Uppsala kommun jobb i Uppsala

Hitta lediga jobb hos Uppsala kommun i Uppsala. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Uppsala.

Sommarvikarier

Vårdbiträde
Läs mer Feb 1
Vård- och omsorgsverksamheterna

Vill du göra skillnad, är över 18 år och kan uttrycka dig bra på svenska? Vi söker sommarvikarier till verksamheter där unga och gamla behöver stöd i sin vardag. Välkommen till kommunens vård och omsorgsverksamheter!

Vi behöver sommarvikarier inom flera av våra verksamheter. Inom verksamheterna finns det både unga och gamla med varierande behov som behöver stöd i sin vardag. Vill du röra på dig runt om i kommunen i sommar kan hemtjänsten vara rätt. Om du hellre vill jobba på ett och samma ställe och stötta människor i deras dagliga sysslor och aktiviteter, kan ett boende passa bättre till exempel: Äldreboende, korttidsvård, grupp-servicebostäder, stödboenden eller socialpsykiatrin. Är du morgontrött kanske ett arbete i nattpatrullen passar dig bäst. Vill du arbeta nära en och samma person så kan personlig assistans vara rätt. Våra verksamheter finns över hela Uppsala både centralt och på landsbygden.

Har du möjlighet att börja arbeta omgående finns möjlighet till det.

Läs mer om våra olika yrkesområden för att välja och söka det jobb som passar dig bäst https://www.uppsala.se/sommarvikarie

Ditt uppdrag
Du kommer att arbeta med människor som behöver stöd och där du kan göra skillnad i deras vardag. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var hos oss du arbetar. Det kan innebära att du stöttar vid olika aktiviteter som till exempel vid utflykter. Du kan också hjälpa till med mat, hygien, vanliga hushållssysslor och medicinering (med stöd av en sjuksköterska). Du kan arbeta nära dina kollegor eller mer självständigt beroende på vilken verksamhet du arbetar inom. Oavsett vilket har du alltid stöd av kunniga kollegor. Du blir uppskattad för din vilja att ta dig an och lära dig nya arbetsuppgifter och för ditt fina sätt att bemöta människor. Du träffar personer med andra liv än ditt. Hos oss får du både yrkes- och livserfarenhet.

Din bakgrund
Vi söker dig som har fyllt 18 år och har en avslutad eller pågående gymnasieutbildning. Har du utbildning eller pågående studier inom till exempel vård- och omsorg, beteendevetenskap eller annat relevant område ses det som meriterande. Du behärskar det svenska språket obehindrat i både tal och skrift. Då all dokumentation sker digitalt behöver du vara van att hantera digitala hjälpmedel som dator, smartphone och surfplatta.?

Inom hemvården behöver du vara bekväm med att cykla i alla väder. I vissa verksamheter behöver du ha B-körkort, det är till exempel inom nattpatrullen, vissa boenden och några av våra hemtjänstområden. Det är en fördel om du har erfarenhet från liknande verksamhet sedan tidigare men det viktigaste är att du brinner för att hjälpa andra människor.

Som person samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar dig an ändrade förutsättningar med ett öppet sinne. Vidare är du serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Jobbet passar dig som är lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Mimmi Pihl och Marie Palmqvist Andersson, enheten för kompetensförsörjning på
sommarvikariat.vardochomsorg@uppsala.se (http://mailto:sommarvikariat.vardochomsorg@uppsala.se)

Facklig företrädare: Kommunal:
010-442 82 02
010-442 82 04

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/arbeta-inom-vard-och-omsorg/)
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Lärare i musik till Danmarks skola och Uppsävjaskolan

Grundlärare, 4-6
Läs mer Feb 23
Nytt
Danmarks skola och Uppsävjaskolan

Hjälp oss att lyfta våra skolor med musik och glädje! Vi har en stor önskan om att få musikämnet att ta en naturlig plats på våra skolor. Vi har lagt bra scheman, vi har välutrustade undervisningslokaler på respektive skola och fantastiska kollegor att samarbeta med. Låter det intressant? Läs då vidare och sök tjänsten redan idag!

I den här tjänsten kommer du att arbeta på två närliggande skolor, Danmarks skola och Uppsävjaskolan. Samarbetet mellan våra skolor är väl etablerat i flera ämnen och över läsåret.

På båda skolorna ser vi musikämnet som ett ämne som kan göra att skolarbetet får den kulturella aspekt vi önskar. Musikämnet kan locka elever som annars inte hittar en naturlig plats i skolan. Musiken gör också att eleverna får en gemenskap och att vi:et stärks. Vi vill att musikämnet ska vara en naturlig del i vårt arbete och ha en synlig och ljudlig plats i vår vardag. Vi vill att musiken hörs högt och klart under våra gemensamma tillfällen så som kulturdagar och avslutningar, men även som något vi hör under en helt vanlig arbetsvecka som en naturlig del av vår vardag.

Här kan du läsa mer om Danmarks skola (https://danmarksskola.uppsala.se/om-skolan/)
Här kan du läsa mer om Uppsävjaskolan (https://uppsavjaskolan.uppsala.se/omskolan/)

Ditt uppdrag
Som lärare i denna tjänst undervisar du i ämnet musik. Du får möjligheten att göra skillnad för våra elever genom att bidra med din kompetens, kunnande och ditt engagemang för att med eleven i centrum verka för att skolans alla elever når sina mål. Du planerar, genomför och utvärderar det pedagogiska arbetet enligt läroplan och övriga styrdokument. Du arbetar i nära samarbete med dina kollegor i arbetslaget. Tillsammans arbetar ni för att alla elever ska trivas och utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar.

Din bakgrund
Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i musik i årskurs 1-5. Har du erfarenhet av att undervisa i musik ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Jobbet passar dig som är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Torun Paulsson, rektor Danmarks skola, 072-580 27 94
Katarina Lehrberg, rektor Uppsävjaskolan, 018-727 73 90.

Facklig företrädare: Sveriges lärare, Li Zettermark 073-154 76 11.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

It-tekniker till infrastruktur it-support Uppsala kommun

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Feb 19
IT Infrastruktur

Vi söker två servicedesktekniker som vill arbeta i och utveckla vår servicedesk. Vill du vara med på vår förändringsprocess? Då ska du läsa vidare och söka tjänsten redan idag!

IT-support består av cirka 25 medarbetare som supporterar kommunens alla verksamheter med IT-relaterade frågor. Vi supporterar både på plats och via vår servicedesk, vi tar första kontakten på det mesta och är det något vi inte kan lösa så tar vi hjälp av vår 2nd eller 3rd line.
Det är viktigt för oss att ha en mångfald av perspektiv och erfarenhet i vårt team så vi välkomnar alla att söka den här tjänsten!

Vår målbild för servicedesken till 2026 är att vi har en servicedesk som arbetar tillsammans med verksamheterna och realiserar deras behov och önskemål med hjälp av tät kontakt, supportstugor, anpassat utbildningsmaterial och med hjälp av våra supportspecialister. För att nå dit behöver vi någon som gillar att arbeta mot uppsatta mål, inte vara rädd för förändring och vilja tänka nytt.

Ditt uppdrag
I rollen som it-tekniker i servicedesk kommer du arbeta med att ge teknisk support till våra användare via telefon och vårt supportverktyg och säkerställa att våra system fungerar smidigt. Vi hjälper våra verksamheter med alla möjliga slags IT-relaterade frågor såsom:

• skrivare
• Microsoft 365
• nätverk
• kontohantering
• AV-utrustning
• lösenord.

Du kommer också ingå i framtida projekt tillsammans med verksamheterna och med dina kollegor inom kommunledningskontoret (KLK) stab-IT.

Din bakgrund
Vi söker dig som har bra IT-kunskaper, erfarenhet av liknande roll, och relevant IT-utbildning. Du behöver ha kunskaper inom Windows operativsystem, Microsoft 365, AD, nätverk, skrivare, AV-utrustning och dokumentation. Du behöver även ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

För att lyckas i rollen behöver du vara driven, serviceminded, samarbetsvillig, noggrann, social, pedagogisk, flexibel och stundtals kunna hantera ett högt tempo.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Marie-Louise Atterhag, gruppchef, 018-727 19 44.

Facklig företrädare: Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Lärare F-3 till Malmaskolan

Grundlärare, förskoleklass och 1-3
Läs mer Feb 23
Nytt
Malmaskolan

Är du legitimerad lärare med behörighet att undervisa i årskurs F-3? Vill du vara med på en förändringsresa och arbeta med kompetenta och engagerade lärare? Då borde du söka det här jobbet hos oss på Malmaskolan!

Malmaskolan är en F-6-skola med 409 elever fördelade på två eller treparallelliga årskurser. Malmaskolan ligger i hjärtat av Norby i sydvästra Uppsala. Omgivningarna är lugna och fridfulla och det är gångavstånd till härlig natur i både Stadsskogen och Hågadalen. Malmaskolan präglas av trygghet och stabilitet och goda resultat. Våra medarbetare är engagerade och erfarna och har goda ämneskunskaper.

Här kan du läsa mer om Malmaskolan (https://malmaskolan.uppsala.se/).

Ditt uppdrag
Som lärare i denna tjänst undervisar du elever i årskurs F-3. Du får möjligheten att göra skillnad för våra elever genom att bidra med din kompetens, kunnande och ditt engagemang för att med eleven i centrum verka för att skolan når sina mål. Du planerar, genomför, utvärderar och utvecklar det pedagogiska arbetet enligt läroplan och övriga styrdokument.

Vi strävar efter ett kollegialt lärande där du i nära samarbete med dina kollegor utvecklar både undervisningen och verksamheten. Tillsammans arbetar ni för att alla elever ska trivas och utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar. på Malmaskolan arbetar vi både i arbets- och ämneslag med den röda tråden för vår undervisning som förväntas hålla hög kvalitet med goda resultat.

Din bakgrund
Vi söker dig som har lärarlegitimation alternativt inväntar legitimation med behörighet att undervisa i årskurs F-3. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med språkutvecklande arbetssätt och elever i behov av särskilt stöd. För att lyckas i arbetet ska du ha god kännedom om skolans styrdokument samt grundskolans läroplan och goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är en fördel om du har IT-kunskaper med inriktning mot pedagogiskt arbete.

Du är en person med en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du tar ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att nå resultat. Sist men inte minst är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Zandra Boivie, rektor, 018-727 74 00.

Facklig företrädare: Sveriges lärare, Helena Ling, 018-727 54 54.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Skolsköterska till Växthusets skola

Skolsköterska
Läs mer Feb 23
Nytt
Växthusets skola

Är du utbildad skolsköterska och vill ha ett meningsfullt arbete? Drivs du av att arbeta hälsofrämjande med elever i grundskolan och dessutom få göra det i en miljö där olika professioner samverkar med varandra? Då kan Växthusets skola vara arbetsplatsen för dig!

Växthusets skola är en skola med trygga och nyfikna barn och engagerad personal. Växthuset ligger i Gottsunda i närheten av det natursköna Hågadalen och Gottsundagipen. Hos oss går cirka 220 elever från förskoleklass till och med årskurs 5. Våra fantastiska elever har tillsammans ungefär 40 olika modersmål, barn från hela världen går på vår skola! Skolans arbete genomsyras av ett välutvecklat språkpedagogiskt arbetssätt, där olika professioner samverkar med varandra med elevens bästa möjliga resultat som mål.

På vår skola är samarbete och samverkan nyckelord, hos oss arbetar du sällan enskilt eller ensam. Skolan har ett elevhälsoteam där professionerna är på plats varje dag. I teamet finns speciallärare med specialpedagogisk kompetens, skolpsykolog, skolsköterska och skolledning. Tillsammans utvecklar vi det förebyggande och främjande elevhälsoarbetet på skolan.

Här kan du läsa mer om Växthusets skola (https://vaxthusetsskola.uppsala.se/).

Ditt uppdrag
Som skolsköterska ingår du i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med lärare, vårdnadshavare och myndigheter utanför skolan. Du arbetar med förebyggande elevhälsoarbete genom hälsosamtal och hälsoundersökningar enligt Uppsala kommuns basprogram för elevhälsans medicinska insats.

I arbetet ingår även att verka för att alla elever ska nå utbildningens mål och vaccineras enligt det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. Du arbetar dessutom i nätverk med skolsköterskor från andra skolor i Uppsala kommun.

I uppdraget ingår även att:

• ha kontakt med vårdnadshavare i olika ärenden
• ha regelbunden kontakt med lärare
• bidra till elevhälsans utveckling
• dokumentera i skolans datajournalsystem
• delta i viss yrkesspecifik fortbildning.

Din bakgrund
Vi söker dig som har sjuksköterskelegitimation med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller skolsköterskeprogrammet. Du ska ha erfarenhet av arbete som skolsköterska och med barn och unga. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete i elevhälsoteam och kunskaper i Prorenata. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska är ett krav.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Lotta Tham, rektor, 018-727 54 57.

Facklig företrädare: Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Redovisningsekonom till Uppsala kommun

Redovisningsekonom
Läs mer Feb 2
Redovisningsenheten

Söker du ett mångsidigt arbete där du får vara med och bidra till samhället? Är du intresserad av en roll där du får möjlighet att inspirera och leda andra? Vi söker en erfaren redovisningsekonom med initiativförmåga och ledaregenskaper som vi ser fram emot att få välkomna till vårt team. Välkommen med din ansökan!

Kommunledningskontorets ekonomistab ansvarar för kommunens samlade ekonomifunktion och sitter i trevliga kontorslokaler centralt i Uppsala med stans bästa pendlarläge. Vi på redovisningsenheten ansvarar för tillämpning av lag och praxis inom områdena redovisning, skatt och moms. Enheten ansvarar vidare för affärssystemet Unit4 ERP, e-handelssystemet Visma Proceedo och grundläggande bokföring inklusive kund- och leverantörsreskontra samt anläggningsredovisning. Vi söker nu en kvalificerad redovisningsekonom till gruppen redovisning och reskontra som består av 25 medarbetare och leds av en gruppchef.

Ditt uppdrag
I grunduppdraget ingår löpande arbete med kommunens processer inom ekonomi och redovisning så väl inom kund- och leverantörsreskontra som anläggningsredovisning. Du kommer självständigt arbeta med stöd, avstämningar och granskningar inom en eller flera av våra verksamheter och är delaktig i arbetet med uppföljning och analys i samband med myndighetsrapportering, delårs- och årsbokslut. Vi vill särskilt förstärka vår kapacitet att tolka och följa lag och normering i våra löpande processer. I ditt uppdrag ingår därför att tillsammans med annan senior redovisningskompetens ta ett särskilt ansvar för att rätt frågor ställs och rimliga kontroller utförs i våra löpande processer.

Vi ser gärna att du har ett starkt utvecklingsfokus och intresse att utveckla din kunskap för att bidra till kvalitetssäkring och effektivisering av de arbetsuppgifter du får ansvar för. Du förväntas driva ditt arbete självständigt och bidra med din kompetens för att leda och inspirera dina kollegor.

Vi har flera stora verksamhets-/försystem, ett prioriterat arbete är att stärka vår förmåga att säkra bakomliggande processer i dessa för att förbättra effektivitet och kvalitet. I din roll bidrar du till inventering och åtgärdsförslag såväl som faktiskt implementering av förändring.

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. I denna rekrytering söker vi särskilt efter dig som är van att arbeta med helhet och självständigt kan följa, tolka och dra konsekvenser av lag och normering inom skatt och redovisning. Vi tror att du har några års bakgrund inom revision. Om du idag arbetar privat eller offentligt spelar mindre roll för oss eftersom regelverken är väldigt lika – det centrala är nyfikenheten, drivkraften och viljan att växa och utveckla dig själv och din omgivning. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Vi ser att du är van att arbeta med olika IT-stöd och har goda kunskaper i Office-paketet, specifikt Excel.

Som person samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt Vidare är du bra på att arbeta självständigt, driva dina uppdrag framåt och identifiera egna lösningar utifrån verksamhetens behov. Jobbet passar dig som har en god ledarskapsförmåga. och föreslår och implementerar nya lösningar och arbetssätt. För att lyckas med allt detta är du såklart bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Katarina Westerberg, gruppchef, 018-727 44 16
Thomas Backlund, redovisningschef, 018-727 13 84.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Familjerättssekreterare till Familjerätten i Uppsala kommun

Socionom
Läs mer Feb 22
Familjerättsenheten

Har du erfarenhet av familjerättsligt arbete och har socionomexamen? Då kanske du vill börja arbeta hos oss på familjerättsenheten! Hos oss får du ett utvecklande och stimulerande arbete tillsammans med engagerade kollegor som arbetar med barnperspektivet i fokus!

Familjerätten är en enhet med såväl mycket erfarna medarbetare som medarbetare med några års erfarenhet. Det familjerättsliga arbetet är under ständig förändring vilket är något som vi tycker är både roligt, utmanande och stimulerande. För oss är det självklart att både jobba tillsammans och stötta varandra. Gruppen med 15 familjerättssekreterare kommer att utökas med ytterligare en tjänst. Enheten har två teamledare som ger stöd och vägleder i det dagliga arbetet samt administratör och enhetschef.

Ditt uppdrag
Familjerättens uppdrag är brett, utvecklande och mångfacetterat. I uppdrag från tingsrätten ingår att utreda vårdnad, boende och umgänge, adoption, yttrande i namnärende och verkställighet och uppföljning av umgängesstöd. Andra arbetsuppgifter är fastställande av faderskap/föräldraskap, rådgivning till allmänheten, informationssamtal och samarbetssamtal.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av familjerättsligt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och unga. Arbetet kräver att du har god datorvana och B-körkort.

Som person är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är intresserad av att möta människor i konflikt och svåra situationer vilket kräver att du är en stabil och mogen person. Självklart är du engagerad och har intresse för det familjerättsliga området.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Eva Lignell, enhetschef, 018-727 69 25.

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR/saco, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Boendeassistent till Ekensberg

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare
Läs mer Feb 20
Ekensberg

Vi söker en driven och ansvarstagande person med gedigen erfarenhet av och kunskap om psykiatriska sjukdomar till en utmanande och spännande tjänst i en arbetsgrupp med mycket humor och värme. Passar detta in på dig? Välkommen med din ansökan redan idag!

Ekensberg ligger i fin natur cirka 10 minuters cykelväg från Gränby centrum i Uppsalas östra del. Det är ett boende för vuxna med stort stödbehov relaterat till psykisk ohälsa och beroende. Alla som bor på Ekensberg har beslut om insatsen enligt socialtjänstlagen (SoL). Boendet är bemannat dygnet runt med vaken nattpersonal och sovande jour. Vi ger ett individuellt stöd utifrån den enskildes förutsättningar och behov. Det bygger på samtal kring vanliga vardagssituationer och hur de kan hanteras, men också på individuell problematik och att hitta förhållningssätt som stöttar i umgänget med andra. Målet är att våra brukare ska må bra och kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Ditt uppdrag
I ditt uppdrag som boendeassistent arbetar du utifrån den genomförandeplan som är upprättad tillsammans med brukaren och arbetar för en god, kvalitativ vård och omsorg. Du arbetar för att skapa en meningsfull, fungerande och en så självständig vardag som möjligt för våra brukare. Du stöttar också i sociala kontakter ute i samhället samt coachar och vägleder i praktiska och sociala situationer. Vid behov ger du också medicin enligt instruktioner från legitimerad personal.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieexamen inom vård och omsorg, vuxenutbildning inom vård och omsorg eller omvårdnadsutbildning som motsvarar undersköterskekompetens. Har du även specialistutbildning ses det som meriterande. En förutsättning för att klara av jobbet är att du har erfarenhet av arbete inom omvårdnadsyrket samt av arbete med omsorg av personer med psykiatrisk funktionsnedsättning. Vidare har du goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, B-körkort samt goda dokumentationskunskaper.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på stödboende. Har du även erfarenhet av att arbeta med ett lågaffektivt förhållningssätt samt erfarenhet av att arbeta med MI är det meriterande.

Som person är du empatisk och du kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du flexibel och du ser möjligheter i förändringar. Vi ser även att du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor samt är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Sist men inte minst söker vi dig som är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Carola Sjöberg, verksamhetschef, 018-727 88 41

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 82 04

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/arbeta-inom-vard-och-omsorg/)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Bibliotekarie med fokus på vuxna och läsfrämjande

Bibliotekarie
Läs mer Feb 15
Gottsundabiblioteket

Är du en driven och serviceinriktad bibliotekarie som vill arbeta med vuxna i ett mångkulturellt område? Vill du vara med och utveckla Gottsundabiblioteket, ett av Uppsalas största och mest välbesökta bibliotek? Då kan du vara den vi söker!

Bibliotek Uppsala består av 12 bibliotek inklusive ett digitalt bibliotek, uppsökande verksamhet med två biblioteksbussar, tre kulturhus samt en omfattande programverksamhet för alla åldrar. Organisationen har idag över 100 medarbetare. Nya bibliotek och ny verksamhet kommer att utvecklas i takt med att Uppsala växer.

Här kan du läsa mer om Bibliotek Uppsala (https://bibliotekuppsala.se/#/).

Ditt uppdrag
Vi söker en bibliotekarie till Gottsundabiblioteket. Ett biblioteket beläget i centrum i en mångkulturell och inspirerande stadsdel. Hos oss kommer du möta låntagare i alla åldrar i vårt välbesökta bibliotek. Som bibliotekarie hos oss får du chansen att göra skillnad för vuxna och äldre i vår verksamhet. Du får använda din kreativitet och ditt engagemang för att skapa läsglädje och kulturupplevelser för våra besökare. Du är med i olika läsrelaterade aktiviteter som bokklubbar, läsecirkel och högläsningsmetoden shared reading. Du får också bidra till att stärka demokratin, digitaliseringen och integrationen i vårt område. Du blir en del av ett kunnig och engagerad arbetsgrupp som samarbetar med andra bibliotekarier i organisationen, och kulturaktörer och lokala organisationer i Gottsunda.

Du får möta människor i informationsdisken och hjälpa dem med deras frågor och behov. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap. Har du erfarenhet av att arbeta med målgruppen vuxna och äldre på ett bibliotek är det meriterande. Vi ser också goda kunskaper om litteratur och pedagogiska metoder för spridning av läslust som en fördel i tjänsten. IT-kunskaper är ett krav där du behärskar olika digitala verktyg och tjänster som biblioteket använder eller erbjuder till sina besökare. Det är en förutsättning att du har goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift och det är en fördel om du också har kunskaper i fler språk än svenska och engelska.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att skapa engagemang och delaktighet och har lätt för att skapa nya kontakter. Vi söker en person med god samarbetsförmåga, vilja att utvecklas i sin roll och som är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Louise Lindström, enhetschef, 018-727 17 77.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
DIK, Erik Önnevall, 018-727 21 85
Vision, Denise Fjellner, 018-727 88 36.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen. Förvaltningen består av sex avdelningar. Två avdelningar är kanslier som arbetar på direkt uppdrag av förvaltningens ledning samt handlägger ärenden åt kulturnämnden respektive idrotts- och fritidsnämnden. De två kanslierna ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens och idrotts- och fritidsnämndens ansvarsområden samt bereder nämndärenden. Kanslierna handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund, idrottssektorn och föreningslivet i Uppsala kommun samt leder större projekt. Fyra av förvaltningens avdelningar ansvarar huvudsakligen för kulturnämndens egenregiverksamhet: Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Legitimerad fysioterapeut till sommarvikariat SÄBO

Fysioterapeut
Läs mer Feb 16
Hälso- och sjukvård

Är du intresserad av att prova på att arbeta på särskilt boende (SÄBO) under sommaren? Vi behöver sommarvikarier till alla våra äldreboenden inom vård/omsorgsförvaltningens hälso- och sjukvårdsavdelning!

Ditt uppdrag
I arbetet som fysioterapeut hos oss möter du personer som har behov av rehabilitering och habilitering enligt kommunal hälso- och sjukvård. I våra olika verksamheter finns vårdtagare med varierande diagnoser och funktionsnivåer. Du besöker dem i deras hem, det vill säga i särskilt boende. Tjänsten innebär att du kommer arbeta på ett eller flera boenden under sommaren.

Arbetet innebär individuella funktions- och aktivitetsbedömningar och hjälpmedelsförskrivning, samt utformning, genomförande och utvärdering av rehabiliteringsinsatser. Teamssamverkan tillsammans med arbetsterapeut, sjuksköterska och omvårdnadspersonal är en viktig del i arbetet. Du kommer att instruera och informera vårdtagare, närstående och omvårdnadspersonal samt vara en resurs i det rehabiliterande förhållningssättet inom verksamheten. Arbetet innebär självständig planering av arbetsdagen vilket kräver både struktur och flexibilitet.

Din bakgrund
Vi välkomnar både dig som är erfaren legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och dig som är nyutexaminerad. Du måste kunna tala och skriva obehindrat på svenska och ha god datorvana. För att kunna arbeta i vissa verksamheter är B-körkort ett krav. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av rehabiliteringsarbete och hjälpmedelsförskrivning

Vi behöver huvudsakligen sommarvikarier i perioden from juni till och med augusti, men det kan både finnas behov tidigare och möjlighet till förlängning. Vi är öppna för dig som både kan jobba hela perioden men även du som vill jobba en del av sommaren. Skriv gärna hur du kan arbeta i din ansökan.

Jobbet passar dig som är empatisk, samarbetsinriktad och flexibel. För oss innebär det att du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation och samtidigt vara professionell. Du lyssnar, kommunicerar och relaterar till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Slutligen har du lätt att anpassa dig till ändrade förutsättningar och kan snabbt ändra ditt förhållningssätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta rekryterande verksamhetschefer:
Kim Ljungqvist, 018-726 02 77 eller Anna Nyström, 018-265 59 03.

Facklig företrädare: Vårdförbundet, 0771-42 04 20.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta HR-specialist Britt Pedersen, 018-727 67 12.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/arbeta-inom-vard-och-omsorg/)
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Biståndshandläggare till Seniorguide - Uppsala kommun

Biståndsbedömare/Biståndshandläggare
Läs mer Feb 20
Information och rådgivning

Har du erfarenhet av myndighetsutövning och arbete utifrån socialtjänstlagen? Då kan tjänsten som biståndshandläggare vara något för dig! Du erbjuds ett roligt, utmanande och meningsfullt arbete i ett härligt gäng trevliga och engagerade kollegor och chefer där du kan utvecklas, göra skillnad och vara medskapande. Låter det intressant? Då kan det vara dig vi söker!

Inom vård och omsorgsförvaltningen, äldrenämndens myndighet, arbetar biståndshandläggare med att informera, utreda, bedöma och besluta om insatser enligt socialtjänstlagen samt följa upp brukarens upplevelse av insatsens kvalitet. Förvaltningen arbetar utifrån ett samordnande/motiverande synsätt och brukares delaktighet utifrån IBIC (individens behov i centrum).

Vår arbetsplats är belägen i moderna och trevliga lokaler i det nyrenoverade Stadshuset som ligger precis intill resecentrum i Uppsala. Vi har möjlighet att arbeta på distans/i hemmet några dagar i veckan när arbetet så tillåter. Du som arbetar på Uppsala kommun får ett så kallat friskvårdsbidrag varje år på 3 000 kronor.

Ditt uppdrag
Vi söker nu en biståndshandläggare till Seniorguide som hör till enheten information och rådgivning. Seniorguide arbetar med att ge medborgarna information och vägledning om äldreomsorg och aktiviteter för seniorer exempelvis träffpunkter, boende för äldre, hemtjänst, färdtjänst och hjälpmedel. Din huvudsakliga uppgift kommer att vara att besvara frågor och vägleda medborgare via telefon och mail. Vid vissa tillfällen kommer du besöka träffpunkter och pensionärsföreningar för att informera i grupp.

Tjänsten innefattar även administrativa uppgifter så som att administrera ansökningar om trygghetslarm, uppdatera, fylla på och skicka ut informationsmaterial och i övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter. I arbetet ingår att aktivt medverka i kvalitets- och utvecklingsarbete.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen, kandidatexamen i beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du ska ha erfarenhet av myndighetsutövning, gärna inom äldreomsorg, och arbete utifrån socialtjänstlagen (SoL). Det är en fördel om du har erfarenhet av nämndes målgrupp äldre. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska språket och i Microsoft 365. Vi ser gärna att du kan behärska finska i tal och skrift och att du har kunskaper om kommunen och dess uppdrag kopplat till äldre.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt och du är lugn och samlad i olika situationer med förmågan att fokusera på rätt saker. Sist men inte minst är du en person med en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Pernilla Sävström, enhetschef, 018-727 43 03
Yvonne Österholm, enhetschef, 018-727 09 39
Ann-Britt Larsson, enhetschef, 018-727 72 56
Maris Rasul, enhetschef, 018-727 60 04.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/saco, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Karin Lundborg, 018-727 51 52.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/arbeta-inom-vard-och-omsorg/)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Behandlingsassistent till Östra Aros HVB

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 21
Östra Aros HVB

Är du utbildad behandlings- eller socialpedagog och har erfarenhet av arbete med barn och unga? Vill du vara med och bidra till meningsfull tid för ungdomar tillsammans med engagerade kollegor? Då kan du vara den vi söker till rollen som behandlingsassistent hos oss på Östra Aros HVB. Välkommen med din ansökan!

Östra Aros HVB (hem för vård eller boende) är ett boende för flickor och pojkar i åldersgruppen 14–19 år som har ett placeringsbeslut från socialtjänsten. Boendet ligger i stadsdelen Ulleråker med promenadavstånd till Fyrisån och naturområdet Kronåsen och har nio platser plus ett jour- och akutrum. Våra boende har egna rum och gemensamt badrum och kök. Det finns också gemensamma utrymmen som matsal, gym, studierum och vardagsrum. Boendet är bemannat dygnet runt runt med vaken nattpersonal. Här arbetar behandlingsassistenter och enhetschef för ett tryggt boende med god omvårdnad där placeringstiden för våra boende ska upplevas som meningsfull.

Ditt uppdrag
I ditt uppdrag som behandlingsassistent kommer du att ansvara för att skapa en stabil och trygg miljö samt stödja och motivera ungdomar. Du kommer att arbeta med vardagliga göromål och fritidsaktiviteter samt skapa trygghet, bygga relationer och ge stöd med starkt fokus på beteendeförändring. Det ingår dessutom att dokumentera insatser och aktiviteter i aktuellt journalföringssystem samt hjälpa och stötta boende till att finna en meningsfull fritid. Du kommer också att ha kontakt och samarbeta med myndigheter, vara kontaktperson för ett antal ungdomar, skapa struktur och rutiner samt ge stöd i utförandet av hushållssysslor.

Din bakgrund
Vi söker dig som har minst en tvåårig eftergymnasial utbildning som behandlings- eller socialpedagog, eller annan yrkeshögskoleutbildning (yh-utbildning) som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av arbete med barn och unga och som behandlingsassistent eller socialpedagog. Arbetet kräver också att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, it-kunskaper samt att du har B-körkort.

Det är meriterande om du har utbildning inom:

• Traumamedveten omsorg
• Lågaffektivt bemötande
• MI (motiverande samtal)
• NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar)
• Signs of Safety
• Systemteori.

Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Jobbet passar dig som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom du som är bra på att ta initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Gustav Widegren, enhetschef, 018-727 72 36.

Fackliga företrädare:
Kommunal, 010-442 82 09.
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 24 30.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Enhetschef socialjouren

Enhetschef inom socialtjänst
Läs mer Feb 16
Socialförvaltningen, avdelning vuxna

Är du intresserad av ett meningsfullt uppdrag i en verksamhet som gör skillnad för andra?

Gillar du:
- att inspirera?
- att jobba i team med frågor som berör hjärtat och där du känner att du kan påverka och göra skillnad för många?
- att utmanas och utvecklas inom ledarskap?
- en dynamisk miljö som ger möjlighet till ständigt lärande?

Varmt välkommen att söka detta viktiga och spännande uppdrag som enhetschef!

Vi erbjuder dig att med glädje, driv och engagemang - tillsammans med enhetschefer och medarbetare - göra skillnad för dem vi finns till för.

Socialjouren är en verksamhet tillhörande socialförvaltningen i Uppsala kommun. Här arbetar socionomer på kvällar och helger, årets alla dagar. Socialjouren arbetar med råd och stöd men även med akuta biståndsinsatser utifrån lagstiftningen: SoL LVU och LVM. Socialjouren arbetar på uppdrag av samtliga länets kommuner. Vi arbetar också i nära samarbete med andra verksamheter och myndigheter, såsom polis och region. Arbetsgruppen består av 9 erfarna socialsekreterare och därtill några som arbetar på timmar.

Ditt uppdrag
Då nuvarande chef avser gå i pension söker vi en ny enhetschef. Uppdraget består i att leda och driva verksamheten utifrån det uppdrag och avtal socialjouren har, med ansvar för personal och budget. I uppdraget kommer det även att ingå utvecklingsuppdrag för hela avdelningen samt även förvaltningen, vilket medför ett nära samarbete med avdelningschefen. Någon del av arbetstiden bör vara kvällstid.

Arbetsmiljöfrågor och kompetensförsörjning är prioriterat inom förvaltningen vilket innebär att du leder det systematiska arbetsmiljöarbetet, tillvaratar dina medarbetares synpunkter och ger stöd i kompetensutvecklingsfrågor.

Som enhetschef rapporterar du till avdelningschef och du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du och dina kollegor tar ett gemensamt ansvar för att driva avdelningens utvecklingsområden framåt.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av myndighetsutövning. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av socialjoursarbete. Chefserfarenhet är meriterande.
Vi ser gärna att du har kunskaper om schemaläggning samt verksamhetssystem som exempelvis Lifecare och Heroma. Du drivs av att arbeta med utveckling, är nyfiken och van att arbeta digitalt.

Vi söker dig med god ledarskapsförmåga som är lyhörd, tydlig och lugn. Du har en mycket god samarbetsförmåga och uppfattas av omgivningen som kommunikativ och relationsbyggande. Du har ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Tjänsten ställer krav på körkort samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta:
Ann-Christine Dahlén, avdelningschef, 018-727 25 86
Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 12 91

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Samordnare för externa insatser - Socialförvaltningen, Uppsala kommun

Socionom
Läs mer Feb 21
Socialförvaltningen, Enheten för verksamhetsnära stöd

Enheten för verksamhetsnära stöd söker nu en samordnare som tillsammans med övriga kollegor i arbetsteamet vill arbeta med att samordna arbetet med externa insatser till socialförvaltningens olika målgrupper. Är du flexibel, gillar utvecklingsarbete, har erfarenhet av socialt arbete och vill arbeta stödjande och styrande med att tillgodose behovet av insatser via privata utförare? Då kan det här vara jobbet för dig!

Socialförvaltningen arbetar på uppdrag av socialnämnden. Socialnämnden ansvarar för individ- och familjeomsorg enligt socialtjänstlagen, exklusive ekonomiskt bistånd. Enheten för verksamhetsnära stöd är en del av staben och här finns olika stödfunktioner kopplat till förvaltningens kärnverksamhet samlade: SIP samordnare, Barnahus-samordnare, kvalitetsutvecklare, sekreterare för socialnämndens individutskott, samt samordnare av externa insatser. Vi arbetar digitalt och aktivitetsbaserat, med möjligheter till en flexibel vardag i kommunens stadshus med bästa pendlarläget intill Uppsala resecentrum.

På enheten finns idag fem samordnare som ansvarar för avrop från ramavtal och direktupphandling av insatser riktade framförallt till barn och ungdom men i en viss utsträckning även till en vuxen målgrupp. Då tjänsterna ständigt utvecklas utifrån förvaltningens behov så får du möjlighet att vara med i arbetet med att utforma tjänsten tillsammans med övriga teamet och tillsammans med de enheter som arbetar med myndighetsutövning och beslut om insatser. Du kommer att ha ett nära samarbete med privata utförare av insatser, med kommunens upphandlingsenhet såväl som med andra funktioner inom den egna förvaltningen.

Ditt uppdrag
Som samordnare är du del i ett team som samordnar socialförvaltningens arbete kring inköp av externa insatser i form av öppenvård, familjehem, HVB och stödboende för nämndens målgrupper. Som samordnare har du huvudansvar för vissa vårdområden men du arbetar nära kollegorna i ett team. Ansvarsområdena kan komma att ändras över tid utifrån förvaltningens behov.

Tjänsten innebär avrop från ramavtal, direktupphandling samt avtalshantering. Samordnaren ansvarar för att stödja socialsekreterare i att hitta rätt insats till den enskilde, i de fall insatsen inte kan verkställas i egen regi, samt att bland annat kontrollera erforderliga tillstånd och ekonomisk status gällande leverantörer. Tjänsten innefattar jourverksamhet vilket innebär att du vissa dagar tillsammans med en kollega har ansvar för att hantera behov av akuta placeringsinsatser. Du kommer att ha ett nära samarbete med myndighetsutövande enheter inom förvaltningen och fungerar som ett stöd i bland annat avtalstolkningar men också i att förvaltningen följer ramar och når uppsatta mål. En viktig roll är att säkerställa att förvaltningen följer LOU (lagen om offentlig upphandling) och du arbetar på så sätt både stödjande och styrande. I arbetet ingår även att tillsammans med andra funktioner utforma och genomföra annonserade upphandlingar samt att följa upp leverantörers åtaganden kopplat till ramavtalen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning inom samhälls- eller beteendevetenskap som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du ska ha erfarenhet av socialt arbete inom individ och familjeomsorg och vara bekant med de olika vårdformerna. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänstens individ- och familjeomsorg samt av Lagen om offentlig upphandling (LOU). Det är ett krav att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, goda kunskaper i Microsoft 365 och är van att arbeta i olika typer av digitala system.

Som person är du flexibel med förmågan att se möjligheter i förändringar. Då rollen innebär nära samarbete men flera olika parter behöver du ha en god samarbetsförmåga och ha lätt för att knyta förtroendefulla relationer. För att lyckas i det här uppdraget är det viktigt att du kan arbeta strukturerat och planera ditt arbete samt att du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Sandra Sonnermyr Hovi, enhetschef, 018-727 12 49.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Finskspråkig barnskötare till Hällby förskola Huvikumpu

Barnskötare
Läs mer Feb 6
Hällby förskola Huvikumpu

Är du finskspråkig och vill få chansen att prata finska varje dag? Gillar du att ta initiativ till aktiviteter och är lugn och trygg som person? Då ska du ta chansen och söka tjänsten som barnskötare hos oss på Huvikumpu!

Hällby förskola har 3 hemvister varav en är Huvikumpu. På Huvikumpu bedriver vi undervisning på framförallt finska. Förskolan är belägen i utkanten av Luthagen och har nära till såväl staden som naturen.

Vi erbjuder schemalagd tid för reflektion tillsammans med kunniga och engagerade kollegor.

Ditt uppdrag
Som finskspråkig barnskötare hos oss får du möjlighet att göra skillnad. Tillsammans med övriga pedagoger planerar ni verksamheten så att barnen utmanas till aktivitet, lärande och ansvarstagande. Undervisningsspråket är till stor del finska. Med utgångspunkt i styrdokumenten är du delaktig i att skapa en utvecklande, stimulerande och trygg miljö.

Din bakgrund
Vi söker dig som är finskspråkig och har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Har du barnskötarexamen ses det som meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete eller praktik på förskola. Det är även meriterande om du har kunskaper om skollagen och förskolans läroplan.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Ulrika Wiklund, rektor, 018-727 75 77.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 82 09.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Handläggare Myndighet

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 8
Central barn och Elevhälsa Enheten för Elevnära insatser

Är du intresserad av myndighetshandläggning och juridiska frågeställningar inom utbildningsfrågor i 0-20 års perspektivet?

Hos oss får du en viktig roll där du handlägger och bereder bland annat beslut inom barn och elevers behov av extraordinära stödåtgärder och ersättningar till förskolor och skolor. Låter detta som ett passande jobb för dig? Välkommen med din ansökan redan idag!

Inom avdelningen för barn och elevhälsa finns enheten för elevnära insatser där arbetsgruppen för Myndighet är placerade. Vi har våra arbetsplatser på Fyrisborg 1 i öppna kontorslandskap men med goda möjligheter till distansarbete hemifrån.

Ditt uppdrag
I arbetet ingår huvudsakligen att handlägga ansökningar gällande tilläggsbelopp/bidrag för extraordinära stödinsatser för barn och elever i alla skolformer. Utifrån inkomna ansökningar gör du bedömningar av barn/elevers behov av extraordinära stödåtgärder och bereder beslut om ersättningar till förskolor och skolor, vilket sker utifrån ett etiskt, rättssäkert och likvärdigt sätt. Bedömningsarbetet genomförs både självständigt och i nära samarbete i arbetsgruppen.

En stor del av arbetet sker digitalt. I tjänsten ingår även hantering av överklaganden, att skriva yttranden och att svara på inkommande frågor. För att trivas i rollen är det därför viktigt att du har intresse för myndighetshandläggning och juridiska frågeställningar. Du och dina kollegor har även andra uppgifter av administrativ och juridisk karaktär. I uppdraget på myndighet kommer du även handlägga och utreda inkomna ansökningar gällande utökad tid i förskolan/fritidshemmet, uppskjuten skolplikt, skolgång efter skolpliktens upphörande, ansökningar rörande anpassad skola samt upprätta överenskommelser utöver interkommunal ersättning. Inom enheten handläggs även regleringar mellan kommuner.

Din bakgrund
Vi söker dig som har utbildning som specialpedagog/speciallärare och/eller psykologutbildning. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd och arbete inom elevhälsan samt av arbetet med pedagogiska/psykologiska kartläggningar och upprättande av åtgärdsprogram. Erfarenhet från elevhälsoarbete inom skolan är också ett krav för tjänsten. Har du erfarenhet av specialpedagogiskt arbete och/eller skolpsykologiskt arbete eller erfarenhet av övergripande förvaltningsarbete, myndighetsutövning eller motsvarande ses det som meriterande. En förutsättning för att klara av arbetet är att du har goda kunskaper om förskolans/skolans arbete med barn/elever i behov av särskilt stöd samt med olika funktionsnedsättningar, goda kunskaper om förskolans/skolans uppdrag och styrdokument samt mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Det är önskvärt om du har god vana av att arbeta i digitala system.

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och
problem. Vidare har du lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Dessutom förstår du ekonomiska samband. Vi ser även att du är kommunikativ som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Sist men inte minst söker vi dig som är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ulrika Nissemark, enhetschef, 018-727 22 80
Rickard Malmstedt; Handläggare Myndighet 018-727 20 32

Facklig företrädare:
Sveriges psykologförbund, Marie-Louise Airikka Pilichi, 018–727 86 11

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Projektcontroller - spårväg

Business controller
Läs mer Feb 12
Stab ekonomi stadsbyggnadsverksamhet

Är du en analytisk person som har flera års erfarenhet av arbete med kvalificerad ekonomistyrning? Vill du vara med och bygga spårväg i Uppsala? Då är det här jobbet för dig!

Uppsala kommun har en gemensam ekonomistab för hela kommunen. Staben består av cirka 100 medarbetare som är organiserade för att på bästa sätt svara upp mot förvaltningarnas och politikens behov. Vi söker nu en projektcontroller till enheten på ekonomistaben som utgör ett stöd till stadsbyggnadsförvaltningen.

Ditt uppdrag
Uppsala kommun står inför stora infrastrukturinvesteringar för spårväg. Vi söker därför en kvalificerad controller/projektcontroller med huvuduppdraget att säkra den ekonomiska uppföljningen av spårvägsprojektet. I arbetet ingår hela kedjan från att vara delaktig i arbetet med projektkalkyler till löpande avrapportering och slutkostnadskontroll.

I din roll ska du i projektets tidiga skede bistå till beslutsunderlag såsom projektdirektiv och löpande ta fram ekonomiska konsekvensbeskrivningar.
Du kommer leda arbetet med budget, prognos och kostnadsstyrning. Projektet berör flera stadsbyggnadsprojekt, vidare är det delfinansierat av Trafikverkets stadsmiljöavtal och bedrivs i samarbete med Region Uppsala. Investeringsutgifter och resultatpåverkande kostnader behöver särskiljas. Upprättande av en adekvat uppföljningsstruktur- och efterlevnad som bemöter särkraven är därför av särskild betydelse.
Arbetet och samordningen sker i nära samarbete med projektledning och ekonomkollegor. Du verkar inom kommunledningskontorets ekonomistab och omges av kollegor på både operativ och strategisk nivå.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och erfarenhet av ekonomistyrning i större projekt. Det är meriterande om du har erfarenhet av rollen som beställare av infrastrukturprojekt och upphandlingsformen totalentreprenad. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet. Det är även meriterande om du har kunskaper i större ERP-system och kunskaper i kalkyl/uppföljningssystem.

Som person är du analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga till helhetssyn och ser frågor i ett större perspektiv. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat och är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vi ser också att du har god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Anders Nilfjord, ekonomichef, 018-727 03 43

Fackliga företrädare:
Akavia och Sacorådet, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 05

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Lärare åk 2 till Vänge skola (vikariat)

Grundlärare, förskoleklass och 1-3
Läs mer Feb 22
Vänge skola

Har du lärarlegitimation eller inväntar du din legitimation och är nyfiken på hur det är att arbeta i lågstadiet? Då har du chansen! Vi söker en lärare som kan undervisa i årskurs 2 och göra skillnad för våra elever genom att bidra med kompetens och engagemang!

Vänge skola är en grundskola för årskurs F-6, belägen i Vänge en mil väster om Uppsala. Skolan har drygt 330 elever och ett 40-tal medarbetare. Vänge skola har bra undervisningslokaler samt sporthall och bibliotek i skolans lokaler. Undervisningen utmärks av kunniga och engagerade lärare som tillsammans med övrig medarbetare verkar för att alla elever skall lyckas.

Skolan har ett väl fungerande elevhälsoteam, och bra rutiner för elevhälsoprocessen, inklusive särskilt stöd. Eleverna har en fin skolgård som inbjuder till både fri lek och pedagogisk verksamhet och vi har naturen in på knuten. Det finns cykelväg från Uppsala till Vänge och mycket bra busskommunikationer.

Ditt uppdrag
Som lärare i åk 2 undervisar du i ämnena svenska, matematik, engelska, SO, NO och bild. Du får möjligheten att göra skillnad för våra elever genom att bidra med din kompetens, kunnande och ditt engagemang för att med eleven i centrum verka för att skolan når sina mål. Du planerar, genomför, utvärderar och utvecklar det pedagogiska arbetet enligt läroplan och övriga styrdokument.

Du kommer vara huvudansvarig för undervisningen i en av två klasser i åk 2. Du kommer ha ett nära samarbete med din kollega i parallellklassen samt med arbetslaget F-3 och fritidshemmet. Vi strävar efter ett kollegialt lärande där du i nära samarbete med dina kollegor utvecklar verksamheten. Tillsammans arbetar ni för att alla elever ska trivas och utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar.

Din bakgrund
Vi söker dig som har lärarlegitimation, alternativt inväntar legitimation, med behörighet att undervisa i årskurs 2. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som klasslärare på lågstadiet och att du har IT-kunskaper med inriktning mot pedagogiskt arbete. Arbetet kräver att du har god kännedom om skolans styrdokument och grundskolans läroplan samt att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Som person har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du tar initiativ till aktiviteter för att uppnå resultat och du har förmågan att se möjligheter i förändringar. Vidare är du en person som har en god samarbetsförmåga och som relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Rektor, Jonas Olsson, 018-727 37 35.

Facklig företrädare: Sveriges lärare, Helena Dübeck, 018-727 24 23 och Elisa Eriksson, 018- 727 81 00.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Hållbarhetsansvarig till Uppsala kommun Skolfastigheter AB

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 12
Uppsala kommun Skolfastigheter AB

Har du ett gediget intresse för hållbarhetsfrågan och vill verka i en roll där du med ditt engagemang får möjlighet att göra avtryck, driva förändring och utveckling på riktigt? Då borde du läsa vidare här!

Här ges du en unik möjlighet att både påverka och samtidigt skaffa dig värdefulla erfarenheter och kontaktvägar i bygg- och fastighetsbranschen. Var med och driv utvecklingen framåt på resan mot att bygga framtidens skolor!

Uppsala kommun Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas då Uppsala växer och vi har ett viktigt uppdrag i att försörja kommunen med förskolor och skolor. Skolfastigheter har en stor projektportfölj där vi under flera år framöver kommer bygga och underhålla för över 1 mdkr per år.

Som hållbarhetsansvarig tillhör du hållbarhetsavdelningen där du blir övergripande ansvarig för att både hålla ihop, leda och utveckla hållbarhetsarbetet. Hållbarhetsavdelning leds av hållbarhetschefen.

Ditt uppdrag
Du kommer att arbeta i hela byggprocessen från enhetschefer till byggarbetsplatsen. Du har även kontakt med externa intressenter och representerar skolfastigheter i olika typer av branschsamverkan. Du blir en del av vår drivna och kompetenta hållbarhetsgrupp med fyra kollegor som tillhör avdelning Hållbarhet som leds av Hållbarhetschefen och du rapporterar till vår Hållbarhetansvarige teamledare.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak:

• Ansvara, leda och samordna det dagliga arbetet på hållbarhetsavdelningen.
• Analysera och föreslå åtgärder för att minska vår klimatpåverkan och leda arbetet med att ta fram Skolfastigheters Klimatfärdplan.
• Leda arbetet med att utveckla och implementera en hållbarhetsstrategi för Skolfastigheter.
• Ansvara för att det systematiska hållbarhetsarbetet utvecklas och förbättras; implementera processer, arbetssätt, rutiner och stödsystem som uppfyller miljö- och hållbarhetskrav.
• Skapa en hållbarhetsagenda med tydlig koppling till lönsamhet, socialt ansvarstagande, miljöhänsyn och varumärke.
• Koordinera arbetsuppgifter, projekt och kollegor för att klara hållbarhetsmålen genom att proaktivt samarbeta med medarbetare i olika delar av bolaget.
• Företräda Skolfastigheter i externa sammanhang och dialoger kring miljö- och klimat, till exempel samarbeta med kommunen och systerbolag, relevanta externa forum och andra allmännyttiga bolag kring gemensamma möjligheter och utmaningar.
• Leda ett hållbarhetsråd med medlemmar från bolagets alla olika avdelningar.

Din bakgrund
För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig som har cirka fyra års erfarenhet av att du tidigare självständigt arbeta med hållbarhetsfrågor, en stor fördel är om du har erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen, detta är dock inte krav. Vidare har du vana av systematiskt och strategiskt miljöarbete, gärna kopplat till klimat, avfall och bygg. Vi vill att du tidigare i din roll varit chef eller teamledare och känner dig trygg i att leda andra.

Du har en teknisk utbildning på YH-, högskole- eller civilingenjörsnivå och har erfarenhet av praktiskt miljöarbete. Har du arbetat med projektering är det meriterande. Likaså om du har erfarenhet av att arbeta med resurseffektivitet eller certifiering av miljöbyggnad eller svanen.

Du drivs av att arbeta med och leda förbättrings- och utvecklingsarbete, och är kanske redan idag den som tar fram rutiner och utvecklar arbetssätt. Du är självgående och van att arbeta självständigt med rapportering och analysera data, samtidigt som du gärna samarbetar med andra. Du är noggrann och tycker att det är viktigt med detaljer samtidigt som du har god förmåga att lyfta blicken och se helheten. I ditt arbete är du initiativtagande, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du har dessutom förmågan att leda och samordna samt har lätt för att skapa relationer. Rollen innebär många kontaktytor och varierande arbetsuppgifter, därför är det viktigt att du är flexibel och har goda kommunikativa kunskaper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din samarbetsförmåga.

För oss är det viktigt att du delar vår värdegrund:
Vi är engagerade, vi visar respekt, vi tar ansvar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Therese Lundborg, affärsområdeschef projekt och hållbarhetschef, 018-727 20 86.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
På Skolfastigheter får du möjlighet att arbeta i en modern, aktivitetsbaserad miljö. Du blir del av en kultur som uppmuntrar utveckling och präglas av gemenskap och glädje. Hos oss möts du av ett välkomnande och öppet klimat där vi skapar förutsättningar för framgång tillsammans.

Långsiktighet och hållbarhet präglar våra byggprojekt, och givetvis även vår arbetsmiljö. Våra medarbetare ska kunna ha en balanserad vardag och hälsa både på och utanför jobbet. Därför erbjuder vi flexibla arbetstider, hälsofrämjande förmåner och möjlighet att arbeta delvis på distans.

Mer information om vår organisation hittar du på skolfastigheter.uppsala.se (https://skolfastigheter.uppsala.se/).
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Modersmålslärare i kurmanji till Uppsala kommun

Modersmålslärare i grundskolan
Läs mer Feb 22
Enheten för flerspråkighet

Har du kurmanji som modersmål och vill arbeta med att undervisa grundskoleelever i ämnet modersmål? Då kan det här vara jobbet för dig!

Enheten för flerspråkighet är en central enhet för modersmålsstöd, modersmålsundervisning, studiehandledning på modersmål i ett 0-19 årsperspektiv: i förskolan, förskoleklassen, grundskolan, grundsärskolan, gymnasieskolan, gymnasiesärskolan. I enhetens uppdrag ingår att samordna och organisera verksamhet i såväl kommunala som fristående förskolor och skolor.

Våra administrativa lokaler ligger på Fyrisborgsgatan 1. Den pedagogiska verksamheten sker ute på kommunens förskolor och skolor.

Ditt uppdrag
I dina arbetsuppgifter ingår att undervisa grundskoleelever i ämnet modersmål enligt gällande styrdokument samt att eventuellt ge studiehandledning på modersmålet. Undervisningen sker på kommunens skolor.

Din bakgrund
Vi söker dig som har lärarutbildning eller motsvarande pedagogisk utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du skall ha kurmanji som ditt modersmål och goda kunskaper i svenska. Det är också ett krav att du har mycket god datorvana.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Dessutom är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Marianna Aivazova, enhetschef, 018-727 20 29.

Facklig företrädare: Sveriges lärare, Pradip Datta, 018-727 20 26.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Projektledare anläggning till Uppsala kommun

Arbetsledare, anläggning
Läs mer Feb 6
Enheten projektledning anläggning

Har du erfarenhet av projekt inom infrastruktur- och/eller anläggningsprojekt? Vill du vara med och utveckla Uppsala kommuns offentliga miljöer? Då kan du vara den vi söker till uppdraget som projektledare inom anläggning. Välkommen med din ansökan!

Uppsala kommun leder arbetet med stadsutveckling. Vi arbetar med en stor variation av projekt och bidrar till att utveckla nya stadsdelar, stationsområden, snabbcykelleder, parker och torg, vandringsleder och samhällsservice. Våra projekt spänner över allt ifrån stora stadsutvecklingsprojekt till upprustning av lekplatser. Uppsalas satsningar inom stadsutveckling, tillväxt och hållbarhet gör att staden har fått utmärkelser som Årets klimatstad, Sveriges bästa cykelstad och Sveriges bästa stadskommun att leva och bo i.

Stadsbyggnadsförvaltningen består av cirka 600 medarbetare som arbetar i gränsöverskridande processer. Som projektledare har du samarbete med dina kollegor inom avdelningen Gata, Park, Natur och även med den strategiska avdelningen, plan- och byggavdelningen samt avdelningen för mark- och exploatering.

Vi söker nu en projektledare som vill vara med och utveckla Uppsala kommun. Du kommer att tillhöra en av enheterna projektledning anläggning som totalt består av cirka 28 medarbetare i dag. Enheternas uppdrag är att samordna och leda verkställandet av kommunens investerings- och exploateringsprojekt för byggande av allmän platsmark.

Ditt uppdrag
Som projektledare anläggning deltar du i alla skeden från planeringsfasen tills att anläggningen är byggd och överlämnas till förvaltning. I de projekt du leder agerar du beställare och ansvarar för att projektet når uppsatta mål. Du tar fram och förankrar upphandlingsstrategier och projektspecifikationer, i linje med kommunens övergripande målsättning. Du leder, styr och inspirerar projektgrupper som består av kollegor inom förvaltningen, kommunala bolag och leverantörer, både konsulter och entreprenörer. Genom att driva och följa upp projekten i god samverkan med samarbetspartners och med fokus på tid, kostnad och innehåll bidrar du till att förverkliga kommunens högt ställda mål och visioner inom stadsbyggnad.

Arbetet som projektledare är självständigt och fritt med ett stort eget ansvar. Till din hjälp finns, förutom digitala verktyg, ett stort nätverk av kollegor att få stöd av. Du finns för våra medborgare och välkomnar dialog med dem, berörda, myndigheter, affärspartners, fastighetsägare och företag. Utöver din roll som projektledare kommer du att bidra, liksom övriga medarbetare, till att utveckla våra arbetsprocesser inom förvaltningen.

Som projektledare hos Uppsala kommun tillhör du en av kommunens största beställarorganisation. Vi erbjuder en modern arbetsplats, med kontor i det nya stadshuset, där vi ser varandra och välkomnar olikheter. Vi arbetar både digitalt och på plats, aktivitetsbaserat. En bra balans mellan arbete, familj och fritid är en förutsättning för att lyckas i din roll. I Uppsala kommun arbetar vi tillsammans och välkomnar nyskapande. Resultatet blir att vi gör skillnad för varandra och för våra kommuninvånare.

Din bakgrund
Vi söker dig som har flerårig aktuell och relevant erfarenhet av arbete som projektledare, uppdragsledare, byggledare, platschef eller motsvarande.

Tjänsten förutsätter att du har erfarenhet av projekt inom infrastruktur- och/eller anläggningsprojekt samt god erfarenhet av att ha eget ansvar för budget, prognoser och ekonomisk uppföljning och tidsplanering. Det är meriterande om du har ledarskapsutbildning och erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller kommun. Det är även meriterande om du har god kontraktsvana och kunskap inom entreprenad- och konsultjuridik. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Som person har du en god ledarskapsförmåga och tar ansvar och driver arbetet framåt för att nå resultat. Du trivs att samarbeta med andra och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vi ser att du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom behöver du vara bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Emil Enarsson, enhetschef, 018-727 41 25

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Sveriges Ingenjörer/SACO Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Sveriges arkitekter Helena Brämerson Gaddefors, 018-727 40 86 och Maya Katsumata Ling, 018-727 47 06
Vision Linda Lumsby, 018-727 58 13
Kommunal 010-442 82 10

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 92

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Arbetsledare jourtid till Uppsala kommun (sommarvikariat)

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 7
Arbetsledare jourtid

Trivs du i en roll där du får arbeta självständigt och lösningsfokuserat? Har du flera års arbetslivserfarenhet och är en serviceinriktad person som värdesätter ett vänligt och professionellt bemötande? Då borde du söka tjänsten hos oss! Nu söker vi dig som vill arbeta med att stötta våra anslutna verksamheter under jourtid under sommaren 2024.

Arbetsledare jourtid är en enhet som arbetar på kvällar och nätter året runt, samt dygnet runt helger och röda dagar. Arbetsledare jourtid samarbetar med verksamheterna inom vård- och omsorgsförvaltningen och socialförvaltningen samt några av våra kranskommuner.

Vi söker nu medarbetare för vikariat över sommaren med timanställning. Det kan också bli aktuellt med arbete under andra delar på året.

Ditt uppdrag
Som arbetsledare jourtid agerar du rådgivande i olika situationer där verksamheternas medarbetare kontaktar dig. Det kan exempelvis vara att ge stöd åt medarbetare vid oväntade händelser via telefon. Du samordnar befintliga resurser och utför inbeordring av personal vid akut frånvaro. Det förekommer även samarbete med bland annat räddningstjänst och sjukvården. Du dokumenterar löpande de ärenden som inkommer för att sedan rapportera till ordinarie chef.

Din bakgrund
Vi söker dig som har avslutad 3-årig gymnasieutbildning och flera års arbetslivserfarenhet. Har du pågående eller slutförd högskole-/universitetsutbildning inom vård- och omsorgsområdet är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av en ledande roll som exempelvis chef eller projektledare inom vård- och omsorgsområdet. Det är också en fördel om du har erfarenhet av verksamhet med tjänstgöring dygnet runt.

Arbetet kräver att du talar och skriver svenska obehindrat och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska ha insikt i och förståelse för regelverken som angränsar till vård och omsorg, exempelvis sekretess och it-säkerhet. Det är också ett krav att du har goda kunskaper i digitala system och förmågan att lära dig nya system.

Som person är du beslutsam och fattar beslut utifrån tillgänglig information och agerar därefter. Du är en serviceinriktad person med förmåga att alltid handlägga ett ärende med ett vänligt och professionellt bemötande och som alltid är noggrann i sitt arbete. Vidare har du lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och du samarbetar bra med andra personer. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv och du är lugn och samlad i olika situationer med förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Maria Jennische, verksamhetschef, 018-727 12 16.

Fackliga företrädare:
Kommunal, 010-442 82 02
Vision, Karin Lundborg, 018-727 51 52.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/arbeta-inom-vard-och-omsorg/)
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Kurator till Pluggparadiset, Skyttorp skola och Vattholma skola

Skolkurator
Läs mer Feb 8
Pluggparadiset, Skyttorp skola, Vattholma skola

Som kurator är du en viktig del i det främjande och förebyggande arbetet för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Du får möjlighet att samverka med elever och vårdnadshavare, personal samt skolledning och myndigheter utanför skolan. Låter det intressant? Då ska du läsa vidare och söka jobbet redan idag!

Pluggparadiset är en kommunal F-6 skola. Skolan ligger i en naturskön miljö med närhet till Fyrisån och bad, elljusspår och bibliotek. Skolan har ett fritidshem, uppdelat i tre avdelningar, som är väl integrerad med övrig skola. Skolan har cirka 45 medarbetare med god utbildning och erfarenhet för sitt arbetsområde. Pluggparadiset är en skola där elever och medarbetare trivs och mår bra. Skolan har ett högt söktryck vilket gör att vi har maximalt antal elever i de flesta klasserna, det vill säga 28 elever per klass. Skolan leds av en rektor och biträdande rektor och är organiserad i en arbetsorganisation och i en utvecklingsorganisation. Skolan har ett väl fungerande elevhälsoteam.

Du kommer ha din anställning på Pluggparadiset där du arbetar 50%, resterande 50% fördelas på Skyttorp och Vattholma skolor.

Här kan du läsa mer om Pluggparadiset (http://www.pluggparadiset.uppsala.se)
Här kan du läsa mer om Skyttorp skola (https://skyttorpskola.uppsala.se/om-skolan/)
Här kan du läsa mer om Vattholma skola (https://vattholmaskolan.uppsala.se/om-skolan/)

Ditt uppdrag
Som skolkurator kommer du att vara en del av den samlade elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa. Du kommer att arbeta med psykosociala insatser direkt riktade till enskilda eller grupper av elever.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som relevant för tjänsten. Har du vidareutbildningar relevanta för kuratorsyrket ses det som meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete som kurator inom skolan och samarbete med barn och unga. Arbetet kräver att du har mycket god svenska i tal och skrift. Det är en fördel om du har god kännedom om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Annelie Hindstam, rektor, 076-721 69 61.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 17 44.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Legitimerade sjuksköterskor till vikariat!

Sjuksköterska, geriatrik/Sjuksköterska, äldreomsorg och äldrevård
Läs mer Feb 5
Hälso- och sjukvård

Dags att testa något annat? Varför inte prova på om du trivs hos oss? Vi tycker själva vi har världens bästa arbete och vill gärna ge dig chansen att känna som vi.

Vi på hälso- och sjukvård i Uppsala kommun, är en avdelning på frammarsch vad gäller fast anställda sjuksköterskor med bred kompetens!

Vi erbjuder:
• En härlig patientgrupp, hjälpsamma och trevliga kollegor, tillgänglig och närvarande chef
• Individanpassad inskolning/intro efter behov, möjlighet att få en mentor.
• Dagtid och var 4-5e eller var 8:onde eller var 12e helg – beroende på verksamhet.
• Friskvårdsbidrag 3000 kr/år
• Förmånscykel, tillgång till tjänstefordon, digitala hjälpmedel och arbetskläder.
• Möjlighet till individuell arbetstid inom vissa gränser.
• Kompetensutveckling.
• Kollektivavtal med tjänstepension, sjuklön, semesteravtal och försäkringar.
• Försäkring under arbetstid och resa till och från arbetet genom AFA.
• Extra ersättning vid föräldraledighet.
• Möjlighet till förlängning/ fast anställning

Vi söker nu sjuksköterskor till vikariat inom följande verksamheter:

Svartbäcksgårdens (https://vardochomsorg.uppsala.se/personligt-stod/korttidsvard/svartbacksgarden/?_t_id=lG6ozX4px5ijUFUvRGCONQ==&_t_uuid=0EMycyc0SCWCMFZEYOsoBA&_t_q=svartbäcksgården&_t_tags=language:sv,siteid:bf4e82ee-4d9c-48a3-9cf9-bdda2c677062,andquerymatch,andquerymatch&_t_hit.id=Uppsala_ModulWebb_Models_Pages_StandardPage/_b72d7add-4307-4414-b58a-99ab294be617_sv&_t_hit.pos=1)korttidsvård 1 vikariat from omgående tom 8/9
Ett centralt beläget korttidsboende med inriktning somatik. Patientgruppen är mellan 17-100 år och kommer antingen från sjukhuset eller hemmet. Du kommer att arbeta i en stor HS arbetsgrupp (18 kollegor) och jobba helg var 4e-5e vecka.

Hemsjukvården

• 1 vikariat from omgående tom september i område Svartbäcken
• 1 vikariat from 240401 tom 250401 i område Svartbäcken

Vi arbetar i våra brukares (65+) hem, ofta i team tillsammans med fysioterapeut och arbetsterapeut. Vi har också ett nära samarbete med hemvården och primärvården. Genom din organisatoriska placering i avdelning Hälso- och sjukvård får du också nära till både andra sjuksköterskor, fysio- och arbetsteraputer och din egen (legitimerade) chef. Vi arbetar var 12e helg.

Tunåsen (https://vardochomsorg.uppsala.se/boende/aldreboende/vara-aldreboenden/tunasen/)(SÄBO) 1 vikariat from 15/5-24 tom 14/5-25
Ett centralt beläget boende i Svartbäcken, 3 avdelningar med totalt 47 lägenheter varav 11 på demensavdelning. På Tunåsen finns två fasta sjuksköterskekollegor, vårdpersonal, boendechef, administratör samt fysioterapeut och arbetsterapeut. Det är alltid minst en sjuksköterska på plats mellan kl 07-16 och i tjänsten ingår helgtjänstgöring mellan kl 07-16 var 8onde helg. Då arbetar man tillsammans med sjuksköterskekollegor på beställda samt akuta insatser i SÄBOs jour och utgår från Fyrisborgsgatan i fyrislund där tjänstebilar och cyklar finns att tillgå. Vi har gratis parkering med tillstånd som hämtas inne i entrén.

Ditt uppdrag
Vi arbetar patientcentrerat, hälsofrämjande, förebyggande och rehabiliterande med högkvalitativ vård efter behov, där brukaren är delaktig och medskapare i sin vård.

Läs mer om sjuksköterskeuppdragen i våra verksamheter här (https://www.uppsala.se/sjukskoterska)!

Din bakgrund
Vi välkomnar dig som är erfaren, men även du som är nyexaminerad legitimerad sjuksköterska kan vara aktuell. Erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård är en merit, liksom relevant vidareutbildning. Du måste kunna tala, läsa och skriva obehindrat på svenska och ha god datorvana. Vi arbetar bland annat i LifeCare journal- och avvikelsesystem, senior alert och palliativa registret så det är en fördel om du har erfarenhet av dessa. För att kunna arbeta i vissa verksamheter måste du ha B-körkort.

Är du en positiv och flexibel person som är duktig på att prioritera, bra på att samarbeta och har lätt för att sätta dig in i någon annans perspektiv och situation? Är du lösningsorienterat och tycker om att ta ansvar? Är överblick och riskanalys en naturlig utgångspunkt när du prioriterar i ditt arbete? Då kommer du att trivas hos oss!

Ansök redan idag! Vi intervjuar och anställer löpande!

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet? Välkommen att kontakta:
Svartbäcksgården: verksamhetschef Emil Mattsson, 0738-676435
Hemsjukvården: verksamhetschef Håkan Von Eichwald, 0765-173698.
Tunåsen: Verksamhetschef Estelle Wolf, 0764-964155
Har du frågor ang. rekryteringsprocessen eller problem att registrera din ansökan? Välkommen att kontakta HR-specialist Britt Pedersen, 018-727 6712.

Facklig företrädare: Vårdförbundet, 0771-42 04 20.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen. Beroende på verksamhet och om du kommer i kontakt med barn, kan vi komma att begära utdrag ur belastningsregistret.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/arbeta-inom-vard-och-omsorg/)
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Sjuksköterskor till SÄBO (särskilt boende)

Sjuksköterska, geriatrisk vård
Läs mer Jan 15
Avdelning Hälsa- och sjukvård

Vi har världens roligaste arbete, men vi saknar kollegor!
Är du sjuksköterska och gillar att arbeta självständigt, ta egna beslut och själv styra din arbetsdag? Då är SÄBO något för dig!

Vi har delat in vår verksamhet i geografiska områden så du ska kunna ägna din dag åt att vara sjuksköterska snarare än att ta dig från norr till söder om stan. Som sjuksköterska är du en del av teamet som får allt att rulla på kring vårdtagaren – ofta tillsammans med fysio- och arbetsterapeut, men även med omvårdnadspersonal och chefer för respektive boenden. Samtidigt har du genom din organisatoriska placering i avdelning Hälso- och sjukvård nära till både andra sjuksköterskor, fysio- och arbetsterapeuter och din egen (legitimerade) chef.

Utöver en trygg anställning och konkurrensmässig grundlön erbjuder vi:

• Individanpassad inskolning/intro efter behov, möjlighet att få en mentor.
• Friskvårdsbidrag 3000kr/år.
• Förmånscykel, tillgång till tjänstefordon, digitala hjälpmedel och arbetskläder.
• Möjlighet till individuell arbetstid inom vissa gränser. Din önskade semester är prioriterad.
• Kompetensutveckling tycker vi är viktigt och kommer att satsa på det.
• Möjlighet till pensionssparande via bruttolöneavdrag.
• Kollektivavtal med tjänstepension, sjuklön, semesteravtal och försäkringar.
• Försäkring under arbetstid och resa till och från arbetet genom AFA.
• Extra ersättning vid föräldraledighet.

Ditt uppdrag
Vi behöver dig som vill arbeta patientcentrerat, som ser helhet och samband, är positiv och lösningsorienterad och som vill vara med och bygga upp och utveckla SÄBO. Du får en närvarande chef, arbetskamrater som är engagerade, drivna och kompetenta och som kommer att ge dig en bra inskolning.

Arbetet som sjuksköterska är varierat och innehåller allt från läkemedelshantering/ dosett, såromläggning och kateterbyte till att förskriva medicintekniska produkter eller utfärda intyg och arbeta med avvikelse. Rondar gör du en till två gånger i veckan på alla boenden, antingen fysiskt eller via telefon, och du genomför även regelbundna Teamsmöten med både omsorgspersonal och ditt egna HS-team. I dina uppgifter ingår även att arbeta med Senior alert på individnivå och ta emot sjuksköterskestudenter.

Hos oss är den ena dagen sällan lik den andra. Du kommer att lära dig nya saker och bredda din kompetens. Just nu bygger vi upp och organiserar om, så hos oss har du chans att påverka, förbättra och utforma verksamheten!

I nuläget har vi följande geografiska områden:

Område Norr: Tunåsen, Von Bahr, Björklingegården, Lundgården, Skogsgården, Granbommen.
Område Öst: Vigmund, Lillsjögården, Björkgården, Hasselparken och Årstagården.
Område Väst: Hagunda, Stenhagen, Myrbergska, Eriksdalsgården, Glimmervägen, Dalbyhemmet.
Område Centrum: Bernadotte, Höganäs, Balder, Karl Johangården, Västergården.

Din bakgrund
Vi välkomnar både dig som är erfaren och dig som är nyexaminerad legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård eller geriatrik är en merit, liksom relevant vidareutbildning. Du måste kunna tala, läsa och skriva obehindrat på svenska och ha god datorvana. Vi arbetar bland annat i LifeCare journal- och avvikelsesystem, senior alert och palliativa registret så det är en fördel om du har erfarenhet av dessa. För att kunna arbeta hos oss i särskilt boende är det önskvärt att du har B-körkort.

Är du en flexibel person som är bra på att samarbeta och har lätt för att sätta dig in i någon annans perspektiv och situation? Är du lösningsorienterat och tycker om att ta ansvar? Är överblick och riskanalys en naturlig utgångspunkt när du prioriterar i ditt arbete? Då kommer du att trivas hos oss!

Ansök redan idag! Vi intervjuar och anställer löpande!

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet? Välkommen att kontakta verksamhetschef för respektive område.
Område Norr, Estelle Wolf, 018 - 726 0522
Område Centrum, Anna Nyström, 018 - 726 55903.
Område Öst, Kim Ljungqvist, 018 - 721 2578
Område Väst, Anna Brokopp Rotmil, 018 - 727 1301

Har du frågor ang. rekryteringsprocessen eller problem att registrera din ansökan? Välkommen att kontakta HR-specialist Britt Pedersen, 018-727 6712.

Facklig företrädare: Vårdförbundet, 0771-42 04 20.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/arbeta-inom-vard-och-omsorg/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Sjuksköterskor till hemsjukvården

Sjuksköterska, geriatrik/Sjuksköterska, äldreomsorg och äldrevård
Läs mer Jan 15
Avdelning Hälsa- och sjukvård

Vi har världens roligaste arbete, men vi saknar kollegor!
Är du erfaren sjuksköterska och gillar att arbeta självständigt, ta egna beslut och själv styra din arbetsdag, kanske hemsjukvården är något för dig?

Hela Uppsala stad och vår vackra landsbygd kan bli din arbetsplats. Vi arbetar i våra brukares hem, ofta i team tillsammans med fysioterapeut och arbetsterapeut. Vi har också ett nära samarbete med hemvården och primärvården. Som sjuksköterska är du en del av teamet som får allt att rulla på kring vårdtagaren och i hemsjukvården har du ofta tid att göra det där lilla extra för patienten. Samtidigt har du genom din organisatoriska placering i avdelning Hälso- och sjukvård nära till både andra sjuksköterskor, fysio- och arbetsteraputer och din egen (legitimerade) chef.

Utöver en trygg anställning och konkurrensmässig grundlön erbjuder vi:

• Dagtid och var 8:onde helg.
• Individanpassad inskolning/intro efter behov, möjlighet att få en mentor.
• Friskvårdsbidrag 3000kr/år.
• Förmånscykel, tillgång till tjänstefordon, digitala hjälpmedel och arbetskläder.
• Möjlighet till individuell arbetstid inom vissa gränser. Din önskade semester är prioriterad.
• Kompetensutveckling, som vi tycker är viktigt och satsar på.
• Möjlighet till pensionssparande via bruttolöneavdrag.
• Kollektivavtal med tjänstepension, sjuklön, semesteravtal och försäkringar.
• Försäkring under arbetstid och resa till och från arbetet genom AFA.
• Extra ersättning vid föräldraledighet.

Ditt uppdrag
Vi behöver dig som vill arbeta patientcentrerat, som ser helhet och samband, är positiv och lösningsorienterad och som vill vara med och bygga upp och utveckla hemsjukvården. Du får en närvarande chef, arbetskamrater som är engagerade, drivna och kompetenta och som kommer att ge dig en bra inskolning.

I hemsjukvården kommer du att möta allt möjligt och den ena dagen är aldrig lik den andra. Du kommer att lära dig nya saker och bredda din kompetens. Just nu bygger vi upp och organiserar om, så hos oss har du chans att påverka, förbättra och utforma verksamheten!

Din bakgrund
Vi välkomnar dig som är erfaren legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård är en merit, liksom relevant vidareutbildning. Du måste kunna tala, läsa och skriva obehindrat på svenska och ha god datorvana. För att kunna arbeta hos oss i hemsjukvården måste du ha B-körkort.

Är du en person som är bra på att samarbeta och har lätt för att sätta dig in i någon annans perspektiv och situation? Tycker du om att ta ansvar? Är överblick och riskanalys en naturlig utgångspunkt när du prioriterar i ditt arbete? Då kommer du att trivas hos oss!

Ansök redan idag! Vi intervjuar och anställer löpande!

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet? Välkommen att kontakta tf verksamhetschef Håkan Von Eichwald, 018-727 6719. Har du frågor ang. rekryteringsprocessen eller problem att registrera din ansökan? Välkommen att kontakta HR-specialist Britt Pedersen, 018-727 6712.

Facklig företrädare: Vårdförbundet, 0771-42 04 20.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/arbeta-inom-vard-och-omsorg/)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Skolmåltidsbiträde till Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Måltidsbiträde
Läs mer Feb 15
Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Har du erfarenhet av arbete i storkök och som köksbiträde? Har du dessutom goda kunskaper i livsmedelshygien? Då kan du vara den vi söker! Vi söker dig som vill ha ett varierande arbete där du får arbeta framförallt i kök och matsal och vara en viktig del av våra elevers vardag. Välkommen med din ansökan!

Välkommen till oss på Uppsala yrkesgymnasium Jälla. Vår skola ligger cirka 5 kilometer från centrala Uppsala på väg 288 mot Östhammar. Vi är Uppsalas största yrkesgymnasium och är ledande inom utbildningar som är efterfrågade på arbetsmarknaden och ofta leder till jobb direkt efter gymnasiet. På skolan finns ett serviceteam som består av kök, lokalvård och vaktmästeri som du kommer att tillhöra. Du kommer att träffa många av våra trevliga elever dagligen och ha ett härligt gäng kollegor.

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att tillaga frukost och lunch, städa och desinficera redskap, maskiner och lokalytor samt fylla på porslin, bestick, glas och servetter. Det ingår även att arbeta med kassahantering samt utföra egenkontroller i enlighet med gällande lagstiftning. Viss lokalvård ingår i arbetet.

Övriga uppgifter som ingår i rollen:

• hantera disk
• sköta dagliga städrutiner
• arbeta med HACCP
• ta emot leveranser
• fylla på salladsbuffén
• packa upp varor
• matsalen
• utskick till våra olika enheter
• vara behjälplig med övriga göromål.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieexamen med inriktning mot restaurang och gärna HACCP-utbildning. Du har erfarenhet av arbete som köksbiträde, i storkök och restaurangverksamhet. Har du erfarenhet av tillagning av specialkost och arbete med egenkontroller är det meriterande. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av lunchservering, dagligstäd och annat liknande arbete. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i livsmedelshygien. Du ska också ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda IT-kunskaper.

Som person är du serviceinriktad och du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Vidare är du en person som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom är du flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Kerstin Ahlstrand, chef serviceteam/driftledare, 0766-95 30 34.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 82 10.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Legitimerad arbetsterapeut

Arbetsterapeut
Läs mer Jan 15
Avdelning Hälsa- och sjukvård

Var med och utveckla vår hälso- och sjukvårdsorganisation!

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut till någon av våra verksamheter inom vård- och omsorgsboende, korttidsvård, växelvård, LSS, psykiatri samt hemsjukvård.

Som arbetsterapeut hos oss har du möjligheter att utvecklas och bredda din kompetens. Läs mer om våra olika inriktningar och arbetsplatser här (https://www.uppsala.se/kampanjsidor/yrke-arbetsterapeut/).

Vill du ha ett utvecklande arbete i en trygg organisation som satsar framåt?
Utöver en trygg anställning och konkurrensmässig grundlön erbjuder vi:

• ett uppdaterat introduktionsprogram till din nya roll, med handledning och kollegialt stöd
• möjligheter till individuell kompetensutveckling, ett nätverk av arbetsterapeuter och ett nära samarbete med Uppsala universitet
• samverkan och nära relationer mellan verksamhet, stödfunktioner och arbetstagarorganisationer
• kollektivavtal med tjänstepension, sjuklön, semesteravtal och försäkringar
• försäkring under arbetstid och resa till och från arbetet genom AFA
• tillgång till tjänstefordon, digitala hjälpmedel och arbetskläder
• friskvårdsbidrag och möjlighet till förmånscykel
• extra ersättning vid föräldraledighet

Ditt uppdrag
Du kommer att arbeta nära våra brukare/ patienter och vara en nyckelperson i verksamheten och för dina kollegor.

Hos oss får du:

• ett varierat, stimulerande och ansvarsfullt arbete
• ett arbete där du ansvarar för, ordinerar och handleder rehabiliteringsinsatser
• ett nära samarbete med kollegor som fysioterapeut eller sjukgymnast, sjuksköterska, undersköterskor, vårdbiträden och läkare
• möjligheter att utvecklas som legitimerad arbetsterapeut inom din profession

Din bakgrund
Vi välkomnar både dig som är erfaren och dig som är nyexaminerad legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård är en merit, liksom relevant vidareutbildning. Du måste kunna tala, läsa och skriva obehindrat på svenska och ha god datorvana. För att kunna arbeta i vissa verksamheter krävs B-körkort.

Är du en person som är bra på att samarbeta och har lätt för att sätta dig in i någon annans perspektiv och situation? Tycker du om att ta ansvar? Är överblick och riskanalys en naturlig utgångspunkt när du prioriterar i ditt arbete? Då kommer du att trivas hos oss!
Ansök redan idag! Vi intervjuar och anställer löpande!

Upplysningar
Har du frågor om tjänsterna eller våra verksamheter? Välkommen att kontakta områdeshetschef Annika Norstedt, 018-727 88 16 eller maila till susanne.melin@uppsala.se. Har du frågor angående rekryteringsprocessen eller problem att registrera din ansökan? välkommen att kontakta HR-specialist Britt Pedersen telefon via 018-727 6712 eller via mail britt.pedersen@uppsala.se.

Facklig företrädare: Sveriges arbetsterapeuter, Eva-Carin Lindgren, 018-727 84 93.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.
Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/arbeta-inom-vard-och-omsorg/)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Jourhandläggare till Trygghetsjouren (sommarvikariat)

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 7
Trygghetsjouren

Har du gymnasieutbildning och goda kunskaper i digitala arbetssätt och är på jakt efter en ny utmaning? Nu söker vi på trygghetsjouren dig som vill arbeta hos oss under sommaren 2024! Hos oss får du ett viktigt jobb med varierande arbetsuppgifter. Välkommen med din ansökan!

Trygghetsjouren är en verksamhet som arbetar dygnet runt alla dagar i veckan året om med att ta emot trygghetslarm och samtal från våra larmkunder inom Uppsala kommun. Vi arbetar självständigt nära våra medarbetare för att lösa utmaningar tillsammans.

Tjänsten är ett vikariat över sommaren med timanställning. Arbetstiderna är förlagda dag, kväll och natt samt varannan helg enligt schema.

Ditt uppdrag
Som jourhandläggare på Trygghetsjouren hanterar du inkomna trygghetslarm från våra larmbrukare som är knutna till oss. Du svarar även på inkomna telefonsamtal från brukare som är beviljade hemvårdsinsatser. Som jourhandläggare arbetar du via telefon samt i vårt larmsystem och kontaktar de hemvårdsutförare som brukaren är knuten till för att förmedla trygghetslarm och samtal till berörd personal.

I arbetsuppgifterna ingår även att utföra digital tillsyn nattetid samt administration och registervård i samtliga system.

Din bakgrund
Vi söker dig som har 3-årig gymnasieutbildning och minst 6 månaders arbetslivserfarenhet. Har du utbildning till undersköterska eller högskole- eller universitetsutbildning inom vård och omsorgsområdet är det meriterande. Vi ser gärna att du har arbetat inom vård och omsorg, hanterat larm eller samtal, arbetat med administrativa uppgifter och är bekant med att arbeta obekväm arbetstid dygnet runt.

Arbetet kräver att du talar och skriver svenska det språket obehindrat och har lätt att uttrycka dig tal och skrift. Du ska ha insikt och förståelse om regelverken som angränsar till vård- och omsorg, exempelvis sekretess och it-säkerhet. Det är också viktigt att du har goda kunskaper i digitala arbetssätt och förmågan att lära dig nya system.

Som person är du serviceinriktad och tillmötesgående med förmågan att alltid handlägga ett ärende med ett vänligt och professionellt bemötande. Det är viktigt att du är noggrann i ditt arbete och att du är bra på att se sammanhang och kan lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och har en god samarbetsförmåga. Sist men inte minst är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Maria Jennische, verksamhetschef, 018-727 12 16.

Fackliga företrädare:
Kommunal, 010-442 82 02
Vision, Karin Lundborg, 018-727 51 52.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/arbeta-inom-vard-och-omsorg/)
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Undersköterska till Sävja hemvård

Undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
Läs mer Feb 12
Sävja hemvård

Vill du hjälpa personer att få en bättre dag, att sprida glädje och trygghet samtidigt som du utför ditt arbete som undersköterska i hemvården? Vi söker en undersköterska som arbetar med hjärtat och vill känna glädje och stolthet över ett väl utfört arbete. Är det du? Sök till oss och var en del av vårt team!

Sävja hemvård är en hemvårdsenhet med både tät bebyggelse och landsbygd. Vi tar oss huvudsakligen till våra brukare med cykel.

Här kan du läsa mer om hemvården i Uppsala kommun (https://vardochomsorg.uppsala.se/stod-i-hemmet/hemvard/).

Från och med 1 juli 2023 är undersköterska skyddad yrkestitel. För att få använda titeln undersköterska behöver du uppvisa bevis från Socialstyrelsen eller intyg att du varit tillsvidareanställd som undersköterska den 1 juli 2023. Du som har undersköterskeutbildning men saknar bevis eller intyg kan under en övergångsperiod få titeln omvårdnadsassistent.

Här kan du läsa mer om att undersköterska blir skyddad yrkestitel (https://utforarevard.uppsala.se/kompetensutveckling-och-kompetensforsorjning/kompetensutveckling/underskoterska-blir-skyddad-yrkestitel/).

Ditt uppdrag
Som undersköterska ger du en god omvårdnad utifrån individens behov med stor respekt för människan och dennes självbestämmande. Du arbetar för att brukaren kan leva ett självständigt, aktivt och meningsfullt liv utifrån hans eller hennes förutsättningar och behov samt skapar och upprätthåller god kontakt med brukare, anhöriga, legitimerad personal och för brukaren andra viktiga kontakter. Det ingår även att aktivt delta i teamarbetet runt brukarna, utföra uppgifter delegerade från legitimerad personal samt kommunicera med brukare, anhöriga, andra professioner i verksamheten och andra aktörer.

Övriga uppgifter som ingår i rollen:

• utföra delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser
• utföra omvårdnad med god kvalité
• dokumentera enligt socialtjänstlagen.

Din bakgrund
Vi söker dig som är utbildad undersköterska med intyg från vård- och omsorgscollege. Du ska ha erfarenhet av hemvård och omsorgsarbete med äldre. Det är viktigt att du har kunskaper i svenska i tal och skrift och kunskaper i basala hygienrutiner. Vi ser gärna att du har kunskaper i beteendemässiga och psykiska symptom vid demens (BPSD). Eftersom våra medarbetare huvudsakligen tar sig till våra brukare med cykel är det viktigt att du kan cykla.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer och du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Dessutom är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Helena Tyrland, verksamhetschef, 018-727 55 34.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 82 02.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/arbeta-inom-vard-och-omsorg/)

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Receptionist till Receptionstjänster

Receptionist, telefonist
Läs mer Feb 19
Receptionstjänster

Hos oss på receptionstjänster får du chans att arbeta med många interna och externa kontakter för att vägleda besökare, kommuninvånare och kollegor rätt. Har du erfarenhet av receptionsarbete? Då är du rätt person för oss! Välkommen med din ansökan redan idag!

Receptionstjänster tillhandahåller god service till besökare, kommunkollegor och politiker. Vi bemannar receptioner i fem kontorsfastigheter. Varje fastighet är unik och vårt servicearbete präglas till stor del av verksamheterna i husen. Vi har ett nära samarbete med kommunkollegor, verksamhetsansvariga, husens Intendenter och lokalvårdare.

Ditt uppdrag
Som receptionist kommer du att arbeta med många interna och externa kontakter för att vägleda besökare, kommuninvånare och kollegor rätt. Det sker via mejl, telefonsamtal och fysiska besök vid disk. I arbetsuppgifterna ingår administrativa uppdrag, mötesbokningar, felanmälningar och hantera passersystem. Andra uppgifter som ingår är beställningar, post och paket, passersystem och konferensverksamhet. Vi ser även till att husens utrymmen som mötesrum och arbetsplatser är rätt utrustade och fungerande.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieutbildning. En förutsättning för att klara av jobbet är att du har erfarenhet inom receptionsarbete. Vi ser även att du har goda IT-kunskaper samt goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.

Som person är du flexibel och du ser möjligheter i förändringar. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vi ser även att du är kommunikativ som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Sist men inte minst söker vi dig som är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Cecilia Florencio, enhetschef, 018-727 86 26

Facklig företrädare:
Vision, Pernilla Rengar,t 018-726 01 43

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Utredningsassistent (helgvikariat) till Övernäs akut- och utredningshem

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Läs mer Feb 7
Övernäs akut- och utredningshem

Just nu söker vi på Övernäs akut- och utredningshem dig som vill arbeta som utredningsassistent på helgen. Här blir du en viktig person för våra ungdomar i att ge dem en meningsfull fritid och skapa aktiviteter. Du får stötta ungdomarna och motivera dem till att delta i planerade aktiviteter samt erbjuda dem grundläggande omsorg och stöd i att ta hand om själva. Låter detta som ett passande jobb för dig? Välkommen med din ansökan!


Övernäs akut- och utredningshem är ett kommunalt HVB med tio platser för ungdomar med psykosocial problematik. Vi arbetar på uppdrag av socialförvaltningen. Våra ungdomar är mellan 13 och 20 år gamla och de flesta bor hos oss under en period på två till tre månader. Runt varje ungdom finns ett team bestående av teamledare, utredare, kontaktpersoner, lärare och psykolog. Teamet strävar efter att få placeringen att fungera och föreslå insatser efter utredningstiden.

Ditt uppdrag
Som utredningsassistent på helgen är du en viktig person för våra ungdomar i att ge dem en meningsfull fritid och skapa aktiviteter. Arbetet innebär främst att stötta ungdomarna och motivera dem till att delta i planerade aktiviteter samt erbjuda dem grundläggande omsorg och stöd i att ta hand om sig själva. Du coachar och vägleder också ungdomarna till att klara av sin placering hos oss.
I uppdraget ingår även att tillsammans med andra ansvara för det miljöterapeutiska arbetet, det vill säga ansvara för att skapa en trivsam boendemiljö och genomföra förbättringsarbete och underhåll.

Din bakgrund
Vi söker dig som är socialpedagog eller har en pågående utbildning till socionom, psykolog eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du erfarenhet av att jobba med ungdomar med psykosocial problematik samt av psykiatri/habilitering ses det som meriterande. Det är önskvärt om du även har erfarenhet av behandlingsarbete. Vi ser även att du har B-körkort, goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt kunskap om journalföring inom socialt arbete.

Som person är du empatisk och du kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du flexibel och du ser möjligheter i förändringar samt tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vi ser även att du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Sist men inte minst söker vi dig som är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Simon Widberg, enhetschef, 018-727 72 03

Facklig företrädare:
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Entreprenadingenjör område projekt och entreprenad

Entreprenadingenjör
Läs mer Jan 26
Område projekt och entreprenad, enhet produktionsstöd

Har du erfarenhet av projekt inom infrastruktur- eller anläggningsprojekt i byggskedet? Då kan du vara den vi söker till uppdraget som entreprenadingenjör. Välkommen med din ansökan!

Uppsala kommun leder arbetet med stadsutveckling. Vi arbetar med en stor variation av projekt och bidrar till att utveckla nya stadsdelar, stationsområden, snabbcykelleder, parker, torg och samhällsservice. Våra projekt spänner över allt ifrån stora stadsutvecklingsprojekt till upprustning av lekplatser. Uppsalas satsningar inom stadsutveckling, tillväxt och hållbarhet.

Stadsbyggnadsförvaltningen består av cirka 600 medarbetare som arbetar i gränsöverskridande processer. Du kommer att tillhöra enheten produktionsstöd och samarbeta med kollegor inom hela förvaltningen, särskilt inom området projekt och entreprenad, avdelningen gata, park och natur. Arbetet innebär också samarbete utanför organisationen, till exempel med Region Uppsala och Uppsala Vatten.

Jag, Léni Litgård-Maot, områdeschef tror starkt på att samverkan och tillit är nyckeln till framgång. Vår verksamhet präglas av engagerade och drivna medarbetare och vi vill att du ska se människan i varje möte. För att bidra till din och allas vår utveckling vill vi att alla delar med sig av både framgångar och misstag.

Vi erbjuder en modern arbetsplats, med kontor i det nya stadshuset, där vi ser varandra och välkomnar olikheter. Vi arbetar både digitalt och på plats, aktivitetsbaserat. Du kommer att behöva vara en del av din arbetstid på kontoret på Sågargatan 17, där enheten entreprenad utgår ifrån. En bra balans mellan arbete, familj och fritid är en förutsättning för att lyckas i din roll. I Uppsala kommun arbetar vi tillsammans och välkomnar nyskapande. Resultatet blir att vi gör skillnad för varandra och för våra kommuninvånare.

Ditt uppdrag
Som entreprenadingenjör kommer du att ta fram förutsättningar till projektets ekonomi, tidsplanering och kvalitet i samarbete med platschefer och projektledare. Du jobbar i projekt i alla skeden från planeringsfasen tills att anläggningen är byggd och överlämnas till förvaltning. Dessa projekt är både investeringsprojekt, exploateringsprojekt och även projekt inom kommunens fyrspårsavtal med staten och regionen. Dina arbetsuppgifter är varierande och anpassade efter projektens behov. Du kommer bland annat att ta fram tidiga kalkyler och tidsplaner som underlag för projektplaneringsarbetet, stödja projektledarna med kvalitetssäkring av kalkyler och förfrågningsunderlag, stötta enhetscheferna och platscheferna i den ekonomiska uppföljningen och resursplaneringen. Du kommer även att bistå med kvalitetsuppföljningar på dokumentation samt anläggningar.

Till din hjälp i jobbet finns, förutom digitala verktyg, ett stort nätverk av kollegor att få stöd av. Du finns för våra medborgare och välkomnar dialog med dem, myndigheter, affärspartners, berörda fastighetsägare och företag. Utöver din roll som entreprenadingenjör kommer du att bidra till att utveckla våra arbetsprocesser inom förvaltningen och i projekt utifrån dina styrkor och kompetenser. Masshantering, klimatarbete och arbetsmiljöfrågor är exempel på områden vi vill boosta.

Din bakgrund
Vi söker dig som har byggteknisk utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. För att lyckas i arbetet behöver du ha flera års erfarenhet inom anläggningsbranschen som entreprenadingenjör, kalkylator eller motsvarande samt erfarenhet av upphandling av entreprenad. Vi ser gärna att du har erfarenhet av klimatkalkyler, masshanteringsfrågor, byggarbetsmiljöfrågor och hantering av kvalitetssystem. Arbetet kräver att du har kunskaper i AMA och MER-anläggning, entreprenadjuridik (AB04 och ABT06) samt tolkning och analys av förfrågningsunderlag och AF-delar. Du behöver ha kunskaper i Microsoft 365, bland annat i Excel. Det är en fördel om du har kunskap om lagen om offentlig upphandling (LOU).

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare förstår du ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Jobbet passar dig som har en aktiv kommunikation och ett coachande förhållningssätt när du agerar stöd i projekt. Genom en aktiv samverkan med dina kollegor säkrar du effektiva processer och bidrar till att förverkliga kommunens högt ställda mål och visioner inom stadsbyggnad.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Léni Litgård-Maot, områdeschef, 018-726 08 70.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Sveriges ingenjörer, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Skolsköterska till anpassad grundskola - Uppsala kommun

Skolsköterska
Läs mer Feb 5
Berga anpassad grundskola

Har du erfarenhet av arbete med barn och unga och vill ta dig an en ny utmaning? Drivs du av att ha ett jobb som gör skillnad och möjligheten att få jobba med kompetenta kollegor? Då kan du var den vi söker till tjänsten som skolsköterska!

De kommunala anpassade grundskolorna i Uppsala består i nuläget av fem enheter, Eriksberg anpassad grundskola (som i nuläget är delad i två enheter), Johannesbäck anpassad grundskola, Årsta anpassad grundskola, Berga anpassad grundskola och Östra Stenhagen anpassad grundskola. Som skolsköterska i anpassad grundskola kommer du att arbeta på tre av dessa enheter. Som skolsköterska ingår du i ett kompetent elevhälsoteam där det finns ytterligare en skolsköterska som du kommer samarbeta nära. I dag har vi cirka 300 elever i den anpassade grundskolan.

Här kan du läsa mer om Uppsalas anpassade grundskola (https://anpassad-grundskola.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Som skolsköterska ingår du i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med lärare, vårdnadshavare och myndigheter utanför skolan. Du arbetar med förebyggande elevhälsoarbete genom hälsosamtal och hälsoundersökningar enligt Uppsala kommuns basprogram för elevhälsans medicinska insats. I arbetet ingår även att verka för att alla elever ska nå utbildningens mål och vaccineras enligt det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. Du ingår dessutom i nätverk med skolsköterskor från andra skolor i Uppsala kommun.

I uppdraget ingår även att:

• ha kontakt med vårdnadshavare i olika ärenden
• ha regelbunden kontakt med lärare
• ha kontakt med skolläkarmottagning
• bidra till elevhälsans utveckling
• dokumentera i skolans datajournalsystem
• delta i viss yrkesspecifik fortbildning.

Din bakgrund
Vi söker dig som har sjuksköterskelegitimation med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller skolsköterskeprogrammet. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av arbete med barn och unga, gärna med barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning. Har du erfarenhet av arbete som skolsköterska och av arbete i elevhälsoteam ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är en fördel om du har kunskaper i Prorenata.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Karin Sagbrant, rektor, 018-727 25 44.

Facklig företrädare: Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Enhetschef ekonomiskt bistånd - vikariat

Enhetschef inom socialtjänst
Läs mer Feb 8
Socialtjänst - ekonomiskt bistånd

Har du erfarenhet av arbete som ledare och myndighetsutövning inom socialtjänsten och vill vara en del av en ledningsgrupp där vi arbetar tillsammans, är nyskapande och gör skillnad? Välkommen med din ansökan!

Avdelning socialtjänst - ekonomiskt bistånd inom Arbetsmarknadsförvaltningen består av mottagningen, sex utredningsenheter, administration och service, enheten samordning för arbete samt verksamhetsnära stöd. Avdelningens huvudsakliga uppgift är att utreda rätten till ekonomiskt bistånd i både nya och löpande ärenden samt stötta den enskilde till egen försörjning. Myndigheten bedriver utvecklingsprojekt och arbetar kontinuerligt med metodutveckling. Vår viktigaste uppgift är att balansera gott bemötande med rättssäker handläggning och stöd till egen försörjning.

Enhet 5 består av 17 socialsekreterare, en gruppledare och en enhetschef.
Vi arbetar aktivt med att varje individ ska bemötas med respekt och professionalitet och att alla våra ärenden ska hanteras med högt ställda krav på rättssäkerhet. Förvaltningen och avdelningarna har ett tydligt jämställdhetsfokus vilket ska avspeglas i våra arbetssätt.

Ditt uppdrag
Som enhetschef ansvarar du för att enhetens målsättningar uppnås. Med ditt ledarskap har du förmåga att utveckla verksamheten för att skapa förutsättningar för effektiva arbetssätt, engagemang, delaktighet och arbetsglädje. Du har ledningsansvar för enhetens verksamhet, ekonomi och för de cirka 18 medarbetare som ingår i enheten. Du ansvarar även för enhetens systematiska arbetsmiljöarbete som vi lägger stor vikt vid. Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp.

Du arbetar i och representerar avdelningen i olika samverkansgrupper och nätverk, såväl interna som externa.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets staber när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete där ledarskap ingått och som har universitets-/högskoleexamen inom beteendevetenskapligt område eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.

Vidare ser vi att du har erfarenhet av myndighetsarbete inom socialtjänsten gärna inom försörjningsstöd. Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenheter av arbete med arbetsmarknads- och arbetsmiljöfrågor. Det är även en fördel om du har MI utbildning.

För att lyckas i uppdraget behöver du ha goda kunskaper om socialtjänstlagen och mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Som ledare tar du ansvar för ditt uppdrag och driver arbetet framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå goda resultat. Vi förutsätter att du samarbetar med andra på ett lyhört och smidigt sätt och att du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Det är viktigt att du har ett förhållningssätt som innebär att du ser till helheten och kan sätta saker i ett större sammanhang. Vidare är du tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Tillförordnad avdelningschef Zinver Zand 018-727 63 07

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34 Kommunal, 010-442 82 09
Vision Tommy Törnberg, 018-727 17 44
Akavia Jonny Eliasson, 018-727 22 12

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-specialist Jessica Ededahl 018-727 12 92

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Framkomlighetssamordnare till Uppsala kommun

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Jan 25
Område projekt och entreprenad, enhet produktionsstöd

Har du erfarenhet av samordning och har arbetat med bygg- och trafiklogistik? Vill du vara med och se till att Uppsala kommun förblir en tillgänglig stad för alla? Då kan du vara den vi söker till uppdraget som framkomlighetssamordnare!

Uppsala kommun leder arbetet med stadsutveckling. Vi arbetar med en stor variation av projekt och bidrar till att utveckla nya stadsdelar, stationsområden, snabbcykelleder, parker och torg och samhällsservice. Våra projekt spänner över allt ifrån stora stadsutvecklingsprojekt till upprustning av lekplatser. Uppsalas satsningar inom stadsutveckling, tillväxt och hållbarhet gör att staden har fått utmärkelser som Årets klimatstad, Sveriges bästa cykelstad och Sveriges bästa stadskommun att leva och bo i.

Stadsbyggnadsförvaltningen består av cirka 600 medarbetare. Du kommer tillhöra enheten produktionsstöd och samarbeta med kollegor inom avdelningen gata, park och natur och även med den strategiska avdelningen, plan- och byggavdelningen samt avdelningen för mark- och exploatering. Arbetet innebär mycket samarbete med branschkollegor utanför organisationen, till exempel hos Region Uppsala och Trafikverket.

Jag som är områdeschef heter Léni Litgård-Maot. Jag tror starkt på att samverkan och tillit är nyckeln till framgång. Vår verksamhet präglas av engagerade och drivna medarbetare och vi vill att du ska se människan i varje möte. För att bidra till din och allas vår utveckling vill vi att alla delar med sig av både framgångar och misstag.

Ditt uppdrag
Som framkomlighetssamordnare ser du till att trafiken i staden rullar på, även om det pågår många och varierande projekt inom vår stad. Du leder arbetet för en god framkomlighet i staden och är länken mellan operativa, planerande och strategiska delar i detta arbete. Du kan fånga behov med olika tidsperspektiv och sätter planerade arbeten i sitt sammanhang för en fungerande stad. Du är spindeln i nätet som säkerställer att de slutgiltiga konsekvenserna på stadens trafikflöden blir så små som möjligt. Projekten du jobbar i befinner sig i alla skeden från planeringsfasen tills att anläggningen är byggd och överlämnas till förvaltning. Dessa projekt är både investeringsprojekt, exploateringsprojekt och även projekt inom kommunens fyrspårsavtal med staten och regionen.

Du samordnar och inspirerar grupper som består av kollegor inom förvaltningen, kommunala bolag och kollektivtrafikmyndigheten. Genom att driva och samordna arbetet så att staden är tillgänglig bidrar du till att förverkliga kommunens högt ställda mål och visioner inom stadsbyggnad.

Arbetet som samordningen av trafiken på detta vis är för oss ett nytt arbetssätt. Det ger dig möjligheten att utforma tjänsten på bästa sätt för att uppnå resultat men kräver också att du är initiativtagande. Till din hjälp finns, förutom digitala verktyg, ett stort nätverk av kollegor att få stöd av. Du finns för våra medborgare och välkomnar dialog med dem, myndigheter, affärspartners, berörda fastighetsägare och företag. Utöver din roll som samordnare kommer du att bidra, liksom övriga medarbetare, till att utveckla våra arbetsprocesser inom förvaltningen. Du kan även komma att bidra på andra sätt i projekt utifrån dina styrkor och kompetenser.

Som anställd hos Uppsala kommun tillhör du en av kommunens största organisation. Vi erbjuder en modern arbetsplats, med kontor i det nya stadshuset, där vi ser varandra och välkomnar olikheter. Vi arbetar både digitalt och på plats, aktivitetsbaserat. En bra balans mellan arbete, familj och fritid är en förutsättning för att lyckas i din roll. I Uppsala kommun arbetar vi tillsammans och välkomnar nyskapande. Resultatet blir att vi gör skillnad för varandra och för våra kommuninvånare.

Din bakgrund
Vi söker dig som har utbildning inom logistik, trafik eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du ska ha flera års erfarenhet av arbete som samordnare, produktionsplanerare, projektledare, trafikingenjör eller motsvarande. Det är också viktigt att du har erfarenhet av bygg- och trafiklogistik samt av att ha genomfört samordningsuppdrag. Det är en fördel om du har erfarenhet och kunskap i byggarbetsmiljöfrågor. Arbetet kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda kunskaper i Microsoft 365. Vi ser gärna att du har kunskaper i geografiska informationssystem (GIS) eller GeoSak.

Som person samarbetar du mycket bra med andra människor och du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv och du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Vidare är du analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Sist men inte minst är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Léni Litgård-Maot, områdeschef, 018-726 08 70.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/saco, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Linda Lumsby, 018-727 58 13.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Ledarutvecklare till Uppsala kommun

Organisationsutvecklare
Läs mer Feb 12
Enheten för chefs- och ledarutveckling

Vill du utveckla ledare och chefer och göra verklig skillnad tillsammans med oss? Nu söker Uppsala kommun en erfaren och nytänkande ledarutvecklare för att stärka vårt team och uppdrag. Välkommen att söka denna spännande tjänst!

Här får du möjlighet att tillsammans med kompetenta kollegor stötta chefer och ledare på olika nivåer; framtida ledare, nya chefer, erfarna chefer, chefer som leder chefer, chefer med få eller många medarbetare och i olika typer av verksamheter enligt principen ett Uppsala – en kommun.

Enheten för chefs- och ledarutveckling är en del av stab HR där vi framgångsrikt ständigt utvecklas och proaktivt säkrar HR-stöd till verksamheterna. Vi bidrar till att Uppsala kommun är en populär och välkänd arbetsgivare med goda arbetsvillkor och möjligheter till utveckling. Vår enhets viktiga operativa uppdrag och möjlighet att arbeta i projekt och uppdrag av mer strategisk karaktär gör att vårt arbete är omväxlande, utmanande och hela tiden nyskapande. Vårt arbete gör skillnad!

Ditt uppdrag
Vi erbjuder en omväxlande och utmanade roll där du får möjlighet att vara med och ta gemensamt ansvar för och genomföra olika ledarutvecklingsinsatser och program. Vi utvecklar och driver aktiviteter och insatser för att säkra nuvarande och framtida ledarutveckling och ledarförsörjning.

Din bakgrund
Vi söker dig med god erfarenhet av att framgångsrikt driva och arbeta med liknande frågor på ett nytänkande, förändringsinriktat och flexibelt sätt. Alltid med fokus på verksamheternas behov och chefernas förutsättningar.

Du har erfarenhet av att facilitera och ge processtöd till ledare, chefer och grupper med ett coachande förhållningssätt. Rollen ställer krav på att du kan arbeta i olika lärmiljöer och skapa blandat lärande som sker digitalt, i hybrid och fysiskt på plats. Du tar eget ansvar för leveranser av hög kvalitet i tid och du kan arbeta med olika typer av uppdrag på olika nivåer i organisationen. Du har erfarenhet av att planera och utveckla program och initiativ som syftar till utveckling av organisation, chefer och medarbetare.

Vi ser gärna att du varit eller har en ledande roll som chef. Erfarenhet från olika sektorer av arbetslivet är också en fördel.

Du har högskoleutbildning, exempelvis som personalvetare, beteendevetare eller motsvarande, eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.

Som ledarutvecklare hos oss är du framgångsrik då du har god självkännedom, är trygg i dig själv och är modig i ditt agerande. Du är lyhörd för behov och tycker om olika slags utmaningar. Du är bra på att bygga relationer och att nyfiket utmana och utforska behov. Vidare delar du generöst med dig av kunskap och idéer och du är prestigelös, hjälpsam och månar om goda relationer. Du värdesätter delaktighet och goda samarbeten. Dessutom är du strukturerad, tydlig och vill se bra lösningar som gynnar många.

Vi värdesätter din förmåga att använda överenskomna verktyg och modeller samt skräddarsy insatser för identifierande behov. Vi ser det som en förutsättning för att nå goda resultat i rollen att du har god pedagogisk förmåga och förståelse för allas olika förutsättningar vilket innebär att du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till individen, sammanhanget och situationen.

För oss är det viktigt att du som söker delar våra gemensamma värderingar: att göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta: Åsa Virdhall, enhetschef, 018-727 12 23, eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Akavia och Sacorådet, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Barnskötare som chaufför till Uppsala kommuns förskolebussar

Barnskötare
Läs mer Feb 19
Höganäs förskola

Vi söker nu en barnskötare som chaufför till Uppsala kommuns förskolebussar. Du kommer att köra den förskolebuss som för dagen behöver en chaufför vilket gör att du kommer arbeta med flera olika barngrupper. Låter det intressant? Då är du välkommen att läsa vidare och söka denna tjänst!

Uppsala kommun har sju förskolebussar som just nu är placerade på Boländernas, Frodeparkens, Höganäs, Kamomillens, Lyckebos, Ringarens och Årikets förskolor. Den mobila avdelningen, där de äldsta barnen är placerade tillhör respektive förskola. Den mobila avdelningen har sin verksamhet förlagd ute på olika platser i och utanför Uppsala och bedrivs mellan cirka 9.00-15.00. Övrig tid bedrivs verksamheten på förskolan. Förskolorna har en väl utvecklad organisation med arbetsgrupper på olika nivåer. Under dagen delas barnen i lärgrupper efter intresse, egna önskemål och behov. Vi arbetar i ett projekterande och utforskande arbetssätt med pedagogisk dokumentation som grund för reflektion och fortsatt utveckling för att nå förskolans mål samt för att följa varje barns utveckling och lärande. Som stöd i detta har vi bland annat en modell för dokumentation. Lärmiljöerna erbjuder barnen mötesplatser som inbjuder till kommunikation, samarbete och grupplärande. Du kommer att vara anställd hos Höganäs förskola.

Ditt uppdrag
Du kommer att vara anställd på Höganäs förskola men du kommer att arbeta på den förskolebuss som för dagen behöver ha en annan chaufför än sin vanliga.

I ditt uppdrag som barnskötare och chaufför kommer du att planera och genomföra aktiviteter enligt förskolans läroplan och kommunens styrdokument. Du ska synliggöra barns läroprocesser och utveckling med hjälp av dokumentation samt använda digitala verktyg tillsammans med barnen. Det ingår även att uppmuntra barnen till kreativitet och kunskapsbyggande, skapa en utvecklande, stimulerande och trygg miljö, skapa möjlighet till utforskande, lek och lärande samt skapa aktiviteter kring lek, samtal, sång, drama, bild och form.

Din bakgrund
Vi söker dig som har barnskötarutbildning och busschaufförsutbildning. Har du utbildning i utomhusdidaktik ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av arbete på förskola, gärna som barnskötare. Det är en fördel om du har erfarenhet av språkutvecklande arbetssätt eller av att bedriva förskoleverksamhet utomhus. Du har god kännedom om förskolans läroplan och goda it-kunskaper. Du behöver ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt i minst 2 år haft minst svenskt B-körkort. Det är även meriterande om du har kunskaper i elevdokumentationssystemet Unikum och pedagogisk dokumentation.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Jobbet passar dig som är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Sist men inte minst samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Magdalena Trenser, rektor, 018-727 63 93.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 82 09.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Lärare slöjd åk 6-9 till Västra Stenhagenskolan

Lärare i praktiska och estetiska ämnen
Läs mer Feb 2
Västra Stenhagenskolan

Vi söker nu dig träslöjdslärare med behörighet att undervisa i slöjd i årskurserna 6-9. Du får stor frihet att vara med att bygga upp undervisningen på skolan inte minst när det kommer till slöjdsalen. Slöjdsalen kommer nämligen inom en snar framtid att byggas om och byggas ut. Här finns stora möjligheter att få vara med och påverka dess utformning. Låter det intressant? Då ska du läsa vidare och söka tjänsten redan idag!

Västra Stenhagenskolans vision är ”en varm positiv skola där alla trivs och får lyckas”. Skolan är en grundskola med cirka 310 elever i årskurserna 6–9, skolan blir en högstadieskola läsåret 2025/2026. Skolan inrymmer två särskilda undervisningsgrupper Kompassen 1&2. Bland personalen som tillsammans arbetar i olika team är engagemanget stort. På skolan finns ett driv för utveckling och intresse för aktuell skolforskning. Vi jobbar hela tiden för att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla elever.

Västra Stenhagenskolan är en skola med ett mångsidigt arbete för att ge varje elev möjligheter att nå sin potential. Skolan ligger centralt beläget i Stenhagen och några kilometer från de centrala delarna av Uppsala. Det finns goda bussförbindelser och en cykelväg till skolan.

Här kan du läsa mer om Västra Stenhagenskolan (https://vastrastenhagenskolan.uppsala.se)

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att planera, undervisa och bedöma i ämnet träslöjd. Du kommer att jobba i ett team tillsammans med övriga lärare men närmast med vår andra lärare i slöjd. Du kommer att vara mentor i någon av klasserna i årskurs 7-9 och ingå i ett större team. I teamet planerar, organiserar och följer ni upp arbetet med eleverna och undervisningen på ett effektivt sätt. Via Uppsala kommuns omfattande PREST-nätverk kommer du att få möjlighet att träffa andra lärare i slöjd för ämnes- och erfarenhetsutbyten.

Din bakgrund
Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation med behörighet att undervisa i slöjd i årskurs 6-9. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med undervisning. För att lyckas i arbetet behöver du ha kunskaper i aktuella styrdokument. Vi ser även att du har grundläggande IT-kunskaper som Microsoft 365. Har du kunskap om arbetsmiljö för elever och regler gällande slöjdsalar ses det som meriterande.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Jobbet passar dig som är flexibel och kan se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Markus Holgersson, rektor, 018-727 81 18.

Facklig företrädare: Sveriges lärare, Emilia Friberg, 018-726 17 48 och Veronica Dunér, 018-726 21 43.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Lokalvårdare till städservice

Städare/Lokalvårdare
Läs mer Feb 13
Städservice

Städservice söker dig som vill vara med och ge högkvalitativ lokalvård i en toppmodern och digital städorganisation. Låter det intressant? Sök denna tjänst som lokalvårdare hos oss!

Städservice erbjuder och säkerställer en högkvalitativ lokalvård av kommunens lokaler, främst inom förskolor, skolor, kontor, fritidsgårdar, bibliotek, äldreboenden och idrottshallar. Vi erbjuder även storstäd, golvvård, flyttstäd, byggstäd och mycket annat. Vi på städservice utvecklar kontinuerligt vår verksamhet för att vara en toppmodern städorganisation med bland annat fokus på miljö, personal och nya digitala städverktyg. Vi använder moderna miljöanpassade städmetoder med städmaskiner och kemfria moppar. Vi är nu i startfasen med att digitalisera hela städverksamheten och alla våra lokalvårdare är utrustade med smartphones och surfplattor för detta. Vi söker nu flera nya lokalvårdare till oss och ser fram emot din ansökan!

Ditt uppdrag
I ditt uppdrag som lokalvårdare kommer du att ansvara för att aktuella lokaler håller hög hygienisk standard och utföra regelmässig lokalvård med moderna metoder, redskap och maskiner. Du kommer att ansvara för löpande lokalvård och att aktuella lokaler håller hög hygienisk standard.

Din bakgrund
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av lokalvårdsarbete och det är meriterande om du även har yrkesbevis för lokalvårdspersonal SRY (Servicebranschens yrkesnämnd), lokalvårdsutbildning PRYL (Professionellt yrkesbevis lokalvårdare) eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du dessutom har B-körkort och goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Som person är du serviceinriktad, lugn och tillmötesgående i ditt bemötande. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är dessutom bra på att skapa kontakter, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare passar jobbet dig som är flexibel och kan se möjligheter i förändringar och du behöver vara bra på att samarbeta och kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Joakim Andersson, enhetschef, 018-727 41 14.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 82 10.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 03.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Socialsekreterare till beroendeenhet på Uppsala kommun

Socionom
Läs mer Feb 5
Beroendeenhet 2

Har du erfarenhet av myndighetsutövning och har arbetat med vuxna med beroendeproblematik? Då kan du vara den vi söker! Vi söker dig som har socionomexamen och som är lugn och samlad som person. Hos oss får du härliga kollegor i en arbetsgrupp som trivs mycket bra med sitt jobb!

Beroendeenhet 2 är en arbetsgrupp inom avdelning vuxens beroendeenheter. Här arbetar vi med vuxna personer med beroendeproblematik. Arbetsgruppen består av 9 socialsekreterare, en teamledare och en enhetschef. Enheten delar enhetschef med beroende unga vuxna och avhopparenheten.

Som ny i vår arbetsgrupp kommer du att ha tillgång till både introduktör och mentor. Motiverande samtal (MI) är en viktig del av vårt arbete varför det är en utbildning som vi försöker tillhandahålla. Som utredningsinstrument använder vi addiction severity index (ASI). Arbetet innebär ofta samarbete med andra aktörer såsom regionen, kriminalvården och behandlingshem med flera. Vi erbjuder ett spännande arbete som också innebär en stor variation. Välkommen med din ansökan till oss!

Ditt uppdrag
I ditt uppdrag ingår att arbeta med myndighetsutövning i enlighet med socialtjänstlagen (SoL) och i vissa fall även lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM). Vi utreder enskilda individers behov av insatser utifrån gällande lagstiftning. Det ingår även att motivera, bedöma, besluta om samt följa upp insatser. Du kommer också samverka med exempelvis polis, region och kriminalvård och med andra aktörer inom kommunen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av myndighetsutövning. Du ska också ha erfarenhet av arbete med målgruppen vuxna med beroendeproblematik och god kännedom om socialtjänstlagen. Det är också viktigt att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt B-körkort. Vidare är det en fördel om du har utbildning i ASI och MI samt kunskaper i systemet Lifecare.

Som person är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samtidigt som du är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Dessutom ska du vara en person som samarbetar bra med andra människor och som har god förmåga att relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Lisa Viksten, enhetschef, 018-727 15 56.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/saco, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Skolsköterska till Sverkerskolan

Skolsköterska
Läs mer Feb 5
Sverkerskolan

Har du erfarenhet av arbete som skolsköterska och vill ha ett varierande arbete med nära samarbete med kollegor och goda möjligheter att följa eleverna över tid? Då är du välkommen att söka denna tjänst till arbete som skolsköterska hos oss på Sverkerskolan!

Sverkerskolan är en skola F-9 som ligger i hjärtat av Luthagen. Lågstadiet är inrymt i två vackra skolbyggnader från början av 1900-talet. Mellan- och högstadiet är inrymt på Götgatan och delar där lokaler med ett gymnasium och en anpassad gymnasieskola. På skolan finns även en särskild undervisningsgrupp samt förberedelseklass. Sverkerskolan är en stimulerande och utvecklande miljö för elever och personal samt har en lång tradition av pedagogisk utveckling. Skolan har genomgående goda resultat och elevernas trivsel är hög. Skolan har två skolsköterskor som samarbetar tätt. Den här tjänsten innebär fokus på mellan- och högstadiet med arbete på Götgatan.

I Uppsala kommun finns rätt till heltid. Passar det dig att arbeta deltid så är det en möjlighet i den här tjänsten. Vill du arbeta heltid kan vi tillsammans komma fram till ett givande uppdrag för de 30 procent av heltiden som inte ryms hos oss. Det kan innebära tid på en annan enhet eller andra typer av uppdrag inom vår enhet.

Ditt uppdrag
I ditt uppdrag skolsköterska ingår du i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med lärare, vårdnadshavare och myndigheter utanför skolan. Du arbetar med förebyggande elevhälsoarbete genom hälsosamtal och hälsoundersökningar enligt Uppsala kommuns basprogram för elevhälsans medicinska insats. Du kommer även att arbeta för att alla elever ska nå utbildningens mål. I det förebyggande arbetet ingår det att vaccinera enligt det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. Du kommer att arbeta i nätverk med skolsköterskor från andra skolor i Uppsala kommun. I ditt uppdrag som skolsköterska kommer du dessutom ha kontakt med vårdnadshavare i olika ärenden, regelbunden kontakt med lärare, bidra till elevhälsans utveckling, dokumentera i skolans datajournalsystem och delta i viss yrkesspecifik fortbildning.

Din bakgrund
Vi söker dig som har sjuksköterskelegitimation med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller skolsköterskeprogrammet. Du har erfarenhet av arbete som skolsköterska och med barn och unga. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete i elevhälsoteam. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är meriterande om du har kunskaper i journalsystemet Prorenata.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Johanna Wallin, rektor, 018-727 63 21.

Facklig företrädare: Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Samordnare med teamledaruppdrag till IKB-enheten

Socionom
Läs mer Feb 2
IKB-enheten för Intensiv kontextuell behandling

Enheten för intensiv kontextuell behandling IKB söker nu dig som vill arbeta som samordnare med teamledaruppdrag. En utmärkt chans för dig som har erfarenhet av att arbeta i samordnande funktion och som vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Låter det här som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

Intensiv kontextuell behandling (IKB) Uppsala län är en integrerad individ- och familjebehandlingsmodell driven i samverkan mellan socialtjänst och barn- och ungdomspsykiatri. Vi behandlar ungdomar mellan 11-18 år med självskadebeteende och/eller suicidnära beteenden och deras familjer. Modellen integrerar de två behandlingsmetoderna funktionell familjeterapi (FFT) och dialektisk beteendeterapi (DBT) och har en egen behandlingsmanual som är sammanställd 2016.

I teamet samlas kompetens från socialtjänst och barn- och ungdomspsykiatri. Samarbetet har ett integrerat familj- och barn/ungdomsperspektiv. Målet är att erbjuda en sammanhållen och specialiserad vård och behandling för dessa ungdomar och deras familjer. Syftet är att vara ett alternativ till kostsamma placeringar på behandlingshem eller inläggningar inom psykiatrisk slutenvård. Arbetet är till stor del förlagt till familjernas hem.

Teamet består av tre familjebehandlare och tre individualbehandlare och en samordnare. Som samordnare blir du en länk mellan regionens individualbehandlare och kommunens familjebehandlare. Teamet är samlokaliserat i Barn- och ungdomspsykiatrins lokaler i Uppsala och där även den regionalanställda avdelningschefen har sin arbetsplats. Den regionalanställda avdelningschefen fungerar som platschef för teamet och är arbetsgivare för individualbehandlarna samt flera team inom barn- och ungdomspsykiatrins öppenvård som har mer intensiva insatser.

Ditt uppdrag
I din roll som samordnare med teamledaruppdrag arbetsleder du behandlingsarbetet och följer och säkrar processen i det enskilda ärendet tillsammans med behandlarparet. Du blir också ansvarig för att hålla i samordningsmöten i IKB-ärenden när ingen pågående SIP-process finns. Du tar emot förfrågningar och bedömer dessa i samråd med regionens platschef. Platschefen ansvarar för de regionala förfrågningarna. Du samordnar även det externa arbetet gentemot länets kommuner och ser till att kommunikation och kunskap finns gällande IKB. Du deltar i återrapportering till kommun/region samt deltar i nationell samverkan med samordnare i andra IKB-team i landet.

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk examen som psykolog, socionom eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten samt minst fem års klinik erfarenhet efter grundutbildningen. Vi ser att du har grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1). För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av samordningsuppdrag inom eller mellan verksamheter, erfarenhet av behandlingsarbete med barn/ungdomar och deras familjer. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt B-körkort. Har du kunskaper i andra språk än svenska och engelska ses det som meriterande.

Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samtidigt som du är en god ledare. Du är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar. Jobbet passar dig som har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Stefan Enekvist, enhetschef socialförvaltningen, 018-727 49 33
Ylva Kuzmicki, platschef Barn-ungdomspsykiatrin, 018-611 91 04.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Legitimerad fysioterapeut till Uppsala kommun

Fysioterapeut
Läs mer Feb 13
Hälso- och sjukvård

Är du legitimerad fysioterapeut och är intresserad av ett tydligt uppdrag, utvecklingsarbete och en trygg anställning? Nu kan du bli en av oss!

Hos oss har du nära både till din chef och dina kollegor såväl inom den egna yrkeskåren som sjuksköterskor och arbetsterapeuter. Med din kompetens inom preventiva, rehabiliterande och aktiverande insatser höjer du livskvaliteten hos våra patienter!

Utöver en trygg anställning och konkurrensmässig grundlön erbjuder vi:

• ett uppdaterat introduktionsprogram till din nya roll, med handledning och kollegialt stöd
• möjligheter till individuell kompetensutveckling
• ett nätverk av och ett nära samarbete med Uppsala universitet
• samverkan och nära relationer mellan verksamhet, stödfunktioner och arbetstagarorganisationer
• kollektivavtal med tjänstepension, sjuklön, semesteravtal och försäkringar
• försäkring under arbetstid och resa till och från arbetet genom AFA
• tillgång till tjänstefordon, digitala hjälpmedel och arbetskläder
• friskvårdsbidrag och möjlighet till förmånscykel
• extra ersättning vid föräldraledighet.

Vi söker nu en fysioterapeut till särskilt boende (SÄBO), vikariat omgående tom 31/8-2024.

Främsta placering är Hasselparken fram till sommaren men under sommarmånaderna (mitten av juni-augusti) kommer placering ske på några av våra andra boenden i Uppsala kommun i samråd med chef.

Hasselparken ligger i Salabackar, cirka 2 kilometer från Uppsala centrum. Hasselparken består av fyra våningsplan. Hasselparken har totalt 69 lägenheter på cirka 30 kvadratmeter. Tre av våningsplanen erbjuder boende för personer med demenssjukdom, ett plan är inriktat mot vård och omsorg. I ditt arbete har du stöd av sjuksköterskor och arbetsterapeut samt omvårdnadspersonal. Arbetet kring patienten är teambaserat.

Ditt uppdrag
Som fysioterapeut kommer du att arbeta i nära kontakt med patienter och anhöriga. Du samarbetar med arbetsterapeut, sjuksköterska, omvårdnadspersonal, boendestöd, biståndshandläggare samt interna och externa kollegor. Arbetet innebär att ansvara för utredning, bedömning, hjälpmedelsförskrivningar, behandling och uppföljningar inom fysioterapeutens professionsområde.

Hos oss får du:

• ett varierat, stimulerande och ansvarsfullt arbete
• ett arbete där du ansvarar för, ordinerar och handleder rehabiliteringsinsatser
• möjligheter att utvecklas som legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.

Vår hälso- och sjukvårdsorganisation satsar på hög kompetens, systematisk utveckling och innovation och samarbetar med Region Uppsala i förändringsresan mot Effektiv och nära vård 2030.

Möt dina nya kollegor här (https://vardochomsorg.uppsala.se/karriar/mot-dina-nya-medarbetare/).

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och som gärna har några års erfarenhet av arbete som fysioterapeut/sjukgymnast. Erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård är meriterande men även annan bred kompetens är värdefull då vi möter många olika diagnoser. Ett krav är att du har B-körkort och god dokumentations- och datorvana.

Som person har du lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation samtidigt som du är lugn och samlad och kan fokusera på rätt saker. Din omgivning upplever dig som lösningsorienterad, lyhörd och smidig att samarbeta med.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet?

Välkommen att kontakta verksamhetschef Kim Ljungqvist, 018-726 02 77.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta HR-specialist Britt Pedersen, 018- 727 67 12.

Facklig företrädare: Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/arbeta-inom-vard-och-omsorg/)
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Eventkoordinator och administrativt stöd till Skolfastigheter AB

Administratör/Administrativ assistent
Läs mer Feb 7
Uppsala kommun Skolfastigheter AB

Är du en person som har erfarenhet av och är bra på att organisera evenemang? Har du en passion för ordning och reda och vill leverera exceptionell service? Är du en fena på att hantera olika digitala verktyg och plattformar? Vill du bidra i vårt arbete med att skapa bästa möjliga skol- och förskolelokaler för Uppsalas barn och unga? Då kan du vara den vi söker!

Vi är på jakt efter en engagerad och proaktiv eventkoordinator med administrativa färdigheter för att bli en del av vårt dynamiska team. I rollen kommer du att ha en viktig och central funktion inom bolaget, där ditt bidrag blir avgörande för att vi ska kunna genomföra lyckade kund och företagsevenemang. Du kommer även att arbeta med administrativa göromål och bidra till det interna kommunikationsarbetet, för att möjliggöra att bolagets verksamhet fungerar smidigt och effektivt.

Ditt uppdrag
Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att:

• Hantera beställningar och inköp av förbrukningsvaror, profilprodukter och evenemangsmaterial.
• Uppdatera våra interna digitala infoskärmar löpande i samarbete med vårt redaktionsteam och fungera som intranätsredaktör genom att hantera löpande uppdateringar och störningsnyheter.
• Ge stöd till fastighetsförvaltare och projektansvariga i samband med planering och genomförande av evenemang, exempelvis; samordna med nyckelaktörer, kalla till möten, författa mötesanteckningar, skapa att-göra-listor, sätta ihop inbjudningslistor, beställa förtäring, packa, transportera och rigga event-material vid fastigheter/byggplatser.
• Administrera dokumentmallar, se till att rätt mallar finns tillgängliga, att de ligger på rätt plats, styra upp arbetet med/eller beställa tillgänglighetsanpassning av dokument och driva effektivisering och utbildning kring detta.
• Etablera tydliga checklistor för administrativa kontorsrutiner.
• Bidra i mottagandet av nyanställda, beställa namnskyltar, boka fotografering och administrera personalbildarkivet.
• Arbeta med mötesservice, exempelvis bokning, och logistik rörande förtäring samt ge stöd vid mötes- och konferensplanering.
• Uppdatera Skolfastigheters presentationsmaterial med siffror från års- och hållbarhetsrapporten.
• Administrera utbildningar i Lärportalen.

Din bakgrund
För att framgångsrikt axla denna nya roll på Skolfastigheter, behöver du ha en positiv inställning till service och ha en utmärkt organisationsförmåga. Det kommer bli avgörande när du står inför utmaningen att simultant hantera en mängd olika uppgifter, inklusive men inte begränsat till, orderhantering, evenemangsplanering och administrativa rutiner. Din förmåga att effektivt organisera och prioritera dessa uppgifter kommer att vara direkt kopplad till din framgång i denna roll.

Du besitter god kommunikationsförmåga för att effektivt samarbeta och interagera med en mängd olika verksamhetsområden och roller, leverantörer och medarbetare, både inom och utanför organisationen. Din förmåga att tydligt och koncist förmedla information, samt att lyssna och förstå andras perspektiv, kommer att vara centrala framgångsfaktorer.

Du innehar en god teknisk kompetens när det gäller att använda olika digitala verktyg och plattformar. Dessa inkluderar exempelvis Microsoft 365, digitala infoskärmar, SharePoint “intranät” och lärportal.

Kvalifikationer:

• Tidigare praktisk erfarenhet från eventkoordinering
• Erfarenhet av administrativt arbete
• Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
• Bra it-kunskaper och tidigare god erfarenhet av att arbeta i Microsoft 365
• God förmåga att arbeta både självständigt och i team
• Erfarenhet från proaktivt arbete
• B-körkort.

På Skolfastigheter förstår vi att varje individ bidrar med unika styrkor och perspektiv till vår arbetsplats. I rekryteringen av denna centrala roll i företaget lägger vi därför stor vikt vid hur du är som person.

Vi erbjuder en spännande och utmanande roll i en dynamisk miljö. Om du tycker om varierade arbetsuppgifter, många kontaktytor, evenemangsplanering och administrativa uppgifter kommer du att trivas i denna tjänst. Vi söker en engagerad och resultatinriktad person som vill vara en del av vårt team. Du kommer att ha möjlighet att utvecklas och växa i din roll, samtidigt som du bidrar till att stärka vår organisation!

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jason Gilmartin, it-och digitaliseringschef, 018-727 23 59.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Mer information om vår organisation hittar du på skolfastigheter.uppsala.se (https://skolfastigheter.uppsala.se/)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Systemspecialist/objektledare till Skolfastigheter AB

Systemarkitekt
Läs mer Feb 7
Uppsala kommun Skolfastigheter AB

Är du en dynamisk och engagerad person som drivs av både taktiskt och operativt arbete? Har du en passion för att göra en positiv skillnad i samhället och vill bidra till Uppsalas barn och elevers framtid? Vill du vara en del av ett team som driver Skolfastigheters it-portfölj? Om svaret är ja, då kan detta vara den perfekta möjligheten för dig!

Skolfastigheter söker nu en systemspecialist/objektledare som är redo att ta ett steg framåt i sin karriär. Vi erbjuder en unik möjlighet att bidra till utvecklingen, förvaltningen och förädlingen av de digitala system som är avgörande för skolfastigheters kärnverksamheter. Som en del av vårt team kommer du att spela en central roll i att forma framtidens digitala landskap för skolfastigheter. Om du är en innovativ tänkare med en passion för it och fastighet så kommer du passa in utmärkt i vårt team.

Vi är ett mindre företag med ett stort och betydelsefullt uppdrag, det innebär att vi alla tar på oss flera roller och stöttar varandra inom våra olika ansvarsområden. Vi har som mål att under 2024 etablera ett ämnes- och ärendebaserat arbetssätt, vilket skapar en arbetsmiljö som främjar självständighet och personoberoende, samt säkerställer kontinuitet och hög kvalité för våra kunder.

Ditt uppdrag
Skolfastigheter är i en fas av teknisk transformation, med flera systembyten inom våra kärnverksamhetssystem, i detta kommer du att spela en central roll som objektledare och systemspecialist. Din expertis kommer att vara avgörande för framgången för vår transiteringsresa. Du kommer även inneha rollen som objektledare för ett av våra it-objekt, antingen ekonomi, beslut & stödsystem eller digital arbetsplats, denna position erbjuder en unik möjlighet att påverka och forma vår tekniska framtid och digitalisering.

I rollen som systemspecialist har du det övergripande samordnaransvaret för skolfastigheters tre it-objekt utifrån perspektiven integration, arkitektur & systeminfrastruktur. Du kommer arbeta nära verksamheten för att se dess behov och omsätta dessa i reella systemförbättringar, digitala lösningar och integrationer.

Vidare kommer du att leda och bidra i större it-projekt inom ditt verksamhetsområde. Du kommer till viss del att jobba med förstudier, kravställning och design av befintliga och nya system, du har på så vis ett stort inflytande och ansvar för de systemval och implementationer som kommer att utgöra vår framtida it-miljö.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak:

I rollen som systemspecialist kommer du bland annat ha följande arbetsuppgifter:

• Ansvara för att upprätthålla expertkunskapen om våra system och dess utvecklingsplan (roadmap), med särskilt fokus på integrationer och informationsflöden mellan systemen. Detta inkluderar även att säkerställa att våra system är ändamålsenliga utifrån verksamhetens behov och att de uppfyller ställda säkerhetskrav.
• Du förväntas ha en omfattande samlad förståelse för Skolfastigheters system och arbeta i en stödjande och rådgivande roll nära våra kärnverksamheter.
• Du kommer att delta som systemspecialist och/eller projektledare i samtliga it-projekt. Inom ramen för alla projekt kommer du att driva och ansvara för helheten av ”systemkartan”, samtidigt som du säkerställer att projektens mål och nytta stöder målverksamheten och affärsplanen.

I rollen som objektledare kommer du bland annat ha följande arbetsuppgifter:

• Du kommer att ansvara för att förvalta och förbättra objektplanen inom ditt specifika objekt, vilket inkluderar uppgifter som budgetering och prognos samt hantering av leverantörsreskontra.
• Du ansvarar för att säkerställa att systemen inom ditt objekt är användbara, säkra och tillgängliga för den brukande verksamheten och integrerar med övriga system.
• Du kommer att vara ansvarig för att planera, prioritera och genomföra aktiviteter inom ditt specifika objekt samt att koordinera dessa aktiviteter i relation till andra objekt.

Din bakgrund
För att lyckas i denna roll krävs det att du har mycket god kunskap om systemarkitektur och erfarenhet från objektledning för affär och/eller verksamhetskritiska system. Du bör vara van vid att fungera som en länk mellan verksamheten och it på ett förtroendegivande och värdeskapande sätt. Erfarenhet från projektledning skulle vara en stor fördel.

Du har i dina tidigare roller varit med om större förändringar och känner dig trygg i att navigera mellan strategiska frågeställningar, taktiska överväganden och operativ förståelse och hantering. Skolfastigheter använder och förlitar sig huvudsakligen på flera olika it-leverantörer och är ett kommunalägt bolag, därmed är erfarenhet av avtal och leverantörsstyrning från offentlig sektor, lagen om offentlig upphandling, en fördel.

För att lyckas i denna roll krävs det att du har en högskoleexamen inom it eller motsvarande kompetens som du har förvärvat genom praktisk erfarenhet och utbildningar, vilket vi bedömer som likvärdigt, samt flerårig erfarenhet som systemspecialist, systemarkitekt eller objektledare it. Dina personliga egenskaper är mycket värdefulla för oss, det är avgörande att du är en skicklig kommunikatör och samarbetare för att lyckas i denna roll. För att kunna inspirera verksamheten och bidra till dess förbättring är det viktigt att du är nyfiken på de senaste utvecklingarna inom området och kan tillämpa dem i praktiken på ett ödmjukt sätt. Vi söker dig som drivs av att förbättra, förvalta och implementera verksamhetsstödjande system, hitta smarta integrationer och digitala lösningar som skapar värde för verksamheten och våra kunder.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jason Gilmartin, it-och digitaliseringschef, 018-727 23 59.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Mer information om vår organisation hittar du på skolfastigheter.uppsala.se (https://skolfastigheter.uppsala.se/)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Familjebehandlare till ungdomscentrum

Familjebehandlare/Familjepedagog
Läs mer Jan 29
Ungdomscentrum

Har du flerårig erfarenhet av socialt arbete med ungdomar och vill ha ett arbete där du gör skillnad för ungdomar och deras familjer? Är du genuint intresserad av att arbeta med ungdomar och deras nätverk? Då kan det här vara jobbet för dig!

Ungdomscentrums målgrupp är ungdomar (13-20 år) som befinner sig i, eller i riskzonen för, missbruk, kriminalitet eller annat självdestruktivt beteende. Många av ungdomarna kommer från en miljö som präglas av psykisk ohälsa och missbruk. Ungdomscentrum erbjuder individuella samtal, familjesamtal, familjebehandling och samtal med övrigt nätverk och olika typer av programverksamhet. Insatsen kan ges efter egen ansökan och som ett bistånd från socialtjänsten eller som påföljd efter domslut. Verksamheterna inom ungdomscentrum erbjuder ungdomar en professionell öppenvårdskontakt med ett brett utbud av kompetenser som möjliggör ett individuellt utformat stöd utifrån den enskildes behov. Självklart samverkar vi även inom ungdomscentrum mellan de olika verksamhetsgrenarna, och vilket betyder att ungdomar och föräldrar snabbt och enkelt kan få hjälp med olika frågor eller bekymmer som ryms inom vår enhet.

Ditt uppdrag
Som familjebehandlare på ungdomscentrum har du olika typer av samtalsstöd både enskilt med ungdomar och med hela familjesystemet. Det kan både vara kortare och längre samtalskontakter. Du kommer att arbeta självständigt men även samarbeta med dina kollegor i olika ärenden. I tjänsten ingår samverkan med Uppsalas grundskolor. Dokumentation som exempelvis månadsrapporter och journalföring ingår i arbetsuppgifterna.

Då verksamhetens målgrupp är 13-20 år kan anställning ske först efter uppvisande av utdrag ur belastningsregistret.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen, beteendevetenskaplig examen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du utbildning i community reinforcement approach (CRA), funktionell familjeterapi (FFT), Signs of Safety, Repulse eller systemteoretisk utbildning 2 år ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha flerårig erfarenhet av socialt arbete med ungdomar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med ungdomar som har missbruksproblematik, psykisk ohälsa, neuropsykiatrisk problematik samt deras familjer eller unga lagöverträdare. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt innehar B-körkort. Det är en fördel om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska. Det är även meriterande om du har kunskap om narkotikaklassade preparat och dess skadeverkningar.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt har förmågan att motivera till en positiv förändring. Vidare är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Jobbet passar dig som är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Aylin Blom, enhetschef, 018-727 03 95.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen (SCF) leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Stab SCF, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Kock till Gränby skolkök (vikariat)

Kock, storhushåll
Läs mer Jan 23
Måltidsservice - Gränby skolkök

Är du en kvalitetsinriktad och nytänkande kock som brinner för matlagning och service? Vill du ha ett arbete där du får goda möjligheter att utvecklas och växa i din yrkesroll? Då kan det här vara jobbet för dig!

På Gränby skola serverar vi cirka 500 portioner och du har ett par kollegor som du jobbar tillsammans med. Vi jobbar för 100% ekologiskt och ökar successivt våra ekologiska inköp. Förutom att måltider skall vara goda, säkra och tilltalande så satsar vi att ligga i framkant vad det gäller ekologiskt och vi testar nya klimatsmarta produkter samt nya tillagningsmetoder dagligen.

Tjänsten är heltid måndag till fredag men helgtjänsgöring kan förekomma.

Ditt uppdrag
I dina uppgifter ingår att planera, förbereda och tillaga måltider enligt måltidsservice meny samt att planera och göra inköp av livsmedel till ditt kök. Att ansvara för HACCP samt aktivt arbeta med svinn ser vi som självklarhet. Du kommer att baka bröd varje dag och du ska kunna presentera maten på ett tilltalande sätt när den ska serveras till gästerna.

Din bakgrund
Vi söker dig som har kockutbildning, eller annan likvärdig utbildning. Har du specialkost utbildning ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha dokumenterad erfarenhet av arbete som kock. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av specialkostmatlagning. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Det är en fördel om du har god datorvana med kunskaper i Microsoft 365 och Mashie eller andra IT stöd för kök. Det är även meriterande om du har B-körkort.

Som person är du serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Jobbet passar dig som är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Sist men inte minst är du en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Sandra Cuturic, områdeschef, 018-727 56 46.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 82 10.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Elevassistent till Berga anpassad grundskola

Elevassistent
Läs mer Feb 6
Berga Anpassad grundskola

Som elevassistent på Berga anpassad grundskola kommer du att arbeta med elever som har en intellektuell funktionsnedsättning. Vi jobbar tillsammans i klasslag för att skapa trygghet och för att kunna möta elevernas behov på bästa sätt. Du kommer att arbeta tillsammans med andra för att bidra till en skola där både personal och elever trivs och utvecklas. Låter detta som ett passande jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

Berga anpassad grundskola är en skola med elever från årskurs 1 till och med 6. Skolan ligger i Norbyområdet i Uppsala. Vi är belägna i samma byggnad som Berga grundskola men har egna lokaler inom byggnaden. På Berga anpassad grundskola går det i nuläget ca 45 elever och de är uppdelade i 7 klasser. Vi är cirka 30 personal som jobbar här.

Ditt uppdrag
Som elevassistent kommer du att vara delaktig i planeringen runt elevernas skoldag och hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Du kommer att stötta eleverna under hela skoldagen och på fritids, i klassrummet, på raster och i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter.
Du kommer att få jobba med bildstöd och tecken som stöd för att tillgängliggöra undervisning och andra aktiviteter för eleverna.

Din bakgrund
Vi söker dig som har elevassistentutbildning eller barnskötarutbildning. Har du även utbildning i lågaffektivt bemötande samt kompletterade pedagogisk utbildning ses det som meriterande. För att lyckas i rollen som elevassistent behöver du ha erfarenhet av arbete med barn/elever i åldern 1 - 10 år. Det är önskvärt om du har erfarenhet av arbete som elevassistent och av arbete med barn / elever med en intellektuell funktionsnedsättning. Du behöver även ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är en fördel om du har kunskap i alternativ kommunikation, till exempel bildstöd och tecken som stöd.

Som person är du empatisk och du kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du pedagogisk och du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst söker vi dig som är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Karin Sagbrant, rektor, 018-727 25 44

Facklig företrädare:
Sveriges lärare, Anette Storfeldt, 070-648 20 81

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu

Operativ specialist inom rehabilitering

HR-specialist/HR-advisor
Läs mer Feb 2
Kommunledningskontoret, Stab HR

Trivs du på en arbetsplats med mycket driv, högt engagemang och många skratt? Vill du göra skillnad i en viktig verksamhet och samtidigt utvecklas själv? Då är du välkommen till oss! Som operativ specialist är du en del av ett kompetent och trevligt HR-team där delaktighet och kollegial samverkan ligger högt på agendan.

Du kommer att ingå i den organisatoriska del av det verksamhetsnära HR-stödet som jobbar tillsammans med vård- och omsorgsförvaltningens chefer. Vi arbetar tillsammans för att ge förvaltningens chefer ett så bra stöd som möjligt i alla HR-relaterade frågor. Högt på agendan ligger bland annat kompetensförsörjning, systematiskt arbetsmiljöarbete och bemanningsfrågor.

Teamet består idag av åtta HR-partners och en HR-chef. För att ytterligare stärka vårt chefsstöd förstärker vi vårt team med en Operativ Specialist inom rehabilitering. Rollen är ny och därför finns det goda möjligheter att vara med och påverka uppdragets utformning.

Ditt uppdrag
Som Operativ specialist inom rehabilitering blir du central i teamets utveckling gällande rehabiliteringsstöd. Du bedriver ett närvarande och aktivt chefsstöd i arbetet med rehabilitering och att minska sjukfrånvaron. Du jobbar förebyggande med att utveckla och förbättra processerna kring rehabilitering och stödet till cheferna och teamet. Genom ett aktivt och ständigt lärande bidrar du med omvärldsbevakning och nya idéer. Du deltar i centrala nätverk där du tillsammans med andra kollegor utvecklar kommunens gemensamma och övergripande processer. Du har även kontakt med aktörer utanför kommunen för att samordna och koordinera insatser.

Din bakgrund
Vi söker dig som har examen från personalvetarprogrammet eller motsvarande relevant utbildning och erfarenhet. Du har gedigen erfarenhet av arbete med rehabilitering och operativt HR-arbete där arbete med disciplinära ärenden såsom misskötsel ingått.

Vidare har du goda kunskaper i arbetsrätt samt lagar och avtal inom rehabilitering. Det är meriterande om du har erfarenhet av samverkan/samarbete med samhällsaktörer inom arbetsmiljö och rehabiliteringsområdet. Det är även meriterande med erfarenhet från vård- och omsorgsverksamhet.

I din roll som Operativ specialist inom rehabilitering har du många kontaktytor och samarbeten med kollegor och chefer, vilket kräver en hög förmåga att kunna samarbeta, vara lyhörd och smidig i att skapa och upprätthålla relationer. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är van att arbeta flexibelt, ser möjligheter i förändringar och är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.


Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Har du frågor, välkommen att kontakta:
Louise Westin, HR-chef, 018-726-24-27

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Akavia och SACO-rådet, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Ansök nu