Forskare, farmakologi jobb i Uppsala

Hitta lediga jobb som Forskare, farmakologi i Uppsala. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Uppsala från den arbetsgivaren.

Forskare i natrium-jonbatterier

Forskare, farmakologi
Läs mer Feb 10
Institutionen för kemi - Ångström bedriver forskning och utbildning inom kemiämnet.

Institutionen har 270 anställda och omsätter 300 miljoner kronor. Vid institutionens sex program bedrivs mycket framgångsrik forskning av hög internationell klass. Vi har ett stort antal externt finansierade forskningsprojekt, ofta med internationellt samarbete och vi ser en fortsatt god tillväxt inom vårt ämnesområde. Institutionen har utbildningsuppdrag inom ingenjörs- och civilingenjörsprogram samt masterprogram. Mer information finns på vår https://www.uu.se/institution/kemi-angstrom

Programmet Strukturkemi vid Institutionen för kemi – Ångström har sedan många år en verksamhet inriktad på utveckling av material och tillämpningar inom batteriområdet: Ångström Advanced Battery Center. Vi tar fram nya elektrod- och elektrolytmaterial, karaktäriserar dessa, förbättrar materialen med avseende på batteriprestanda samt studerar grundläggande kemiska egenskaper i batterier med både experimentella och teoretiska metoder. Forskningen är därmed både grundläggande och tillämpad.

Arbetsuppgifter
Forskningsuppgifterna handlar om forskning på natrium-jonbatterier och material för natrium-jonbatterier. Arbetet rör experimentell forskning avseende elektrolyt- och elektrodmaterial för Na-jonbatterier, och innefattar materialsyntes, materialkaraktärisering, elektrokemisk testning och konstruktion av battericeller. Forskningen kommer att ske inom samarbetsprojekt med fordonsindustri.

Kvalifikationskrav
Sökande skall ha doktorsexamen i kemi eller kemiteknik med inriktning mot materialkemi eller elektrokemi. Erfarenheter av arbete med batterier och batterimaterial är ett krav, inkluderande batterikonstruktion och elektrokemisk testning av batterier. Erfarenheter av natrium-jonbatterier är likaså ett krav. Sökande skall ha publicerat vetenskapligt inom batteriområdet. Sökande skall ha utmärkta kunskaper i engelska och självständigt kunna författa vetenskapliga publikationer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till ex. god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen/institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av arbete i eller i samarbete med industrin med batterirelevanta arbetsuppgifter är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala 

Upplysningar om anställningen lämnas av
Professor Daniel Brandell, Daniel.Brandell@kemi.uu.se, 018-4713709

Välkommen med din ansökan senast den 26 februari 2025, UFV-PA 2025/392

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Forskare med projektledarkompetens

Forskare, farmakologi
Läs mer Jan 20
Forskare med projektledarkompetens

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning.

Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) vid Uppsala universitet arbetar på regeringens uppdrag med att höja kunskapen på nationell nivå om mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer.

NCK har nyligen fått uppdrag från regeringen att förbereda för genomförandet av en ny nationell omfångsstudie med syftet att undersöka utsatthet för våld hos befolkningen. Projektet väntas pågå i minst tre år och till viss del vara en fortsättning på NCK’s tidigare omfångsstudie ”https://www.uu.se/centrum/nck/nck-forskning/befolkningsundersokningen-vald-och-halsa”.

Arbetsuppgifter

NCK söker nu en forskare inom medicin eller samhällsvetenskap med dokumenterad projektledarkompetens som kan leda ovan nämnda projekt och tillsammans med en projektgrupp förbereda samt genomföra projektet av en omfångsstudie med fokus på våldsutsatthet.

Forskningen är uppdragsstyrd och kommer involvera forskare och specialister inom olika discipliner och kräva nära samarbete med övriga verksamheter inom NCK samt externt. För att trivas i rollen behöver du därför vara mångsidig och trivas med en kommunikativ roll och att ha varierande arbetsuppgifter såsom projektadministration, att ta fram underlag för olika aktörer kring forskningsstudien, och till viss del söka nya medel för att utveckla studien. Det kan också komma att ingå viss undervisning men kommer inte vara en stor del av anställningen.

Den som erhåller anställningen förutsätts också ta en aktiv del i NCK:s övriga verksamhet och bidra till utvecklingen av NCK arbete. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper som att du är självständig och initiativrik.

Kvalifikationskrav

Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen.

Utöver detta krävs det:

- Forskningsintresse inom området genusrelaterat våld och intresse för befolkningsstudier
- Solid och dokumenterad kompetens i kvantitativ metod
- Erfarenhet av projektledning, gärna från kunskapsintensiv verksamhet
- Mycket god presentationsförmåga i både tal och skrift och förmåga att förmedla kunskap på ett målgruppsanpassat sätt. Arbetsspråket är svenska.
- God förmåga att arbeta självständigt liksom visad förmåga till samarbete och interaktion både inom vetenskapligt och med det omgivande samhället

Önskvärt/meriterande i övrigt

- Genomfört forskning inom NCK:s verksamhetsområden
- Erfarenhet av att leda eller arbeta med liknande nationella befolkningsstudier i Sverige eller internationellt
- Erfarenhet från att hantera och besvara media
- Genomförda kurser i epidemiologi

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Carolina Överlien, Professor i genusrelaterat våld och hälsa, +46 (0)734-697481

Välkommen med din ansökan senast den 21 februari 2025, UFV-PA 2025/99

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Forskningsassistent i Farmaceutisk fysik

Forskare, farmakologi
Läs mer Jan 31
Vill du arbeta som forskningsassistent, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Välkommen att söka anställning som forskningsassistent vid institutionen farmaceutisk biovetenskap på Uppsala universitet.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld. Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på https://www.uu.se/institution/farmaceutisk-biovetenskap

 

Arbetsuppgifter

Forskningsprojektet syftar till att öka kunskapen om hur olika materials mekaniska egenskaper påverkar deras tablettbildande förmåga samt hur denna kan predikteras genom att analysera komprimeringsförloppet. Arbetet kommer huvudsakligen att vara experimentellt, och således huvudsakligen omfatta framställning av tabletter samt karakterisering av de ingående råmaterialen och de erhållna beredningarna. Arbetet inkluderar också behandling av experimentella data och sammanställning av resultat. Administrativt arbete på institutionen kan förekomma i viss utsträckning.

Kvalifikationskrav

För att vara berättigad till anställning som forskningsassistent krävs att den sökande har erhållit en grundexamen i ett för projektet relevant område, såsom farmaci, kemiteknik, kemi eller fysik, samt behärskar engelska väl i tal och skrift.

Meriterande

Personlig lämplighet, motivation och intresse för samt erfarenhet av tablettforskning samt komprimeringsanalys är starkt meriterande.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska innehålla ett brev där den sökande kort beskriver sig själv och sina forskningsintressen. Ansökan ska dessutom innehålla CV, kopior av examensbevis och betyg, examensarbete och övriga handlingar som sökanden önskar åberopa.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad. Omfattningen är heltid. Tillträde 2025-03-01 med slutdatum 2025-06-30.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Göran Frenning e-post Goran.Frenning@uu.se eller av universitetslektor Ann-Sofie Persson e-post ann-sofie.persson@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 17 februari 2025, UFV-PA 2025/280

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Postdoktor inom geofysisk prospektering med fokus på DAS

Forskare, farmakologi
Läs mer Jan 31
Postdoktor inom geofysisk prospektering med fokus på distribuerad akustisk sensoring (DAS)

Vill du arbeta med innovativa prospekteringsmetoder, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vi söker en motiverad kandidat med starkt forskningsintresse för en tjänst som postdoktor på Uppsala universitet.

Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största och mest mångsidigaste institution av sitt slag med en unik bredd och ca 280 anställda. Våra verksamheter är interdisciplinära och kombinerar naturvetenskap och teknik med samhällsvetenskap. Vi har forskningsprogram inom luft- vatten- och landskapslära; geofysik; naturresurser och hållbar utveckling; mineralogi, petrologi och tektonik; paleobiologi och vindenergi. Genom att studera jordens historia förstår vi hur planeten har utvecklats och hur vår strävan mot en hållbar utveckling kan dra nytta av denna kunskap.

Innovativa seismiska metoder krävs för att kunna producera högupplösta bilder av underytan i olika skalor och för olika ändamål. För att uppfylla klimatmålen behövs en accelererad insats för att hjälpa energiomställningen och koldioxidutsläppen av vår industri. Detta bör ingå i alla verksamhetsområden, inklusive prospektering efter kritiska råvaror. Geofysikprogrammet driver för närvarande projekt där vi studerar frågor som storskaliga jordskorpestrukturer i den Baltiska Skölden, nyutveckling av instrument och metoder för mineralprospektering på djupet, urban geofysik, geologiskt förvar av CO2 och utveckling av elektromagnetisk instrumentering för både yt- och djupstudier. Vi samordnar det nyligen inrättade Smart Exploration Research Centre (finansierat av Stiftelsen för Strategisk Forskning, SSF) där tre andra stora universitet och flera industripartners deltar. Geofysikprogrammet har ett eget ~2500-kanalers seismiksystem, ett nyutvecklat 120-kanalers, trekomponent landstreamer-system och använder modern processerings- och avbildningsmjuvara. Programmet har också modern utrustning för borrhålsloggning och distribuerad akustisk sensoring (DAS). Det svenska nationella seismiska nätet (SNSN) drivs inom geofysikprogrammet och består av 65 permanenta seismiska bredbandsstationer, programmet har också en seismisk instrumentpool för temporära passiva seismologistudier. Mer information om programmet och institutionen finns på http://www.geo.uu.se

Arbetsuppgifter
Postdoktorn kommer att bedriva forskning inom det nyinrättade Smart Exploration Research Centre. En huvudkomponent i projektet är utveckling av att utveckla seismiska lösningar med hjälp av banbrytande distribuerad akustisk sensoring (DAS) metoder för både djupinriktning och platsundersökning, inklusive av gruvavfall. Postdoktorn kommer att arbete inom en större forskningsgrupp med experter från olika universitet och industripartners. Postdoktorn kommer vara ansvarig för att främja projektverksamhet genom högkvalitativa publikationer. Det är också möjligt att vara en del av en serie geofysiska prototyptester och valideringsarbeten. Projektet innehåller en hel del fältarbete och postdoktorn bör därför vara villig att tillbringa tid i fält för datainsamling. 

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i geofysik, närliggande geovetenskaper, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i geofysik. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Erfarenhet av avbildning med seismiska reflektionsdata (aktiv eller brusinterferometri), och datainsamling inom distribuerad akustisk sensoring (DAS), instrumentering och programmering i Python (eller motsvarande som krävs för arbetet) är ett krav, liksom goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är önskvärt om du är välorganiserad och är bra på multitasking, har kunskap inom tekniska medier, öppensinnad och lagspelare med god social kompetens. Körkort är meriterande.

Ansökan
Bifoga CV, bevittnade kopior av examensbevis och intyg samt ett personligt brev som beskriver dig och dina meriter (max 2 sidor). Beskriv särskilt i brevet hur dina erfarenheter passar tjänsten. Ansökan bör också innehålla en sammanfattning av doktorsavhandlingen och publikationer samt kontaktinformation till, eller brev från, två referenspersoner.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i två år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde 2025-04-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prof. Alireza Malehmir, 018-471 2335, alireza.malehmir@geo.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 14 februari 2025, UFV-PA 2025/219.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Forskare

Forskare, farmakologi
Läs mer Jan 20
Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap, Neurofarmakologi och biologisk beroendeforskning

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld.

Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på https://www.uu.se/institution/farmaceutisk-biovetenskap/

Arbetsuppgifter


Forskare inom ämnet neurofarmakologi och beroendeforskning med fokus på experimentella studier med primärceller och in vivo-studier samt dataanalys. Projektet kommer omfatta att självständigt planera och utföra experimentella studier med fokus på adenosinreceptorers roll i hjärnan vid ångestsjukdomar. I arbetsuppgifterna ingår att planera, utföra, utvärdera och avrapportera experiment samt att skriva vetenskapliga publikationer och undervisning.

Kvalifikationskrav
Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen (PhD) inom farmaci, medicin eller ett angränsande område. Vi söker en självständig och entusiastisk forskare som förväntas ta en aktiv roll i att leda och utveckla projektet. Fördjupad kunskap och omfattande praktisk erfarenhet av att arbeta med primärcellbaserade modeller och erfarenhet av experimentella beteendestudier i råtta samt FELASA C behörighet eller motsvarande är avgörande. Vi söker en självständig och entusiastisk forskare som förväntas ta en aktiv roll i  att leda och utveckla projektet med utmärkt kommunikationsförmåga i skriftlig och muntlig svenska och engelska.

Meriterande

Kunskap av neurofarmakologi, bildanalys i Image J, analys av dendritiska utskott, cellviabilitet och genuttryck är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad till 2025-06-30 Omfattningen är heltid. Tillträde 2025-03-01 Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Forskare Alfhild Grönblad, e-post Alfhild.Gronbladh@uu.se

För frågor runt anställningen administrativ chef Marina Rönngren e-post marina.ronngren@.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 11 februari 2025, UFV-PA 2025/143.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Postdoktor i bioinformatik med inriktning mot AI och kemisk säkerhet

Forskare, farmakologi
Läs mer Dec 12
Postdoktor i bioinformatik med inriktning mot AI och kemisk säkerhet
Vill du arbeta med forskning, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som Postdoktor vid institutionen farmaceutisk biovetenskap på Uppsala universitet.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld. Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på http://www.farmbio.uu.se.

Arbetsuppgifter
Forskning och utveckling för bedömning av kemiska faror med hjälp av kemoinformatik och metoder inom artificiell intelligens, inklusive QSAR-modellering. Medverkan i MISTRA SafeChem fas 2-projektet https://mistra.org/program/forsta-programmet/ .

Kvalifikationskrav

- Doktorsexamen inom bioinformatik eller angränsade område eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom angivna område. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.
- Erfarenhet av data science tillämpad på frågeställningar inom life science.
- Erfarenhet av maskininlärning/AI/multivariata metoder, inklusive både övervakade och icke-övervakade metoder.
- Erfarenhet av djupa neurala nätverk.
- Erfarenhet av kemoinformatik. God programmeringsvana i Python med Git för versionshantering. 
- Utmärkt kommunikationsförmåga i skriftlig och muntlig engelska, liksom god dokumentationsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt

- Erfarenhet av arbete i virtualiserade miljöer, Kubernetes, GPU:er och högpresterande beräkningsresurser.
- Tidigare erfarenhet av kemisk säkerhetsbedömning.  
- Erfarenhet av toxikologi. 

Om anställningen 

- Anställningen är tidsbegränsad i 2 år enligt centralt kollektivavtal.
- Omfattningen är heltid. Tillträde 25-02-03 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Ola Spjuth, e-post: Ola.Spjuth@uu.se

För frågor runt anställningen administrativ chef Marina Rönngren, e-post marina.ronngren@.uu.se


Välkommen med din ansökan senast den 21 januari 2025, UFV-PA 2024/4328.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Postdoktor

Forskare, farmakologi
Läs mer Nov 29
Postdoktor inom miljökommunikation, multifunktionella landskap och hållbarhetsomställning

Vill du arbeta med forskning, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som postdoktor på Uppsala universitet.

Institutionen för kvinnors och barns hälsa (KBH) är en internationell och mångprofessionell institution med fokus på hälsa och välfärd. Det globala hälsoperspektivet är alltid närvarande, och vi samarbetar över professioner och kliniska områden, både inom utbildning och inom forskning.  

Centre for Health and Sustainability (CHS) vid KBH är ett forskningscentrum för tva?rvetenskapligt lärande om komplexa ha?llbarhetsutmaningar. Genom transdisciplinär och kollaborativ forskning bidrar CHS till ny kunskap inom transformativt lärande, lärande för hållbar utveckling och global hälsa. Förutom forskning, bedriver CHS också utbildning av studenter på grund och avancerad nivå, liksom utveckling av innovativa metoder och verktyg för samskapande av kunskap. Vi söker nu en projektledare till vår utbildning, och anställningen passar dig som är drivande och initiativrik och som letar efter nya erfarenheter i en tvärvetenskaplig miljö.

Arbetsuppgifter


Du kommer att forska inom forskningsprogrammet Mistra Environmental Communication (M-EC) – ett forskningsprogram som analyserar och utvecklar kritiska och fo?ra?ndringsorienterade miljo?kommunikativa ansatser och genererar fo?rdjupad kunskap om hur och under vilka fo?rutsa?ttningar miljo?kommunikation pa? ett effektivt sa?tt bidrar till ha?llbarhetsomsta?llning. M-EC bygger pa? en transdisciplina?r ansats som involverar forskare fra?n en rad olika disciplina?ra bakgrunder sa?va?l som partners som representerar centrala samha?llsakto?rer, som tillsammans bygger vidare pa? befintliga ta?nkesa?tt, utvecklar nya insikter och ansatser och omsa?tter denna kunskap till nya kommunikationspraktiker.

Du kommer att arbeta inom ett av programmets fokusområden: förändring (Co-creating transformations through environmental communication) som studerar naturbaserad omställning vilket alltmer påverkar markanvändning över världen som svar på klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald. Med hjälp av meningsskapande­processer utforskas potentialerna och spänningarna som uppstår när kollektivt hållna föreställningar om hållbarhetstomställningar interageras med platsbaserade markanvändningsmetoder. En bred grupp av aktörer erbjuds möjlighet att engagera sig i konstruktiva och samskapande meningsskapandeprocesser för att främja meningsfulla och ansvarsfulla relationer och praktiker. Du rapporterar till programchefen för M-EC samt till föreståndaren. Det finns goda möjligheter att i samarbete med forskargruppen och våra samhällspartners utforma din roll inom fokusområdet och programmet.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i miljökommunikation eller inom ett närliggande relevant ämnesområde, och har erfarenhet av att arbeta tvärvetenskapligt eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i miljökommunikation. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Du har flerårig erfarenhet av samskapande forskning inom det vidare området hållbar utveckling. Du har erfarenhet av att arbeta inom tvärvetenskapliga forskningsmiljöer och är insatt i aktuell forskning och aktuella praktiker vad gäller dagens lokala, nationella och globala hållbarhetsutmaningar. Eftersom vi arbetar i en internationell miljö måste du ha mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Som person är du kommunikativ, initiativrik, utåtriktad och driven, har lätt för att samarbeta och har god organisatorisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det tvärvetenskapliga forskarteamet använder teoretiska insikter från systemtänkande, framtidsstudier, vetenskaps- och teknikstudier (STS) och feministisk teori. Det är meriterande att du är väl insatt i och har erfarenhet av att relatera till dessa teoretiska fält.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 2 år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Eva Friman, e-post eva.friman@uu.se, telefon 070-167 91 74.

Välkommen med din ansökan senast den 12 december 2024, UFV-PA 2024/4084.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Postdoktor inom epidemiologi

Forskare, farmakologi
Läs mer Okt 30
Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset.

Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

I rollen som postdoktor inom epidemiologi kommer du att arbeta i ett tvärvetenskapligt team vid Uppsala universitet med lång erfarenhet av bioinformatik, biostatistik och biokemiska analyser. Forskningsgruppen har omfattande erfarenhet av att tillämpa AI och maskininlärningsmetoder för att analysera biologiska data (exempelvis proteiner och metaboliter) i biologiska prover från olika kohorter. Vi befinner oss nu i en expansiv fas där vi önskar utöka verksamheten genom att inkludera epidemiologiska metoder och därmed nå en ny bredd i våra forskningsfrågor. Rollen som postdoktor inom epidemiologi i vår forskningsgrupp är en unik möjlighet med goda utvecklingsmöjligheter. Vi strävar efter en inkluderande arbetsmiljö, och kan erbjuda flexibla arbetstider med goda förmåner gällande semester, ledigheter och friskvård. För rätt kandidat finns det också möjlighet att undervisa i sitt forskningsämne. Vi ser fram emot att ta ett nytt vetenskapligt steg, och välkomnar din ansökan om tjänsten som postdoktor inom epidemiologi.

Arbetsuppgifter  
Det aktuella projektet kommer använda omfattande enkätdata från den svenska befolkningskohorten EpiHealth (https://www.epihealth.lu.se/en/cohort) kopplade till nationella register, vilka också kommer kopplas mot exempelvis genomdata samt mätningar av små molekyler, sk. Metabolomik och även miljöföroreningar, för att identifiera tidigare okända associationer och riskfaktorer. Av särskilt intresse för detta projekt, och för vår forskningsgrupp överlag, är kroniska smärttillstånd och autoimmuna sjukdomar och uppkomsten av sådana.   

Som postdoktor kommer du att arbeta med ett övergripande tvärvetenskapligt tillvägagångssätt för ett brett projektområde. Du förväntas arbeta både självständigt och som en del av ett team. Vi samarbetar med erfarna epidemiologer från vilka du kommer få handledning i dina uppgifter. Inom den egna forskningsgruppen kommer du huvudsakligen fokusera på epidemiologiska frågeställningar, vilket ställer krav på förmåga att ta initiativ och att självständigt kunna driva projekt.

Inom projektet kommer du utföra effektiv skicklig datahantering av storskaliga data, med stor uppmärksamhet på detaljer. Du kommer också utarbeta och utveckla statistiska analysplaner, inklusive avancerade metoder inom epidemiologi. Statistiska analyser kommer sedan genomföras i enlighet med de statistiska analysplanerna. En betydande del av arbetet består också av att utarbeta rapporter, skriva vetenskapliga artiklar samt presentera resultat vid interna och externa möten.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i epidemiologi eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i epidemiologi. Beroende på kandidat kan också andra ämnen för doktorsexamen vara relevanta för anställningen, såsom biostatistik, bioinformatik, beräkningsbiologi, och folkhälsovetenskap. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Övriga kvalifikationskrav:

Erfarenhet av epidemiologisk forskning.
Avancerad förståelse för epidemiologiska observationsstudier.
Förmåga att självständigt genomföra analyser i Stata eller R.
Förmåga att bedriva oberoende forskning på avancerad nivå.
Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
God analytisk förmåga.
Egna drivkrafter samt god förmåga att samarbeta.

Stor vikt kommer att läggas vid vetenskaplig skicklighet så som forskningsprofil, erfarenhet och kunskap, samt personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, motivation och självständighet, samt hur den sökande genom sina tidigare erfarenheter och kompetenser bedöms ha de förmågor som krävs för anställningen.

Önskvärt/meriterande i övrigt:


Erfarenhet av att arbeta med befolkningsdata länkade med registeruppgifter.
Erfarenhet av att analysera stora datamängder ifrån olika källor.
Mycket goda programmeringskunskaper.
Erfarenhet av att arbeta med tillämpad AI och maskininlärningsmetoder.
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Tidigare erfarenhet av att arbeta med -omics analys, inklusive proteomik och metabolomik
Tidigare erfarenhet av att arbeta med metoder för kausal inferens, inklusive Mendelsk randomisering
Tidigare erfarenhet av att arbeta med GWAS data
Tidigare erfarenhet av att arbeta med långvarig smärta
Tidigare erfarenhet av att arbeta med kohortdata
Tidigare erfarenhet av arbete med longitudinella data
Tidigare erfarenhet av att arbeta med svenska nationella registerdata
Tidigare framstående akademiska prestationer

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i två år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde december 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Kim Kultima, kim.kultima@medsci.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 19 november 2024, UFV-PA 2024/3677.
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Forskare inom nutrition och metabolism

Forskare, farmakologi
Läs mer Okt 24
Vill du arbeta med en ny randomiserad koststudie på patienter med hjärtkärlsjukdom, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som Forskare inom nutrion och metabolism på Uppsala universitet.

Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap är en institution med forskning och undervisning som spänner över en rad medicinska vetenskapsområden. På Enheten för Klinisk nutrition och metabolism studerar vi hur kosten påverkar utveckling och behandling av kardiometabola sjukdomar, däribland diabetes, fettlever och hjärtkärlsjukdom. Vi är en av de världsledande forskargrupperna inom fettsyror som biomarkörer för kostintag, och hur dessa påverkar kardiometabola hälsa. Framförallt har vi stor erfarenhet av att genomföra randomiserade kontrollerade koststudier för att undersöka fettomsättning och glukosomsättning hos individer med metabola rubbningar och förstadium till diabetes och hjärtkärlsjukdom. Vi har även genomfört pionjärstudier kring de metabola hälsoeffekterna av en s.k. hälsosam nordisk kost, forskning som vi nu fortsätter med.

Arbetsuppgifter
Delta i planering av en randomiserad koststudie på patienter med hjärtkärlsjukdom (NORDHEART-studien, huvudansvarig forskare prof. Ulf Risérus) samt genomföra statistiska analyser i inom ramen för en genomförd randomiserad klinisk koststudie på patienter med fettlever och typ-2 diabetes (NAFLDiet-studien), samt bedriva epidemiologisk forskning kring kostintag i nationella kohortstudier i Uppsala och i Malmö. Ytterligare statistiska analyser i andra närliggande projekt som studerar kopplingar mellan fettsyror såväl som nordisk kost och fettlever och dess relaterade sjukdomar (s.k. MASLD), typ-2 diabetes och hjärt-kärlsjukdom i forskargruppen under ledning av Ulf Risérus på Klinisk nutrition och metabolism, vid institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap.

Kvalifikationskrav
Nutritionist och doktorsexamen (PhD) i nutrition är ett krav såväl som arbetserfarenhet av att genomföra både randomiserade studier och prospektiva kohortstudier, och att i dessa ha kompetens att genomföra avancerade statistiska analyser som exempelvis multivariabla substitutionsmodeller, skattning av relativa risker och oddskvoter.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Kunskap om hur både kliniska randomiserade kostsstudier, såväl som prospektiva kohortstudier genomförs. Stor kompetens inom nutritionsepidemiologi, såväl som god erfarenhet att författa manuskript och forskningsrapporter inom kost, MASLD, och diabetes, samt särskilt kunskap inom fettsyror och nordiskt kostmönster. Goda kunskaper gällande biomarkörer för kostintag samt metabolism är meriterande

Om Anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 6 månader. Omfattningen är 100%. Tillträde 2024-12-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Projektansvarig, professor Ulf Risérus, E-mail: ulf.riserus@pubcare.uu.se, tel: +46184713531

Välkommen med din ansökan senast den 7 November 2024, UFV-PA 

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Researcher in Artemia Genomics and Bioinformatics

Forskare, farmakologi
Läs mer Okt 7
Subject description

We are seeking a highly motivated and skilled researcher to join our team as a Researcher in Artemia Genomics and Bioinformatics. The successful candidate will play a crucial role in conducting cutting-edge research and data analysis related to Artemia using genomic and
bioinformatics tools. The major task of the candidate is to conduct mining of Artemia genes associated with stress and immunity and also to develop OMICS toolbox for positioning Artemia as a model organism for biological research. The position offers an exciting opportunity to contribute to the understanding of Artemia biology and its applications in the aquaculture field.

Duties:

The selected candidate is expected to:


• Expected to take the main responsibility for report writing and for scientific publication.
• Conduct comprehensive genomic analysis of Artemia species, that includes genome sequencing, assembly, annotation, and comparative genomics.
• Utilize advanced bioinformatics tools and algorithms to analyze genomic data, identify genetic variations, perform gene expression profiling, and predict functional elements in Artemia.
• Collect, curate, and integrate diverse biological datasets to enhance the understanding of Artemia genetics and genomics. Employ statistical methods to analyze large-scale datasets and derive meaningful biological insights.
• Design and implement research projects aimed at elucidating specific aspects of Artemia genomics and biology.
• Collaborate with multidisciplinary teams, including molecular biologists, geneticists, and computational biologists, to integrate experimental and computational approaches in Artemia research.
• Prepare research findings for publication in peer-reviewed journals and present results at scientific conferences and meetings.

Eligibility

Interested and eligible candidates must have PhD degree in applied biological sciences, preferably with a focus on Artemia genomics and bioinformatics. Demonstrated experience in genomic data analysis, bioinformatics, and next-generation sequencing technologies. Experience with Artemia or other crustacean species is a strong prerequisite. The candidate should be fluent in spoken and written English and have experience in effectively communicating research findings within and outside of academia. Previous peer-reviewed scientific publications especially on Artemia biology are highly desirable.

Application deadline:
2024-10-21

Your application should include:
i) Summary of research experience indicating the fulfillment of qualifications required for the position
ii) Curriculum Vitae including complete publication list clearly indicating peer-reviewed and non-peer-reviewed publications
iii) contact information for two reference persons.

Place of work:
Uppsala

Extent:
25%

Form of employment:
Permanent employment

Starting date:
By agreement

The department of Applied Animal Science and Welfare
At the Department of Applied Animal Science and Welfare, our goal is to promote good animal husbandry and animal welfare as well as sustainable food production with high product quality. We do this through research and education on animals with a focus on feed and nutrition, management and the environment, ethology, animal ethics and animal welfare. More information about the department: Department of Applied Animal Science and Welfare.

Read more about our benefits and what it is like to work at SLU via the following link.

 



Academic union representatives:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/




The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) has a key role in the development for sustainable life, based on science and education. Through our focus on the interaction between humans, animals and ecosystems and the responsible use of natural resources, we contribute to sustainable societal development and good living conditions on our planet. Our main campuses are located in Alnarp, Umeå and Uppsala, however, the university also operates at research stations, experimental forests and teaching sites throughout Sweden.

SLU has around 3,000 employees, 5,000 students and doctoral students and a turnover of over SEK 3 billion. We are investing in attractive environments on all of our campuses. We strive to provide a work environment characterised by inclusivity and gender equality, where different experiences generate conversations between people and pave the way for science, creativity and development. Therefore, we welcome applications from people with diverse backgrounds and perspectives.

Ansök nu

Forskningsingenjör i Bioinformatik

Forskare, farmakologi
Läs mer Okt 7
Vill du arbeta som forskningsingenjör, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Välkommen att söka anställning som forskningsingenjör vid institutionen farmaceutisk biovetenskap på Uppsala universitet.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld. Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på https://www.uu.se/institution/farmaceutisk-biovetenskap

Arbetsuppgifter
Utveckling och stöd till övriga medarbetare inom bioinformatik med inriktning mot laboratorieautomation med fokus på automatiserade system fo?r cellprofilering. Du förväntas även delta i verksamhetens löpande och övergripande arbete.

 Kvalifikationskrav

- Grundexamen inom relevant ämne.
- Dokumenterad erfarenhet av utveckling av system inom laboratorieautomation.
- Dokumenterad erfarenhet av SiLA standard inklusive implementation och tesning.
- God programmeringskunskap i Python, C++ och versionshantering med git.
- Utmärkt kommunikationsförmåga i skrift och muntlig engelska, liksom god dokumentationsförmåga 

Önskvärt/meriterande

- Tidigare undervisning inom laboratorieautomation och meriterande.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, 6 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 2024-11-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Ola Spjuth, e-post ola.spjuth@uu.se samt Universitetsadjunkt Jordi Carreras Puigvert e-post jordi.carreras.puigvert@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 21 oktober 2024, UFV-PA 2024/3353

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Forskare inom Artemiagenomik och bioinformatik

Forskare, farmakologi
Läs mer Okt 7
Institutionen för tillämpad husdjursvetenskap och välfärd
 
Om jobbet
Vi söker en mycket motiverad och skicklig forskare till vårt team som forskare inom Artemiagenomik och bioinformatik. Du kommer att spela en avgörande roll i att bedriva spjutspetsforskning och dataanalys relaterad till Artemia med hjälp av genomiska och bioinformatiska verktyg. Huvuduppgiften är att utforska gener hos Artemia som är associerade med stress och immunförsvar och även att utveckla OMICS-verktygslådan för att positionera Artemia som en modellorganism för biologisk forskning.
Tjänsten erbjuder en spännande möjlighet att bidra till förståelsen av Artemias biologi och dess tillämpningar inom vattenbruksområdet. 

Den utvalda kandidaten förväntas att:


• Att ta huvudansvaret för rapportskrivning och för vetenskaplig publicering.
• Genomföra omfattande genomiska analyser av olika Artemia-arter, vilket inkluderar helgenomsekvensering och efterföljande bioinformatisk analys för kunna göra jämförande analyser av genom mellan olika Artemia-arter.
• Använda avancerade bioinformatiska verktyg och algoritmer för att analysera genomisk data, identifiera genetiska variationer, utföra genuttrycksprofilering och förutsäga funktionella element i Artemia.
• Samla, kurera och integrera olika biologiska datamängder för att öka förståelsen för Artemias genetik och genomik. Använda statistiska metoder för att analysera storskaliga data och härleda dessa till meningsfulla biologiska insikter.
• Designa och genomföra forskningsprojekt som syftar till att belysa specifika aspekter av Artemia genomik och biologi. Samarbeta med multidisciplinära team, inklusive molekylärbiologer, genetiker och beräkningsbiologer, för att integrera experimentella metoder och beräkningsmodeller inom Artemia-forskningen.
• Förbereda forskningsresultat för publicering i peer-reviewade tidskrifter och presentera resultat vid vetenskapliga konferenser och
möten.

Din bakgrund 
Intresserade och behöriga kandidater måste ha doktorsexamen inom tillämpad biologi, gärna med inriktning mot Artemia-genomik och bioinformatik.Dokumenterad erfarenhet av genomisk dataanalys, bioinformatik och hantering av nästa generations sekvenseringsteknologier är meriterande. Erfarenhet av arbete med Artemia eller andra kräftdjursarter är ett krav. Kandidaten ska kunna behärska engelska i tal och skrift och ha erfarenhet av att effektivt kommunicera forskningsresultat inom och utanför den akademiska världen. Tidigare peer- reviewed vetenskapliga publikationer, särskilt om Artemia biologi är mycket önskvärda.

Om oss
Vårt mål är att främja god djurhållning och djurvälfärd samt en hållbar livsmedelsproduktion med hög produktkvalitet genom forskning och utbildning om djur med fokus på foder och nutrition, skötsel och miljö, etologi och djuretik, djurvälfärd och djurskydd.

Mer information om institutionen/avdelningen: Institutionen för tillämpad husdjursvetenskap och välfärd

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba vid SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Omfattning:
25 %

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2024-10-21

Din ansökan bör innehålla:
i) Sammanfattning av forskningserfarenhet som visar att de kvalifikationer som krävs för tjänsten är uppfyllda
ii) Curriculum Vitae inklusive fullständig publikationslista som tydligt anger referentgranskade och icke-referentgranskade publikationer
iii) Kontaktinformation för två referenspersoner.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

 


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Ansök nu

Forskningsassistent

Forskare, farmakologi
Läs mer Okt 7
Vill du arbeta som forskningsassistent, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Välkommen att söka anställning som forskningsassistent vid institutionen farmaceutisk biovetenskap på Uppsala universitet.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld. Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på https://uu.varbi.com/center/tool/position/760822/edit/tab:2/uu.se/farmbio.

Arbetsuppgifter


Projektet rör utvecklande av inhibitorer av MYC i form dels av molekyler som hämmar MYC:s bindning till den obligatoriska partnern MAX och dels PROTACs riktade mot MYC. Flera serier av molekyler som binder direkt till MYC och motsvarande PROTACs är under utveckling i samarbete med SciLifeLab och läkemedelsbolag. Arbetsuppgiften blir att genom screens identifiera, karakterisera och validera förbättrade analoger av dessa molekyler. Detta görs med hjälp av olika protein/protein-interaktions-assays, såsom isPLA, split luciferas-assays, ubiquitinerings- och degraderings-assays, cellproliferation/viabilitets-assays och genexpressions-analyser.

Kvalifikationskrav

-  Masterexamen i farmaceutiskt, biomedicinskt eller angränsande område eller en utländsk examen som bedöms motsvara masterexamen inom angivna områden. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.   
- Den sökande ska ha goda erfarenheter av cell- och molekylärbiologiska, biokemiska och farmaceutiska metoder. Av särskild vikt är erfarenhet av metoder av betydelse för proteininteraktioner, cellodling och cellbaserade metoder, mikroskopi och andra imaging-tekniker, och genexpressions- och protein-analyser. 
- Sökanden skall ha mycket god samarbetsförmåga och förmåga till teamwork, men även kunna arbeta och uthålligt driva projekt självständigt. Vidare bör sökanden vara nyfiken, kreativ, initiativtagande, och relationsskapande. Sökanden skall ha utmärkt organisatorisk förmåga, kunna strukturerat arbeta med många samtida projekt, och lösa förväntade och oväntade komplexa problem. Utmärkta kunskaper i engelskt tal och skrift är ett krav.

Den sökande kommer att bedömas utifrån utbildning och tidigare erfarenhet, relevans för projektet, motivation och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande

- Erfarenhet av Proximity Ligation Assay och drug-screening



Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad i 6 månader. Omfattningen är 20%. Tillträde 2024-10-19 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Lars-Gunnar Larsson, e-post lars-gunnar.larsson@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 17 oktober 2024, UFV-PA 2024/3416

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Formuleringsforskare (specialisering inom fasta orala beredningar)

Forskare, farmakologi
Läs mer Sep 11
Om tjänsten
Formuleringsforskaren ansvarar för preklinisk utveckling och optimering av fasta orala beredningar med fokus på att förbättra löslighet och biotillgänglighet av svårlösliga läkemedel. Sökanden bör ha omfattande kunskap och erfarenhet inom pulverteknik så som spraytorkning, granulering, extrudering och vara skicklig i olika karakteriseringstekniker, inklusive men inte begränsat till partikelmorfologi, partikelstorlek, röntgendiffraktion, FTIR, termisk analys och HPLC.
Sökanden kommer också att ansvara för produktutveckling, stödja in vivo-studier och cGMP-tillverkning av beredningar för kliniska prövningar, samt utföra accelererade stabilitetsstudier. Sökanden ansvarar för att hålla teknisk dokumentation, stödja den regulatoriska processen och säkerställa efterlevnad av kvalitetskontroll- och kvalitetssäkringsstandarder.
Ansvar
- Utföra nödvändig forskning och utveckling för att optimera produktens prestanda och minska variationen mellan satser av företagets produkt
- Stödja uppskalning av tillverkningen av företagets produkt
- Utföra och granska analysdata enligt branschriktlinjer
- Hantera extern kontakt med CRO:er och CDMO:er
- Förbereda och granska dokumentation, inklusive standardoperativa procedurer (SOP:er), satsregister och valideringsprotokoll, för att säkerställa noggrannhet, efterlevnad och följsamhet till kvalitetsstandarder
- Analysera och tolka data samt presentera resultat för interna intressenter
- Hålla sig uppdaterad med de senaste utvecklingen inom fasta orala beredningar och amorfa läkemedelsformuleringar
- Samarbeta med tvärfunktionella team, inklusive FoU, kvalitet och tillverkning hos externa partners
Krav
Masterexamen i farmaci, farmaceutisk vetenskap, kemi eller relaterat område. Bevisad industriell erfarenhet inom formuleringstillverkning och -utveckling, karakterisering av pulverprodukter, produktkvalitet, formell analys och stabilitetstestning. Djupgående kunskap om cGMP-regler, branschriktlinjer (t.ex. ICH, USP/EuPh) och regulatoriska krav relaterade till tillverkning och kvalitetskontroll av fasta orala doseringsformer. God förståelse för analytiska tekniker och instrument som används för QC-testning av hjälpämnen och fasta orala beredningar, såsom HPLC, upplösningstestning, partikelstorleksanalys och innehållslikformighetstestning. Demonstrerad förmåga att effektivt prioritera uppgifter och driva kontinuerlig förbättring. Engagemang för att upprätthålla högsta kvalitetsstandarder. Goda kommunikationsförmågor, både skriftliga och muntliga, för att effektivt samarbeta med tvärfunktionella team, presentera resultat och interagera med tillsynsmyndigheter.
Ansökan
Tillträde sker enligt överenskommelse. Om du har frågor om denna tjänst, välkommen att kontakta Albert Mihranyan på albert.mihranyan@veltiopharma.com. Vi har för denna rekrytering valt strategi och undanber oss därför samtal från rekryterings-, bemannings- och annonseringsföretag.
Om anställningen
Lön
Lön enligt överenskommelse
Anställningsvillkor
6 månaders provtid

Ansök nu

Junior forskare inom farmaceutisk tumörbiologi

Forskare, farmakologi
Läs mer Sep 3
Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld.

Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på http://www.farmbio.uu.se.

Beskrivning
Tjänsten är placerad i seniorprofessor Lars-Gunnar Larssons forskargrupp. Forskargruppen är fokuserad på studier av funktion, reglering och targeting av onkproteinet MYC, som spelar en mycket viktig roll i tumörutveckling. I gruppen studeras bland annat MYC:s transkriptionella funktion, interaktioner med cofaktorer, reglering via ubiquitinering, targeting av MYC via små molekyler och MYC:s roll i tumörutveckling med hjälp av djurmodeller.

Arbetsuppgifter
Projektet rör utvecklande av inhibitorer av MYC i form dels av molekyler som hämmar MYC:s bindning till den obligatoriska partnern MAX och dels PROTACs riktade mot MYC. Flera serier av molekyler som binder direkt till MYC och motsvarande PROTACs är under utveckling i samarbete med SciLifeLab och läkemedelsbolag. Arbetsuppgiften blir att genom screens identifiera, karakterisera och validera förbättrade analoger av dessa molekyler. Detta görs med hjälp av olika protein/protein-interaktions-assays, såsom isPLA, split luciferas-assays, ubiquitinerings- och degraderings-assays, cellproliferation/viabilitets-assays, genexpressions-analyser, samt olika tumörmodeller in vitro och in vivo.

Kvalifikationskrav

- Doktorsexamen i farmaceutiskt, biomedicinskt eller angränsande område eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom angivna områden.
- Den sökande ska ha starka meriter som experimentalist inom cell- och molekylärbiologiska, biokemiska och farmaceutiska metoder. Detta inkluderar metoder för att studera proteininteraktioner, cellodling och cellbaserade metoder, mikroskopi och andra imaging-tekniker, immunhistokemi, western blot analys, och genexpressionsanalyser. Av särskild vikt är erfarenhet av transgena, syngena och xenogena tumörmodeller i möss. Vidare ska du ha dokumenterad förmåga att skriva vetenskapliga artiklar samt en track record av publikationer i internationella refereegranskade tidskrifter.
- Sökanden skall ha mycket god samarbetsförmåga och förmåga till teamwork, men även kunna arbeta och uthålligt driva projekt självständigt. Vidare bör sökanden vara nyfiken, kreativ, initiativtagande, och relationsskapande. Sökanden skall ha utmärkt organisatorisk förmåga, kunna strukturerat arbeta med många samtida projekt, lösa förväntade och oväntade komplexa problem, samt vara flexibel. Utmärkta kunskaper i engelskt tal och skrift är ett krav.

Ansökan bör innehålla 1) ett personligt brev med beskrivning av forskningsintresse, 2) CV inkluderande utbildning, examina, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser, 3) En komplett publikationslista, 4) Sammanfattning av nuvarande och tidigare arbete (max två sidor), 5) tre rekommendationsbrev.

Den sökande kommer att bedömas utifrån utbildning och tidigare erfarenhet, relevans för projektet, publikationer och track record, motivation och samarbetsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt

- Erfarenhet av isPLA samt erfarenhet olika typer av tumörmodeller i möss inklusive cancerbehandling av möss via olika administrationsvägar.
- Kunskap och erfarenhet inom ämnesområdena MYC-biologi och cellulär senescens.
- Erfarenhet av lab management, kemikaliearbete inklusive risk-klassificering, arbete i KLARA-systemet.
- Erfarenhet av att skriva etiska ansökningar för djurförsök.
- Erfarenhet av handledning av studenter.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad till 2025-03-23. Omfattningen är 20%. Tillträde 2024-10-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Lars-Gunnar Larsson, Lars-Gunnar.Larsson@uu.se. För frågor runt anställningen: administrativ chef Marina Rönngren, marina.ronngren@.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 13 september 2024, UFV-PA 2024/2912.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Forskningssekreterare

Forskare, farmakologi
Läs mer Aug 21
Forskningssekreterare
Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap (VH) bedriver högkvalitativ akademisk forskning och utbildning inom veterinärmedicin och husdjursvetenskap.

Fakultetskansliet vid VH-fakulteten utgör en del av det gemensamma verksamhetsstödet vid SLU. Kansliets främsta uppgift är att bistå fakultetsledningen och fakultetens olika nämnder med beslutsunderlag samt administrativt stöd. Kansliet arbetar med övergripande planering, ekonomistyrning, ärendeberedning, fundraising, utvecklingsprojekt, utredningar och uppföljning inom fakultetens olika verksamhetsområden. Vid kansliet arbetar idag 16 personer under ledning av fakultetsdirektören.

Vi söker nu en vikarie som kommer att ansvara för framtagande och genomförande av informationsinsatser med fokus på EU-finansiering med mål att öka ansökningsframgången hos fakultetens forskare.

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete med fokus på forskningsfinansieringsfrågor och kvalificerat stöd till fakultetsledningen.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba vid SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

• bevaka svenska och europeiska utlysningar inom fakultetens forskningsområden, sprida information om forskningsfinansiering till fakultetens forskare och stödja ansökningsprocesser
• arbeta med forskningsrapporter, utvecklingsprojekt, utredningar och strategiska satsningar
• analysera, utarbeta underlag och delta i beredning av beslut på fakultetsnivå
• vara ansvarig handläggare för fakultetens kompetensförsörjnings- och strategiarbete
• vara sekreterare i vissa av fakultetens nämnder/utskott/arbetsgrupper inom forskningsområdet
• stödja och medverka till gott samarbete mellan fakultetens forskare, Grants Office och forskningsfinansiärer.

Arbetet kommer att ske i nära samarbete med fakultetsledningen, kansliets övriga personal samt medarbetare på andra organisatoriska enheter inom verksamhetsstödet, framförallt Grants Office. Arbetet är periodvis styrt av deadlines och ställer krav på att kunna strukturera och prioritera. Andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Din bakgrund 
Vi söker dig som har doktorsexamen inom det naturvetenskapliga eller medicinska området. Du har dokumenterad erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete såsom projektledning, planering, uppföljning eller utvärdering av verksamhet samt god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Kunskap om svensk och internationell forskningsfinansiering är meriterande, liksom god kännedom om och erfarenhet av högskoleadministrativa frågor. Några års forskningserfarenhet från universitet eller näringsliv är meriterande, liksom kännedom om forskning inom VH:s verksamhetsområden.

Uppgifterna kräver att du är självgående och van att driva processer samt att du är ansvarstagande. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga samt stor vana i att planera, organisera och prioritera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du visar omdöme vid uttalanden och agerande och handlar i enlighet med fattade beslut. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga förmågor.

 

 Placering:

Uppsala, Ultuna

Anställningsform:
Vikariat 6 månader (med möjlighet till förlängning)

 Omfattning:

 100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2024-09-12.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

 


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Ansök nu

Forskningsassistent i cellbiologi

Forskare, farmakologi
Läs mer Aug 22
Vill du arbeta som forskningsassistent, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Välkommen att söka anställning som forskningsassistent vid institutionen farmaceutisk biovetenskap på Uppsala universitet.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld. Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på https://www.uu.se/institution/farmaceutisk-biovetenskap

Arbetsuppgifter
Assistent inom forskning i ämnet cellbiologi med fokus på utveckling och underhåll av cellinjer och sjukdomsmodeller. Biologiska analyser med cellmorfologisk profilering (Cell Painting) med automatiserad mikroskopi för att studera effekter av kemiska pertubationer.

Kvalifikationskrav

- Grundexamen inom relevant ämne.
- Praktisk erfarenhet av RNA- eller DNA-transfektion och immunofluorescens.
- Erfarenhet av automatiserad mikroskopi (high-content imaging) med fluorescerande infärgning.
- Erfarenhet av cellkultur, underhåll av cellkulturer, utveckling av sjukdomsmodeller.
- Erfarenhet av steg-för-steg-protokoll för att manipulera cellinjer.
- Utmärkt kommunikationsförmåga i skrift och muntlig engelska, liksom god dokumentationsförmåga 

Önskvärt/meriterande

- Erfarenhet av cellsortering eller flödescytometri.
- Erfarenhet av laboratorieautomation.
- Erfarenhet av multivariat dataanalys och Python-programmering 

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, 360 dagar. Omfattningen är heltid. Tillträde 2024-09-16 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Ola Spjuth, e-post ola.spjuth@uu.se samt Universitetsadjunkt Jordi Carreras Puigvert e-post jordi.carreras.puigvert@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 11 september 2024, UFV-PA 2024/2775

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Population modeling expert and PBPK-QSP modeling expert

Forskare, farmakologi
Läs mer Aug 27
At Pharmetheus, we are recognized for our extensive expertise in population pharmacokinetics, exposure-response analysis, physiologically based pharmacokinetic (PBPK) modeling, and clinical trial design. We stay abreast of the global regulatory environment, ensuring that our services are always relevant and impactful. By integrating these elements in a “fit for purpose” manner, we effectively support and guide model-informed drug development (MIDD) at the trial, compound, and organizational levels.
We pride ourselves on being a reliable and effective collaborative partner to our clients, always acting with the highest integrity. Our team is composed of highly skilled and enthusiastic professionals who are committed to delivering significant value, with the ultimate goal of improving patients’ lives.
As a motivated and dedicated team of over 60 professionals, Pharmetheus is currently experiencing exciting growth. We are expanding our capacities and capabilities in MIDD and are looking for new members to join our team.
We are primarily seeking candidates who are passionate about using modeling and simulation approaches to inform drug development decisions. We are looking for individuals with the following expertise:
Population Modeling Experts:
You hold a PhD in pharmacometrics, biostatistics, engineering, or a related field.
You are an advanced user of NONMEM and R.
Experience in the pharmaceutical industry and/or with regulatory agencies is highly valued.

PBPK-QSP Modeling Experts:
You hold a PhD with a focus on pharmacometrics, systems pharmacology, systems biology, or a similar discipline.
Proficiency with the Open Systems Pharmacology Suite (PK-Sim & MOBI) and R is highly valued.

General Requirements:
A solid understanding of the drug development process and the value that MIDD can bring.
Strong teamwork and communication skills.
A positive attitude, respect for others, and a commitment to continuous learning and development.

What We Offer:
Pharmetheus offers an inspiring work environment with competitive benefits. Our diverse portfolio of client projects, coupled with mentorship from senior colleagues who are leaders in pharmacometrics and MIDD, provides unique opportunities for professional growth and development.
Our main office is located in Uppsala, Sweden. Additionally, we have offices in Paris, Basel and Utrecht and a global network of remote teams across Europe, North America and Asia.
If you are interested in joining the Pharmetheus team and believe you would be a good fit, please submit your CV and a personal letter through the application form on www.pharmetheus.com/career.

Ansök nu

Forskare inom barnonkologisk vård

Forskare, farmakologi
Läs mer Aug 13
Forskare
Vill du arbeta med forskning med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskare på Uppsala universitet.

Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning, forskarutbildning och undervisning i gynekologi, obstetrik, perinatalmedicin, pediatrik, internationell hälsa och kvinnomedicin. Forskningen bedrivs inom flera forskargrupper och vi har forskarutbildning i ämnet medicinsk vetenskap.

Vår arbetsgrupp består av fyra forskare och vi tillhör en av två forskargrupper inom Barnonkologi där det finns forskare inom flera professioner som arbetar för att studera barn som drabbas av cancer och deras familjer utifrån olika perspektiv. Det är en stimulerande och kreativ arbetsplats med utrymme för egna idéer och stöd från seniora forskare. Det finns en väl uppbyggd organisation där arbetsmiljö, hållbarhet och flexibilitet är prioriterade områden samt gemensamma aktiviteter inom institutionen för att främja kunskapsinhämtning och en god arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter 
Arbetet innefattar att medverka inom forskning med att samla in material, bearbeta och rapportera resultat muntligt och genom att skriva vetenskapliga artiklar samt söka relevant litteratur inom forskningsområdet med stöd av de seniora forskarna samt delta i seminarieverksamhet och forskningsaktivitet på institutionen.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som är disputerad barnsjuksköterska inom medicinsk vetenskap som tycker om utmaningar, är van att samarbeta i team och har gedigen kunskap inom IT-system samt har goda kunskaper i språk såsom svenska och engelska i skrift och tal.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenheter inom hälso- och sjukvård inriktning barn och pedagogiska kompetens är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 3 månader. Omfattningen är 20%. Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gunn Engvall, 070-679 71 60 eller via mejl gunn.engvall@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 26 augusti 2024, UFV-PA 2024/2562.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Forskare inom livsmedelskontroll med inriktning på elektronisk näsa

Forskare, farmakologi
Läs mer Aug 6
Institutionen för husdjurens biovetenskaper
Vi söker dig som vill arbeta med forskning kring användandet av en elektronisk näsa inom offentlig livsmedelskontroll.

Om jobbet
Du kommer att arbeta med framtagandet av en prototyp för en handhållen elektronisk näsa och dess test och utvärdering inom offentlig kontroll i samband med slakt. Du kommer att arbeta i nära samarbete med både andra myndigheter och livsmedelsbranschen.

Din bakgrund 
Du har svensk veterinärlegitimation och har avlagt doktorsexamen inom området moderniserad livsmedelskontroll. Vidare ska du ha dokumenterad erfarenhet av arbete inom forskning kring elektroniska näsor för användande inom livsmedelskontrollen. Kunskaper inom mikroelektronik, artificiell intelligens och livsmedelssäkerhet är meriterande. Likaså arbete inom offentlig livsmedelskontroll. 

Om oss
Institutionen är en del av fakulteten för Veterinärmedicin och husdjursvetenskap och ansvarar för utbildning och forskning inom flera grundläggande och tillämpade vetenskapliga områden. Dessa områden omfattar anatomi, fysiologi, biokemi, patologi, farmakologi, toxikologi, genetik, avel, immunologi, bakteriologi, virologi, parasitologi, epizootologi, komparativ medicin, livsmedelssäkerhet, bioinformatik och One Health.

Vår forskning omfattar allt från produktionsdjur till sport- och sällskapsdjur, försöksdjur och vilda djur. Institutionens forskare arbetar i hela skalan från molekylära mekanismer och mikrobiologi till djurens struktur, funktion och beteende, och hur dessa påverkas av avel, fysisk aktivitet, skötsel, produktion, stress, miljöfaktorer och sjukdomar.

Mer information om institutionen/avdelningen länk till hemsida: https://www.slu.se/institutioner/husdjurens-biovetenskaper/

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba vid SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 10 månader  

Omfattning:
Deltid 40%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2024-08-22.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

 


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Ansök nu

Forskare i muskelbiologi

Forskare, farmakologi
Läs mer Aug 6
Institutionen för kliniska vetenskaper ansvarar för grundutbildning, forskning och forskarutbildning inom anestesiologi, bilddiagnostik, djuromvårdnad, epidemiologi, försöksdjursvetenskap, kirurgi, klinisk kemi, medicin och reproduktion. Inom samtliga ämnen spänner vår verksamhet över alla djurslag.Avdelningen för komparativ medicin söker en disputerad forskare till ett forskningsprojekt i muskelbiologi. Den sökande ska ha dokumenterad klinisk kompetens inom modern intensivvård, experimentell erfarenhet av intensivvård och publikationer inom detta forskningsområde område. Erfarenhet av att delta i komplexa djurexperimentella försök krävs.

Mer information om institutionen: https://www.slu.se/institutioner/kliniska-vetenskaper/?utm_campaign=Google&utm_source=Display&utm_medium=Generell&gad_source=5&gclid=EAIaIQobChMIq_Kmxe_fhwMV7QuiAx29gxLREAAYASAAEgKRNPD_BwE

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba vid SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
 

Tidsbegränsad anställning 6 månader

Omfattning:
100% 

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2024-08-21.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

 


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Ansök nu

Projektledare för forskargrupp i basal och klinisk muskelbiologi

Forskare, farmakologi
Läs mer Jul 26
Institutionen för kliniska vetenskaper ansvarar för grundutbildning, forskning och forskarutbildning inom anestesiologi, bilddiagnostik, djuromvårdnad, epidemiologi, försöksdjursvetenskap, kirurgi, klinisk kemi, medicin och reproduktion. Inom samtliga ämnen spänner vår verksamhet över alla djurslag.

Avdelningen för komparativ medicin söker en projekledare för en forskargrupp i basal och klinisk muskelbiologi. Personen vi söker ska ha verifierad kompetens inom basal och klinisk muskelbiologi med publikationer inom internationella vetenskapliga tidskrifter, erfarenhet att leda internationell forskargrupp, erhållit forskningsanslag från nationella och internationella federala anslagsgivare. Vidare krav är docentkompetens med långvarigt internationellt och nationellt forskningssamarbete.


 


Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 6 månader

 

Omfattning:
 100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2024-08-16

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

 


 



Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Ansök nu

Forskare molekylärbiologisk bakteriologi

Forskare, farmakologi
Läs mer Jun 25
Institutionen för husdjurens biovetenskaper
Vi söker en forskare som vill arbeta med molekylärbiologisk bakteriologi.
Om jobbet
Huvuduppgiften är molekylärbiologiskt utvecklingsarbete inom området bakteriologi rörande patogena bakterier företrädesvis Streptococcus suis, Streptococcus equi och Staphylococcus aureus, men även andra patogener kan ingå, med huvudsyfte att utveckla nya rekombinanta vacciner i ett nära samarbete med ett svenskt veterinärmedicinskt bolag. Tjänsten innebär en mycket stor del laborativt arbete såsom DNA sekvensering av bakteriegenom, fermentorodling av E. coli och rening av rekombinanta proteiner. 

Din bakgrund 
Doktorsexamen i ett relevant område är ett krav. Du skall ha erfarenhet och själv kunna utföra DNA sekvensering av bakteriegenom och ha bioinformatisk kunskap för att bearbeta och analysera resultaten från sådana ”storskaliga” sekvensprojekt. Erfarenhet från arbete med rekombinanta proteiner såsom expression och proteinrening är meriterande liksom erfarenhet av fermentorodling av E. coli. Erfarenhet av arbete med Real-time polymerase chain reaction (qPCR) och ELISA är också meriterande. Du skall också ha ett genuint intresse av bakteriologi och vaccinutveckling samt ett stort intresse att utföra laboratoriskt arbete.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper såsom engagemang, kreativitet, ansvarskänsla, självständighet samt initiativ- och organisationsförmåga. Vi arbetar i en liten grupp där vi samarbetar dagligen. Det är därför viktigt att du har god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta. För tjänsten krävs att du förutom svenska behärskar engelska i tal och skrift då vi arbetar internationellt. 

Om oss
Institutionen är en del av fakulteten för Veterinärmedicin och husdjursvetenskap och ansvarar för utbildning och forskning inom flera grundläggande och tillämpade vetenskapliga områden. Dessa områden omfattar anatomi, fysiologi, biokemi, patologi, farmakologi, toxikologi, genetik, avel, immunologi, bakteriologi, virologi, parasitologi, epizootologi, komparativ medicin, livsmedelssäkerhet, bioinformatik och One Health.

Vår forskning omfattar allt från produktionsdjur till sport- och sällskapsdjur, försöksdjur och vilda djur. Institutionens forskare arbetar i hela skalan från molekylära mekanismer och mikrobiologi till djurens struktur, funktion och beteende, och hur dessa påverkas av avel, fysisk aktivitet, skötsel, produktion, stress, miljöfaktorer och sjukdomar.

Mer information om institutionen/avdelningen: https://www.slu.se/institutioner/husdjurens-biovetenskaper/ 

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba vid SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 12 månader

Omfattning:
100%

Tillträde:
Snarast enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2024-08-15.

Urval bland de behöriga sökande baseras på skriftlig ansökan inklusive meritförteckning (CV), personliga referenser och en intervju. Anställningen erbjuds den som efter en kvalitativ helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Ansök nu

Forskartjänst i basal och klinisk muskelfysiologi

Forskare, farmakologi
Läs mer Jul 24
Institutionen för kliniska vetenskaper ansvarar för grundutbildning, forskning och forskarutbildning inom anestesiologi, bilddiagnostik, djuromvårdnad, epidemiologi, försöksdjursvetenskap, kirurgi, klinisk kemi, medicin och reproduktion. Inom samtliga ämnen spänner vår verksamhet över alla djurslag.Till en forskargrupp vid avdelnigen för komparativ medicin söks en forskare med specifik erfarenhet av cell- och molekylärfysiologisk forskning kring reglering av muskelkontraktion och myosin ATPas effektivitet. Dokumenterad erfarenhet av kontraktionsfysiologiska mätningar från enskilda muskelceller, in vitro motilitetsmätningar av kontraktionshastighet och kraftmätningar från myosin som extraherats från enskilda muskelceller, samt biokemiska analyser av effektiviteten hos myosin ATPas är ett krav.

Doktorsexamen inom basal, alternativt klinisk, muskelbiologi är ett krav, liksom publikationer inom internationella vetenskapliga tidskrifter inom ovan beskrivna forskningsområden.

 

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba vid SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
 

Tidsbegränsad anställning 6 månader

 

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

 

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2024-08-12.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

 


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Ansök nu

Forskare

Forskare, farmakologi
Läs mer Jul 26
Institutionen för kliniska vetenskaper ansvarar för grundutbildning, forskning och forskarutbildning inom anestesiologi, bilddiagnostik, djuromvårdnad, epidemiologi, försöksdjursvetenskap, kirurgi, klinisk kemi, medicin och reproduktion. Inom samtliga ämnen spänner vår verksamhet över alla djurslag.Avdelningen för komparativ medicin söker en disputerad forskare inom muskelbiologi. Krav för anställning är dokumenterad klinisk kompetens inom modern intensivvård, experimentell erfarenhet av intensivvård och publikationer inom detta forskningsområde.


Deltidsanställning (50%) är möjlig men heltidsanställning önskvärd.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba vid SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 6 månader

 

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2024-08-09.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

 


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Ansök nu

Forskare i veterinärmedicinsk glykomik och metabolomik

Forskare, farmakologi
Läs mer Jul 11
Institutionen för kliniska vetenskaper
Vi söker nu en forskare för ett uppdrag på 3 månader.
Om jobbet
I anställningen ingår att planera, genomföra och utvärdera forskning rörande glykomik och oxylipiner hos hund.

Din bakgrund 
Vi söker dig som har en doktorsexamen inom relevant område, till exempel analytisk kemi eller bioteknik. Docentkompetens är meriterande. Dokumenterad erfarenhet av masspektrometri och omics-tekniker (proteomik, glykomik eller metabolomik) är ett krav. Du bör ha erfarenhet av att lösa glykanstrukturer och bedöma skillnader i glykanmönster. Erfarenhet av veterinärmedicinska tillämpningar är ett krav, liksom förmåga att erhålla externa forskningsanslag.

Du bör ha god förmåga att samarbeta och inspireras av utvecklingsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss
Institutionen för kliniska vetenskaper ansvarar för grundutbildning, forskning och forskarutbildning inom anestesiologi, bilddiagnostik, djuromvårdnad, epidemiologi, försöksdjursvetenskap, kirurgi, klinisk kemi, medicin och reproduktion. Inom samtliga ämnen spänner vår verksamhet över alla djurslag.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba vid SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Projektanställning 3 månader

Omfattning:
20%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2024-07-29.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

 


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Ansök nu

Forskare

Forskare, farmakologi
Läs mer Jul 12
Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap, Neurofarmakologi och biologisk beroendeforskning

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld.

Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på https://www.uu.se/institution/farmaceutisk-biovetenskap/

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna inom projektet berör prekliniska cellstudier av beroendeframkallande droger samt utveckling av kognitiva förstärkare. Forskningen fokuserar på analys av neuronala dendritiska utskott, cellviabilitet och neuroprotektion. Tekniker som används är cellodling (inkl primärcellskulturer), bildanalys och funktionella assays. Arbetsuppgifterna innefattar att bearbeta, analysera och publicera både nya och gamla data, utföra experiment och aktivt delta i utvecklandet av projektet.

Kvalifikationskrav
Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen (PhD) inom farmaci, medicin eller ett angränsande område samt kan uppvisa postdoktor erfarenhet. Kunskap av beroendefältet, neurofarmakologi, celltekniker och bildanalys är meriterande. Fördjupad kunskap och omfattande praktisk erfarenhet av att arbeta med cellbaserade modeller samt kompetens inom beroendelära är avgörande. Vi söker en självständig och entusiastisk forskare som förväntas ta en aktiv roll i att leda och utveckla projektet.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad till 2025-08-27.  Omfattningen är deltid 50%. Tillträde 2024-09-02. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: professor Mathias Hallberg, e-post Mathias.Hallberg@uu.se

För frågor runt anställningen administrativ chef Marina Rönngren e-post marina.ronngren@.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 19 juli 2024, UFV-PA 2024/2369.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Forskare inom patologi

Forskare, farmakologi
Läs mer Jun 26
Institutionen för husdjurens biovetenskaper 
Vi söker en motiverad forskare inom translationell patologi som vill förstå kopplingen mellan genförändringar och tumörsjukdomar.

Om jobbet
Du kommer främst att arbeta med att karaktärisera och identifiera effekter av genförändringar i tumörsuppressorgenen P53. Arbetet innebär obduktion och provtagning av djur, genetisk-, cell- och molekylärbiologisk analys av vävnadsmaterialet, samt sammanställning av data och resultat för publikation.

Din bakgrund 
Vi söker dig som


• Är medicine doktor med flerårig erfarenhet av forskning rörande genetiska orsaker till skelettsjukdomar samt tumörutveckling, framför allt betydelsen av tumörsuppressorgenen TP53.
• Har dokumenterad ämneskompetens och minst 6 års erfarenhet av djurmodeller inklusive obduktioner, vävnadshantering, vävnadsprovtagning.
• Har lång erfarenhet av de metoder som ingår i projektet, inklusive QTL-analys, PCR, qPCR m fl.
• Har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, muntligt och skriftligt.
• Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, förmåga till självständigt arbete och att ta egna initiativ.

Det är meriterande om du har:


• 2-4 års post doc erfarenhet
• Ingenjörsexamen
• Erfarenhet av excel-baserade databaser 

Om oss
Institutionen är en del av fakulteten för Veterinärmedicin och husdjursvetenskap och ansvarar för utbildning och forskning inom flera grundläggande och tillämpade vetenskapliga områden. Dessa områden omfattar anatomi, fysiologi, biokemi, patologi, farmakologi, toxikologi, genetik, avel, immunologi, bakteriologi, virologi, parasitologi, epizootologi, komparativ medicin, livsmedelssäkerhet, bioinformatik och One Health.

Vår forskning omfattar allt från produktionsdjur till sport- och sällskapsdjur, försöksdjur och vilda djur. Institutionens forskare arbetar i hela skalan från molekylära mekanismer och mikrobiologi till djurens struktur, funktion och beteende, och hur dessa påverkas av avel, fysisk aktivitet, skötsel, produktion, stress, miljöfaktorer och sjukdomar.

Mer information om institutionen/avdelningen: https://www.slu.se/institutioner/husdjurens-biovetenskaper/  

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba vid SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning, max 5 månader (med eventuell möjlighet till förlängning)

Omfattning:
100% 

Tillträde:
Senast 5 augusti 2024. 

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2024-07-11.

Urval bland de behöriga sökande baseras på skriftlig ansökan inklusive meritförteckning (CV), personliga referenser och en intervju. Anställningen erbjuds den som efter en kvalitativ helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Ansök nu

Forskningsassistent

Forskare, farmakologi
Läs mer Jun 19
Vill du arbeta som forskningsassistent, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Välkommen att söka anställning som forskningsassistent vid institutionen farmaceutisk biovetenskap på Uppsala universitet.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld. Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på https://www.uu.se/institution/farmaceutisk-biovetenskap/

Beskrivning av ämnet/forskargruppen: Inom forskningsområdet farmaceutisk fysik studeras utformning och tillverkning av samt egenskaper hos läkemedelsberedningar. Ett övergripande tema för denna forskning är att klarlägga hur råmaterial, utformning och tillverkning påverkar funktionsegenskaperna och kvaliteten hos läkemedelsberedningar.

Arbetsuppgifter
Forskningsprojektet syftar till att öka kunskapen om hur olika materials mekaniska egenskaper påverkar deras tablettbildande förmåga samt hur denna kan predikteras genom att analysera komprimeringsförloppet. Arbetet kommer huvudsakligen att vara experimentellt, och således huvudsakligen omfatta framställning av tabletter samt karakterisering av de ingående råmaterialen och de erhållna beredningarna. Arbetet inkluderar också behandling av experimentella data och sammanställning av resultat. Administrativt arbete på institutionen kan förekomma i viss utsträckning.

Kvalifikationskrav
För att vara berättigad till anställning som forskningsassistent krävs att den sökande har erhållit en grundexamen i ett för projektet relevant område, såsom farmaci, kemiteknik, kemi eller fysik, samt behärskar engelska väl i tal och skrift. Erfarenhet av laborativt arbete och erfarenhet av att använda excel för bearbetning av data. Personlig lämplighet, motivation och intresse för samt erfarenhet av forskning inom relevant område är meriterande.

Önskvärt/meriterande

- Erfarenhet av metoder för karakterisering av partikel och pulveregenskaper.
- Erfarenhet av tablettering.

Ansökningsförfarande:
Ansökan ska innehålla ett brev där den sökande kort beskriver sig själv och sina forskningsintressen. Ansökan ska dessutom innehålla CV, kopior av examensbevis och betyg, examensarbete och övriga handlingar som sökanden önskar åberopa.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad. Omfattningen är heltid till och med 2025-02-28 med tillträde 2024-09-02 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: professor Göran Frenning, e-post mailto:goran.frenning@uu.se eller universitetslektor Josefina Nordström, e-post mailto:josefina.nordstrom@uu.se

För frågor runt anställningen administrativ chef Marina Rönngren, e-post mailto:marina.ronngren@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 8 juli 2024, UFV-PA 2024/2368

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Forskare

Forskare, farmakologi
Läs mer Jun 20
Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Uppsala universitet, Institutionen för farmaceutisk biovetenskap, Neurofarmakologi och biologisk beroendeforskning

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld.

Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på https://www.uu.se/institution/farmaceutisk-biovetenskap/

Arbetsuppgifter 


Arbetsuppgifterna inom projektet berör prekliniska cellstudier av beroendeframkallande droger samt utveckling av kognitiva förstärkare. Forskningen fokuserar på analys av neuronala dendritiska utskott, cellviabilitet och neuroprotektion. Tekniker som används är cellodling (inkl primärcellskulturer), bildanalys och funktionella assays. Arbetsuppgifterna innefattar att bearbeta, analysera och publicera både nya och gamla data, utföra experiment och aktivt delta i utvecklandet av projektet.

Kvalifikationskrav


Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen (PhD) inom farmaci, medicin eller ett angränsande område samt kan uppvisa postdoktor erfarenhet. Kunskap av beroendefältet, neurofarmakologi, celltekniker och bildanalys är meriterande. Fördjupad kunskap och omfattande praktisk erfarenhet av att arbeta med cellbaserade modeller samt kompetens inom beroendelära är avgörande. Vi söker en självständig och entusiastisk forskare som förväntas ta en aktiv roll i att leda och utveckla projektet.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad till 2025-08-27.  Omfattningen är deltid 50%. Tillträde 2024-09-02. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: professor Mathias Hallberg, e-post Mathias.Hallberg@uu.se

För frågor runt anställningen administrativ chef Marina Rönngren e-post marina.ronngren@.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 8 juli 2024, UFV-PA 2024/2369.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Forskare inom sömn och metabolism

Forskare, farmakologi
Läs mer Jun 20
Forskare inom sömn och metabolism

Bioinformatiska analyser blir allt viktigare inom så kallad precisionsmedicin, som kan möjliggöra utveckling av skräddarsydda diagnostiska verktyg och behandlingar.

Dessa framsteg är baserade på stora datatyper. Vi utforskar detta inom området sömn- & dygnsrytmsstörningar, för att förstå deras betydelse för neurokognitiva och metabola sjukdomar. För detta kombinerar vi populationsstudier och avancerade interventionsstudier, för att kunna kartlägga nya betydelsefulla mekanismer.

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på http://www.medsci.uu.se

Anställningen är på 12 månader och kommer att genomföras vid enheten för transplantation och regenerativ medicin.

Projektet avser att utnyttja systembiologi och precisionsmedicin för att utveckla innovativa diagnostiska verktyg, biomarkörer och kliniska interventioner fokuserade på livsstilsfaktorer som sömn, kost och träning. Interventionsstudierna kommer att fokusera på hur sömn- och livsstilsfaktorer samspelar för att påverka välbefinnande, kognition och ämnesomsättningen. Ett av delmålen kommer att vara att identifiera nya biomarkörer, såsom molekyler i blod eller i tarmfloran, för att förstå samspelet mellan kost, sömn och fysisk aktivitet.

Interventionerna görs under mycket standardiserade förhållanden, med kontinuerlig övervakning och högupplöst provinsamling under förlängd vakenhet. Vi samlar då in exempelvis data om blodsocker, sömn (elektroencefalogram, EEG), kroppstemperatur, och aktigrafidata. Datan kommer att bearbetas med högupplösta etablerade och skräddarsydda bioinformatiska metoder.

Att gå med i vårt team möjliggör bred kunskapsinhämtning om sömn och dygnsrytm. Du kommer att kunna skaffa dig värdefull laboratorieerfarenhet, samt få engagera dig i omfattande nätverk med våra nationella och internationella samarbetspartners. Det kommer att finnas möjligheter att bli försteförfattare på manuskript, delta i flera forskningssamarbeten, samt att presentera dina arbeten på nationella och internationella konferenser. Detta projekt är en utmärkt plattform för att avancera din karriär inom området sömnmedicin och dygnsbiologi, samtidigt som du får bidra till banbrytande forskning med potentialen för att förbättra folkhälsoresultaten.

Arbetsuppgifter 

- Bioinformatiska analyser och integration av flera datatyper – så kallad systembiologianalys. Detta omfattar t.ex. blodbaserade biomarkörer, högupplösta blodsockerdata, EEG-data, aktigrafidata. Detta inhämtas från olika patientkategorier. Fokus ligger på sömnstörningar och metabola störningar som typ 2-diabetes.
- Analys av aktivitetsdata (aktigrafi) och EEG-data för att analysera parametrar för sömn och dygnsrytm, samt hur detta relaterar till humör, kognitiv prestation (t.ex. för att utvärdera minne och uppmärksamhet) och metabola störningar.
- Vårt labb samarbetar också med grupper över hela Europa, för att analysera befintliga och nya biomarkörer. Detta samarbete kommer att fokusera på analys av nya biomarkörer med hjälp av avancerade multiplexerade testpaneler, såsom Olink, samt riktade analyser av metabola, hormonella, kardiovaskulära och neurodegenerativa biomarkörer.

Kvalifikationskrav

- Doktorsexamen inom medicinsk vetenskap, dygnsrytm, sömnmedicin eller närliggande områden, eller en utländsk examen som bedöms likvärdig med dessa doktorsexamina.
- Erfarenhet, med stöd av vetenskapliga publikationer eller annan relevant dokumentation, av arbete kring metabolism och bioinformatik och bearbetning av flera relevanta datatyper (t.ex. EEG, aktigrafi, dygnsrytmer, blodbaserade biomarkörer), med tillhörande visualisering genom bearbetning i relevanta skriptmiljöer (såsom R och Python).
- Erfarenhet, med stöd av vetenskapliga publikationer, av att arbeta med humandata och olika livsstilsinterventioner, gärna med inriktning på sömn och dygnsrytmer.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Kunskaper om bioinformatik relevant för tidsserieanalyser (t.ex. MNE-paket och SciPy) och nedladdning och implementering av sådan i bioinformatikrelevanta applikationer. Erfarenhet av relevanta visualiseringsmiljöer (ggplot2, matplotlib, seaborn, Illustrator), programmering i andra (skript)språk, erfarenhet av större forskningssamarbeten och sådan projektorganisation. Våtlabsarbete, t.ex. med hjälp av ELISA-metoder, qPCR och Western blotting.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 12 månader. Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Jonathan Cedernaes, mailto:jonathan.cedernaes@medsci.uu.se

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan. Svaren kommer att användas som en del i urvalsprocessen.


Välkommen med din ansökan senast den 4 juli 2024, UFV-PA 2024/2409.

 

 

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Researcher in quantitative genetics

Forskare, farmakologi
Läs mer Maj 31
About the position
We are looking for a motivated researcher in quantitative genetics. You will research complex traits of interest to breeding programs in aquaculture species and other farm animals, including genomic prediction, genome-wide association, and functional genomics. The research will be performed primarily in aquaculture in collaboration with breeding organisations and in interaction with several ongoing projects in quantitative genetics and genomics.

Your profile
You have a PhD in genetics or a related subject for 5 to 8 years. At least 2 postdoctoral or research positions for 1 to 2 years. You have excellent English language skills, both in speaking and writing, and basic knowledge of Swedish (SFI). Having acquired external funding, experiences with large genomic datasets, data management in a Linux environment, quantitative genetic modelling (including use of software such as BLUPF90, ASReml or similar), genomic prediction, programming in R or Python, use of bioinformatics tools (bcftools/vcftools, GATK, PLINK, GCTA, ANGSD, etc.), Whole Genome Sequence data analysis (high/low coverage) including ddRAD-seq data analysis, gene mapping, and QTL analysis. DNA/RNA extraction using various materials (bacteria culture, blood, buccal swabs, fecal, fin clips, sperm, FFPE tissue samples); PCR, qPCR, gel electrophoresis is beneficial.

About us
Department of Animal Biosciences (HBIO) is part of the Faculty of Veterinary Medicine and Animal Sciences and is responsible for education, research and postgraduate studies in several basic and applied scientific areas. These areas include anatomy, physiology, biochemistry, pathology, pharmacology, toxicology, breeding and genetics, immunology, bacteriology, virology, parasitology, epizootology, comparative medicine, food safety and One Health. Our research covers everything from livestock, sports and companion animals to laboratory animals and wildlife. Researchers in the department work across the entire range from molecular mechanisms and microbiology to the overall structure, function and behaviour of animals and how these are affected by breeding, physical activity, care, production, stress, environmental factors and disease.

For more information about the department or division visit: https://www.slu.se/institutioner/husdjurens-biovetenskaper/

A creative and inspiring environment with wide-ranging expertise and interests. Swedish University of Agricultural Sciences is a broad research university with a strong international position. The ultimate goal is to conduct education and research of the highest quality and relevance to make a difference in society.

Read more about our benefits and working at SLU by visiting: https://www.slu.se/en/about-slu/work-at-slu/

Place of work
Ultuna campus, Uppsala. 

Form of employment
Permanent employment.

Extent
100%

Starting date 
As agreed.

Application
We welcome your application via the application button below no later than June 14. The application must be written in English and include a cover letter indicating why you are interested in the position and how you meet the qualification requirements.

Selection among the eligible applicants is based on written application including curriculum vitae (CV) and list of publications; personal references; and an interview. The position will be offered to the candidate that after a qualitative assessment is deemed to be the most suitable to perform and develop the project tasks as well as contributing to a positive development of the subject area. SLU is an equal opportunity employer.

Union representatives
https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/


The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) has a key role in the development for sustainable life, based on science and education. Through our focus on the interaction between humans, animals and ecosystems and the responsible use of natural resources, we contribute to sustainable societal development and good living conditions on our planet. Our main campuses are located in Alnarp, Umeå and Uppsala, however, the university also operates at research stations, experimental forests and teaching sites throughout Sweden.

SLU has around 3,000 employees, 5,000 students and doctoral students and a turnover of over SEK 3 billion. We are investing in attractive environments on all of our campuses. We strive to provide a work environment characterised by inclusivity and gender equality, where different experiences generate conversations between people and pave the way for science, creativity and development. Therefore, we welcome applications from people with diverse backgrounds and perspectives.

Ansök nu

Forskare i kvantitativ genetik

Forskare, farmakologi
Läs mer Maj 31
Institutionen för husdjurens biovetenskaper
Om jobbet
Vi söker en motiverad forskare inom kvantitativ genetik. Du kommer att arbeta med komplexa egenskaper hos inom akvakultur och lantbrukets djur, med genomisk prediktion, associationsstudier och funktionsgenomik. Forskningen kommer utföras i samarbete med avelsorganisationer och kopplat till flera pågående projekt om genetik och genomik.

Din bakgrund 
Du ska ha en doktorsexamen i genetik eller liknande sedan 5 till 8 år. Du har erfarenhet från minst två tidsbegränsade forskartjänster på 1 till 2 år. Du har utmärkta kunskaper i engelska i tal och skrift och och grundläggande kunskaper i svenska (SFI). Extern finansiering, erfarenhet av stora genomiska dataset, datahantering i en Linuxmiljö, kvantitativa genetiska modeller (inklusive arbete med verktyg som BLUPF90, ASReml eller liknande), genomisk prediktion, programming i R eller Python, bioinformatiska verktyg (bcftools/vcftools, GATK, PLINK GCTA, ANGSD etc), helgenom-sekvensanalys (med hög- och låg coverage) inklusive ddRAD-seq, genetisk kartläggning och QTL-analys. DNA- och RNA-extraktion från olika material (bakteriekulturer, blod, kindsvabbar, fekalieprover, fenor, spermier, prover i FFPE), PCR, qPCR och gelektrofores är meriterande.

Om oss
Instiutionen för husdjurens biovetenskap (HBIO) är en del av fakulteten för Veterinärmedicin och Husdjursvetenskap och ansvarar för utbildning, forskning och forskarstudier inom flera grundläggande och tillämpade vetenskapliga områden. Dessa områden omfattar anatomi, fysiologi, biokemi, patologi, farmakologi, toxikologi, avel och genetik, immunologi, bakteriologi, virologi, parasitologi, epizootologi, komparativ medicin, livsmedelssäkerhet och One Health. Vår forskning omfattar allt från produktionsdjur till sports- och sällskapsdjur, försöksdjur och vilda djur. Institutionens forskare arbetar i hela skalan från molekylära mekanismer och mikrobiologi till hela djurens struktur, funktion och beteende, och hur dessa påverkas av avel, fysisk aktivitet, skötsel, produktion, stress, miljöfaktorer och sjukdomar.

Mer information om institutionen/avdelningen: https://www.slu.se/institutioner/husdjurens-biovetenskaper/

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba vid SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2024-06-14.

Ansökan ska skrivas på engelska och innehålla ett följebrev som anger varför du är intresserad av tjänsten och hur du uppfyller kvalifikationerna. Urval bland de behöriga sökande baseras på skriftlig ansökan inklusive meritförteckning (CV) och publikationslista, personliga referenser och en intervju. Anställningen erbjuds den som efter en kvalitativ helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten. SLU är en jämställd arbetsgivare.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Ansök nu

Forskningsassistent

Forskare, farmakologi
Läs mer Maj 29
Vill du arbeta som forskningsassistent, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Välkommen att söka anställning som forskningsassistent vid institutionen farmaceutisk biovetenskap på Uppsala universitet.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld. Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på https://www.uu.se/institution/farmaceutisk-biovetenskap

Arbetsuppgifter
Projektet rör utvecklande av inhibitorer av MYC i form dels av molekyler som hämmar MYC:s bindning till den obligatoriska partnern MAX och dels PROTACs riktade mot MYC. Flera serier av molekyler som binder direkt till MYC och motsvarande PROTACs är under utveckling i samarbete med SciLifeLab och läkemedelsbolag. Arbetsuppgiften blir att genom screens identifiera, karakterisera och validera förbättrade analoger av dessa molekyler. Detta görs med hjälp av olika protein/protein-interaktions-assays, såsom isPLA, split luciferas-assays, ubiquitinerings- och degraderings-assays, cellproliferation/viabilitets-assays och genexpressions-analyser.

Kvalifikationskrav

- Mastersexamen i farmaceutiskt, biomedicinskt eller angränsande område eller en utländsk examen som bedöms motsvara mastersexamen inom angivna områden. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. 
-  Den sökande ska ha goda erfarenheter av cell- och molekylärbiologiska, biokemiska och farmaceutiska metoder. Av särskild vikt är erfarenhet av metoder av betydelse för proteininteraktioner, cellodling och cellbaserade metoder, mikroskopi och andra imaging-tekniker, och genexpressions- och protein-analyser. 
- Sökanden skall ha mycket god samarbetsförmåga och förmåga till teamwork, men även kunna arbeta och uthålligt driva projekt självständigt. Vidare bör sökanden vara nyfiken, kreativ, initiativtagande, och relationsskapande. Sökanden skall ha utmärkt organisatorisk förmåga, kunna strukturerat arbeta med många samtida projekt, och lösa förväntade och oväntade komplexa problem. Utmärkta kunskaper i engelskt tal och skrift är ett krav.

Den sökande kommer att bedömas utifrån utbildning och tidigare erfarenhet, relevans för projektet, motivation och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande

- Erfarenhet av Proximity Ligation Assay



Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad i 3 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 2024-07-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Lars-Gunnar Larsson, e-post lars-gunnar.larsson@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 13 juni 2024, UFV-PA 2024/1936

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Forskare i immunologisk genomik

Forskare, farmakologi
Läs mer Maj 29
Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 900 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset.

Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på http://www.medsci.uu.se

 

Forskargruppen i reumatologi med inriktning mot systemisk autoimmunitet vid Institutionen för medicinska vetenskaper söker en forskare för en tidsbegränsad anställning under 12 månader . Forskargruppen studerar inflammatoriska reumatiska sjukdomar, såsom Systemisk lupus erythematosus (SLE), Sjögrens sjukdom och ANCA-vaskulit. Vi har en omfattande verksamhet där vi undersöker arvsmassan och celler från patienter och friska personer, där syftet är att förstå orsaken till sjukdomsprocesserna så att ny och effektiv behandling kan utvecklas. Vi samarbetar i nationella och internationella nätverk med kliniker och forskare, men även med läkemedelsindustrin. För mer information om forskargruppen se: http://www.uu.se/institution/medicinska-vetenskaper/forskning/forskargrupper/reumatologi.

 

 

Arbetsuppgifter:

Vår forskargrupp har bidragit till att identifiera genvarianter (single nucleotide polymorphisms, SNPs) i >25 genområden som är associerade med ökad risk att utveckla SLE. Vissa av dessa risk-SNP:ar är även kopplade till specifika sjukdomsmanifestationer så som olika manifestationer av kardiovaskulär sjukdom. Under senare tid har fokus för vår forskning varit att studera betydelsen av polygenetisk risk för bakomliggande sjukdomsmekanismer och klinisk fenotyp.  I detta projekt kommer vi även att studera vilken betydelse immuno-genetisk risk har för patogenes och sjukdomar så som hjärt-kärl sjukdom i normalbefolkningen. Arbetet inkluderar analys av storskaliga dataset samt analys av vår egen SLE kohort inkluderande genetisk, epigenetisk och klinisk information.

 

Vi förväntar oss att vår nya kollega självständigt kan planera och utföra analyser i samarbete med det övriga teamet. God förmåga att presentera data och skriva manuskript är också viktigt.

 

Kvalifikationskrav:

 

Doktorsexamen(PhD) i medicin, biologi, bioinformatik eller genetik Expertkunskap inom SLE-genetik Flerårig erfarenhet av genetisk forskning både från Sverige och internationellt Expertkunskap av genetiska och statistiska analyser inkluderande analys av GWAS-data Dokumenterad erfarenhet av att utveckla genetiska prediktionsmodeller Förmåga att tolka OMICs-data i en biologisk kontext Expertkunskap och erfarenhet av att analysera OMICs data God förmåga att arbeta självständigt Erfarenhet av studenthandledning Intresse för att dela med sig av sin kunskap till kollegor God förmåga till kommunikation i tal och skrift på engelska Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet, i synnerhet förmåga att arbeta tillsammans med andra forskare, läkare och bioinformatiker  

Önskvärt/meriterande i övrigt

Tidigare postdoc inom tex. humanetik

 

Ansökan: 
Ansökan ska innehålla ett brev där den sökande beskriver motiveringen till att söka denna tjänst samt relevanta kvalifikationer. Ansökan ska också innehålla en meritförteckning (CV), kopior av examensbevis, en lista över publikationer samt kontaktinformation (namn, e-post, telefonnummer) till två referenspersoner. Ange tidigaste möjliga startdatum.

 

Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader och omfattningen är 100%. Tillträde september 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

 

Upplysningar om anställningen lämnas av : MD, Docent Dag Leonard (mailto:dag.leonard@medsci.uu.se)

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan. Svaren kommer att användas som en del i urvalsprocessen.

Välkommen med din ansökan senast den 12 Juni 2024, UFV-PA 2024/1978.

 

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Forskningsassistent i cellbiologi

Forskare, farmakologi
Läs mer Maj 22
Vill du arbeta som forskningsassistent, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Välkommen att söka anställning som forskningsassistent vid institutionen farmaceutisk biovetenskap på Uppsala universitet.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld. Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på https://www.uu.se/institution/farmaceutisk-biovetenskap

Arbetsuppgifter
Assistent inom forskning i ämnet Cellbiologi med fokus på cellmorfologisk profilering av kemiska pertubationer med Cell Painting. Bioinformatisk analys av bilder med Cellprofiler samt multivariat analys av extraherade featurers.

Kvalifikationskrav

- Grundexamen inom relevant ämne.
- Genomfört laborativt projekt inom Cell Painting med automatiserad mikroskopi och automatiserad FlowBot för pipetteringsapplikationer.
- Erfarenhet av cellkultur, underhåll av cellkulturer, utveckling av sjukdomsmodeller.
- Erfarenhet av steg-för-steg-prtokoll för att manipulera cellinjer.
- Erfarenhet av bildanalys med cellProfiler från multikanals mikroskopi från cellprofilering med multipla fluorescerande infärgningar.
- Erfarenhet av multivariat dataanalys med oövervakade metoder, virtualiserade beräkningsresurser och jupyter notebooks.
- Utmärkt kommunikationsförmåga i skrift och muntlig engelska, liksom god dokumentationsförmåga. 

Önskvärt/meriterande

- Erfarenhet av laboratorieautomation 169
- Erfarenhet av cellförsök med cytokiner.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, 8 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Ola Spjuth, e-post ola.spjuth@uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 10 juni 2024, UFV-PA 2024/1694

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Scientist FastTrak EMEA

Forskare, farmakologi
Läs mer Maj 23
Be part of something altogether life-changing!
Working at Cytiva means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40+ countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Forming part of the Biotechnology segment at Danaher, we bring together dedicated technical expertise and talent to develop the next generation of life-changing therapeutics.
We are looking for a Fast Trak scientist to join our Fast Trak team, a global organization within Cytiva that works to support our customers in the biopharma industry.
The Fast Trak scientist is part of the Fast Trak EMEA team based out of Uppsala, Sweden. We are a dynamic and customer-facing team with great opportunities to develop and grow through a broad variety of process development services for various biomolecules as well as training courses supporting the EMEA biopharma industry. At Cytiva, our vision is, to advance future therapeutics from discovery to delivery.
In this role, you will have the opportunity to:
As a Fast Trak scientist focusing on chromatography techniques and, if opportunity arise also upstream techniques, you will be coordinating activities and working directly with our customers in a dynamic and collaborative environment, acting as subject matter expert.
You will take the role as an expert in discussions directly with the customer, develop and/or transfer methods and perform experiments during projects. You will work proactively to contributing to process development projects with creative ideas on how to best solve challenges using already in-place solutions or proposing the implementation of new ones.
The work includes conducting independent scientific work on various customer process development projects with monoclonal antibodies, vaccines, recombinant proteins, plasmids etc., including both administrative and laboratory work, both for analytics and bioprocessing.
The role can also include delivering training courses for customers, theoretical as well as practical, in the field of biomanufacturing.
To effectively perform the job, you will develop and nurture your internal network within the local and Fast Trak global scientific teams while also securing a creative environment in the customer projects to support and identify successful and scalable solutions for their biomanufacturing processes.

The essential requirements of the job include:
MSc in biotechnology, bioprocess/biomedical engineering or related life sciences field.
Several years of experience working with chromatographic methods (e.g., affinity chromatography, SEC, IEX)
Experience from basic in analytical techniques such as PCR, electrophoresis and ELISA/SPR methods.
Experience of cultivations is meritorious.
Experience from analytical method development and/or set up of SOPs and method validation, QC and/or release testing is meritorious.
Strong presentation and communication skills. Since working language is English Advanced English skills is required both in oral and writing.
A valid EU work permit is required for this role.
Preferably you also have industrial experience in up- or downstream processing of biomolecules or viral vectors.

To be successful in this role, we believe that you are a person who thrives working in a flexible environment with demonstrated abilities to navigate in a collaborative, matrixed, and customer focused environment. You have a strong ability to spot customer needs, communicate solutions and build trust by collaborating to implement effective analytical methods.
Interview and selection will happen continuously, and the opening can be filled before last day of application. For questions regarding the role please contact hiring manager Jesper Hedberg at jesper.hedberg@cytiva.com. We look forward to hearing from you!
At Danaher we bring together science, technology and operational capabilities to accelerate the real-life impact of tomorrow’s science and technology. We partner with customers across the globe to help them solve their most complex challenges, architecting solutions that bring the power of science to life. Our global teams are pioneering what’s next across Life Sciences, Diagnostics, Biotechnology and beyond. For more information, visit www.danaher.com.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.

Ansök nu

Forskningsassistent i bioinformatik

Forskare, farmakologi
Läs mer Maj 22
Vill du arbeta som forskningsassistent, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Välkommen att söka anställning som forskningsassistent vid institutionen farmaceutisk biovetenskap på Uppsala universitet.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld. Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på https://www.uu.se/institution/farmaceutisk-biovetenskap

Arbetsuppgifter
Assistant inom forskning i ämnet Bioinformatik. Metodutveckling för att utveckla AI-lösningar för analys av single cell morphology.

Kvalifikationskrav

- Grundexamen inom relevant ämne.
- Genomfört projekt inom single cell analys av cell painting data.
- Erfarenhet av multivariata meoder, övervakad och oövervakad maskininlärning inklusive djupa neurala nätverk och self-supervised transformers, applicerat på data från single cell morphology.
- God programmeringskunskap i Python och versionshantering med git.
- Erfarenhet av virtualiserade beräkningsresurser, kubernetes kluser, GPU och högpresterande datorcentra.
- Utmärkt kommunikationsförmåga i skrift och muntlig engelska, liksom god dokumentationsförmåga. 

Önskvärt/meriterande

- Bildanalys med mjukvarorna Cell Profiler och Deep profiler.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad i 5 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Ola Spjuth e-post ola .spjuth@uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 10 juni 2024, UFV-PA 2024/1724

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Researchers in PET imaging and radiopharmaceutical development

Forskare, farmakologi
Läs mer Apr 17
Verksamhetsområde akademiska laboratoriet

Akademiska sjukhuset, Uppsala university hospital is one of Sweden´s largest hospitals, established as early as 1708 and situated in Uppsala, just north of Stockholm. We are a full-scale university hospital, and offer both unique medical knowledge and the most advanced care available. In addition to the role of county hospital, Akademiska is a provider of highly specialized care and serves two million people in central Sweden.

Scientific Environment
Uppsala hosts one of the world’s leading scientific environments in PET imaging, comprising the Uppsala university hospital, Uppsala University and a thriving biotech sector. In the role of researcher, you will contribute to excellent science while collaborating closely with faculty, clinicians and technicians at Uppsala University (www.uu.se (http://www.uu.se), https://shorturl.at/cgzJZ) and the Uppsala university hospital PET center.

Work description
In your role as researcher, you will work independently in preclinical and/or clinical projects to develop, evaluate, and validate PET radiopharmaceuticals for molecular imaging of disease, with a focus on inflammatory and fibrotic processes in metabolic disease and cancer. The main duties are to be responsible for dedicated research projects while provide scientific support for other projects. You will have close mentorship and leadership from senior faculty, as well as technical support from lab technicians, staff scientists and junior colleagues. You will be able to develop your own research projects and apply for research grants. You are encouraged regularly present your research at scientific conferences and high impact journals. You are expected to contribute to applications for preclinical or regulatory approvals for your projects. The work duties will also include supervision of PhD students or M.Sc. students.

Qualification required
We welcome applications from candidates that have a PhD degree in fields encompassing any part of PET and imaging technology, such as but not exclusively radiolabeling, preclinical evaluation or clinical imaging studies. The assessment of applications is based primarily on the applicant's ability to conduct independent research based on documented scientific skill. Completed courses in laboratory animal science and/or radiation protection are an advantage. The applicant must be fluent in English with excellent communication skills. Furthermore, it is advantageous if you have a thorough understanding of pathogenesis mechanisms and principles involving inflammation, fibrosis, metabolic disease and/or cancer. To succeed and thrive in the role, you need to be meticulous and responsible, and independently plan and carry out your work. We appreciate qualities such as flexibility and a stress tolerance. You need to be responsive, good at collaborating and have a desire to contribute to our positive working climate.

The offer and how to apply
We offer two researcher positions of two-year temporary employment. Selection and appointment can take place on an ongoing basis, so don't wait to apply.

For your application to be complete, it must contain:

• A CV and personal letter
• Relevant certifications (PhD certificate, e.g. FELASA or radioprotection certificates)
• Professional identification or other relevant attachments

Selection process
Selection of candidates is based on qualifications, previous research experience within the field, and personal suitability.

Are we right for you?
Being an employee at Uppsala university hospital is varied, significant and developing work. You get to work at a specialist hospital with a focus on the patient but also on research and education. In addition, we always strive to be an attractive workplace with committed colleagues and good leadership. We care about, and understand the importance of, your balance between your work life and your free time.

For more information, please contact:
Associate Professor Olof Eriksson, +46-(0)18-471 53 05, olof.eriksson@ilk.uu.se
Professor Olle Korsgren, 018-611 4187, olle.korsgren@igp.uu.se

Ansök nu

Forskningsassistent i Farmkokinetik-Farmakodynamik: Antibiotikaresistens

Forskare, farmakologi
Läs mer Maj 7
Institutionen för farmaci vid Uppsala universitet är en interdisciplinär miljö som är central inom läkemedelsområdet.

Med forskning i frontlinjen, utbildning i toppklass och omfattande samverkan med det omgivande samhället utgör vi en viktig motor i utvecklingen av det farmaceutiska området. I den här inspirerande miljön sker forskning och undervisning av nationellt och internationellt hög klass med stor betydelse.

Våra vetenskapliga fokusområden i urval:
Biologiska läkemedel • Farmakoekonomi • Farmakoepidemiologi • Farmakokinetik-Farmakodynamik • Farmakometri • Farmakoterapi • Galenisk farmaci och nanoteknologi • Klinisk farmaci • Läkemedelsformulering • Läkemedelstillförsel • Molekylär galenisk farmaci • Samhällsfarmaci

Mer information  https://www.farmaci.uu.se/

Arbetsuppgifter
Projektet kommer innebära att utvärdera designfaktorer för farmakokinetiska (PK) och farmakodynamiska (PD) studier i djurmodeller. Semi-mekanistiska modeller som beskriver samband mellan dos-koncentration-effekt in vitro och/eller in vivo kommer utnyttjas.

Kvalifikationskrav
Den sökande skall ha grundexamen inom farmaceutiskt, medicinskt, teknik/naturvetenskapligt eller angränsande område. Sökande skall ha dokumenterad erfarenhet av projektarbete inom farmakokinetik-farmakodynamik eller farmakometri.

Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet samt motivation och intresse att förbättra metoder för antibiotika. Den sökande ska kunna utrycka sig väl, både muntligt och skriftligt, på engelska. Sökande ska kunna arbeta självständigt och i grupp.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Farmakokinetisk-farmakodynamisk modellering och/eller simulering inom antibakteriell terapi, gärna med preklinisk inriktning. Studier inom masterprogram farmaceutisk modellering, läkemedelsutveckling eller motsvarande. Intresse för, och skicklighet i, vetenskapligt skrivande är mycket önskvärt.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 3 månader. Omfattningen är 100%. Tillträde 2024-06-10 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Lena Friberg, lena.friberg@farmaci.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 22 maj 2024, UFV-PA 2024/1577.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Postdoktor inom epidemiologi

Forskare, farmakologi
Läs mer Apr 11
Vill du arbeta med epidemiologisk forskning, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Är du sugen på att växa professionellt i en dynamisk forskningsmiljö? Letar du efter en mentor som stödjer dig i din utveckling av färdigheter och kunskaper för att bygga en framgångsrik framtida karriär? Välkommen att söka anställning som postdoktor på Uppsala universitet.

Tjänsten är placerad vid Medicinska fakulteten, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap, en multidisciplinär institution med över 400 anställda och anknutna forskare. Du kommer att ingå i en tvärvetenskaplig och dynamisk forskningsmiljö inom området folkhälsa och epidemiologi, samt arbeta med nationella och internationella samarbetspartners. Forskarteamet som du kommer att arbeta med har en lång historia av att framgångsrikt driva projekt inom folkhälsa, epidemiologi och kardiovaskulär medicin, samt att genom sitt mentorskap stödja karriärutvecklingen för skickliga och motiverade unga forskare.

Arbetsuppgifter  
Vi söker en postdoktor för utbildning och forskning inom ramen för våra projekt inom området kardiovaskulär epidemiologi. Projekten omfattar i första hand registerbaserade studier om (1) psykosociala risk- och prognostiska faktorer för hjärtsvikt och de sociala konsekvenserna av hjärtsvikt och (2) prenatala riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdomar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innebära datarensning och analyser, skrivande av vetenskapliga publikationer, muntliga presentationer av studieresultat, samt andra projektrelaterade uppgifter. Vi har bra lokaler men att jobba delvis på distans går också bra.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i medicinska vetenskaper, statistik, psykologi eller annan relevant disciplin eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i dessa discipliner. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Vi söker en kollega med:

- Avancerade kunskaper och färdigheter inom epidemiologi och statistik
- Avancerade kunskaper i ett statistiskt programmeringsspråk, till exempel SAS, Stata, eller R
- Erfarenhet av att hantera stora databaser
- Högkvalitativa publikationer inom området medicin, statistik, psykologi eller annan relevant disciplin
- Utmärkta kunskaper i engelska i tal och skrift
- God analytisk förmåga, samt som är strukturerad, prestationsorienterad, självgående, energisk, kan samarbeta samt arbeta självständigt.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Vi ser som ytterligare meriter om du har:

- Erfarenhet av arbete med svenska eller andra nordiska register
- Erfarenhet av forskning inom kardiovaskulär medicin, kardiovaskulär epidemiologi eller reproduktiv epidemiologi
- En medicinsk bakgrund
- Kunskaper i svenska eller andra nordiska språk.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 2 år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde 20 augusti eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Krisztina László, +46734697655, krisztina.laszlo@pubcare.uu.se.

Ansökan bör innehålla:

- Ditt CV och fullständiga publikationslista
- En beskrivning på högst en sida av ditt nuvarande arbete, forskningsintressen och mål
- Namn och kontaktuppgifter för tre referenser.
Välkommen med din ansökan senast den 14 Maj 2024, UFV-PA 2024/1226. 

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Forskare inom nutrition och metabolism

Forskare, farmakologi
Läs mer Apr 24
Vill du arbeta med en ny randomiserad koststudie på patienter med hjärtkärlsjukdom, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som Forskare inom nutrion och metabolism på Uppsala universitet.

På Enheten för Klinisk nutrition och metabolism studerar vi hur kosten påverkar utveckling och behandling av kardiometabola sjukdomar, däribland diabetes, fettlever och hjärtkärlsjukdom. Vi är en av de världsledande forskargrupperna inom fettsyror som biomarkörer för kostintag, och hur dessa påverkar kardiometabola hälsa. Framförallt har vi stor erfarenhet av att genomföra randomiserade kontrollerade koststudier för att undersöka fettomsättning och glukosomsättning hos individer med metabola rubbningar och förstadium till diabetes och hjärtkärlsjukdom. Vi har även genomfört pionjärstudier kring de metabola hälsoeffekterna av en s.k. hälsosam nordisk kost, forskning som vi nu fortsätter med.

Arbetsuppgifter 
Delta i planering och genomförande av en ny randomiserad koststudie på patienter med hjärtkärlsjukdom (NORDHEART-studien, huvudansvarig forskare prof. Ulf Risérus) samt genomföra statistiska analyser i ett globalt nätverk inom biomarkörer för kostintag och kopplingar till diabetes, hjärtkärlsjukdom och fettlever (NAFLD samt bedriva forskning kring kostintag i nationella kohortstudier), samt bedriva forskning och statistiska analyser i andra närliggande projekt som studerar kopplingar mellan fettsyror såväl som nordisk kost och NAFLD, typ-2 diabetes och hjärt-kärlsjukdom.

Kvalifikationskrav
Nutritionist och doktorsexamen (PhD) i nutrition är ett krav såväl som arbetserfarenhet av att genomföra både randomiserade studier och prospektiva kohortstudier, och att i dessa ha kompetens att genomföra avancerade statistiska analyser.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Kunskap om hur både kliniska randomiserade kostsstudier, såväl som prospektiva kohortstudier genomförs. Stor kompetens inom nutritionsepidemiologi, såväl som god erfarenhet att författa manuskript och forskningsrapporter inom kost och NAFLD, samt särskilt kunskap inom fettsyror , både som biomarkörer för kostintag samt metabolism är meriterande

Om ställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 6 månader. Omfattningen är 100%. Tillträde 2024-06-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Projektansvarig, professor Ulf Risérus, E-mail: ulf.riserus@pubcare.uu.se, tel: +46184713531

Välkommen med din ansökan senast den 8 Maj 2024, UFV-PA 2024/1412.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Postdoktor i bioinformatik

Forskare, farmakologi
Läs mer Apr 8
Postdoktor i bioinformatik, inriktning mot integrativ dataanalys av cellpainting och proteomik med AI och maskininlärning

Har du nyligen disputerat och vill satsa vidare på en akademisk karriär? Vill du arbeta med forskning, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som Postdoktor vid institutionen farmaceutisk biovetenskap på Uppsala universitet.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld. Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på http://www.farmbio.uu.se.

Arbetsuppgifter
Forskning inom bioinformatik. Metodutveckling för att integrera data från olika mättekniker, inkluderande  cellmorfologi (cell painting) och proteomik (thermal proteome profiling) för analys av kemikaliers mekanistiska effekter på celler. Projektet kommer utföras i samarbete med en experimentellt orienterad postdok som rekryteras parallellt till institutionen.

Kvalifikationskrav

-  Doktorsexamen inom bioinformatik eller angränsade område eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom angivna område. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.
- Gedigen erfarenhet av dataanalys på biologiska data.
- Erfarenhet av övervakad och oövervakad maskininlärning, inklusive djupa neurala nätverk.
- God programmeringskunskap i Python.
- Utmärkt kommunikationsförmåga i skriftlig och muntlig engelska, liksom god dokumentationsförmåga. 

Önskvärt/meriterande i övrigt

- Erfarenhet av analys av mikroskopibilder.
- Erfarenhet av analys av masspektrometridata.
- Erfarenhet av metoder för att integrera multipla datatyper såsom proteomik och cellmorfologi.
- Erfarenhet av storskalig cellprofilering 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 2 år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde 240603 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Ola Spjuth, e-post: Ola.Spjuth@uu.se och Universitetslektor Erik Jansson, e-post Erik.Jansson@uu.se

För frågor runt anställningen administrativ chef Marina Rönngren, e-post marina.ronngren@.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 6 maj 2024, UFV-PA 2024/1170.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Postdoktor inom medicinsk epidemiologi

Forskare, farmakologi
Läs mer Apr 17
Om projektet
Som postdoktor på Epihubben får du möjlighet att välja mellan tre olika forskningsprojekt.

Projekten beskrivs här nedan. Vänligen ange i ditt personliga brev vilket projekt du är intresserad av att ansöka till. Observera att det inte finns något laboratoriearbete planerat inom något av projekten.

Välj ett av följande projekt:

Projekt 1: De underliggande mekanismerna som kopplar fysisk inaktivitet till preklinisk demens.
Syftet med detta projekt är att (1) undersöka metaboliter och proteiner som är associerade med preklinisk demens; (2) fastställa orsakssamband med hjälp av Mendelian Randomisation; och (3) att identifiera orsakssamband som kopplar till fysisk aktivitet. Projektet kommer att använda data från EpiHealth (https://www.epihealth.lu.se/en/cohort) och SIMPLER (https://www.simpler4health.se/), kopplade till register.

Projekt 2: De underliggande mekanismer som kopplar fysisk inaktivitet, fetma och typ 2-diabetes till cancerutveckling.
De huvudsakliga målen är att (1) utforska sambandet mellan metaboliter och proteiner och fysisk inaktivitet, fetma, typ 2-diabetes och cancer; (2) fastställa kausalitet med hjälp av Mendelian Randomisation; (3) identifiera kausala vägar som kopplar fysisk inaktivitet, fetma och typ 2-diabetes till cancer; och (4) utvärdera det relativa bidraget från metaboliterna och proteinerna till den kausala vägen. Detta projekt kommer att använda flera olika kohorter (SIMPLER, UK Biobank, Finngen https://www.finngen.fi/sv) som är kopplade till registren.

Projekt 3: Registerbaserade studier om fysisk aktivitet och cancer.
Huvudsyftena är att (1) undersöka longitudinell utveckling av fysisk aktivitet, och sammankopplade riskfaktorer, i förhållande till cancerincidens hos individer med typ 2-diabetes och (2) bedöma mönster, determinanter och konsekvenser av förändring i fysisk aktivitet efter en cancerdiagnos. Detta projekt kommer att utnyttja datalänkning mellan ett antal svenska nationella register som finns tillgängliga i vår grupp.

Arbetsuppgifter
I arbetet ingår följande arbetsområden och uppgifter:

Datahantering och statistisk analys:

Utföra effektiv och skicklig datahantering av storskaliga data, med stor uppmärksamhet på detaljer Utarbeta och utveckla statistiska analysplaner, inklusive avancerade metoder inom epidemiologi Genomföra statistiska analyser i enlighet med en statistisk analysplan

Presentation av resultat:

Placera nya resultat i samband med den befintliga kunskapsbasen Kommunicera tydligt och professionellt på engelska i tal och skrift i olika situationer, till exempel inom tvärvetenskapliga möten och samarbeten, när du utarbetar och reviderar artiklar som ska publiceras i referensgranskade tidskrifter och när du presenterar nya insikter vid (inter)nationella konferenser.

Kvalifikationskrav

En mycket motiverad kandidat med doktorsexamen i ett relevant ämne (t.ex. epidemiologi, biostatistik, bioinformatik). Doktorsexamen måste ha erhållits i tid för beslutet om anställning och bör ha utfärdats under de senaste 3 åren. De som har erhållit en doktorsexamen 3 år före ansökningstidens utgång kommer i första hand att beaktas för anställningen. Utgångspunkten för anställningen är sista ansökningsdag. På grund av särskilda omständigheter kan examen ha erhållits tidigare. 3-års perioden kan förlängas på grund av omständigheter såsom sjukskrivning, föräldraledighet, fackligt uppdrag etc. Avancerad förståelse för epidemiologiska observationsstudier Kan självständigt genomföra analyser i Stata eller R

Det är ett krav att du har en hög forskningsetik och att du är både noggrann och konsekvent i din analys. Du är välmotiverad, proaktiv, flexibel och du har en ansvarsfull attityd och ett logiskt tankesätt. Det är viktigt att du har en god förmåga att dokumentera ditt arbete på ett korrekt sätt samt att du kan dela med dig av sin kunskap till kollegor, såväl muntligt som i text. Samspelet med de andra kollegorna ställer också krav på att du har en god samarbetsförmåga. Du har starka organisatoriska färdigheter och en god förmåga att arbeta självständigt och prioritera bland dina uppgifter. Vi ser det som en självklarhet att du också är detaljorienterad och har ett professionellt förhållningssätt. Utmärkt vetenskaplig skrivförmåga på engelska och utmärkt muntlig och skriftlig kommunikation på engelska är ett krav för anställningen.

Önskvärt/meriterande i övrigt

Tidigare erfarenhet av forskning inom kognitiv neurovetenskap (projekt 1) och/eller cancer (projekt 2,3) Tidigare erfarenhet av att arbeta med –omics analys, inklusive proteomik och metabolomik (projekt 1,2) Tidigare erfarenhet av att arbeta med metoder för kausal inferens, inklusive Mendelsk randomisering (projekt 1,2) Tidigare erfarenhet av att arbeta med GWAS (projekt 1,2) Tidigare erfarenhet av att arbeta med kohortdata (projekt 1,2,3) Tidigare erfarenhet av arbete med longitudinella data och/eller överlevnadsmodellering (projekt 1,2,3) Tidigare erfarenhet av att arbeta med svenska nationella registerdata (projekt 3) Tidigare erfarenhet av att arbeta med medlingsanalys (projekt 1,2,3) Tidigare framstående akademiska prestationer (projekt 1,2,3)

Observera att detta är en förkortad version av annonsen. För att se den fullständiga annonsen vänligen klicka på ”Ansök här” eller se Uppsala universitets hemsida: https://uu.se/jobb/

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad i två år, med möjlighet till 12 månaders förlängning enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Hannah Brooke, PhD, hannah.brooke@uu.se.
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Postdoktor inom Molekylära mekanismer för läkemedel

Forskare, farmakologi
Läs mer Mar 13
Vill du arbeta med forskning, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som Postdoktor vid institutionen farmaceutisk biovetenskap på Uppsala universitet.

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld. Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på http://www.farmbio.uu.se.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta ett multidisciplinärt team vid institutionen för farmaceutisk biovetenskap, som involverar expertis inom kemi, farmakodynamik, farmakologi och bioinformatik. Projektet är en del av ett strategiskt samarbete vid institutionen som involverar grupperna farmakognosi (Ulf Göransson), translationell läkemedelsutveckling (Hans Lennernäs), farmaceutisk bioinformatik (Ola Spjuth), farmaceutisk cellbiologi (Johan Lennartsson, Johan Heldin), och strukturell proteomik (Erik Jansson). Du kommer att arbeta nära tillsammans med en post doc i bioinformatik, och målet med ditt arbete är att beskriva verkningsmekanismer med hjälp av proteomik och cellbaserade tekniker.

Du bör ha en stark experimentell bakgrund, inom fältet mellan kemi och biologi. Projektet bygger på användningen av cellkulturer, masspektrometribaserad proteomik och bildanalys, som härrör från ett intresse för vissa klasser av kemiska föreningar. Inledningsvis kommer du att studera farmakodynamik och resistensutveckling mot idag använda cytostatika och effekterna av en panel av nya kemiska föreningar.

Kvalifikationskrav

- Doktorsexamen inom farmaceutisk/medicinskt område eller angränsade område eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom angivna område. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.
- Ett stort intresse för läkemedelsupptäckt och läkemedelsutveckling.
- Visad erfarenhet av att arbeta i tvärvetenskapliga projekt.
- Erfarenhet av medicinsk kemi och cellodling.
- Erfarenhet inom ett eller flera av följande områden: strukturaktivitetsstudier, masspektrometri, proteomik, cellbaserad assays
- Kunskaper i farmakologi och erfarenhet av klargörande av verkningsmekanismer
- Utmärkt kommunikationsförmåga i skriftlig och muntlig engelska, liksom god dokumentationsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt

- Erfarenhet av forskningsarbete efter din doktorsexamen
- Erfarenhet av TPP proteomik.
- Erfarenhet av cell-painting assays
- Kunskaper om bioinformatik
- Erfarenhet av klargörande av verkningsmekanismer

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 2 år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde 240408 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Ulf Göransson, e-post: Ulf.Goransson@uu.se och professor Hans Lennernäs,  e-post Hans.Lennernas@uu.se

För frågor runt anställningen: administrativ chef Marina Rönngren, e-post marina.ronngren@.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 4 april 2024, UFV-PA 2024/815.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Forskare inom vårdvetenskap och medicinsk psykologi

Forskare, farmakologi
Läs mer Feb 15
Forskare
Vill du arbeta med forskning, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskare på Uppsala universitet.

Institutionen fo?r kvinnors och barns ha?lsa (KBH) a?r en internationell och ma?ngprofessionell institution med fokus pa? ha?lsa och va?lfa?rd. Det globala ha?lsoperspektivet a?r alltid na?rvarande, och vi samarbetar o?ver professioner och kliniska omra?den, ba?de inom utbildning och inom forskning.

Ansta?llningen a?r placerad i forskargruppen Reproduktiv ha?lsa vid Institutionen fo?r kvinnors och barns ha?lsa. Forskningsprojekten som är aktuella för tjänsten leds av docent Anna Wikman.

Arbetsuppgifter 
Som forskare kommer du i huvudsak arbeta med dataanalys (primärt kvantitativa, men även kvalitativa analyser kan förekomma) och författande av vetenskapliga rapporter inom ramen för tidigare och pågående forskningsprojekt inom gruppen. Inriktningen för denna tjänst är inom forskningsområdet va?rdvetenskap och medicinsk psykologi med ett primärt fokus på studier av psykisk hälsa i samband med cancer.

Kvalifikationskrav
Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Den sökande skall ha grundutbildning inom psykologi, medicin, omvårdnad, beteendevetenskap eller närliggande områden. Du har erfarenhet av självständigt arbete i kvantitativ metod, dataanalys (t.ex. SPSS) och vetenskapligt skrivande. God samarbetsförmåga är ett krav liksom god förmåga att arbeta självständigt. Vidare är initiativförmåga och ett strukturerat arbetssätt viktigt för denna anställning. Som person vill vi att du ska vara effektiv, kunna prioritera arbetsuppgifter, samt vara noggrann. Personen som vi söker ska vara konkurrenskraftig och motiverad att producera forskningsresultat av hög kvalitet. Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav. Eftersom projektet även kan innebära analys och resultatrapportering av kvalitativa intervjuer genomförda på svenska är goda kunskaper i svenska ett krav.

Meriterande i övrigt


- Legitimerad psykolog.
- Erfarenhet av att sja?lvsta?ndigt skriva och publicera vetenskapliga artiklar.
- Erfarenhet av forskning inom medicinsk psykologi, psyko-onkologi och närliggande ämnen.
- Erfarenhet av att handleda studenter pa? avancerad niva?.
- Erfarenhet av datahanteringssystemet RedCap.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är 100%, möjlighet till lägre tjänstgöringsgrad finns om så önskas. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Anna Wikman, anna.wikman@kbh.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 6 mars 2024, UFV-PA 2024/581.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Junior forskare inom farmaceutisk tumörbiologi

Forskare, farmakologi
Läs mer Feb 13
Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld.

Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna.  Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på http://www.farmbio.uu.se.

Beskrivning
Tjänsten är placerad i seniorprofessor Lars-Gunnar Larssons forskargrupp. Forskargruppen är fokuserad på studier av funktion, reglering och targeting av onkproteinet MYC, som spelar en mycket viktig roll i tumörutveckling. I gruppen studeras bland annat MYC:s transkriptionella funktion, interaktioner med cofaktorer, reglering via ubiquitinering, targeting av MYC via små molekyler och MYC:s roll i tumörutveckling med hjälp av djurmodeller.

Arbetsuppgifter
Projektet rör utvecklande av inhibitorer av MYC i form dels av molekyler som hämmar MYC:s bindning till den obligatoriska partnern MAX och dels PROTACs riktade mot MYC. Flera serier av molekyler som binder direkt till MYC och motsvarande PROTACs är under utveckling i samarbete med SciLifeLab och läkemedelsbolag. Arbetsuppgiften blir att genom screens identifiera, karakterisera och validera förbättrade analoger av dessa molekyler. Detta görs med hjälp av olika protein/protein-interaktions-assays, såsom isPLA, split luciferas-assays, ubiquitinerings- och degraderings-assays, cellproliferation/viabilitets-assays, genexpressions-analyser, samt olika tumörmodeller in vitro och in vivo.

Kvalifikationskrav

- Doktorsexamen i farmaceutiskt, biomedicinskt eller angränsande område eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom angivna områden.
- Den sökande ska ha starka meriter som experimentalist inom cell- och molekylärbiologiska, biokemiska och farmaceutiska metoder. Detta inkluderar metoder för att studera proteininteraktioner, cellodling och cellbaserade metoder, mikroskopi och andra imaging-tekniker, immunhistokemi, western blot analys, och genexpressionsanalyser. Av särskild vikt är erfarenhet av transgena, syngena och xenogena tumörmodeller i möss. Vidare ska du ha dokumenterad förmåga att skriva vetenskapliga artiklar samt en track record av publikationer i internationella refereegranskade tidskrifter.
- Sökanden skall ha mycket god samarbetsförmåga och förmåga till teamwork, men även kunna arbeta och uthålligt driva projekt självständigt. Vidare bör sökanden vara nyfiken, kreativ, initiativtagande, och relationsskapande. Sökanden skall ha utmärkt organisatorisk förmåga, kunna strukturerat arbeta med många samtida projekt, lösa förväntade och oväntade komplexa problem, samt vara flexibel. Utmärkta kunskaper i engelskt tal och skrift är ett krav.

Ansökan bör innehålla 1) ett personligt brev med beskrivning av forskningsintresse, 2) CV inkluderande utbildning, examina, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser, 3) En komplett publikationslista, 4) Sammanfattning av nuvarande och tidigare arbete (max två sidor), 5) tre rekommendationsbrev.

Den sökande kommer att bedömas utifrån utbildning och tidigare erfarenhet, relevans för projektet, publikationer och track record, motivation och samarbetsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt

- Erfarenhet av isPLA samt erfarenhet olika typer av tumörmodeller i möss inklusive cancerbehandling av möss via olika administrationsvägar.
- Kunskap och erfarenhet inom ämnesområdena MYC-biologi och cellulär senescens.
- Erfarenhet av lab management, kemikaliearbete inklusive risk-klassificering, arbete i KLARA-systemet.
- Erfarenhet av att skriva etiska ansökningar för djurförsök.
- Erfarenhet av handledning av studenter.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad i 6 månader. Omfattningen är 20%. Tillträde 2024-03-11 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av Professor Lars-Gunnar Larsson, e-post Lars-Gunnar.Larsson@uu.se

För frågor runt anställningen: administrativ chef Marina Rönngren, e-post marina.ronngren@.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 5 mars 2024, UFV-PA 2024/473.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Postdoktor inom hälso-och sjukvårdsforskning

Forskare, farmakologi
Läs mer Feb 12
Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap (IFV) tillhör den medicinska fakulteten och har en omfattande forskning som bedrivs av våra 11 forskargrupper bland annat inom ämnesområdena folkhälsovetenskap, vårdvetenskap, logopedi och bioetik.

Vidare bedriver institutionen utbildning på läkarprogrammet, sjuksköterskeprogrammen, logopedprogrammet, mastersprogrammet i folkhälsa samt genom ett flertal fristående kurser. Vi är sammanlagt ca 370 medarbetare inklusive våra associerade forskare och doktorander. Läs mer här: http://www.pubcare.uu.se/

Forskargruppen Hälso- och sjukvårdsforskning, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap vid Uppsala universitet söker en postdoktor för en tidsbegränsad tjänst på minst 2 år och högst 3 år. Forskargruppen är en tvärvetenskaplig miljö som bedriver forskning inom hälso- och sjukvårdssystemets samt äldreomsorgens struktur, ekonomi, organisation och resultat.

Postdoktorn kommer att arbeta i två forskningsprojekt som bland annat undersöker samverkan mellan regioner och kommuner kring vård och omsorg av multisjuka äldre samt utvecklingen av välfärdsmarknader inom primärvård och äldreomsorg. Positionen innebär ett utmärkt tillfälle att vidareutveckla forskningsfärdigheter samt att utveckla samarbeten både inom och utom akademin.

Arbetsuppgifter

- Ansvar för design, planering och genomförande av forskningsstudier


- Utveckling av teoriram för forskningsstudier


- Inhämtning av data från nationella- och regionala databaser samt statistisk analys av stora dataset
- Insamling och analys av dokument samt enkät- och intervjudata
- Författande av vetenskapliga artiklar 
- I arbetet ingår även presentationer på konferenser, samt samarbeten med myndigheter, regioner och kommuner

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i medicinska vetenskaper inom områdena folkhälsovetenskap eller hälso- och sjukvårdsforskning eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom dessa områden. Examen ska vara utfärdad senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

- Dokumenterad kunskap om styrning och organisering av hälso- och sjukvård
- Dokumenterad erfarenhet av tvärvetenskapliga studier och/eller studier där blandade metoder använts
- Dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med kvalificerad statistisk analys
- Dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med dokumentanalys, enkät- och intervjumetodik 
- Mycket goda kunskaper i muntlig och skriftlig svenska och engelska
- Mycket goda färdigheter att skriva vetenskapliga publikationer 
- Mycket god förmåga att kunna arbeta fokuserat, strukturerat och med framförhållning och inom givna tidsramar, såväl individuellt som i grupp, och att kunna samarbeta i en tvärvetenskaplig miljö med kollegor både inom och utanför forskargruppen 

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenhet av forskning om styrning, organisering och välfärdsmarknader i hälso- och sjukvården. 

Ansökningsförfarande

- Curriculum Vitae
- Personligt brev
- Kopior på examensbevis 
- Fullständig publikationslista inklusive URL/DOI till var och en av publikationerna 
- Ett exempel på en publicerad forskningsartikel där du är försteförfattare 
- Kontaktinformation till minst två referenser

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad i minst 2 år och högst 3 år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde 1 mars 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Ulrika Winblad, ulrika.winblad@pubcare.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 26 februari 2024, UFV-PA 2024/88.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Forskningsassistent

Forskare, farmakologi
Läs mer Dec 15
Vill du arbeta med forskning, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskningsassistent på Uppsala universitet.

Institutionen for kvinnors och barns halsa (KBH) ar en internationell och mångprofessionell institution med fokus på? hälsa och välfärd. Det globala hälsoperspektivet ar alltid närvarande, och vi samarbetar over professioner och kliniska områden, både inom utbildning och inom forskning.

Anställningen är placerad i forskargruppen Obstetrisk och reproduktiv hälsoforskning vid Institutionen for kvinnors och barns hälsa. Forskningsprojekten leds av Emma Fransson.

Arbetsuppgifter
I rollen som forskningsassistent kommer du att assistera vid datainsamling tex intervjuer och insamling av mätningar i flera olika forskningsprojekt som handlar postpartumdepression.

Du kommer bl a att bistå? i arbetet med att rekrytera forskningspersoner, genomföra intervjuer, organisera och administrera datainsamling samt hantera insamlat datamaterial. I arbetet ingår även att förbereda och utföra komplicerad datainsamling med mätutrustning och enklare programmering. Du kan komma att träffa personer som har erfarenhet av psykisk ohälsa.

Kvalifikationskrav
Den sökande ska ha masterexamen/vara mastersstudent inom t ex beteendevetenskap, psykologi, vårdvetenskap eller ha kunskap som arbetsgivaren bedömer vara motsvarande inom dessa områden. God förståelse i svenska i skrift och tal är ett krav.

Vi ser gärna en sökande som har intresse för kvantitativ forskningsmetod. Administrativ skicklighet och förmåga att samordna i ett projekt är nödvändigt för anställningen. Arbetet kräver god förmåga till planering och organisation.

Den vi söker har god förmåga och intresse av att arbeta självständigt under handledning samt mycket god förmåga att uttrycka sig och kommunicera lyhört med studiedeltagare.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom noggrannhet, förmåga att prioritera och god samarbetsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Bakgrund inom relevant område som psykologi, statistik och programmering är meriterande. Det är ett plus med egen forskningserfarenhet samt erfarenhet av datahantering.

Utöver detta anser vi det meriterande om du har:

- Erfarenhet av neurofysiologiska mätningar
- Erfarenhet av program som MatLab eller R
- Erfarenhet av djupintervjuer
- Erfarenhet av projektorganisation
- Skicklighet i vetenskapligt skrivande

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är 30%. Tillträde 1 februari 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Emma Fransson emma.fransson@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2024, UFV-PA 2023/4843.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 500 anställda och 54 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu

Postdoktor i tumörbiologi

Forskare, farmakologi
Läs mer Jan 9
Postdoktor i tumörbiologi med inriktning tumör-medierad immunosuppression i musmodeller

Institutionen för farmaceutisk biovetenskap • En del av något stort
Institutionen för farmaceutisk biovetenskap är en interdisciplinär miljö där 10 forskningsområden arbetar för att bidra till bättre läkemedel och en friskare värld.

Med laboratorier i hjärtat av Uppsala Biomedicinskt Centrum och Sveriges enda Farmaceutiska fakultet utgör vi en vital motor i utvecklingen av utbildning och forskning inom de farmaceutiska vetenskaperna. Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på http://www.farmbio.uu.se

Beskrivning av ämnesområdet
Anställningen är placerad i seniorprofessor Lars-Gunnar Larssons forskargrupp. Forskargruppen är fokuserad på studier av funktion, reglering och targeting av onkproteinet MYC, som spelar en mycket viktig roll i tumörutveckling. I gruppen studeras bland annat MYC:s transkriptionella funktion, interaktioner med cofaktorer, reglering via ubiquitinering, targeting av MYC via små molekyler och MYC:s roll i tumörutveckling med hjälp av djurmodeller. Larssons forskargrupp har nyligen flyttat till Uppsala Universitet från Karolinska Institutet, där gruppen är fortsatt affilierad, se webbsida: http://ki.se/en/mtc/lars-gunnar-larsson-group  

Arbetsuppgifter
Projektet rör MYC:s roll i suppression av immunövervakning av tumörer. Immunokompetenta musmodeller för MYC-inducerade lungtumörer, melanom och leukemi tillsammans med andra onkgener har etablerats. Arbetsuppgiften blir att fastställa om MYC-inducerad immunsuppression i dessa modeller kan motverkas genom direkt eller indirekt inhibition av MYC och/eller faktorer som samverkar med MYC, såsom cyklin-beroende kinaser. Kombinationer av anti-MYC och olika typer av immunterapier kommer också att undersökas. Detta involverar studier av interaktionen mellan MYC-drivna tumörceller och olika immunceller, och hur detta påverkar rekrytering, aktivering och uthållighet av immuncellerna. Detta görs med hjälp av spatiell transkriptomik/proteomik, singelcell-sekvensering och olika interventioner t.ex. genom farmaceutisk behandling, Crispr/Cas9-teknik och immundepletion.

Kvalifikationskrav

-  Doktorsexamen i farmaceutiskt, biomedicinskt eller angränsande område eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom angivna områden. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.
- Goda kvalifikationer vad gäller arbete med tumörmodeller i möss såsom transgena, syngena och xenograft-modeller krävs, liksom dokumenterad skicklighet inom cell och molekylärbiologi och immunologi. Vidare ska du ha dokumenterad förmåga att skriva vetenskapliga artiklar samt en track record av publikationer i internationella refereegranskade tidskrifter.
- Sökanden skall ha mycket god samarbetsförmåga och förmåga till teamwork, men även kunna arbeta och uthålligt driva projekt självständigt. Vidare bör sökanden vara nyfiken, kreativ, initiativtagande, och relationsskapande. Sökanden skall ha utmärkt organisatorisk förmåga, kunna strukturerat arbeta med många samtida projekt, och lösa förväntade och oväntade komplexa problem. Utmärkta kunskaper i engelskt tal och skrift är ett krav.

Ansökan bör innehålla 1) ett personligt brev med beskrivning av forskningsintresse, 2) CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser, 3) En komplett publikationslista, 4) Sammanfattning av nuvarande och tidigare arbete med tonvikt på djurmodeller (max två sidor), 5) tre rekommendationsbrev.

Den sökande kommer att bedömas utifrån utbildning och tidigare erfarenhet, relevans för projektet, publikationer och track record, motivation och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad i 2 år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde 2024-02-05 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Lars-Gunnar Larsson, e-post lars-gunnar.larsson@uu.se
För frågor runt anställningen: Administrativ chef Marina Rönngren, e-post marina.ronngren@.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 23 januari 2024, UFV-PA 2023/4834.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 500 anställda och 54 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Ansök nu