare del (åk 7-9). Skolan ligger belägen i natursköna Åkerlänna cirka 25 km från Uppsala centrum. Den lantliga miljön med närhet till skogs- och jordbruksbygd bidrar med lugn till skoldagen, där inga störande moment pockar på elevens uppmärksamhet.
Samsaskolans profil är att arbeta med elever som har haft det svårt att lyckas med sin tidigare skolgång. Vi jobbar utifrån elevens styrkor och hur hon/han kan använda dessa för att lyckas i skolan och vardagen. Vi använder oss också av ett lågaffektivt bemötande, vilket innebär att vi bemöter våra elever med ett lugn och med trygghet.
På Samsaskolan har eleven möjligheten att utvecklas och utmanas i sin takt, allt efter sina förutsättningar.

Ansök nu

Iris söker pedagogiskt stöd till Uppsala - timmar

Elevassistent
Läs mer Apr 12
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

.

Iris söker pedagogiskt stöd till Uppsala
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.


Dina arbetsuppgifter 
Brinner du för att hjälpa andra människor i deras studier? Då är detta tjänsten för dig! 
  
Till vårt uppdrag Individuellt Pedagogiskt Stöd vid Utbildning (IPSU) söker vi en kollega för en tjänst som pedagogiskt stöd inom vår verksamhet Uppsala. IPSU är en tjänst som upphandlas av Arbetsförmedlingen och syftar till att stötta deltagare att klara sin utbildning, främst arbetsmarknadsutbildning. Deltagarna har på grund av någon funktionsvariation särskilda behov av stödjande och kompenserande insatser i utbildningssituationen. Du kommer att arbeta som ett pedagogiskt stöd till deltagare för att de själva ska kunna tillgodogöra sig strategier och studietekniker. I ditt arbete kommer du ha nära kontakt med IPSU-samordnaren, specialist, kollegor och utbildningsanordnare. Dokumentation och övrig administration kopplat till uppdraget ingår i tjänsten. Utbildningarna är förlagda på olika orter inom regionen vilket innebär att du behöver vara positiv till resor i tjänsten. Just nu bedrivs stödet både på distans via olika lärplattformar men även som en-till-en stöd hos utbildningsanordnaren. Men målet nu är att vi skall gå tillbaks för med platsleverans.
  
Din profil  
Vi söker dig med pedagogisk utbildning, gärna lärare, som har erfarenhet från liknande insatser samt erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel, som att använda appar och dator för att exempelvis kompensera läs- och skrivsvårigheter eller få stöd med struktur och planering. Du är van att skriva rapporter och att uttrycka dig i skrift. Du bör även ha kunskap om hur funktionsvariationer påverkar inlärningssituationer och vilket stöd som behövs i dessa situationer.  
  
Som person är du lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel. Du har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter, att hålla uppsatta tidsramar och har datavana. Du har lätt för att skapa kontakt och underhålla relationer och är konstruktiv i din kommunikation. Vidare tycker du det är roligt att motivera och stötta andra människor på ett pedagogiskt sätt. 
  
Vi erbjuder  
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. 

Ytterligare information 
Tjänsten är en timanställning med start enligt överenskommelse. Placeringsort Uppsala. Arbete på andra orter kan förekomma men din placering är Uppsala.  

För frågor kring tjänsten, kontakta platschef Elisabeth Mikander elisabeth.mikander@iris.se. För frågor kring processen, kontakta: iris.rekrytering@iris.se.  

Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 april. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Student Assistant

Elevassistent
Läs mer Maj 2
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


We are looking for a positive person, who enjoys building relationships with young people, to join our team at IESU. The position is 80-100% and involves supervising year 4&5 students on breaks and working with students, either one-on-one or in small groups or together with the teacher in lessons. In the afternoons you are part of our after school care programme for students for years 4-6. The role may also include mentorship together with a teacher for a year 4 or 5 class.

The ability to communicate with parents, as well as other staff and students in a professional manner is required. We are looking for someone who can take initiative, and be part of a motivated team of staff who have student health and wellbeing as a priority. Fluency in both Swedish and English is a benefit but not a prerequisite. Applicants should have experience working with children and/or young people.

Ansök nu

Iris söker pedagogiskt stöd till Uppsala -

Elevassistent
Läs mer Apr 12
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

.

Iris söker pedagogiskt stöd till Uppsala
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.


Dina arbetsuppgifter 
Brinner du för att hjälpa andra människor i deras studier? Då är detta tjänsten för dig! 
  
Till vårt uppdrag Individuellt Pedagogiskt Stöd vid Utbildning (IPSU) söker vi en kollega för en tjänst som pedagogiskt stöd inom vår verksamhet Uppsala. IPSU är en tjänst som upphandlas av Arbetsförmedlingen och syftar till att stötta deltagare att klara sin utbildning, främst arbetsmarknadsutbildning. Deltagarna har på grund av någon funktionsvariation särskilda behov av stödjande och kompenserande insatser i utbildningssituationen. Du kommer att arbeta som ett pedagogiskt stöd till deltagare för att de själva ska kunna tillgodogöra sig strategier och studietekniker. I ditt arbete kommer du ha nära kontakt med IPSU-samordnaren, specialist, kollegor och utbildningsanordnare. Dokumentation och övrig administration kopplat till uppdraget ingår i tjänsten. Utbildningarna är förlagda på olika orter inom regionen vilket innebär att du behöver vara positiv till resor i tjänsten. Just nu bedrivs stödet både på distans via olika lärplattformar men även som en-till-en stöd hos utbildningsanordnaren. Men målet nu är att vi skall gå tillbaks för med platsleverans.
  
Din profil  
Vi söker dig med pedagogisk utbildning, gärna lärare, som har erfarenhet från liknande insatser samt erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel, som att använda appar och dator för att exempelvis kompensera läs- och skrivsvårigheter eller få stöd med struktur och planering. Du är van att skriva rapporter och att uttrycka dig i skrift. Du bör även ha kunskap om hur funktionsvariationer påverkar inlärningssituationer och vilket stöd som behövs i dessa situationer.  
  
Som person är du lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel. Du har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter, att hålla uppsatta tidsramar och har datavana. Du har lätt för att skapa kontakt och underhålla relationer och är konstruktiv i din kommunikation. Vidare tycker du det är roligt att motivera och stötta andra människor på ett pedagogiskt sätt. 
  
Vi erbjuder  
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. 

Ytterligare information 
Tjänsten är en timanställning med start enligt överenskommelse. Placeringsort Uppsala. Arbete på andra orter kan förekomma men din placering är Uppsala.  

För frågor kring tjänsten, kontakta platschef Elisabeth Mikander elisabeth.mikander@iris.se. För frågor kring processen, kontakta: iris.rekrytering@iris.se.  

Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 april. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Elevassistent med uppdrag i fritidshemmet till Vänge skola

Elevassistent
Läs mer Apr 26
Vänge skola

Vänge skola söker nu elevassistent med uppdrag i fritidshemmet som är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Har du tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar och vill arbeta med stötta elever? Då kan det här vara jobbet för dig!

Vänge skola är en F-6 skola 15 km väster om Uppsala och med utmärkta bussförbindelser. Vi är partnerskola till lärarutbildningen vid Uppsala Universitet, och skolan utmärks av goda kunskapsresultat och god trivsel. Vänge skola har bra undervisningslokaler samt sporthall och filialbibliotek i skolans lokaler. Undervisningen utmärks av kunniga och engagerade lärare och som tillsammans med övrig personal arbetar för att alla elever skall lyckas. Skolan har ett väl fungerande elevhälsoteam, och bra rutiner för elevhälsoprocessen inklusive särskilt stöd. Eleverna har en fin skolgård som inbjuder till både fri lek och pedagogisk verksamhet, och vi har naturen in på knuten. Det finns cykelväg från Uppsala till Vänge.

Läs mer om Vänge skola här: Vänge skola (https://vangeskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
I den här rollen kommer du först och främst att stötta elever i behov av särskilt stöd. Arbete i fritidshemmet ingår också.

Arbetstiden kan vara med start redan tidigt på morgonen från kl.6 och sträcka sig till 17.30.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieutbildning. Du har även erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Det är meriterande om du även har erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd. Vi ser gärna att du har kunskaper om diabetes samt kunskaper om NPF i skolan.

Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du en person som är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Sist men inte minst söker vi dig som är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jonas Olsson, rektor, 018-727 37 35

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent med särskild kompetens inom diabetes

Elevassistent
Läs mer Apr 21
von Bahrs skola

Har du erfarenhet av arbete som elevassistent samt av att ansvara för egenvård av elev med diabetes och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som elevassistent med särskild kompetens inom diabetes. Välkommen med din ansökan senast 2022-04-30!

Von Bahrs skola är en relativt nyrenoverad F-9 skola med cirka 620 elever och cirka 95 medarbetare. Skolan är belägen i Lötenområdet med närhet till parker och grönområden. Hos oss får du bland annat möta en kulturell mångfald där vi ser olikheter som en tillgång. Arbetsmiljön präglas av engagerade medarbetare och vi är inne i en fas av att utveckla det pedagogiska arbetet inom språk och kunskapsutvecklande arbetssätt samt tillgängliga lärmiljöer. Utvecklingsarbetet syftar till att öka varje elevs förutsättning att lyckas utifrån sin förutsättning och behov.

På skolan finns ett elevhälsoteam som inkluderar specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, kurator och psykolog och studie och yrkesvägledare och biträdande rektor och rektor. Elevhälsoteamet arbetar strukturerat och systematiskt med fokus på att fånga upp elever med behov av extra anpassningar eller särskilt stöd. Stort fokus ligger på att arbeta ännu mer främjande och förebyggande.

Här kan du läsa mer om Von Bahrs skola (https://vonbahrsskola.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Som elevassistent kommer du att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag och genomföra anpassade skoldagar för elever med stort behov av alternativa och kompletterande medel. Det ingår även att ansvara för elevs egenvård inom diabetes, ge socialt stöd, samverka med klassens lärare och stötta eleven i undervisningssituationen. Du förväntas förbereda eleven för sådant som kommer hända under dagen, hjälpa till i samband med miljöombyten och vara till hjälp i skolarbetet.

I uppdraget ingår även att:

• vara ett stöd under raster
• hjälpa elever i hygiensituationer
• ha kontakt med vårdnadshavare.Din bakgrund
Vi söker dig som har elevassistentutbildning eller omvårdnadsutbildning som motsvarar undersköterskekompetens. Har du utbildning i lågaffektivt bemötande ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som elevassistent och av att ansvara för egenvård av elev med diabetes. Vi ser att du har erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd och av arbete med barn med autism eller annan diagnos inom NPF. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med kompensoriska hjälpmedel.

För att lyckas i arbetet behöver du ha mycket goda kunskaper om diabetes samt kunskap i flerfunktionshinder. Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Vi ser det som positivt om du har kunskaper inom autism. Det är även meriterande om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Jobbet passar dig som är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst är du en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Johan Thalin, biträdande rektor, 018-727 58 42
Ulrika Axelsson, rektor, 018-727 58 51.

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Frida Lindgren, 018-727 36 47
Lärarnas Riksförbund, Sofia Stenfelt, 018-727 38 33.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent till Uppsala yrkesgymnasium Ekeby

Elevassistent
Läs mer Apr 21
Uppsala yrkesgymnasium Ekeby

Vi på UYG Ekeby behöver just nu förstärka vårt team med ytterligare en elevassistent. Har du gymnasieexamen och drivs av att få ta stort eget ansvar? Då kan det vara dig vi söker!

UYG Ekeby är en yrkesförberedande skola som är inrymd i Ekebys gamla bruksområde. Skolan ger bland annat lärlingsutbildningen, hotell- och turismprogrammet, restaurang- och livsmedelsprogrammet samt IM programmen. Ungefär 50 personal och 350 elever finns på skolan.

Här kan du läsa mer om Uppsala yrkesgymnasium Ekeby (https://yrkesgymnasiumekeby.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag och genomföra anpassade skoldagar i avskild miljö för elever med stort behov av alternativa och kompletterande medel. Det ingår även att hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet, stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter, samverka med klassens lärare och stötta elever i undervisningssituationen samt på raster.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieexamen och erfarenhet av arbete med barn/ungdomar i behov av särskilt stöd. Har du kompletterande pedagogisk utbildning ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av arbete med barn/ungdomar inom autismspektrat och av arbete med barn/ungdomar med utåtagerande beteende. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete som elevassistent. Vi ser att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Har du språkkunskaper utöver svenska och engelska ses det som positivt. Det är även meriterande om du har kunskaper om autism.

Som person är du tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lena Sahlin, programrektor, 018-727 95 50.

Facklig företrädare: Lärarförbundet, Heidi Bischop, 018-727 28 80.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent med uppdrag i fritidshemmet till Vänge skola

Elevassistent
Läs mer Apr 26
Vänge skola

Vänge skola söker nu en elevassistent med uppdrag i fritidshemmet som är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Har du tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar och vill arbeta med stötta elever? Då kan det här vara jobbet för dig!

Vänge skola är en F-6 skola 15 km väster om Uppsala och med utmärkta bussförbindelser. Vi är partnerskola till lärarutbildningen vid Uppsala Universitet, och skolan utmärks av goda kunskapsresultat och god trivsel. Skolan har drygt 300 elever, och ett 40-tal medarbetare. Vänge skola har bra undervisningslokaler samt sporthall och filialbibliotek i skolans lokaler. Undervisningen utmärks av kunniga och engagerade lärare och som tillsammans med övrig personal arbetar för att alla elever skall lyckas. Skolan har ett väl fungerande elevhälsoteam, och bra rutiner för elevhälsoprocessen inklusive särskilt stöd. Eleverna har en fin skolgård som inbjuder till både fri lek och pedagogisk verksamhet, och vi har naturen in på knuten. Det finns cykelväg från Uppsala till Vänge.

Läs mer om Vänge skola här: Vänge skola (https://vangeskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
I den här rollen kommer du först och främst att stötta elever i behov av särskilt stöd. Arbete i fritidshemmet ingår också.

Arbetstiden kan vara med start redan tidigt på morgonen från kl.6 och sträcka sig till 17.30.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieutbildning. Du har även erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Det är meriterande om du även har erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd. Vi ser gärna att du har kunskaper om diabetes samt kunskaper om NPF i skolan.

Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du en person som är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Sist men inte minst söker vi dig som är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jonas Olsson, rektor, 018-727 37 35

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Iris söker pedagogiskt stöd till Uppsala - timmar

Elevassistent
Läs mer Apr 12
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

.

Iris söker pedagogiskt stöd till Uppsala
I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.


Dina arbetsuppgifter 
Brinner du för att hjälpa andra människor i deras studier? Då är detta tjänsten för dig! 
  
Till vårt uppdrag Individuellt Pedagogiskt Stöd vid Utbildning (IPSU) söker vi en kollega för en tjänst som pedagogiskt stöd inom vår verksamhet Uppsala. IPSU är en tjänst som upphandlas av Arbetsförmedlingen och syftar till att stötta deltagare att klara sin utbildning, främst arbetsmarknadsutbildning. Deltagarna har på grund av någon funktionsvariation särskilda behov av stödjande och kompenserande insatser i utbildningssituationen. Du kommer att arbeta som ett pedagogiskt stöd till deltagare för att de själva ska kunna tillgodogöra sig strategier och studietekniker. I ditt arbete kommer du ha nära kontakt med IPSU-samordnaren, specialist, kollegor och utbildningsanordnare. Dokumentation och övrig administration kopplat till uppdraget ingår i tjänsten. Utbildningarna är förlagda på olika orter inom regionen vilket innebär att du behöver vara positiv till resor i tjänsten. Just nu bedrivs stödet både på distans via olika lärplattformar men även som en-till-en stöd hos utbildningsanordnaren. Men målet nu är att vi skall gå tillbaks för med platsleverans.
  
Din profil  
Vi söker dig med pedagogisk utbildning, gärna lärare, som har erfarenhet från liknande insatser samt erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel, som att använda appar och dator för att exempelvis kompensera läs- och skrivsvårigheter eller få stöd med struktur och planering. Du är van att skriva rapporter och att uttrycka dig i skrift. Du bör även ha kunskap om hur funktionsvariationer påverkar inlärningssituationer och vilket stöd som behövs i dessa situationer.  
  
Som person är du lösningsfokuserad, lyhörd och flexibel. Du har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter, att hålla uppsatta tidsramar och har datavana. Du har lätt för att skapa kontakt och underhålla relationer och är konstruktiv i din kommunikation. Vidare tycker du det är roligt att motivera och stötta andra människor på ett pedagogiskt sätt. 
  
Vi erbjuder  
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. 

Ytterligare information 
Tjänsten är en timanställning med start enligt överenskommelse. Placeringsort Uppsala. Arbete på andra orter kan förekomma men din placering är Uppsala.  

För frågor kring tjänsten, kontakta platschef Elisabeth Mikander elisabeth.mikander@iris.se. För frågor kring processen, kontakta: iris.rekrytering@iris.se.  

Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 april. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kan du eller någon du känner Ukrainska? Då har vi jobb till dig!

Elevassistent
Läs mer Mar 17
Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen!
Vi söker just nu efter personer som kan prata ukrainska och som har möjlighet att hjälpa till och jobba inom flera olika verksamhetsområden på bemanning tillsammans med oss. Vi samarbetar med många förskolor, skolor, vårdboenden och flyktingboenden som idag har stora behov av personal som kan hjälpa till att ta hand om de ukrainska flyktingar som kommer till Sverige med anledning av det hemska kriget. Vi på PersonalExpressen vill naturligtvis göra allt i vår makt för att bidra! Om du har någon bekant som du vet också kan prata ukrainska och översätta till svenska eller engelska inom olika verksamhetsområden ser vi gärna att ni hör av er till oss.
Om oss på PersonalExpressen och vilka jobb vi har att erbjuda:
PersonalExpressen bemannar Sveriges förskolor, skolor, vårdboenden, flyktingboenden etc. med professionella, ambitiösa och jordnära bemanningskonsulter. Vi är ett starkt värdedrivet företag och är därmed noga med att de konsulter vi presenterar för våra kunder också möter våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande. Det förväntar sig våra kunder av oss och det förväntar vi oss av våra konsulter.
PersonalExpressen har ett hundratal, såväl privata som kommunala, samarbetsverksamheter runt om i landet dit vi förmedlar konsulter löpande. På så vis får du, när du söker in till oss, möjligheten att använda dig av oss som din privata jobbförmedlare då vi löpande kommer att kunna erbjuda dig både fasta tjänster samt längre konsultuppdrag ute hos våra kunder.
Vi är övertygade om att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är både lyhörda, lojala och långsiktiga i vårt arbete med att möta våra medarbetares individuella tankar, önskemål och målbilder för sig och sin karriär. Så har vi arbetat lyckosamt historiskt från vår sida och så kommer vi att arbeta lyckosamt i framtiden tillsammans med dig. Med oss vid din sida kommer du kort och gott att känna den positiva skillnaden det innebär att ha en personlig jobbpartner med dig på din karriärresa som vet precis vad just du vill få ut av dig själv och ditt yrkesliv!
Återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen. Vi ser fram emot att ta emot din ansökan och hoppas att du är intresserad av att hjälpa oss med att göra skillnad för både våra kunder och framförallt för de ukrainska flyktingar som behöver vårt stöd just nu.

Ansök nu

Elevassistent till Årsta grundsärskola

Elevassistent
Läs mer Mar 14
Årsta grundsärskola

Är du intresserad av att ha ett jobb som innebär att du får hjälpa elever att utvecklas utifrån deras egna förutsättningar? Har du erfarenhet av arbete på grundsärskola eller gymnasiesärskola? Då kan du vara en av de elevassistenter vi söker till Årsta grundsärskola.

I Uppsala kommun finns det fem grundsärskolor. Elevunderlaget ökar och därmed behöver vi anställa ytterligare elevassistenter. Som elevassistent på Uppsala grundsärskolor arbetar du med elever med intellektuella funktionsnedsättningar med eller utan flerfunktionsnedsättning. Eleverna är indelade i klasser och har olika stort behov av stöd i undervisningen.

Här kan du läsa mer om Årsta grundsärskola (https://grundsarskola.uppsala.se/vara-grundsarskolor/arsta-grundsarskola-ak-1-9/)

Ditt uppdrag
Som elevassistent på Årsta grundsärskola kommer du att arbeta med elever med intellektuella funktionsnedsättningar. Du är delaktig i planeringen runt elevers skoldag. Du förväntas att följa elever under hela deras skoldag och sedan under fritidstid, du ska stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter. I uppdraget ingår att samverka med klassens lärare och stötta elever i undervisningssituationen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieexamen. Har du barnskötarutbildning, undersköterskeutbildning, omvårdnadsutbildning som motsvarar undersköterskekompetens eller kompletterande pedagogisk utbildning ses det som meriterande. För att lycka i arbetet behöver du ha erfarenhet av arbete på grundsärskola eller gymnasiesärskola. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar, barn inom NPF, barn med utåtagerande beteende eller med omsorg av personer med funktionsvariation.

Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även meriterande om du har kunskaper om epilepsi, autism, flerfunktionshinder eller inom AKK (alternativ och kompletterande kommunikation).

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Vidare samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Jobbet passar dig som är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst är du en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marie Hultqvist, rektor, 072-581 95 86.

Facklig företrädare: Kommunal, Therese Lundström, 018-727 69 65.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Timvikarie Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Feb 28
Samsaskolan är en resursskola (åk 7 - 9) som ligger strax utanför Uppsala, i natursköna Åkerlänna. Vår målgrupp är ungdomar i behov av extra stöd. Vi söker dig som älskar arbetet med människor. Du ser deras utmaningar som dina utmaningar och du brinner för att alla elever ska lyckas. Du är lösningsfokuserad och har mod att våga prova nytt och ser samarbete och initiativtagande som en förutsättning för att lyckas i ditt arbete. Du trivs med att jobba tillsammans med andra och du är flexibel.


Vi söker nu timvikarier för våra elevassistenter. Arbetet går ut på att stötta våra elever under hela skoldagen. De flesta elever hämtas och lämnas av oss morgon och eftermiddag med våra skolskjutsar, troligen kör du en av dem. Däremellan är det stort fokus på undervisning och "häng" på raster. Det behövs att eleverna så snabbt som möjligt får goda relationer med oss, känner sig trygga och känner att på den här skolan är jag omtyckt, får det stöd jag behöver och kan lyckas både med skolarbetet och det sociala.


Skolan är en liten arbetsplats där fokus är att göra det så bra för eleverna som möjligt. Som timvikarie kommer du att få vikariera för elevassistenter för att att stödet till eleverna ska vara utan luckor när någon är borta. Vill du lära dig mer om undervisning så har du här möjlighet till det.


Det finns några grundläggande egenskaper du måste känna igen dig i:
- Du måste tycka om utmaningen i att jobba i skolan! Det är ett svårt jobb, inte minst om du har elever som tidigare bara förknippat skolan med något dåligt.
- Du måste tycka om våra elever. Vi menar det på allvar. Om du inte kan känna engagemang och en genuin vilja att få se våra elever lyckas kommer du helt enkelt inte att passa in här.


Vi erbjuder:
- En underbar personalgrupp med en fantastisk sammanhållning.
- Världens bästa elever.
- Vi tillämpar individuell lönesättning. Och, vi ger rätt lön till rätt person!


Det är ett krav att du har körkort.
Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan!


Varmt välkommen!
/Personalen på Samsaskolan


OM OSS
Samsaskolan - Den lilla skolan med det stora hjärtat!


Samsaskolan är en liten resursskola som arbetar med elever i grundskolans senare del (åk 7-9). Skolan ligger belägen i natursköna Åkerlänna cirka 25 km från Uppsala centrum. Den lantliga miljön med närhet till skogs- och jordbruksbygd bidrar med lugn till skoldagen, där inga störande moment pockar på elevens uppmärksamhet.


Samsaskolans profil är att arbeta med elever som har haft det svårt att lyckas med sin tidigare skolgång. Vi jobbar utifrån elevens styrkor och hur hon/han kan använda dessa för att lyckas i skolan och vardagen. Vi använder oss också av ett lågaffektivt bemötande, vilket innebär att vi bemöter våra elever med ett lugn och med trygghet.


På Samsaskolan har eleven möjligheten att utvecklas och utmanas i sin takt, allt efter sina förutsättningar.

Ansök nu

Elevassistent till Stordammens skola

Elevassistent
Läs mer Mar 8
Stordammens skola

Vi på Stordammens skola behöver just nu förstärka vårt team med ytterligare en kompetent elevassistent. Har du erfarenhet av arbete som elevassistent och drivs av att få ta stort eget ansvar och möjligheten att få jobba med kompetenta kollegor? Då kan det vara dig vi söker!

Stordammen F-9, den internationella skolan nära dig. Stordammen har grundskoleverksamhet i år F-9. Skolan är två, tre och fyra paralleller och har cirka 700 elever indelade i 24 klasser. Stordammen har fördjupning inom idrottsämnet i fotboll, innebandy och gymnastik och idrott och hälsa och dans. Skolan präglas av en avspänd och vänlig atmosfär. Vi har ett välsorterat skolbibliotek och en stor sporthall och en samlingssal med möjlighet till föreläsningar och filmvisningar. Det finns ett Kulturcentrum i anslutning till skolan.

Här kan du läsa mer om Stordammens skola (http://www.stordammen.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Som elevassistent kommer du att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag. Du förväntas hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Det ingår att ge stöd till elever vid enskilda skoluppgifter, följa elever under hela deras skoldag och sedan under fritidstid. Du ska förbereda eleven för sådant som kommer hända under dagen samt hjälpa till i samband med miljöombyten och vara till hjälp i skolarbetet.

I uppdraget ingår även att:

• vara ett stöd under raster
• ha kontakt med vårdnadshavare
• skapa trygghet och studiero
• dokumentera med hjälp av text och bild
• arbeta på fritids.

Din bakgrund
Vi söker dig som har elevassistentutbildning eller barnskötarutbildning. Har du kompletterande pedagogisk utbildning ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av arbete som elevassistent och av arbete med barn i behov av särskilt stöd. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med omsorg av personer med funktionsvariation och av arbete med alternativa kommunikationsmetoder såsom teckenkommunikation och bildstöd.

Då eleven du kommer att stötta är mycket aktiv och spelar boll, leker i skogen och liknande behöver du ha god fysik och klara av att hänga med i alla aktiviteter. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även meriterande om du har kunskaper i TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation) och/eller teckenkommunikation.

Som person är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Jobbet passar dig som är en flexibel person och kan se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jeannette Sångefjord, biträdande rektor, 018-727 52 26.

Facklig företrädare: Kommunal, Pernilla Sandbom, 018-727 52 07.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent till Uppsala gymnasiesärskola

Elevassistent
Läs mer Feb 14
Uppsala gymnasiesärskola

Har du erfarenhet av arbete som elevassistent? Trivs du i en roll där du får vara med och bidra till elevers utveckling? Då kan du vara den vi letar efter! Vi ser fram emot din ansökan.

Uppsala gymnasiesärskola (GS) består av två olika skolenheter. En skolenhet är lokalintegrerad med Fyrisskolan i Uppsala och heter Fyrisskolan GS och en andra med Uppsala yrkesgymnasium Jälla och heter Uppsala yrkesgymnasium Jälla GS.

Uppsala GS har cirka 125 elever med olika grad av intellektuell funktionsnedsättning och ibland även kombinerat med andra funktionsnedsättningar. På skolan tjänstgör cirka 80 personer. Gymnasiesärskolan har både nationella och individuellt program samt en korttidstillsyn.

Här kan du läsa mer om Uppsala GS (https://uppsalags.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som elevassistent kommer du att arbeta med elever med intellektuella funktionsnedsättningar. I arbetet ingår att stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster, i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter. Du förväntas samverka med klassens lärare och stötta elever i undervisningssituationen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieexamen, gärna barnskötar- eller undersköterskeutbildning. Har du utbildning i lågaffektivt bemötande ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd, som elevassistent och av arbete på grundsärskola eller gymnasiesärskola. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med barn med utåtagerande beteende och av arbete utifrån lågaffektivt bemötande. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även meriterande om du har kunskaper i teckenkommunikation.

Som person är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom samarbetar och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Barbro Björkell Överli , programrektor, 018-727 97 23.

Facklig företrädare: Kommunal, Ann-Christine Björsberg,
018 7279725.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Resurspedagog till Magelungen Resursskola Uppsala

Elevassistent
Läs mer Feb 21
Om oss
Magelungen Utveckling är ett medarbetarägt aktiebolag som erbjuder kvalificerat behandlings- och förändringsarbete för barn, ungdomar, unga vuxna och deras familjer. Magelungen bedriver behandling samt resursskolor på grundskole- och gymnasienivå. Målsättningen är att i verksamheterna skapa ett sammanhang som är hanterbart, meningsfullt och begripligt. I alla verksamheter är forskning och utvärdering en integrerad del. 

Vi erbjuder resursskola och behandling, där skola integreras med färdighetsträning och behandling. Verksamheten genomsyras av ett prestigelöst samarbete mellan olika professioner. Hos oss arbetar pedagoger, beteendevetare, socionomer och familjebehandlare som tillsammans ger eleverna stöd i deras utveckling.

Skolan vänder sig till ungdomar i åk 7–9 med omfattande behov av särskilt stöd. De elever vi möter har ofta sociala, psykosociala eller neuropsykiatriska bekymmer och många gånger har de en lång tid av skolfrånvaro bakom sig. För att hjälpa dessa ungdomar till en fungerande skolgång arbetar vi med småskalighet, hög personaltäthet, förstärkt elevsocialt stöd och individuellt utformade upplägg, utifrån varje elevs förutsättningar och behov.

Vi har en systemisk och salutogen grundsyn där fokus är att arbeta med helhet och bygga på det som fungerar. Vårt mål är att erbjuda ett sammanhang där alla elever kan få en chans att lyckas utifrån sina förutsättningar.

Om tjänsten
Som resurspedagog på Magelungen grundskola arbetar du i en verksamhet som erbjuder skola och behandling, där skola integreras med färdighetsträning och behandling. Vi erbjuder ett mindre sammanhang med anpassad undervisning och skräddarsydda, individuella lösningar. En viktig del i vårt dagliga arbete är att stärka ungdomarna genom att fokusera på deras resurser och kompetens, för att tillsammans jobba mot elevens egna mål.

Fokus i uppdraget är att arbeta nära eleverna under deras skoldagar med allt från att hjälpa till under lektionerna till att vara med i aktiviteter på rasterna. Du arbetar i nära samarbete med ämnesansvariga lärare och ger stöd till eleverna både socialt och inlärningsmässigt.

Kvalifikationer
Vi söker en resurspedagog med tidigare erfarenhet av arbete med barn och unga. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och intresse av att hjälpa målgruppen. Viktigt att du är flexibel och vill ingå i ett sammanhang där samverkan med dina kollegor är en central del av uppdraget. Meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta på en resursskola. Du trivs med att ge stöd och hjälpa till samt motiveras av att göra skillnad på riktigt. Skolan riktar sig enbart mot elever med omfattande behov av särskilt stöd och därför ser vi gärna att du har erfarenhet av att jobba med aktuell elevkategori.

Anställningsform
Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 75% terminen ut med start omgående eller enligt överenskommelse.

Ansökan
För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rektor Åsa Bergström. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Utdrag ur belastningsregistret (misstanke och brott) kommer att efterfrågas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser och tjänster.

Ansök nu

Labanskolan söker timvikarier

Elevassistent
Läs mer Jan 25
Labanskolan är en fristående särskola i Uppsala för årskurs 1-9 samt 4-årigt gymnasium. Vi undervisar i alla teoretiska ämnen/ämnesområden och skolan har inriktningen kultur, pedagogisk drama och teater.
Vi undervisar enligt grundsär- och träningsskolans läro- och kursplaner samt enligt det individuella programmet för gymnasiesärskolan GySär13. Du har minst en utbildning på gymnasienivå och behärskar svenska språket i tal och skrift, eller så kanske studerar du pedagogik/till lärare på universitet och har behov av en extrainkomst.
Meriterande är erfarenhet av arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar, kunskaper i TAKK.

Som person måste du ha ett respektfullt bemötande, vara lyhörd och närvarande i mötet med våra elever och fungera i en flexibel verksamhet. Vi på Labanskolan behöver timvikarier till skolan och fritids. Arbetet innebär att vara med och stötta eleverna i undervisningen, måltider, toalettbesök, på- och avklädning, raster och /eller under fritidsverksamheten, lite beroende på din kompetens eller inriktning på studier.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Jan 11
På Kunskapsskolan arbetar vi för att alla elever ska nå lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem för att de både ska klara av sina mål och framtida studier. I det här arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger och medarbetare, men också ett bra ledarskap. Vill du vara med och bidra till att våra elever och vår verksamhet utvecklas?

Vi anser att det är viktigt att ge eleverna såväl goda ämneskunskaper som att hjälpa dem att utveckla de förmågor som behövs för att stå starka i en föränderlig värld. För att lyckas med detta arbetar alla våra skolor efter en pedagogisk modell som fokuserar på varje elev och är personligt utformat.

Nu söker vi en elevassistent till en pojke i årskurs 7.

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker en elevassistent till en pojke i åk 7. I ditt uppdrag kommer du att samarbeta med andra pedagoger.

Vårt mål är att varje elev ska nå längre än han eller hon själv trodde var möjligt.

På Kunskapsskolan har vi ett utpräglat lagarbete. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Vi hjälps åt i arbetslag och ämneslag att planera arbetet. Öppenheten mellan lärare och medarbetare är stor och vi har ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

ARBETSPLATSEN

Kunskapsskolan Uppsala är en grundskola årskurs 4-9. Skolan har idag cirka 600 elever. Skolan startade 2007 och ligger på centralt på Dag Hammarskjölds väg 31 i Uppsala.

Kunskapsskolan Uppsala erbjuder dig en arbetsplats med god stämning där det är högt i tak och en gemenskap där vi alla brinner för eleverna. Vi drivs av utveckling, har höga förväntningar, ser kraften i varje individ och når längre tillsammans. Känner du att du skulle vilja bli en i vårt gäng? Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER

Vi ser att du gärna har utbildning i olika typer av npf.

KVALIFIKATIONER SOM ÄR MERITERANDE

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att ha arbetat som elevassistent. Vi vill att du har lätt för att samarbeta med kollegor, elever och föräldrar och är lösningsfokuserad.

Vi sätter stort värde vid ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och din handledningsförmåga. Vi vill att du ska vara en stabil och trygg person som kan skapa förtroende hos eleverna.

Om Kunskapsskolan

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Vid övertalighet inom Kunskapsskolan kommer utannonserade tjänst i första hand att erbjudas anställda inom företaget.

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

Arbetstid/Varaktighet

Deltid 75%

Kontaktpersoner

Rektor Elin Benson, tel: 0733-131215, mailadress: elin.benson@kunskapsskolan.se

Bitr. rektor Emma Reinholtz, tel: 0733-861093, mailadress: emma.reinholtz@kunskapsskolan.se

Ansökan sker via länk nedan senast den 18 februari 2022.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid en eventuell anställningsintervju kom ihåg att ta med kopia av utdrag från belastningsregistret samt intyg och betyg.

Om du har frågor - ring kontaktpersonen för den aktuella befattningen.

Mer information på www.kunskapsskolan.se

Besöksadress

Dag Hammarskjölds väg 31

752 37 Uppsala

Ansök nu

Vikarierande elevassistent sökes

Elevassistent
Läs mer Jan 5
Kajan Friskola söker nu en elevassistent till vår grundskoleverksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet utav att ha arbeta i mellanstadiet. Klassen som du kommer att ingå i är en 4-6. Det kan förekomma undervisning i klassen. Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig över vårterminen.
Kajan Friskola är en fristående skola som ligger beläget i natursköna Ulleråkersområdet i Uppsala. Skolan har 85 elever och 31 personal. Kajan Friskola har funnits sedan 2010.
Skolan erbjuder följande skolformer, grundskola åk F-9, grundsärskola åk 1-10, med både ämne och ämnesområden samt gymnasiesärskola individuellt program.
Vi riktar vår skolverksamhet främst till elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Men skolan är öppen för alla att söka sig till.
Arbetsplatsen kännetecknas av engagerade medarbetare med hög kompetens och god samarbetsförmåga.
Vi arbetar utifrån våra värdeord kunskap, allas lika värde, trygghet och delaktighet.
Du bör
- ha erfarenhet utav arbete som elevassistent.
- ha mycket goda kunskaper om NPF och andra relevanta funktionsvariationer.
- ha höga förväntningar på dig själv, dina kollegor och dina elever.
- ha god samarbetsförmåga och även kunna arbeta självständigt.
- alltid ha eleverna i fokus.
Att vara elevassistent på kajan friskola innebär bland annat följande:
arbeta tätt tillsammans med klasslärare och elever.
ha kunskaps om skolans policys och rutiner.
arbeta både i klassrummet med elever men även enskilt med elever.
arbeta i fritidsverksamheten.
vara samarbetsvillig, initiativrik och flexibel.

Vi undanber att bli kontakta av rekryteringsföretag.

Ansök nu

Elevassistent till Fyrisskolan

Elevassistent
Läs mer Jan 18
Fyrisskolan

Har du gymnasieexamen från naturvetenskapligt program? Drivs du av att ha ett jobb som gör skillnad och att få ta stort eget ansvar? Då bör du söka tjänsten som elevassistent på Fyrisskolan i Uppsala kommun!

Fyrisskolan är en modern och välutrustad gymnasieskola i nya fräscha lokaler centralt vid Fyrisån. Här finns kunniga lärare som bryr sig och hjälper dig att utvecklas och att bli det du vill. Vi har en mångfald av program. Människor, möten och intryck hjälper dig att få det vi tycker är viktigast: Intryck för livet!

Här kan du läsa mer om Fyrisskolan (http://fyrisskolan.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Som elevassistent kommer du att hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling, självständighet och ge socialt stöd. Det ingår även att samverka med klassens lärare och stötta elever i undervisningssituationen. Du förväntas förbereda eleven för sådant som kommer hända under dagen, hjälpa till i samband med miljöombyten och vara till hjälp i skolarbetet. Du kommer att arbeta med eleven i klass, men i viss mån även enskilt utifrån ämneslärarens planering.

I uppdraget ingår även att:

• vara ett stöd under raster
• ha kontakt med vårdnadshavare
• skapa trygghet och studiero
• dokumentera med hjälp av text och bild.Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieexamen från naturvetenskapligt program. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete som elevassistent eller av arbete med barn med autism och/eller NPF. För att lyckas i arbetet behöver du ha mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda dator- och systemkunskaper. Det är även meriterande om du har kunskaper inom autism.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Vidare är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst är du en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Freddie Sahlin, programrektor, 018-726 01 92.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent till Västra Stenhagenskolan

Elevassistent
Läs mer Jan 13
Västra Stenhagenskolan

Vi på Västra Stenhagenskolan behöver just nu förstärka vårt team med ytterligare en kompetent elevassistent. Har du erfarenhet av arbete som elevassistent och drivs av att ha ett jobb som gör skillnad? Då kan det vara dig vi söker!

Västra Stenhagenskolan är en grundskola F-9 och med cirka 450 elever. På låg och mellanstadiet finns det en klass per årskurs och på högstadiet tre. Skolan inrymmer även en förberedelseklass med plats för 14 elever samt en särskild undervisningsgrupp för elever främst inom ASD och språkstörning. Bland personalen engagemanget och kompetensen stor.

På skolan finns ett stort driv för utveckling och intresse aktuell skolforskning. Vi jobbar hela tiden för att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla elever. Skolans elevhälsoteam har en central plats på skolan med målet att ge lärare och elever förutsättningar att lyckas på alla sätt. Västra Stenhagenskolan är en skola med ett mångsidigt arbete för att ge varje elev möjligheter att nå sin potential. Skolan ligger centralt beläget i Stenhagen och några kilometer från de centrala delarna av Uppsala. Det finns goda bussförbindelser och en cykelväg till skolan. Stadsbiblioteket har filial i lokalerna och en fin idrottshall finns att tillgå. Skolans närhet med naturen runt knuten ger stora möjligheter till uteaktiviteter.

Här kan du läsa mer om Västra Stenhagenskolan (https://vastrastenhagenskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som elevassistent kommer du att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag. Du förväntas hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Det ingår även att stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter. Du ska arbeta med eleven i klass, men även enskilt utifrån ämneslärarens planering.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieexamen och elevassistentutbildning. Har du barnskötarutbildning, specialpedagogisk utbildning eller kompletterande pedagogisk utbildning ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som elevassistent och av barn i behov av särskilt stöd. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med barn/ungdomar inom autismspektrat, arbete utifrån lågaffektivt bemötande, barn med utåtagerande beteende samt av arbete med kompensatoriska hjälpmedel.

För att lyckas i arbetet behöver du ha god kännedom om läroplanen. Utöver detta behöver du ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även meriterande om du har kunskaper om autism.

Som person är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom är du serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Markus Holgersson, rektor, 018-727 81 18
Maria Roman, biträdande rektor, 018-727 39 06.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent till Jumkils skola

Elevassistent
Läs mer Jan 13
Jumkils skola

Har du erfarenhet av arbete som elevassistent och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på Jumkils skola behöver nu tillsätta en elevassistent som har erfarenhet av arbete utifrån lågaffektivt bemötande. Är det du? Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Jumkils skola är en F-5 skola med cirka 80 elever och nio medarbetare. Skolan är nybyggd och varje klassrum är utformat för att främja den tillgängliga lärmiljön. Skolan har en vacker skolgård och mycket natur i närheten. Det finns goda bussförbindelser till och från skolan.

Jumkils skola satsar mycket på det förebyggande arbetet och är en del av både KiVa - och Trivselprogrammet. KiVa är ett förebyggande arbete som omfattas av värdegrundslektioner och en samtalsmetodik som används vid kränkningar. Trivselprogrammet förespråkar lek och rörelse under rasterna genom strukturerade lekar som leds av elever under tillsyn av vuxna. Vi är även en skola som tillämpar det kooperativa lärandet som är ett förhållningssätt där eleverna tränas i sociala färdigheter och där lärandet sker i samspel med varandra. Fortbildning inom alla satsningar sker internt på skolan. På skolan finns ett fritidshem för årskurserna F-5.

Här kan du läsa mer om Jumkils skola (http://www.jumkilsskola.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Som elevassistent kommer du att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag och genomföra anpassade skoldagar i avskild miljö för elever med stort behov av alternativa och kompletterande medel. Du ska följa elever under hela deras skoldag och sedan under fritidstid. Du förväntas samverka med klassens lärare och stötta elever i undervisningssituationen samt på raster.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieexamen och erfarenhet av arbete som elevassistent. Har du utbildning i lågaffektivt bemötande och/eller pedagogisk utbildning ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd, barn med autism och/eller NPF samt av arbete utifrån lågaffektivt bemötande. Det är en fördel om du har erfarenhet av alternativa kommunikationsmetoder såsom teckenkommunikation och bildstöd.

Du behärskar det svenska språket obehindrat i både tal och skrift samt har goda dator- och systemkunskaper. Det är även meriterande om du har kunskaper om autism.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Ulrika Hållinggård, rektor, 018-727 63 47.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Rastvärd och elevassistent till Liljeforsskolan

Elevassistent
Läs mer Dec 21
Liljeforsskolan

Liljeforsskolan söker nu en rastvärd och elevassistent som är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som barnskötare, språkutvecklande arbetssätt och arbete med barn i behov av särskilt stöd och vill arbeta med barnomsorg, pedagogisk lek och lärande? Då kan det här vara jobbet för dig!

Liljeforsskolan är en F-5-skola med cirka 320 elever och en stark "vi känsla". Skolan ligger vid Gränbyfältet med närhet till stora grönytor med lekpark och 4H-gård. Det pedagogiska arbetet och värdegrundsarbetet går som en röd tråd genom hela verksamheten. Allas lika värde ligger till grund för allt vi gör. Alla elever ges förutsättningar att utveckla en god självkänsla och tro på sig själv och sin egen förmåga. Respekt för individuella olikheter och lyhördhet är viktigt i vår organisation.

Läs mer om vår skola här: Liljeforsskolan (https://liljeforsskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Att arbeta som rastvärd och elevassistent på Liljeforsskolan innebär i första hand att planera och genomföra aktiviteter enligt skolans läroplan och kommunens styrdokument och använda digitala verktyg tillsammans med barnen. Dessutom kommer du att skapa en utvecklande, stimulerande och trygg miljö, skapa möjlighet till utforskande, lek och lärande samt bedriva en anpassad pedagogisk verksamhet utifrån både individens och gruppens behov och förutsättningar. Det ingår även att du jobbar på fritidshemmet efter skoltiden.

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som har barnskötarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten och utbildning i lågaffektivt bemötande. Det är meriterande om du har vidareutbildning inom särskola och utbildning i specialpedagogik. Du har erfarenhet av att arbeta som barnskötare, språkutvecklande arbetssätt och arbete med barn i behov av särskilt stöd. Vidare är det en fördel om du även har erfarenhet av förändringsarbete samt arbete med bild som stöd. Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och kunskaper i pedagogisk dokumentation. Det är även positivt om du har grundläggande IT-kunskaper, kunskaper i Unikum samt kunskaper i pedagogisk dokumentation.

Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar samt kommunikativ och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare är du en person som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Sist men inte minst söker vi dig som är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samt säkerställer att ditt budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Silav Sjövall, rektor, 018-727 09 77

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Louise Plobeck, 018-727 24 95
LR, Helena Dübeck, 018-727 24 23

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent / resursperson

Elevassistent
Läs mer Dec 15
#jobbjustnu


Uppsala Enskilda Skola ingår i Stiftelsen Liten Lär som en av två enheter. Vi är en fristående grundskola F-5 med ca 255 elever. Vi är organiserade i två klasser per årskurs i förskoleklass till och med åk 3. Vi har ett fritidshem som arbetar för en attraktiv och stimulerande fritidsverksamhet för våra elever.
Personalen är indelade i två arbetslag; lärare och fritidsassistenter/övrig personal. Dock sker ett aktivt samarbete mellan arbetslagen som genererar i t ex gemensamma tema-arbeten. Det finns ett stort engagemang hos personalen att alltid se till att våra elever mår bra, får rätt anpassningar eller utmaningar och på annat sätt stimuleras i sitt lärande. Vi arbetar också aktivt med vårt eget lärande för att hela tiden utveckla vår verksamhet till att bli ännu bättre för våra elever.


Vi söker dig med utbildning/erfarenhet som elevassistent, lärarassistent eller fritidsledare. Vi ser helst att du har erfarenhet av arbete med elever med neuropsykiatriska funktionshinder och/eller inom autismspektrum.
Du skall arbeta i klass men också i vår fritidsverksamhet med både äldre och yngre elever. Du bör ha arbetat i grundskolans lägre åldrar gärna helst både i klass och på fritids.
Vi vill att du som person är lyhörd, positiv, flexibel och engagerad. Du har en god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot barn, föräldrar och kollegor. Du skall behärska svenska i tal och skrift.
Tillträde: Vi rekryterar löpande och kommer att hantera rekryteringen skyndsamt. Den som söker tjänsten behöver finnas tillgänglig för jobb redan efter årsskiftet. Tjänsten är ett 6-månaders vikariat.
Skicka din ansökan med cv, personligt brev samt referenser per e-post till lucio@uppsalaenskildaskola.com
Du deltar i personalmöten 1 gg/mån (kl.17-19).
Du har schemalagd arbetstid, där det också förekommer öppning och stängning av fritids.

Ansök nu

Vi söker en Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Dec 13
Elevassistent, 100%
Vi söker dig som vill arbeta som assistent till en elev med funktionsnedsättning i åk 4. Arbetet innebär att vara ett stöd under hela skoldagen samt på fritids på eftermiddagarna. Du kommer att ha en tät kontakt med vårdnadshavare och lärare. Ditt driv och din personlighet är viktig för tjänsten. Om du har utbildning eller erfarenhet av att arbeta med barn med funktionsnedsättning samt Montessorierfarenhet ser vi det som ett plus. God svenska i tal och skrift är ett krav.
Du är trygg i din vuxenroll och har förmågan att möta varje elev individuellt. Vi värdesätter en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samtidigt som du är duktig på att bygga och bibehålla relationer med övriga elever, kollegor och föräldrar.
Tjänsten är en visstidsanställning vårterminen 2022 med stor möjlighet till förlängning.
Tillträde 2022-01-10
Månadslön enligt överenskommelse
Vi tillämpar 6 månaders provanställning
Välkommen med din ansökan redan idag!
Då urval och intervjuer sker löpande kan tjänsterna komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Gluntens Montessoriskola är en fristående föräldradriven skola i Uppsala. Vi har drygt 90 medarbetare och ca 600 barn/elever (inklusive barn i förskolan). Barnen kan börja i förskolan som ettåringar och vara kvar i vår skola till och med årskurs 9. Vi har motiverade elever och engagerade föräldrar. Glunten är en arbetsplats med många engagerade, flexibla och kompetenta medarbetare.

Ansök nu

Elevassistent till Rosendals skola

Elevassistent
Läs mer Dec 8
Rosendals skola

Har du erfarenhet av arbete som elevassistent, arbete med barn med utåtagerande beteende och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som elevassistent. Vi ser fram emot din ansökan!

Rosendals skola är en växande skola. Idag har vi 5 klasser (F-4). Det gör att personalen har en nära kontakt med eleverna och varandra. Den nybyggda modulskolan är välplanerad och den genomtänkta skolgården underlättar arbetet mycket. Då skolan är liten krävs det flexibilitet bland personalen. Vi är vana vid att lösa utmaningar på plats. Skolan kommer att växa med en klass per år och 2024 flytta vi in i nybyggda skollokaler i Rosendal.

Här kan du läsa mer om Rosendals skola (https://rosendalsskola.uppsala.se/omskolan/)

Ditt uppdrag
Som elevassistent kommer du att arbeta med stöttning, utveckling och pedagogik. Du ska bland annat sträva efter att hitta individuella lösningar så att varje elev kan tillgodogöra sig ny kunskap och ge socialt stöd. Du kommer att följa elever under hela deras skoldag och sedan under fritidstid. Du förväntas arbeta med eleven i klass, men även enskilt utifrån ämneslärarens planering, samverka med klassens lärare och stötta elever i undervisningssituationen samt på raster.

Din bakgrund
Vi söker dig som har barnskötarutbildning, utbildning i lågaffektivt bemötande och kompletterande pedagogisk utbildning. Har du specialpedagogisk utbildning ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som elevassistent, barn med utåtagerande beteende samt autism och/eller NPF. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av arbete med lågaffektivt bemötande och av ritprat, sociala berättelser eller seriesamtal. Utöver detta behöver du ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Som person är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Jobbet passar dig som har en god empatisk förmåga och snabbt kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Sist men inte minst är du en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Henrik Ericson, biträdande rektor, 018-727 53 53.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Timvikarie Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Nov 12
Samsaskolan är en resursskola (åk 7 - 9) som ligger strax utanför Uppsala, i natursköna Skogstibble. Vår målgrupp är ungdomar i behov av extra stöd. Vi söker dig som älskar arbetet med människor. Du ser deras utmaningar som dina utmaningar och du brinner för att alla elever ska lyckas. Du är lösningsfokuserad och har mod att våga prova nytt och ser samarbete och initiativtagande som en förutsättning för att lyckas i ditt arbete. Du trivs med att jobba tillsammans med andra och du är flexibel.


Vi söker nu timvikarier för våra elevassistenter. Arbetet går ut på att stötta våra elever under hela skoldagen. De flesta elever hämtas och lämnas av oss morgon och eftermiddag med våra skolskjutsar, troligen kör du en av dem. Däremellan är det stort fokus på undervisning och "häng" på raster. Det behövs att eleverna så snabbt som möjligt får goda relationer med oss, känner sig trygga och känner att på den här skolan är jag omtyckt, får det stöd jag behöver och kan lyckas både med skolarbetet och det sociala.


Skolan är en liten arbetsplats där fokus är att göra det så bra för eleverna som möjligt. Som timvikarie kommer du att få vikariera för elevassistenter för att att stödet till eleverna ska vara utan luckor när någon är borta. Vill du lära dig mer om undervisning så har du här möjlighet till det.


Det finns några grundläggande egenskaper du måste känna igen dig i:
- Du måste tycka om utmaningen i att jobba i skolan! Det är ett svårt jobb, inte minst om du har elever som tidigare bara förknippat skolan med något dåligt.
- Du måste tycka om våra elever. Vi menar det på allvar. Om du inte kan känna engagemang och en genuin vilja att få se våra elever lyckas kommer du helt enkelt inte att passa in här.


Vi erbjuder:
- En underbar personalgrupp med en fantastisk sammanhållning.
- Världens bästa elever.
- Vi tillämpar individuell lönesättning. Och, vi ger rätt lön till rätt person!


Det är ett krav att du har körkort.
Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan!


Varmt välkommen!
/Personalen på Samsaskolan


OM OSS
Samsaskolan - Den lilla skolan med det stora hjärtat!


Samsaskolan är en liten resursskola som arbetar med elever i grundskolans senare del (åk 7-9). Skolan ligger belägen i natursköna Skogstibble cirka 25 km från Uppsala centrum. Den lantliga miljön med närhet till skogs- och jordbruksbygd bidrar med lugn till skoldagen, där inga störande moment pockar på elevens uppmärksamhet.


Samsaskolans profil är att arbeta med elever som har haft det svårt att lyckas med sin tidigare skolgång. Vi jobbar utifrån elevens styrkor och hur hon/han kan använda dessa för att lyckas i skolan och vardagen. Vi använder oss också av ett lågaffektivt bemötande, vilket innebär att vi bemöter våra elever med ett lugn och med trygghet.


På Samsaskolan har eleven möjligheten att utvecklas och utmanas i sin takt, allt efter sina förutsättningar.

Ansök nu

Elevassistent

Elevassistent
Läs mer Nov 30
Kvarngärdesskolan, Uppsala International School

Kvarngärdesskolans verksamhet kommer tillfälligt att flytta till Gränby och Boland under vårterminen 2022. Därför rekryterar vi nu elevassistenter till både Gränby och till Boland. Välkommen med din ansökan!

Kvarngärdesskolan, Uppsala International School, är en skola centralt belägen i Uppsala. Vi är en skola som välkomnar elever från hela världen och har i nuläget ca 620 elever och 75 medarbetare. Vi har en bred kompetens genom våra olika verksamheter; grundskola F-5, tvåspråkiga klasser F-9 samt internationell verksamhet. Det bästa med det här jobbet är att få arbeta med människor och att få vara med och utbilda framtidens medborgare.

Läs gärna mer om skolan här:
Kvarngärdesskolan (uppsala.se) (https://kvarngardesskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
I rollen som elevassistent kommer du att arbeta som resurs i klass samt ge undervisningsstöd åt enskilda elever. Du kan också behöva hoppa in som vikarierande lärare för den klass du arbetar i om ordinarie lärare är frånvarande. Efter skoltid kommer du att arbeta inom fritidsverksamheten och tillsammans med övrig fritidspersonal ansvara för de aktiviteter som anordnas där.

Din bakgrund
Det är meriterande om du har en pågående eller genomförd utbildning inom pedagogik eller har tidigare erfarenhet av att ha arbetat som resurs i klass eller enskilt med elever. Har du erfarenhet av arbete inom grundskola eller erfarenhet av att ha arbetat inom fritidsverksamhet är detta också en fördel. Vidare har du goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda datorkunskaper i program och system.

Som person är du flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har också en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

För att bli anställd som elevassistent krävs att du kan uppvisa utdrag ur belastningsregistret för arbete inom skola eller förskola. Då det är lång handläggningstid bör du ansöka om detta omgående på polisens hemsida om du inte redan har ett.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Susanna Ajdert, biträdande rektor, 018-727 59 04, susanna.ajdert@uppsala.se

Facklig företrädare:
LR, Helena Johansson, 018-727 59 00.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 04.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent/resurs till Sunnerstaskolan

Elevassistent
Läs mer Nov 16
Sunnerstaskolan

Sunnerstaskolan söker nu en elevassistent/resurs som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt och som vill stödja en elev med arbetsuppgifter under lektionstid och vara till stöd för att skapa rutiner och strukturera upp skoldagen. Passar detta in på dig? Välkommen med din ansökan!

Sunnerstaskolan, fint belägen i Uppsalas södra del, är en F-5-skola som präglas av trygghet och goda resultat. Med våra närmare 600 elever, fördelade på 23 klasser, varav fyra förskoleklasser, och närmare 70 anställda är vi en av kommunens största grundskolor.
Vi arbetar för att eleverna ska lämna Sunnerstaskolan med utmärkta ämneskunskaper, stark självkänsla, positiva sociala färdigheter, demokratiska värderingar och en stark tro på sin egen framtid och på sina egna möjligheter.
Sunnerstaskolans fritidshem för åk 1-3 är indelat i två avdelningar. Lärmiljöerna på de två åldersintegrerade avdelningarna består av tre rum där varje rum har ett specifikt användningsområde; ett rekreationsrum, ett lek- och rörelserum och ett bild- och skapanderum. På vårt fritidshem arbetar vi med leken i centrum uitfrån våra styrdokument för fritidshemmet.

Vi erbjuder eleverna lek, spel och rörelse både inomhus och utomhus och vi har också gångavstånd till naturområden.

Läs mer om vår skola här: Sunnerstaskolan (https://sunnerstaskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Du kommer att stödja en elev med arbetsuppgifter under lektionstid och vara till stöd för att skapa rutiner och strukturera upp skoldagen. I stödet till eleven ingår att träna och utveckla förmågan att hantera sociala situationer. Du kommer att arbeta tillsammans med erfarna, positiva och engagerade kollegor.

Din bakgrund
Vi ser gärna att du som söker har utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har tidigare erfarenhet av arbete med barn. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av digitala verktyg i undervisningen. Du har goda IT kunskaper.

Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samt du är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt och du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ewa Hjelm, biträdande rektor, 073-093 89 71
Abir Karim, arbetslagsledare för fritidshemmet, 018-727 61 87

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Resurslärare/elevassistent till Ärentunaskolan

Elevassistent
Läs mer Okt 25
Ärentunaskolan

Har du erfarenhet av arbete som elevassistent, arbete med barn i behov av särskilt stöd, arbete med barn med autism och/eller NPF och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som resurslärare/elevassistent. Vi på Ärentunaskolan erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till avancemang. Välkommen med din ansökan senast 2021-11-30!

Ärentunaskolan är en grundskola för årskurs 7-9 belägen i Storvreta, en dryg mil norr om Uppsala. Skolan har cirka 525 elever och cirka 60 personal. Skolan ligger nära Storvreta centrum och naturnära och med utsikt över Fyrisån.
I anslutning till skolan ligger två sporthallar samt en fin konstgräsplan. Ärentunaskolan har en stabil och kompetent personalgrupp med god sammanhållning och andelen behöriga lärare är mycket hög. Skolan har ett välfungerande elevhälsoteam och en bra beredskap att möta elever med särskilda behov.

Läs mer om vår skola här: Ärentunaskolan (https://arentunaskolan.uppsala.se/.)

Ditt uppdrag
Att arbeta som resurslärare/elevassistent på Ärentunaskolan innebär i första hand att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag, hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande och utveckling och självständighet. Dessutom kommer du att stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter, ge stöd till elever vid enskilda skoluppgifter, ge socialt stöd. Din närmaste chef kommer att vara ansvarig lärare, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som har elevassistentutbildning, barnskötarutbildning, gymnasieexamen och någon form av pedagogisk utbildning. Det är meriterande om du har kompletterande pedagogisk utbildning. Du har erfarenhet av arbete som elevassistent, arbete med barn i behov av särskilt stöd, arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar, arbete med barn med utåtagerande beteende och arbete med barn med autism och/eller NPF. Vidare är det en fördel om du även har erfarenhet av arbete med barn/ungdomar inom autismspektrat. Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även positivt om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska samt kunskaper om autism.

Du säkerställer att ditt budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vi ser även att du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Sist men inte minst söker vi dig som är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Mikael Ö. Huhta, rektor, 018-727 77 66
Lotta Ponterius, biträdande rektor, 018-727 77 66

Fackliga företrädare:
Vision, Birgitta Rylander, 018-727 77 66
Lärarförbundet, Elisa Erikson, 018-727 77 66

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent - timvikarier till Uppsala gymnasiesärskola vikariepool

Elevassistent
Läs mer Okt 27
Uppsala gymnasiesärskola

Har du erfarenhet av arbete med personer i behov av särskilt stöd och funktionsvariationer och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som elevassistent till Uppsala GS egen vikariepool. Vi på Uppsala GS erbjuder både en trevlig arbetsplats och ett meningsfullt arbete. Välkommen med din ansökan redan idag!

Uppsala GS består av två olika skolenheter. En skolenhet är lokalintegrerad med Fyrisskolan i Uppsala och heter Fyrisskolan GS och en andra med Uppsala yrkesgymnasium Jälla och heter Uppsala yrkesgymansium Jälla GS.

Uppsala GS har cirka 125 elever med olika grad av intellektuell funktionsnedsättning och ibland även kombinerat med andra funktionsnedsättningar. På skolan tjänstgör cirka 80 personer. Gymnasiesärskolan har både nationella och individuellt program samt en korttidstillsyn.

Ditt uppdrag
Som elevassistent är ditt uppdrag är att stötta elever under hela skoldagen i klassrummet, på raster, i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter. Det ingår att följa elever under hela deras skoldag och sedan under fritidstiden. Du förväntas samverka med klassens lärare och andra assistenter. Du förbereder eleven för sådant som kommer hända under dagen, hjälper till i samband med miljöombyten och är till hjälp i skolarbetet.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieexamen. Har du barnskötarutbildning eller undersköterskeutbildning ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av att arbeta med personer i behov av särskilt stöd och med omsorg av personer med funktionsvariation. Det är även meriterande om du har erfarenhet av teckenkommunikation och bildstöd samt av arbete på grundsärskola eller gymnasiesärskola. Du behöver ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Dessutom samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Barbro Björkell Överli, programrektor 018-727 97 23.

Facklig företrädare: Kommunal , Ann-Christine Björsberg, 070 453 56 77.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent till Eriksskolan

Elevassistent
Läs mer Nov 2
Eriksskolan

Har du erfarenhet av arbete som elevassistent och är på jakt efter en ny utmaning? Hos oss på Eriksskolan får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad – på riktigt. Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Eriksskolan är en trivsam skola belägen i stadsdelen Luthagen. Den har cirka 300 elever från förskoleklass till årskurs 3 med integrerad fritidsverksamhet. Personalen samarbetar i årskursvisa arbetslag. Våra elever är trygga och når goda kunskapsresultat. Skolan ligger i en fantastisk miljö vid kanten av Stabbyskogen. Skolgården inbjuder till lek och rörelse med mycket natur direkt i närheten.

Här kan du läsa mer om Eriksskolan (http://www.eriksskolan.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Som elevassistent kommer du att hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Du förväntas sträva efter att hitta individuella lösningar så att varje elev kan tillgodogöra sig ny kunskap. Det ingår att följa elever under hela deras skoldag och sedan under fritidstid. Du ska förbereda eleven för sådant som kommer hända under dagen, vara till hjälp i skolarbetet samt ge socialt stöd. Du behöver ha god fysisk form då situationer med snabbt agerande kan komma att uppstå.

Din bakgrund
Vi söker dig som har elevassistentutbildning, barnskötarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Har du utbildning i lågaffektivt bemötande ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som elevassistent, barn i behov av särskilt stöd, barn med NPF, exempelvis autism, samt barn med utåtagerande beteende. För att lyckas i arbetet behöver du ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Sist men inte minst är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Dessutom samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Camilla Larsson, rektor, 018-727 07 35.

Facklig företrädare: Kommunal, Mats Orlowski, 018-727 63 90.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Vikarierande elevassistent sökes

Elevassistent
Läs mer Okt 7
Intervjuer och rekrytering sker löpande.
Kajan friskola är en fristående skola med cirka 85 elever och har funnits sedan 2010.
Beläget i natursköna Ulleråker erbjuder Kajan friskola förskoleklass, grundskola åk 1-9, grundsärskola åk 1-10, träningsskola åk 1-10 och gymnasiesärskola individuellt program.
Vi bedriver skolverksamhet för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).
Undervisningen vilar på en beteendeterapeutisk grund enligt tillämpad beteendeanalys (TBA).
Arbetsplatsen kännetecknas av engagerade medarbetare med hög kompetens och god samarbetsförmåga.
Vi arbetar utifrån våra värdeord kunskap, allas lika värde, trygghet och delaktighet.
Du är en elevassistent med erfarenhet av arbete med särskoleelever och/eller elever i behov av särskilt stöd.
Du ska
- ha Elevassistent utbildning/fritidspedagog utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- ha mycket goda kunskaper om NPF och andra relevanta funktionsvariationer.
-ha minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet i grundsärskolan.


- Arbetsuppgifterna innebär att vara behjälplig klassläraren för att ge individuell hjälp till eleverna, och mellan lektioner stötta, hjälpa och assistera våra elever i verksamheten samt under hela skoldagen och på fritidshemmet.
Ni planerar, utvecklar och genomför elevernas undervisning tillsammans. Du kommer att arbeta med eleverna i olika situationer t.ex. kommunikationsträning, arbete med digitala verktyg, fysisk träning och ADL träning.
- ha höga förväntningar på dig själv, dina kollegor och dina elever
- ha god samarbetsförmåga och även kunna arbeta självständigt
- alltid ha eleverna i fokus

Ansök nu

Elevassistent timvikarier till Årsta grundsärskola

Elevassistent
Läs mer Okt 22
Årsta grundsärskola

Har du elevassistentutbildning eller barnskötartbildning och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på Årsta grundsärskola behöver nu tillsätta timvikarierande elevassistenter. Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Årsta grundsärskola har cirka 70 eleverna som är indelade i 11 klasser och har olika stort behov av stöd under sin vistelse i skolan och på fritids. I varje klass arbetar en lärare och ett antal elevassistenter. Det är läraren som leder arbetet i klassen. Som elevassistent arbetar du även på grundsärskolans fritids som leds av två fritidsansvariga. Vi värdesätter att du är strukturerad och engagerad och kommunikativ eftersom du samarbetar tätt med övriga i personalgruppen.

Här kan du läsa mer om Årsta grundsärskola (https://grundsarskola.uppsala.se/vara-grundsarskolor/arsta-grundsarskola-ak-1-9/)

Ditt uppdrag
Som elevassistent på Årsta grundsärskola arbetar du med elever med intellektuella funktionsnedsättningar. I arbetet ingår att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag och genomföra anpassade skoldagar i avskild miljö för elever med stort behov av alternativa och kompletterande medel. Det ingår även att hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Du kommer att stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter.

Din bakgrund
Vi söker dig som har elevassistentutbildning eller barnskötarutbildning. Har du kompletterande pedagogisk utbildning ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete på grundsärskola eller gymnasiesärskola. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete som elevassistent, barn i behov av extra stöd samt alternativa kommunikationsmetoder såsom teckenkommunikation och bildstöd.
Det är även meriterande om du har kunskaper om epilepsi, autism och/eller AKK (alternativ och kompletterande kommunikation).

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Vidare samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Sist men inte minst är du en person är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Dessutom har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Marie Hultqvist, rektor, 072-581 95 86.

Facklig företrädare: Kommunal, Therese Lundström, 018-727 69 65.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent till resursenhet Vide Palmblad

Elevassistent
Läs mer Okt 15
Vide Palmblad

Har du erfarenhet av arbete som elevassistent och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på Vide Palmblad behöver nu tillsätta en elevassistent som är flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad – på riktigt. Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Videskolan Palmblad är en resursenhet med 27 platser för elever i grundskolan med funktionsvariation inom autismspektrat. Verksamheten genomsyras av ett lågaffektivt förhållningssätt. Vi arbetar med social färdighetsträning där verktyg som Kat-kit och seriesamtal och sociala berättelser ingår. Vi utvecklar kontinuerligt vårt arbetssätt och lägger stor vikt vid tydliggörande och lösningsinriktad pedagogik. Eleven sätts alltid i fokus och utifrån detta bygger vi vidare på det som fungerar och gör de anpassningar som behövs för att eleven ska lyckas.

Här kan du läsa mer om Vide Palmblad (https://videskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som elevassistent kommer du att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag och genomföra anpassade skoldagar i avskild miljö för elever med stort behov av alternativa och kompletterande medel. Det ingår även att hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Du förväntas stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter. Du ska sträva efter att hitta individuella lösningar så att varje elev kan tillgodogöra sig ny kunskap.

I uppdraget ingår även att:

• vara ett stöd under raster
• dokumentera med hjälp av text och bild.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieexamen och/eller elevassistentutbildning. Har du kompletterande pedagogisk utbildning, specialpedagogisk utbildning eller utbildning i lågaffektivt bemötande ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som elevassistent, barn i behov av särskilt stöd, barn med autism och/eller NPF samt arbete med omsorg av personer med funktionsvariation.

För att lyckas i arbetet behöver du ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även meriterande om du har goda dator- och systemkunskaper samt kunskaper om autism.

Som person är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Du är flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Vidare är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Ros-Marie Lundberg, tillförordnad enhetschef, 018-727 62 59.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent till Vaksalaskolan

Elevassistent
Läs mer Okt 15
Vaksalaskolan

Vaksalaskolan söker nu en elevassistent som är pedagogisk och som har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap och som vill arbeta med stöttning och lärande. Passar detta in på dig? Välkommen in med din ansökan!

Vaksalaskolan är en tvåparallellig grundskola med cirka 580 elever i åldrarna 6-16 år. Skolan erbjuder verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 samt fritidsverksamhet.
Skolan är belägen vid Vaksalatorg och har på grund av sitt geografiska läge stor elevtillströmning och mycket goda pendlingsmöjligheter. Det är bra stämning på arbetsplatsen.

Läs mer om vår skola här: Vaksalaskolan (https://vaksalaskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som elevassistent på Vaksalaskolan arbetar du med stöttning och lärande. Du kommer bland annat att vara delaktig i planeringen runt elevens skoldag och samverka med klassens lärare och stötta eleven i undervisningssituationen samt på raster. Dessutom kommer du att stötta eleven under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter, arbete med elev med intellektuella funktionsutmaningar, arbeta med eleven i klass, men även enskilt utifrån ämneslärarens planering.

Din bakgrund
Vi söker dig som har elevassistentutbildning, barnskötarutbildning och gymnasieexamen. Du har även erfarenhet av arbete som elevassistent och arbete med barn i behov av särskilt stöd. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på grundsärskola eller gymnasiesärskola, arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar, arbete med barn med autism och/eller NPF, arbete med barn med utåtagerande beteende samt arbete utifrån lågaffektivt bemötande. Vi ser gärna att du har utbildning i lågaffektivt bemötande, kompletterande pedagogisk utbildning samt specialpedagogisk utbildning.

Du är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare är du en person som är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Sist men inte minst är du flexibel och du ser möjligheter i förändringar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Linn Vikander, biträdande rektor, 018-727 33 56

Fackliga företrädare:
LR, Helena Dübeck, 018-727 24 23
Lärarförbundet, Louise Plobeck, 018- 727 24 95

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent till Östra Stenhagen grundsärskola

Elevassistent
Läs mer Okt 12
Östra Stenhagen grundsärskola

Östra Stenhagen grundsärskola går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med en elevassistent som är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Har du tidigare erfarenhet av arbete i grundsärskolan och vill arbeta med utveckling, stöttning och pedagogik? Då kan det här vara jobbet för dig!

Vi på Östra Stenhagens grundsärskola arbetar för att stödja alla elevers utveckling och lärande samt att främja elevernas lust till ett livslångt lärande.
Östra Stenhagen är en skola där trygghet, kommunikation och utveckling är i fokus. Vi arbetar för att eleverna ska känna delaktighet med klassen och gruppen. För att förstärka språket och kommunikationen använder vi digitala verktyg och tecken som stöd och bildstöd som är anpassad för varje elev och klass.

Läs mer om vår skola här: Östra Stenhagens grundsärskola (https://ostrastenhagenskolan.uppsala.se/stenhagens-grundsarskola/)

Ditt uppdrag
Att arbeta som elevassistent på Östra Stenhagen grundsärskola innebär i första hand att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag och arbete i grundsärskolan. Dessutom kommer du att stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter, följa elever under hela deras skoldag och sedan under fritidstid, hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Din närmaste chef kommer att vara ansvarig lärare, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som har gymnasieexamen. Det är meriterande om du har barnskötarutbildning, undersköterskeutbildning, kompletterande pedagogisk utbildning, specialpedagogisk utbildning samt utbildning i lågaffektivt bemötande. Du har erfarenhet av arbete i grundsärskolan. Vidare är det en fördel om du även har erfarenhet av arbete som elevassistent, arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar, arbete med barn med autism och/eller NPF, arbete utifrån lågaffektivt bemötande samt alternativa kommunikationsmetoder såsom teckenkommunikation och bildstöd. Du har kunskaper inom AKK (alternativ och kompletterande kommunikation) och goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även positivt om du har kunskaper om epilepsi, om autism, inom AKK (alternativ och kompletterande kommunikation)
samt kunskap i flerfunktionshinder.

Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du en person som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst söker vi dig som är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Staffan Appelqvist, rektor, 072-254 34 68

Facklig företrädare:
Kommunal, Max Nilsson, 076-826 91 09

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent/elevcoach

Elevassistent
Läs mer Sep 14
Vi söker en elevassistent/elevcoach till vår resursskola i Uppsala. Tillträde sker omgående, om inget annat är överenskommet.
Magelungens grundskola Uppsala är en resursskola som vänder sig till elever i omfattande behov av särskilt stöd i åk 7 - 9. Skolan ligger centralt belägen i Uppsala med närhet till buss och tåg. I dagsläget har skolan 25-30 elever. Vi bygger tillsammans en god arbetsplats, där både elever och personal ska trivas och få lust att utvecklas.
Kvalifikationer
Du har ett elevfokus – vill utveckla deras förmågor både kunskapsmässigt och socialt.
Du är tydlig, strukturerad och engagerad samt har god samarbetsförmåga.
Du är kommunikativ och har lätt att bygga förtroendefulla relationer med både kollegor och elever.
Du tar helhetsansvar, är lösningsfokuserad och är en flexibel person.
Du har kunskap om med denna målgrupp och NPF.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som vill vara en del av hållandet av verksamhetens helhetsstruktur för att göra skoldagen så förutsägbar för eleverna som möjligt. Du är en del av ett arbetslag bestående av lärare, skolkurator, specialpedagog och behandlare. Du har tät kontakt med ämnesansvariga lärare och din uppgift är att vara ett stöd till eleverna både socialt och inlärningsmässigt. Detta genom arbetsuppgifter som extra insatser kring enskilda elever/grupper, samverkan med övriga arbetslaget för att skapa en trygg och tydlig skoldag, delta och arbeta förebyggande på raster, resurs i klassrummet, vara med vid förflyttningar etc.
Rekryteringsfirmor undanbedes.
Rekryteringsprocessen sker löpande.

Ansök nu

Elevassistent till Årstaskolan

Elevassistent
Läs mer Sep 23
Årstaskolan

Årstaskolan går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med en elevassistent som är empatisk och kan snabbt sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation. Har du minst 2 års erfarenhet av arbete som elevassistent och vill arbeta med utveckling, stöttning och lärande? Då kan det här vara jobbet för dig!

Årstaskolan är en kommunal grundskola för årskurs F-5, i stadsdelen Årsta, nordöstra Uppsala. Skolan har cirka 410 elever och 60 personal. I anslutning till skolan ligger flera parker och grönområden och skolan har fått en ny upprustad skolgård som är utformad för att inbjuda till rörelse, kreativitet och lek.

På Årstaskolan har vi välutbildad och engagerad personal som prioriterar att våra elever får kvalitetsmässiga kunskaper och att de får utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Vår verksamhet är uppdelad i tre olika arbetslag: Fritids, F-3, och 4-5. Under skoldagen arbetar fritidspersonalen i klasserna, för att sedan finnas i fritidshemmets verksamhet under eftermiddagarna. På detta sätt följer de elevernas hela dag, vilket gynnar elevernas känsla av trygghet.

Årstaskolan är sedan 2017 hälsocertifierad. Vi arbetar hälsofrämjande under hela skoldagen och strävar efter att ha minst ett rörelsepass under dagen.

Årstaskolan har hälsoråd och elevråd där eleverna har möjlighet att påverka och vara delaktiga för att skapa en lustfylld, trygg och trivsam skolgång. Vi är stolta över vår verksamhet och känner glädje av att få arbeta tillsammans och barn och vuxna.

Läs mer om vår skola här: Årstaskolan (https://arstaskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Att arbeta som elevassistent på Årstaskolan innebär i första hand att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag, hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande och utveckling och självständighet. Dessutom kommer du att arbete med elever med intellektuella funktionsnedsättningar, följa elever under hela deras skoldag och sedan under fritidstid samt ge socialt stöd. Din närmaste chef kommer att vara enhetsrektor, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

I jobbet ingår även att:

• vara ett stöd under raster
• ha kontakt med vårdnadshavare
• skapa trygghet och studiero.

Din bakgrund
Krav för att söka tjänsten är att du har barnskötarutbildning, elevassistentutbildning, assistentutbildning och/eller NPF- utbildning. Vi ser även att du har erfarenhet av arbete som elevassistent, arbete med barn med autism och/eller NPF, arbete med barn i behov av särskilt stöd samt minst 2 års erfarenhet av arbete som elevassistent. Du måste också ha goda dator- och systemkunskaper samt kunskaper om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och NPF. Vi ser det som meriterande om du har kunskap om lågaffektivt bemötande eller har erfarenhet av arbete utifrån lågaffektivt bemötande, av arbete med motiverande samtal samt erfarenhet av tydliggörande och lösningsfokuserat arbetssätt.

Du är empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation samt flexibel och du ser möjligheter i förändringar. Vidare är du en person som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Sist men inte minst söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Sofie Linde, rektor, 018-727 69 70

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Johanna Eriksson, 018-727 69 89
LR, Marcus Wibäck, 018-727 69 89
Kommunal, Tina Svensson, 018-727 69 51

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent till Årsta grundsärskola

Elevassistent
Läs mer Aug 27
Årsta grundsärskola

Årsta grundsärskola går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med en elevassistent som har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Har du tidigare erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd och vill arbeta med pedagogik, undervisning och stöttning? Då kan det här vara jobbet för dig!

På grundsärskolan får du som elevassistent arbeta med elever med olika funktionsnedsättningar tillsammans med kompetent personal. Verksamheten utvecklas ständigt och du får möjlighet att utvecklas i din roll.

Läs mer om vår verksamhet här: Grundsärskola Uppsala (https://grundsarskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Att arbeta som elevassistent på Årsta grundsärskola innebär i första hand att vara delaktig i planeringen runt elevers skoldag, hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande och utveckling och självständighet. Dessutom kommer du att stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter, sträva efter att hitta individuella lösningar så att varje elev kan tillgodogöra sig ny kunskap, arbete med elever med intellektuella funktionsnedsättningar. Din närmaste chef kommer att vara enhetsrektor, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som har gymnasieexamen. Det är meriterande om du har specialpedagogisk utbildning, utbildning i lågaffektivt bemötande, barnskötarutbildning och undersköterskeutbildning. Du har erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd samt arbete på grundsärskola eller gymnasiesärskola. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av arbete som elevassistent, arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar, alternativa kommunikationsmetoder såsom teckenkommunikation och bildstöd samt arbete med barn i behov av extra stöd. Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även positivt om du har kunskaper om epilepsi, om autism, inom AKK (alternativ och kompletterande kommunikation), i flerfunktionshinder, i TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation) samt kunskaper i teckenkommunikation.

Du är empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap samt säkerställer att ditt budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Sist men inte minst söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt är flexibel som ser möjligheter i förändringar. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marie Hultqvist, Rektor, 072-581 95 86

Facklig företrädare:
Kommunal, Therese Lundström, 018-727 69 65

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent till Fyrisskolan

Elevassistent
Läs mer Aug 26
Fyrisskolan

Har du gymnasieexamen från naturvetenskapligt program och vill ha ett mångsidigt arbete? Vill du vara med och bidra till andras utveckling och möjligheter att lyckas med sina studier? Välkommen till Fyrisskolan!

Fyrisskolan är en av Uppsala kommuns gymnasieskolor. Genom vår medverkan i Teknikcollege har vi samverkan med välkända företag inom teknik- och Life Science-sektorn. Fyrisskolans elever deltar framgångsrikt i tävlingsverksamhet inom flera teknik- och naturorienterande ämnen liksom entreprenöriellt arbete (UF).

Här kan du läsa mer om Fyrisskolan (http://Fyrisskolan.uppsala.se)

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att vara delaktig i planeringen runt elevs skoldag, följa och hjälpa, stödja och stimulera elev i behov av särskilt stöd till lärande och utveckling och självständighet.

En central del i uppdraget är att vid lektionsgenomgångar och skolarbete i klassrum/laborationssalar ta korrekta anteckningar, för hand och på dator och med hjälp av lärplattform.

Det ingår även att ge socialt stöd, förbereda eleven för sådant som kommer hända under dagen, hjälpa till i samband med miljöombyten och vara till hjälp i skolarbetet, arbeta med eleven i klass men även enskilt utifrån ämneslärarens planering.

I uppdraget ingår även att vara ett stöd under raster.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieexamen från naturvetenskapligt program. Har du erfarenhet av arbete som elevassistent ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda dator- och systemkunskaper.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation samtidigt som du är lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Du är serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vidare är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar.

Sist men inte minst är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Freddie Sahlin, programrektor, 018-726 01 92.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent till Grillska gymnasiet Uppsala

Elevassistent
Läs mer Aug 17
Om tjänsten

Vi söker nu en elevassistent/elevcoach.

Vi söker dig som trivs med att arbeta med ungdomar och drivs av att få dem att växa och utvecklas. Du kommer ingå i ett arbetslag med kunniga och engagerade kollegor, som samarbetar för att skapa en trygg och utvecklande miljö. Öppenheten mellan kollegor är stor och vi tar ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

Våra skolor arbetar efter en gemensam pedagogisk modell, som utgörs av vår idé, vår vision, vår värdegrund och åtta kännetecken. Modellen vägleder oss i vårt arbete för att bidra till våra elevers kunskaper, personliga utveckling och lärande. Den fokuserar på goda effekter för lärande och kunskapsutveckling.

I arbetsuppgifterna ingår vanliga arbetsuppgifter kopplade till rollen som elevassistent, bland annat att stödja en elev utifrån elevens behov under hela skoldagen. Samt vara ett stöd för undervisande lärare kopplat till uppdraget.

Våra skolor arbetar med en stark värdegrund
för samhällsförbättring och lika värde. Därför är det viktigt för oss att du delar vår värdegrund.

Kvalifikationer

Gymnasial utbildning med dokumenterat goda studieresultat. Avklarad elevassistentutbildning ses som meriterande.

Utöver din utbildningsbakgrund och erfarenhet värdesätter vi ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och att du kan inspirera och engagera eleverna.
Vi värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov samt förmågan att skapa goda relationer.

Du är nyfiken och arbetar aktivt för att varje elev ska utvecklas så långt det är möjligt utifrån sina förutsättningar.

Det är viktigt för oss att du motiveras av att utmana dig själv, dina kollegor och elever för att bidra till din egen såväl som skolans och elevernas utveckling.

Villkor

Anställningsform: Semestertjänst

Omfattning: 67,5%

Tillträde: Snarast

Kontakt: Rektor Martin Molin, martin.molin@grillska.se

Vi eftersträvar en arbetsplats med jämlikhet, jämställdhet och mångfald.

Inför anställning begär vi alltid registerutdrag från polisen. Du kan beställa blanketten från polisens hemsida. Beställ gärna utdraget i förväg då viss handläggningstid förekommer

Vid övertalighet inom Stadsmissionens skolstiftelse kommer utannonserad tjänst i första hand att erbjudas anställda inom stiftelsen.

Om Grillska gymnasiet Uppsala

Grillska Gymnasiet i Uppsala ligger i trivsamma lokaler i Ekebybruk. Skolan erbjuder sex olika nationella program, såväl högskoleförberedande som yrkesprogram. Det personliga mötet, stolthet hos elever och lärare, nytänkande och resultat i form av kunskap och personlig utveckling är viktiga hörnstenar i vår verksamhet. Utmärkande för skolan är ett nära samarbete mellan elever och lärare i en trygg studiemiljö.

Beskrivning

Grillska gymnasiet i Uppsala har funnits sedan 2013 och utbildar i dag ca 400 elever inom såväl högskoleförberedande- som yrkesprogram. Vi är en mycket engagerad personalgrupp som jobbar tillsammans med fokus på elevernas kunskapsutveckling och välbefinnande.

Är du genuint intresserad av att ge eleverna bästa tänkbara utbildning för att de som medborgare skall ges bästa förutsättningar för framtiden? Då är du välkommen att jobba i Sveriges största idéburna skolverksamhet. Vår vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.


Stadsmissionens skolstiftelse är en idéburen organisation som driver gymnasieutbildning på Grillska gymnasiet och Grillska gymnasiesärskolan och vuxenutbildning på Stadsmissionens folkhögskola och Stadsmissionens yrkeshögskola. Med cirka 3000 studerande är vi en av Sveriges största idéburna skolaktörer.

Stiftelsen arbetar efter en pedagogisk modell med gemensamma aktiviteter och arbetssätt. Det innebär bland annat att våra utbildningar präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap och hälsa och har en tydlig verklighetsanknytning.

Att vara idéburen innebär framför allt att vi inte styrs av några andra intressen än vår idé - att utbildning gör skillnad. Gymnasieskolorna är friskolor som drivs i stiftelseform, vilket innebär att det inte finns någon ägare som tar ut vinst. Eventuellt överskott går till utveckling av verksamheten.

Stiftelsegrundaren Stockholms stadsmission har drivit utbildning redan 1857 och vi delar samma grundläggande, humana människosyn och värdegrund.

Genom utbildning kan vi förebygga utanförskap och stärka individens tro på sig själv och sin egen förmåga och arbeta mot vår vision om en skola för ett mänskligare samhälle.

Ansök nu

Elevassistent till Uppsala Gymnasiesärskola på Uppsala GS, Timvikarier

Elevassistent
Läs mer Aug 20
Uppsala Gymnasiesärskola på Uppsala GS

Har du erfarenhet av arbete med personer i behov av särskilt stöd och funktionsvariationer och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som elevassistent till Uppsala Gymnasiesärskola. Vi på Uppsala GS erbjuder både en trevlig arbetsplats och ett meningsfullt arbete. Välkommen med din ansökan redan idag!

Uppsala Gymnasiesärskola söker timvikarier till vår egen vikariepool.

Uppsala GS består av två olika skolenheter. En skolenhet är lokalintegrerad med Fyrisskolan i Uppsala och heter Fyrisskolan GS, en andra med Uppsala yrkesgymnasium Jälla och heter Uppsala yrkesgymansium Jälla GS.

Uppsala GS har cirka 125 elever med olika grad av intellektuell funktionsnedsättning och ibland även kombinerat med andra funktionsnedsättningar. På skolan tjänstgör cirka 80 personer. Gymnasiesärskolan har både nationella och individuellt program samt en korttidstillsyn.

Vi söker nu vikarierande elevassistenter till vår egen vikariepool för timanställning.

Läs mer om vår verksamhet här: Uppsala GS (https://uppsalags.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Har du erfarenhet av att arbeta med personer i behov av särskilt stöd och omsorg av personer med funktionsvariation? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som elevassistent till Uppsala Gymnasiesärskola. Vi på Uppsala GS erbjuder både en trevlig arbetsplats och ett meningsfullt arbete. Välkommen med din ansökan redan idag!

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som har gymnasieexamen. Det är dessutom meriterande om du har barnskötarutbildning, undersköterskeutbildning eller utbildning i lågaffektivt bemötande. Du har erfarenhet av att arbeta med personer i behov av särskilt stöd och omsorg av personer med funktionsvariation. Det är en fördel om du har erfarenhet av teckenkommunikation och bildstöd, arbete på grundsärskola eller gymnasiesärskola. Du ska ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även positivt om du har kunskaper om autism och i flerfunktionshinder.

Du är empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation och du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du en person som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Barbro Björkell Överli, programrektor, 018-727 97 23

Facklig företrädare:
Kommunal, Ann-Christine Björsberg, 070-453 56 77

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent i liten undervisningsgrupp till Von Bahrs skola

Elevassistent
Läs mer Aug 9
Von Bahrs skola

Har du erfarenhet av arbete som elevassistent och arbete med barn i behov av särskilt stöd och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som elevassistent i liten undervisningsgrupp. Vi på Von Bahrs skola erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till avancemang. Välkommen med din ansökan redan idag!

Von Bahrs skola är en F-9 skola med i nuläget cirka 640 elever. Skolan är omgiven av stora härliga grönytor och ligger i Lötenområdet med cykelavstånd till city, Fyrishov och Gränby Centrum.

Hos oss får du bland annat möta en kulturell mångfald där vi ser olikheter som en tillgång. Arbetsmiljön präglas av engagerade medarbetare och vi är inne i en fas av att utveckla det pedagogiska arbetet inom bl.a. digital teknik samt tillgängliga lärmiljöer. Utvecklingsarbetet syftar till att öka varje elevs förutsättning att lyckas utifrån sin förutsättning och behov.

På skolan finns ett elevhälsoteam som inkluderar specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, kurator och psykolog och studie- och yrkesvägledare och biträdande rektor och rektor. Elevhälsoteamet arbetar strukturerat och systematiskt med fokus på att fånga upp elever med behov av extra anpassningar eller särskilt stöd. Stort fokus ligger på att arbeta ännu mer främjande och förebyggande.

Vi har två fina skolgårdar som inbjuder till lek och rörelse. I närområdet finns parker och stora grönytor och på lite längre avstånd finns Röbo med motionsspår och vandringsleder. I dagsläget har skolan ett drygt nittiotal medarbetare inom olika yrkeskategorier.

Läs mer om vår verksamhet här: von Bahrs skola (http://vonbahrsskola.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Som elevassistent i liten undervisningsgrupp på Von Bahrs skola kommer du att arbeta med planering, stöttning och undervisning. Mer specifikt kommer du att genomföra anpassade skoldagar i avskild miljö för elever med stort behov av alternativa och kompletterande medel, hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande och utveckling och självständighet. Du kommer dessutom att stötta elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter.

Din bakgrund
Vi söker dig som har elevassistentutbildning och gymnasieexamen. Du har även erfarenhet av arbete som elevassistent och arbete med barn i behov av särskilt stöd. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn i behov av extra stöd, alternativa kommunikationsmetoder såsom teckenkommunikation och bildstöd, arbete med barn med autism och/eller NPF samt arbete med barn med utåtagerande beteende. Vi ser gärna att du har barnskötarutbildning, kompletterande pedagogisk utbildning, specialpedagogisk utbildning samt utbildning i lågaffektivt bemötande.

Du är empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation samt pedagogisk och du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du en person som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Sist men inte minst söker vi dig som är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker samt är flexibel och ser möjligheter i förändringar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ulrika Axelsson, rektor, 018-727 58 51

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Frida Lindgren, 018-727 36 47

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Barnskötare resurs

Elevassistent
Läs mer Jul 20
Med fokus på Undervisning,
Omsorg, och Hälsa

Förskolan med små avdelningar

Kunskapsförskolan driver förskolor med fokus på Undervisning, Omsorg och Hälsa. Vi vill få barnen nyfikna på hela världen genom att lägga grunden för ett livslångt lärande.

Kunskapsförskolans barngrupper har i snitt 12 barn per avdelning. och alla förskolor har egna kockar som lagar nyttiga luncher och mellanmål. Våra rektorer är delägare i sina förskolor och förskollärarna har förmånliga läraravtal vilket säkrat kontinuitet bland personalen.

Kunskapsförskolans vision är att bidra till utbildade, trygga och hälsosamma barn.

Kunskapsförskolan driver förskolor för barn i åldern ett till sex år och fokus är på planerad undervisning samt omsorg av hög kvalitet. Våra fokusben är Undervisning, Omsorg och Hälsa samt mycket utevistelse. Vi har specialpedagogisk kompetens som möjliggör tidiga upptäckter och säkrar likvärdighet i förskolemiljön.

Vill du vara med från början och arbeta i en nyöppnad fin förskola i en härlig omgivning ?

.

Vi öppnade en ny förskola i Uppsala den fjärde januari 2020. Förskolan kommer att ha 10 avdelningar när vi är fullbelagda. Vi är medlemmar i Friluftsfrämjandet med Skogsmulleundervisning och vi har även har en kåta och en utemiljö som gagnar lek och undervisning.

Vi söker dig som kan tänka dig att arbeta som resurs till ett barn som behöver lite extra stöd. Du kommer att arbeta i en barngrupp med både svensk- och engelsk talande barn tillsammans med två andra pedagoger. Du och läraren i gruppen kommer även att ha stöd av habiliteringens personal. Det är mycket viktigt för oss att du har ett varmt förhållningssätt, ett mycket bra svenskt språk och att du verkligen trivs att arbeta i ett härligt mångkulturellt område. med lite nybyggaranda.

Meriterande är kunskap i bildstöd, tecken som stöd samt flytande engelska.

Kollektivavtal

Värderingar som ger både förtroende och ansvar från både ledning som anställd.

Fina arbetskläder.

Utvecklingsprogram för personalen

Rekrytering sker löpande, så vänta inte med att ta kontakt med oss.

Om anställningen

Lön

Fast månads- vecko- eller timlön

Arbetsplatsen ligger i Bäcklösa i Uppsala.

Ansök nu